|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Część, dziewczyny trzyajcie kciuki bo jak pediatra powie że Radus jest zdrowy i wszystko jest ok to dzisiaj wyjdziemy
A u nas nawał mleczny, piersi pełne aż boli a dzidziuś nie nadąża z jedzeniem. Noc spokojnie przespana. Dwa razy pobudka na jedzenie i zmianę pieluszki. Mam nadzieję ze teraz będzie tylko lepiej.
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() To która dzisiaj zamierza rodzić? Ja mimo, że nie jestem przesądna to wolałabym dzisiaj nie ![]() Cytat:
![]() chololate dla naszych pierwszych niemowlaków i dla Ciebie, że dajesz radę ogarnąć dwójkę za jednym zamachem ![]() majkela super kiecka ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- ANTERIA mocne
|
|
|
|
|
#3303 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć i czołem
na mnie pełnia nie podziałała - wciąż w dwupaku śpię ostatnio jak zabita, wstaję ok 9 i przez to rozregulowały mi się znowu cukry, bo zawsze śniadanie jadłam o 7 a teraz o tej porze przekręcam się na drugi bok![]() Monia z tym cc to trudna sprawa ale jeśli zdecydujesz się na cc to wybierz wcześniejszy termin, bo podobno im dziecko mniejsze tym lepiej się wszystko goi później. tak mi mówił lekarz![]() Sylwka zdrówka Ci życzę ![]() Cytat:
skoro nie ma zwrotów zaciskaj mocno nogi naprawdę ładne te sukieneczki ciążowe, szkoda, że mnie w ostatnim miesiącu natura pokarała obrzękniętymi, spuchniętymi i galaretowatymi pełnymi cellulitu nogami Cytat:
super, że masz nawał!![]() Cytat:
a nie zamierzam robić pierwszego kroku niech się łoś trochę pomęczy jeszcze
|
|||
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Małż we wtorek przywiózł po tym jak musiał mnie i mojego wyzywania słuchac cały weekend. Powiedziałam że ma mi przywieźć to od moich rodziców bo ja nie mam zamiaru czekać do ostatniej chwili. Ja chce pójść do szpitala spokojna że wszystko jest naszykowane a nie jeszcze tam się wkurzać że w domu łóżeczka nie ma.
No i mi obiecał że we wtorek przywiezie no i słowa dotrzymał. Teraz tylko muszę naszykować. Póki co materac włożony, na nich ochraniacz co by mała go nie osikała i prześcieradełko. No i na materacu wrzucony ochraniacz na szczebelki, który od wczoraj staram się jakoś przywiązać i albo jakaś ułomna jestem albo ja już nie wiem o co kaman bo nijak nie idzie. Wystaje mi ponad szczebelki i nie idzie go przywiązać za bardzo. Będę jeszcze później próbować i będę musiała chyba powciskać go trochę bokami bo inaczej to nie wiem jak to zrobić. Niby taka pierdoła a tyle problemu Dziś pogoda dość fajna. Niby na dworze nie jest już jakoś strasznie duszno a u mnie kolejny dzień okna pozasłaniane i wentylator na maxa chodzi. No i jakoś idzie wytrzymać choć duszno mi i tak. Nogi popuchnięte i u mnie wyjątkowo bardziej lewa. Poziomkka, w sumie to ja bym chciała dzisiaj urodzić, ale z drugiej strony to taka data trochę średnio mi się widzi. Najlepiej to by mi pasowało po niedzieli No i jak mi Milenka wczoraj wieczorem szalała ![]() 2 godziny to lekko przez te jej harce nie mogłam usnąć. No i oczywiście pod samiusieńkimi żebrami przebierała tymi nóżkami. Zamiast pchać się w dół to jakieś tańce urządziła sobie |
|
|
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za Radusia i wyjście do domuPokaż nam Synusia Majkela Super sukienka. Wyszalejesz się na weselu a po nim pojedziesz rodzić. Żona kuzyna tak miała. Czekam aż mama wróci z zakupów, ma zapas czosnku mi zrobić i biorę się za kuracje. Wieczorem mamy do stadniny znajomego jechać, znajomi się zjeżdzają ale nie wiem czy dam radę jechac przez to przeziebienie. I chyba zapobiegawczo torbę szpitalną wrzucę do samochodu gdybym pojechała.
|
|
#3306 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kusi nas aby wyjechać na weekend na mazury, ale nie wiem czy to dobry pomysł w poniedziałek tżet musi być w warszawie i chce żebym jechała z nim w razie czego sama nie wiem co robić, czy czekać tu z zaciśniętymi nogami i stresować się cały dzień, że jestem totalnie sama w obcym mieście czy jechać z nim ? ![]() ![]() może skończy się tak jak miało być od samego początku - syn będzie Warszawiakiem
|
||
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra dobra. Jako że piątek i zawsze w piątek coś się dzieje no to mogę rodzić tylko żeby mała też chciała. Grunt byleby nie jutro
|
|
|
|
#3308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3309 | |||
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pomóżcie! czy ja już rodzę czy jeszcze nie?
Od wczorajszego południa mam silne skurcze, w większości nieregularne ale coraz częściej przerwy zamykają się w 10 minutach (choć zdarzają się przerwy godzinne). Przed chwilą próbowałam wymacać szyjkę - jest zupełnie niewyczuwalna więc coś tam się zadziało już... Nie wiem tylko co zrobić z tymi skurczami, niektóre bolą tak że nie mogę się wyprostować i łzy napływają mi do oczu Ale położna mówiła że mają być regularnie co 5 minut żeby był sens jechać do szpitala :/ Myślałam, że to wszystko będzie dużo łatwiejsze do określenia, a te bóle raz są miesiączkowe, innym razem napierdziela w krzyżu, potem opasający w całym brzuchu i już sama nie wiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-06-13 o 11:33 |
|||
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria trzymamy kciuki za Wasze wyjście. Karolkya jak zdrowko malenstwa? Majkela mija mama z wesela jechała że mną na porodówke więc nas się owocnie :p a mi coś laktacja siada bi Kuba ciągle nienajedzony
|
|
|
|
#3311 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niby nic się nie dzieje,a tu proszę jakieś skurcze są A z tą szyjką to ja nawet nie wiem, czy moja jest miękka, czy twarda, czy przepuszczalna, czy nie, bo mi gin ją bada tylko przez usg, więc wiem jedynie jaką ma długość Ale czop z tydzień temu też zaczął mi odchodzić, więc może coś tam przepuszcza Skomplikowane to wszystko![]() A sukienka śliczna Koniecznie musisz się wstrzymać z rodzeniem, żeby ją jeszcze wykorzystać![]() Cytat:
Pięknie sobie radzicie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
Może jak nie masz daleko na IP to tam podjedź, żeby rozwiali Twoje wątpliwości...najwyżej Cię odeślą z powrotem do domu
|
||||
|
|
|
#3312 |
|
Zadomowienie
|
Laski sory ze sie nie odzywalam ale jakos weny nie mam do pisania.we wtorek ide juz do szpitala i jestem w rozsypce...dokupuje ciagle brakujące rzeczy,dopakowuje i rozpakowuje torbe na okrągło...
Jakas spanikowana jestem. Wlasnie zbieram sie na swoje pierwsze KTG. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem położna mówiła, że prawdziwe skurcze rozpoznamy na pewno ale dla mnie to nadal enigma poczekaj może jeszcze trochę i jak będą regularne to jedźcie na IPwłaśnie sobie uzmysłowiłam, że wg usg rodzę jutro a wg tp za tydzień szok! jak to szybko minęło
|
|
|
|
|
#3314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3315 |
|
Raczkowanie
|
Czesc, niebardzo moge nadrobic, ale gratuluje nowym mamusiom i nowych tc. U mnie bez zmin, nadal na patologii, chociaz powiem, ze 70% osob na tym dziale jest z poloznictwa przez brak miejsc. Ja po nocy w korytarzu, dostalzm doslownie vip room, 2osobowy pokoik z fajna dziewczyna, wiec moge spac itd, ale jak patrze na te kobiety po porodch to mi chwilami slabo. Cale pbolale i zmasakrowane a jedna ma twarz jakby walczyla z golota. Zakrwione oczy i sina.
To wszystko sprawi, ze nie wyrabiam psychicznie... Moje wyniki sie poprawily, po nawodnieniu KTG juz poprawne, ale na USG wychodzi duza waga dziecka, jakies 3900 i z brzuszka glownie. I lekaeze kreca nosem, ale nikt nie chce podjac decyzji o cc. Spotkalam dzis swoja pania dr i ona do mnie, ze warto by zdecydowali o cieciu, by mnie nie meczyc, bp jestem drobna, do tego hemoroidy sie nasilaja z dnia na dzien, mimo leczenia... ale musiala leciec na oddzial inny i nie miala jakorozmawiac z dr z patologoii. Nie dosc, ze boje sie sn, to teraz juz w ogole jestem oslabiona i spanikowana... Chociaz boje sie ciecia, pionizacji i zalamuje mnie, ze bede musiala byc w szpitalu min4 dni po cc, ale to chyba lepsza opcja.... Mam miec dzis jeszcxe jedno usg, tylko nie mogeie docxekac, bo ciagle gdxies lekarka biega i nie ma kiedy. Mam dosc tej niepewnosci........ Boje sie, ze zacznie sie przed decyzja i mnie beda katowac.
Mama Ssaka CÓRKA 14.06.14 Promotorka zdrowego stylu życia i biznes mam! Chcesz czuć się, wyglądać i żyć lepiej? Praca z domu, praca przy dzieciach, dodatkowa podpora finansowa-> napisz! Edytowane przez Prowansja88 Czas edycji: 2014-06-13 o 11:42 |
|
|
|
#3316 |
|
Zadomowienie
|
Czarno_biala posiedź w ciepłej wodzie trochę lub polewaj brzuch ciepłą wodą. Jak skurcze się nasilą to znaczy, że to już to!!
A jak Ty sobie zbadałaś tą szyjkę sama??
|
|
|
|
#3317 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas na oddziale spokojnie w miarę, na patologi wolne łóżka, na położnictwie podobono trochę ciaśniej ale nie jest źle. I przekonałam się jaka duchota jest na salach szpitalnych. Okna otwarte a nie ma czym oddychać. Oby mi tylko w upałach nie przyszło rodzić. Dziewczyny powiedzcie mi czy używany laktator to coś złego? Bo mam okazje za 30 zł kupić poodbno malo używany ręczny z Aventu i tak się zastanawiam. Bo 30 zł to nie dużo a nie było by później problemu z lataniem po aptekach, wysyłaniem męża i denerwowaniem się. A w aptece poniżej 100 zl nie kupi Aventu.
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja to okropne,ze tak Cię trzymają w niepewności.Mogli by już podjąć decyzję o cc,skoro wszyscy lekarze mają wątpliwości,czy uda Ci się urodzić sn.Moim zdaniem bez sensu jest ryzykować,zwłaszcza ze dochodzi jeszcze Twój stres,a to w niczym nie pomoże...wiadomo,że po cc tez będzie ciężko,ale przynajmniej i Ty i malutka będziecie bezpieczne i się nie umeczycie...
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
caly czas jestem oslabiona, choc w domu jakos funkcjonuje, ale jak wczoraj wyszlam to juz tak cukierkowo nie bylo. Ale poprzednio mialam podobnie.Ale jesli boisz sn to zycze Ci zebys urodzila w taki sposob jaki Ci odpowiada ![]() A po cc to nie sa to obecnie 3 doby w szpitalu? |
|
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie bawiłam się w używki, kupiłam nowy na all za 70 zł, nie był drogi, a też nie mam nikogo znajomego, kto uzywałby i posiadał laktator na sprzedaż
|
|
|
|
|
#3321 |
|
Zadomowienie
|
Prowansja strasznie współczuję Ci pobytu w szpitalu. chyba nie ma nic gorszego niż przed własnym porodem napatrzeć się i nasłuchać historii innych
na pewno to potęguje strach. Mam nadzieję, że rozwiązanie przyjdzie szybko i nie będziesz już w tej niepewności się męczyłaSylvunia nie dziwię się, że się denerwujesz. Gdybym znała termin swojego porodu też chodziłabym po ścianach z nerwów.... jeśli dobrze go wyparzysz to chyba nie. Choć mi laktator wydaje się taki intymny trochę i nie brałam pod uwagę używanego. Ale moja siostra miała po koleżance i nie miała żadnych oporów i było wszystko ok. właśnie dowiedziałam się, że kuzynka tżeta urodziła
|
|
|
|
#3322 |
|
Rozeznanie
|
Hej! U mnie pada
zophiee, pradip udało Wam się nie zaszczepić dzieci w pierwszej dobie? Jak to wygląda w praktyce? |
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szpitalu w Pozku na Polnej to po cc po 3 dniach wypuszczają, u nas - mały szpital, trzymają 5 dni, po sn wypuszczają na 3 dzień ![]() ogólnie to jak trafiłam do szpitala po raz pierwszy, jeszcze w ciąży, to miałam iśc na 2 dni, ale przez te procedury z NFZ trzymali mnie 3 ![]() jeden dzień to cały przeleżałam, żadnych badań, tylko co 2 h miałam tętno mierzone trąbką i 2 razy dziennie na ktg
|
|
|
|
|
#3324 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to jak Ci kiedyś pisałam "babrał się" Cytat:
Na mnie podziałała tak, że spałam super ![]() Sukienka śliczna i weź torbę do samochodu w razie czego, bo ja też już niejedną historię słyszałam o dziewczynach co prosto z wesela na porodówkę jechały![]() Cytat:
żebyście byli już dzisiaj w domu
|
|||
|
|
|
#3325 |
|
Zadomowienie
|
Sylwia z higienicznego punktu widzenia używany laktator to na pewno nic złego,bo możesz go przed użyciem wygotowac i będzie ok.Jeśli Tobie to nie przeszkadza to bierz
U nas po cc trzymają standardowo 3 doby,ale u mnie była infekcja w ranie i lezalysmy tydzień ![]() Kamilla to u nas tez pępek trzymał się miesiąc i się babral,dlatego teraz od początku zamierzam go traktować spirytusem. Kamilla i Monica pęknięcie macicy 4 lata po cc jest bardzo malo prawdopodobne i proszę mnie tu nie straszyć,bo ja jestem niecałe 2 lata po cc i taka wizja przy probie rodzenia sn na pewno mi nie pomoże ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Właśnie udało mi się uciąć 30 min drzemkę a moje dziecię śpi juz ponad 2 godz. i zaraz chyba pójdę ja obudzić,bo wieczorem będzie znowu problem z usypianiem,no i juz pora obiadu...Za to małe w brzuchu wyjątkowo aktywne od rana,ale to mnie akurat bardzo cieszy ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3326 | ||
|
Rozeznanie
|
Mała Czarno Biała właśnie może nospa i kąpiel? A jak nie będzie poprawy to jedź na IP, niech sprawdzą
Prowansja żebyś już dzisiaj miała Małą przy sobie i żeby wszystko poszło jak trzeba ![]() Cytat:
![]() Ja bym używany wzięła po siostrze albo po koleżance, od obcego raczej nie, ale nie pytaj mnie dlaczego, bo sama nie wiem jak to uzasadnić ![]() Cytat:
Gin mi mówił, że oni właśnie sprawdzają przed porodem grubość tej blizny i jak jest ok (w sensie gruba) to można rodzić sn Mój syn wczoraj przyniósł obrazek z przedszkola i narysował mnie i siebie - on cieniutki jak patyk, a ja brzuch jak balon, super to wygląda, zostawię sobie na pamiątkę
|
||
|
|
|
#3327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
No spa, kąpiel... jak nie przejdzie to szpital.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3328 | |
|
Zadomowienie
|
ale mam energetyczny zjazd....normalnie zawiesiłam się chyba na godzinę
patrzyłam tępo w okno, bo się rozpadało i nie mogę uwierzyć, że tak późno już ![]() potrzebuję mocnego kopa kofeiny, bo zaraz zasnę........ nie wiem co mam zrobić ze swoimi ustami, te suche plamy coraz bardziej mi się powiększają już nie są tylko w kącikach ust, ale obejmują większość dolnej wargi i te suche plamy zaczęły mi pękać i krwawić....babeczka z apteki poleciła mi sztyft avene, ale nic nie pomógł ![]() dlatego nawet się nie nastawiam ![]() Cytat:
koleżanka niecałe 2 lata temu miała cc. szybko, wbrew zaleceniom lekarza, zaszła w kolejną ciążę (po niecałym roku) i 2 dziecko urodziła sn. przed porodem zrobili jej usg aby ocenić grubość blizny i ponieważ spełniała kryteria pozwolili jej rodzić naturalnie. nic o ryzyku pękającej macicy nie wspominała |
|
|
|
|
#3329 |
|
Konto usunięte
|
Kinia gratulacje
![]() Ramona u nas kikut trochę się babrał, odpadł równo jak mały skończył 2 tygodnie ![]() Prowansja współczuję Ci strasznie tego szpitala, trzymam kciuki, by podjęli szybko decyzję i Cię nie męczyli ![]() Monica rzeczywiście ciężka decyzja, ale ja bym się zdecydowała chyba na cc... U mnie waga z usg to była 3260g, a urodził się z 3750g... Kakusia super poród, zazdroszczę że rodziłaś w wodzie
|
|
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
mamusie czy ktoras z Was szczepi malucha tymi skojarzonymi ?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

dla naszych pierwszych niemowlaków 
a teraz o tej porze przekręcam się na drugi bok
ale jeśli zdecydujesz się na cc to wybierz wcześniejszy termin, bo podobno im dziecko mniejsze tym lepiej się wszystko goi później. tak mi mówił lekarz
a nie zamierzam robić pierwszego kroku niech się łoś trochę pomęczy jeszcze
13.07.2013 

Ale położna mówiła że mają być regularnie co 5 minut żeby był sens jechać do szpitala :/ 

na pewno to potęguje strach. Mam nadzieję, że rozwiązanie przyjdzie szybko i nie będziesz już w tej niepewności się męczyła
patrzyłam tępo w okno, bo się rozpadało