|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Szaja, nie rozwija się. Oliwka ma teraz fazę klepania wszystkich od czasu do czasu, robi to ze śmiechem i generalnie nikomu to nie przeszkadza, bo to "taki etap" - a Zośka próbuje jej oddawać, bo twierdzi, że Oliwia ją bije...
Już kilka razy złapałam za rękę w ostatniej chwili... Niby się bawią, a mam wrażenie, że jest coraz gorzej... Zosi zabawki to Zosi zabawki, ale Oliwki - są wspólne. Wciąż jest wyrywanie zabawek, popychanie małej. Nie ogarniam. Nie mam siły komentować. Ciągle muszę zwracać uwagę. ![]() I gadanie, że ja też powinnam Oliwce tłumaczyć - no halo... Ja mam tłumaczyć Oliwce i ona ma zrozumieć, kiedy nikt nie tłumaczy 4latce, bo "ona nie rozumie"? Ehhh... ![]() Sytuacja z dziś: Na stole leży Angry Bird Oliwki. Taka wielka maskotka, niebieski ptak. Oliwka siedzi w krzesełku, świeżo po kolacji, wyciąga się do ptaka i koniecznie go chce - daję jej. Na co Zośka obrusza się, że zabrałam poduszkę jej lalce! Oliwka pobawiła się chwilę i już nie chciała, to dałam tego ptaka Zośce, a ona na to, że ustawi ptaka pupą do Oliwki, bo jej wcześniej go zabrała... Jak to skomentować?! Moja reakcja była taka, że powiedziałam, że ma tak nie mówić do Oliwy i co to za zachowanie, po czym zabrałam ptaka na amen.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-06-12 o 23:39 |
|
|
|
#2132 |
|
Zadomowienie
|
I schody mamy zmienione z zabiegowych na dwubiegowe z półpiętrem
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę Black ja trochę nie ogarniam zachowania Twojej siostry - czy ona ogólnie ma problem z wyznaczaniem dziecku granic, w każdej dziedzinie?
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
lalunia moja
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, to nie jest tak, że ona nic nie mówi - mówi! Ale za mało, za rzadko... To nie skutkuje. Ona sama ma teraz trochę problemów z małą...
|
|
|
|
#2136 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co za beznadziejny pediatra :/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
co do bawienia się zabawkami innych dzieci... kiedyś przyszliśmy na plac zabaw, była tam dziewczynka z mamą i młodszą siostrą. Kuba sobie chodził i nagle zainteresował się wściekle różowym wózkiem dla lalek, zainteresował się tzn patrzył na niego z zachwytem ale nie dotykał ani nic. A ta dziewczynka z tekstem "to mój wózek". Z jednej strony zdenerwowałam się, bo przecież Kuba nawet tego wózka nie dotknął ale potem przyszła refleksja, że jak ja mam jakąś super fajną rzecz, to niechętnie się nią dzielę. I dziecku przecież też wolno nie chcieć się dzielić...co do tego ojca... straszna, niewyobrażalna tragedia. Nawet nie chcę myśleć, jak teraz musi się czuć cała rodzina. Niemniej jednak, bliższa jestem zdaniu Yellow , gdyby to matka zostawiła to czci by na niej nie zostawiono, a facet no wiadomo z roztargnienia przecież :/ co do jedzenia...zgadzam sie z insolito, ze dziecko powinna jeść wszystkiego po trochu ale u nas tak strasznie wybiórczo je, że mnie czasem to dobija :/ z owoców zje:banana (kocha go, wielbi), arbuza, brzoskwinie, nektarynki, ostatnio zjadł 4truskawki to się cieszyłam ja głupia. Z warzyw to tylko gotowane:marchew, pietruszka, seler, kalafior, brokuł. Inne: serek wiejski, jajecznica, jogurt naturalny, chlebek bez masła. W zasadzie to byłoby na tyle. Ah i np jogurt nat zje parę łyżeczek, banana osobno też ale zmiksowane jedno z drugim już nie tknie. ja dopiero niedawno wstałam , usypiałam Kubę, przyłozyłam głowę do poduszki i obudziłam się godzinę temu . Tż nie ma, jest na imprezie firmowej, więc nie miał mnie kto obudzić. Mamy 11 zębola, lewą dolną czwórkę ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Black co do zachowania Twojej siostrzenicy to brak mi słów :/ ja myślę, że te zachowania to błąd w wychowaniu na wcześniejszych szczeblach i teraz jej gadanie i tak niewiele wnosi... |
|||||||||
|
|
|
#2137 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zapamiętywania - taaaak, dzieci dużo już pamiętają. No przecież, że nie. Prokuratura, psychiatryk, wszystkie info na bieżąco - no bez przesady, żeby kampanię taką robić... Mieliśmy taki, w sumie dość dobry był, stabilny, mocny; ale właściwie z naszej winy się rozwalił, bo nie złożyliśmy przed burzą i go powypizgało na wszystkie strony. Ale kupowaliśmy stacjonarnie, bodajże w majstrze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Choć pewnie dużo bardziej wyczerpujące jest to dzielenie wszystkiego, co po ślubie było wspólne? ![]() Brawo! Cytat:
Nie wiem, oni nie potrafią zrozumieć, że teraz są INNE CZASY i uj, gospodarki się mieć nie będzie. Ale skoro się siedzi w domu, to się powinno domem zajmować, a nie dzieckiem Cytat:
![]() Marsi, gratuluję trzeciego muszkietera! A tak co do imienia, to może do S. i L. basowałby TEODOR? Silver, cieszę się, że wszystko ok Ania, nie umiem nic poradzić Przytulam.---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- A jeszcze miałam pytać. Pola wchodzi po schodach sama, ale... tylko lewą strona, tzn. lewą nogę do góry, podnosi się i dołącza prawą. A odwrotnie nie umie. Normalne to chyba, że dziecko preferuje jedną stronę, prawda? Że ma silniejszą? Ja sama mam silniejszą prawą. No i właśnie... Ona ma lewą mocniejszą, bo ją daje pierwszą, czy jednak prawą, bo na tej nodze się potem "odbija"?
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-06-13 o 00:05 |
||||||||
|
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Black : domyślam się, że problemy ma - bo to widać po tym co tutaj o siostrzenicy piszesz, niestety. Tylko kurczę tematem trzeba się zająć, bo jest młodsze rodzeństwo i czas ucieka
![]() Dlaczego Twoja siostra ma tak mało wiary w to, że dziecko "rozumie", że to ona może mieć wpływ na zachowanie córki, może w niej pewne postawy zaszczepić, i nie później a właśnie TERAZ? Może by jej jakąś mądrą literaturę podsunąć? Ona czytata? ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny no normalnie nie wyrabiam na zakrętach ![]() U Blanki generalnie wszystko w porządku, skręcona jak nie wiem co, ciągle w ruchu, wspina się, próbuje nowych rzeczy. Od jakiś trzech tygodni wchodzi i schodzi mi sama po schodach stawiając naprzemiennie nóżki (Debrah )spróbuję nagrać. Wiecie, Ona ruchowo jest tak sprawna, nie wiem skąd to się bierze ![]() Poza tym, dla mnie to ważne, codziennie rano i wieczorem Blanka klęka ze mną, żegna się i mówimy pacierz. Fakt, że Ona się przygląda i próbuje coś tam powtarzać, ale dla mnie liczy się fakt. Co ja jeszcze chciałam... aaaa! Dołączamy do tych mam, których dzieci jeszcze dobrze oczu nie otworzą, a już stoją pod drzwiami z butami i gotowe są na wyjście na dwór Kocham moje dziecko! W załączniku dla nie fejsbukowych moja zdolniacha i uśmiechnięty stwór z siniakiem na policzku.ps. czy mogę czymś tego siniaka posmarować? Bo ma go już ponad tydzień i jakoś tak słabo się goi. Mam się martwić? W poniedziałek mam bal w pracy, koleżanka mi szyje spódnicę tiulową, taką z 5 warstw, do kolan, kupiłam bluzkę pudrową za szalone 19 zł, taką cienką żorżetową i buty w Mohito, na które chorowałam od początku sezonu, na szczęście są już przeceny. Gdzie mogę kupić rajstopy w sprayu? Poza Daglasem, bo tam cena kosmiczna A.. no i allegro odpada, bo już nie dojdzie do poniedziałku. Jakaś sieciówka? Macie jakieś fajne sprawdzone przepisy na przetwory z truskawek? Przyjmę wszystkie w każdej ilości, bo uwielbiam truskawki! Poczytałam troszkę Bokeh życzę spokojnej i szybkiej przeprowadzki. Ewulka bardzo się cieszę, że impreza udana, teraz już tylko odliczaj dni do Wielkiego Dnia Ania przytulam Cię z całeo serca Zastanawiamy się z M. nad wakacjami w UK, ale nie mogę znaleźć tanich lotów, takich, żebym z butów nie wyskoczyła.![]() Marsi gratuluję chłopca! ![]() Jaka rownież gratulacje ogromne! Wszystko będzie dobrze ![]() Lady wyglądasz cudnie! Podziwiałam na fb Michael cieszę się, że Hania właściwie zdrowa, mam nadzieję, że katar szybko minie. ![]() Silver jak dobrze, że na strachu się skończyło, uff! ![]() Mała co za lekarz Deli ściskam mocno Szklanko Ewa jest the best! Jak to Ewy ![]() Aga wiem doskonale o czym piszesz, my też mamy alergię, tyle, że na słońce. Na szczęście, na to pierwsze, takie bystre. Krem z filtrem 50 nie dawał sobie rady... Blogerko doskonale wiem o czym piszesz. U nas na osiedlu jest fajnie pod tym względem. Co roku rodzice kupują zabawki do piasku i teraz już jest cała piaskownica. Nikt nie zabiera ich do domu, aby dzieci mogły się bawić. Teraz już nawet jest samochodzik taki do odpychania się nóżkami. Ale fakt, są dwie mamy (ze 140 rodzin, to i tak nieźle), które uczą swoje dzieci, że to są tylko "ich" zabawki. No cóż, kijem Wisły nie zawrócę. Irytuje mnie to strasznie, ale po prostu wtedy zabieram Blankę i idziemy gdzie indziej. Debrah ja myslę tak jak Szajka, wzbudzasz zainteresowanie, ale takie zwykłe, ludzkie. Insolito my nigdy nie jadłyśmy z zabawkami. Lecę, czas mnie goni jak zwykle. Dzisiaj wstałam o 5, więc miałam szansę Was nadrobić.
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wchodzenie po schodach
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- A wogole to dzień dobry. .. Przeleciałam Was na szybcika bo lecę się pakować-dziś wyjeżdżamy na Mazury ![]() FEWCIU.... udanej imprezki... Aha no i wczoraj Antonio wszedł sam po schodach.... przy ścianie of cors... Będę się odzywać. .. wyślę Wam jakieś fotki z nad wody ![]() ale nie zapomnijcie o mnie...plis![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
A tymczasem Antonio nadal.....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Heja
Jestem kaput Pietraszko fatalnie przeziebiony a ja glupia pipa sie nie zorientowalam i jeszcze wieczorem na basen z t.puscilam ) to chrapal przerazliwie i ewidentnie mu przeszkadzalo, budzil sie, plakal, w efekcie wyladowal u mnie w lozku na noc. O 5 histeria ![]() Dzisiaj wraca M.!!! Fewciu, ja Ciebie chyba myslami wywolalam ![]() Chcialam sie zapytac, czy kupilas w koncu ta sukienke maxi ktora mi pokazywalas jakis czas temu??? Bo sie napalilam na nowo i musze kupic juz teraz zaraz
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Lady nie kupilam bo doszlam do wniosku ze mam za duzy brzuch
![]() Dziewczyny ja juz odczulam piatrk trzynastego A Blanke odebrac musze.. ech... boje sie co bedzie dalej.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Czuje się jakbym była z d**y wyjęta Masakra. Już któryś dzień z kolei nie mam na nic sił. Rano nie mogę się dobudzić bo tak chce mi się spać. Jak żyć?![]() Dzięki za wszystkie komentarze odnośnie mojego łobuziaka ![]() Ifwka-jak kąpiel z misiem? Szajka-jaką przyjmujesz wit D3? Jaka cena? Ja mam w tabletkach i nie zbyt to dobre jest Fewcia,Silver- piękne panny wam rosną Lady-zdrówka dla Piotrusia
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klucze wlasnie w bagazniku. ![]() Udanego wyjazdu Neti! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam pytać czemu nie jedziesz autobusem ale juz doczytałam. Tylko potem bedziesz 10km wracac z Blanka?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2149 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia: brawo dla Blanki za naprzemienne chodzenie po schodach i w ogóle wszystko
![]() Kup ten bilet, odległości straszne, nie ma się co katować |
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
u mnie dalej sajgon, S już nie wróci w tym roku szkolnym na zajęcia i teraz na ostatnią chwilę muszę dowozić jakieś prace do szkoły i lazić po specjalistach, ech... ciężko mi jak diabli Fewcia, na tym drugim zdjęciu Blanka straaasznie podoba do Ciebie, a zawsze mi się zdawało,że to klon Twojego TZ Silver- Daria przesłodka Mała- a Twój Oskar wydaje się taki dorosły Black, jak ja bym chciala żeby mój maly pił wodę
|
|
|
|
#2151 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Black brak słów co do zachowania Zosi:/ a jak się zachowuje w stosunku do Stasia?? silver widziałam zdjęcia na fb ![]() fewciu co za pech:/ a Blanuś zdolniacha ![]() neti miłego wypoczynku Lady zdrówka dla Pietraszka! dzisiaj mnie pakowanie czeka bo jutro na tydzień do Rodziców jedziemy
|
#2152 |
|
Zakorzenienie
|
Black okropne co piszesz o zachowaniu siostrzenicy
A czy allegro odpowiedziało Ci ws. usuwanych ofert i blokady konta? silver piękna ![]() fewciu zdjęcia cudne i dla małej zdolniachy a kluczyki... pech. Ale pomyśl jakiego my mieliśmy rodzinnego pecha jak kiedyś (4 lata temu?) byliśmy na węgrzech pod namiotami. Tata wyciągał rzeczy z bagażnika i zostawił kluczyki na rolecie. Bagażnik otwarty, po czym moja siostra czegoś szukała i zamknęła bagażnik auto się zamknęlo, zapasowe kluczyki w domu auto w leasingu, telefony do ubezpieczyciela - nie obejmuje takiego przypadku. No to może szybę wybić. No i tak sie zastanawiali, a ja zadzwoniłam do swojego poprzedniego TZ i przyjechał te 450 km z kluczykami ![]() Hje dla Polineti miłego! Lady zdrówka dla Pietraszka! Dziewczyny kurde ale jestem zła. Moja siostra miała kiedyś kiedyś taki komplet w pokoju ![]() ZAEBISTE to to było. Miała dwie pufy, nie jedną, i w każdej części kompletu ściaga się pokrywki i tam można wepchać zabawki no wsio wsio! Kurde jak ja bym chciała takie do Młodego do pokoju i tego nigdzie już nie ma, ikea wycofała ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Marsi kurcze współczuję CI bardzo, bo na prawdę kłopoty chyba Cię lubią Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2014-06-13 o 12:35 |
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo wycofane |
|
|
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do blokady, to tak - mają nową akcję, zapobiegającą oszustom (mam 150 komentarzy, ale to nic, przecież też mogę być oszustką ), że jak się sprzedaje jakąś elektronikę, to trzeba potwierdzić swoje dane - wysłać zdjęcie dowodu na tle przedmiotu, z karteczką, na której jest napisany nick z allegro... Opierdzieliłam ich równo, bo ja sprzedaję jeden aparat, a nie 50... No ale... Mam nadzieję, że dzisiaj mi odblokują, ćwoki.
|
||
|
|
|
#2155 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK...no to podczas tworzenia aukcji powinien pojawić się jakoś komunikat żebyś wiedziała co i jak a nie napiszesz się a potem klops. ... z deka niepoważne
![]() MARSI kochana. ..a co się stało. Napisz chociaż słówko jak nie tu to w k. bo naprawdę my się tu martwimy. ... HOPE ale to fajne. .. ten zestaw wygląda jakby zajmował mało miejsca a jednocześnie pojemny. . Kurde ale nam by się przydało. .a znasz nazwę czy coś? Ja już wsio popakowalam. . Lecę się umyć i czekamy na TZ. Ale pewnie i tak wyjedziemy po 15.... :banghead: zawsze to tyle czasu zapakować te toboły. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2156 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwne bo ja w ty tugodniu sprzedawałam aparat i niczego takiego nie musiałam robić...
|
#2157 |
|
Zadomowienie
|
Szaja HELP!!
zarzuć no linkiem jakimś, bo ja wczoraj przeglądałam all ale nie wiem, acha, dodam,że dobrze,żeby było to TANIE |
|
|
|
#2158 |
|
Zakorzenienie
|
Neti jasne nazwa serii to Glis. Teraz tylko pudełka są do przechowywania z tej serii. A to było naprawdę pojemne i nie zajmowało wiele miejsca! Zła jestem strasznie, a nie moge znaleźć nic podobnego, dlatego jeśli któraś coś widziała gdzieś to będę wdzieczna za info
|
|
|
|
#2159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duze to, ciezkie, slabo sie trzyma na przyssawkach ![]() ogolnie mlody nie jest zainteresowany bawieniem. hitem sa caly cza s jakies kubeczki i klocki clemmy-cos w czy moze ta wode przelewac no i ogolnie to mlody nie usiedzi w wannie, caly czas spaceruje a wy o lezeniu piszecie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Blanus tez śliczna! |
||||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka byłaś na Czarownicy?
Jak wrażenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

Już kilka razy złapałam za rękę w ostatniej chwili... 

Bidusia chyba mocno bolało bo jeszcze takiego płaczu u niego nie słyszałam

a potem mu rzuca jedzonko 
) , ale potrzebuje książeczek do tego 
). Podeszła do nas kilkuletnia dziewczynka, bardzo grzeczna, zagadywała Boryska, i nas. Było całkiem sympatycznie, nie narzucała się, sama oferowała swoje zabawki. A rodzice co chwilę wołali, "maja, wracaj, maja chodź tutaj, maja nie przeszkadzaj" Aż w końcu sama zawołałam do nich, że nie przeszkadza, że bawi się z Boryskiem. No i super. ładnie się bawiili, ale mam wrażenie, że każdy rodzic trzyma swoje dziecko gdzieś na osobności i boi się, żeby zaczepił inne dziecko, albo nie daj boże dotknął nie swojej zabawki. W końcu mi samej atmosfera się udzieliła, i zaczęłam dziwnie się czuć, w momencie kiedy Borys podbiegał do piłki innych dzieci. Znam swoje nastawienie i wiem, że gdyby to jakieś obce dziecko podeszło pobawić się zabawkami Borysa, to nie miałabym nic przeciwko, a ze strony tych rodziców czasami wyczuwam taki ogromny dystans. Tak jakbym miała za każdym razem ostrym tonem tłumaczyć dziecku, że nie wolno, bo to nie jego. Jeden chłopiec wręcz nazwał Borysa "złodziejem piłek:
ale nie dotykał ani nic. A ta dziewczynka z tekstem "to mój wózek". Z jednej strony zdenerwowałam się, bo przecież Kuba nawet tego wózka nie dotknął ale potem przyszła refleksja, że jak ja mam jakąś super fajną rzecz, to niechętnie się nią dzielę. I dziecku przecież też wolno nie chcieć się dzielić...

A.. no i allegro odpada, bo już nie dojdzie do poniedziałku. Jakaś sieciówka? 

Masakra. Już któryś dzień z kolei nie mam na nic sił. Rano nie mogę się dobudzić bo tak chce mi się spać. Jak żyć?