Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-13, 21:14   #3811
katarzyniak
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Witam
Bezczelnie podczytuje was, a odpisywac nie ma kto dlatego ze moge odp tylko z telefonu jak narazie, a i w telefonie chyba klawiatura siada:[

Co do pobierania krwi z główki ...nigdy w zyciu nie slyszalam o takiej metodzie ale to. Usi byc cos strasznego! Masakra jakas... Z jakiej dokladniet to czesci glowki sie pobiera? A tak w ogole to jak jest z tymi badaniami - robi sie np.morfologie jak jest plodejrzenie ze cos nie tak, czy co jakis czas? U nas pediatra troche nieteges dlatego pyta...

Co do ciemieniuchy to jak wyzej dziewczyny piszą - oliwka c.n.10 min przed kąpielą i później wyczesywanie...

A tak w ogóle bardzo polecam do mycia mydełko oillan - wygodne i skóra dziecka wiele ładniejsza, a niczym praktycznie nie smaruje....a na początku miał b.suchą na stópkach.

Co do rozszerzania diety - u nas rowno z 4 miesiacem dostał jabłuszko i bardzo mu sakowalo. Potem marchewka+jabluszko - tez ok. Dzis po raz pierwszy zjadl banana i chyba tez mu smakowal. Ogolnie nie pale sie z tym rozszerzaniem, ale np.jak patrzy sie z zaciekawieniem jak jem jabłko to żal mi go i lecę otwieram słoiczek z jablkiem. Ogolnie to dostaje tylko czasem raz na jakis czas jak widze ze oserwuje jak jemy. Widze parcie jak rodzina ciagle chce cos mu dawac, ale ja mówie nie.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Witam
Bezczelnie podczytuje was, a odpisywac nie ma kto dlatego ze moge odp tylko z telefonu jak narazie, a i w telefonie chyba klawiatura siada:[

Co do pobierania krwi z główki ...nigdy w zyciu nie slyszalam o takiej metodzie ale to. Usi byc cos strasznego! Masakra jakas... Z jakiej dokladniet to czesci glowki sie pobiera? A tak w ogole to jak jest z tymi badaniami - robi sie np.morfologie jak jest plodejrzenie ze cos nie tak, czy co jakis czas? U nas pediatra troche nieteges dlatego pyta...

Co do ciemieniuchy to jak wyzej dziewczyny piszą - oliwka c.n.10 min przed kąpielą i później wyczesywanie...

A tak w ogóle bardzo polecam do mycia mydełko oillan - wygodne i skóra dziecka wiele ładniejsza, a niczym praktycznie nie smaruje....a na początku miał b.suchą na stópkach.

Co do rozszerzania diety - u nas rowno z 4 miesiacem dostał jabłuszko i bardzo mu sakowalo. Potem marchewka+jabluszko - tez ok. Dzis po raz pierwszy zjadl banana i chyba tez mu smakowal. Ogolnie nie pale sie z tym rozszerzaniem, ale np.jak patrzy sie z zaciekawieniem jak jem jabłko to żal mi go i lecę otwieram słoiczek z jablkiem. Ogolnie to dostaje tylko czasem raz na jakis czas jak widze ze oserwuje jak jemy. Widze parcie jak rodzina ciagle chce cos mu dawac, ale ja mówie nie.
02 czerwiec - pierwszy test,
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko

Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
katarzyniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 22:12   #3812
The light
Zadomowienie

Kiedyś tylko z główki pobierali krew

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-13, 23:04   #3813
Hosenka*
Zakorzenienie

Kacper miał pobierane z głowy raz czy dwa (wygodniej wbić, bo żyła jest widoczna), potem z palca.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 07:41   #3814
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
A dobrych informacji to skubaniec podciąga się do siadu. Ciągnie główkę, a jak się mu da ręce to cały tułów podciąga. Spodobało mu się to na tyle, że teraz już leżeć nie chce. W wcale mu się w sumie nie dziwię, bo ja też wolę oglądać świat z pozycji pionowej.
Moje dziecię jak tylko "dorwie" palce to siada. i nie ważne czy z pozycji leżącej czy półleżącej - siada i koniec. I niby fajnie bo ćwiczy ale gorzej że nie można jej odłożyć np na matę bo tam można tylko leżeć i jest ryk po paru minutach ...
Stary 2014-06-14, 11:47   #3815
cebulova
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ale mi się fartło. Coś mnie dziś tknęło i wyszłam na spacer już o 9. I okazuje się, że bardzo dobrze zrobiłam bo teraz pada deszcz.

Co do pobierania krwi z główki to Antoś w po urodzeniu też miał stamtąd pobieraną. Nie było mnie przy tym na szczęście bo chyba bym się poryczała razem z nim.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 16:14   #3816
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
No niestety ale baba z Tablicy się nie odezwala myśle że mogę stwierdzić że ozstałam oszukana i okradziona i obawiam się że nic nie wskóram bo nawet jeśli bym zglosiła na policje to będzie mała szkodliwość czynu i umorząc Oszustka ta mieszka w Pruszczu Pomorskim może jest tu jakaś dziewczyna stamtąd i pomoże ?
Za coś takiego kobieta dostanie karę finansową plus każą jej oddać Ci pieniądze. Ja bym nie odpuściła.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
U mnie pochmurno i zimno

Mamy problem otóż małemu łuszczy się skóra na glówce używalismy różnych oliwek, balsamu, kąpalismy w krochmalu, natłuszczalismy oliwka po kilka razy dziennie ale łuszczy się widać że go swędzi... może ktoraś się spotkała z czym takim? nasz lekarz skomentował tylko "natluszczac"
Natłuszczaj go czymś naturalnym, bez slsów, konserwantów i perfum. Oliwki typu j&j mają denny skład, i mogą bardziej szkodzić niż pomagać. Może kup np. olej że słodkich migdałów?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a to nie jest jakaś pokarmówka?nie pojawiło się po zjedzeniu czegoś?
Np. po zjedzeniu malin i jagód, których dzieci nie powinny jeść przed ukończeniem ośmiu miesięcy?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
(...)
Zaczeliśmy powoli rozszerzać jak skończyl 3mc, za tydzień skończy 5mc.
(...)
Mówisz poważnie?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
(...)
Ja już z przyzwyczajenia tą liczbę mnogą uzywam :P
"idziemy, pijemy, jemy, bawimy, leżymy" nie macie tak ?
Też tak mówię 😜 Typ OZM w najklasyczniejszym możliwym wydaniu😜

Stary 2014-06-14, 19:47   #3817
kulla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Dwa dni nie pisałam tylko czytałam i teraz pewnie połowy zapomnę napisać.

Po pierwsze gratuluję posmakowania stópek. Antoś dopiero odkrywa, że ma coś takiego jak stopy i zaczyna je łapać

Co do ciemieniuchy to my jak tylko się zaczęły robić zaczątki to zaczęliśmy myć główkę pianką z Musteli. Do tej pory ją używamy codziennie tak profilaktycznie. I wszystko gra.

Paula, co do planów dotyczących laktacji to z tego co słyszałam (jeśli planujecie drugiego dzidziusia) to w ciąży nie zaleca się karmienia piersią. Więc tak czy inaczej chyba będziesz musiała wtedy przerwać.

No i oczywiście już więcej nie pamiętam. Bo ja mam pamięć dobrą, ale krótką

U nas chyba ząbkowanie się zaczynana dobre. Tzn już od dawna Antoś wiecznie grzebie paluchami w buzi i ślini się na potęgę, ale od kilku dni jest mocno marudny, bywa, że ma stan podgorączkowy, dziś dodatkowo przy karmieniu cyrki, widać, że go ewidentnie bolało każde dotknięcie smoka butelki. Po kąpieli rozdarł się mocno, znów nie chciał zjeść. Zjadł dopiero po dawce ibum w syropie. Potem jeszcze posmarowałam dziąsełka żelem i jakoś zasnął.
A dobrych informacji to skubaniec podciąga się do siadu. Ciągnie główkę, a jak się mu da ręce to cały tułów podciąga. Spodobało mu się to na tyle, że teraz już leżeć nie chce. W wcale mu się w sumie nie dziwię, bo ja też wolę oglądać świat z pozycji pionowej.
Ja tak na szybko, bo mam ręce pełne roboty. W poniedziałek przyjeżdża przyjaciółka na kilka dni i zmobilizowałam się do 'porządnych' porządków Nie ma przeciwskazań do karmienia w ciąży jeśli tylko mama jest w dobrej kondycji (nie piszę tutaj o fizjologicznej ciążowej anemii). Nie ma też przeciwskazań do karmienia starszaka i juniora. Proszę. Tutaj źródło:
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=100310
I fell into a ring of fire'

Johnny Cash
kulla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 21:05   #3818
senira666
Zakorzenienie

23paula23 a kto ci powiedzial ze w 3 miesiacu mozna rozszerzac diete ?? Przeciez dziecko nie jest jeszcze przygotowane na to.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-06-14, 21:06   #3819
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
23paula23 a kto ci powiedzial ze w 3 miesiacu mozna rozszerzac diete ?? Przeciez dziecko nie jest jeszcze przygotowane na to.
właśnie, skąd taka decyzja Paula?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 21:14   #3820
agoola83
Raczkowanie

Paula

Nie chcę siać zamętu, ale uważam, że źle robisz wprowadzając dodatkowe pokarmy tak szybko. Układ pokarmowy młodego człowieka nie jest na to gotowy! Wg WHO powinno sie karmić jak najdłużej tylko mlekiem! Skąd takie pomysły? Pomysl tylko, przecież chcesz jak najlepiej dla dzidziusia.....

Mamy dzieci z tego samego dnia, ja planuje rozszerzyc dietę Zosi po skończeniu 6 miesiecy!Bo wiem, że to jest dla niej najlepsze. Karmie piersia i tylko piersią!

Karmić piersią w trakcie ciąży można, o ile stan zdrowia matki na to pozwala, jednak smak mleka matki zmienia sie w trakcie ciąży i często zdarza się, że pierś zostaje odrzucona.

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.

Edytowane przez agoola83
Czas edycji: 2014-06-14 o 21:23
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 21:16   #3821
senira666
Zakorzenienie

I jakie produkty podawalas ?? Bo jakbym sie nie rozgladala po polkach to minimum jest od 4 miesiaca (moje dziecie na mm ma tyle i poki co probowala jedynie marchewki)

Stary 2014-06-14, 21:36   #3822
iwantyou99
Zadomowienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

No co tam sie dzieje? Słyszałam ze dietki rozszerzamy?

Edytowane przez iwantyou99
Czas edycji: 2014-06-14 o 22:53 Powód: autokerkta
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 22:16   #3823
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Karmić piersią w trakcie ciąży można, o ile stan zdrowia matki na to pozwala, jednak smak mleka matki zmienia sie w trakcie ciąży i często zdarza się, że pierś zostaje odrzucona.
Inną ważną kwestią jest to, że w trakcie karmienia wydziela się m.in. oksytocyna, powodująca skurcze macicy. W ciąży nie jest to bezpieczne

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Np. po zjedzeniu malin i jagód, których dzieci nie powinny jeść przed ukończeniem ośmiu miesięcy?

.
Jagody w sensie borówki?
(ok, pytania nie było Bo dyskusja będzie długa :p)
Można po skończeniu 6 miesiąca.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-06-14 o 22:54
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 22:43   #3824
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kulla Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko, bo mam ręce pełne roboty. W poniedziałek przyjeżdża przyjaciółka na kilka dni i zmobilizowałam się do 'porządnych' porządków Nie ma przeciwskazań do karmienia w ciąży jeśli tylko mama jest w dobrej kondycji (nie piszę tutaj o fizjologicznej ciążowej anemii). Nie ma też przeciwskazań do karmienia starszaka i juniora. Proszę. Tutaj źródło:
http://pediatria.mp.pl/lista/show.html?id=100310
Dziękuję za link. Jednak nie każda ciąża przebiega wzorowo, często bywają różne komplikacje a wtedy już pojawia się problem i raczej nie jest to wskazane. Trzeba być tego świadomym.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Inną ważną kwestią jest to, że w trakcie karmienia wydziela się m.in. oksytocyna, powodująca skurcze macicy. W ciąży nie jest to bezpieczne
O właśnie o to mniej więcej też chodzi.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 23:01   #3825
kulla
Raczkowanie

To też zostało w linku pośrednio zaznaczone znam po prostu ze swojego środowiska dwa przypadki kp w trakcie ciąży do tego stopnia, że pod koniec wydzielała się również siara.

Co di rozszerzania, to temat był przewałkowany. Chyba większość wyraziła swoje zdanie

Słyszałyście o doidy cup a propos rozszerzania?

Sent from my OMNIA7 using Tapatalk

Johnny Cash
Stary 2014-06-14, 23:04   #3826
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
No co tam sie dzieje? Słyszałam ze dietki rozszerzamy?

Marta, Dominik ma już ponad 8 miesięcy, więc powinien jeść danonki, parówki, wafelki czekoladowe, paluszki rybne i cholera wie co jeszcze. Nie na czasie jesteś, kobieto. Wstyd.
Stary 2014-06-14, 23:10   #3827
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Marta, Dominik ma już ponad 8 miesięcy, więc powinien jeść danonki, parówki, wafelki czekoladowe, paluszki rybne i cholera wie co jeszcze. Nie na czasie jesteś, kobieto. Wstyd.

Wafelki odpadają - zjadam je zanim dojdę do syna

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 23:18   #3828
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Co di rozszerzania, to temat był przewałkowany. Chyba większość wyraziła swoje zdanie
(...)
Niby temat był przewałkowany, a tu dalej takie kwiatki wychodzą że człowiek czyta i patrzałkom nie wierzy. Więc chyba trzeba wałkować dalej.

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
Wafelki odpadają - zjadam je zanim dojdę do syna
(...)
Co, pożałujesz dziecku cukrzycy, otyłości i próchnicy?
Stary 2014-06-15, 01:28   #3829
EVI07
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny,
Objawiam się jak duch po 5 miesiącach... Bardzo mi Was brakowało, ale Kubuś nam bardzo chorował, non stop prawie byliśmy w szpitalu, do dzisiaj drętwieję jak tylko kaszlnie... Z 5 miesięcy życia 3,5 mój synek spędził w szpitalu... I nadal nie wiemy dlaczego, staramy się do diagnostykę w Rabce...

Na razie Was nie nadrabiam, będę czytać (mam nadzieję) na bieżąco.

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko, a Waszym Dzieciaczkom przesyłam buziale!
EVI07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 07:39   #3830
Caillouu
Raczkowanie

Borze szumiący, poród mi się śnił. Siedziałam na krześle i wiedziałam, że naraz nadejdzie skurcz.. Aaaaa..
Wolę śnić o przystojnych mężczyznach, a nie..

Dzień dobry!

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 08:28   #3831
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EVI07 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,
Objawiam się jak duch po 5 miesiącach... Bardzo mi Was brakowało, ale Kubuś nam bardzo chorował, non stop prawie byliśmy w szpitalu, do dzisiaj drętwieję jak tylko kaszlnie... Z 5 miesięcy życia 3,5 mój synek spędził w szpitalu... I nadal nie wiemy dlaczego, staramy się do diagnostykę w Rabce...

cześć
Współczuję chorób maluszka... co się stało? Jakieś przeziębienia i infekcję go męczyły? Lekarze nie zdiagnozowali co to?
Mam nadzieję, że już żadne choróbska nie będą się do Was przyplątywac
Stary 2014-06-15, 10:05   #3832
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Witaj Wiem też, co to znaczy szpital ale ja na szczęście byłam z Synkiem tylko tydzień. Bardzo Ci współczuję tych chwil. Oby teraz już było tylko dobrze

Kurcze ale okropna pogoda, u mnie spacer jest dziś wykluczony. Chyba pojedziemy do ikei obejrzeć i ostatecznie wybrać kuchnię. Czy ktoś wie, czy w ikei jest pokój dla matki karmiącej?
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 12:31   #3833
kulla
Raczkowanie

Konsternacja, z tego co pamiętam, to tak Jak nie, to wykorzystaj któryś z ekspozycji

EVI, witaj Dużo zdrówka dla Was! Czekamy na Ciebie

Johnny Cash
Stary 2014-06-15, 12:46   #3834
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Konsternacja, z tego co pamiętam, to tak Jak nie, to wykorzystaj któryś z ekspozycji

EVI, witaj Dużo zdrówka dla Was! Czekamy na Ciebie

dobry pomysł-mina obsługi sklepu byłaby bezcenna
EVI witamy trzymam kciuki obyście szpital omijali szerokim łukiem-dużo zdrowia
Stary 2014-06-15, 12:59   #3835
saole
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Moje dziecię jak tylko "dorwie" palce to siada. i nie ważne czy z pozycji leżącej czy półleżącej - siada i koniec. I niby fajnie bo ćwiczy ale gorzej że nie można jej odłożyć np na matę bo tam można tylko leżeć i jest ryk po paru minutach ...

Skąd ja to znam

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kacper miał pobierane z głowy raz czy dwa (wygodniej wbić, bo żyła jest widoczna), potem z palca.

U I. babeczka nie potrafiła sie wbić wiec po koleji atakowała: stopa prawa, stopa lewa, rączka prawa a potem główka do przyjemności to nie należy, gdybym widziała że takie cuda robią to w życiu bym na to nie pozwoliła... Dopiero przy kąpieli zobaczyłam ślady.

Cytat:
Za coś takiego kobieta dostanie karę finansową plus każą jej oddać Ci pieniądze. Ja bym nie odpuściła.

Taaa... Z mojego doświadczenia z super Policja wychodzi na to co powiedziała Paula- umorzenie śledztwa gdyż jest mała szkodliwosc czynu. Ale fakt, trzeba próbować, może się uda odzyskać pieniądze

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Oj... Opowiadaj jak sobie poradziliscie i czy będziecie musieli wracać do szpitala. Zdrowia życzę

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

A u nas ciąg dalszy słoneczka. Dzisiaj idziemy do naszych znajomych na małe ploteczki, chociaż w taką pogodę chętnie poszłabym na grilla zamiast siedzieć w mieszkaniu

saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:17   #3836
kulla
Raczkowanie

A ja mam pytanie Jaka jest różnica pomiędzy pobieraniem z główki i palca? Parametry/jakość badania bardziej wiarygodne? Bo nam od razu atakowali paluszek. W szpitalu pobierali z piętki.

U nas chłodek 13 st. Słońce za chmurami. Trochę jesiennie się zrobiło.

Johnny Cash
Stary 2014-06-15, 15:01   #3837
The light
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam pytanie Jaka jest różnica pomiędzy pobieraniem z główki i palca? Parametry/jakość badania bardziej wiarygodne? Bo nam od razu atakowali paluszek. W szpitalu pobierali z piętki.

U nas chłodek 13 st. Słońce za chmurami. Trochę jesiennie się zrobiło.

Z główki pobiera się z żyły. To skąd pobierają zależy od tego w jakim celu się pobiera. Morfologii z palca nie zrobisz.

Jak mi ciocia szwy ściągała mówiła, że bardzo trudno się wkłuć w żyłę w rączkę niemowlaka.

The light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:13   #3838
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez The light Pokaż wiadomość

Jak mi ciocia szwy ściągała mówiła, że bardzo trudno się wkłuć w żyłę w rączkę niemowlaka.

mojemu małemu pobierali z żyły w zgięciu łokcia- tak jak dorosłemu i z żył na dłoni- mało na zawał nie padłam
Stary 2014-06-15, 15:40   #3839
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Borze szumiący, poród mi się śnił. Siedziałam na krześle i wiedziałam, że naraz nadejdzie skurcz.. Aaaaa..
Wolę śnić o przystojnych mężczyznach, a nie..

Dzień dobry!

mi się śniło że byłam w UP i pani dała mi ofertę pracy w firmie mojego kolegi który jeździ ciężarówkami może to znak że mam robić prawko kat.C
Stary 2014-06-15, 16:36   #3840
isia4891
Zadomowienie

Morfologie z palca da się zrobić u dziecka, synowi tak pobierali właśnie.
Miał 3 mce wtedy
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości