|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX
TheUnlike Wiesz co u mnie glut to jest miłość i KWC i już dwa razy go porzucałam na rzecz wygody i głupio ni było...
![]() Ja je muszę zwilzyc porządnie, ale nei zmoczyć, dlatego superowo się sprawdza atomizer bo ta mgiełka fajnie włosy zwilża i na to wgnieść gluta plunknąć i akurat te moje włosiory się cieszą, może to zalezy od tego co potem robisz bo mi glut w plunking podkreśla moje 'falloki' Ale gdybym zostawiła do dołu to też, podejrzewam, by się postrąkowały... ![]()
![]() |
#2132 |
Konto usunięte
|
Musze, kiedyś przetestować te cuda z atomizerami
![]() Własnie dałam moim biovaxa z keratyna, po przerwie prawie 2 tygodnie - miały karę za strąkowanie się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie przesadzała z tymi otarciami... ![]() Dopóki chodziłam ciągle z niepomalowanymi paznokciami, nawet nie zauważyłam, jakie długaśne zapuściłam. A teraz maluję i... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Strasznie cię cieszę, że już mam trochę lepsze włosy - zmotywowało mnie to do dalszej pielęgnacji. A wystarczyło tylko dwa miesiące bez suszarki i prostownicy plus olejowanie i staranniejsza pielęgnacja.
![]() Joanku, piękne masz te rudaśne loki, cudowne. ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-06-13 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro może coś wrzucę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zdjęć niestety brak. Mam tylko przed i po. A Khadi- Orzechowy Brąz. Nie zrobiłam foty zaraz po wysuszeniu ![]() ![]() Komórka, przy sztucznym oświetleniu i lampie... ale jak rozumiem chciałaś zobaczyć ich wyprost, nie kolor ![]() Niestety nie mam tu już tej idealnie prostej tafli jaka była świeżo po wysuszeniu, fala zaczyna sobie od dołu iść. W sumie na co dzien mogłyby takie być ![]() Natomiast jak tak patrzę jak ten kolor dojrzewa to drugą porcję przytrzymałam jednak chyba za długo i nie zleje się tak ładnie z odrostem... no, ale zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2139 |
Moderator
|
alkor - co za włosy, marzę o takich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Konto usunięte
|
Ojejuś, Klaudenc... dziękuję
![]() Ale one tu oszukują(co nie zmienia faktu, ze od tylca bardzo mi się podobają, z przodu są zbyt "przy twarzy"- już odwykłam, a kiedyś zawsze tak czesałam). Znaczy albo oszukują albo na co dzień powinnam tylko myć z SLSami, hennować, suszyć suszarą i czesać:P Wrzucę włosy po pierwszym "normalnym" myciu po hennie, fotę zrobię aparatem i... poczekam na opinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 |
Raczkowanie
|
alkor- a właśnie, że chodziło mi o jedno i drugie, ale bardziej o kolor
![]() ![]()
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie śpię albo po prostu w rozpuszczonych, albo związuję luźny warkocz. Na drugi dzień są już totalnie brzydkie. Więc zazwyczaj myję rano, potem cały dzień mam ładne loki, a potem przez 2 dni chodzę w warkoczu lub koczku. Raz przez jakiś tydzień myłam codziennie włosy i skończyło się takim siańskiem, że musiałam obciąć jakieś 10 cm. A przy kręconych włosach to bardzo dużo.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
Może kwestia szamponu... Wtedy akurat miałam Johna Friedę do loków. Gdy go używałam tylko na specjalne okazje, to włosy po nim miałam piękne. A potem używałam go przez tydzień codziennie, no i efekt był opłakany. :/ Przez kilka tygodni moje włosy nie wróciły do normy, więc skończyło się obcięciem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Konto usunięte
|
Imp holiłódzkie
![]() strasznie je takie lubię i takie bym chciała na co dzień(znaczy poza tym, że ja jestem z tych pofalowanych/zakręconych co jakby im zaproponować wymianę na proste to z pocałowaniem reki ![]() Agusia- jak się kolor ustali i je potraktuje zwyczajnie to wrzucę fotę. Pewno w poniedziałek. Tu są tylko po hennie nałożonej na farbowańce(odrostu mam jakies 10-12cm; a henna 2x dzień po dniu)). Jak pisałam zaraz po były idealnie proste(debil ze mnie, że foty nie zrobilam) i trzymały się tak do deszczu- po nim zrobiły się jak na focie. Teraz po bieganiu i "kąpieli" w parze wodnej spod prysznica zaczynają kombinować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
Zresztą, nawet jakbym chciała myć codziennie, to bym nie miała na to czasu, bo cały rytuał: mycie + delikatne rozczesywanie + suszenie zajmuje mi koło godziny.
![]() Może "afro" nie lubi mycia? ;P Marzą mi się sprężyny do pasa, ale chyba nigdy nie doczekam. xD (moje włosy na zdjęciu, jeszcze przed ścięciem) |
![]() ![]() |
![]() |
#2150 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Zauważyłam dziś jedną dobrą rzecz. Jak wypadnie mi włos to 2 cm włosa od cebulki są grubsze niż reszta. Nadal są dosć słabe, ale grubsze! i mocniej zapigmentowany jest ten odrost. Dodatkowo bhd nie są już tak intensywne i szybciej udaje mi się wrócić do tej mojej linii normy i nawet jak włos wyleci jest on skręcony i jest w nim jakieś życie, a nie że taki wiotki i słabiuteńki, mniej podatny na łamanie. Jeszcze półtora miesiąca temu pojedynczy włos był prosty zazwyczaj. Więc chwalę się - licze że z każdym centymetrem będzie lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
No u mnie niestety często używany wykończył mi włosy. Póki używałam go tylko na specjalne okazje, max 2-3 razy w miesiącu, to dawał mi efekt pięknych, dużych loków. Po częstszym stosowaniu, nawet teraz, gdy go próbuję użyć raz na miesiąc (bo zostało mi jeszcze całe opakowanie...), to efekt jest mizerny. Chyba moje włosy się na niego obraziły.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2153 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zniszczone, kręcone włosy
To dobrze, ze nie kupilam.
Dzis w rossmanie dlugo ogladalam jakis niemiecki produkt ala trwala, podkreslajacy ponoc skret. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2154 |
Zadomowienie
|
Klaudenc Ty to po pupie dostaniesz! Ja to tylko czytam jakie Ty masz słabe te włosięta, a widzę ładne, gęste, porządne włosie a czytam to jakbyś przynajmniej po ciężkiej.chemioterapii była
![]() I, że były grube kiedyś.a teraz czekasz na 'igielki' A nie wpadłas na to że hormony też Ci tam mogą.buzować, mloda jesteś to różnie może być. 'Kiedyś' to też się nie sugeruj bo pewne rzeczy zmieniają się niestety i nic nie poradzisz, a jak.będziesz sobie tak wmawiać to będzie tylko gorzej. Polac mi! Piątek jest. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() |
#2155 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2156 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A w ogóle dziewuszki to moja mama ma problem z łysieniem plackowatym, jak jeden jej zarósł to pojawił sie drugi i nie wiemy co z tym robić bo jest co raz to większy. Używa szamponu dermena i seboradinu wcierki i kiedyś jej to pomogło, jednak teraz nie za bardzo. Zna któraś problem, może wie jak go zlikwidować? ciekawią mnie maski pilomax, muszę kupić kiedyś w Polsce ;D Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-06-13 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Curly napisała literówkę "pokarzę włosy" jak od słowa pokarać ![]() ![]() a tu elaboraty o pozytywnym wpływie szczotkowania na skórę ![]() chyba mam dziwne poczucie humoru, nikt mnie nie kocha i nie rozumie ![]() ja nie mam nic do szczotek, sama używam TT ![]() Cytat:
![]() to samo chciałam napisać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() fajne ![]() Cytat:
![]()
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2014-06-13 o 22:56 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2160 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:24.