|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Witam już jako żona. Jesteśmy przeszczęśliwi. Tempo jest teraz takie, że nie wyrabiam. Mąż się wprowadza. Jest super. Relacja pojawi się za jakiś czas w klubie jak się ogarnę
|
|
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po pierwszej przymiarce sukni
Okazało się również, że mój boski długo wyczekiwany stanik raczej nie będzie ze mną podczas ślubu i wesela - sukienka jest bardziej wycięta niż sądziłam i po prostu podczas tańca biustonosz mógłby się wysunąć Panie w salonie zaproponowały mi wszycie poduszeczek w suknię. 10 lipca kolejna przymiarka - ciekawe jak to wyjdzie Teraz szukamy w promocji jakiś soków/nektarów ale na razie nic ciekawego nie ma Jeśli chodzi o wina, to na około 130 osób kupiliśmy 25 butelek El Sol (białe, różowe i czerwone półsłodkie). Mam nadzieje że wystarczy
|
#2314 |
|
Zadomowienie
|
Mamy takie samo wino. My na 80 osób kupiliśmy 15 butelek - po 5 z każdego koloru.
|
#2315 |
|
Zadomowienie
|
Paula i Liana cudowne relacje
Bardzo ale to bardzo się wzruszyłam!!! tak bardzo Wam zazdroszczę! Active- świetnie że w końcu udało się zamówić obrączki! gratulacje pamiętam że pisałaś jakie mieliście z tym problemy..Magdalenka- czekamy na relację!! ![]() Pysia- śliczne te spinki ![]() Paula- album absolutnie przecudowny!! A u mnie- dzisiaj byłam wraz z Tż i moimi rodzicami na sali na spotkaniu z właścicielką. Ustaliliśmy trochę spraw, okazało się że sala zapewnia ciasto ale tylko na wesele, ciasto dla gości do domu trzeba w swoim zakresie. Zdecydowaliśmy się zamówić takie sękacze miniaturki dla każdego ![]() Właścicielka zaproponowała też nam lody, oczywiście za dopłatą, nie pamiętam w jakiej wysokości ale stwierdziliśmy że to super pomysł, będzie ciepło, ja sama lody uwielbiam i jak są na weselu to się cieszę ![]() Słodki stół i wiejski stół będą stały w takiej wnęce bo niestety nie zmieszczą się na sali, bo gości jest za dużo. Widzieliśmy menu ale mamy wybrać 15 lipca. Jestem zadowolona bo na szczęście w piątek nie ma żadnego wesela także na spokojnie przyjedziemy, rozstawimy winietki i przyczepimy rozkład stołów. Numerki na stół dostaniemy gratis, tak samo dekoracja sali jest w cenie, będą różowe róże i świece. Moja mama biedna prawie płakała a w drodze powrotnej nic się nie odzywała, jest mega przerażona chyba ![]() Nie znaleźliśmy jeszcze mieszkania, ciągle jest coś nie tak, a to drogo, a to bez mebli, a to zła lokalizacja. Ale wierzę że w końcu się uda. W poniedziałek mam rozmowę o pracę i bardzo mi zależy na tej pracy więc trzymajcie kciuki ![]() Czeka też nas spowiedź, Tż się ociąga ale powiedziałam że idziemy po niedzieli i już
|
#2316 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() za załatwione sprawy na sali A mama już w porządku, czy przeżywa? ![]() za pracę
|
|||
|
|
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
W sobotę idę na próbną fryzurkę i mam dylemat
Oczywiście podpytam babeczki co wg niej najlepiej do mnie pasuje, ale co sądzicie o moich pomysłach?
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli nie jest to problem dla was dojechać poza Warszawę (południowy-zachód), jeśli nie macie samochodu dojazd z Warszawy jest idealny. Z centrum jakieś pół godziny tylko. mogę podać Ci numer do babeczki gdzie my byliśmy. Terminy ma niemalże z dnia na dzień. Napisz mi prywatną wiadomość to podam nr Aaaa no i nic się nie płaci ![]() Czy myślicie, że jak zadzwonię zapytać się czy przyszła już moja suknia, to wyjdę na nadpobudliwą desperatkę ?Chyba jesteśmy w czarnej d... z zaproszeniami, na 91 sztuk zostało nam jeszcze 28
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-06-12 o 20:59 |
|
|
|
|
#2319 | ||
|
Zadomowienie
|
aniuska18032piękny bukiet wybrałaś
Cytat:
velika piękna suknia, wyglądasz ślicznie ![]() Liana gratulacje, Wszystkiego najlepszego dla Was na Nowej Drodze Życia Cytat:
![]() marlenqa22 gratuluję załatwionych spraw ![]() My mamy ślub na 17. W moim rejonie śluby robi się między 16-18. Rzadko kiedy są wcześniej. Czyli jak mówicie co rejon to obyczaj
|
||
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na relacje! dziewczyny ja dziś przypadkowo znalazlam muchę dla TŻ i choć ma juz jedną czarną to ta skradla moje serce co sądzicie? bo TŻ jeszcze nie widział na żywo Wysłane z mojego GT-I8260
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2014-06-12 o 21:26 |
|
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak podchodziłam i mówiłam, że stolik, winko różne, to każdy mówił, że nie bo pije wódkę ![]() Na poprawinach też tylko 1 butelka poszła, więc sporo dla mnie zostało
|
|
|
|
|
#2322 |
|
Zadomowienie
|
Odbijając lekko od naszego tematu- dziś MECZ ! BRAZYLIA- CHORWACJA !!!! Nie lubię piłki nożnej ale przez mojego tż wpadłam w piłkoszał
BRAZYLIJAAAA Lego Hahahaha sory za spam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2324 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2325 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc pewnie będę dzownić do wszytskim po kolei Dobrze że mam 700 minut w końcu się do czegoś przydadzą:PCytat:
Cytat:
Lepiej nie uszczęśliwiać ludzi na siłe:P
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|||
|
|
|
#2326 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piękna relacja dzień pełen przygód, ale dzięki Tobie coraz bardziej się przekonuję, że nie ma co dokładnie planować wszystkiego i wszystkim się przejmować, bo każdego nie uszczęśliwię, a tylko sobie głowę niepotrzebnie będę zaprzątać Cytat:
ale to dlatego, że ja mam za dużo karteczek, TŻ sobie co innego w głowie wymyśli i jakoś nie ma jak tego skonsultować Cytat:
my mamy na 15.30, ja chciałam na 16-17, ale w kościele jest adoracja ![]() co do wtrącania się osób różnych, to moja mama ostatnio do mnie mówi, że chodzą ploty, że ona mnie zmusiła do kościelnego ślubu, na co ja mało ze śmiechu nie padłam, bo ona jak się dowiedziała, że kościelny będzie to powiedziała tak:"Przekaż K. żeby nie oczekiwał, że ja do jakiejś spowiedzi pójdę czy coś" ![]() Cytat:
dziewczynki co sądzicie o takim biżu do sukni? do tego jest bransoletka, a kolczyki małe perełki wkrętki? dla przypomnienia moja SUKNIA
|
|
#2327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szklaneczka super relacja, mega szczegółowa. Miło że wpadłaś z relacją i zdjęciami po tak długiej nieobecności Opium bardzo ładne te paznokcie! Ja tez mam hybrydę, mleczny róż z odrobiną brokatu a paznokcie ciut krótsze. Ale wygląda to naturalnie, co prawda dzisiaj jeden mi pękł troszkę, leciutko podpiłowałam i nałożyłam bezbarwny lakier. Jestem mega zła bo zapłaciłam za nie 100 zł!!! I po 2 dniach pękł... Cytat:
O 13 p[rzyjadą już kamerzyści więc czasu nie będzie za dużo. Po drodze jeszcze odebrac kwiaty. iliy bardzo ładne obrączki! Paula super relacja! Niestety na zdjęcia się nie załapałam ale na pewno wyglądałaś pięknie! say-hello za DJa! a szybke powinno dosłac nowąPojutrze będę żoną Nie ma stresu, już dziś nie ma Dziewczyny w klubie wiedza, we wtorek odebrałam suknię i była za luźna w biuście, gorset odstawał. Panie w Madonnie twierdziły że tak ma byc, że jakby było ciaśniej to jak usiądę to będzie źle. Nigdy nie miałam sukni ślubnej, uwierzyłam że tak ma byc, podpisała i do domu. W domu płacz i lament bo rzeczywiście było źle. W dodatku babki miesiąc wcześniej wycięly mi tiulowy dekolt i nie obrobiły tego, materiał był dosłownie wygryziony i ręcznie wszyty. Na szczęscie zadziałała moja mama, kazała przyjeżdżac i poszłyśmy do jej znajomej krawcowej. Dziś odebrałam suknię, jest mega wykończona, wszystko poprawione!TŻ u swoich rodziców, ja u swoich, wszystko gotowe, nic tylko czeklac do soboty
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
klaudyna21 i tak zrobię
dostanie zaproszenie z panieńskim nazwiskiem zwłaszcza, że ona (na miesiąc przed ślubem) nadal nie zdecydowała jak się będzie po ślubie nazywać ![]() KaMilka4891 kolia - to jest to! gdybym miala suknię z dekoltem to na bank wyskoczyłabym w jakiejś bogatej kolii ![]() fascinata najładniejsza jest ta druga fryzura ![]() moja też będzie na niej wzorowana
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka boski ten naszyjnik. Skad?
Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2331 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój nie chce dać się namówić, ale zobaczymy jak gajer przyjdzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my z zaproszeniami naprawdę poszliśmy na łatwiznę, rozdawaliśmy rzy każdej imprezie a tym co dalej to wysłaliśmy pocztą, bez żadnych ceregieli i tym sposobem zostało nam 1, na dwa tygodnie przed potwierdzeniem przybycia ale cioteczka powiedziała, że nawet jak jej nie dam zaproszenia do ręki to ona i tak przyjdzie Cytat:
no i chyba stanie na słupku, bo ja łamaga jestem, a głosy rozłożyły się praktycznie po równo ![]() co do pazurka, to leć z reklamacją, powinna Ci to poprawić jak czytam co masz do załatwienia w dniu ślubu i przygody z suknią to aż mnie ciary przeszły, ja się już doczekać nie mogę, ale z drugiej strony jak już wszyscy pojadą to usiądę i uświadomię sobie, że nie mam co ze sobą zrobić (uczyć się na obronę powinnam ), taki kac poślubny będzie, jak po książce, kiedy ją skończę to nie wiem co mam robić ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2014-06-12 o 23:21 |
|||||
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, witam się późną porą ale tylko teraz mam chwilkę czasu.
Rozdane prawie wszystkie zaproszenia, zostało 6 sztuk, ktore jutro rozdamy ale tylko w dwóch domach więc pójdzie szybko. Ogólnie zaproszonych jest juz 120 osob, z tego odmówiły na razie 2. Ci co jeszcze nie dostali zaproszenia już powiedzieli, że i tak przyjdą więc na wstępnie liczone 140 osob bedzie ok 135 więc prawie komplet + z tego co słyszałam 6 osób z mojej pracy na obiad + 11 osób na obiad z orkiestry dętej. Aaaa aa bo Wam nie pisałam. Okazało się, że przyjedzie 10 chłopa z orkiestry wojskowej grać marsze + w kościele i jednak zdecydowaliśmy się iść pieszo do kościoła więc bedzie jeszcze jeden chłopina na werblu. Normalnie się śmiejemy, że ślub roku. nawet jacyś ludzie z dalszych stron zaczepiają moją mamę lub teściów - "co, za 2 miesiące weselicho!". Już kilka osób zapowiedziało bramy i czujemy pod skórą, że na slubie oprócz 140 zaproszonych gości będzie drugie tyle z ciekawości.... Mimo to, nadal nie mamy organisty i samochodu. Wuj nie zawieze nas Mercem bo "coś tam". Jest opcja BMW kuzyna TŻ lub w ostateczności jakims nowy Fordem. Zobaczymy.Jutro przyjdą skrzynki na wino -podziękowanie chrzestnym. Wstawie foto ![]() Zamówiłam buty z akces2 ale raczej nie przyjdą na 15 lipca - przymiarka , a są o 1 cm niższe od tych do kościoła...
|
|
#2333 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i będzie pasować do sukni.Jakbym miała dekolt w sukni to bym też brała coś w tym rodzaju, albo długi łańcuszek z małą kuleczką perłową na końcu ![]() ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:21 ---------- dziewczyny w z października - kiedy rozdajecie zaproszenia ? |
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaczynam się stresowac!Wysłane z mojego GT-I8260
|
|
#2335 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
My zaczynamy rozdawać zaproszenia w przyszły weekend po Bożym Ciele Chrzestni, bliska rodzina, dziadkowie. Reszta początek lipca.
|
|
#2336 |
|
Raczkowanie
|
Tysiu - my zaczynamy od połowy lipca
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
|
#2337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mojakaren muszka fajna, chociaż ciemniejsza bardziej mi sie podobała ![]() magdalenka ależ to musi być cudowne uczucie!! Gratuluję!! Czekamy na relację ![]() Dziś jak sie uda to odhaczymy pierwszą spowiedź...na samą myśl mam stresa
|
|
#2338 |
|
Raczkowanie
|
Jejujuniu , ja za Wami nie dazam. Podczytuje czasmi w pracy ( w ramach odstersowania)ale pedzicie jak wiatr
Gratuluje Wszystkim Nowym Zonkom i juterzejszym slubujacym!!! U mnie w przygotowaniach przestoj, no ale ja mam prawie wszystko gotowe J dekoracje jeszzce nie zrobione L musze wreszcie zakupic te buteleczki w Ikei Prawie bo jutro lece do Warszawy i nagle lista rzeczy do zalatwienia sie zaczela wydluzac J - Przymiarka sukni - Spotknaie z wiazystka i fryzjerka – omowienie co i jak i moze od razu probe zrobimy - Spotkanie z kamerzysta i wplata zaliczki - Spotkanie z Pania fotograf i wplata zaliczki - Musze na gwalt kupic stanik bez ramiaczek.. - Zakupy z swiadkowa (szukanie sukienki) - Moze znajdziemy tez dla mamy.. - Ewentulanie kupenie koszyczkow I najwazniejsze musze wyrobic nowy dowod, bo my juz od stycznia jestesmy po slubie cywilnym. Niemiecki dowod juz mam. I teraz pytanie moze nie slubne , ale do dziewczyn co sa juz wlasnie po i warabialy dokumenty!!: czy w Polsce jest juz dowod elektroniczny? Tzn taki z czipem do ktorego jest wymagane zdjecie biometryczne takie jak do paszportu? Czy wystarczy nadal normalne zdjecie? Szukalam w internecie ale nie moglam sie doczytac? |
|
|
|
#2339 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja mojemu też muszę kupić chyba sam jakoś nie może się zdecydować :PCytat:
![]() Cytat:
biżuteria jest ładna, ale jak dla mnie mało ślubna :P chociaż nie wiem, na pewno wyglądała by inaczej jakbyś miała już do sukni ją założoną ![]() a ja mam ogromny problem.. ehh.. siostra mojego TŻ stworzyła wczoraj taką awanturę w rodzinie, że masakra.. : ( postaram się napisać w skrócie.. byłam z nią 3 dni temu w sklepie z sukienkami i mierzyła białą sukienkę, która wygląda dosłownie jak skromna suknia ślubna.. od razu w sklepie powiedziałam jej, że biały kolor jest dla mnie, nie dla niej.. to odp. że mam przestać, że ona nie będzie szła ubrana na czarno.. jakby było mało jasnych kolorów.. ;/ umawiała się ze sprzedawczynią, że w sobotę przyjdzie i ją kupi, a odda sukienkę, którą kupiła w tym sklepie wcześniej (jakaś ecri z czarnymi wstawkami).. wczoraj TŻ zwrócił jej uwagę żeby nie kupowała i nie zakładała tej białej sukienki, bo to mój kolor.. i pokłócili się ;/ wieczorem zadzwonił do mnie teść, który tak mnie zjechał, że nie wysłuchałam go do końca, przekazałam tel TŻ jednocześnie płacząc.. a mówił mniej więcej, że co ja k*rwa wymyślam, że ja nakazuję tej siostrze w co ma się ubrać, i że mam się k*rwa zając sobą, a nie ustawiać każdego.. dosłownie sypał non stop k*.. ;/ byłam w szoku bo nigdy w ten sposób się do mnie nie odzywał : ( jak go uwielbiam, to w tym momencie nawet nie chcę pisać co do niego czuję.. ;/: ( dodam, że siostra TŻ ma 32 lata ;/ i zawsze zachowuje się tak że musi być najlepsza i musi być koniecznie w centrum uwagi.. dodam jeszcze tylko że nawet jak pojechałam kupić suknię ślubną, to ona zawracała głowę kobietkom, w jakiej to sukni ona taka malutka skromniutka wyglądałaby najlepiej.. co skończyło się tym, że zamiast szukać sukni dla mnie, kobietki musiały pokazać suknie jej, nie mi ;/ : (sorka, że tak się żalę, ale może jak się wygadam komuś, to będzie mi lżej.. Edytowane przez anusia4u Czas edycji: 2014-06-13 o 09:14 |
|||||
|
|
|
#2340 |
|
Wtajemniczenie
|
anusia4u
to chyba mam szczęście, że mój S. jest jedynakiem współczuję takiejs sytuacji i kompletnie nie pojmuje, bo ja nigdy bym się wobec mojego brata i jego narzeczonej tak nie zachowała ! ci ludzie są pop...
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

Panie w salonie zaproponowały mi wszycie poduszeczek w suknię. 10 lipca kolejna przymiarka - ciekawe jak to wyjdzie
pamiętam że pisałaś jakie mieliście z tym problemy..

za pracę
Oczywiście podpytam babeczki co wg niej najlepiej do mnie pasuje, ale co sądzicie o moich pomysłach? 

Mam paski Crest