W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 23:26   #4561
malutka100
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
to ci powiedziała komplementa uwielbiam takich ludzi

Za to mi ostatnio siostra powiedziała, jak mnie zobaczyła, jak ty chuda jesteś Potem skomentowała, ze ona 2 miesiace przed porodem z ledwością chodziła a ja śmigam jak torpeda A wydawało mi sie ze chodze jak żółw

co do przygotowania łóżeczka itp...to ja też akurat mam zamiar wszystko przygotować tak pod koniec lipca....ewentualnie jak będe miała ryzyko wcześniejszego porodu to wcześniej, ale myśle że wcześniej niz w lipcu to nie...w tym miesiacu pewnie kupię łóżeczko i komodę

W sumie dziś sobie uświadomiłam że w sumie to ponad półtora miesiaca mi zostało do porodu. A niedawno był ponad miesiac..Ja nie moge jak ten czas leci...
Jak sobie pomyślę , ze zupełnie inaczej wyobrażałam sobie ten okres ciaży Myślałam kiedyś że 2 miesiace przed porodem wygląda sie jak hipopotam Że bede tylko leżała w łóżku i nic nie będe w stanie zrobić...Akurat powiem wam szczertze, ż eten trzeci trymestr ciąży pozytywnie mnie zaskoczył, bo myślałam, ze będzie dużo gorzej, moze dlatego własnie moje dolegliwości nie robia na mnie wrażenia... Tym bardziej ze wszyscy mi mówili ze 3 trymestr jest najgorszy , a drugi najlepszy...U mnie zdecydowanie najgorszy był pierwszy i część drugiego...
Absolutnie nie czuje ze to już tak blisko...
Czy jest ze mną coś nie tak ?

Aha moje propozycje do tytułu, nie takie fajne jak zuken, ale zawsze to coś

Za chwil kilka wyjdzie z brzuszka mała kruszynka! Mamy sierpniowe cz. IV!
Już za miesiąc, albo dwa będzie z nami mały szkrab!Mamy sierpniowe cz. IV!
Moni super, że tak fajnie znosisz ten trzeci trymestr tylko pozazdrościć! U mnie może tragedii nie ma, jeśli chodzi o dolegliwości, wiem, że masa kobiet ma gorzej, ale i tak trochę dały mi się już w kość
No i kurcze jakoś zaczęłam się stresować porodem, a wcześniej o tym nie myślałam

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Wizyta jak najbardziej udana Szyjka długa i pozamykana na 3 spusty czego się najbardziej obawiałam i mega się cieszę, że jest wszystko dobrze
Gin pobrał wymaz na GBS i o dziwo ten patyczek taki cienki a mnie bolało, chyba zarosłam tam na dole

Co do Melki to no cóż... Miała być mała kruszynka, maks 3 kilogramy a wychodzi na to, że będzie kawał baby Waży już około 2 kg Gin mówił, że jak donoszę do końca to będzie jakieś 3600 Jak ja ją wypchnę jakieś pomysły??
Dopiero teraz termin z OM i usg się wyrównał bo zawsze była według usg o 5 dni młodsza...
A no i mam 2 zdjęcia, jutro postaram się wrzucić, mała ma takie tyci malutkie usteczka, jakby dzióbek robiła i do tego takie napompowane puce na polikach Jest boska
Brawa za udaną wizytę super że Melka rozwija się zdrowo, widziałam zdjęcie- jest naprawdę urocza

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
No to akurat jak maja poczekac do 36tyg to na poczatku lipca mogą się posypać porody Ja mam termin na 21 sierpnia, ale mnostwo dziewczyn juz na poczatku..
Boże dziewczyny nie przypominajcie o tym
A tak na serio, to jest dokładnie tak jak piszesz...
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 23:28   #4562
justa_1978
Rozeznanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Ja mam termin z usg na 1 sierpnia, ale mam miec cc, wiec na bank urodze w lipcu! No chyba, ze moj ginekolog zmieni zdanie i zaproponuje mi porod silami natury ... A na taki porod sie nie nastawilam...
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 23:40   #4563
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
No to akurat jak maja poczekac do 36tyg to na poczatku lipca mogą się posypać porody Ja mam termin na 21 sierpnia, ale mnostwo dziewczyn juz na poczatku..
Racja
Ja dziś zaczynam 34 tydzień więc 36 będzie w lipcu. Mam nadzieję że po 38 tyg już urodze i nie mogę się już doczekać kiedy zobaczę Natalię
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 23:54   #4564
justa_1978
Rozeznanie

Poczytalam o lipcowkach i rzeczywiscie u nich te dzieciaczki sie "sypnely"...ale lepiej dla naszych maluszkow, zeby sie tak nie spieszyly! Ostatnia z mam lipcowych miala bardzo wysokie cisnienie, a to grozi stanem przedrzucawkowym, wiec bardzo madrze, ze jej zrobili cc. U nas nie ma taki ekstremalnych przypadkow, wszystkie jestesmy w miare zdrowe!
Stary 2014-06-14, 00:00   #4565
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Poczytalam o lipcowkach i rzeczywiscie u nich te dzieciaczki sie "sypnely"...ale lepiej dla naszych maluszkow, zeby sie tak nie spieszyly! Ostatnia z mam lipcowych miala bardzo wysokie cisnienie, a to grozi stanem przedrzucawkowym, wiec bardzo madrze, ze jej zrobili cc. U nas nie ma taki ekstremalnych przypadkow, wszystkie jestesmy w miare zdrowe!
mi się nie spieszy z porodem,ale przy cholestazie jest wszystko możliwe. Mojej siostrze wywolywali poród w 37tyg a znajomej w 34tyg. Także ja się tylko modle aby wyniki były e miarę dobre,a wiem że po 30tyg mogą nagle podskoczyć.
Stary 2014-06-14, 07:06   #4566
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Witam
Nie moge spac , pol nocy wymiotowalam ach ta moja ciaza, ani gdzies wyjsc ani cos zjesc poza domem a zjadlam 2 kawalki pizzy i loda, wykonczyc sie mozna

Snilo mi sie ze zaczelam rodzic i strasznie plakalam bo chcieli mi zrobic cesarke a ja sie nie zgodzilam bo balam sie skalpela

Co do meczow to moj Tz sie troche na mnie obrazil bo chcial isc z kolega do pabu ogladac ale z racji z tego ze ja ostatnio kiepsko sie czuje wolalam zeby zostal a ja w pubie zadymionym i glosnym nie usiedze wiec zostal
ale wieczor razem jak najbardziej na plus ale mala tam mi w zebra sie wbijala ze masakra

Cytat:
Wizyta jak najbardziej udana Szyjka długa i pozamykana na 3 spusty czego się najbardziej obawiałam i mega się cieszę, że jest wszystko dobrze
Gin pobrał wymaz na GBS i o dziwo ten patyczek taki cienki a mnie bolało, chyba zarosłam tam na dole

Co do Melki to no cóż... Miała być mała kruszynka, maks 3 kilogramy a wychodzi na to, że będzie kawał baby Waży już około 2 kg Gin mówił, że jak donoszę do końca to będzie jakieś 3600 Jak ja ją wypchnę jakieś pomysły??
Dopiero teraz termin z OM i usg się wyrównał bo zawsze była według usg o 5 dni młodsza...
A no i mam 2 zdjęcia, jutro postaram się wrzucić, mała ma takie tyci malutkie usteczka, jakby dzióbek robiła i do tego takie napompowane puce na polikach Jest boska
Super !!!!
To Ci duza krolewna rosnie : D

Cytat:

Mam pytanie z serii tych głupich...Wierzycie w przesądy????Mam na myśli te ciażowe....

Cytat:

A pytam bo jestem straszna pierdoła w ciaży, nie raz już sie oparzyłam i przestraszyłam, niby łapać nigdzie się nie łapałam....Chociaz raz na początku ciaży jak dotknęłam jak mieszałam coś na patelni, kantu patelni i tż kazał złapac sie za uszy (aby mnie nie bolało) to ja odruchowo to zrobiłam....A teściowa potem go opierdzieliła i mnie nakręciła ze dziecko bedzie miało znamię....
mimo ze nie wierze to staram sie nie lapac za brzuch jak sie boje : D

Cytat:
Mój pucolek Proszę się nie śmiać
Boziuuu jaka sliczna
puciol kochany
zazdroszcze zdjecia !

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 08:19   #4567
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ja mam termin z usg na 1 sierpnia, ale mam miec cc, wiec na bank urodze w lipcu! No chyba, ze moj ginekolog zmieni zdanie i zaproponuje mi porod silami natury ... A na taki porod sie nie nastawilam...
no to masz 1 dzień po mnie ale u mnie tez może się zmienić wszystko się okaze 3 lipca na usg, ale tez już zaczynam się bac
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 08:53   #4568
Moni 26
Zadomowienie

Ja też mam na początek sierpnia termin, (6)wiec też zaczynam sie już obawiać, tym bardziej ze wiem że mały leży już bardzo nisko, jak to stwierdził ginekolog... Zresztą nie da się tego nie odczuć
Ale zobaczymy, jak to będzie Najbardziej mnie ciekawi która urodzi pierwsza
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:15   #4569
Mamamarta2010
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
taaa...a jak sie pochlapiesz woda po brzuchu przy myciu naczyn to dziecko bedzie alkoholikiem , a jak chcesz zeby dziecko miało krecone włosy to pogłaskaj barana
to musze juz mojego synka na odwyk zapisac...nie no chyba ludzie nie wierza w takie rzeczy:confused :

Mamamarta2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:38   #4570
gosia3103
Zakorzenienie

Dziewczyny, jeśli którąś interesują ćwiczenia na piłce/w połogu/pozycje porodowe a np. nie chodzi na szkołę rodzenia i nie ma skąd się dowiedzieć to niech wyśle mi maila na priv, to prześlę to co dostałam w SR - tu raczej nie będę wrzucać, bo to dużo cytowania z worda mam też skany z masażu maluszka. Chyba że będzie dużo chętnych to wrzucę tu

I polećcie proszę jakieś CIENKIE wkładki laktacyjne, takie które nie wypychają stanika jak wata może po porodzie się przydadzą jak będzie nawał pokarmu, ale już teraz coś tam mi czasem poleci a tych grubych po prostu nie mogę znieść.
Stary 2014-06-14, 09:40   #4571
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie z serii tych głupich...Wierzycie w przesądy????Mam na myśli te ciażowe....
Nie wierzę, co więcej, bardzo mnie denerwuje, jak ktoś próbuje mnie w tym temacie "prostować", już kilka razy usłyszałam: tego ci nie wolno bo cośtam. Dostaję szału i wyzywam od debili. Serio.

Cytat:
Mój pucolek Proszę się nie śmiać
Ha! Jakie puce!

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Halinka okropne jest to, o napisałaś o pracy. Jak mogli Cię tak potraktować?
W sumie się cieszę, że tak wyszło. Dowiedziałam się z jakimi podłymi ludźmi pracowałam. Oczywiście nie wracam już do tamtej firmy. Zresztą, nawet gdybym chciała to bym nie mogła, bo umowę mam oczywiście tylko do porodu, tak, żeby mi zrobić pod górę...

Cytat:
Ja też mam na początek sierpnia termin, (6)wiec też zaczynam sie już obawiać, tym bardziej ze wiem że mały leży już bardzo nisko, jak to stwierdził ginekolog... Zresztą nie da się tego nie odczuć
Mnie też ciekawi, która z Nas pierwsza pójdzie rodzić.

Wczorajsza wizyta nawet udana, młody ma 1860 wagi, wszystkie wymiary idealnie w normach, ginekolog się śmiał, że ma piękne wnętrze.
Niestety buźki nam nie pokazał bo nie dość, że zrobił sobie zasłonę z pępowiny to jeszcze wpychał sobie stopy do oczu i nosa. Ale za to lekarz zauważył włosy! Mój syn będzie miał włosy!
Z ważniejszych rzeczy jest też to, że siedzi na dupce i pod żebra wpycha mi głowę a nie nogi. Jeśli się nie obkręci to czeka nas cc. Szyjka ma 38 i jest zamknięta, póki co do porodu nadal daleko, ten ból i ucisk to musiały być kopniaki.

Doktor też nalegał, że mam się trzymać terminu porodu bo w lipcu i drugiej połowie sierpnia dużo wyjeżdża a skoro rodzę u niego w szpitalu to nie może go nie być!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 09:45   #4572
zVenus
Zakorzenienie

co do wczesnych porodów dziewczyny to bez paniki, żadna z nas jeszcze nie urodziła więc nie jest źle. Lipcówki zaczęły dość wcześnie z tymi porodami...chyba ze 2 przed 32tc a to jest faktycznie wcześnie. U nas juz większość po 32tc i na razie nie ma jakichś przypadków że któraś ma na dniach rodzić...nawet sara która od 24 czy 25tc ma zagrożenie porodem jeszcze się trzyma (oby jak najdłużej), reszta dziewczyn jakoś nie przygotowuje się do wczesniejszego porodu - w sensie że w 34-35tyg. Więc myśle, że wszystko jest OK. Nawet jak któras w 36tc urodzi to jest dobrze, bo to bardzo bezpieczny tydzień...podejrzewam, że 80% z nas sierpniówek urodzi w terminie (czyli m 38-42tc). mam nadzieję, że będę w tej grupie mimo mojej skracającej się szyjki Ale z tego co wiem przynajmniej 4 z nas ma juz skrócona szyjkę więc tak bardzo się nie boję...poza tym skracanie to nie od razu poród, troszke sie pooszczędzamy i będzie dobrze

powiem Wam, że nie pamietam kiedy tyle odpoczywałam a i tak śpię dobrze w nocy mimo, że zdarzy mi się w dzień zasnąć na godzinkę dwie...jakies to dziwne, chyba faktycznie mam mniej siły...jakoś wcześniej tego nie czułam.

u mnie dziś nie za ładna pogoda...a na obiad miał być grill cobym nie musiała za duzo przy garach stać

dziewczyny, kupiłam chusteczki huggies zielone za 11,99 za trzy paczki (192szt). to dobra cena? była promocja w tesco.

idę coś podziałać zanim małżonek z pracy wróci (dziś tylko do 12) a potem musimy pokończyc prace której nie udało się w tygodniu ogarnąc i do samego wieczora leżymy brzuchem do góry!! alllleee fajnie

miłego dzioneczka!
ale sie moja mała przepycha tyłkiem caly czas mam góry na brzuchu podoba mi sie to
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:00   #4573
Optymistka26
Zadomowienie

Ja sie nadaje na zlom ale to nie wina III trymestru, bo mam tak w ciazy od dawna
Wczorajsze "wyskoki" pt gotowanie obiadu, 15min spaceru zostaly dzis w nocy i teraz nagrodzone twardoscia + bolem brzucha. Nospa pomogla na tylko tyle ze sie czasem miekki robi jak leze
Przykro mi ze Tz przyjechal a ja taka marna. Moge zacisnac zeby i wstac bo po tym jak cierpialam to bol mi nie straszny, ale odpuszczam bo moge zaszkodzic dzidzi.

W nocy budzilam sie co 2-3h tak mnie dziecko mocno kopalo Wstawalam do mamy dawac jej pic i smarowac mascia bo jeczala z bolu Ledwie zmruzyla oczy w nocy.
Mnie bolalo troche ale musialam wytrzymac - nie moglam sluchac jak ona nie spi i sie meczy. W nocy nie mogla nawet kubka sama utrzymac
Musze tez trzymac fason dla Tz zeby sie nie zalamal ta cala sytuacja i go pocieszyc. A dziecko tez ma dosc juz stresu.
Nie wiem kto wiecej sie chce przytulac do Tz - ja czy dziecko. Jak tylko go slyszy albo sie przytule to wciska sie w Tz przez brzuch,kopie,przeciaga,la skocze (popisuje sie?) i nie chce isc spac Kochana mala przylepa

Edytowane przez Optymistka26
Czas edycji: 2014-06-14 o 10:04
Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:05   #4574
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, jeśli którąś interesują ćwiczenia na piłce/w połogu/pozycje porodowe a np. nie chodzi na szkołę rodzenia i nie ma skąd się dowiedzieć to niech wyśle mi maila na priv, to prześlę to co dostałam w SR - tu raczej nie będę wrzucać, bo to dużo cytowania z worda mam też skany z masażu maluszka. Chyba że będzie dużo chętnych to wrzucę tu

I polećcie proszę jakieś CIENKIE wkładki laktacyjne, takie które nie wypychają stanika jak wata może po porodzie się przydadzą jak będzie nawał pokarmu, ale już teraz coś tam mi czasem poleci a tych grubych po prostu nie mogę znieść.
Ja bym się z chęcią dowiedziała
wyślę Ci adres na pw i jeśli to nie problem, to prześlij mi proszę w wolnej chwili z góry ślicznie dziękuję

jeśli chodzi o wkładki laktacyjne, to ja zakupiłam te:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Johnso...,1668,rossne14

wydają mi się w miarę ok, choć są dość duże ale na szczęście nie jakoś wyjątkowo grube... Choć powiem Ci, że ja nie mam niestety porównania z innymi. Na forach dziewczyny chwalą jeszcze wkładki z Chicco, chyba są trochę droższe od innych.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:14   #4575
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Wczorajsza wizyta nawet udana, młody ma 1860 wagi, wszystkie wymiary idealnie w normach, ginekolog się śmiał, że ma piękne wnętrze.
Super! Gratuluję! A waga jak u mojego Ma jeszcze mnóstwo czasu, żeby się obrócić, więc luz!
A jak remont? Już się skończył?
Cytat:
Co do prezentów to zakochałam się w pandorze jak się pojawiły, potem zapomniałam o jej istnieniu a dostałam od męża dwa lata temu na święt branoletkę z koniczynką właśnie. Potem dostałam trzy zawieszki na urodziny od niego, jedną od koleżanki. Dostałam też w podziękowaniu od dziewczyny u której byłam świadkiem na ślubie ale mam na niej jeszcze sporo wolnego miejsca więc ne obrażę się za wózek czy jakąś dzidzię
Mama kupiła mi bób
przez chwilę się zastanawiałam jak można zrobić zawieszkę z bobem
Mnie mąż i mama obdarowują zawieszkami z apartu.
Widziałam w jakimś biżuteryjnym takiego sound ball'a - naszyjnik z dużą kulą wydającą dźwięki jak dzwoneczek Kosztowała ok. 30zł, a na ebayu znalazłam za 7zł. Zamówiłam i jest piękna! Jak srebrna. Noszę na wysokości brzucha, żeby dziecko sobie słuchało. I wcale nie przypomina to dzwonka dla krowy Teraz widzę, że mają z wzorkami, ale droższe.
Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dziewczyny, kupiłam chusteczki huggies zielone za 11,99 za trzy paczki (192szt). to dobra cena? była promocja w tesco.
Bardzo dobra
A nie masz patelni grillowej?
Te góry są fajowe! I falowanie

Zuken- super zdjęcia! Mnie się wydaje, że nie będzie pucołowata, po prostu za bardzo się zbliżyła do zdjęcia
A co do mojej złości na męża, to ten kolega go zatrzymywał, a wtedy wiesz, trzeba zamówić kolejne piwo... i wrócił bardzo późno, a na 7 do pracy No nie ważne. Jakoś się pogodzimy, ale poczekam do jutra, bo dziś idzie na pępkowe Szkoda, że u nas nie ma zwyczaju zapraszania par, bo też bym chętnie posłuchała o dzidzi.

Ja miałam bardzo ciężką noc. Wyryczałam się za wszystkie czasy, ale dziś już lepiej i już nie będę tak przeżywać tej wady maluszka.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:14   #4576
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Ja sie nadaje na zlom ale to nie wina III trymestru, bo mam tak w ciazy od dawna
Wczorajsze "wyskoki" pt gotowanie obiadu, 15min spaceru zostaly dzis w nocy i teraz nagrodzone twardoscia + bolem brzucha. Nospa pomogla na tylko tyle ze sie czasem miekki robi jak leze
Przykro mi ze Tz przyjechal a ja taka marna. Moge zacisnac zeby i wstac bo po tym jak cierpialam to bol mi nie straszny, ale odpuszczam bo moge zaszkodzic dzidzi.

W nocy budzilam sie co 2-3h tak mnie dziecko mocno kopalo Wstawalam do mamy dawac jej pic i smarowac mascia bo jeczala z bolu Ledwie zmruzyla oczy w nocy.
Mnie bolalo troche ale musialam wytrzymac - nie moglam sluchac jak ona nie spi i sie meczy. W nocy nie mogla nawet kubka sama utrzymac
Musze tez trzymac fason dla Tz zeby sie nie zalamal ta cala sytuacja i go pocieszyc. A dziecko tez ma dosc juz stresu.
Nie wiem kto wiecej sie chce przytulac do Tz - ja czy dziecko. Jak tylko go slyszy albo sie przytule to wciska sie w Tz przez brzuch,kopie,przeciaga,la skocze (popisuje sie?) i nie chce isc spac Kochana mala przylepa
o matko! Ty to masz hardcore...strasznie Ci współczuję. a z tym twardnieniem to serio tak masz, że cały czas brzuch spięty??
bo ja to po tym jak zaczęła mi się skracać szyjka to zamiast liczyc ruchy dziecka to liczę ile skurczy/twardnień ma dziennie i moje twardnienia trwaja 20-30 sekund i jest ich tak koło 20 dziennie...i i tak mnie to martwi, że za dużo. Chociaż ginka mówi, że teraz to już MUSI trochę tych skurczów być bo macica się musi przygotować. Ona mówiła że tak około 10 dziennie...a ja czytałam że na tym etapie to nawet co 30-40minut! tylko takie krótkie skurcze (po30sek). no nic trzeba myśleć pozytywnie!! ważne żeby dużo odpoczywać i się nie stresować! Trzymam za Ciebie kciuki, bo na prawdę nie masz łatwo, jeszcze ta choroba mamy...nie ma kto Ci pomóc??
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 10:17   #4577
lilka_vanilka
Zakorzenienie

A, nie wiecie może co zrobić, jak się w allegro skończy miejsce w koszyku? Można max. 20 przedmiotów, a chciałam więcej.. :/ Wkurzyłam się, bo chciałam już zamówić raz, a dobrze.
Stary 2014-06-14, 10:33   #4578
justa_1978
Rozeznanie

Cytat:
mi się nie spieszy z porodem,ale przy cholestazie jest wszystko możliwe. Mojej siostrze wywolywali poród w 37tyg a znajomej w 34tyg. Także ja się tylko modle aby wyniki były e miarę dobre,a wiem że po 30tyg mogą nagle podskoczyć.
Nie martw sie u mnie cholestaza "wzrosla" po 36 tc , wiec w tym terminie mozesz juz spokojnie rodzic! Trzymaj diete, uwazaj na to co jesz, a bedzie dobrze!!!

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
no to masz 1 dzień po mnie ale u mnie tez może się zmienić wszystko się okaze 3 lipca na usg, ale tez już zaczynam się bac
Cytat:
U mnie jest tak, ze z terminu om porod mam na 7 sierpnia, ale na kazdym usg wychodzi na 1 sierpnia. Cesarke robia ok tydzien przed planowanym rozwiazaniem... Poniewaz jest to moje drugie dziecko, to licze, ze cc wyznacza mi na koniec lipca.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Super! Gratuluję! A waga jak u mojego Ma jeszcze mnóstwo czasu, żeby się obrócić, więc luz!

Widziałam w jakimś biżuteryjnym takiego sound ball'a - naszyjnik z dużą kulą wydającą dźwięki jak dzwoneczek Kosztowała ok. 30zł, a na ebayu znalazłam za 7zł. Zamówiłam i jest piękna! Jak srebrna. Noszę na wysokości brzucha, żeby dziecko sobie słuchało. I wcale nie przypomina to dzwonka dla krowy Teraz widzę, że mają z wzorkami, ale droższe.

Bardzo dobra

Zuken- super zdjęcia! Mnie się wydaje, że nie będzie pucołowata, po prostu za bardzo się zbliżyła do zdjęcia
A co do mojej złości na męża, to ten kolega go zatrzymywał, a wtedy wiesz, trzeba zamówić kolejne piwo... i wrócił bardzo późno, a na 7 do pracy No nie ważne. Jakoś się pogodzimy, ale poczekam do jutra, bo dziś idzie na pępkowe Szkoda, że u nas nie ma zwyczaju zapraszania par, bo też bym chętnie posłuchała o dzidzi.

Ja miałam bardzo ciężką noc. Wyryczałam się za wszystkie czasy, ale dziś już lepiej i już nie będę tak przeżywać tej wady maluszka.
Oj kochana nie martw sie domniemana wada, bo mojej znajomej corka pod koniec ciazy dowiedziala sie, ze dziecko ma cos z nerkami, przeplakala ostatnie tygodnie ciazy, a chlopiec urodzil sie zdrowy! Poza tym nie sa to wady, ktorych nie daloby sie wyleczyc! A przy dzisiejszej medycynie, to nie jest mega wielki problem! Nie martw sie na zapas, bo to nie jest 100% diagnoza!
Stary 2014-06-14, 11:06   #4579
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
A, nie wiecie może co zrobić, jak się w allegro skończy miejsce w koszyku? Można max. 20 przedmiotów, a chciałam więcej.. :/ Wkurzyłam się, bo chciałam już zamówić raz, a dobrze.
Niestety nie da się nic zrobić, musisz po prostu zamówić to co masz i później jeszcze raz złożyć zamówienie... Miałam to samo jak robiłam zamówienie u rodzyneczki właśnie

Co do Melki to faktycznie zdjęcie jest bardzo blisko, gin nie mógł zrobić na początku bo mała ma bardzo blisko twarz przy ścianie macicy ale i tak twierdzę, że będzie miała pucki

Weszłam wczoraj do klubu porównać ze zdjęciem ButterBear to moja maluda jest naprawdę pucołowata w porównaniu z jej córeczką I to niesamowite jak te dzieciaczki się różnią! Chyba naprawdę już teraz są mega podobne do tego jak się urodzą
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 11:30   #4580
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba naprawdę już teraz są mega podobne do tego jak się urodzą
A to na pewno. Na szczęście będą ładniejsze, niż na USG Moj synek jak ziewał to był tak smiesznie zmarszczony. Potworek Ciekawe czy u mnie się sprawdzi ten garbek na nosie, który mi się przyśnił Oby nie dostał w pakiecie podkrążonych oczu po rodzinie męża

Złożyłam zamówienie Zostały tylko kosmetyki Ziajki, sol fizjologiczna i paracetamol w czopkach na wszelki wypadek. Ale to mąż kupi jak będę w szpitalu.

I tak oto kolejną wypłatę mam całą dla siebie (a zaczęły się wyprzedaże! )

Justa dzięki to naprawdę pocieszające!
Gosia a jakie masz teraz wkładki? Powiem Ci, że mam cienkie biustonosze i wkładki z rossmana wcale mi się nie odznaczają nic nie widać. A raz nosiłam tylko w jednej miseczce i nie było róznicy

Optymistka to słodkie maleństwo! Macie jakieś typy imion już?
A mama ile jeszcze będzie musiała być w tym kołnierzu? Dobrze, że starasz się być oparciem dla innych
Stary 2014-06-14, 11:44   #4581
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Nie wierzę, co więcej, bardzo mnie denerwuje, jak ktoś próbuje mnie w tym temacie "prostować", już kilka razy usłyszałam: tego ci nie wolno bo cośtam. Dostaję szału i wyzywam od debili. Serio.

Ha! Jakie puce!

W sumie się cieszę, że tak wyszło. Dowiedziałam się z jakimi podłymi ludźmi pracowałam. Oczywiście nie wracam już do tamtej firmy. Zresztą, nawet gdybym chciała to bym nie mogła, bo umowę mam oczywiście tylko do porodu, tak, żeby mi zrobić pod górę...

Mnie też ciekawi, która z Nas pierwsza pójdzie rodzić.

Niestety buźki nam nie pokazał bo nie dość, że zrobił sobie zasłonę z pępowiny to jeszcze wpychał sobie stopy do oczu i nosa. Ale za to lekarz zauważył włosy! Mój syn będzie miał włosy!
Z ważniejszych rzeczy jest też to, że siedzi na dupce i pod żebra wpycha mi głowę a nie nogi. Jeśli się nie obkręci to czeka nas cc. Szyjka ma 38 i jest zamknięta, póki co do porodu nadal daleko, ten ból i ucisk to musiały być kopniaki.

Doktor też nalegał, że mam się trzymać terminu porodu bo w lipcu i drugiej połowie sierpnia dużo wyjeżdża a skoro rodzę u niego w szpitalu to nie może go nie być!

współczuje ci takich znajomych w pracy i może lepiej ze tam nie wracasz, taka atmosfera w pracy nie jest fajna! Przeraziło mnie to co ostatnio napisałaś...Jak można życzyc komuś poronienia! Nawet jak bym kogoś nie cierpiała, nie potrafiła bym....
Ale to jakoś w trakcie ciąży kończyła ci sie umowa, że dali ci do dnia porodu, czy jak???

Duży juz ten twój chłopak, mój przy waszych to kruszynka mała A mamusia i tatuś do kruszynek nie należeli he he

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:

Bardzo dobra

kochana nie martw się Na pewno wszystko bedzie dobrze, tak jak dziewczyny pisały teraz jest tak rozwinieta medycyna,, że nawet jak cos bedzie sie działo to na pewno lekarze zaradzą!

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Kochana, ale ty jesteś dzielna kobietą ! Podziwiam Cie, ze mimo własnych zmartwień jeszcze wspierasz innych

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-14 o 11:39
Stary 2014-06-14, 12:03   #4582
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
współczuje ci takich znajomych w pracy i może lepiej ze tam nie wracasz, taka atmosfera w pracy nie jest fajna! Przeraziło mnie to co ostatnio napisałaś...Jak można życzyc komuś poronienia! Nawet jak bym kogoś nie cierpiała, nie potrafiła bym....
Ale to jakoś w trakcie ciąży kończyła ci sie umowa, że dali ci do dnia porodu, czy jak???

Duży juz ten twój chłopak, mój przy waszych to kruszynka mała A mamusia i tatuś do kruszynek nie należeli he he
Tak, umowę miałam do połowy stycznia i gdybym się nie przyznała do ciąży to według normalnych procedur podpisałabym nową na 3 lata. Miałam ogromny dylemat czy zacisnąć zęby i przetrzymać do nowej umowy czy się przyznać w trosce o bhp i zdrowie. Wyszło jak wyszło, przynajmniej się przekonałam, że gdybym się nie przyznała to już bym w ciąży nie była.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 12:18   #4583
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Tak, umowę miałam do połowy stycznia i gdybym się nie przyznała do ciąży to według normalnych procedur podpisałabym nową na 3 lata. Miałam ogromny dylemat czy zacisnąć zęby i przetrzymać do nowej umowy czy się przyznać w trosce o bhp i zdrowie. Wyszło jak wyszło, przynajmniej się przekonałam, że gdybym się nie przyznała to już bym w ciąży nie była.

dobrze zrobiłaś najważniejsze zdrowie dziecka! i twoje!
Stary 2014-06-14, 12:24   #4584
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:

Niestety nie da się nic zrobić, musisz po prostu zamówić to co masz i później jeszcze raz złożyć zamówienie... Miałam to samo jak robiłam zamówienie u rodzyneczki właśnie

Co do Melki to faktycznie zdjęcie jest bardzo blisko, gin nie mógł zrobić na początku bo mała ma bardzo blisko twarz przy ścianie macicy ale i tak twierdzę, że będzie miała pucki

Weszłam wczoraj do klubu porównać ze zdjęciem ButterBear to moja maluda jest naprawdę pucołowata w porównaniu z jej córeczką I to niesamowite jak te dzieciaczki się różnią! Chyba naprawdę już teraz są mega podobne do tego jak się urodzą
Są podobne i to bardzo, dlatego ja tak bardzo chciałam zobaczyc małego na 4d.

A Twoja malutka sliczna Ty z tego co pamietam chyba tez masz okrągłą twarz? Moze bedzie cała mamusia

A ja mam dylemat z imieniem Tzn niby jestem przekonana w 100%, ale moj mąż cos wczoraj wspomniał, ze jednak szału nie robi
Jak powiedział bratu jakie mamy wybrane imię to ten nic nie skomentował.
A ja przez to nie potrafie się przełamać i do brzuszka mówić po imieniu, gadam bezosobowo.
Stary 2014-06-14, 12:42   #4585
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Są podobne i to bardzo, dlatego ja tak bardzo chciałam zobaczyc małego na 4d.

A Twoja malutka sliczna Ty z tego co pamietam chyba tez masz okrągłą twarz? Moze bedzie cała mamusia

A ja mam dylemat z imieniem Tzn niby jestem przekonana w 100%, ale moj mąż cos wczoraj wspomniał, ze jednak szału nie robi
Jak powiedział bratu jakie mamy wybrane imię to ten nic nie skomentował.
A ja przez to nie potrafie się przełamać i do brzuszka mówić po imieniu, gadam bezosobowo.
U nas też mało kto jakoś fajnie reaguje na imię, ale nam się podoba i postanowiliśmy, że nie zmieniamy, mimo negatywnych komentarzy od innych. Ale rozumiem Twój ból, jakiś miesiąc temu miałam taki kryzys i chciałam trochę zmienić... musicie pogadać i przemyśleć, macie jeszcze czas, jak macie jeszcze jakieś inne propozycje, to możecie je przedyskutować.

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 12:56   #4586
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę Cię... Gadaj śmiało! Wybrałaś naprawdę fajne imię! Nie wzięte z kosmosu jak te amerykańskie wymysły, tylko normalne, chłopięce imię A im częściej będziesz je wypowiadac na głos, tym bardziej spodoba się Tobie i mężowi. Zobaczysz
A innym nic do tego.
Ja wczoraj napisałam smsa do taty, że na 100% będzie chłopak, Konstanty. To oddzwonił trochę zdziwiony i prosi, żebym się jeszcze może zastanowiła O nie, napisałam po to, żeby się już przyzwyczaił. Nie ma już o czym dyskutowac Nasze dziecko, nasz wybór.
Stary 2014-06-14, 12:58   #4587
patrycja19894
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
U nas też mało kto jakoś fajnie reaguje na imię, ale nam się podoba i postanowiliśmy, że nie zmieniamy, mimo negatywnych komentarzy od innych. Ale rozumiem Twój ból, jakiś miesiąc temu miałam taki kryzys i chciałam trochę zmienić... musicie pogadać i przemyśleć, macie jeszcze czas, jak macie jeszcze jakieś inne propozycje, to możecie je przedyskutować.

Drugą opcją byłby Maksymilian, Maksym.. ale ja nie chce zmieniać imienia , bo innym się nie podoba Wiem, ze najwazniejsze, zeby nikogo nie sluchać, ale ludzie są dziwini, a ja za bardzo wszystko biorę do siebie. Stwierdziliśmy wczoraj, ze jak się mały urodzi to wtedy zdecydujemy, ale ja nie potrafie przestać o tym myślec.
Dziś rano definitywnie powiedziałam, ze zostaje tak jak było, a teraz siedzę i myśle.
Stary 2014-06-14, 13:00   #4588
kasia_ruda
Zakorzenienie

To prawda, Tobiasz to super imię! I można je super zdrabniać na milion sposobów! Miałam w klasie kolegę o tym imieniu, super gość Konstanty swoją drogą też mi się STRASZNIE STRASZNIE podoba.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Drugą opcją byłby Maksymilian, Maksym.. ale ja nie chce zmieniać imienia , bo innym się nie podoba Wiem, ze najwazniejsze, zeby nikogo nie sluchać, ale ludzie są dziwini, a ja za bardzo wszystko biorę do siebie. Stwierdziliśmy wczoraj, ze jak się mały urodzi to wtedy zdecydujemy, ale ja nie potrafie przestać o tym myślec.
Dziś rano definitywnie powiedziałam, ze zostaje tak jak było, a teraz siedzę i myśle.
Maksym moje

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 13:40   #4589
kro0pka
Raczkowanie

Ale gonicie nie było mnie pare dni bo poświęciłam je w całości tż-owi, teraz już zostałam sama i czekam na niego do września ale wierze, że damy rade. skserowałam mu zdjęcia naszego synka i opisałam mu tak ładnie, także jak bedzie mu smutno i zatęskni to sobie popatrzy na to i bedzie mu lepiej

byłam na III USG. z synkiem wszystko ok, jest duuży waży 2300 macice mam już 'bardzo dojrzałą' jak to ujął mój lekarz.. tak więc dał mi do zrozumienia, że moge urodzić szybciej zobaczyłam na tych zdjęciach że termin wg usg wypada mi na 17 lipca.. tak więc nic nie wiadomo kiedy to może byc.. od początku lipca będę czuwać ogólnie to wszystko jest dobrze z malutkim.

ja natomiast dostałam skier do kardiologa z powodu za dużego pulsu, cały czas mam 100 - 120 i cała jestem spuchnięta, aż nienaturalnie, że kardiolog się zdziwił, czemu ja w szpitalu jeszcze nie jestem ale w pon sie wszystkiego dowiem. czyli ogólnie mam troszkę do jeżdżenia - kardiolog + mój gin co dwa tyg + endokrynolog , w tym pobieranie krwi co chwilkę
Stary 2014-06-14, 14:36   #4590
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

kroopka Zobaczysz przeleci ten czas do Września jak z bicza strzelił Zobacz jak nasze ciąże lecą szybko
Jesteś naprawdę super żoną, że rozumiesz swojego męża bo jedzie tam zarobić dla Was a nie na wakacje i super, że o nim pomyślałaś z tym zdjęciem

Będziemy tutaj wszystkie razem przeżywać to będzie Ci raźniej

A z tym kardiologiem to mnie teraz przestraszyłaś... Dostałaś skierowanie tylko z powodu tego pulsu czy też przez tą opuchliznę?
Ja nie puchnę ale puls też zawsze mam ponad 100... Wczoraj na wizycie miałam 109 ale mierzyła mi położna razem z ciśnieniem i ciśnienie wpisała do karty a pulsu nigdy nie wpisuje
I teraz nie wiem czy się martwić czy co?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości