|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Latte mam ten sam problem z uszami i też się ze mnie dzieciaki śmiały... Dlatego od lat noszę rozpuszczone włosy... I zawsze chciałam zrobić sobie korekcję uszu no i jeszcze aparat na zęby by się przydał... Na szczęście Małż mnie kocha ponad życie i nie zamieniłby mnie na żadną inną... Ale kompleksy ma każda z nas, chyba nie da się ich uniknąć...
|
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Nawet super glue im nie dał rady hahahha odkelily się same
Dziś się z tego smieje ale musialam przejść długą drogę do zaakceptowania siebie i tej wady ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
U mnie aparat tez by się przydał bardzo, ale mój mąż mówi ze wydziwiam, i tak jak Twój wspiera i kocha te moje uszki. Dzięki niemu tez było mi łatwiej, bo mogłam sobie w końcu spiac włosy i nie było komentarza głupiego
|
|
|
|
|
#4653 | ||
|
Zakorzenienie
|
bryyyyy
dzionek zleciał ekspresem nawet nei wiem kiedy ![]() Cytat:
Cytat:
jedynie co do pogrubionego sie nei zgadzam -nic nikomu nie daje prawa do tego by wbrew woli zmusic go do stosunków seksualnych i innych (strój makijaz itd ) nic absolutnie nic ni edaje takiego prawa ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Latte klej do przylejenia ucha mni epowalił ale ogólnie współczuje ze tak sie nabijali nic fajnego |
||
|
|
|
#4654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a aparat ba zrby też chcę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Klej do uszu to byłby wynalazek na skalę kleju do sztucznej szczęki
może jakoś naukowiec to czyta, wiec apeluje
|
|
|
|
#4656 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ja mialam ten sam problem tzn jedno ucho odstajace , mama mowila ze jak bylam niemowlakiem to tak sie kladlam ze jedno ucho mi sie zawijalo , oczywiscie tez w szkole bylam wysmiewana ale rodzice w gimnazjum zabrali mnie na ooperacje i bylam i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa, koszt tego to byl 1 tys zl wiec nie ma tragedii najgorsze jest to ze ost na usg zauwazylam ze nasza Kornelka tez chyba ma odstaajce uszko albo tak mi sie wydawalo , no nic na pewno zrobilabym jej operacje jak najszybciej sie da zeby pzrez to nie pzrechodzila
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cieszę się, że nie musiałaś przechodzić przez to co ja. teraz od 3tys to malutko w górę u szczyta np około 6 tys także tak od któregoś roku (niedawno)narzucili 23% VAT na plastyke.
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet pisałaś o krzywej przegrodzie nosowe i operacji to aż mi dreszczyk przeleciał. Mój mąż ma krzywą właśnie, na basenie w dzieciństwie sobie skrzywił ale nie miał operacji. Boi się i ja też się boję...
ale za to zatoki mu się zatykają co jakiś czas ![]() nmartyna świetne zdjęcia! jaka czyściutka woda ![]() małaPaulina kocyk z kubusiem? weź no powstawiaj zdjęcia tych wszystkich rzeczy ![]() hej
|
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorową porą , to był szalony weekend , najpierw grill pracowniczy i objazd po Poznaniu autobusem angielskim , było fantastycznie
Sobota pracowicie bo trzeba było ogarnąć jedną z piwnic dla nowych lokatorów i od samego patrzenia jak mój mąż z moimi rodzicami sprząta a ja nic nie mogę robić bo mi zakazali chciało mi się płakać , macica się stawiała jak tylko się schyliłam żeby przebrać chociażby siatkę z butami (wyrzuciłam jakieś 40 par ) ![]() Znaleźliśmy kilka wartościowych rzeczy które może uda się sprzedać jakiemuś kolekcjonerowi i będzie dodatkowa kasa A dziś pojechaliśmy na zakupy do Cerafoura bo tam często jest tak że można coś kupić a druga rzecz jest za 1 zł lub za 1 grosz i zrobiliśmy zakupów za 300 złoty ale sporo zredukowało i kupiliśmy patelnie tefal 3 sztuki za 79 złoty a chcieliśmy kupić na allegro i wychodziło ze 130 z przesyłką tak więc promocja jak dla nas i do tego kupiliśmy jeszcze Wok. Kilka rzeczy już na wyjazd i kupiłam sobie zgrzewkę piwka warka 0,33 ml będę mieć na plażę będę wzbudzać sensację ![]() Mąż poszedł na nockę a ja kibicuję naszym siatkarzom
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym się zgadzam akurat, dzieciaki potrafią być mega okrutne, nie hamują się wcale. Bidulko, na pewno było Ci przykro Nadal moja samoocena nie jest na 100%, ale tak już chyba mamy ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
O, jakie super zakupy, zwłaszcza te patelnie ![]() Jak to jest z tą stawiającą się macicą? Bo nie wiem Ja czuję ostatnio spory opór jak mam się schylić, dyskomfort jak diabli
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robi się twardo w brzuchu i mam wrażenie że nie mam miejsca w tym miejscu , skóra mi się napina i tyle to działa przez kilka sekund i puszcza , wydaje mi sie ze to te skurcze HB ale nigdy nie wiadomo na ile one są bezpieczne a na ile nie , wiec warto zmienić pozycje jak się pojawiają . Co do odstających uszu tez je miałam i tez mi rodzice obiecywali zabieg po komunii ale dałam sobie z tym spokój bo wyrosłam z tego i przestało to być widoczne wraz z dojrzewaniem . Co do odstającego uszka u małych dzieci to moja Bratowa namiętnie przykleja jedno uszko mojej siostrzenicy plastrem i robi to od ponad roku a różnicy nie ma , wiec nie wiem czy w ogóle jej się to zmieni na lepsze . Poza tym nie pozwala jej sie bawić uszami co mnie irytuje a ona uważa że sobie je wyciąga bardziej i bardziej jej będą odstawać . Ja nie wiem nie znam się może ma racje .
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi uszkami różnie bywa, czasem efekt mija jak się dorośnie, ale w wielu przypadkach pozostaje i to naprawdę bywa przyczyną strasznych kompleksów
![]() Takie śpiochy wylicytowałam
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
Mi też coś ostatnio macica się stawia, no i też wydaje mi się, że to te skurcze HB. Jednak wolę się wtedy położyć i czekam aż przejdzie, Jest to bezbolesne, ale czasami brzuch mi się przy tym deformuje i z jednej strony robi się wybrzuszenie...
Moje Maleństwo zaczęło własnie swój wieczorny maraton kopania A słyszałyście coś o liczeniu ruchów dziecka? Podobno powinno ich być ok. 1o na godzinę. Zastanawia mnie tylko to, kiedy Maluch ma spać skoro ma kopać co godzinę |
|
|
|
#4666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do skurczy BH nue odczuwam ich jeszcze. I nie odczuwam stawiania sie macicy. Ale właśnie przed chwilą maly tak sie wyrzyl ze az zabolalo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i myslalam ze to sie pozniej liczy ze my jeszcze nie musimy ![]() A jak ktoś ma z przodu łożysko i nie czuje ich tak często ? ![]() z tym stawianiem robię tak samo że się kładę i mijają i też mi się deformuję brzuszek ![]() Asia sliczne ciuszki ja wylicytowalam wczoraj to http://allegro.pl/george-zestaw-2-pa...304972507.html jak juz bedzie wieksza to założy bo to na 6-9
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)tygodnia będzie karta ruchów i będę pewnie musiała zapisywać dla niej. ale z moja malą w taki dzień bez.dużej ilości ruch z mojej strony, to nie będzie trudne, chyba że coś się jej zmieni do tego czasu a to jeszcze 1,5 tygodnia Tez nie wiem jak Madzia co to skurcze Braxtona, albo je mam i nie wiem albo ich nie mam,
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-15 o 22:01 |
|
|
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -pierwsze to taki delikatny ból jak na miesiączkę - drugi to ciężki, twardy brzuch - ale uczucie to trwa dłuuugo, nawet godzinę, dwie więc to raczej nie skurcze bo za długo to trwa (no i ta już mam od jakiegoś 16-17tygodnia)- raz jest a raz nie ma nawet 2 tygodnie... dzisiaj w nocy mnie męczyło od 3 do 6 i nie spałam potem wstałam o 9 i i znowu miałam taki ociężały ten brzuch... -a trzeci rodzaj - tak miałam dwa razy - to skóra na brzucha mi się spinała i na środku tworzyła się taka kulka, ale po minucie dwóch przechodziło... potem zaś przez kilka godzin brzuch był obolały jak po serii brzuszków... Cytat:
ja dzisiaj jakąś dorwałam 0,0% ale mi to w ogóle nie smakuje jak piwo ![]() a do tego gardło mnie od tego rozbolało nie wiem czy za zimna była czy co ;/a nie pajace?:P:P śliczne
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-06-15 o 22:03 |
||
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak oglądałam właśnie w sekretach chirurgii, jak w pierwszym sezonie był chłopak, później dziewczyna, jak oni to przeżywali, a po wszystkim jaka odmiana, wierze im, że Wszytsko się zmienia cały świat po takim zabiegu. Mam nadzieje ze tego doświadcze też. A bolało ją później mocno? Mojej mamy znajoma miała nos robiony, to powiedziała ze 3 porody to nic przy tym, ale w sumie nos łamią, Chrząstki przenoszą jak trzeba a ucho natnie, naciąganie i zszyje ale też może bolało
|
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ruchów to pytałam gina już o to 2 razy i mówił że od 32 tygodnia mam liczyć
ale może dlatego, że ja później poczułam i ogólnie małą dość słabo czuje. Czasem widzę, a nie czuję
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie fajne tuniki od jutra w biedronce, odcięte pod biustem akurat na ciążę
ciekawe jaki materiał
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi najbardziej smakuje bavaria pszeniczna A dziś jak weszłam w te wszystkie importowane ciemne piwka to taki dziadek aż spuścił koszyk z rąk jak zobaczył że przebieram w tych piwach i mówię do męża że tego jednak nie mogę bo ma 3 % haha ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- http://www.popularnie.pl/zdjecie-kazdego-dnia/ Obejrzyjcie. mam nadzieje ze żadna z Nas nigdy tego nie doświadczyła i nie doświadczy . Nic o ciąży dodam więc bez stresu
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też w takiej cenie wylicytowałam, z przesyłką dwie dyszki wyjdzie jeszcze mam dres upatrzony ![]() A no, pajace
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny świetne rzeczy
|
|
|
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co mąz już się ze mnie śmieje ze opanowaly mnie te sówki ale wydaję mi się że w niczym innym nie bedzie mi tak poranna kawa smakowac ja w tym kubeczku http://allegro.pl/veroni-kubek-sowka...257167254.html
|
|
#4678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czadowy kubson, weź mi tak nie pokazuj, bo uduszę ![]() Te ciuchy dla małej to Ci się boskie trafiły, kuźwa jeszcze w sowy, weź, idź
|
|
|
#4679 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w pierwszej ciaży w ogóle ginekolog nic mi nie wspominała o karcie ruchów, nie musiałam niczego notować, liczyć itp
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Zyga wyjątkowo słodziutki ten kubeczek
![]() A co do linku to mi się załadować nie chce... Edit: udało się... masakra...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-06-15 o 22:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.

Tak samo jakbym miała córkę też bym jej nie stroiła na pokaz przed ludźmi ubierając ją w lateksowe legginsy czy obcisłą bluzeczkę i malować jej przy tym usta..
był w 2013r
od któregoś roku (niedawno)narzucili 23% VAT na plastyke.

Ja czuję ostatnio spory opór jak mam się schylić, dyskomfort jak diabli
i myslalam ze to sie pozniej liczy ze my jeszcze nie musimy 

nie wiem czy za zimna była czy co ;/