|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - Kto ze mną?
Dla mnie nie ma nic pyszniejszego niż słodkości i to mnie zgubiło, no ale walcze.
O jakich deserkach pierwszofazowych piszesz??? Te galaretki bezcukrowe???? |
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Wynalazłam biały twaróg - chudy - o zawartości tłuszczu 0,2, za to wejskich light u mnie nie ma.
Chyba może byc taki zamiennik, prawda???? |
|
|
|
#4653 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i na koniec poszlam z kolega [tylko czy to jeszcze kolega czy juz ktos wiecej?] na kawe taka pyszna mrozona z galka lodu i bita smietana. no nic tylko zamordowac mnie. dzis jednak staram sie i rano zjadalm jajecznice, teraz z pracy tez mam jakies takie dietkowe rzeczy. no zobaczymy. ale ataki na slodkie tez mam.
|
|
|
#4655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak "kolega" zaprosił na takie pysznosci,to jak mogłaś odmówić ![]() ,no a czekolada ma dużo magnezu
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
ja myslalam ze baty dostane a tu tak laskawie mnie potraktowano. najgorsze jest to ze jak naczytalam sie wlasnie o tych przepisach to strasznie zglodnialam...
|
|
#4657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się też juz trzymam ładnie-zero grzeszków i tak zostanie do wyjazdu(żebym tylko w tej Anglii nie przytyła)
|
|
|
#4658 |
|
Rozeznanie
|
Hehe widzę że wszystkie przechodzimy mniej więcej przez to samo :yes: ja też na początku miałam niepohamowaną ochotę na słodycze, a rodzinka też mi nie ułatwia dietowania, bo na stole BEZ PRZERWY leżą jakieś czekolady, cukierki, ciastka, paluszki itd itp
i na początku rzeczywiście było ciężko, oj było... ale na szczęście to minęło odzwyczaiłam się od słodyczy, wcale mnie do nich nie ciągnie i przechodzę zupełnie obojętnie obok wszelkich bomb kalorycznych do tego stopnia że ostatnio nawet często z własnej nieprzymuszonej woli robię ciasta dla rodzinki a sama nawet palców nie oblizuję ![]() W sobotę ciocia na mój widok wykrzyknęła: "Aniu! Jaka Ty szczuplutka! jak dużo już Cie nie ma! " Hehe nie powiem, miłe to było![]() Ale muszę Wam powiedzieć, że prawie wszystkie spodnie ze mnie lecą Nawet mama do mnie wczoraj powiedziała żebym dała sobie już spokój z tą dietą bo widzi że spodnie na mnie wiszą niby powinnam się cieszyć, ale tak się zastanawiam- w czym ja będę chodzić co, mam wymienić całą garderobę?
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
Anusia możesz zanieść spodnie do zwężenia
![]() moje też się bardzo poluzowały, na zakończenie sezonu w teatrze miałam spodnie te co zawsze ale musiałam je ścisnąć paskiem no i i tak wyglądały komicznie, ale nie opłacało mi się kupować eleganckich nowych teraz... a kolega i tak powiedział, że jak wrócę we wrześniu, to on "czuje, że to już płaskodupie totalne będzie" hehe wszyscy się uśmialiśmy z tego tekstu ![]() elfee a Ty zaciśnij zęby i przejdź przez pierwsze 2-3 dni, bo z tego co tu czytam tak zaczynasz, zaczynasz i zacząć nie możesz. Powiedz sobie twarde NIE na początku, a potem może będzie Ci szkoda tych 2-3 dni i tak łatwo się nie skusisz... poza tym jak masz nie dużo do stracenia, może po prostu zmodyfikuj to co i jak jesz, dodaj więcej ruchu i wody i pójdzie waga w dół
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jak to jest z piciem?wiem, że woda mineralna niegazowana to oczywiste, wiem, że herbatki ziołowe, zielone, czerwone bez cukru a jak jest z kawą?nie mogę nigdzie znaleść.
|
#4661 |
|
Konto usunięte
|
od jutra SB od jutra SB od jutra SB- i tak jest od tygodnia, a dzisiaj mam urodziny u koleżanki wiec też nie wypada nic nie zjeść, a przez to znowu się opycham od rana ..od jutra
![]() ja już sama nie wierze w to co mówię, to straszne ząłamanie, przechodzicie czasem przez coś takiego? nie wiem jak z tym skończyć:/ |
|
|
|
#4662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli jesz zgodnie z zalozeniami dla poszczegolnej fazy to kawa ci nie zaszkodzi. Lepiej kawa niz slodycze ![]() ja tez od dzis sie zabieram za siebie ostrzej bo ostatnio sobie pozwalalam za bardzo. U mnie wyglada to mniej wiecej tak,ze ja cale zycie na 1-2 fazie. Nie jem ziemniakow od paru lat,chleba,makaronu i ryzu. Od czasu do czasu pozwalam sobie na jakies ciacho czy cos ale ogolnie to co z maki to dla mnie zakazane.
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piję tylko na śniadanie.Czy jak dzisiaj zjadłam na śniadanie kawałek pieczonego indyka i ogórka świerzego to mogę normalnie uznać to jako pierwszy dzień I fazy?
|
|
#4664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
No to świetnie
to zaczynam DZIEŃ 1 FAZA Igorzej bo jestem w pracy i nic sobie nie wzięłam, będę szła do sklepu i nie wiem co kupić!
|
#4666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo przyprawy chyba w pracy masz??
|
|
|
#4667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zjadłam to samo
|
|
|
#4668 |
|
Rozeznanie
|
No i dieta poszla sie znowu bujac
ech jestem zla na siebie jak cholera ![]() ![]() dziewczyny baty poprosze bo w takim tepie to ja 100 razy bede zaczynac od poczatku |
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
znalazłaś sobie tu w wątku przepisy na desery dla I fazy? Edytowane przez kaszellek Czas edycji: 2007-07-02 o 21:37 |
|
|
|
#4670 |
|
Przyczajenie
|
![]() Po przestudiowaniu watku i przygotowaniu sie psychicznie postanowaiłam do was dołączyc Po cud dietach kpenhadzkich przybyło mi troszke Waże 60 kg przy 165 wz. Ważyłam 50 kg ![]() ![]() Na diecie jestem 2 dzien ,ale postanowiłam do was dołaczyc bo razem razniej Czytałam teraz przepisy i mam troszle watpliwosci. Czy w 1 fazie mozna stosowac przecier pomidorowy bo w niektórych przepisach jest Jezeli nie to zrobie przecier domowy .Czy serek topiony w platerkach hochland laight moge jesc w 1 fazie? Czy moge zjesc rosól z mieskiem z porcji rosołowej?Rosol powiedzmy gotowany bez marchewki ![]() Narazie tyle pytan |
|
|
|
#4671 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na desery I fazy!
|
|
|
|
#4673 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja juz po sniadanku-omlet z 2jaj z warzywami i 20 orzeszków ziemnych(jednak postanowiłam wrócic do orzeszków)-codziennie odliczam 20 i choć czasem reka mi siega po wiecej,to mówie jej,ze to zakazane i juz jest ok
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
a my dzisiaj grilujemy, więc zaraz smigam po zakupy, a pogoda oczywiście- z dupy
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja zaczęłam dziś śniadanie od jajecznicy z 2 jaj z pomidorem, pół cebuli, plastra szynki i 2 pieczarek na łyżeczce oliwy z oliwek.
|
#4676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No pogoda na nic,ale najważniejsze,zeby nie padało.Grillowanie jest najlepsze A co przyrządzasz na grilla-pochwal sie tu nam raz dwa
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,wszystko jest dla ludzi] wrócimy do domu![]() hm na razie wiem, że moja przyjaciółka robi sałatkę grecką i jakąś karkówkę, ja chcę zrobić pierś zawijaną z serem i pieczarkami, może jakieś szaszłyki z warzyw, jeszcze zastanawiam się nad grillowanymi kapeluszami pieczarek z jakimś smacznym nadzieniem w środku, ale nie mam pomysłu na nadzienie może jajko z czymś.. poza tym sałatka z brązowym ryżem.. nie wiem jeszcze ![]() hehe a może macie jakieś smaczne i mało pracochłonne pomysły na grilla?
|
|
|
|
|
#4678 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje,że nie udaje mi się utrzymac tej diety.Jeszcze miesiac temu jak zaczełam,to wytrzymałam 2tygodnie bez ani jednego grzeszku-co było dla mnie szokiem
,a teraz 2dni 1fazy i znow jakiś zły dzien i grzesze niemiłosiernie Same problemy teraz mam z tym wyjazdem za 2tygodnie-jakoś nie chce tam jechac i to sama do obcego kraju,gdzie bede zdana sama na siebie i stąd to zajadanie smutków To chyba już ten stres bo z każdym dniem coraz bliżej.Tak bardzo chce mieć te 55,56kg i znów musze znaleść w sobie motywacje tak juz na stałe,trwale Jak nie teraz, to kiedy? ehhh jakoś smutno strasznie wierze,że będziecie mnie wspierać,bo bez tego ciążko bedzie
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Nika będzie dobrze, dasz radę
|
#4680 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A kolega wprost uroczy ![]() Nika nie poddawaj się, choćbyś miała 100 razy próbować! będzie dobrze, trzeba się zaprzeć w sobie i być wytrwałym trzymam kciuki ;*
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

zębole

.
w kupie razniej

ja chyba uzalezniona od cukru jestem. Nie mam problemow z trzymaniem sie zasad diety, ale ta ochota na slodkie
. Czy to tylko ja taka dziwna jestem i tak chce mi sie slodkiego?

ale na szczęście to minęło
jak dużo już Cie nie ma!

ech jestem zla na siebie jak cholera