|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Ech, ja tez spuchlam jak balon
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4322 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() A Simka pewnie już urodziła do teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w poprzednich ciążach po ok 8kg miałam na +, ale po pierwszej spadłam po porodzie do wyjściowej w kilka dni i tak zostało, a po drugiej spadłam, a potem zaraz wróciła waga z końcówki ciąży i nie dość że nie schodziło to jeszcze rosło cały czas... z 10kg jak nie więcej mi Ola w sumie dołożyła...
![]() |
#4323 |
Zakorzenienie
|
Wywęszylam na innym watku, ze simka urodzila
![]() Corka poszla wczesnie spac, nudze sie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
A padło jakieś pytanie o cukrzycowe mamusi? bo ja musiałam coś przeoczyć więc nawet nie wiem do czego się odnieść :-(
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 |
Zakorzenienie
|
narzekacie na dietę cukrzycową, rozumiem Was. Ja mam wątrobową. Gdybym zrobiła zdjęcia obiadów w szpitalu od 2 tygodniu, każdy jest taki sam. zupa, ziemniaki i mięso... z zup się cieszę, bo są smaczne ale na mięso nie mogę już patrzeć...
#4326 |
Raczkowanie
|
Jakie są te nowe normy cukru zwłaszza po 1h po glukozie?
#4327 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4329 |
Zakorzenienie
|
simka urodziła? No to moze uda mi sie złożyć osobiście gratulacje, bo za godzinę jadę do szpitala a z tego co pamietam to ona chciała rodzic w tym samym szpitalu, w którym ja
![]() Ech... Łapie mnie dół ![]() ![]()
![]() |
#4330 |
Rozeznanie
|
Hahahah jestem hardcorem, z dniem dzisiejszym donosiłam ciążę
![]() Robaczek zakochałam się w Twoim Wojtku ![]() debesciara co za małpa, znam ten typ, w mojej dawnej przychodni chwilę (jak jeden lekarz odszedł) przez moją 18tką też przez jakiś czas była taka pediatra, byłam już praktycznie dorosła, a jednak w bebechach mi się przewracało jak musiałam tam iść ![]() Także też tak musicie zrobić. Chociaż jak ona tam tyle lat pracuje ![]() Vegetka a jak dziś się czujemy? A do nas nie napisała ![]() Mamaya musisz ją dziś dorwać w szpitalu ![]() Kularek też pewnie już nogi rozkłada i prze ![]() Jakbyście na mnie obstawiały, że następna urodzę, to byście gruby hajs straciły, widać jak spadam w rankingu rodzących ![]() A swoją drogą to: jeszcze ze mnie leci taki gęsty śluz, wczoraj jeszcze był z farfoclami takimi jak kawałeczki czopa. O 2.15 wstałam na sikanie i mnie pobolewały plecy i brzuch jak na miesiączkę, już się bałam, że jakieś skurcze się z tego rozwiną, a ja tak bardzo nie chcę dziś rodzić w piątek 13go, mimo że przesądna za grosz nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |||
Raczkowanie
|
Hej hej ...
![]() witam się porannie ![]() ![]() Agnes macierzyński ![]() ![]() Vegetka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mamaya powodzenia w szpitalu i oby spełniły się wszystkie Twoje oczekiwania. Pamiętaj No Stress ![]() ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Ines ![]() OMG dziś rzeczywiście pt 13ego - dobrze, że nie jestem przesądna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4332 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
my jeszcze w dwupaku i nadal się nic nie zapowiada ![]() ![]() jadę z mamuśką dziś na jakiś mały szoping, bo zwariuję w domu jak posiedzę i się ponudzę ![]() mamaya trzymam kciuki Kochana ![]() ![]() ![]() rybka też widziałam już, że Natan jest na świecie ![]() Ines ciąża donoszona ![]() ![]() ja też mam bardzo gęstą wydzielinę i też znajdywałam takie skrzepy dziwne ale nie za duże i nie w jeden dzień więc ja nie jestem w stanie stwierdzić czy to był czop czy nie ![]() Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-13 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Rozeznanie
|
Część dziewczyny czytam was w telefonie bo mam komputer zepsuty
Wczoraj byłam na spotkaniu z położną i mnie złamała Wszystkie się tak śpieszcie z tym porodem ze wątek powinien nazywać się mamusie czerwcowe ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Pod moim sercem, inne bije serce, Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane, Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukaja do mojego serca, Myślę sobie wtedy: może być wspanialej? Nosze w sobie życie które Bog mi daje ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
Mamaya
![]() Fame jak odpuścisz to zobaczysz jak szybko pójdzie ![]() simka urodziła?? czemu pochwaliła się gdzieś indziej a nie nam?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Raczkowanie
|
Czesc Kochane
![]() U mnie postep - 31 godzin bez zastrzyku ![]() ![]() ![]() ![]() Mamaya - trzymam mocno kciuki ![]() Za wszystkie wizyty ![]() ![]() U nas dzisiaj 37 tydzien ![]() ![]() Milego dnia, Sloneczka ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() chyba wszystkich zawiodłam bo ja nadal w domu i czekam.... czop nadal odchodzi (gęsty, i rożowy) w nocy się wystraszyłam bo zaczeło mnie boleć aż się obudziłam i jak sikałam to odpadło dużo czopu ale rano znowu to samo data jak każda inna ale ja też nie chcę dzisiaj a wogle to wszyscy w pracy a ja sama w domu jeszcze po małego jadę do przedszkola więc dziś dla mnie poród zdecydowanie odpada ![]() ![]() stopy i dłonie mam tak spuchnięte, że ledwo ostatnie buty mogę założyć i kurczę wiem, że każda ciąża jest inna ale nie podobają mi się te wszystkie moje objawy ... bo poprzednio to całkiem inaczej wyglądało i chyba nie mam tyle cierpliwości żeby czekać, czekać i czekać nie wiadomo ile ... denerwuje się :/ mamaya trzymam kciuki za krótki pobyt w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- i w pierwszej ciąży trochę ponad 5 godzin po takim masażu mój synuś był już na świecie a teraz nadal czekam w dodatku tyle się wczoraj nasłuchałam w poczekalni, że normalnie strach się bać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4337 | |
Zakorzenienie
|
noo zobaczymy co dziś powiedzą wyniki...
![]() Cytat:
Ines - dziękuję, że pytasz. psychicznie jest ok, natomiast swędzenie doprowadza mnie do szału nocą, prawie wcale nie śpię... ![]() Dziś miałam próby wątrobowe, zobaczymy jakie będą wyniki. mam nadzieję, że nie rosną... ![]()
![]() |
#4338 |
Rozeznanie
|
Karolinek
![]() czuć w Twojej wypowiedzi optymizm, tak trzymaj ![]() Kularek nic nie zawiodłaś, każdy dzień bobo w brzuchu cenny, niech obrastają maleństwa w tłuszczyk ![]() Czuję się jakoś solidarna z Tobą, bo tak jak do tej pory sobie hasałam beztrosko, tak teraz po odejściu czopa się też zaczynam na swój sposób denerwować, uważnie obserwuję swoje ciało i się zastanawiam, czy pewnych rzeczy sobie nie wkręcam. Też mam taki wewnętrzny konflikt, bo z jednej strony chciałabym odciągnąć w czasie ten poród, żeby chociaż jeszcze nie dziś, a z drugiej strony urodzić i skończyć to żmudne oczekiwanie czy to już, czy to jeszcze nie, czy to kręgosłup mnie boli bo boli, czy to taki ból z krzyża, czy na wkładce to upław jakiś czy to wody płodowe ![]() Mamaya daj znać co tam w szpitalu! ![]() Czekam na telefon bo dziś odwiedza mnie moja przyjaciółka, będę musiała wyjść na przystanek po nią niedługo, jak przestanę się odzywać, to nie znaczy, że rodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4340 |
Zakorzenienie
|
Jestem na porodówce
![]() Ines, nasz lekarz ulubiony dziś na dyżurze ![]()
![]() |
#4341 |
Rozeznanie
|
O kurde
![]() Dobrze, że jest i że mi powiedziałaś, będę spokojniejsza, bo coś mi się zaczyna nie podobać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewcznki dużo Was czytam ale mało się odzywam
![]() Wszystkim szpitalnym mamom życzę wytrwałości pocieszajmy się że już niedługo będziemy tulić nasze Skarby ![]() Debeściara powaliła mnie Twoja historia, słyszałam kiedyś że pediatrzy tak naprawdę nienawidzą dzieci ale bez przesady jak można się wykazać aż taką niekompetencją :/ja już bym do takiej lekarki nie poszła. Co do puchnięcia ja też przez te upały strasznie zapuchłam ręce nogi, a najardziej lewa kostka :/ Pisałyście o stanikach podobnie jak Domi też jak mam iść kupić to mnie odrzuca ale w końcu będe musiała się zmusić, wczoraj jak mierzyłam karmniki to mi wyszło 75 H ![]() A co do niekompetencji lekarzy to ja wczoraj wylądowałam na IP przez jakąs 'mądrą" panią doktor do dziś mnie trzęsą nerwy z wczoraj. A było to tak od dwóch dni jakoś mało czułam swoją małą, mój lekarz wyjechał więc wymyśliłam że pójdę prywatnie na Ktg zobaczyc czy wszystko ok. Położna mi robiła powiedziała że wszytsko dobrze ale żebym była spokojna to pokarze zapis lekarce. Jak pani doktor to zobaczyła to kazała natychmiast na IP jechać że zapis jest bardzo zły. Szybko ściągnełam męża z pracy i na IP tam im pokazuje wynik i mówie co pani doktor powiedziła a oni że zapis jest bardzo dobry ale oczywiście wszytsko sprawdzą. Jeszcze raz Ktg, USG, badanie i wszystko w jak najlepszym porządku położna uspokoiła powiedziała że dobrze że przyjechaliśmy sprawdzić , ale tyle co się strachu najadłam to moje :/ Jeszcze trzy tygodnie do terminu zobaczymy co to będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Rozeznanie
|
Marianna, ale się strachu najadłaś
![]() Co do staników jeszcze: http://allegro.pl/80c-2szt-b-cz-bius...298643209.html jak kupowałyście takie, to ja też takie mam, kupiłam na bazarku jeden biały i jeden cielisty z rozmiar większą miseczką, za 10 albo 12 zł sztuka, już nie pamiętam. Beznadziejne są szczerze powiedziawszy ![]() Ostatnio małżowi gitarę zawracałam, żeby pojechać na zakupy, żebym kupiła sobie jeden chociaż taki "wyjściowy", dobrze, że nie miał czasu, bo dzięki Wam w porę puknęłam się w czuprynę, że nikt nie przewidzi jak mi cycy urosną czy nie urosną. I tak pewnie byłabym ze 100 zł uboższa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
vegetka pytalm mojej kol co tz miala cholestaze jej pomagal chlodny prysznic wieczorem i odrazu pojsc spac,mowi ze ulatwialo zasniecie i dzieki temu lapala troche snu. Jak sie budzila to znowu brala prysznic. Czasem 3 razy na noc ale jak mowi bez tego by nie spala wcale.
Mnie wylazlo uczulenie wakacyjne jak ja to nazywam takie drobne krostki ktore tez swedza okropnie. Zawsze mi to wychodzi jak robi sie cieplej i zaczynam jesc truskawki,brzooskwinie. Dziwne ze zawsze tylko na dloniach. kularek moze bedziesz nastepna. Bab nie sluchaj. Wogole to zauwazylam, ze sporo dziewczyn chyba troche koloryzuje porody,tak bardzoooo strasza. Wiem ze porod to nie sielanka i bol okropny ale jak slysze te historie to az sie slabo robi i teksty typu: no zaraz sie przekonasz,no niedlugo i ciebie to czeka. Noz kurna a moze bedzie lekko kto wie,kazdy porod inny a nawet jak bedzie ciezko to po nie bede straszyc innych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie piszcze juz o tych czopach, bo snilo mi sie ze i mi zaczal odchodzic ![]() U mnie masakra, wczoraj siedzialam jak zalecila midwife- w rozkroku, a w nocy i teraz ruszyc sie nie moge, chyba zaraz mi sie rozejdzie spojenie ![]() Trzymajcie sie szpitalne dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 |
Zakorzenienie
|
babka nam wczoraj dobry patent sprzedała na szkole rodzenia - więc podziele się bo uważam że jest fajny - może już znany ale ja bym o tym nie pomyślała.
Poprosiła nas abyśmy przygotowali sobie rożek a do niego włożyć pieluszke flanelową, pieluszke tetrową, pieluszkę jednorazową i ubranko - jeden komplet (np. body, pajac, czapeczkę, niedrapki i skarpetki) Powiedziała że to jest taki zestaw na start i że często tatusiowie nie mogą z nerwów odnaleźć rzeczy w torbie, one czasami wyciągają wszystkie rzeczy aby odnaleźć wszystko, a tak to tata wie żę musi dać rożek i tam wszystko już jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie przyjeżdżaj, bo nie maja miejsc tutaj na trakcie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Karolinek, Vegetka - przesyłam buziaki. A tak w ogóle to chciałam Wam powiedzieć, że jesteście mega dzielnymi mamuskami ![]() Simka- czekamy na info ![]() Mamaya- co z tą porodowką??? Nie stresuj... Ines- gdzie kupiłaś te staniki dokładnie? Bo ja już nie mam siły na szukanie, a na początek mogę mieć nawet brzydkie, dopóki nie ogarnę swojego rozmiaru po porodzie to chyba nie ma co wydawać kasy ![]() Marianna- współczuję sytuacji na ktg. Chyba bym padła na tej IP ze stresu... Wczoraj tż złożył łóżeczko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na prawdę jestem w stanie znieść to swędzenie, chociaż doprowadza do szału... byleby Mały się urodził jak najpóźniej cały i zdrowy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.