|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku. | |||
| Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 |
|
13 | 26,53% |
| Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 |
|
3 | 6,12% |
| Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! |
|
16 | 32,65% |
| Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! |
|
19 | 38,78% |
| Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! |
|
8 | 16,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
zaczęła się mnie pytać czy mi nic nie chlusnelo jak byłam w domu i co ile mam skurcze a ja taka przerażona ze jeszcze nie rodze tylko brzuch mnie boli . Powiem szczerze że się przestraszylam
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień
Cytat:
Swoją drogą, jestem wkurzona na system papierologiczny okołoporodowy. Większość wniosków i deklaracji (zapisanie dziecka do przychodni, wyrobienie peselu itp. itd.) trzeba złożyć w ciągu 14 dni po porodzie. I co taka samotna matka po cc ma latać z rozciętym brzuchem po mieście, żeby jej potem cholerne instytucje nie robiły problemów. I witam się w 33 tygodniu
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-06-15 o 09:00 |
|
|
|
|
#4623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja nie mogę, jeszcze niegotowa jestem, pampersów nie mam, kosmetyków, koszule mi jeszcze nie przyszły, ba, domu nie mam! i codziennie mojej córce na dobranoc powtarzam, że jeszcze ma dużo czasu i niech się lepiej nie spieszy ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Wiesz co, nie wiem jak to wszystko wygląda, nie interesowałam się jeszcze. Pamiętam tylko, że jak moja siostra rodziła, a są z facetem bez ślubu, to on musiał przed porodem 'usynowić nienarodzone dziecko', żeby właśnie takie formalności móc załatwiać, jak dziecko będzie w szpitalu. Swoją drogą to wychodząc ze szpitala to z tego co wiem musisz podać, do której przychodni będzie należeć dziecko. Więc może zgłasza się jeszcze dziecko w brzuchu?
|
|
#4624 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny ja tylko na chwilke.
H4linka - pomysl z tatuazem mi sie bardzo spodobal. Bedzie na cale zycie i miejsxe pod sercem dobre i dla Ciebie i dla TZta. Bylam u lekarza wczoraj na USG postanowilam pojsc bo w nocy bardzo bolal mnie brzus. Dawno nie bylam na usg i oczywiscie po tym co pisala Justa wbilam sobie jakas glupia faze za co zostalam okrzyczana przez TZtabze zakaz na forum i internet. Lekarz pow E wsYstko ok. 31 tc - 1800 g!!!! Moj maly mis spory bedzie hihi. Musial mi wbic lokiec i dlatego tak bolalo. Pomiary idealnie a co do pepowiny to pow " alebpani glupote przeczytala - teraz dzieci sa caly czas owiniete pepowina i nic im nie bedzie. Nie ma takiej szansy aby sie udusily w brzuszku" mowil ze to sciema ze pepowina dop podczas porodu jest grozna ale to sie monitoruje i zebym nie czytala takich glupot! Takze dziewczyny zero stresu.Ja poczulam ulge. Milego dnia! Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
H4linka straszna historia z ta praca. To na macierzynskim bedziesz szukala czegos nowego? Nie wracaj tam...
Wysłane z mojego CVT-CTL-7-DC#2.1 przy użyciu Tapatalka
|
#4627 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak by sie nie zwało najważniejsze że chociaż kasę będziesz miała, a to też możesz być jak chcesz pół roku lub rok???? Czy jakieś inne zasady panują w tedy...??? A swoja drogą to ta papierologia mnie przeraża, ale u mnie wszystko będzie załatwiał mój tż. Do zusu przeciez od razu po porodzie musze zgłosić że urodziłam i dostarczyć akt urodzenia dziecka, aby wiedzieli do kiedy należał mi sie zasiłek, a jak urodze przed końcem zwolnienia, a kasę mi juz prześla na konto to bede musiała im tą cześć zwrócić....Więc sobie nie wyobrażam, ze po porodzie miałam bym jeszcze wszędzie latać.... ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
he he ja tak samo mówie, ze jak zaczyna boleć mnie brzuch to "Mówię synku jeszcze poczekaj do sierpnia, bo mamusia nie jest jeszcze gotowa, jak już skompletuje całą wyprawkę, to zapraszam "---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
Duzy chłopak! za wizytę !the fall a tak na marginesie czuję sie zawiedziona, ze moje propozycje tytułów nie zostały umieszczone w sondzie no cóż...
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-15 o 09:28 |
|||
|
|
|
#4628 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ktore pracuja, czy wiecie, ze ok 2 tygodnie przed porodem trzeba sie okreslic jak ma byc wyplacany urlop macierzynski?? Tzn czy przez rok 80 % czy na poczatku 100% , a pozniej 60 %. Jeszcze tego trzeba przypilnowac... ehhh. Jak bede na nastepnej wizycie, musze podejsc do kadr i poprosic o to oswiadczenie. Wypelnie i zostawie w kadrach, zeby miec to z glowy!
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najważniejsze że wszystko dobrze |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4632 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz ostatnio tak sobie myslalam jak pisalas ze nie mozesz do toalety ..nie wiem czy to mozliwe ale moze Twoje jelita pracuja troche w odwrotna strone mozliwe to jest? I takie pytanko, czy Ty cierpisz na zatwardzenie czy ba zaparcia? Ja od lat zmagam sie z problemami w tym temacie, ale u mnie psychika rzadzi (tak samo z choroba lokomocyjna mam ze moge wymiotowac juz w domu). Powiem Ci ze przez ostatnie 2 miesiace niemal codziennie sie zalatwiam ale musze zjesc 2-3 mega dojrzale kiwi (nigdy wczesniej mnie po nich nie ruszalo), i pomaga! A jak 3 dni nie moge sie zalatwic to stosuje czopki glicerynowe.. Chpociaz w ciazy staram sie unikac, zdarzylo mi sie z 5 razy uzyc, ale jak cos zapytaj czy mozna bo nie jestem pewna do konca.. Oczywiscie zero ryzu, nie powinno sie tez kakao jesc, no i blonnik i woda woda woda. Jesli malo pijesz nie jedz duzo blonnika bo to pogarsza sprawe jeszcze... A aki lek dostalas? Cytat:
![]() Cytat:
masakraCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny tydziern ja jutro zacznynam ![]() Cytat:
A tak swoja droga, jak pojechalam rodzic to byla burza i panie polozne mowily : no takj burza, to porody zaczynaja sie wlasnie od odejscia wod, a jak jest pelnia toze ogolnie duzo sie rodzi ty h dzieci.. Tak wiec zaraz bede sprawdzac kiedy pelnia pod konirec lipca i bede czuwala w gotowosci heheheh
|
|
#4633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja zawsze słyszałam, że jak jest wpisany do aktu urodzenia, to załatwia wszystko sam. Chociaż z drugiej strony pewnie matka go musi podać wtedy do aktu urodzenia. Pewnie w usc się to usynowienie robi.
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
|
|
#4636 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisy i Zaczarowana dobrze , że po wizycie wszystko ok ;-0
H4linka brawo za kolejny tydz . ;-)
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gosia3103- bardzo dziękuję za e-mail
Cytat:
Silny ból brzucha zawsze lepiej sprawdzić. Wyobrażam sobie jakiego stresu się najedliście obydwoje, a już wizja Twojego Tż "nieprzygotowanego psychicznie do porodu" jakoś mnie rozbawiła ![]() ![]() Ale wiem że na miejscu nie było wam pewnie do śmiechu. Najważniejsze, że jest dobrze ![]() Cytat:
mnie też to jakoś uspokoiło, bo jak się człowiek za dużo naczyta w necie i na forum, to czasami chodzą głupie myśli po głowie... ![]() A takim myślom w ciąży mówię stanowcze nie! Chcę być wyluzowaną mamuśką z radością czekającą na rozwiązanie, a nie męczyć się z takimi czarnymi myślami... Twój Dorian to już rzeczywiście duży kawaler
Edytowane przez malutka100 Czas edycji: 2014-06-15 o 10:03 |
||
|
|
|
#4638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi problemy zaczely sie jak zaczelam brac czopki przeciwymiotne ale to byl ze tak powiem skutek uboczny, a teraz mialam problemy bo bralam zelazo a po tabletkach tak jest ze ma sie z tym problemy ze nie mozna sie wyproznic i do tego pilam jeszcze zelazo w formie syropu, i tak duza dawka zelaza spowodowala u mnie ten problem Dostalam Baxter wczoraj poczulam taka ulge ze z wrazenia nie moglam zasnac ![]() ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
bo ktoras pisala ze dziecko sie zaplatalo pepowina i umarlo i tak mi to na glowe siadlo ze myslalam ze zwariuje ale jak uslyszalam serduszko malej to poczulam taka ulge |
||
|
|
|
#4639 |
|
Raczkowanie
|
My tak tez robilismy
![]() To jest uznaniue dziecka we lonie matki i robi sie to USC ![]() Pozniej w szpitalu maly mial inne nazwisko a ja inne i troche smiesznie bylo z tym ale juz nie musielismy tego robic po porodze tylko normalnie jako ojciec dziecka poszedl i go zarejestrowal tak jak wszyscy---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- w lonie nie we lonie
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, odnośnie wczorajszej rozmowy o podniesionym pulsie. Dowiedziałam się wczoraj, że niski poziom żelaza (czyli hemoglobina poniżej normy) może negatywnie wpływać na pracę serca i właśnie podnosić puls, więc warto to kontrolować no i pracować nad poprawą wyników żelaza.
Zaczarowana miałaś już kontrolę żelaza po rozpoczęciu suplementacji? Ciekawa jestem, czy coś drgnęło u Ciebie. |
|
|
|
#4641 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia jeszcze nie w następnym tygodniu albo na początku kolejnego idę do ginekologa i to sprawdze
|
|
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam problemy z lykaniem tabletek wiec ciesze sie podwojnie ze nie musze nic wiecej brac niedlugo lekarz kaze odstawic magnez i zostana mi 2 dziennie a nie 8
|
#4644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna tabletkę dziennie ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4645 |
|
Rozeznanie
|
Maz zabral corcie do Kina wiec mam 2 godzinki dla siebie
Slyszalam, ze suplementacja zelazem moze powodowac zatwardzenia! Jest to typowy skutek uboczny. Czytalam dzisiaj, ze najgorsze wyniki z morfologii ma sie miedzy 33 a 34 tc, bo wtedy nastepuje najwieksze rozrzedzenie krwi i wowczas hemoglobina jest bardzo slaba... Az mnie korci, zeby zrobic sobie extra badania. ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Zaczarowana a jak Twoja waga?? Nadal tylko 3 kg na plusie??? U mnie miedzy 9 a 10...
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Było tydzień temu teraz nie wiem |
|
|
|
|
#4647 |
|
Rozeznanie
|
Witam się się dziewuszki niedzielnie i poweselnie
|
|
|
|
#4648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj czytalam, ze dziewczyny zaraz po porodzie gubia srednio ok 6-7 kg. Z tego ok 3 kg. dziecko 1. kg wody plodowe, 1/2 kg krew, 1 kg lożysko, ok 1 kg zatrzymana woda w organizmie.... Szkoda, ze nie pamietam ile zgubilam zaraz po urodzeniu coreczki... Reszta kilogramow spada do jakims czasie... podczas karmienia.... Pamietam, ze dlugo walczylam z nadprogramowymi 4 kg...i nie moglam ich za nic zgubic... a jak sie udalo, to wagaz po jakims czasie zaczela znowu isc w gore.. ale okazalo sie, ze to niedoczynnosc tarczycy |
|
|
|
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4650 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja dodam zdj, które mi zrobili na Mamo to ja!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

dobrze, że się nie dałaś oszukać! :P

"
za wizytę !

mozliwe to jest?