|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część III.
Cytat:
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przesyłka przychodzi normalnie pocztą, tylko czeka się ok. miesiąca (czasami krócej)![]() Nie kupowałam tego kombinezonu i nie widziałam nigdy na wątku zdjęć, ale możesz poczukać tu: http://irecommend.ru/content/wwwaliexpresscom Mam pytanie do tych z Was, które kupowały conversy krótkie na ali: wytrzymałe są? Lepsze niż jakieś trampki no name?
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze nie conversy a podróbki conversów, po drugie kilka osób już pisało że się rozleciały po kilku miesiącach użytkowania . Nie rozumiem w ogóle jak kupując takie żałosne podróby można jeszcze spory zakładać pisząc ze to podróba, no sorry ale chyba nikt nie myśli że za 18 dolców kupuje oryginały?
Można też znaleźć oryginalne conversy na ali ale cenę mają taką jak w stanach koło 50 dolarów(co i tak wychodzi taniej niż u nas), te które zamówiłam przyjdą w poniedziałek więc sie okaże
|
#1324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
która wyznaje i dobrze bo tak każda nosiła by to samo.Wiadomo że jak cos kupuje sie za 1/3 czy 1/5 ceny to nie będzie raczej oryginał, i nie sądzę by każda kolezanka pisała zamist conversy "podróbki conversów" od teraz (kazda z nas wie o jaki produkt chodzi) Ja kupiłam podróbki conversówale dlatego bo maniaczką czy fanką takowego obuwia aż nie jestem by płacić 150-350zł za buty do auta czy na wypad na chwilę na plażę czy miasto , wolę za to zainwestować w buty ryłko czy batyckiego czy skórzane torebki guessa oryginalne. Ja mam biale kupione za 19usd w chinach ala conversy i latam w nich 2 miesiace prane 3x w pralce i jakos zmian nie widze by cos sie odklejało - wiec uwazam ze jakosc jest ok Porownywalam z kumela co w pl kupila i na pierwszy rzut oka nie roznia sie niczym ps. a jak w chinach mialabym dac 50usd bez gwarancji i opcji wymiany to juz w PL wole poszukać bo w promochach oryginalne tez za 150zl kupie w Poznaniu w Panoramie czy w interenecie na wyprzedazach np http://50style.pl/converse,marka,CO/
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-06-15 o 16:41 |
|
|
|
|
#1325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko sprzedawca będzie tak cwany, że nie wystawi ich za 18, a za 50
|
|
|
#1326 |
|
Raczkowanie
|
Nie chodzi o pewność :p ale skoro wystawia jako oryginał, a nie imitację i tak też odpowiada na moje pytanie o oryginał to później w sporze prosta kwestia skoro kupuję wg niego oryginał to w sporze z czystym sumieniem wpisuję że podróbka i domagam się kasy. A żaden chińczyk który sprzedaje imitacje nie napisze Ci jak się go zapytasz że to oryginał tylko similiar lub coś w ten deseń także skoro ktoś wie że to imitacja lub podobne do converse to czemu później w sporze pisze że podróbki
Oczywiście może sie znaleźć cwaniak co wystawi za 50 dolców podróby ale myśle ze w wiadomości do kupującego nie napisze ze to oryginał bo to by skutkowało później zablokowaniem go przez Ali . Ale oczywiście można kupić oryginał na ali za 50 dolców bo czemu nie? widziałyście ceny converse na stronie w usa ??? Po przecenie nawet za 30 dolarów można kupić oryginały, to w Polsce sie tak na nich zarabia
|
#1327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1328 |
|
Rozeznanie
|
Jedno jest pewne jak w aukcji jest napisane, ze sprzedawca gwarantuje wysoką jakość i ladne zdjęcia wstawia z białą gumą, bez kleju i krzywych dziurek, to tej samej jakosci człowiek sie domaga po otrzymaniu produktów... mnie to wkurza inna rzecz, czy conwersy czy inne markowe rzeczy jeżeli chodzi o koszt wyprodukowania to są grosze.. np pracowałam kiedyś w firmie kosmetycznej, gdzie jako pracownik miałam z jakąś minimalną marżą kosmetyki... tusz do rzęs który kosztował w sklepie 60zł kupowałam za 14 i firma jeszcze miałą na tym zarobek... dlatego nie wiem czy nie kupisz conversów oryginalnych za 18 dolców..., bo koszt ich wyprodukowania to pewnie 3$, tylko raz je kupujesz w salonie, a raz od chińczyka... ja myślę, że one w tych samych fabrykach robione, co najwyżej do sklepów badziej jakość weryfikowana....
|
|
|
|
#1329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]
Cytat:
i nie raz udowodniono w psychologii sprzedazy ze ludzie w większości nie działają logicznie... Czytałam kiedyś o eksperymencie z krokodylkami figurkami jedne w koszu z boku za 3 zł wystawione a inne ladnie wyeksponowane za 30zł (ten i ten produkt ten sam) to okazało się że wiecej nabywaców znajda te za 30zł - poprostu ktoś wydajac wiecej czuje się dowartościowany i lepszy
|
|
#1331 |
|
Rozeznanie
|
Po za tym na tych samych aukcjach jedne z nas dostają ładne z białą gumą i bez kleju, a drugie wadliwe... więc uważam, że jedne z tych butów są warte tych 60zł, a drugie nie bo są wadliwe...
|
|
|
|
#1332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam czytać te Wasze rozważania "podróbki/oryginały" pojawiające się co 5 stron
Edytowane przez Kissulka Czas edycji: 2014-06-15 o 18:49 |
|
|
|
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
http://allegro.pl/triangl-piankowe-s...329242926.html
Z cyklu Cena czyni cuda
|
|
|
|
#1334 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
eskalowałam spór 5 dni temu i od tej pory cisza
długo jeszcze mogę czekać na reakcję obsługi alli?gdzie mogę zmienić przyczyny sporu? |
|
|
|
#1336 |
|
Raczkowanie
|
Widziałyście może na ali?
http://cs620517.vk.me/v620517858/def3/eemsAkB4Rvg.jpg http://cs620517.vk.me/v620517731/7faa/6OROhxUsYN8.jpg |
|
|
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szerokość w okolicy pach --> w miejscu gdzie konczy sie rekawek 56 cm Szerokośc w biuscie --> ok 63 cm |
|
|
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
Wklejałam już niedługo po tym zdjęciu
Ale poszukam zaraz
|
|
#1339 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to zalezy od tego z jakiego powodu zakladasz, czy towar juz masz, czy czekasz za dlugo... sprawdzilam i umnie np jak zalozylam sprzedawca nie odp. to tydzien, a jak chinczyk pyskował to niestety 3-4tyg trwała wymiana informacji miedzy aliexpress a nim i mną np: portal chcial dowodów video ze mp3 nie jest widziane przez komputer pozniej to tydzien rozpatrywali itd a jak pedzle nie doszly w ciagu 60dni to 3 tyg eskalacja trwala i szukali paczki ale na koncu dostalam info ze 28usd zwracaja i po tygodniu kolejnym weszly na konto ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
-po pierwsze odniosłam sie do wypowiedzi wcześniejszej koleżanki o zakupie butów za 50usd a 19usd - po drugie każdy kupuje co mu wygodnie jeden podróbki drugi nie i ani jedno upodobanie ani drugie nie powinno byc powodem piętnowania lub nie kogoś -idac tokiem mojego rozumowania hmmm no wiesz jak wejde do sklepu Gomez i widzę torebkę Aj z 900zł na 550zł z certyfikatem to mam prawo sadzić że jest oryginalna jak wchodze na aliexpress i widze wielka promocje wyprzedazowa buty Chanel z 100usd na 70usd juz taka pewna nie jestem ze to oryginał wiec po trzecie wysuwasz błedna teorie... -po drugie zależy gdzie Ty sobie na tych wyprzedażasz co co tam kupujesz to ja nie wiem...bo precyzyjnie sie nie wypowiedziałaś Pozdrawiam ![]() a na marginesie poszukałam fotele o dziwo rodzime allegro sprzedaje je o 1/3 ceny taniej niz bym chciala z Chin kupic http://www.aliexpress.com/item/Manuf...378340589.html http://allegro.pl/lezak-ogrodowy-pla...285974856.html
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2014-06-15 o 21:08 |
||
|
|
|
#1340 |
|
Wtajemniczenie
|
Link do płytek
![]() http://www.aliexpress.com/snapshot/6086270287.html
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym nie widzę sensu dawać paru stów za trampy, sorry, ale cudów nie ma, każde się rozlecą Pytałam tylko, żeby się zorientować czy są jak normalne trampki czy gorsze jakieś (często mają wady).
|
|
#1342 |
|
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanie, poprawcie mnie, jesli myślę błędnie
![]() Mianowicie, mam tu 3 koszule: 1. http://www.aliexpress.com/item/Ladie...047831433.html 2. http://www.aliexpress.com/item/2014-...819539641.html 3. http://www.aliexpress.com/item/2013-...517805673.html Z numeru 1 mam S i jest odrobinę za mała, lepsza byłaby M.. idąc dalej tym krokiem myślenia, ponieważ chcę zamówić 2 lub 3 (albo obie ) porównuję sobie ich rozmiarówki i co? wychodzi na to, że nawet L z 2 i 3 jest mniejsza/takasama/niewiele większa niż S z numeru 1! czy ja źle "czytam" te rozmiary czy o co chodzi..
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ta z drugiegi linka jest prze świetna na lato. Ooo tutaj widać bardziej realne zdjęcia na manekinach http://www.aliexpress.com/item/Free-...877083238.html wydaje się jakby w miejscu biustu miała grubszy materiał czy cuś.
|
|
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w końcu to tylko 4,5$
|
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
9.06 - otwieram spór z powodu widocznego (kapniętego) kleju na czubku butów (na górze), wygląda to okropnie, niczym nie da się zmyć, a znajduje się centralnie na czubku buta (nie przy łączeniu/klejeniu), załączyłam zdjęcia 10.06 - sprzedawca odpisuje mi, że da mi full refund jak mu odeślę buty (nie odeślę, bo koszt wysyłki przekracza cene butów) 10.06 - eskaluję spór dzisiaj mija 6 dni i cisza... Edytowane przez _czarny_kot Czas edycji: 2014-06-16 o 00:42 |
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Ide studiować pierwszy post w zwiazku z kartami walutowymi
tak sobie myśle że trace na zwrotach za rzeczy wogóle nie wysłane i chyba czas karte walutową założyć nie bójcie się z pytaniami uderze na inne forum bo mnie tu zbanujecie jeszcze![]() Cytat:
6 dni to nie dużo, mi jeden spór na ali około 1,5 miesiaca trwał, obsługa odpisała po 2-3 tygodniach z prośbą o dostarczenie większej ilości dowodów, po następnych 2 tygodniach rozpatrzyli to i potem znowu jakiś czas czekałam na zamkniecie sporu i zwrot. w innym po miesiacu od eskalowania odpisali z przyznaniem zwrotu, bez dostrarczania dodatkowych dowodów. skolei inny był rozwiazany w ciągu 3 dni od eskalowania, nie ma zasady. |
|
|
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najlepiej poczytaj w komentarzach pod przedmiotem- dziewczyny często piszą jaki noszą rozmiar, jaki wzięły i czy pasował. Tę w kwiatki na pewno ktoś wrzucał w poprzedni wątek, ale ciężko będzie Ci się przekopać, więc możesz sobie tutaj rzucić okiem ![]() http://irecommend.ru/content/bluzka-...-shirt-wf-4086 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

ale super pazurki! robiłaś to jakimiś sprzętami z ali?

A przesyłka przychodzi normalnie pocztą, tylko czeka się ok. miesiąca (czasami krócej)