Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 09:38   #2191
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XX

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
P.S. Wiecie co..... Ostatnio zacieszałam, że w końcu osiągnęłam wymarzoną długość a teraz chodzi mi po głowie ścięcie tak za ramiona..... raczej się nie obetnę, ale generalnie dobrze wspominam tą długość. Suszyłam je w 5 minut suszarką (teraz zajmuje mi to jakieś 12)
mi też takie coś chodzi po głowie szczególnie że mi się ostatnio kołtuny robią Ja jak ścięłam to miałam 14 lat i byłam w dobie kryzysu związkowego w każdym razie namiętnie prostowałam i nie wiem jakbym wyglądała w wersji kręconej
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 10:05   #2192
iwonsia01
Zadomowienie

Dot.: Zniszczone, kręcone włosy

Może to być faktycznie chęć usilnej zmiany W dodatku ostatnio mam manie patrzenia wszędzie na jasne blondynki. I co najśmieszniejsze najbardziej podobają mi się te Panie kolo 40 w jasnych włosach Pocieszam się, że ten kolor je odmładza. Na te moje pasemka już wybieram się długo, ale zawsze mi coś nie jest po drodze: a to kasy nie mam, a to mówię sobie, że moja farba za 10 zł zrobi to lepiej itd. Mam już jednak dość tego koloru. Prawie 4 lata go noszę i znudził mi się. Doszłam w tym momencie do wniosku, że już nigdy nie przyciemnię włosów (na pewno?) więc tak czy tak muszę to zrobić. Męczy mnie też samodzielne robienie tych odrostów, wolę żeby ktoś się mną zajął. No i będę mogła to robić co 3-4 miesiące więc spoko Noooo to mam dużo usprawiedliwień na wydanie tej kasy
Ogólnie jakoś nigdy nie miałam większych kompleksów, ale może czas już na nie Jedynym w sumie była moja diastema (otoczenie jednak nie uważa tego za wadę). Mi też nigdy nie przeszkadzała. Byłam nawet z 10 lat temu z nią u ortodonty to sama ona mi odradziła aparat, bo mam wszystkie zdrowe, moce zęby to po co mi to? Potem jednak zaczęły mi się kruszyć te jedynki i wizyta u dentysty musiała mieć miejsce średnio co rok łatając je. A że mam ślub za rok i możliwość zrobienia licówcek po kosztach u mojego kochanego kuzyna to zdecydowałam się na nie Tylko na dwie jedynki. Wcześniej czy później i tak by mnie to czekało z powodu łamiących się zębów więc zaryzykuję No i o ile wzrośnie moje poczucie wartości podczas szczerzenia się na fotkach ślubnych :P

Edytowane przez iwonsia01
Czas edycji: 2014-06-15 o 10:06
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 11:21   #2193
Imperfecta
Zakorzenienie

bijum, czekam na zdjęcia
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 11:43   #2194
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Hmm, może wypróbuję.
Ja ostatnio kupiłam sobie tak wychwalaną na Wizażu odżywkę Garniera awokado i masło karite, ale moje włosy reagują na nią zupełną obojętnością. Ani nie wyglądają lepiej, ani gorzej.
Ja jej wręcz nie lubiłam, ani starej, ani nowej wersji

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Btw. kupiłam ostatnio szampon Kallos go go. W życiu nie miałam bardziej rypiącego szamponu. No naprawdę, nie wiem, czy go używać, dzisiaj użyłam wymieszany z odżywką i chyba codziennie tak będę robić, bo jest tak mocny, że boję się, że przy odciskaniu przed odżywką d/s włosy mi się połamią, tak będą wyrypane.
To te kallosowe szamponyto rypacze są?
Bo jakiś mam w lewiatanie, chyba kallos keratin szampon, to może by się nadał, przyglądnę mu się, bo barwa mi na kilka użyć została

Cytat:
W dodatku od kilku miesięcy mam cassie w domu i ciągle szukałam mobilizacji do użycia bo boję się zmiany koloru (a lubię swój własny) a teraz wyszło w ostatnich postach, że go zmienia.................. ............ Jak nie dodam soku z cytryny + nałożę od razu po zalaniu to barwnik nie zostanie aktywowany?

Ok, zbliża się 7 rano więc idę robić.... obiad
Hmm, tak mi się wydaje, że jak się nie doda cytryny, tylko samą wodę i od razu po wymieszaniu nałoży, to nie powinien kolorku zmienić.
Z tym, że u mnie akurat ta zmiana koloru była naprawdę subtelna i nie jakoś bardzo widoczna

Cytat:
Napisane przez bijum Pokaż wiadomość
.
Spokojnie Kochana, kobieta jest jak wino Może to kwestia tego, że dawno niczego nie zmieniałaś i dlatego Ci się wydaje, że się starzejesz? Ja to bym nawet chciała trochę spoważnieć na twarzy, mam 18 lat i wyglądam na 15. A jak miałam 15, to ludzie się mnie pytali, gdzie studiuje.

Się porobiło, ciachnęłam wczoraj włosy. Miałam już dość mojej najdłuższej warstwy, wyliniałam jak nie wiem i miałam taki okropny mysi ogon na dole. Poszło z pięć centymetrów chyba, ale nie wiem, czy nie będę jeszcze poprawiać, bo nie widziałam dokładnie efektu z tyłu :p TŻ mi zdjęcia porobi i zobaczę, czy nie zostało coś jeszcze z tego ogona.. pochwalę się jakoś wieczorem
He he, ja mam 24 lata, synka i już przynajmniej dzięki synkowi nie pytają mnie dowód przy kupowaniu wina A wyglądam nadal na 18, ach ta wieczna młodość

Czekam na zdjęcie po cięciu

Za mną nadal chodzi cięcie, ale w sierpniu bierzemy ślub kościelny i żal mi długości, bo i tak długie nie są, więc pewnie po ślubie
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 12:15   #2195
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
To te kallosowe szamponyto rypacze są?
Bo jakiś mam w lewiatanie, chyba kallos keratin szampon, to może by się nadał, przyglądnę mu się, bo barwa mi na kilka użyć została :ehem
Nie wiem, czy wszystkie takie są.
Ja mam ten:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...r-shampoo.html
Kupiłam, bo w moim małym Hebe byłam i jakiś taki mały wybór szamponów był. Więcej tam nie pójdę po włosowe rzeczy.
Ale nie wygląda na wydajny, więc mam nadzieję, że szybko się zużyje.
(słabo się pieni, a że mieszam go z odżywką, żeby tak nie rypał, to pieni się jeszcze mniej, a ja lubię pianę )
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 12:35   #2196
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Malinko, ja zrozumiałam Twój dowcip ale doceniłam go w duchu
- Ja również .

W kwestii ścinania, też mi to chodzi po głowie, ale jednego dnia jestem gotowa to zrobić, a drugiego... więc na razie będę się siłować sama ze sobą .

Lecę prać swoje kudły .
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 12:38   #2197
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
- Ja również .

W kwestii ścinania, też mi to chodzi po głowie, ale jednego dnia jestem gotowa to zrobić, a drugiego... więc na razie będę się siłować sama ze sobą .

Lecę prać swoje kudły .
Tez tak mialam :p Wlasciwie ciachnelam przez mojego eksa. On uwielbial moje dlugie loki. Wiec po rozstaniu w przyplywie furii sama czesc scielam. Wyszlo tragicznie wiec poszlam do fryzjera, a on mowi: w strasznym stanie i obciete jak przez slepego. Ciupiemy na krotko

Ostatnio mi sie cos ze skalpem dzieje. Boli i swedzi a nic nie zmienilam w pielegnacji. Jakies rady na to?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2014-06-15 o 12:40
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 13:10   #2198
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Pokaż wiadomość
Ostatnio mi sie cos ze skalpem dzieje. Boli i swedzi a nic nie zmienilam w pielegnacji. Jakies rady na to?
- Też się ze skalpem zmagam, ale jeszcze nie znalazłam na niego sposobu - teraz siedzę z rycynowym + olejkiem laurowym, a za 5 minut będę robić peeling. Do skalpu mam jeszcze lawendowy, rozmarynowy i z gorczycy. Będę testować. Jak coś mi zadziała, to dam znać. Na razie możesz spróbować peelingu, może coś Ci pomoże.
Stary 2014-06-15, 13:26   #2199
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Tez tak mialam :p Wlasciwie ciachnelam przez mojego eksa. On uwielbial moje dlugie loki. Wiec po rozstaniu w przyplywie furii sama czesc scielam. Wyszlo tragicznie wiec poszlam do fryzjera, a on mowi: w strasznym stanie i obciete jak przez slepego. Ciupiemy na krotko

Ja zawsze na problemy ze skalpem wmasowuję siemie lniane na kilka h przed myciem, ładnie nawilża i uspokaja

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 14:36   #2200
cassie91910
Zadomowienie

GG do cassie91910

Mi mycie odżywką wyeliminowało jakiekolwiek swędzenie skalpu (: Wszystkie szampony poszły w kąt!

Stary 2014-06-15, 14:43   #2201
201605161428
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
Mi mycie odżywką wyeliminowało jakiekolwiek swędzenie skalpu (: Wszystkie szampony poszły w kąt!

A nie tluszcza ci sie wlosy? Ja sie boje OMO, ze bede miec tluste wlosy.

201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 15:17   #2202
Chatul
ma zielone pojęcie

Moje dzisiejsze https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=23762&p ictureid=179620
Nawet się nie przejmuję tym zupełnie prostym pasemkiem, które jest dokładnie na środku
Stary 2014-06-15, 15:37   #2203
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Ja zawsze na problemy ze skalpem wmasowuję siemie lniane na kilka h przed myciem, ładnie nawilża i uspokaja
- Ja gluta wylewam na głowę zaraz po myciu.

Cytat:
Napisane przez cassie91910 Pokaż wiadomość
- Myjesz tylko odżywkami? Nie oczyszczasz?

Cytat:
A nie tluszcza ci sie wlosy? Ja sie boje OMO, ze bede miec tluste wlosy.
- Spróbuj Ja cały czas myję metodą omo - pierwsze O to u mnie olej - i przetłuszczanie to mój ostatni problem.

Chatul, wow!
Stary 2014-06-15, 16:14   #2204
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=23762&p ictureid=179620
Nawet się nie przejmuję tym zupełnie prostym pasemkiem, które jest dokładnie na środku

OMG, ale zdrowie od nich bije!
Stary 2014-06-15, 16:27   #2205
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ale błysk

Wrzucam moje, chodzi za mną podcięcie delikatne
Dziś umyłam szamponem z Alterry i zarzuciłam niveę do kręconych. Ktoś tu polecił mi Gliss Kur Hair Repair i polubiłam się z nią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG368.jpg (83,1 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG369.jpg (93,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG370.jpg (75,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG371.jpg (110,4 KB, 29 załadowań)
Stary 2014-06-15, 16:45   #2206
Imperfecta
Zakorzenienie

Chatul, jak one pięknie lśnią
wicherku, uwielbiam Twoje włosy, są takie... duże cudne
Stary 2014-06-15, 16:48   #2207
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
wicherku, uwielbiam Twoje włosy, są takie... duże cudne
Haha bo są duże, ale średnio mi się skręt chce lepiej zdefiniować szczególnie z tyłu a nie chcę dużo walić i męczyć stylizacją ich, stawiam na lekkie poskromienie grzywy i jest jak jest
Stary 2014-06-15, 18:13   #2208
iwonsia01
Zadomowienie

Dziewczyny z UK czy jest u Was dostępna zielona linia firmy SUNSILK? Widzę na zagranicznych stronkach, że gdzieś w świecie istnieją te produkty. Interesuje mnie zielone mleczko do włosów kręconych.
Stary 2014-06-15, 18:58   #2209
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
tego że nikt mnie nie będzie lubił, to też żart
nie bierzmy wszystkiego na serio mam wrażenie, że odpisujesz w bardzo poważnym tonie

to nie było tez wytykanie błędów, w tym kontekście po prostu zabawnie to zabrzmiało (dla mnie) i zrobiłam grę słów, nie zatrybiło
przecież wiadomo, że się szybko pisze, to się zdarza literówka czasem

jak Cię trzasnę zaraz

ja tam lubię jak ktoś uwagę zwróci, bo czasem się nawet nie wie pewnych rzeczy, ostatnio byłam w szoku jak kolega mi powiedział, ze mówię; "w każdym bądź razie", a mówi się "w każdym razie"
no widzisz a ja miałam wrażenie,ze to Ty pisałaś zbyt to ,,zbyt poważnie''.Słowo pisane od mowionego rozni się własnie tym, ze nie widac emocji drugiej osoby i mozna wysnu złe wnioski.
Mi nie przeszkadza jak ktos mi zwroci uwagę ale przewazne robie błędy nie z ,,niewiedzy'' a z powodu pośpiechu itd.

Jeszcze nie zrobiłam odrostu,przełoży łam wizytę na przyszły tydzień,cos mi wypadło.Jestesm y na urodzinach u znajomych ale musiałam do Was zajrzec.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:28   #2210
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Ja kupiłam zielony Sunsilk szampon i odżywkę we Włoszech. Bez szału.

OMO stosuję od kilku miesięcy. Robię już totalne mieszanki, ciągle wypróbowuję coś innego. Na razie nie znalazłam żadnej cudownej kombinacji. ;D
Dzisiaj:
O: Nivea Long Repair w sprayu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-w-sprayu.html aż do zmoczenia nią włosów, zostawione na kilkanaście minut.
M: Tigi Catwalk Curlesque https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...g-shampoo.html
O: Nivea Hydro Care https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-wlosow.html
Na koniec jeszcze Pantene krem do loków.
No i wyszło bardzo mocno skręcone afro, ale jak dla mnie zbyt puszyste.

Po produktach Nivea mam super miękkie włosy, ale niestety sianowate. :<
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 19:31   #2211
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam zielony Sunsilk szampon i odżywkę we Włoszech. Bez szału.

OMO stosuję od kilku miesięcy. Robię już totalne mieszanki, ciągle wypróbowuję coś innego. Na razie nie znalazłam żadnej cudownej kombinacji. ;D
Dzisiaj:
O: Nivea Long Repair w sprayu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-w-sprayu.html aż do zmoczenia nią włosów, zostawione na kilkanaście minut.
M: Tigi Catwalk Curlesque https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...g-shampoo.html
O: Nivea Hydro Care https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...do-wlosow.html
Na koniec jeszcze Pantene krem do loków.
No i wyszło bardzo mocno skręcone afro, ale jak dla mnie zbyt puszyste.

Po produktach Nivea mam super miękkie włosy, ale niestety sianowate. :<
Ale mi chodzi o takie mleczko do stylizacji na sucho lub po myciu. Można to dostać we Włoszech? U nas ta linia była dostępna jakieś chyba 7 lat temu:P to mleczko było esktra! Dużo lepsze od Pantene.

Apropos Pantene...napisali mi, że bardzo im przykro, że aktualnie nie mają NIC dla kręconych Jedynie polecili piankę Osobiście mam ich piankę w <dupa>:P
Stary 2014-06-15, 19:39   #2212
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Mleczka nie widziałam, ale to ta sama linia, więc pewnie jest dostępne. Też pamiętam tę linię, używałam tego mleczka chyba w gim albo jeszcze w podstawówce. ;p Ale jak odkryłam Pantene, to zostało moim faworytem, bo wydaje mi się mniej sklejające.
Stary 2014-06-15, 19:48   #2213
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
piękny błysk, takie zdrowe!

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Ale błysk

Wrzucam moje, chodzi za mną podcięcie delikatne
Dziś umyłam szamponem z Alterry i zarzuciłam niveę do kręconych. Ktoś tu polecił mi Gliss Kur Hair Repair i polubiłam się z nią
to chyba ja cieszę, ja się z nią w końcu średnio polubiłam
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 20:04   #2214
Imperfecta
Zakorzenienie

Dzisiejsze wrzucam Nawet jestem zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0543-2.jpg (93,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0540-2.jpg (87,7 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0535-2.jpg (114,1 KB, 42 załadowań)
Stary 2014-06-15, 20:27   #2215
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
mi też się podobająwyglądaj ą na nawilżone i w ogóle fajne

Stary 2014-06-15, 20:39   #2216
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Piękne. Jest dużo lepiej niż ostatnio, bo teraz widać, że są nawilżone, zniknął ten minimalny puch, który ostatnio zauważyłam na zdjęciach, które wstawiałaś.
Stary 2014-06-15, 20:39   #2217
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ale mi chodzi o takie mleczko do stylizacji na sucho lub po myciu. Można to dostać we Włoszech? U nas ta linia była dostępna jakieś chyba 7 lat temu:P to mleczko było esktra! Dużo lepsze od Pantene.
- Było, było! Pamiętam, że też byłam z niego zadowolona i zużyłam kilka opakowań. Fioletową też miałam. Niestety, w UK chyba nie ma. Na ebay coś niby mają, ale niestety nic zielonego poza szamponem.
Stary 2014-06-15, 20:41   #2218
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

Cytat:
Widać, że są piekne i zdrowe, ten blask mówi sam za siebie.
Stary 2014-06-15, 20:53   #2219
Curly81
Wtajemniczenie

Chatul,dopiero zoabczyłam Twoje włoski...Piękne,bły szczące,nawilżone.

Stary 2014-06-15, 21:39   #2220
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Też bym chciała mieć takie gładkie, nawilżone loki. Będę walczyć. ^^
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości