|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3362 |
|
Zadomowienie
|
Karolkya super, że jesteście w domku, teraz już będzie tylko lepiej
![]() Mala_Czarno_Biala no ładnie Cię dzidzia robi w balona idź pomęczyć się na całego i może coś ruszy na poważnie TroppoSensibile a odciągasz pokarm przy dziecku? Podobno to dużo pomaga, żeby na nie patrzeć, jakieś klapki w mózgu się otworzą i lepiej mleczko leci Ja jeszcze nie odciągałam pokarmu, ale mam ręczy laktator z Awentu po bratowej, nie uważam żeby to było coś złego mieć taki sprzęt po kimś jej bardzo pasował, mówiła, że raz dwa odciągała pokarm, dużo szybciej niż elektrycznym.Berenika ja jak piersi są twarde to przystawiam małego i on zawsze ładnie spija wszystko, jak robiły się guzki to położna kazała piersi opukiwać palcem, wtedy coś tam się ma otwierać i mleko ma lepiej schodzić, jak miałam największy problem z bólem piersi to je ogrzewałam przed karmieniem i od razu mały lepiej ssał Mnie też mama straszy zapaleniem piersi, przez to to nawet nie wiem jak się ubierać ![]() Dziewczyny czy Wasze maluszki też mają takie gazy? Mój się od czasu do czasu bardzo pręży i później albo kupa albo purty idą takie, że szok... Nie wiem czy go coś nie boli wtedy, bo niby nie płacze, ale jest taki niespokojny bardzo
|
|
|
|
#3363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj w mniej niż 5 minut odciągnęłam 90 ml, ale mi to dosłownie tryska jak z fontanny, dziś opryskałam małej buzinkę, bo oderwała się od cyca
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Raczkowanie
|
Troppo - laktacja normuje sie do 6 tyg. Do tego czasu lepiej karmić jak najwiecej piersią , nie dawać z butelki - zeby nie mieć potem problemu z odrzuceniem cycka. Wylatuje mało - bo tyle na razie potrzebuje dziecko. Z czasem bedzie potrzebowało wiecej to i mleczka sie wiecej naprodukuje.
Z tym zapaleniem to nie mylmy tego z zatorem. Berenika pisze ze nie ma twardych piersi , nie ma grudek wiec to zapalenie a nie zator. W takim wypadku okłady zimne i ciepłe , kapusta , częste przystawianie dziecka ale masowanie nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiam Radosława
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
hej
nadal w dwupaku, choć wg usg dziś mój wielki dzień jak na razie na nic się nie zanosi![]() Dziewczyny z Warszawy mam pytanie: jaki szpital polecacie? jutro jadę na 2 dni do Warszawy i wolę być przygotowana![]() Czyżby piątek 13stego okazał się pechowy na wątku i nie przybyła żadna nowa mamusia? ![]() ale słodkie maleństwo |
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
ANTERIA Radzio jest cudny
Czarno_Biala współczuję tych skurczybyków, już lepiej, żeby coś się ruszyło, niż miałyby Cie tak męczyć nie wiadomo po co ;/ mam nadzieję, że po siłowni akcja się rozwinie
|
|
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam juz wyniki posiewu, ale kompletnie nic nie czaje. Wygląda na to, że jakas tam bakteria jest, ale czy grozna, czy nie tego nie moge sie dowiedziec
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Anteria cudo
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
chociaż mam nadzieję, że mi się nie przyda ![]() Necro moja porodowa paro jak się macie z Małą? mój jest wyjątkowo aktywny dzisiaj i trochę męczą mnie bóle na @![]() Poziomka niestety nie pomogę w interpretacji badań
|
||
|
|
|
#3373 |
|
Zadomowienie
|
Witam się tak na szybko.
Bo z Tż oglądamy 'Jak wytresować smoka' i krzyczy na mnie, że nie patrzę na film. Zakupiliśmy wóz dla naszego syna! ![]() W kolorze szaro - czerwonym. http://www.cotobaby.pl/produkty/wozk...e/messina-2014 No, a w H&Mie chciałam kupić biustonosz do karmienia, ale lipa. miseczka okej, w obwodzie nie było w moim rozmiarze.. ;/ W poniedziałek ruszam na zakupy. I jak już to kupię, mogę spokojnie rodzić;D Uciekam. Miłej niedzieli!
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to młoda swietnie, wierci sie, kopie i wsadza łepetyne tam gdzie potrzeba tylko bez efektow brzuch i plecy tez bola i nic, zaraz sie okaze ze jestem skazana na wieczna ciaze ![]() ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3375 | ||||
|
Zadomowienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46875700]Ja mam chyba jednak zapalenie piersi. Doszły straszne dreszcze, jestem przykryta po samą szyję, a mi i tak zimno... łamie mnie też w kościach i boli głową. Czuje się okropnie : ( ratunku! !
---------- Dopisano o 03:40 ---------- Poprzedni post napisano o 03:28 ---------- I jeszcze lekka gorączka 37,6 [/QUOTE]O kurcze to współczuję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale powiem Ci,ze ja nie byłam w stanie za dużo odciągnąć laktatorem.Mala wyciagala duzo i sie najadala,a laktatorem ledwo 20 ml z jednej piersi udawało się odciagnac ![]() Kochany Maluszek Cytat:
![]() Cytat:
za wybór wózka![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3376 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46870071] o macicy wiem, mam nadzieję, że się zmniejszy za te kilka tygodni. Ale przeraża mnie ta pomarszczona skóra... Po pierwszej ciąży aż takiej nie miałam... mój wygląda dokładnie tak samo... I do tego ten pępek taki brązowy, wygląda jakby był brudny i ta ciemna linia od pępka w górę Dokładnie tak jak piszesz ![]() Właśnie kiedy ta linia na brzuchu schodzi? Cytat:
Ja też walczę z karmieniem wiec i za Ciebie trzymam kciuki. A z pępkiem to na początku przecieraliśmy za delikatnie i dopiero po tygodniu pediatra i położna pokazała nam że mamy tak głęboko go oczyszczać i z dnia na dzień jest cieńszy więc nie bój się Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46874623] A mi się chyba zastój jakiś zrobił w jednej piersi... nie jest twarda, ale taka napuchnieta, mimo że mały z niej normalnie je. I do tego boli... jak zasysa i cały początek to masakra, potem już coraz mniej, az w pewnym momencie całkowicie przestaje... nie wiem, dziwne to. Miała któras tak?? Bo ją szczerze mówiąc nigdy nie miałam żadnego zastoju ani zapalenia, a Adasia karmiłam pół roku...[/QUOTE] Mnie bolą po bokach ale wcale nie są takie twarde i przede wszystkim mleka w nim malutko próbowałaś z kapustą ?Cytat:
Szwy lepiej jechać sprawdzić ja miałam 2 nierozpuszczalne wiec o rozpuszczalnych nic nie wiem Cytat:
conajmniej raz dzienie robi kupkę w normalnym kolorze ale często budzi sie z płaczem, pręży się, podgina nóżki i puszcza baki ale widać ze go to boli ![]() Cytat:
![]() Witaj kruszynko masz taką samą minkę jak mój Kubuś ![]() Z czystym sumieniem polecam Inflancką. Podobno świetna opieka jest na pl Starynkiewicza ale warunki kiepskie |
||||||
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
antybiotyk dostać musisz dla ochrony dziecka - dla matki te bakterie nie są groźne - przynajmniej tak mi mówili na IP.
|
|
|
|
#3378 |
|
Raczkowanie
|
No wiecie co, to już przesada
![]() ponad godzina łażenia z bólem w d*** i nic! Siłownia nie wyszła bo lało całe popołudnie ale pojechaliśmy do centrum handlowego po różne rzeczy, nachodziłam się tak że nawet TŻ zaczął jęczeć że go nogi bolą. I nic. Znaczy skurcze są, owszem. Bolesne, owszem. Ale nieregularne za żadne skarby, a tyłek to mam wrażenie że zaraz mi rozerwie, przysięgam że czuję Młodą jak mi ciśnie w "wyjście", przy każdym jej ruchu mam wrażenie że już mi wypadnie albo że się posiusiałam, bo czuję ją niemal na zewnątrz! I nic! Necro, my chyba już nigdy nie urodzimy i tak jak piszesz, będziemy już zawsze chodzić w ciąży, aż córy nasze będą tak wielkie, że będziemy żyć w bezruchu na kanapie jak matka Johnego Deepa w "Co gryzie Gilberta G"...
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiecie, że zmieniły się przepisy i teraz po 7 dniach od terminu porodu wywołują? właśnie się dzisiaj na IP dowiedziałam - termin mam na dzisiaj i co? i o! nic, cisza, nudy, nic sie nie dzieje :/
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Konto usunięte
|
S
---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Dzięki za wszystkie rady. Ale tak jak pisze Monica, nie mam twardych piersi, ani grudek więc to zapalenie. O masowaniu słyszałam sprzeczne opinie, ale nic nie robiłam. Kapustę stosuję, rozbijam żeby puściła sok i schladzam w lodówce. A potem oklad i często zmieniam. Jest już lepiej, mniej boli i pozostałe objawy zniknęły ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- Pradip po przedniej ciąży miałam ta linie i pepek ciemny cały polog i dopiero wtedy zrobiłam peeling i zeszło: ) ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Troppo rodzilysmy tego samego dnia i mi też nie rozpuscily się jeszcze wszystkie szwy. Pamiętam, że po pierwszym porodzie też tak długo je miałam, aż w końcu zostały dwa takie kawałki, które nie chciały się rozpuścić, a mi zaczęło to ropą podchodzić. Tz wyciągnął i było ok |
|
|
|
#3381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajny wozio ![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że córeczki jednak szybciej się pojawią na świecie. Mnie też końcówka się dłużyła, a jak mała się urodziła to czas jakoś szybciej zaczął płynąć
|
||
|
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
hej hej
Dołączam do zniecierpliwionych i po terminie. Mam wrażenie że moje dziecko nigdy nie wyjdzie ![]() Też mam skurcze, ale nieregularne, moje ciało nie chce współpracować z macicą chyba :/ Mam nadzieję że zdecyduje się dziś lub w poniedziałek wyjść bo chyba oszaleje. A słyszałyście o tym że w tych ostatnich dniach dziecko najwięcej rośnie? tak mnie nastraszyły koleżanki które przenosiły boję się Dobrze że można nosić max tydzień dłużej, mi w szpitalu powiedziała z wyrzutem lekarka że na całym świecie 2 tygodnie a w Polsce tydzień. Ale na całym świecie jest znieczulenie zzo a w Polsce sporadycznie więc niech sobie potem rodzą giganta drogami natury bez znieczuleń.
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio dowiedziałam się, że może być wręcz odwrotnie, że dziecko może dobić do jakiejś wagi i już dalej nie rosnąc i chyba jest to uzależnione od łozyska
|
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
Jedno wiadomo na pewno, ostatnie tygodnie to jakaś masakra, czeka się na te skurcze, liczy na odpłynięcie wód, szuka sposobu na wykurzenie a i tak to wszystko na nic
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3386 |
|
Wtajemniczenie
|
Te dni ciagna sie jak makaron do spaghetti
a weekendy to najgorzej bo w normalne dni cos jest do zalatwienia caly czas i jakos leci. Z nudow siedze na allegro i szukam malej ubranek juz na jesien. Na depreche jednak najlepsze sa zakupy ![]() Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
U mnie dalej ciężki okres. Dziś spałam kiepsko... mały prawie wcale nie spał, to kupa, to jedzenie, jak przysnął to jakoś niespokojnie, więc wzięłam go do łóżka, ale nie było lepiej W dzień też pospał ciurkiem od 12 do 3 a teraz od 2 godzin- jedzenie kupa, bujanie, odbijanie leży w koszyku i oczy szeroko otwarte... no już sama nie wiem ![]() Ja dziś przystawiłam Borysa do cyca z pozytywnym efektem mam nadzieję, że nie będzie to jednorazowy epizod![]() Berenika mam nadzieję, że z piersiami już ok Morin, Bogini,Mala_Czarno_Bialatrzymam kciuki, żeby to już był ten tydzień karolkya super, że już w domu TroppoSensibile ja codziennie ściągam pokarm i karmię butlą, co jest moim przekleństwem miałam na początku ręczny, ale doprowadzał mnie do szały, w końcu mam medelę elektryczną i jest ok. jakieś 10 min roboty i ściągam 80-100-120 ml, w zależności od pory pater86 u nas jak jest kupa, to mały bardzo się wierci, pręży, podkurcza nożki, stęka Bogini ja mimo wszystko polecam Św Zofię czyli Żelazną, polecany jest też szpital na Madalińskiego omijaj Bródnowski i praski Ale to ważne, by mieć możliwość gdzieś wyjść, więc trenuj, ale słyszałam, że dzieci najlepiej opróżniają pierś
|
|
|
|
#3388 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Kapusta i częste przystawianie pomogło Tż wczoraj był na popołudnie w pracy, dzisiaj na rano. Popołudnie mieliśmy spędzić razem, tak mi obiecał, a tymczasem śpi... |
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Zophiee jesli bujasz zeby usnal toterax dzieci beda coraz mniej spac - w zaleznosci od charakteru oczywiscie. Przestawiaj Borysa w rozne miejsca - tutaj np. lezaczek fajnie sie sprawdza. Poza tym fajne sa czarno biale obrazki.ja mam taka specjalna ksiazeczke inetraktywna dla dzieci przy barierce i mala sie na nia patrzy. U niektorych sprawdza sie karuzela. Poza tym zeby odroznic dzien od nocy w dzien starajcie sie zachowywac normalnie, a do spania przygaszone swiatla, przyciszone glosy. Jesli bujasz na rekach to przemysl temat, bo mam znajome co po kilkadziesiat minut musza bujac do snu, z tym ze dziecko nie wazy juz kilka kg tylko kilkanascie
|
|
|
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
-Zophiee tak jak Sola pisze,mały już coraz częściej będzie miał dłuższe okresy czuwania w ciągu dnia i to normalne
nie staraj się go wtedy ma siłę usypiac,bo jak za długo pospi to w nocy będziesz miała częstsze pobudkiI za przystawienie do cycka![]() -Berenika super,ze udalo Ci sie zwalczyć zapalenie Ja dzisiaj przeżyłam atak paniki,bo przeczytałam historię z dzieckiem owinietym pepowina,której nie powinnam czytać ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

idź pomęczyć się na całego i może coś ruszy na poważnie 

jak na razie na nic się nie zanosi
jutro jadę na 2 dni do Warszawy i wolę być przygotowana

za to młoda swietnie, wierci sie, kopie i wsadza łepetyne tam gdzie potrzeba tylko bez efektow
brzuch i plecy tez bola i nic, zaraz sie okaze ze jestem skazana na wieczna ciaze 
[/QUOTE]
za wybór wózka
masz taką samą minkę jak mój Kubuś 

miałam na początku ręczny, ale doprowadzał mnie do szały, w końcu mam medelę elektryczną i jest ok. jakieś 10 min roboty i ściągam 80-100-120 ml, w zależności od pory