Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 23:32   #2431
KaMilka4891
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Wszystkie zaproszenia rozdane!!
ciasteczka z wróżbą zapakowane pozostało mi tylko przyklejenie kokardek, bo w kartonie się spłaszczą i będzie brzydko
mam też podwiązkę (na co to komu to ja nie wiem ) foto jutro, bo już dzisiaj jestem umęczona za bardzo i idę spać, bo jutro do roboty

no i tak na dobranoc, czy na dzień dobry
http://www.slubnaglowie.pl/inspiracj...jest-zarazliwy

dziewczynom, które już jutro zostaną żonami życzę przepięknego ślubu, wspaniałego wesela, cudownego męża, mnóstwa dzieci
aby ten dzień był najpiękniejszy!!!!
Stary 2014-06-13, 23:41   #2432
Anesthesia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
An, ja też mam z Froartu i bardzo polecam, nie było żadnych problemów z modyfikowaniem wzoru, zmianą szerokości. Trochę się tylko odbiór przeciągnął, z powodu urlopu pani która nas obsługiwała.
My mieliśmy naszyjnik, bransoletkę i kolczyki i starczyło na obrączki, płaciliśmy za robociznę (500zł?) i diamenty.
Dziękuję bardzo! A masz może zdjęcia, tak z ciekawości? Szukałam w klubie, ale nie znalazłam
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Dzizys jaka przygode miała moja przyjaciolka dziś musieli isc do drugiego Kosciola po pozwolenie na ślub, swiadectwo chrztu i bierzm jej męża (po cywilnym) . i wychodzac jej maz spytal skiedza ile sie nalezy, ona mowi ze ani jej nie przyszlo do glowy sie pytac, a on im na to ' połowe z tego co dacie prałatowi ' za co, ja sie pytam ? za co dla niego ta kasa? i na koniec im powiedział, żeby przypadkiem nie zapomnieli, 'jak przyniesiecie kartke z zapowiedziami to przyniescie mi pieniązki '
no comments

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Anesthesia no w końcu witaj ponownie z egzaminem na pewno dasz radę i piąteczka za Nasze 3 miesiące
Dziękuję za takie powitanie High five!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 23:47   #2433
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a jaki one mają obcas?

.
10 cm. Te z akces 9, ale na nodze wydają się dużo niższe.
Ale mecz był dzisiaj, szczenę zbierałam z podłogi.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 07:05   #2434
madziara889
Zakorzenienie

Kochane dzisiejsze PMki życzę Wam wymarzonego ślubu oraz aby ten dzień był niezapomniany i wyjątkowy
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 08:10   #2435
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:

Ad rem trzymam kciuki za spowiedź
Twoje kciuki dały radę! Mamy pierwszą spowiedź za sobą

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Jestem po pierwszej przymiarce. I chyba jest dobrze
Masz przepiękną suknię! Mimo, ze nie ma koronki - a ja jestem maniakiem koronkowym - to uważam, ze jest prześliczna! A z Twoją figurą możesz sobie pozwolić na taka suknię!
Cudo!!

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

My juz po cywilnym - rozplakalam sie !! a bylam taka wyluzowana!! nie nazywajcie mnie jeszcze zona do przyszlego tygodnia. ALe powiem wam, ze jest fajnie
Gratulacje!!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

Dostałam dzisiaj buty z akcesu - zamawiane 8 maja Są spoko, ale mogłam brać obcas 10 cm. Te mają 9 i wydaje mi się, że są niskie No i obcas paskudny a to bardzo wygodne i tańczyć się w nich będzie jak w kapciach
Obcas nie jest zły, wiadomo, ze przy Twoich butach nr.1 to może się schować, ale uwierz, ze naprawdę wygląda dobrze No i jaka wygoda!

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Dziewczyny! Życzę Wam cudownego Dnia, który na zawsze pozostanie w pamięci jako ten najpiękniejszy w życiu! Dużo szczęścia i miłości na nowej drodze życia!!

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2014-06-14 o 08:57
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 08:17   #2436
anusia4u
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, czy ta biżuteria będzie pasować do mojej sukni ?

tylko ja spotkałam się z naszyjnikiem bez tego "kikuta", i w sumie dobrze, bo mam dekolt prosty i bałabym czy mi się nie schowa

dla przypomnienia moja suknia ( i zbliżenie na gorset)
mamy podobne suknie hehehe ale Twoja już w ogóle jest śliczna a biżuteria powinna pasować, ale bez kikutka :P

Cytat:
anusia4u jak z reguły jest w porządku to na pewno wszystko dobrze się ułoży, może po prostu miał zły dzień - mężczyźni też takie mają
ojj, to miał na pewno zły dzień ;P hehehe nie no, żartuję z tego co się dowiedziałam, to siostra TŻ nagadała głupot i to nieźle, i się wkurzył.. no i właśnie wcześniej chodził jakiś wkurzony, skumulowało się i mi się oberwało.. :/

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie
ewaden
wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!
anusia4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 08:24   #2437
madziara889
Zakorzenienie

Dziewczyny Ewaden nie bierze przecież jednak dzisiaj ślubu
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 08:38   #2438
Lg_ago
Zadomowienie

Dziękuje każdej za miłe słowa odnośnie sukienki
Jestem zakochana

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Dziewczyny, żeby Wasze śluby były tymi wymarzonymi, a małżeńskie życie było pełne miłości, szczęścia i miłośći !

ewaden
z Tobą też jestem myślami Daj znać, jak tam sprawy się mają.

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:09   #2439
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po pierwszej przymiarce. I chyba jest dobrze Jestem dalej trochę oszołomiona.
Pierwsze założenie to był koszmar. Nie wygodna, ciasna. W lustrze nie poznawałam siebie. Ale im dłużej ją miałam na sobie, tym bardziej byłam w niej zakochana
Do skrócenia jest jedynie 0,5 cm ! Jakbym miała wyższy obcas (mam 7 cm), to byłaby za krótka. A podobno dłuższych nie produkują Niestety, ale trzeba ją poszerzyć o 0,5 cm, bo w tali nie potrafie oddychać. Nie wiem, czy nie lepiej było jakby zamówiły babki rozmiar 36, a nie 34 jak jest teraz. Ale chyba wtedy byłoby więcej przeróbek.
W biuście będą wszyste miseczki, które ładnie wypełnią dekolt, bo niestety, ale teraz odstawało. Moim biustem, raczej tego nie wypełnię
Następna przymiarka w przyszłym tyg.
Na zdjęciach wyszła na ciemną, bo głupie światło. Kolor to off white, śmietanka.
Wrzucam też foto moich butów. Dwie pary. Lakierki nude w założeniu na wejście i ile wytrzymie, do nich też jest długość sukni. Te drugie to La Boda 5cm. Różnia między nimi to 2 cm. Najgorzej nie ma.

Suknia piękna !!!!!! Z butami ją miałabym problem ale może 2cm różnicy dużej nie zrobią

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Lg, jak wypelnisz biust bedzie bajecznie!!!

My juz po cywilnym - rozplakalam sie !! a bylam taka wyluzowana!! nie nazywajcie mnie jeszcze zona do przyszlego tygodnia. ALe powiem wam, ze jest fajnie

na pewno jest fajnie
A macie już palcach obrączki? A na kościelnym to jak?

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Już widziałam PM w tej sukni na jakimś weselu w rodzinie 1-2 lata temu

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość

ojjj lipa. no to może nie idźcie na któreś wesele? a z chrzestną to lipa ;/ ciężko odmówić ;/
Ją miałam podobna propozycje od dawnej dawnej koleżanki i odmówiłam. Nie taktem wielkim się wykazała prosząc mnie na chrzestna bo nie ma kogo z kasa wziąć a ją zawsze znajdę jakiś fajny prezent.. Więc powiedziałam jej że trafiła na marny moment bo akurat jestem w dołku i jestem zmuszona odmówić. a ona do mnie: to od mamy weźmiesz
Co najlepsze ją z Nią widuje się raz na rok roku a tu taka propozycja
Nie było mi ciężko odmówić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:10   #2440
cashmere
Zakorzenienie

moooniaaaa
Waniliova
lupinka
justynkie

Kochane dziś jest Wasz dzień! Życzę Wam ślubów z bajki, wesel z marzeń, życia w miłości z Waszymi TŻ którzy za kilka godzin zostaną Waszymi mężami i by wszystko poszło po Waszej myśli!

Trzymam też kciuki za pogodę! Ja też dziś mam ślub i wesele znajomych, ale będę też myślami z Wami!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:25   #2441
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Ewaden nie bierze przecież jednak dzisiaj ślubu
Właśnie też tak myślałam, ale mówie nie odzywam się bo moze o czyms nie wiem bo nie zawsze na bieżąco jestem
Ale Kochana, jesteśmy dziś z Tobą

Bardoraja nie kazdy jest materialistą a dziecku się nie odmawia
ta kolezanka z męzem na pewno nie są, mimo, ze nic im nie brakuje
Pracowałyśmy ze sobą przez 5lat, od dwóch juz nie pracujemy a kontakt nadal mamy i to taki solidny może ona mnie uwaza za przyjaciółke, a dla mnie, osoby która do slowa przyjażń pochodzi z wielkim dystansem jest to po prostu dobra kolezanka tymbardziej, ze ona wie, ze dzieci kocham bardzo....miala jedną przyjaciółke z dzieciństwa i wiem, ze pierwotnie o niej myslala, ale ta kolezanka delikatnie mowiac troche ja ostatnimi czasy olewa (po slubie w ogóle przestala sie kontaktowac z nią ), wiec ja tez nie chcialabym kogos takiego na chrzestną do swojego dziecka ja wiem, ze ona po prostu stwierdzila, ze ja beda fajną, dobrą chrzestną mimo, ze nie mam milionów na koncie nie widujemy sie często bo mieszkamy w innym mieście, ale raz na pare miesiecy staramy sie spotkać. A kontakt telefoniczny mamy bardzo często :tak: o dziwo częściej ńiz z moja przyjaciółka, ktora będzie świadkową
Moją chrzestną tez jest kolezanka rodziców i uwielbiam ją, jest wspaniała chrzestną

Ale do tej kolezanki co nas wczoraj zaprosiła tez chcialabym isc mimo wszystko Tż nie za bardzo z kolei chce....
A w czerwcu za rok juz musimy isc bo to mój najblizszy kuzyn

Moze poszukam sobie dodatkowo zajecia jakiegos, zeby pare groszy dorobic, tylko sie zastanawiam czym bym mogla sie zajac

Wszystkim dzisiejszym PMkom zycze wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-06-14 o 09:28
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:44   #2442
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Właśnie też tak myślałam, ale mówie nie odzywam się bo moze o czyms nie wiem bo nie zawsze na bieżąco jestem
Ale Kochana, jesteśmy dziś z Tobą

Bardoraja nie kazdy jest materialistą a dziecku się nie odmawia
ta kolezanka z męzem na pewno nie są, mimo, ze nic im nie brakuje
Pracowałyśmy ze sobą przez 5lat, od dwóch juz nie pracujemy a kontakt nadal mamy i to taki solidny może ona mnie uwaza za przyjaciółke, a dla mnie, osoby która do slowa przyjażń pochodzi z wielkim dystansem jest to po prostu dobra kolezanka tymbardziej, ze ona wie, ze dzieci kocham bardzo....miala jedną przyjaciółke z dzieciństwa i wiem, ze pierwotnie o niej myslala, ale ta kolezanka delikatnie mowiac troche ja ostatnimi czasy olewa (po slubie w ogóle przestala sie kontaktowac z nią ), wiec ja tez nie chcialabym kogos takiego na chrzestną do swojego dziecka ja wiem, ze ona po prostu stwierdzila, ze ja beda fajną, dobrą chrzestną mimo, ze nie mam milionów na koncie nie widujemy sie często bo mieszkamy w innym mieście, ale raz na pare miesiecy staramy sie spotkać. A kontakt telefoniczny mamy bardzo często :tak: o dziwo częściej ńiz z moja przyjaciółka, ktora będzie świadkową
Moją chrzestną tez jest kolezanka rodziców i uwielbiam ją, jest wspaniała chrzestną
Ją niestety że swoich chrzestnych cieszyc się jak ty nie potrafię. są bo są i rzadko się widujemy. na 21 urodziny od chrzestnego dostałam łańcuszek z okazji 18tych urodzin..
Bardzo rzadko pamiętali o moich urodzinach, nawet w dzieciństwie.
Może dlatego inaczej podchodzę do tego.
Poza tym dla swojego ją wybierałam chrzestna Więc nie rozumiem zdania 'dziecku się nie odmawia' i wybrałam ją pod kątem dobrej cioci i tego że często się widujemy żeby z chrzestnymi był częsty kontakt.
Moja mama wielokrotnie odmawiała bycia chrzestna bo już ma trójkę dzieciakow adoptowanych

A co do wesela to przekonaj tż ją bym się chętnie pobawiła przed swoim weselem i popatrzyła co i jak

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-14, 09:52   #2443
cude
Zadomowienie

Życzę dzisiejszym PM udanego dnia
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:00   #2444
activelifestyle
Rozeznanie

justynkie
Vaniliova
mooniaaaa
lupinka

Kochane Wszystkiego dobrego, dużo miłości, ogromu szczęścia na nowej drodze, a dzisiaj wielu kresek na termometrze, słońca, pogody ducha i wspaniałej zabawy Będzie tak jak sobie wymarzyłyście
A za kilka dnia wracać z relacjami
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:02   #2445
Szczeperka
Wtajemniczenie

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Wszystkiego najlepszego na Nowej drodze życia

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:03   #2446
cornflower_girl
Zakorzenienie

magdalenka_w_86 Ale szczęście Miło czytać takie relacje

fascinata Bardzo podobają mi się niskie koczki - pierwsze pięć fryzur jest pięknych.

21klaudyna Dziękuję U nas jak się okazało, degustujemy 2 propozycje na zupę, dwie na danie główne i dwie na deser. Do tego odpłatnie się zdecydujemy na degustację pierwszej kolacji.

mojakaren Zostaw siostrę TŻ-ta z panieńskim, niech się jeszcze nim nacieszy (przynajmniej ja tak emocjonalnie przeżywam te wszystkie formalności/ podpisy na ostatkach panieńskiego

Kamilka Piękny komplet - jestem na tak dla tej kolii

mimi Ale fajnie, że będzie orkiestra Trzymam kciuki za organistę i autko

jumapili Długa lista zakupów, tymn bardziej trzymam kciuki, żeby udało Ci się wszystko załatwić TŻ wyrabiał dowód 3 miesiące temu, normalny bez chipa.

anusia Nie podoba mi się zachowanie siostry i teścia. Wg mnie słusznie zwróciłaś uwagę. Oby siostra zmądrzała, a teśc podejrzewam ma u Ciebie ogromny minus.

Mopslik Świetne te klipsy - kokardki są obłędne

Elrosa Teraz to możesz do woli cieszyć się sukienką. Piękne okulary

Buczorek W sklepach jest multum jasnych kiecek koktajlowych wieczorowych. Na ostatnie wesele miałam białą, ale z granatowymi, widocznymi wzorami. Winem nikt mnie oblał, więc wielkiego fo pa nie było. Gorzej, jakby przyjść w białej, długiej

Kasiulenkowo Ale piękne buciki - idealnie leżą. No i kolor

Kasiulenkowo, Oluska Sztyftu używałam i używam, działa

Opium Cudny bukiet, taki delikatny Wcale się nie dziwię, że było wzruszająco

madziara Gratki za sukienkę Nie dość, że piękny model, to i cena świetna

pysia Zapytaj koleżanki, czego oczekuje od chrzestnej. Ja chrzestną zostałam jak byłam totalnie bez kasy i nawet teraz mam zasadę, że nie daję drogich prezentów młodej (bo jest trochę rozpieszczona ), bardziej czas i wsparcie. Osobiscie uważam, że dla dziecka najważniejszy jest chrzestny, z którym ma się relację, można liczyć na ciepło i czas. Moja chrzestna ma mnie głęboko w , nawet jeśli chodzi o głupie życzenia urodzinowe. Nie zapraszam jej na ślub, ani tym bardziej na wesele. Więc to naprawdę wiele mieć kogoś bliskiego jako chrzestnego, więc to wyróznienie że koleżanka chciałaby aby jej dziecko miało kogoś takiego w Tobie.

A co do wesel - powiedz koleżankom, jaka jest sytuacja. Ja bym naprawdę zrozumiała, przecież nie wszystkim młodym parom chodzi o grube koperty, a o obecność.

Anesthesia Froart ma ciekawe wzory, jest też sporo tańszy od red rubina.

Vel Lekko offtopując, też zbieram szczenę...

ewaden Jak się trzymasz?

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Wszystkiego najpiękniejszego dla Was - wymarzonego ślubu i wesela, a w życiu małżeńskim samych szczęśliwych dni

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2014-06-14 o 10:05
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:03   #2447
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Ją niestety że swoich chrzestnych cieszyc się jak ty nie potrafię. są bo są i rzadko się widujemy. na 21 urodziny od chrzestnego dostałam łańcuszek z okazji 18tych urodzin..
Bardzo rzadko pamiętali o moich urodzinach, nawet w dzieciństwie.
Może dlatego inaczej podchodzę do tego.
Poza tym dla swojego ją wybierałam chrzestna Więc nie rozumiem zdania 'dziecku się nie odmawia' i wybrałam ją pod kątem dobrej cioci i tego że często się widujemy żeby z chrzestnymi był częsty kontakt.
Moja mama wielokrotnie odmawiała bycia chrzestna bo już ma trójkę dzieciakow adoptowanych

A co do wesela to przekonaj tż ją bym się chętnie pobawiła przed swoim weselem i popatrzyła co i jak

Mój chrzestny w ogole o mnie nie pamięta mimo, ze to mój kuzyn udała mi sie tylko chrzestan. No chyba, logiczne jest, ze kilkumiesięczne dziecko samo sobie chrzestnej/chrzestnego nie wybiera, tylko rodzic robi to w jego imieniu. Chrzestny jest dla dziecka, nie dla rodzica, więc odmawiając- odmawiasz dziecku, takie jest moje zdanie

A co do Tżta...nie wiem czy czytałas mój poprzedni post ze zrozumieniem sami zbieramy na wesele, dlatego zastanawiamy sie czy isc na wesele do kolezanki bo poprostu kasowo nie wyrobimy, a nie dlatego, ze nie chcemy isc bo nie

Ale koniec off topu

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:10   #2448
velika
Winter is coming

justynkie
lupinka,
Waniliova
monia

Wszystkiego najlepszego! Oby ten dzień był dla was niezapomniany i piękny, a po ślubie było jeszcze lepiej niż jest!!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:21   #2449
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Anesthesia Froart ma ciekawe wzory, jest też sporo tańszy od red rubina.
Dziękuję za opinię! Nie ukrywam, że cena też ma dla nas znaczenie, więc taka opinia cieszy

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Wszystkiego najcudowniejszego! Niech ten dzień będzie lepszy, niż go sobie wymarzyłyście, a Wasze wspólne dni już do końca przepełnione samym szczęściem i miłością
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:38   #2450
Opiumalfa
Zakorzenienie

Bardorja, nie wymienialismy sie obraczkami.

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Spelnienia malzenskich marzen, szczescia milosci i znakomitej pogody kochane!!!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:46   #2451
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

KaMilka4891 gratki prawie rozdanych zaproszeń i gotowych ciasteczek

Anesthesia nie ma za co fajnie że już jesteś

Ad rem bardzo się cieszę

anusia4u na pewno będzie dobrze - sama zobaczysz tak to jest jak ktoś "trzeci" miesza no ale z ludźmi tak już czasem bywa

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie
Dziewczynki Wszystkiego Najlepszego w Dniu Ślubu i pięknej słonecznej pogody

ps. przez weekend rozdawania zaproszeń ciąg dalszy oby poszło szybko i sprawie to do poniedziałku dziewczynki
Stary 2014-06-14, 10:47   #2452
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Mój chrzestny w ogole o mnie nie pamięta mimo, ze to mój kuzyn udała mi sie tylko chrzestan. No chyba, logiczne jest, ze kilkumiesięczne dziecko samo sobie chrzestnej/chrzestnego nie wybiera, tylko rodzic robi to w jego imieniu. Chrzestny jest dla dziecka, nie dla rodzica, więc odmawiając- odmawiasz dziecku, takie jest moje zdanie

A co do Tżta...nie wiem czy czytałas mój poprzedni post ze zrozumieniem sami zbieramy na wesele, dlatego zastanawiamy sie czy isc na wesele do kolezanki bo poprostu kasowo nie wyrobimy, a nie dlatego, ze nie chcemy isc bo nie

Ale koniec off topu
Niektóre dzieci wybierają sobie sami chrzestnych wśród znajomych mam kilku takich. Mój tż przyjmował chrzest w wieku 7 lat i sam sobie wybrał chrzestnych.
Poza tym ją tego typu kwestie biore na poważnie i albo coś robię na200% albo wcale. Chrzestnym się jest od początku do końca. I trzeba temu sprostać. Póki co mam jednego chrzesniaka i dbam o niego. Zawsze znajduje czas żeby pogadać i nawet na drobiazgowy prezent bez okazji. Ale wiem teraz że nie stać mnie będzie na kolejnego chrzestniaka przez kilka dobrych lat. Więc moim zdaniem nie jest nic złego w odmawianiu bycia chrzestna.

czytałam. Zrozumiałam że ty chcesz a on nie bardzo.

Cytat:
Osobiscie uważam, że dla dziecka najważniejszy jest chrzestny, z którym ma się relację, można liczyć na ciepło i czas. ]
Otoz to

Daję z siebie 200%
Stary 2014-06-14, 11:14   #2453
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dziewczyny, widziałyście może ten reportaż? Para młoda i plener na tle płonącego nieba, niesamowite zdjęcie.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 11:42   #2454
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Jestem po pierwszej przymiarce. I chyba jest dobrze Jestem dalej trochę oszołomiona.
Pięknie jest
Masz super figurę

Cytat:
Dostałam dzisiaj buty z akcesu - zamawiane 8 maja Są spoko, ale mogłam brać obcas 10 cm. Te mają 9 i wydaje mi się, że są niskie No i obcas paskudny a to bardzo wygodne i tańczyć się w nich będzie jak w kapciach
Ładne buciki Obcas tak samo, nie wybrzydzaj

Cytat:
Bez "kikuta" raczej tak

My dziś idziemy do poradni na 18.30

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Dziewczyny, widziałyście może ten reportaż? Para młoda i plener na tle płonącego nieba, niesamowite zdjęcie.
Piękne te zdjęcia

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Wszystkiego najlepszego! Pięknej pogody, wspaniałej zabawy, wzruszającej przysięgi
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 12:16   #2455
mala_czarna_21
Zakorzenienie

dziesiejsze PMki!!!!! Życzę Wam wspaniałych ślubów, niezapomnienej weselnej zabawy i gorącej nocy poślubnej

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 12:34   #2456
czekooczekolada
Zakorzenienie

justynkie
Vaniliova
mooniaaaa
lupinka

wszystkiego dobrego na Nowej Drodze !

u nas tez sie dziecku nie odmawia. i tak, dziecku, bo rodzice proszą chrzestnych żeby byli chrzestnymi, fakt, ale to DZIECKO przyjmuje chrzest a nie rodzice.
i tez znam jedną fajną materialistke, która nie chciała wziąć swojej szwagierki na chrzestną, bo ' ona chce zeby jej dziecko dostawało prezenty, a tamta jej nie kupi' my sie jakos wychowaliśmy bez prezentów i żyjemy, a teraz dzieci muszą mieć prezenty na każda okazje, a jesli ktos malo zarabia, to nie zasługuje na to zeby byc chrzestnym

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-14, 13:30   #2457
mojakaren
Zakorzenienie

Opiumalfa na pewno świetnie wyglądałaś, macie jakieś foty?
Gratuluję już tej "próby generalnej"

cude skoro Twojemu TŻ-owi podeszła to mam nadzieję, że mój też nie będzie marudził nad tą piękną muszką

madziara889 śliczna suknia w świetnej cenie, gratulacje!

iliy, Anesthesia
gratuluję 3 miesięcy dś !!

Lg_ago kochana wyglądasz obłędnie w swojej sukni! Kilka szlifów i będzie doskonale! Bardzo Ci ten model pasuje, dokonałaś świetnego wyboru! Ale Ci zazdroszczę, że masz już swoją kiecuszkę i zostały tylko ostatnie szlify! Góra sukni jest przepięknie zdobiona

velika udanego panieńskiego!!

czekooczekolada mi się niezbyt ta biżu podoba
masz tak pięknie zdobiony gorset sukni, że zostań przy delikatnych kolczykach i będzie idealnie!
[QUOTE=Ad rem;46876017]Twoje kciuki dały radę! Mamy pierwszą spowiedź za sobą

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Kochane to jest Wasz czas! Wspaniałych ślubów!

I ta jak dziewczyny, ewaden jestem ciekawa jak sie masz i jak Wasze sprawy?

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 13:40   #2458
cude
Zadomowienie

Wczoraj TŻ powiedział, żebym wzięła sobie jakiś kolor do sukni, bo chciałby mieć kolorową muchę, poszetke i pas
Powiedzcie, czy pas smokingowy pasuje do garniaka?

Za 10 dni mam egzamin magisterski
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 13:48   #2459
marlenqa22
Zadomowienie

Waniliova
lupinka
moooniaaaa
justynkie

Kochane moje Życzę Wam cudownego ślubu, aby wszystko potoczyło się zgodnie z Waszymi oczekiwaniami
I czekamy na relację!!!

Przeżyłam wczorajsze imieniny teścia
Chyba przetrawili wiadomość że będziemy mieszkać oddzielnie bo wczoraj już przestali nas tym gnębić.
Ogólnie rozmawialiśmy o rzeczach organizacyjnych i jest ok

Tż chodził wczoraj zdenerwowany bo czekał na wyniki z egzaminu, no ale na szczęście zdał i został mu tylko jeden

Dzisiaj pomagam mamie trochę w domu. A jutro wracam na stancję bo w poniedziałek mam tą rozmowę o pracę

Plan na ten tydzień:

- zamówić sękacze
- zapłacić zaliczkę za tort
- spowiedź bo się nie wyrobiliśmy jeszcze
- dalej szukamy mieszkania
- dokupić alkohol i cukierki

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 13:48   #2460
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
A z mojej ulubionej INTERNY dostałam 4!
Gratki!
Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Używałam i używam nadal
O, dzięki za opinię, trzeba będzie się zaopatrzyć
Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
my mamy już pierwszą spowiedź za sobą, poszło gładko, a tak się bałam
Super, że poszło bezboleśnie
Cytat:
No jak się ma złote menbury jako buty nr 1 to można wydziwiać
piękne te Twoje buty nr 1 Ale drugie też niczego sobie, na pewno docenisz je w tańcu
Cytat:
Szczerze mówiąc nie bardzo mi się podoba Ale to tylko moje zdanie Za to suknia
Cytat:
Dzizys jaka przygode miała moja przyjaciolka dziś musieli isc do drugiego Kosciola po pozwolenie na ślub, swiadectwo chrztu i bierzm jej męża (po cywilnym) . i wychodzac jej maz spytal skiedza ile sie nalezy, ona mowi ze ani jej nie przyszlo do glowy sie pytac, a on im na to ' połowe z tego co dacie prałatowi ' za co, ja sie pytam ? za co dla niego ta kasa? i na koniec im powiedział, żeby przypadkiem nie zapomnieli, 'jak przyniesiecie kartke z zapowiedziami to przyniescie mi pieniązki '

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
Wszystkie zaproszenia rozdane!!
ciasteczka z wróżbą zapakowane pozostało mi tylko przyklejenie kokardek, bo w kartonie się spłaszczą i będzie brzydko
mam też podwiązkę (na co to komu to ja nie wiem )
Gratulacje! Ale Ci zazdroszczę, że już wszystkie zaproszenia masz rozdane. Nam niby zostało tylko 10, ale jakoś nie możemy się zebrać

(Co do podwiązki- jak ją kupowałam, to moja mama do mnie "a co to, studniówka?" )
Cytat:
Ale piękne foto

Rany, złapałam potężnego lenia... Nic mi się nie chce i tylko się zastanawiam co by tu zjeść Jeszcze kilka takich dni i będę szersza niż dłuższa
Do tego chyba zawiało mi ucho, bo strasznie mnie boli

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości