|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia
Cytat:
|
|
|
|
|
#3572 |
|
Przyczajenie
|
Do wloskow przedluzanych powinno uzywac sie szamopnow i odzywek bez ceramid i protein np. Creme of nature. Pamietaj rozwniez o tym, ze sa to wlosy martwe i nigdy nie beda identycznie sie zachowywaly jak nasze.
|
|
|
|
#3573 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3574 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do mycia to bron boze nie wolno mokrych wlosow rozczesywac choc doskonale wiem ze podczas mycia po nalozeniu odzywki rozczesuje sie wloski rewelacyjnie. jak masz przedluzane (czy zageszczane wloski) to nie mozesz ich myc w pozycji (glowa w dol przez wanne) tylko w tej jak ja to nazywam pozycji prysznicowej (brzmi to dziwnie ) i wtedy jak myjesz tak wlosy to nie ma problemow z rozczesywaniem bo jak splukujesz wloski woda to strumien wody dziala troche na zasadzie grzebienia. poza tym jak myjesz wlosy to nie mozna ich majac je przedluzane tak mocno szrpac i masowac jak wtedy gdy sa one w pelno wlasne- to ma byc raczej takie ugniata nie wloskow i dwelikatne masowanie - tak przynajmniej powinno sie robic gdy ma sie je na microringi (co do innych metod to sie nie znam). odzywke nakladasz na wloski ponizej laczen. potem nie wolno wloskow w turban z recznika zakrecac bo jest to przy microringach po prostu niewykonalne. no i oczywiscie nakladac trzeba jedwab na te wloski doczepione.btw - ja za 80 pasemek naturalnych zaplacilam 370 zl
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 160 pasemek, załaczam fotkę
jaka odzywka jest najlepsza? |
|
|
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
rany boskie jak ci sie tyle tego na glowie pomiescilo
a jakiej dlugosci mialas swoe przed przedluzeniem? bo ja mialam za ramiona. to chyba jest tak ze im dluzsze wlasne tym mozna mniej doczepic pasemek - prawda?a odzywka - ja uzywam goldwella do wlosow ekstremalnie sucych Edytowane przez zaba84 Czas edycji: 2007-06-30 o 18:43 Powód: dopisek |
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
Pomieściło --a nawet i więcej pewnie też --jeszcze lepszy efekt by był
Włosy miałam do ramion -wycieniowane |
|
|
|
#3578 |
|
Raczkowanie
|
a tez masz na microringi? czy jakas inna metoda? ja zaczynam sie juz zastanawiac nad ta metoda doszywania tasmy do warkoczyka
|
|
|
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Miałam kiedyś klientkę, która zawsze zakłada 300 pasemek, 55 cm w dodatku falowane. Fakt miała swoje piekne grube włosy do ramion, czarne, niecieniowane. Po załozeniu 300 szt. efekt był zniewalający .... ech
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, po zakupie są lśniące, proste, idealne. Po umyciu 2,3,4-tym zmywa sie z nich silikon i są beeeeeeeeee Także wizażanki, uważajcie na indyjskie włosy. Oczywiście nie mówię że wszystkie są be, ale w większości na takie się trafia ... To tak z mojego doświadczenia p.s. Indyskie wlosy nie są drogie. Cenowo na rynku są zaraz po chińskich. |
|
|
|
|
#3583 |
|
Raczkowanie
|
Monique a możesz podać nazwy odżywek które sprawdzają się idealnie do włosów przedłużanych
|
|
|
|
#3584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Matrix seria Biolage do włosów suchych (szampon i balsam) Creme of Nature (szampon i odżywka) Racoon (szampon i odżywka) Bain de Terre (szampon i odżywka) Produkty te nie zawierają ceramidów i protein, mają małą zawartość alkoholu, co nie uszkadza włosów a doskonale je wygładza i nawilża, pozostawiając w dobrej kondycji.
|
|
|
|
|
#3585 |
|
Raczkowanie
|
A trzeba mieć i szampon i odzywkę czy sama odżywka starczy??
Bain de Terre i Creme of nature --gdzie je można dostać??? |
|
|
|
#3586 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obie te firmy cieżko dostać w Polsce, ponieważ to są profesjonalne produkty do włosów przedłużanych. Produkty z Creme of Nature zdarzają sie być w sklepach internetowych gdzie sprzedają włosy i akcesoria do przedłużania. Ja osobiście sprowadzam Bain de Terre. Własnie na nie czekam, są w drodze |
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Ale generalnie trzymajcie się jednej zasady. Pytać o produkty pielegnacyjne sprzedawcę włosów. Ten kto sprzedaje włosy powinien najlepiej wiedzieć, czym te włosy pielęgnować.
Jednak na rynku są różnego pochodzenia włosy, mieszanki itd |
|
|
|
#3588 |
|
Raczkowanie
|
A moge uzywac np. serii L'oreala absolut repair, liss extreme, masek kallos placetna i latte? mam rozjasniane wlosy i musze je dobrze odzywiac...
|
|
|
|
#3589 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
Chcialabym sie spytac czy ktoras z was przedluza sobie wloski metoda micro rings w domciu ?? czy to dobra metoda ? i czy 60 pasm to bedzie jakis efekt?? niechce miec ich za gestych ... pozdrawiam
|
|
|
|
#3590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec dziewczyna ktora mi przedluzala wloski przyszla do mnie do domku. a czy microringi to dobra metoda - zalezy. nie ma metody idealnej. ja osobiscie jstem zadowolona. a czy 60 wystarczy - to tez zalezy (przede wszystkim od tego jakie masz wlosy. u mnie 80 to w sam raz choc jak sie dokladnie przyjzalam to na chama cos by mi sie na glowie jeszcze upchnac udalo
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
w domciu i robi mi to druga osoba tylko ze ja zamawiam wszystko .Sama bym w zyciu nie dala rady:P Pozdrawiam ;*
|
|
|
|
#3595 |
|
Raczkowanie
|
a i tak przy okazji ! widzialam twoja strone MONIQUE jest sliczna ! wlosy sa zaj*** ! napatrzec sie nie moglam ! mam bzika :P
|
|
|
|
#3596 |
|
Raczkowanie
|
boszee jescze jedno ! zaba84 sluchaj ta osoba co mi to robi to robi to 1 raz ! zle mysle ze da rade wkoncu matoda na micro ringi nie jest truna.... przynajmniej tak sadze ze da rade
buski
|
|
|
|
#3597 |
|
Raczkowanie
|
a moje wlosy mam brazowe do ramion dosc geste falowane lekko. Chce przedluzyc je i zamowilam syntetyki 30 pasm blond i 30 pasm braz... proste pasma.
|
|
|
|
#3598 |
|
Przyczajenie
|
odnosnie microringow
dziewczyny jesli wybrałyscie metode microirings to sie naprawde zastanowcie szczegolnie blondynki!!!gdyz zachodzi reakcja chemiczna obraczki powoduja ze w miejscu gdzie sa doczepione włosy robi sie zielona plama
|
|
|
|
#3599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
coz na pewno jest to najtanszy sposob przedluzenia wlosow ale czy nie warto wydac troche wiecej i miec pewnosc ze bedzie to zrobione porzadnie bo tak to masz jakies szanse na to ale pewnosci nie masz.
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

A najlepsze w tym wszystkim jest to że zapłaciłam naprawde niedużo. Już sobie siebie nie wyobrażam z krótkimi włosami

a jakiej dlugosci mialas swoe przed przedluzeniem? bo ja mialam za ramiona. to chyba jest tak ze im dluzsze wlasne tym mozna mniej doczepic pasemek - prawda?

Chcialabym sie spytac czy ktoras z was przedluza sobie wloski metoda micro rings w domciu ?? czy to dobra metoda ? i czy 60 pasm to bedzie jakis efekt?? niechce miec ich za gestych ... pozdrawiam