|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
nie mają nic przeciwko - pielęgniarki nic nie mówią?ogólnie jak tż do synka?? mnie to najbardziej ciekawi coraz częściej się zastanawiam jak mój tż będzie reagował na małą - czy się będzie bał, czy się tak zakocha że ja zejdę na dalszy plan ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Vital jest prywatna przychodnia, ale jest podpisana umowa z NFZ na POZ, a ze stosunkowo niedawno powstała i jest na uboczu to można sie dostać do lekarza albo tego samego dnia albo z dnia na dzień ![]() malwiska, w szpitalu wszystkim na rękę, bo nie musza do mnie latać A TŻ zakochany w Jeremku totalnie, nie pozwala mi nic robić, On wszystko sam
13.06.2014 rok - najszczęśliwszy piątek Edytowane przez mamaya Czas edycji: 2014-06-15 o 11:27 |
|
|
|
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
[QUOTE=malwiska;4688754
hahaha Tztowi to nie przeszkadza ale my ze wzgledu na problemy to od dwoch miesiecy nic... Wiec czekam jak na zbawienie na moj wypis i wyganianie Mlodego ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4564 | ||
|
Zadomowienie
|
mamaya - w poniedziałek ? - strasznie szybko ! u nas nie ważne, że dobrze się czujesz 5 dni musisz być i już ! a po naturalnym 3 dni jak wszystko jest dobrze. Wiem, że mlekiem się nie przejmujesz bo byłaś na to przygotowana -ale dobrze, że chociaż z tą siarą się udało bo ona najwartościowsza jest
debesciara - buziaki i gratulacje dla Matyldy viki - bigos ![]() - ale mi smaka narobiłaś ... my dziś idziemy na festyn do przedszkola i może też będzie ![]() Ines - ja też czekam i zupełnie nic ... a weszłam z myślą, że może to Ty już rodzisz ![]() Cytat:
i like it - ;chyba nie... chociaż każdy ma inaczej - ale jak byłam teraz w szpitalu i mówiłam lekarzowi o tych ciągłych drętwieniach rąk bo też je mam to nic takiego nie mówił, tylko, że po ciąży wszystko przejdzie i, że to właśnie od opuchlizny - ja jestm spuchnięta nawet teraz jak jest chłodno Cytat:
no ja raczej też :/ ale mam pytanie czy jak już ten czop który zapewnia ochronę przed bakteriami odejdzie to można się kochać czy już nie ??? bo tż uważa, że zdecydowanie nie (i taką wizją jest przerażony ) ale z drugiej strony seks czasem przyśpiesza - i co zrobić ???najbardziej Ines, Agnes - bo Wam też odszedł - i co zamierzacie ??? |
||
|
|
|
#4565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z tym szpagatem...o właśnie tak się czuję zakładam baldachim na łóżeczko Małej, to wcale nie nie jest takie proste.... jak skończę montować to dziadostwo to zostanę bohaterką w swoim domu ;P |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
debesciara brawa dla corci ![]() Tytuly swietne Moze kolejny watek niech zalozy osoba z konca listy, ktora jeszcze nie spieszy sie na porodowke? ![]() Marianna ja mam tego konika z FP, dla mnie przereklamowany, nie zdarzylo sie aby uspokoil corke, albo zeby z nim zasnela. Jak dla mnie to on troche za glosno gra, nawet na tym cichszym poziomie. Owszem melodyjki fajne, jest milutki i po prostu ladny ale nie dziala cudow ![]() Wiecie co tak pisalyscie o tych bolach brzucha wczoraj i mnie tez dopadlo przez chwile o godzinie 22 kiedy sie zaczely bole porodowe z corka na szczescie wszystko przeszlo, no ale nie moglam sobie tego wymyslic bo ja jeszcze nie chce rodzic klucia w syjce tez byly
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
kularek lekarza zapomnialam o to zapytac a na necie raczej opinie podzielone chyba z przewaga na nie. Lekarz o sexie nic nie mowil jak opowiadal mi o metodach przyspieszenia, kazal sprzatac rozciaga sie itd ale o seksie zer. Ja mam juz opor bo nawet technicznie tego nie widze bo skoro glowka jest nisko ze palami mozna ja dotknac to jak?
chyba samym czubkiem---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- rybka my sie tak tu ponakrecamy ze do konca czerwca polowa urzi a reszta w pierwszej polowie lipca fame poszlas rodzic czy bawisz sie z psem?
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
kularek, w praktycznie każdym szpitalu, który znam jest praktyka, ze po cc siedzi sie 3 dni, a po sn 2 dni
|
|
#4569 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
To na tej zasadzie, jak jest GBS dodatni i wody odejdą (pęknie pęcherz) to się leci na IP na antybiotyk, a odejście czopa nie ma znaczenia w tym kontekście. |
||
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj znowu uslyszalam ze mam maly brzuch az sie dzis zmierzylam 107cm w pepku hmm ile wy macie? Ogolnie to jak staje na wage to mnie przeraza od jakis 3-4tyg nie tyje juz ale i tak nie moge sie przyzwyczaic do tych 13-14 na plusie.
|
|
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i tu druga kwestia czy liczy się 01.07 jako pierwszy dzień pobytu w szpitalu czy nie, bo jak tak to wychodzisz 3 dnia, a jak dnia porodu nie liczysz to wychodzisz na 2 dzień trochę skomplikowane ale chyba po przeczytaniu co najmniej 2 razy jakoś można to zrozumieć---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- ja mam 109 cm przy wzroscie 170, u mnie waga od 26tyg do 33tc spadła o 3kg, teraz ostatnio przytyłam 1kg i tyle |
|
|
|
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Rozeznanie
|
Fame chyba faktycznie zaczęła
a Vegetka dalej cisza?coś ktoś wie? z pomocą tż udało się zamontować wszystko, biedny wstał bo usłyszał jak złożeczyłam do kota i myślał,że coś się zaczyna dziać
|
|
|
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
więc ogólnie można powiedzieć że jest mały tzn mi się taki wydaje, bo jak ja widziałam dziewczyny ostatnio na szkole rodzenia co miały termin na wrzesień to sporo odbiegały tzn miały wielkie brzuchy - tylko że mi się wydaje że to się wtedy inaczej rozkłada bo jesteśmy wyższe
nie ma co porównywać bo każdy ma inną budowę - najważniejsze że dziecko dobrze się rozwija. mamaya Ty miałaś w obwodzie jeszcze mniej prawda?? a przy zwroście 170 urodziła 3,4kg dziecko i to przed terminem - więc mimo małego brzucha jakość te dzieci się mieszczą
|
|
|
|
#4575 |
|
Rozeznanie
|
u mnie 112 przy wzroście 178 cm i waga ok. 11 kg przybyło ale od 2 ponad tygodni nie drgnęło nic do przodu już
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
ale Was zawiodę... Mojej małej nie można tak łatwo wypędzić, a brzuch przestał już wczoraj boleć pod prysznicem ![]() rano trochę pospałam a teraz wróciliśmy z kościoła z tż i się nie miałam kiedy odezwać :P ale dzięki za troskę ![]() rybka co do karuzeli to mam ją po siostrzenicy i nie przypominam sobie żeby miała jeszcze jakieś inne misie oprócz tych co mam.. może to jakaś uboższa wersja Twojej
|
|
|
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu moje dziecko jest uparte
po tatusiu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fame znowu budujesz napięcie niczym w modzie na sukces
|
|
|
|
|
#4580 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym tyciem to tak roznie ja 3-4t juz nic a maly od ostatniej wizyty czyli od 10maja z 2200 na 3600 no ale wiadomo usg to te wymiary przyblizone. Wiec albo ja chudne albo rzeczywiscie zmniejsza sie ilosc wod a na to konto wzrasta dziecko. Mam nadzieje zwefyfikowac wage dziecia wkrotce
![]() fame e rozbestwilas nas z tym rodzeniem od maja a teraz kazesz lizac cukierek przez szybke simka,vegetka oj bedzie zeby nawet pol posta nie napisac.
|
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
To wyobraźcie sobie co ja muszę czuć
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4582 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas raz lepiej, raz gorzej, ale widzę, że moje dziecko nie wyczuwa kiedy mu się chce i nie potrafi zawołać. Poczekam, może sam załapie jak ze smoczkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ładnie usypiał i był to element wieczornego rytuału.Cytat:
----------------- Cześć ![]() Kiepski dziś dzień - zle spałam, synek marudny, bo nie chce spać, a powinien... w dodatku katar mu z nosa cieknie No i generalnie coraz częściej mi twardnieje brzuch i kłuje... biorę magnez i nospe i od jutra znów całodzienne leżenie. Dzisiaj idziemy do tesciowej na imieniny, a przy synku w domu nie ma szans poleżeć
|
|
#4583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak sobie przyoomonam skladki na ubezpieczenie zdrowotne... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4584 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Natanek 2940 kg, 53 cm ur w czwartek o 17.55 silami natury
Włochy ma nieziemskie maly slodziak My jeszcze w szpitalu bo ma zółtaczke i badania mu robią Jutro ekg serduszka Zakochaliśmy sie w naszym skarbie bez pamieci: ![]() Porod byl dlugi i ciezki maly byl trzy razy okrecony pepowina i sie podduszal ' tracil tetno, Na szczescie szybko sie zapomina o bolu Jednego dnia mialam cewnik zalozony zeby szyjke skrocic O 12 w nocy zdjety i rano o 6.30 na oxytocyne Mialam caly czas podpiete kroplowy i ktg bo tetno uciekalo O 16 dostalam znieczulenie-ulga niwziemska Bo wczesniejsze skurcze byly nie do opanowania bo rozwarcie sie robilo a szyjka nie chciala sie zgladzic Potem poszlo juz dobrze i parte nie byly zle ![]() Tż przeciol pepowine i płakaliśmt oboje, nie zaluje ze byl z nami Wiele mi pomaga Pozdrowienia
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my już wiedziałyśmy wcześniej że urodziłaś bo Cie wyszpiegowały dziewczyny... teraz czekamy na zdjęcie bo będzie foch
|
|
|
|
|
#4586 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nauka trwa od nowa... No ale jakaś mała nadzieja jest, że uda nam się tego uniknąć, będziemy się starać napewno. No i już teraz jej mówimy, że braciszek będzie "gapciem" i nie będzie siusiał do nocniczka tak jak ona, że będzie ssał cycusia i smoczka, bo będzie taki malutki, nie to co ona.... ![]() Ehhh wyjdzie w praniu co ta nasza gadanina da ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
hehe już nie mam pomysłów jak go zniechęcić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobry pomysł z wątkiem, albo niech założy go Fame, ma doświadczenie i chyba nie prędko się rozpakuje... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
byle do jutraz sikaniem, to Matylka długo długo też nie łapała zupełnie o co chodzi z siusianiem.. ale pomogły upały i bieganie w samych majteczkach, albo z gołą pupką, oczywiście na początku był trylion zasikanych majtek czy spodni, ale taka "sikanina" trwała dosłownie 2-3 dni później już załapywała powoli.. no i zbawiennie było też u nas załatwianie się na trawkę, mogła to robić sama i w każdym momencie, co bardzo jej odpowiadało No a żeby nie było tak słodko, dziś po raz pierwszy od 2 dni zsiusiała się w gacie 2 razy No ale przynajmniej widzę, jaka jest zawiedziona i sądzę że sama się tymi wpadkami zmobilizuje ![]() Cytat:
Jak to mój małżonek mawia..jak się dziecko rodzi w samolocie - ma darmowe loty jak się urodzi w pociągu - ma darmowe przejazdy jak się urodzi w szpitalu - musisz za wszystko płacić Ot, nasza genialna służba zdrowia ![]() ------ Oglądam właśnie "Porody" i ryczę jak bóbr na widok maluszków |
|||||||||
|
|
|
#4587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Serdeczne gratulacje, zwłaszcza że pierwszy w wątku poród sn!!! ![]() ![]() klask i: Dobrze, że mimo problemów wszystko dobrze się skończyło, życzymy dużo dużo sił dla Was obojga no i żeby solarium jak najszybciej się skończyło żebyście mogli wracać do domku |
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
simka no wreszcie brawo i gratuluje maluszka super, ze juz wszystko dobrze a zoltaczka to tylko kwestia czasu.
teraz czekamy co u vegetki Ja sprzatam sprzatam i co zaczyna mnie brzuch okresowo pobolewac wiec zywie nadzieje,ze w natchodzacym tyg uroxze. W ramach rozciagania powycieralam wszystkie drzwi u gory i obrazki na scianach haha
|
|
|
|
#4590 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrzuce jak do domku wroce bo w szpitalu ograniczenia
My jestesmy juz od czwartku i przy bardzo dobrych wiatrach to w wtorek moze wyjdziemy
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

TŻ był "na telefon" w teorii, a w praktyce siedział sobie koło łóżka. Jestem w sali z dziewczyna, która opłaciła sobie opiekę położnej i generalnie ta położna zabrała jej dziecko (chłopiec urodził sie z waga 4600 g!), ona jak najbardziej wyraziła zgodę, żeby TŻ został mówiąc, ze lepiej, bo po cc mnie jest trudniej sie dzieckiem zajmować a ona chce sie wyspać, wiec TŻ bedzie bardziej sprawny i lepiej zajmie sie Małym
Jednym słowem - gwiazda, ale mnie to na rękę, bo dzięki temu dzisiejszej nocy TŻ tez moze być 
nie mają nic przeciwko - pielęgniarki nic nie mówią?

- ale mi smaka narobiłaś ... my dziś idziemy na festyn do przedszkola i może też będzie 

ale nie dziala cudow 

Nawet podczas drzemek się nie zsiusiała iiii dziś po nocy miała suchą pieluszkę, gdzie zwykle po nocy jej pieluchą można było wybić szybę
ale jak sobie przyoomonam skladki na ubezpieczenie zdrowotne... 

byle do jutra
klask i: Dobrze, że mimo problemów wszystko dobrze się skończyło, życzymy dużo dużo sił dla Was obojga no i żeby solarium jak najszybciej się skończyło