|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie |
|
2 | 6,90% |
| Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! |
|
4 | 13,79% |
| Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję |
|
10 | 34,48% |
| Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo |
|
10 | 34,48% |
| Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy |
|
0 | 0% |
| Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca |
|
3 | 10,34% |
| Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
Dziewczyny, czy Wasze dzieci kiwają główką w górę i w dół, jakby potakiwały?
Trochę mnie to niepokoi, bo Julek tak robi, nagle i bez konkretnego powodu
|
#4082 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201
Cytat:
wczoraj tz byl u rodzicow i powiedzial, ze Jula zaczyna raczkowac, a t warknela zeby jej tak nie uczyc i nie pokazywac bo pozniej pojdzie sama na nogi. to prawda, czy cos wymyslila sobie ? |
|
|
|
|
#4083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie smuć się bo długo karmiłaś/karmisz kiedyś kto tu wklejał, że optymalne kp to tak6-9 mscy ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- ![]() |
||
|
|
|
#4084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() awarie wody mamy, nie wiadomo czy zrobia, takze zapowiada sie ciekawy weekend |
|
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
ja pier....podnosilam małą i tak mi strzeliło w kregosłupie i strasznie mnie boli tak pod łopatkami i nie moge sie ruszac i nie chce to zejść....co mam zrobic?? jakos da sie to rozruszac?
|
#4086 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobra,nadrobiłazm was po łebkach, bo się bieram mamą na shopping po stroje kąpielowe
![]() ale wieczorem mam nadziej nadrobić interesujące mnie dłuższze posty ![]() Cytat:
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
małż mi robi ciepla kapiel to moze mi jakos zejdzie z tych mięsni
|
#4088 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Jasiek ma jeszcze stan podgoraczkowy, wiec pokisimy sie w domu. Cytat:
jeszcze niee. najpierw nie bylo meza i nie m ialam sie jak dostac do labu a teraz młody chory. w tygodniu mam nadzieje ze uda nam sie zrobic. Cytat:
![]() tzn. bycie z Jaskiem blisko i poddawanie sie jego rytmowi jest zgodne z tym co czuje, ale sa dni kiedy mam dosc i chciałabym choc chwilke dla siebie.... i noc bez miliona pobudek ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). nie pełza i chcyba nie bedzie. ale w sumie chyba tylko artur pełzał a dziewczyny mi raczkuja. artur to biegał raczkujac a kinia potrafila przejsc z raczkowania po betonie do czworakowania po trawie bo ja trawa w kolana łaskotała ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Monia moj brat jak był w wieku Kini mówił on mi oddał zamiast zabrał i samo przeszło
ale za każdym razem go poprawialiśmy
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byle grał wiec wyrwalismy to grajace z bateria pod spodem i rpzestalo. kiedys nawet zaczelo grac bo mokry nie byl - cos tam zaczelo szwankowac. dziala tez zalepienie tych diodek lakierem do paznokci - wtedy nie gra. ale najzwyklejsze sa najlepsze.i UWAGA! chlopcy wg mnie powinni miec ten przod jak najwyzszy. arturowi czesto jakims cudem siusiak gora wychodzil
|
|
|
|
|
#4092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jak zabierasz go z podwórka, to Ty wiesz czemu to robisz, on nie, więc protestuje ![]() to tak jak Ty protestujesz gdy mąż Ci na wspólnej zasłania? normalne Cytat:
Cytat:
![]() dzieci reagują krzykiem i płaczem, bo to jedyny sposób przekazywania emocji jaki znają, to działanie instynktowne z którym się rodzą. a to że w naszej opinii będąc głodnymi mają prawo płakać głośno a gdy zabieramy im zabawkę już nie, to nasza interpretacja, dzieci tak małe reagują zawsze tak samo, bo inaczej nie ptrafią więc dla mnie to nie wymuszanie, tylko normalne zachowanie i regowanie, jedyny sposób komunikowania potrzeb jaki maluchy znają dla mnie wymuszanie ma miejsce wtedy, gdy dziecko wie i rozumie, że czegoś mu niewolno, że czegoś nie dostanie, że coś jest dla niego niebezpieczne a i tak próbuje to osiągnąć. cała reszta to nic innego jak odkrywanie świata i domaganie się swoich potrzeb ale oczywiście to tylko mój punkt widzenia ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze i czekam na moja... ulewwa dalej i ma zaciesz jak to rozciapie na podłodze
![]() co dousypiania: wczesniej albo siedziala ze mna na kolanach i zasnela na rekach albo przy cycu. teraz rwie sie do wariowania i siedzenia z zabawkami na podlodze wiec ja tam sadzam i sie bawi az prawie zasnie tzn. jesli juz lezy na brzuchu i nei marudzi to oznaka ze prawie spi. wtedy wystarczy ja polozyc do lozka, konik, pielucha i zasypia. dzis zaczela trzec na drzemke oczy wiec jak cyk, do lozeczka i konik. zamknelam drzwi. slysze ze jeszcze wariuje ale po 15 min spi. wchodze a ona spodnie zdjete, meczy zabawke w reku i jeden szczebelek wyciagany zlozeczka lezy na podlodze
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2014-06-14 o 11:43 |
|
|
|
#4094 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ma taki wózek jaki ja wybrałam Cytat:
wierzę że wyniki badań będą dobre ![]() Cytat:
lozpolecki mnie rozwaliły i to ile wsuwa ![]() ![]() uwielbiam dzieci wiedzą lepiej
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() Cytat:
a jak ma iść na nogi jak nie sama? nie wiem, nie do końca to rozumiem co napisałaś. raczkowanie to normalny etap rozwojumój Marcin usiadł dziś samodzielnie
|
|
|
|
|
#4096 |
|
Zakorzenienie
|
od jakiej temp podaje sie cos na zbicie? nie wiem czy Julke choroba rozbiera czy to przez zeby bo placze i marudzi od rana, mąż ją nosi bo mnie bolą plecy a i tak płacze bidulka
Ma temp 37,7 i katar ale widzialam tez rozpulchiną 2ke![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- ma ponad 38 juz, to jej podalam paracetamol
|
#4097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spotkania z innymi dzieciaczkami dużo dają ![]() Cytat:
|
|
#4098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zrobiłaś mi dzień ![]() Cytat:
![]() ojojo
|
|
#4099 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za postepy MarcinkaCytat:
![]() Cytat:
![]() mi sie wlasnie to w stanach podoba ze tam sie nikt niczym nie przejmuje i na lajcie w pizamach na zakupy wychodzą ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
akurat mienelo pare dni to sie pewnie rozwinelo...Cytat:
![]() ja to czasami caly dzien w pizamie chodze ![]() Cytat:
za wyniki badan.Napewno bedzie wszystko dobrze Cytat:
a co do przytulania to Julia tez nie lubi jakos za bardzo sie przytulac, zawsze sie odpycha ![]() Cytat:
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za postepy dla Marcinka
Edytowane przez doughnut_agg Czas edycji: 2014-06-14 o 14:47 |
|
|
|
|
#4101 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zebolkaCytat:
za ząbkiwszystkiego najlepszego dla Tusi!! super Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Julka tak strasznie placze nawet na rękach, juz nie wiem co mamy robic
|
|
#4102 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
moja jakos nie bardzo miała noc..usnęła o 22.20 o 24 zjadła mleka..troszkę.. bo 130 to nie szał później budziła się z placzem w nocy ale butla bleee a nie było jakos wcześniej z tym problemu wiec dopiero jadła o 8 ale to i tak z wielką łachą bo nie bardzo chciała w ogole zrobiła się niejadkiem:/ butla ble jabłuszko ble gdzie zawsze wcinała aż się uszy trzęsły obiadki ble...już nie wiem o co chodzi może tak jej żeby dokuczają... a teraz kima sobie a ja odpoczywam ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- ja wczoraj byłam bo miałam kupon z top secret wiec z siostra bylysmy i w ogole kupiłam na wesele sukienke o taka: http://www.hm.com/pl/product/25852?article=25852-A a w top secret : http://www.topsecret.pl/podkoszulek-...#color=KOLOR_8 http://www.topsecret.pl/leginsy-dams...olor=KOLOR_141 i jeszcze jedna bluzke ale jej nie mogę znaleźć na stronce..
|
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- dzięki chociaż tak sobie myslalam ze może na wesele nie pasować ale co tam w nosie to mam :P na pewno ja wieleeee razy wykorzystam jeszcze
|
|
#4105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wklejałam że optymalne 6-9 miesięcy, juz nie pamietam dlaczego i gdzie to wyczytałam. I też chciałam wyeliminować dzienne karmienie (nie wszystkie - ale czesc zastapic stałymi pokarmami), ale Pola stałych to mi je tyle co kot napłakał (chociaż odkąd BLW od paru dni to nawet nieźle nam idzie), więc i tak chce mleko. Nasza pediatra w USA mówiła, że bez spiny, że takie zastępowanie jednego a później kolejnych posiłków dziennych przez stałe pokarmy to dopiero zacząć jak dziecko skończy przynajmniej 9-10 miesięcy. U nas 7miesięcy i 3 tyg, więc jeszcze jest czas. Także w dalszym ciągu wychodzi mi 6-7 karmień na dobe + śniadanko (kaszka lub chlebek z masełkiem albo awokado) + warzywka i mięsko na obiad + owoc na kolacje (oczywiście nie są to spektakularne porcje..) Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko bylo zachwycone basenem. W koleczku plywal jak kaczucha.
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczynu dysusja na temat usypiania wziela die z tego ze Matal napisala" dlaczego ona nie spi tylko stoi i wyje" okazalo sie ze zab pewnie ja draznil i ja napisalam ze jestem mietka pupa bo bym Fifa lulala,apakowala w wozek itd
|
|
|
#4108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
t. drugi syn, ponoc juz chodzil jak mial 8miesiecy, wiec moze dlatego jej tak zalezy
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pieczemy murzynka nadziejemy dżemorem by stary
|
|
#4110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co więcej, im dłużej raczkuje tym lepiej |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

Trochę mnie to niepokoi, bo Julek tak robi, nagle i bez konkretnego powodu 

Zazdroszczę np. Gorgulkowi, która potrzebowałaby laktatora, gdyby Miłek był daleko, bo ja tyle mleka nie mam
U mnie KP się kończy 
kiedyś kto tu wklejał, że optymalne kp to tak6-9 mscy 

byle grał 

nadziejemy dżemorem by stary