|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
najgorzej,że to mamuśkom bardziej zależy niż tym dziewczynkom ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak samo jakbym miała córkę też bym jej nie stroiła na pokaz przed ludźmi ubierając ją w lateksowe legginsy czy obcisłą bluzeczkę i malować jej przy tym usta.. A tak w ogóle ja raz w życiu byłam w solarium i nigdy nie użyłam samoopalacza a te misski robią to już nawykowo... Niech robią co chcą ale niech potem nikt nie ma do nikogo pretensji,że ktoś zgwałcił taką 10-latkę,bo to dobry żer dla pedofila. Wtrąbiłam całą czekoladę karmelową Nie mogłam rąk opanować,żeby nie zapakować jej do koszyka. Aż mnie zęby bolą
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-15 o 18:18 |
|||
|
|
|
#4622 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
![]() Nie no luuuz napewno nie będziemy miały złych cycuszków ![]() Moje dziecko tez nie będzie szło do komunii ani nie będzie miało chrztu więc jeden problem z głowy hehe
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
o wy szataniści,dzieci do komunii nie posyłają
Na dobrą sprawę ja tam wierząca jestem,ale jak mnie ksiądz nie wkurzy to dziecko chrzest będzie miało a jak zacznie wyliczać kasę jak na chrzcinach mojego chrześniaka to będzie miał lipę wielką
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#4624 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A widoki... Kurde dziewczyny siedzę i sobie Was podczytuję i nagle mi coś śmiga z boku. Olałam to bo zwykle mam omamy takie mąż siedzi obok i nic nie widział to spoko. I nagle znowu cos czarnego... mówię mojemu, że koło komutera coś śmiga. Niechętnie wstał i odsunął karton i jep... MAMY W DOMU MYSZ |
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
wybory małej Miss to dla mnie dowód, że niektórzy rodzice mają nierówno pod sufitem. Oglądałam kiedyś program, gdzie do agencji zajmującej się promowaniem nowych gwiazd przyszła matka z 6-7 letnią córeczką. I pokazywała na ta matka na filmie występy jej córeczki w wyborach Małej Miss. I wiecie za kogo mamusia przebrała swoja córeczkę? za Julie Roberts z Pretty Woman!! czyli za prostytutkę!!! szefowej tej agencji kopara opadła w dół.
co do prezentów, to ludzie naprawdę szaleją, a potem się dziwią, że dzieci rosną na materialistów i tylko im mało kasy,ciuchów i gadżetów. A tacy rodzice w ogóle nie zastanowią się nad tym, co im wpoili do głów, urodziny-kasa i drogie prezenty, komunia-kasa i jakieś elektroniczne drogie gadżety.
|
#4626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę sobie, że tak łatwo się mówi, ale jest pewna granica, jak we wszystkim oczywiście, tylko czy te dziewczynki naprawdę tego chcą Weź im później tłumacz, dlaczego przegrała, bo co? Bo jest brzydsza od innych? Ja np. zawsze chciałam tańczyć i żałuję, że tego nie zrobiłam. Być może gdybym mieszkała w większym mieśćie i miała lepsze możliwości. Może nawet będę chciała by moje dziecko kiedyś tańczyło, bo to piękna sprawa, ale tylko i wyłącznie wówczas, gdy sama zechce. Ja wiem, że tak się łatwo pisze i w ogóle Weźcie nic nie mówcie, bo jak się okaże, że Wszystkim Nam cycki spadną, to chirurdzy plastyczni nie nadążą robić
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Ja na komunię dostałam 2 złote łańcuszki, złote kolczyki i od babci zegarek. Od reszty gości w sumie uzbierałam 70 zł
których i tak nie zobaczyłam bo rodzice zapłacili nimi za nagranie kasety VHS jako pamiątki.I strasznie nie podoba mi się dawanie takich drogich prezentów. Może jestem czarną owcą w rodzinie ale ja tam nie mam zamiaru dawać jakiś mega drogich prezentów, zawsze daję coś ręcznie robionego i jakiś naprawdę drobny wkład w kopertę albo jakiś drobny upominek. |
|
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisz z nami i opowiadaj jak było! Cytat:
Ja chyba 100zł zebrałam
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
no ja na komunię mogłam dostać kilka tysięcy zł..... tylko, że moja komunia była jeszcze przez denominacją złotego
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pięknie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4631 |
|
Konto usunięte
|
Mąż poleciał po pułapki na myszy do mojego tatusia... Ja się boję zejść z łóżka... Kurde!
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Ja na komunię dostałam złote pierścionki i rower tak się cieszyłam, że zaraz w tej kiecce weszłam na niego i na zakręcie sąsiadowi o auto zahaczyłam
|
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46892540]Mąż poleciał po pułapki na myszy do mojego tatusia... Ja się boję zejść z łóżka... Kurde!
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Ja na komunię dostałam złote pierścionki i rower tak się cieszyłam, że zaraz w tej kiecce weszłam na niego i na zakręcie sąsiadowi o auto zahaczyłam [/QUOTE]Hehehehehe ja to n moim tak szalalam ze jedna nige mi wkrecilo a w drugiej n kolnie dziura :p ale człowiek wstal i dalej jechał. .. i jeszcze w dupsko dostałam bi poobdzierana do domu wrocilam hehe ja chce tamte czasy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4633 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet czyżby Twój Tż nie spełnił jakiejś Twojej zachcianki i teraz macie myszkę??
Ja uzbierałam nawet sporo kaski ale dostałam tylko to i zegarek a za pieniądze rodzice kupili mi rower i meble do pokoju... Także nie było drogich zabawek... A powiem Wam że chrzestny który nie szasta kasą jest 100 razy lepszy. Mój najmłodszy brat ma chrzestną która ma od groma kasy ale moi rodzice nie dlatego Ją wybrali a dlatego że nie mogła mieć swoich dzieci i tak ogólnie szkoda było trochę i widział Ją ostatni raz na swoich 3 urodzinach a w tym roku kończy 8. Na 4 urodziny miała przyjechać wszyscy czekali i mój tato zadzwonił a Ona stwierdziła że jednak nie przyjedzie... I od tamtej pory kontakt się urwał... |
|
|
|
#4634 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie znam ![]() Ja mam właśnie taką chrzestną... Choć daleko nie mieszka widuję ją raz na parę lat. Obiecywała kilka razy że przyjedzie na urodziny, my czekaliśmy, a jej nie było. Potem ją rodzice przestali zapraszać. Na szczęście na moim weselu się pojawiła
|
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie od jakoś 15 roku życia też cieszyły stówki na urodziny ale jako dziecko dostając lalkę Barbie kupioną w kiosku na rogu to był taki szał,że zasnąć nie mogłam grunt,żeby nasze dzieciaki miały coś w głowach i żeby nie liczyły tylko na korzyści materialne [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46892289] Kurde dziewczyny siedzę i sobie Was podczytuję i nagle mi coś śmiga z boku. Olałam to bo zwykle mam omamy takie mąż siedzi obok i nic nie widział to spoko. I nagle znowu cos czarnego... mówię mojemu, że koło komutera coś śmiga. Niechętnie wstał i odsunął karton i jep... MAMY W DOMU MYSZ Wrrrrrrr... ciarki mnie przeszły
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4637 |
|
Rozeznanie
|
Dzanet niom niby jak się odmówi ciężarnej to będzie się miało myszy w domu... Jeny kopnij mnie ktoś w tyłek i pogoń z łóżka... Muszę się wykąpać i zacząć pakować bo jedziemy na 3 dni do mojej babci do Berlina i odwiedzimy tatę w sanatorium. Jest gdzieś 100km za Berlinem nad jeziorem... A ja nie mam nawet stroju ani nic... Musze chyba coś kupić... Bo basen u nas niedługo otwierają...
|
|
|
|
#4638 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie doczytałam
A i że jak się kobieta w ciąży wystraszy i dotknie np brzucha to dziecko będzie miało znamię Dobre!kupuj kochana jakiś strój, masz okazję zaszaleć to szalej
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46893108]Właśnie doczytałam
A i że jak się kobieta w ciąży wystraszy i dotknie np brzucha to dziecko będzie miało znamię Dobre!kupuj kochana jakiś strój, masz okazję zaszaleć to szalej [/QUOTE]Boże! to mój mały będzie cały w znamionach,bo ja zawsze jak się wystraszę to odruchowo dotykam brzucha... a wystraszyłam się już 727873712 razy
|
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46892289]Kochana, z czasem się tutaj znowu wkręcisz. mam nadzieję, że humorek Ci dzisiaj poprawią na grilu.
A widoki... Kurde dziewczyny siedzę i sobie Was podczytuję i nagle mi coś śmiga z boku. Olałam to bo zwykle mam omamy takie mąż siedzi obok i nic nie widział to spoko. I nagle znowu cos czarnego... mówię mojemu, że koło komutera coś śmiga. Niechętnie wstał i odsunął karton i jep... MAMY W DOMU MYSZ padlabym ![]() Cytat:
![]() Mam od wczoraj chyba zgagę
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zapalenie dziąseł, krwawią i ledwo myje zęby bo mnie tak boli
Jakieś rady na to?
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może przejdź się do apteki i zapytaj o jakąś pastę albo żel na to,który można stosować w ciąży?
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet to macie gościa
ale przynajmniej mąż będzie mógł się wykazać.Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4644 |
|
Rozeznanie
|
Asia też przez to ostatnio przechodziłam ale ja niestety czekałam aż przejdzie a zęby myłam bardzo delikatnie...
|
|
|
|
#4645 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Mam nadzieję, że jutro wrócę do swojego normalnego rytmu dnia, bo wariuje już, wszystko takie rozpierniczone... Co do myszy, to też słyszałam ten przesąd, ale chyba się nie sprawdza, bo inaczej miałabym całą masę gryzoni w domu A jak coś gorącego kapnie na brzuch, to Maluch nie będzie miał znamienia? Bo wczoraj trochę gotującej się zupy mi kapnęło na brzuch... Mała chyba się wystraszyła, bo zaczęła szaleć w brzuchu. Zaczęłam głaskać brzuch i mówić do niej, to troszkę się uspokoiła... |
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Może zmień szczoteczkę na bardziej delikatną i miękką? Mi w ciąży dziąsła nie krwawiły ale ostatnio zaczęły krwawić i zmieniłam szczoteczkę i jest lepiej
![]() Martyna,nie wierz w przesądy Ja już tyle razy parą od ziemniaków się poparzyłam czy olejem gorącym i nie wierzę,że dziecko może mieć przez to znamię Choć czytałam i wiele kobiet stwierdziło,że im się to zdarzyło ale nie żyjemy w średniowieczu żeby wierzyć,że zdarzy się to każdej z nas To tak samo jak wierzyć w złe oko i zdejmować uroki przez spluwanie w cztery strony świata
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-15 o 20:26 |
|
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za rady
A ten płyn do płukania Meridol w aptece jest ? Może bym jutro poszła po coś, myję bardzo delikatnie, ale i tak bolą jak diabli I chyba rzeczywiście przyda się nowa szczoteczka
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
dziś dzień placzliwy, cały prawie Przeryczalam przez te psy..Co do yorków - to tez nie moja wymarzona rasa, chociaż kiedyś nienawidzilam jajników, a teraz.jak w domu rodzinnym jest Toffie to wiem, że są super a dla dzieci jaki kochany jednak on ma nadwagę i waży sporo nie da rady go wnosić i to z dzieckiem. York byłby optymalny dla mnie właśnie ze względu na rozmiar. A jak to mówi nasz weterynarz, nawet labradora można wychować na mordercę. Zobaczymy jak to będzie. Dla mnie dom bez psa to nie dom. Ale mówię, zobaczymy jak to będzie, dla mnie pies to nie obowiązek, to miłość i przyjemność Ale ja jestem z tych dziwnych ![]() Co do operacji to osobiście gdyby mi rodzice zafundowali korekcję uszu nawet jako 7 latce to byłbym im wdzięczna do końca.życia i nie nasluchalabym się wszystkich wyzwisk, że wyglądam jak dambo, łoś, albo że uszy wychodzą mi na spacer ( a to.juz wtedy gdy zaczęłam je zasłaniać włosami) kiedyś byłam tak zdesperowana że przykelilam je na super glue. Teraz jest jakoś lepiej jestem dorosła moi rówieśnicy nabrali kultury i nikt mi tego nie wypomina, ale zrobię sobie zabieg, niech pójdę do pracy tylko.. ![]() Martynko wkrecisz się na pewno, niczym się nie przejmuj pisz jak zawsze zdjęcia boskie aż bym chciała tam być
|
|
|
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4650 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

)
Dla mnie to poprostu krzywdzenie dziecka i zabieranie mu dzieciństwa. A te matki, tudzież ojców powinno się zamykać w pokojach bez klamek. Oni sobie nawet nie zdają sprawy z następstw takiego postępowania, nie tylko fizycznych jak np. szybsze starzenie się skóry po solariach i opaleniźnie natryskowej, pudrach i podkładach ale także psychicznych. A te są dużo gorsze...

mąż siedzi obok i nic nie widział to spoko. I nagle znowu cos czarnego... mówię mojemu, że koło komutera coś śmiga. Niechętnie wstał i odsunął karton i jep... MAMY W DOMU MYSZ
Weź im później tłumacz, dlaczego przegrała, bo co? Bo jest brzydsza od innych?

Jakieś rady na to?
To tak samo jak wierzyć w złe oko i zdejmować uroki przez spluwanie w cztery strony świata