Rozstanie z facetem XXXI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-14, 19:24   #1351
chronopolis
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXI

Cytat:
Napisane przez thewerka27 Pokaż wiadomość
Bzdurne gadanie. Oczywiście, że każda z Nas pozna w życiu wyjątkową osobę, gdzie milion naszych eksów się przy niej schowa. Szczęście przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie
Polać jej!
Musimy być dzielne.
Odcierpieć swoje, a potem odbić się od dna i wzleciec ku górze!

Cytat:
Napisane przez SweetRevenge20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też miałam chwilę załamania, kolejny facet i kolejne rozczarowanie. Chciałam nawet zmienić coś w sobie- mam dosyć spokojną naturę, a starałam zrobić z siebie ostatnią sukę (choć i tak jestem czasem wredna) i w końcu..bez zmian, akceptując taką jaką jestem..zjawił się on i po prostu jestem wdzięczna tym, z którym mi się nie udało, bo nie poznałabym tak wspaniałego człowieka...
Laski, jeżeli wam się nie udało to po prostu- TEN nie był Wam pisany i tyle.
Aaaa Jak cudownie. No i jak? Gdzie go poznałaś? Pochwal się troszkę
chronopolis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 03:08   #1352
pati949414
Rozeznanie

Wróciłam właśnie z imprezy - tańczyłam, wybawiłam się, pożartowałam z facetami i pogadałam, poznałam kilku fajnych, postanowiłam poflirtować z kilkoma iiii... czułam się świetnie O byłym pomyślałam w ciągu tego czasu raz i jestem z siebie dumna. Z dnia na dzień przecieram oczy ze zdumienia z jakim ja burakiem miałam do czynienia. I głęboko wierzę, że przyjdzie taki dzień, kiedy to on będzie żałował wszystkiego co zrobił, ale mnie to mało będzie interesować, bo będę szczęśliwa. Sama, może z kimś innym - nie mam pojęcia, ale będę

"To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013

_________________________ __________

Odchudzam się z Wizażem!

luty 2013:
83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg

CEL: 75 kg!!
pati949414 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 03:21   #1353
blueberry08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Strasznych frustracji można nabyć takim myśleniem.

Nie każdy musi być w szczęśliwym związku. Nie każdy trafi na drugą połowę.

Przecież to nie zależy tylko od nas, lecz też od tej drugiej połowy.
Musimy pracować nad swoim życiem i charakterem tak, by ewentualny brak szczęścia w miłości nie zabił radości życia.

Pamiętam Cię i cieszę się, że się stopniowo układa Oczywiście, że się da po tylu latach wrócić do gry. Powodzenia!
strasznych frustracji to mozna nabyc dopiero po takim wpisie...

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:20 ----------

Cytat:
Napisane przez pati949414 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z imprezy - tańczyłam, wybawiłam się, pożartowałam z facetami i pogadałam, poznałam kilku fajnych, postanowiłam poflirtować z kilkoma iiii... czułam się świetnie O byłym pomyślałam w ciągu tego czasu raz i jestem z siebie dumna. Z dnia na dzień przecieram oczy ze zdumienia z jakim ja burakiem miałam do czynienia. I głęboko wierzę, że przyjdzie taki dzień, kiedy to on będzie żałował wszystkiego co zrobił, ale mnie to mało będzie interesować, bo będę szczęśliwa. Sama, może z kimś innym - nie mam pojęcia, ale będę
Podpisuje sie pod tym!!

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
blueberry08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 08:41   #1354
chronopolis
Raczkowanie

Cytat:
To prawda. Mi też dzień za dniem otwierają się klapki na oczach i obiektywnie widzę to, jak on mnie źle traktował...
chronopolis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 09:23   #1355
kawa_o
Zadomowienie

Ją też wiem,że czasem mnie złe traktował,ale wydaje mi się,że sobie zasłużyłam...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kawa_o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 10:55   #1356
k_aterina567
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kawa_o Pokaż wiadomość
Ją też wiem,że czasem mnie złe traktował,ale wydaje mi się,że sobie zasłużyłam...

NIE!! nie możesz tak mówić... nikt nie ma prawa Cię źle traktować... czym niby sobie na to zasłużyłaś?? To on Cię zostawił, to on znalazł sobie inna to jest tylko i wyłącznie jego wina.

kawa_o ja wiem, że jest ciężko zapomnieć o exie, cięzko sie jest pogodzić z jego odejściem... ale nie możesz przez to cały czas sie zadręczać ,obwiniać itd. Większość z nas tutaj jest w podobnej sytuacji jak Ty ( z tego co pamiętam Ty miesiąc wcześniej rozstałaś sie ze swoim niż ja... i przynajmniej wiesz, że on juz kogoś ma - mi ciągle kłamie, że nie ale ja i tak w to nie wierze) i uwierz mi każdej z nas jest bardzo ciężko, każda z nas ciespi, tęskni , kocha ale nie możemy tylko siedzieć i zastanawiać sie jak bardzo nieszczęśliwe jesteśy, kiedy oni maja to daleko w d***e i świetnie bawią się z innymi....
k_aterina567 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 11:18   #1357
Figlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez leonela Pokaż wiadomość
Muszę to wyrzucić z siebie od 2 dni jest fatalnie chyba nagle puścił korek tych wszystkich frustracji, żalu, upokorzenia i bólu nie umiem tego opanować i wyrzucam mu w twarz wszystko co mi zrobił-tłumaczę sobie ,że to nie ma sensu ale nie umiem trzymać języka za zębami. Wczoraj to naprawdę było źle kłótnia tak ,że hej -może świadomość , że w weekend będzie miło czas spędzał z kochanką też była tego powodem. Zarzucał mi że go nigdy nie kochałam, nie dbałam i ,że będę sama i nieszczęśliwa do starości a on szczęśliwy ze swoją niunią jest; nie wytrzymałam i przywaliłam sama się tego wstydzę jest chyba gorzej niż myślałam
W większości przypadków macie lepiej ja muszę mieszkać wspólnie pod jednym dachem-katorga naprawdę ile mnie to kosztuje .
Jesteś mega silną babką skoro to ogarniasz i jakoś dajesz radę. Ja bym się bała że mogę coś zrobić temu facetowi w przypływie złości albo że oszaleję.
Nie masz możliwości wyprowadzić się chociażby do jakichś znajomych na chwilę?

Cytat:
niby tak,ale pewnie żadna dziewczyna nie wylewała łez z jego powodu, ja muszę być na prawdę jakimś śmieciem skoro tak ze mną zrobił,
pamiętam jak zawsze gadał: nie zamienię Cię na żadną inną...a się okazuje,że trzymał mnie tylko w zapasie,dopóki sobie innej nie wziął.
ale czego sie spodziewac po kims kto miał tyle dziewczyn
Bardzo dobrze, że poszłaś do psychiatry. Nie możesz tak myśleć. Oni wszyscy nam mówią, że jesteśmy idealne, wyjątkowe i niegdy na inna nie zamienią, a potem dziwnym trafem zaraz po rozstaniu mają kolejne ideały.

Cytat:
moja matka ciągle mi gada,ze jej koleżanke tez spotkało coś takiego jak mnie i tak samo cierpiała jak była w moim wieku. tylko,ze on ma juz ponad 30 lat i cały czas sama jest :/
Ja w swojej rodzinie mam sporo kobiet które poukładały sobie życie dopiero przed 40 ale teraz mają na prawdę fajne związki i są szczęśliwe. Nigdy nie wiadomo kiedy w życiu spotka nas coś dobrego.

Cytat:

Również bardzo długo tak myślałam, ale się z tego wyleczyłam. Nikt nie ma prawa źle traktować/poniżać drugiej osoby. Ma prawo odejść ale nie "znęcać" się na kimś słabszym psychicznie.

Kurcze mam przekomiczną sytuację, bo odkąd zaczęłam nową pracę próbuje się ze mną umówić 2 facetów. Najśmieszniejsze jest to że jeden jest 6 lat starszy a drugi 3 lata młodszy więc duzy rozrzut Ze starszym może się spotkam na jakąś kawę ale to chyba jednak za duża przepaść. Gość ma już poukładane życie, swoją firmę, mieszkanie zupełnie inny świat.
Ostatnio naszły mnie myśli, ze za szybko wyleczyłam się z "miłości" i boję się, ze jeszcze całe cierpienie do mnie wróci....
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 11:36   #1358
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez blueberry08 Pokaż wiadomość
strasznych frustracji to mozna nabyc dopiero po takim wpisie...
Niestety prawdą jest, że nie każda z tego wątku założy szczęśliwą rodzinę, mieliśmy tu nawet samotne panie po czterdziestce

Chodzi mi o to, że myśląc dziś o tym, że znajdzie się ktoś wspaniały, można się pocieszyć i podbudować, co jest miłe i urocze, ale za 15 lat, jeśli ten ktoś się nie pokaże, skończy się to ciężką depresją. Życie to coś więcej niż szukanie związku i wyrabianie normy, "bo do trzydziestki chciałam wyjść za mąż".

Lepiej przestawić swoje myślenie ze "znajdzie się wreszcie ktoś, kto mnie doceni" na "znam swoją wartość i z byle kim się nie zadaję". Brak fajnych facetów pod ręką nie powinien być powodem do wpadania w kompleksy, bo równie dobrze można narzekać na pogodę.

Rzucanie się na pierwszego lepszego też już nie raz zdarzało się w tym wątku, choć lepsze było w nim tylko to, że w przeciwieństwie do eksa przyniósł na randkę kwiaty (a potem wysyłał buziaczki byłej dziewczynie na fejsie, "ale co tam, przystojny i kulturalny").
Stary 2014-06-15, 12:48   #1359
rockandrollqueen
Zadomowienie

Zrobiłam sobie niedawno, wycieczkę do innego miasta, przejechałam pół Polski. Spałam w pociągu, byłam zmęczona, ale frajda przeogromna. Zobaczyłam nowe miejsca, poznałam nowych ludzi. W pociągu poznałam świetną dziewczynę, z którą bardzo dobrze mi się rozmawiało, mimo że się nie znałyśmy. Oczywiście, zeszło na temat facetów. I znów nie mogłam się nadziwić, jak to jest, że dziewczyna ładna, zadbana, inteligentna, z ambicjami, bo robi doktorat, pracuje na uczelni i dodatkowo w jakieś firmie, gdzie potrzebna jest znajomość węgierskiego. Naprawdę ciekawa osoba, a facet i ją wystawił. Jak widać nie wszystko jest logiczne, uczucia nie są.

Wróciłam do domu zmęczona i zadowolona. Poszłam spać, dopiero wstałam. I w sumie refleksja na dziś jest taka, że czuję się dobrze. Nie sądziłam, że tak będzie, ale czuję, że nie brakuje mi aż tak bardzo eks, jak się tego spodziewałam.

A i ważna rzecz. Daje radę nowy Rojek, za☠☠☠iste, ciągle tego słucham. https://www.youtube.com/watch?v=Zcf9Wu3sy3s

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Strasznych frustracji można nabyć takim myśleniem.

Nie każdy musi być w szczęśliwym związku. Nie każdy trafi na drugą połowę.

Przecież to nie zależy tylko od nas, lecz też od tej drugiej połowy.
Musimy pracować nad swoim życiem i charakterem tak, by ewentualny brak szczęścia w miłości nie zabił radości życia.
Ja się z tym zgadzam, nie wszystkich nas czeka miłość rodem z komedii romantycznej. Co nie znaczy, że ktoś nie jest wartościowym człowiekiem.

Dlatego, lepiej nie skupiać swojego życia na jednym celu, jakim jest szukanie kogoś. Jak ma się znaleźć to się znajdzie. Postanowiłam sobie po zerwaniu, że chcę się skupić na swoim życiu i swoim szczęściu.

Edytowane przez rockandrollqueen
Czas edycji: 2014-06-15 o 12:52
rockandrollqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:56   #1360
kawa_o
Zadomowienie

może i kiedyś kogoś znajdę,ale wiem,ze to już nie będzie taka miłość jak ta...nie dam rady, nie jestem eksem,żeby co chwile kochać kogos innego.
Stary 2014-06-15, 16:13   #1361
dziubecek16
Rozeznanie

GG do dziubecek16

Cześć wszystkim.. Ja pomimo tego, że niby nadal jesteśmy razem to nadal jestem w dołku, mam tak straszny mętlik w głowie, że po prostu nie wytrzymuje już :/ Przyjaciółka czasu nie ma dla mnie, nawet na głupiego smsa jej ciężko odpisać,z kolei znowu dwóch chłopaków, też przyjaciół moich, wgl nie potrafią zrozumieć mojej sytuacji. Powtarzają tylko, żebym to olała i cieszyła się życiem, że oni dlatego dziewczyn nie szukają bo potem nie potrzebne problemy są i tyle z ich pocieszenia..

Ja kurcze ciągle sobie wyobrażam, jak to będzie wspaniale jak on wróci, że spotkamy się i dogadamy, a potem już będzie wszystko dobrze.. Marze o tym, żeby mnie przytulił, pocałował.. A wiem, że są małe szanse na to, że cokolwiek jeszcze z naszego związku będzie, bo ja już sama zaczynam mieć wątpliwości i się zastanawiam czy tego nie zakończyć, chociaż bardzo tego nie chce, ale nie chce też żyć potem z myślą, że on może w każdej chwili znowu takie coś odwalić..
dziubecek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 16:19   #1362
kalana23
Raczkowanie

Cytat:
może i kiedyś kogoś znajdę,ale wiem,ze to już nie będzie taka miłość jak ta...nie dam rady, nie jestem eksem,żeby co chwile kochać kogos innego.
Też tak mam;/najgorsze jest to ,że my razem nadal mieszkamy i chciałam dzisiaj z nim porozmawiać to nic nie powiedział-tylko tyle, że on nie myśli o przyszłości i że jak chce to mogę tu mieszkać (nie rozumiem zachowuje się jakby nigdy nic-tylko rozmawiać nie chce)
kalana23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 16:41   #1363
kawa_o
Zadomowienie

ja sie podobam takim co nie są w moim typie z charakteru...a mi się podobają tylko tacy pewni siebie i towarzyscy, którzy są moim przeciwieństwem...czemu tak jest?

Edytowane przez kawa_o
Czas edycji: 2014-06-15 o 16:42
Stary 2014-06-15, 18:19   #1364
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Nie musisz kochać co miesiąc innego A miłość, jak to miłość, każda inna Raz słabsza, raz mocniejsza, raz inspirująca, raz toksyczna...

Zgadzam się z dziewczynami, że bez terapii będziesz tkwiła w bagnie przez kolejnych 20 lat.
Stary 2014-06-15, 18:33   #1365
kawa_o
Zadomowienie

najchętniej bym wymazała z pamięci ten rozdział,wtedy mogłabym zacząć żyć na nowo
Stary 2014-06-15, 18:35   #1366
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
najchętniej bym wymazała z pamięci ten rozdział,wtedy mogłabym zacząć żyć na nowo
Ale tak się nie da, więc musisz sobie z tym poradzić.
Gdybyś cofnęła czas, zapewne znalazłby się inny powód, dla którego wpadłabyś w doła.
To jest w Tobie, musisz się rozpracować, od tego jest terapia
Stary 2014-06-15, 18:51   #1367
kawa_o
Zadomowienie

coś mi sie zdaję,że z moją psychą nie będę potrafiła stworzyć udanego związku, lepiej jak będę sama,niż żebym miała kogoś ranić,moze nie kazdy sie nadaje do tego
Stary 2014-06-15, 18:54   #1368
Malla
Nie depcze krokusów

To przestań biadolić, że nikt Cię nie pokocha, skoro lepiej, byś była sama

Dziewczyno, ogarnij się najpierw, a potem zobaczymy, czy się zlecą do Ciebie adoratorzy
Stary 2014-06-15, 19:01   #1369
pati949414
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubecek16 Pokaż wiadomość
Ja kurcze ciągle sobie wyobrażam, jak to będzie wspaniale jak on wróci, że spotkamy się i dogadamy, a potem już będzie wszystko dobrze.. Marze o tym, żeby mnie przytulił, pocałował.. A wiem, że są małe szanse na to, że cokolwiek jeszcze z naszego związku będzie, bo ja już sama zaczynam mieć wątpliwości i się zastanawiam czy tego nie zakończyć, chociaż bardzo tego nie chce, ale nie chce też żyć potem z myślą, że on może w każdej chwili znowu takie coś odwalić..

Skoro odszedł to moim zdaniem już jest to zakończone - to po pierwsze. A po drugie sama na swoim przykładzie wiem, że powroty nie są najlepsze. Też za pierwszym razem wyobrażałam sobie jak to będzie błogo jak będzie chciał wrocić. Owszem chciał i to 2 razy. Z większym mętlikiem po tym wszystkim wyszłam niż po pierwszym razie. Czasem naprawdę nie warto, bo to tylko cierpienie jeszcze większe dla serducha.

"To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013

_________________________ __________

Odchudzam się z Wizażem!

luty 2013:
83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg

CEL: 75 kg!!
pati949414 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:57   #1370
dziubecek16
Rozeznanie

GG do dziubecek16

Cytat:
Skoro odszedł to moim zdaniem już jest to zakończone - to po pierwsze. A po drugie sama na swoim przykładzie wiem, że powroty nie są najlepsze. Też za pierwszym razem wyobrażałam sobie jak to będzie błogo jak będzie chciał wrocić. Owszem chciał i to 2 razy. Z większym mętlikiem po tym wszystkim wyszłam niż po pierwszym razie. Czasem naprawdę nie warto, bo to tylko cierpienie jeszcze większe dla serducha.
My się nie rozeszliśmy, cały czas jesteśmy razem, tylko rozmawiamy trochę rzadziej, taka "przerwa" jakby, na przemyślenie i wgl, z jednej strony dobrze jest sobie zrobić taką przerwę, z drugiej zaś strony strasznie to denerwuje. A że wróci, to chodziło mi o to że zza granicy do Polski. I wtedy się zobaczymy i wszystko się wyjaśni. Dlatego czekam do tego głupiego 20 lipca bo tak jakoś ma wrócić.
dziubecek16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 20:29   #1371
blueberry08
Raczkowanie

Wiecie co, pojechałam w ten weekend na wesele kuzyna. Sama, bo stwierdziłam, że nie potrzebuję kogoś brać na siłę tylko po to, żeby z kimś jechać. Poznałam tam dziewczynę, która..... jest w związku małżeńskim z moim eksem. Mówię to w przenośni...przegadałam z nią wiele godzin i aż się śmiałyśmy jak bardzo nawzajem nasze historie są do siebie podobne. Poczułam, że to jakieś przeznaczenie... ta dziewczyna ma z nim dziecko i jest nieszczęśliwa, facet milion razy robił ją w ciula i ona teraz kompletnie nie potrafi mu zaufać, nawet jeśli on zachowuje się fair to ona ciągle ma podejrzenia że ją zdradza, oszukuje. Nie wiem jak to nazwać, ale po prostu poczułam, że jakimś zrządzeniem losu miałam się tam znaleźć sama i ją poznać...
Stary 2014-06-15, 21:46   #1372
k_aterina567
Raczkowanie

Wiecie a ja ciągle nie umiem tego wszystkiego zrozumieć... jak można zostawić kogoś z dnia na dzień?? nie wyobrażałam sobie życia bez tego człowieka a on ma to w d***e... jak można być tak bardzo bezwzględnym?? myślicie, że da sie przestać kochać z dnia na dzień po 4 latach?? Każdy mówił mi, że on tak szaleńczo mnie kocha... on też tak twierdził... uczę się życia bez niego.. i raz jest lepiej raz gorzej... ale mój mózg nie umie pojąc takiego zachowania.
Stary 2014-06-15, 22:06   #1373
blueberry08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez k_aterina567 Pokaż wiadomość
Wiecie a ja ciągle nie umiem tego wszystkiego zrozumieć... jak można zostawić kogoś z dnia na dzień?? nie wyobrażałam sobie życia bez tego człowieka a on ma to w d***e... jak można być tak bardzo bezwzględnym?? myślicie, że da sie przestać kochać z dnia na dzień po 4 latach?? Każdy mówił mi, że on tak szaleńczo mnie kocha... on też tak twierdził... uczę się życia bez niego.. i raz jest lepiej raz gorzej... ale mój mózg nie umie pojąc takiego zachowania.
1) to facet - jak wiadomo, oni w tych sprawach mają inne postrzegania i zachowani niż my,
2) nie kochał Cię.

Przepraszam jeśli było to brutalne, ale sama się nad tym zastanawiałam i to jedyne sensowne odpowiedzi, do których doszłam.
Stary 2014-06-15, 22:20   #1374
k_aterina567
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blueberry08 Pokaż wiadomość
1) to facet - jak wiadomo, oni w tych sprawach mają inne postrzegania i zachowani niż my,
2) nie kochał Cię.

Przepraszam jeśli było to brutalne, ale sama się nad tym zastanawiałam i to jedyne sensowne odpowiedzi, do których doszłam.
A można być z kims prawie 4 lata i nie kochać go?? to on ubiegał sie o mnie na początku dość długo bo ja nie chciałam z nim być... to on pierwszy powiedział, że kocha... już na samym początku mówił o oświadczynach tylko mu mówiłam zeby sie wstrzymał, żebyśmy lepiej sie poznali... mówił o dziecku jeszcze miesiac przed rozstaniem... nie rozumiem w takim razie mężczyzn
Stary 2014-06-15, 22:20   #1375
thewerka27
Zadomowienie

Tego nie zrozumiesz, ja próbowałam i powiem Ci, że się nie da... Sama chciałabym znać odpowiedzi na wiele pytań... Nie analizuj tego, bo zamiast ruszyć ze swoim życiem do przodu, będziesz tkwić ciągle w martwym punkcie...
thewerka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:35   #1376
Agzon
Raczkowanie

Zaraz,chyba są dwie strony medalu.
Nie ukrywajmy,ale są kobiety,które zdradzają,oszukują i kombinują.
Cóż,nie żebym broniła facetów,ale jednak... Przecież każdy ma cierpliwość.
Jeżeli kobieta w stosunku do swojego faceta nie zachowuje się fair no to nie powinna liczyć,że on z pochyloną głową będzie wszystko przyjmował. Można wybaczyć,ale nie ciągle. Jeżeli ona nim pomiata,a on ma temperament to w końcu nie da sobie wejść na głowę,takie jest moje zdanie.
Nawet baaaardzo cierpliwy facet,baardzo kochający,któremu zależy w końcu pęknie. Czy to choć trochę nie tłumaczy zachowania facetów,które tu opisujecie?
Jeśli kobieta jest w stosunku do faceta w porządku,ma pełne prawo oczekiwać od niego tego samego,ale jeśli jest odwrotnie,to nie ma co ukrywać,nie powinna liczyć na pobłażliwość jeśli ona nie wykazuje ŻADNEJ poprawy.

Mój facet był żonaty,ma trójkę dzieci,żona zdradzała go od trzech lat. Ze względu na miłość i oczywiście na dzieci,chciał to poskładać,był gotów wybaczyć,ale postawił warunek,że ona zerwie wszelkie kontakty z tym drugim. Niestety,nie zrobiła tego. Jeszcze na złość robiła umawiając się z nim częściej,poniżała męża i nie patrzyła na to,że mają dzieci,a to one ucierpiały najbardziej. Jej zachowanie można wyjaśnić miłością do tego drugiego. Ale jak wyjaśnić to,że nawet teraz,po rozwodzie,robi jakieś podchody,na złość,byle tylko zgnoić człowieka. I to nie było tak,że mąż był zły. Miała wszystko. Sama dopiero niedawno to przyznała,że był dobrym mężem. Więc co jest nie tak,co powoduje jej zachowanie?
Agzon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:44   #1377
MaloMi93
Raczkowanie

Złapał mnie dół ale chyba nie przez niego. Wszystko zbiegło się w czasie, sesja, problemy w domu i zerwanie. Jest ze mną słabo. Rano budzę się z walącym sercem, niepokojem i tak mam przez większość dnia. "Leczę się" ziółkami i porcją śmiechu ale i tak jest mi ciężko.
Chyba nie on jest głównym problemem, chociaż przestał się odzywać, zobaczył że mnie to nie rusza. Przyznam szczerze, że popatrzyłabym jeszcze jak cierpi i pisze, że to jego największy błąd.

Jutro egzamin, trzymajcie za mnie kciuki
MaloMi93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:46   #1378
blueberry08
Raczkowanie

Cytat:
A można być z kims prawie 4 lata i nie kochać go?? to on ubiegał sie o mnie na początku dość długo bo ja nie chciałam z nim być... to on pierwszy powiedział, że kocha... już na samym początku mówił o oświadczynach tylko mu mówiłam zeby sie wstrzymał, żebyśmy lepiej sie poznali... mówił o dziecku jeszcze miesiac przed rozstaniem... nie rozumiem w takim razie mężczyzn
ja też byłam z facetem 2 lata i też mówił że kochał, starał się, sam poruszał temat małżeństwa i dzieci... a dzisiaj co? jak gdybyśmy się nigdy nie poznali

Cytat:
Tego nie zrozumiesz, ja próbowałam i powiem Ci, że się nie da... Sama chciałabym znać odpowiedzi na wiele pytań... Nie analizuj tego, bo zamiast ruszyć ze swoim życiem do przodu, będziesz tkwić ciągle w martwym punkcie...
Zgadzam się, takim myśleniem a co a czemu a dlaczego można się wpędzić w depresję. Jestem zdania, że może i lepiej na niektóre pytania nigdy nie poznać odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez Agzon Pokaż wiadomość
Zaraz,chyba są dwie strony medalu.
Nie ukrywajmy,ale są kobiety,które zdradzają,oszukują i kombinują.
Cóż,nie żebym broniła facetów,ale jednak... Przecież każdy ma cierpliwość.
Jeżeli kobieta w stosunku do swojego faceta nie zachowuje się fair no to nie powinna liczyć,że on z pochyloną głową będzie wszystko przyjmował. Można wybaczyć,ale nie ciągle. Jeżeli ona nim pomiata,a on ma temperament to w końcu nie da sobie wejść na głowę,takie jest moje zdanie.
Nawet baaaardzo cierpliwy facet,baardzo kochający,któremu zależy w końcu pęknie. Czy to choć trochę nie tłumaczy zachowania facetów,które tu opisujecie?
Jeśli kobieta jest w stosunku do faceta w porządku,ma pełne prawo oczekiwać od niego tego samego,ale jeśli jest odwrotnie,to nie ma co ukrywać,nie powinna liczyć na pobłażliwość jeśli ona nie wykazuje ŻADNEJ poprawy.

Mój facet był żonaty,ma trójkę dzieci,żona zdradzała go od trzech lat. Ze względu na miłość i oczywiście na dzieci,chciał to poskładać,był gotów wybaczyć,ale postawił warunek,że ona zerwie wszelkie kontakty z tym drugim. Niestety,nie zrobiła tego. Jeszcze na złość robiła umawiając się z nim częściej,poniżała męża i nie patrzyła na to,że mają dzieci,a to one ucierpiały najbardziej. Jej zachowanie można wyjaśnić miłością do tego drugiego. Ale jak wyjaśnić to,że nawet teraz,po rozwodzie,robi jakieś podchody,na złość,byle tylko zgnoić człowieka. I to nie było tak,że mąż był zły. Miała wszystko. Sama dopiero niedawno to przyznała,że był dobrym mężem. Więc co jest nie tak,co powoduje jej zachowanie?
Hej, ale kto twierdzi, że tak nie jest? Są różne kobiety i różni mężczyźni, żadna z nas nie twierdzi że tylko faceci to są "Ci źli". Ja mojemu facetowi nigdy nie dałam powodów do zazdrości czy nieufności, on mnie wręcz przeciwnie. Zawsze byłam w stosunku do niego fair, a tymczasem on po 2 latach przeżywą n-tą młodość, ma co chwilę nową babę i bawi się świetnie - ja zresztą podobnie, nie potrzebuję kogoś takiego w swoim życiu chodzi o to, że kobiety bardziej przeżywają, przetwarzają, a faceci tymczasem zachowują się w większości przypadków jak gdyby z dnia na dzień zapomnieli o wszystkim
Stary 2014-06-15, 22:54   #1379
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Można być z kimś 40 lat i po prostu przestać kochać. Miłość nie jest nieskończona.
Cytat:
Popieram!
Stary 2014-06-15, 22:56   #1380
thewerka27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaloMi93 Pokaż wiadomość
Złapał mnie dół ale chyba nie przez niego. Wszystko zbiegło się w czasie, sesja, problemy w domu i zerwanie. Jest ze mną słabo. Rano budzę się z walącym sercem, niepokojem i tak mam przez większość dnia. "Leczę się" ziółkami i porcją śmiechu ale i tak jest mi ciężko.
Chyba nie on jest głównym problemem, chociaż przestał się odzywać, zobaczył że mnie to nie rusza. Przyznam szczerze, że popatrzyłabym jeszcze jak cierpi i pisze, że to jego największy błąd.

Jutro egzamin, trzymajcie za mnie kciuki
Dasz radę, wierzymy w Ciebie!

Zabrzmi bardzo banalnie, ale czas jest Twoim sprzymierzeńcem Jeszcze chwila i nie będziesz już tego tak odczuwać jak teraz. Jak to się mówi "What goes around comes back around" także nie pozostaje nam nic innego jak uzbroić się w cierpliwość! Głowa do góry
thewerka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości