Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-12, 12:15   #2071
Imperfecta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Chyba każda z nas by tak chciała
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 12:35   #2072
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Hej dziewczyny Pochwalę się zmianą, jaka mi się na włosach dokonała. Jeszcze dużo czasu minie, zanim będę miała coś fajnego na głowie, ale i tak widzę dużo różnicę.

Mam też bardzo dużo bejbików - jak zepnę włosy u góry w koczek to mi odstają na całej głowie, z każdej strony, co niezbyt wygląda, ale cóż.

Pierwsze zdjęcie sprzed niecałego miesiąca, dwa kolejne aktualne.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sghrs.jpg (83,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4871.jpg (84,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4868.jpg (80,7 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez syklamen
Czas edycji: 2014-06-12 o 12:42
syklamen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 12:46   #2073
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny.
Co do bałaganu to bez przesady 3 koszulki, bluza na podłodze i otwarta szafa (bo chłop akurat grzebal i rzucał to w czym już nie chodzi i pójdzie na szmaty do naprawy roweru xD) :p A mi się akurat fot zachciało strzelać xD

Tak. Sensualistko! Masz super strukturę, nie lubię Cię. :< takie... jak z filmu!!
Grunt ze mi trochę po puchu nie przeszkadza bo bym sie zawyla.. No cóż, taki już mój urok.
Co do YR to skuszę sie na tego baobaba. Doe, który Ty polecałas?

Imperfecto zwróć uwagę że to 80h po myciu więc i tak jest szokująco dobrze.. xD
W innej formie.. hmm ja trochę odpuscilam jak radziły dziewczyny Nie siedzę z każdym lokiem w dyfuzorze, nie suszę jak szalona po 1,5 h z głową w dół.
Kocham je i akceptuję nawet ten lżejszy skręt, bo po tym jak nie kręcily się wcale a teraz schną naturalnie w spiralki nawet, to jest bardzo duże osiągnięcie.
Jestem szczęśliwa a gdyby tak zostało.. to mmmm...
A za miesiąc.. możliwe że będą kręcić się bardziej? Mam coś dla nich w zanadrzu *_*
Oooo tak! ja też jak kilka lat temu czepiłam się najpierw CG, potem różnych innych eksperymentów w końcu złapałam się na tym, że czuje się niejako zniewolona (nałóg?) od tych włosów. Wkurzało mnie to:/ Przejmowałam się wszystkim: od koloru do skrętu i długości. Teraz mnie to już tak nie obchodzi jak one wyglądają Wiadomo, że nie będą 3 dni wyglądać tak jak zaraz po myciu, cudów nie ma Nie mam ciśnienia, że myć je, stylizować co chwile żeby tylko cały czas były w formie. Otoczenie i tak je chwali, mi też się podobają to nie ma co na siłę "żyć włosami" Nie zależy mi właśnie żeby ktoś mnie widział i oceniał tylko przez pryzmat włosów, ale bardziej za osobowość Jezuuu jak to filozoficznie brzmi

Imp. pisała że woli jak są zbite. Chyba większość tu by tak chciała, ale zdaje się, ze nie ma cudownego sposobu żeby każdy dzień w którym ich nie myjemy wyglądały na piękne, zaraz po stylizacji, z pięknym kształtem. Ja bym chciała żeby moje tak jak Twoje Joanku wyglądały tyle po myciu ( Ja zwykle na 2-3 dzień już chodzę w związanym koczku, bo są niewyjściowe:|

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-06-12 o 12:49
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:11   #2074
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
W innej formie.. hmm ja trochę odpuscilam jak radziły dziewczyny Nie siedzę z każdym lokiem w dyfuzorze, nie suszę jak szalona po 1,5 h z głową w dół.
Kocham je i akceptuję nawet ten lżejszy skręt, bo po tym jak nie kręcily się wcale a teraz schną naturalnie w spiralki nawet, to jest bardzo duże osiągnięcie.
A za miesiąc.. możliwe że będą kręcić się bardziej? Mam coś dla nich w zanadrzu *_*
Joanku,tez uważam,że jak na 3doby to super a ,że skręt mniejszy to ja bym się tym nie przejmowała.I tak robią wrazenie.
Jakbym ja miała siedzieć z dyfuzorem chociaż pół godziny to bym już miała dosyć,kiedyś to różne rzeczy robiłam ale za stara jestem na takie zabawy.Myję i same schną i też się cieszę,że są takie bez żadnego wysiłku.Kiedys tak nie było i wiem,że to dzięki pielęgnacji są teraz takie a nie inne.Kiedys musiałam suszyc dyfuzorem,kombinować a teraz mam podobny a nawet lepszy efekt bez żadnego wysiłku.Pielęgnacja zaoszczędziła mi duzo czasu.Nie raz nie mogę uwierzyć,że umyję i potem tylko odgniotę pół minuty i loki jak z obrazka.Kiedys tak nie było.Po dwóch dniach od mycia to nie było mowy o żadnej reanimacji bo był trup.A teraz myk i są do życia nawet w upały.Ktos kiedyś wszedł tutaj na forum i napisał,że tyle zachodu,tyle kombinowania ,ze tracimy czas na te zabiegi a to gucio prawda.Może na początku trzeba poświecić trochę czasu na zgłębienie wiedzy,próby co włosy lubią ale to się opłaca bo potem przynajmniej u mnie to jest myk i jest fryz jak z obrazka.Kiedys musiałam siedzieć godzinę z dyfuzorem by mieć loczki a teraz nie robię nic i mam często takie jak po lokówce ale są prawdłowo odżywione.

Nie miałam tej odżywki YR odżywczej ale czaję się na nią.Nie było jej jak kupowałam tą z baobabem,jak wykończę to co mam to kupię na pewno.Za duzo mam już tych odżywek na półce.Szafka mi się nie domyka.

Syklamen,jest poprawa.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:13   #2075
201608191619
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Pewnie, że cassia wpływa na kolorek Ale niewiele w moim przypadku, u mnie najbliższe osoby tylko zauważyły, tak mi deczko zjaśniał kolorek i zrobiły się lekko miodowe refleksy
No, u mnie mocno, oj mocno rozjaśniło- szczególnie część farbowaną. Dobrze, ze jestem przyzwyczajona do miksów kolorystycznych na głowie to zamiast wyć ze smutku wyłam ze śmiechu jak zobaczyłam efekt
Khadi odebrana- ciagle nie wiem czy jechac po wszystkim czy tylko po farbie. A czas na decyzję zaczyna sie kurczyć

Cytat:
Dzięki dziewczyny.
Co do bałaganu to bez przesady 3 koszulki, bluza na podłodze i otwarta szafa (bo chłop akurat grzebal i rzucał to w czym już nie chodzi i pójdzie na szmaty do naprawy roweru xD) :p
Joanku to co ten Twój przy tych rowerach robi, ze mu tyle szmat trzeba
//dobrze wyczaiłam, ze off zaznaczacie innym kolorem?

Edytowane przez 201608191619
Czas edycji: 2014-06-12 o 13:17
201608191619 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:26   #2076
martaakow
Zakorzenienie

Nie miałam wcześniej czasu odpisywać, ale to, co zapamiętałam:

Sensualitka (mam nadzieję, że nie przekręciłam) - przepiękne włosy Naprawdę wszystko jest w nich świetne i masz ich tyle, że szaaaał.

Joanku też objętość wow, jak zwykle zresztą. A jak to 3 dzień, to w ogóle niesamowite.

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Pochwalę się zmianą, jaka mi się na włosach dokonała. Jeszcze dużo czasu minie, zanim będę miała coś fajnego na głowie, ale i tak widzę dużo różnicę.

Mam też bardzo dużo bejbików - jak zepnę włosy u góry w koczek to mi odstają na całej głowie, z każdej strony, co niezbyt wygląda, ale cóż.

Pierwsze zdjęcie sprzed niecałego miesiąca, dwa kolejne aktualne.
Faktycznie szybko widać różnicę. Ładnie.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Jakbym ja miała siedzieć z dyfuzorem chociaż pół godziny to bym już miała dosyć,kiedyś to różne rzeczy robiłam ale za stara jestem na takie zabawy.
Ja też.
Tylko ja mam na odwrót - z pielęgnacją (i długością) kręcą mi się mniej. A może to też kwestia hormonów jeszcze trochę.
Więc teraz niestety zwykle suszę trochę byle jak - najmocniejszy ciepły nawiew najczęściej, czasem nawet i bez dyfuzora.

Cytat:
.Ktos kiedyś wszedł tutaj na forum i napisał,że tyle zachodu,tyle kombinowania ,ze tracimy czas na te zabiegi a to gucio prawda
Ćśśś, to niusia była.

Cytat:
Napisane przez alkor Pokaż wiadomość
Joanku to co ten Twój przy tych rowerach robi, ze mu tyle szmat trzeba
//dobrze wyczaiłam, ze off zaznaczacie innym kolorem?
Dobrze.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 13:37   #2077
Joanku
Zadomowienie

Przepraszam ale z komórki kolorem nie mogę.. zrobię tak:

_________________________ _
No 3 rowery do ogarnięcia teraz bo będziemy jeździć smary nie smary, a kto go tam wie...

Curly, to chyba trzeba przejść przez swoje małe piekiełko żeby takie drobnostki doceniać jak wariat.
Tak jak mówie był czas, że nawet od deszczu robił się prosty strąk, a teraz lokofalki i szaleństwo
co do pielęgnacji to też nie uważam, że to strata czasu bo skoro mówisz, że dzięki temu krócej stylizujesz, to wszystko się wyrównuje.
Aa zresztą jak chce się coś porządnego mieć to trzeba popracować, rzadko to przychodzi samo z siebie.
Więc jak te leniwe baby, które notabene uwielbiają komentować jaka to strata czasu, wolą mieć swoje przeciętne coś na głowieto niech mają.
To jest kwestia dbania o siebie. Tak jak Poobgryzane pazury ALE pomalowane, albo twarz w wagrach ALE przyszpachlowana podkładem.
Przecież można zadbać o coś od środka znaleźć przyczynę problemu ale nie najlepiej komentować.
Mnie najbardziej denerwuje jak robi się ze mnie taką dziunię jeśli rozumiecie o co mi chodzi, przykład; ktoś mi zarzucił, że to smutne że moje priorytety ograniczają się do dbania o włosy...
Pffff

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-12, 15:21   #2078
Curly81
Wtajemniczenie

A ja jeszcze pokarzę jak moje włosy wyglądają od tyłu,rozczesane na świeżo szczotką 24 godziny od mycia.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2803.jpg (15,3 KB, 55 załadowań)

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 15:29   #2079
Joanku
Zadomowienie

Ty to masz te wlosiska!

Stary 2014-06-12, 15:43   #2080
Imperfecta
Zakorzenienie

Jak się jeszcze tego puchu na dole pozbędę to będzie super

Stary 2014-06-12, 15:54   #2081
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-12, 15:56   #2082
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Stary 2014-06-12, 15:59   #2083
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
A ja jeszcze pokarzę jak moje włosy wyglądają od tyłu,rozczesane na świeżo szczotką 24 godziny od mycia.

OMG!!! jakie dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuugie!
Stary 2014-06-12, 16:15   #2084
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

masz śliczne kudełki kolor i skręt też mi sie podoba, ilez lepiej miec taki niż połamańce po dyfuzorze

u mnie dziś wyprost
i łodżyweczka z fructisa
ależ są sypkie

wnerwia mnie żel ostatnio - podobnie jak Konspirację - włosy się takie sztywniejsze robia, mało przyjemne w dotyku - wcześniej tego nie zauważałam, moze pora coś pocudowac z pielęgnacją?

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

Cytat:
ileeeeeeeeeeeeeeeeeee wlosów
FOCH forever

na 5 minut

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 16:20   #2085
201608191619
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez martaakow

Dobrze.
Tyle dobrego a macie jeszcze jaies niepisane zasady tu?
Bo na pewno jest tutaj "inny" system cytowania

Joanku, tak pytam bo ja jestem walnięta na punkcie rowerów. I szczerze powiem, że nawet jak robię pełny serwis(pełny-pełny, płyny, smary cuda na kiju) to mi tyle szmat nie trzeba

No, ale koniec offa. Decyzja zapadła- lecę najpierw sama starą farbę, zobaczymy jak to wyjdzie z moim odrostem.
Znaczy taki jest plan, jak się w trakcie nakładania okaże, ze to bez sensu to zahennuje hurtem
201608191619 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 17:10   #2086
201605161428
Konto usunięte

Imp: coś ostatnio mają gorszy czas, nie?
Joanku: marzą mi się takie włosy z taką objętością ^^ Moje wyglądają jakby je piorun walnął, twoje jak ogrom włosów
Curly81: woah, jakie długie i jakie fajne jak po szczotce!
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 17:24   #2087
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Imp: coś ostatnio mają gorszy czas, nie?
No od ponad dwóch tygodni dzisiaj to jest ich najlepszy czas. :P w końcu wyglądają normalnie.
Stary 2014-06-12, 17:28   #2088
Joanku
Zadomowienie

Haha theunlike, raczej jakby 'piorun strzelił ogrom włosów' xD
Mam 10cm kuca więc w miarę fajnie. W rok odzyskałam 1 z utraconych cm. Więc niech wracają! Ale rzeczywiście jakoś ich jakby więcej ostatnio

Stary 2014-06-12, 17:52   #2089
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo, polać jej też mam takie podejście a im mniej się przejmuję, tym genialnej się układają, ale ostatnio chodzę w luźno pospinanych, bo upał i przeszkadzają na zajęciach a mąż mi skomentował że się bardzo ładnie czeszę ostatnio a to jest fryz w 1 minutę

Cytat:
co do pielęgnacji to też nie uważam, że to strata czasu bo skoro mówisz, że dzięki temu krócej stylizujesz, to wszystko się wyrównuje.
Aa zresztą jak chce się coś porządnego mieć to trzeba popracować, rzadko to przychodzi samo z siebie.
Więc jak te leniwe baby, które notabene uwielbiają komentować jaka to strata czasu, wolą mieć swoje przeciętne coś na głowieto niech mają.
To jest kwestia dbania o siebie. Tak jak Poobgryzane pazury ALE pomalowane, albo twarz w wagrach ALE przyszpachlowana podkładem.
Przecież można zadbać o coś od środka znaleźć przyczynę problemu ale nie najlepiej komentować.
Mnie najbardziej denerwuje jak robi się ze mnie taką dziunię jeśli rozumiecie o co mi chodzi, przykład; ktoś mi zarzucił, że to smutne że moje priorytety ograniczają się do dbania o włosy...
Pffff
Znowu polać Ci, ja nieraz tak wysłuchuję właśnie że po co codziennie ćwiczę jak nie odchudzam się, po co tyle odżywek do włosów, po co olej. A jak mają GHD to nagle komentują że ale śliczne włosy

Cytat:
Bardzo ładnie mnie się ten puszek podoba, ja właśnie jak Iwonsia lubię naturalny puszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-12, 17:54   #2090
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie mnie się ten puszek podoba, ja właśnie jak Iwonsia lubię naturalny puszek
Dziękuję śliczne wicherku w sumie nie wygląda to źle, ale gdyby był w formie takiej jak włosy wyżej to byłoby całkiem fajnie
Stary 2014-06-12, 19:55   #2091
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syklamen Pokaż wiadomość
ja też widzę super
Cytat:
nie wolno karać włosów!
ja wolę nierozczesane, ale takie też mają swój urok
Cytat:
widzę, że włosy chyba przyzwyczajają się do cięcia
lepiej jest
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 19:56   #2092
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
widzę, że włosy chyba przyzwyczajają się do cięcia
lepiej jest
Mi to wygląda raczej na odzwyczajenie się dzięki
Stary 2014-06-12, 19:59   #2093
Klaudenc
Moderator

Ej wiecie co... poszłam po olej i znowu kupiłam sezam bo sie zdcydować nie mogłam. W Asdzie są bardzo tanie oleje spożywcze, 250 ml za półtora funta - z orzeszków ziemnych, winogronowy i sezamowy widziałam. Włosy mam dziś jak gąbka - suche i chłoną olej jak wariaty.
Kurczę no jakie cudne włosy tu czasem wrzucacie to jest miazga ;D mi sie ostatnio zachciało długich już, tęsknię za upięciami.
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-12, 20:32   #2094
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję śliczne wicherku w sumie nie wygląda to źle, ale gdyby był w formie takiej jak włosy wyżej to byłoby całkiem fajnie
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem, jest fajnie
Stary 2014-06-12, 20:34   #2095
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem, jest fajnie
Jeszcze raz dziękuję
Stary 2014-06-12, 20:37   #2096
Miskaa78
Kazar Lady

Imperfekta spróbuj je wystylizowac bez dyfuzora
one sie gniotą, nie skręcają, po cięciu zawsze jest problemik z ułożeniem włosów Mnie zawsze pomaga wtedy kilkukrotne stylizowanie "ręczne" i naturalne schnięcie

Stary 2014-06-12, 20:39   #2097
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Imperfekta spróbuj je wystylizowac bez dyfuzora
one sie gniotą, nie skręcają, po cięciu zawsze jest problemik z ułożeniem włosów Mnie zawsze pomaga wtedy kilkukrotne stylizowanie "ręczne" i naturalne schnięcie
Ostatnio je stylizowałam bez dyfuzora i były strasznie płaskie nie wiem co robić żeby takie nie były po naturalnym schnięciu
Stary 2014-06-12, 20:47   #2098
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio je stylizowałam bez dyfuzora i były strasznie płaskie nie wiem co robić żeby takie nie były po naturalnym schnięciu
Moje też jak są bez dyfuzora mają mniejszą objętość. Mi to jednak nie przeszkadza, nie chce mi się za każdym razem suszyć ich suszarką Robię to zwykle jak mam jakieś większe wyjście
Stary 2014-06-12, 21:10   #2099
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
nie poddawaj sie, dłużej ugniataj, poświeć im troszke więcej czasu, bo po cieciach włoski wariują - za chwile wróci normalny skręt
moze odpuść im na kilka razy dyfuzor - widać, że je "łamie" nie stylizuje

Stary 2014-06-12, 21:18   #2100
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
nie poddawaj sie, dłużej ugniataj, poświeć im troszke więcej czasu, bo po cieciach włoski wariują - za chwile wróci normalny skręt
moze odpuść im na kilka razy dyfuzor - widać, że je "łamie" nie stylizuje
Spróbuję, ale też dlatego, że po prostu... już mi się nie chce prawie godzinę przy każdym myciu suszyć te włosy. Tak się wydaje, ale to naprawdę jest męczące
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości