|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)
Bokeh: dziękuję. No nie mamy auta ani prawka więc także tego..
Ellmi, Hope: nie wiem czy będe miała czas się spotkać, chociaż teoretycznie przyjeżdżam w piątek a impra w sobotę - zobaczę co się tam będzie w ogóle działo. Ale szukam noclegu - Wesele ma być w restauracji Impresja (oni mają też hotel, panorama, a więc centrum miasta) - no i nie wiem - coś byście poradziły tak w miarę blisko? |
|
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jest przełom tż właśnie siedzi na kursie z prawka, niedługo zacznie jazdy, a że on jest mega kumaty i bardzo w niego wierzę to sądzę że niedługo sie to zmieni. Potem "tylko" ja i siup :PSerio Deb nie bój się jazdy takiej weźmiesz książeczkę, trochę popatrzy przez szybę, troche pozaczepia ludzi w autobusie a jedziesz sama czy z tż?
|
|
#2223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napewno wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
DEbrah napisałam ci PW na Fb
Lady Świetne Bokeh Brawo za ząbka Marsii Gratuluje trzeciego syka ![]() Dziewczyny nie dam rady nadrobić ostatnich dni zaraz jade do KRk do promotora z planem pracy Dr trzymajcie kciuki Pstryniu co z wasza rehabilitacja?? Szajka co to za zabawa z pieskami ?? nie moge znalesc na ostatnich stronach Bylismy wczoraj w Prokociumu w sklepie ortopedycznym po pionizator ale UWAGA odradzili nam bo nigdy nie robili pionizatora dla tak SILNEGO I AKTYWNEGO dziecka Kocham ta Pania za te słowa za to wyszlismy z pobrana miar na nowe ortezy za miesiac przymiarka ale teraz to pełna profesja odlew gipsowy nózki; bedziemy mieli nowe smigacze Julo nawet wytrzymał gipsowanie nóg ale łatwo nie było I matka zaszalała wybralismy wzór czarne w trupie czachy
http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/ Pracowity tydzień za nami http://wyjatkowyjulek.blogspot.com/2...y-tydzien.html Edytowane przez mikakrolikowa Czas edycji: 2014-06-14 o 11:15 |
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Mika : odpisałam, dziękuje!
Nancy: no gadaliśmy, pokoi jest tylko kilka, bo wszystlo w hotelu było zajęte - stąd problem powstał cały. |
|
|
|
#2226 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejka.
wrocilam wlasnie od fryza, malowanko bylo bom sie zapuscila ze hej ![]() jutro mam komunie swoich czwartoklasistow wiec wypadaloby wygladac jak czlowiek ![]() Cytat:
kurde - boli jak pieron a ta na kuckach, w wodzie jedna reka tylko sie podtrzymuje... no szczerze podziwiam!Cytat:
jakos nie moge zrozumiec takich zagrywek przeciez jestes ich CORKA! Przepraszam za to co napisze z boku wyglada to tak jakbys byla dlla nich nie wiem jak wielkim ciezarem ![]() pewnych rzeczy nie jestem w stanie zrozumiec, przepraszam... poprostu nie miesi mi sie to w glowie jak mozna byc takim w stosunku do wlasnego dziecka ps.wypi.erdzielaj stamtad jak najszybciej!!!! lady - zdjecie rewelka! mika - narazie nic probuje umowic sie do neurologa i orto i zobacze co oni powiedza![]() o jaaaaaaaaaaa |
||
|
|
|
#2227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbki Cytat:
Cytat:
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze jedno - kupilam wczoraj mlodemu w Auchan 2 ksiazeczki. REWELACJA!!!! cena 11,90. twarde okladkI i strony, kartek uwaga!!! 19! (tak, tak, dziewietnascie
P.O.L.E.C.A.M!!! my mamy zwierzatka i pierwsze slowa tu jest, tylko ze "liczenie" http://babytesterki.blogspot.com/2013/11/liczymy.html ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- a jeszcze wracajac do komunii - to chyba tylko u nas sa dwie? ![]() mala/pierwsza i duza/generalna...
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2230 |
|
Zakorzenienie
|
![]() dzieciaki maja najpierw mala (pierwsza) komunie w drugiej klasie (teraz juz bedzie ponoc w 3 klasie) a potem w 4 klasie druga komunie, tzw duza albo generalna ![]() w skrocie- dzieciaki maja 2 komunie ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Lady, a jaki bralas rozmiar tej pianki? bo tez chce kupic no i nie wiem... bo te 6-12 sa chyba do 12 kg a mlody ma 18 miesiecy i 10,5 kg i jakie majteczki do tego kupujesz? Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-06-14 o 12:33 |
|
|
|
#2231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marsi, jaka, gratulacje!!
|
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
trochę bez sensu wg mnie
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
tzn to wyglada tak ze ta pierwsza komunia to jest taka jak u Was, tzn dzieci przystepuje pierwszy raz do spowiedzi i komunii
a ta druga to sie tak ladnie nazywa "odnowienie chrztu swietego". i np tu potrzebna jest swieca ktora sie zapala na mszy itd. bardzo podobnie do chrztu to wyglada. na mala komunie dzieciaczki sa jednakowo ubrane a na duza juz normlnie, na galowo. no i pozniej tez jest bialy tydzien. czy bez sensu? nie wiem... nie myslalam nigdy nad tym w tych kategoriach... u nas to bylo "od zawsze", dla nas to normalka ![]() ciesza sie na pewno dzieci i cala reszta ktora z tego "zyje" ![]() za moich czasow drugiej komunii sie nie wyprawialo, ewentualnie tylko obiad a teraz to jest praktycznie na rowni z ta pierwsza szalenstwo na maxa, prezenty full wypas itd |
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hje, ja bym pozyczyła forsy od znajomych i sie stamtąd w końcu wyniosła. Po ch.j wy tam siedzicie. Rozumiem ze kasa to problem, ale mysle, ze też troche tym sie usprawiedliwiacie nie wiem, nie kombinujecie itd i siedzicie i męczycie sie u nich. (brak kasy= komfort psychiczny w sensie ze to wytłumaczenie i nie kombinowanie, jak zrobić żeby było dobrze i sie jak najszybciej wynieść) Cytat:
Byłam dziś na mszy za babcie, msza trwała niecałe 20 minut. Szok mam, nie sądziłam że są takie krótkie msze;o
|
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) w calej Polsce ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Cytat:
takze zaczynamy odkladac na prezenty dziewczynki |
|||
|
|
|
#2238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobilas? Ja tempure jem tylko w knajpach, wiec przepis sprawdzic musialabym. Zwykla pszenna maka sie nadaje na pewno. Wiem, ze do ciasta dla uzyskania lepszej konsystencji kod sie dodaje. Ale dla zoltka tam chyba miejsca nie ma... ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Moja mama bodajze miala dwie komunie, takze odnawiaja stary zwyczaj ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- My dzis caly dzien zwiedzalismy: Yae prawie idealna a mnie plecy od noszenia bola, oj bola. Tz spi, wiec nawet na masaz liczumyc nie moge. |
||
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
Robię próbę telefonu ,zainstalowała aplikacje i jedziemy z koksem ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To swietnie!!
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Hope: jak ty stoisz z czasem w piątek np? A może moglabys polecić jakiś nocleg w sączu, blisko tej sali ( restauracja impresja) ??? I jeszcze numer na sprawdzone taxi na wszelki wypadek bym mogła dotrzeć jakoś z dworca do pokoju?
Jeśli nie wiesz co polecić to spoko, poszukam sama Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale widzę że nic straconego ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Ale tu dziś cicho Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy ciągle problemy z usypianiem, jestem bezsilna.
Zaczeło się zaraz po trzydniówce i nie przechodzi samo, wręcz jest coraz gorzej. Częstsze pobudki, tak naprawdę nie wiem z jakiego powodu? bo ani pić, ani jeść, ani smoczka nie chce. Samo usypianie u nas już dług czas było bez problemu, odłożony do łóżeczka zasypiał sam. Teraz jest krzyk, płacz. I tak, nie wiem co mam robić. Bo ani nie chce ze mną zasnąć, ani na rękach, ani chodzenie, ani mleko, ani smoczek, ani woda. Wręcz jak podaję mu smoczka to mam wrażenie, że wścieka się, że chce mu nim buzię zatkać, żeby nie mógł krzyczeć. Kurde no, nie mam pomysłu. Zmęczony jest na pewno. Myślę poważnie nad przestrzeganiem znowu rytmu dnia, czyli głowne posiłki co do zasady o tej samej porze, drzemka zawsze też o tej samej porze i wybudzanie gdyby spał za długo. Wiem, że to ma wielu przeciwników, no ale sama juz nie wiem. Mimo, że to było uciążliwe, działało idealnie. A teraz kiedy w sumie już z bezsilności nawet usypiam go wózku jak noworodka a cały dzień nie ma ładu ani składu zaczynam już chodzić sfrustrowana i zestresowana, bo drzemka po 30 minutowym uspianiu w wózku trwa 30 - 50 minut i nie budzi się wyspany tylko skrzykiem. ZAsypianie też straszne plus częstsze wybudzenia. Już półtora miesiąca czekam i liczę, że to samo minie ale nie mija. Jestem bezsilna, zmęczona, nie wiem co mam robić. Najgorsze, że po bardzo ciężkich pierwszych miesiącach życia keidy on nie spał wcale!!! koło roku to si,e ładnie uormowało i może nie było idealnie, ale znośnie. Była drzemka połtora godziny i jak mu nic nie dolegało 3 pobudki na karmienia / wodę.I keidy już myślałam, że może za jakiś czas prześpi całą noc, wszytsko się posypało i śpi co raz gorzej, przed wczoraj wstaliśmy o 4.30 a z sypialni wyszliśmy o 5. Jak mi się obudził o 4.30, to pórbowałam go usypiać. Właściwie to on płakał mocno przez sen, oczka miał zamknięte, widać było, że jeszcze chce spać, ale po 30 minutach sama go wybudziłam bo nie mogłam patrzeć jak płacze, a ja nie potrafię go uśpić.
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski
nie nadrabiam, nie mam szans przy waszym tempie, wiec wbijam sie bez ceregieli ![]() W ciagu tygodnia szłam spac razem z dzieciem, bo juz ledwo sie na nogach trzymałam, wieczne niedospanie wyszło jak na dłoni... A że dzieciunio nie tugezuje Poza tym Bartulo nauczył sie sam zasypiac ![]() przelece Was troche z dzisiaj i moze wczoraj, zebym choc troche wiedziała co u Was Przypominam Bartula
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Blogerko : wiem, że to jest bardzo głupie pytanie z mojej strony, i wiem, że pewnie pierwsza ci się załączy złość ( znam to
) - ale czy ty ta na mur beton jesteś pewna, absolutnie pewna, że on potrzebuje tego spania? Może on rezygnuje z drzemek w dzien? Bo jak tak kurczę NIC nie działa, łącznie z noszeniem i Twoją bliskością?
|
|
|
|
#2247 |
|
Zakorzenienie
|
Hej... jestem na bieżąco ale nie mam weny. .. pogoda do dooopa pytania i zimno. My to zawsze takie szczęście na wyjazdach. A ja już mam mega gila w nosie. .. Oby do Antonia nic się nie przypałętalo. :banghead:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam co zamierzałam
jestem w miare na bieząco Dwie rzeczy najwazniejsze: MARSI gratuluje chłopaka! Ale tz strzela ![]() ![]() klask i: i zdróweczka dla S. JAKAJAKA, trzymam mocno kciuki za dobre wiadomosci po urlopie ![]() ![]() klask i:i co do wchodzenia po schodach: to Zbójosław wchodzi naprzemiennie jak sie go za reke trzyma albo jak sie trzyma wzdłuz sciany, a jak bez podpórki to dokłada nózke do nózki No i rzecz chyba dla mnie najwazniejsza, tempa dzida z matki Teraz co pamietam ![]() Pstryniu, u nas w kosciele jest tak, ze komunia jest (a wlasciwie była) jak dzieci były w drugiej klasie (teraz bedzie w trrzeciej). I to było oficjalnie cała uroczytosc koscielna, stroje, na bogato, z przyjeciami, prezentami i całą otoczką. Potem oczywiscie biały tydzien. Zaraz po komunii wyjazd do Czestochowy z rodzicami. Rok pozniej w tym samym dniu jest tzw rocznica pierwszej komunii- tu tylko chodzi jakby o powtórke z mszy, dzieci ubrane komunijnie recytują wiersze i piosenki z poprzedniego roku, nic wiecej. Aniu, walcz kochana, masz o co, o rodzine Hje, nie ogarniam zachowania Twoich rodziców....... Fewciu, ale sie nachodziłas wczoraj.... Aga, buziaki dla Zuzki Ewik, martwiłam sie o Ciebie, dobrze ze ok Neti, mam nadzieje,ze podróz mineła spokojnie Black, powodzenia w otwarciu interesu Mała, zrób moze badania na anemie? Oskar rewelacja Meneq, miłego wspólnie spedznoego czasu Lady, zdrówka dla Piotrusia Misiaeel, Ty u t.? dobrze zapamietałam? niech Hania zdrowieje ![]() Insolito, fajno, ze jestes ![]() Deli, kurcze, ciezka sprawa z odstawieniem u Was, ale trzyma kciuki Tyle pamietam
|
|
|
|
#2249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
myślałam już też o tym, żeby zrezygnować z drzemek dziennych, bo jeśli mają być takie jakie są, to ja wolę, żeby ich nie było. Ale on jest zmęczony. Jak wychodzimy o 12 na spacer, wtedy kiedy jest jego pora drzemki to zasypia w wózku. Jak nie wyjdziemy o tej porze na spacer, to później on mi pada w aucie powiedzmy o 2. Chyba nie jest jeszcze gotowy, żeby nie mieć drzemek. I nie, nie zezłościło mnie to ![]() Tylko kurczę, to trwa już chyba z 5 tygodni i ja czuję, że mam dość. Ale jeśli chodzi o nocne usypianie, to wiem, że Wy mieliście podobnie. Bo widzę, że on już odpada, ale płacze, nie wiem dlaczego?! a nie pomaga mu nic, jak go wyciągam z łożeczka, i biorę na ręcę przytulam na uspokaja sięna jakieś20 sekund po czym znowu jest awantura, wyrywa mi się z rąk. I naprawdę nie działa nic z tego, co próbuję.
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytałam o to, bo ja już jeśli chodzi o spanie nocne to idę za potzrebą dziecka. Wybiłam sobie z głowy schemat jako taki. Względnie stała jest godzina kąpieli, potem jest kp - i jeśli widzę, że mi przysypia przy jedzeniu to bujnę nią troszkę i zasypia. Jeśli zejdzie i gotowa do zabawy - trudno. Spędzam z nią czas, bez jakichś aktywnych zabaw z podskakiwaniem, ale nie próbuję usypiać za wszelką cenę - bo wtedy reagowała mega płaczem, dokładnie jak Borysek. I niespodzianka - sama przychodzi po jakimś czasie i daje do zrozumienia, że potrzebuje snu.
Trochę mi się to zbiegło z czytaniem Juula, że zluzowałam - i nie mam tego stresu wieczornego dzięki temu. A o której on idzie spać na noc? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:08.

Chociaż jest przełom tż właśnie siedzi na kursie z prawka, niedługo zacznie jazdy, a że on jest mega kumaty i bardzo w niego wierzę to sądzę że niedługo sie to zmieni. Potem "tylko" ja i siup :P
a jedziesz sama czy z tż?

za ząbki 

trochę bez sensu wg mnie 
ale widzę że nic straconego 

klask i: i zdróweczka dla S.