Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-15, 20:51   #4651
elffirka
Rozeznanie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Latte mam ten sam problem z uszami i też się ze mnie dzieciaki śmiały... Dlatego od lat noszę rozpuszczone włosy... I zawsze chciałam zrobić sobie korekcję uszu no i jeszcze aparat na zęby by się przydał... Na szczęście Małż mnie kocha ponad życie i nie zamieniłby mnie na żadną inną... Ale kompleksy ma każda z nas, chyba nie da się ich uniknąć...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 20:54   #4652
Latte88
Zakorzenienie

Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Super glue przepraszam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nawet super glue im nie dał rady hahahha odkelily się same
Dziś się z tego smieje ale musialam przejść długą drogę do zaakceptowania siebie i tej wady

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Latte mam ten sam problem z uszami i też się ze mnie dzieciaki śmiały... Dlatego od lat noszę rozpuszczone włosy... I zawsze chciałam zrobić sobie korekcję uszu no i jeszcze aparat na zęby by się przydał... Na szczęście Małż mnie kocha ponad życie i nie zamieniłby mnie na żadną inną... Ale kompleksy ma każda z nas, chyba nie da się ich uniknąć...
Tez właśnie noszę tak włosy, a jak scinam to zawsze za ucho i tak żeby nic nie wychodziło
U mnie aparat tez by się przydał bardzo, ale mój mąż mówi ze wydziwiam, i tak jak Twój wspiera i kocha te moje uszki. Dzięki niemu tez było mi łatwiej, bo mogłam sobie w końcu spiac włosy i nie było komentarza głupiego
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:02   #4653
aa2
Zakorzenienie

bryyyyy
dzionek zleciał ekspresem nawet nei wiem kiedy

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Mam nadzieję, że jutro wrócę do swojego normalnego rytmu dnia, bo wariuje już, wszystko takie rozpierniczone...
Co do myszy, to też słyszałam ten przesąd, ale chyba się nie sprawdza, bo inaczej miałabym całą masę gryzoni w domu

A jak coś gorącego kapnie na brzuch, to Maluch nie będzie miał znamienia?
Bo wczoraj trochę gotującej się zupy mi kapnęło na brzuch...
Mała chyba się wystraszyła, bo zaczęła szaleć w brzuchu. Zaczęłam głaskać brzuch i mówić do niej, to troszkę się uspokoiła...
spokojni enic ni ebedzie , ja w poprzedniej ciazy prysłam olejem na brzuch i do konca miałam znak-blizne , na szczescie mały nic nei ma a i z brzuszka tez zeszło

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Dokładnie najgorzej,że to mamuśkom bardziej zależy niż tym dziewczynkom

Oo pięknie tam aż ból tyłka mam,że nie mogę tam spędzić wakacji

Ja się dlatego cieszę,że mi została jakaś tam mentalność,że dziecko ma być jak najdłużej dzieckiem i wolę swoje dziecko ubierać w typowe dzieciowe rzeczy typu śpiochy,pajace niż kupować Air Maxy za 300 zł,gdzie dziecko ma zaledwie pół roku Tak samo jakbym miała córkę też bym jej nie stroiła na pokaz przed ludźmi ubierając ją w lateksowe legginsy czy obcisłą bluzeczkę i malować jej przy tym usta..
A tak w ogóle ja raz w życiu byłam w solarium i nigdy nie użyłam samoopalacza a te misski robią to już nawykowo... Niech robią co chcą ale niech potem nikt nie ma do nikogo pretensji,że ktoś zgwałcił taką 10-latkę,bo to dobry żer dla pedofila.

Wtrąbiłam całą czekoladę karmelową Nie mogłam rąk opanować,żeby nie zapakować jej do koszyka. Aż mnie zęby bolą
z wszytkim co piszecie odnośnie operacji, małych miss i tym podobnych w sumei sie zgadzam
jedynie co do pogrubionego sie nei zgadzam -nic nikomu nie daje prawa do tego by wbrew woli zmusic go do stosunków seksualnych i innych (strój makijaz itd ) nic absolutnie nic ni edaje takiego prawa

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Latte klej do przylejenia ucha mni epowalił
ale ogólnie współczuje ze tak sie nabijali nic fajnego
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:02   #4654
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Nawet super glue im nie dał rady hahahha odkelily się same
Dziś się z tego smieje ale musialam przejść długą drogę do zaakceptowania siebie i tej wady

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Tez właśnie noszę tak włosy, a jak scinam to zawsze za ucho i tak żeby nic nie wychodziło
U mnie aparat tez by się przydał bardzo, ale mój mąż mówi ze wydziwiam, i tak jak Twój wspiera i kocha te moje uszki. Dzięki niemu tez było mi łatwiej, bo mogłam sobie w końcu spiac włosy i nie było komentarza głupiego
Według mnie kobiety z odstajacymi uszami są bardzo urokliwe a aparat ba zrby też chcę

Stary 2014-06-15, 21:10   #4655
Latte88
Zakorzenienie

Klej do uszu to byłby wynalazek na skalę kleju do sztucznej szczęki może jakoś naukowiec to czyta, wiec apeluje
Stary 2014-06-15, 21:16   #4656
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elffirka Pokaż wiadomość
Cytat:
Co do operacji to osobiście gdyby mi rodzice zafundowali korekcję uszu nawet jako 7 latce to byłbym im wdzięczna do końca.życia i nie nasluchalabym się wszystkich wyzwisk, że wyglądam jak dambo, łoś, albo że uszy wychodzą mi na spacer ( a to.juz wtedy gdy zaczęłam je zasłaniać włosami) kiedyś byłam tak zdesperowana że przykelilam je na super glue. Teraz jest jakoś lepiej jestem dorosła moi rówieśnicy nabrali kultury i nikt mi tego nie wypomina, ale zrobię sobie zabieg, niech pójdę do pracy tylko..

Dziewczyny ja mialam ten sam problem tzn jedno ucho odstajace , mama mowila ze jak bylam niemowlakiem to tak sie kladlam ze jedno ucho mi sie zawijalo , oczywiscie tez w szkole bylam wysmiewana ale rodzice w gimnazjum zabrali mnie na ooperacje i bylam i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa, koszt tego to byl 1 tys zl wiec nie ma tragedii

najgorsze jest to ze ost na usg zauwazylam ze nasza Kornelka tez chyba ma odstaajce uszko albo tak mi sie wydawalo , no nic na pewno zrobilabym jej operacje jak najszybciej sie da zeby pzrez to nie pzrechodzila
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:20   #4657
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mialam ten sam problem tzn jedno ucho odstajace , mama mowila ze jak bylam niemowlakiem to tak sie kladlam ze jedno ucho mi sie zawijalo , oczywiscie tez w szkole bylam wysmiewana ale rodzice w gimnazjum zabrali mnie na ooperacje i bylam i jestem z tego powodu bardzo szczesliwa, koszt tego to byl 1 tys zl wiec nie ma tragedii

najgorsze jest to ze ost na usg zauwazylam ze nasza Kornelka tez chyba ma odstaajce uszko albo tak mi sie wydawalo , no nic na pewno zrobilabym jej operacje jak najszybciej sie da zeby pzrez to nie pzrechodzila
Właśnie kiedyś to były ceny ale cieszę się, że nie musiałaś przechodzić przez to co ja. teraz od 3tys to malutko w górę u szczyta np około 6 tys także tak od któregoś roku (niedawno)narzucili 23% VAT na plastyke.
Stary 2014-06-15, 21:20   #4658
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

z wszytkim co piszecie odnośnie operacji, małych miss i tym podobnych w sumei sie zgadzam
jedynie co do pogrubionego sie nei zgadzam -nic nikomu nie daje prawa do tego by wbrew woli zmusic go do stosunków seksualnych i innych (strój makijaz itd ) nic absolutnie nic ni edaje takiego prawa

--
No tak ale wiesz jak jest jakiś dewiant to się może napalić na takie tak na prawdę niewinne dziecko,wiesz sama ilu debili na tym świecie łazi... Takich to tylko wykastrować w okrutny sposób...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:27   #4659
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak byłam u dentysty i pokazałam mu swoje też krwawiące dziąsło to powiedział że w ciąży niestety może się tak dziać i też mi właśnie kazał kupić w aptece ten płyn co napisała Mandi.
Dobrze wiedzieć, dzięki, kupię go na pewno

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:30   #4660
Ana***
Zakorzenienie

Dzanet pisałaś o krzywej przegrodzie nosowe i operacji to aż mi dreszczyk przeleciał. Mój mąż ma krzywą właśnie, na basenie w dzieciństwie sobie skrzywił ale nie miał operacji. Boi się i ja też się boję...
ale za to zatoki mu się zatykają co jakiś czas

nmartyna świetne zdjęcia! jaka czyściutka woda

małaPaulina
kocyk z kubusiem? weź no powstawiaj zdjęcia tych wszystkich rzeczy

hej
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:31   #4661
ZygaEffka
Zadomowienie

Witam się wieczorową porą , to był szalony weekend , najpierw grill pracowniczy i objazd po Poznaniu autobusem angielskim , było fantastycznie Sobota pracowicie bo trzeba było ogarnąć jedną z piwnic dla nowych lokatorów i od samego patrzenia jak mój mąż z moimi rodzicami sprząta a ja nic nie mogę robić bo mi zakazali chciało mi się płakać , macica się stawiała jak tylko się schyliłam żeby przebrać chociażby siatkę z butami (wyrzuciłam jakieś 40 par )
Znaleźliśmy kilka wartościowych rzeczy które może uda się sprzedać jakiemuś kolekcjonerowi i będzie dodatkowa kasa

A dziś pojechaliśmy na zakupy do Cerafoura bo tam często jest tak że można coś kupić a druga rzecz jest za 1 zł lub za 1 grosz i zrobiliśmy zakupów za 300 złoty ale sporo zredukowało i kupiliśmy patelnie tefal 3 sztuki za 79 złoty a chcieliśmy kupić na allegro i wychodziło ze 130 z przesyłką tak więc promocja jak dla nas i do tego kupiliśmy jeszcze Wok. Kilka rzeczy już na wyjazd i kupiłam sobie zgrzewkę piwka warka 0,33 ml będę mieć na plażę będę wzbudzać sensację

Mąż poszedł na nockę a ja kibicuję naszym siatkarzom
nasz kawałek nieba

ZygaEffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:36   #4662
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Co do operacji to osobiście gdyby mi rodzice zafundowali korekcję uszu nawet jako 7 latce to byłbym im wdzięczna do końca.życia i nie nasluchalabym się wszystkich wyzwisk, że wyglądam jak dambo, łoś, albo że uszy wychodzą mi na spacer ( a to.juz wtedy gdy zaczęłam je zasłaniać włosami) kiedyś byłam tak zdesperowana że przykelilam je na super glue. Teraz jest jakoś lepiej jestem dorosła moi rówieśnicy nabrali kultury i nikt mi tego nie wypomina, ale zrobię sobie zabieg, niech pójdę do pracy tylko..

Z tym się zgadzam akurat, dzieciaki potrafią być mega okrutne, nie hamują się wcale. Bidulko, na pewno było Ci przykro Ja zawsze słyszałam, że jestem ruda i też było to dla mnie prawdziwym przekleństwem choć nigdy nie byłam typem "rudej: dziewczyny z piegami etc. Choć inni bardzo mnie zawsze chwalili jaka to ładna itd, ale ja byłam tak zakompleksiona, ze szkoda gadać Nadal moja samoocena nie jest na 100%, ale tak już chyba mamy

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez ZygaEffka Pokaż wiadomość
Witam się wieczorową porą , to był szalony weekend , najpierw grill pracowniczy i objazd po Poznaniu autobusem angielskim , było fantastycznie Sobota pracowicie bo trzeba było ogarnąć jedną z piwnic dla nowych lokatorów i od samego patrzenia jak mój mąż z moimi rodzicami sprząta a ja nic nie mogę robić bo mi zakazali chciało mi się płakać , macica się stawiała jak tylko się schyliłam żeby przebrać chociażby siatkę z butami (wyrzuciłam jakieś 40 par )
Znaleźliśmy kilka wartościowych rzeczy które może uda się sprzedać jakiemuś kolekcjonerowi i będzie dodatkowa kasa

A dziś pojechaliśmy na zakupy do Cerafoura bo tam często jest tak że można coś kupić a druga rzecz jest za 1 zł lub za 1 grosz i zrobiliśmy zakupów za 300 złoty ale sporo zredukowało i kupiliśmy patelnie tefal 3 sztuki za 79 złoty a chcieliśmy kupić na allegro i wychodziło ze 130 z przesyłką tak więc promocja jak dla nas i do tego kupiliśmy jeszcze Wok. Kilka rzeczy już na wyjazd i kupiłam sobie zgrzewkę piwka warka 0,33 ml będę mieć na plażę będę wzbudzać sensację

O, jakie super zakupy, zwłaszcza te patelnie

Jak to jest z tą stawiającą się macicą? Bo nie wiem Ja czuję ostatnio spory opór jak mam się schylić, dyskomfort jak diabli

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-15, 21:41   #4663
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość
Z tym się zgadzam akurat, dzieciaki potrafią być mega okrutne, nie hamują się wcale. Bidulko, na pewno było Ci przykro Ja zawsze słyszałam, że jestem ruda i też było to dla mnie prawdziwym przekleństwem choć nigdy nie byłam typem "rudej: dziewczyny z piegami etc. Choć inni bardzo mnie zawsze chwalili jaka to ładna itd, ale ja byłam tak zakompleksiona, ze szkoda gadać Nadal moja samoocena nie jest na 100%, ale tak już chyba mamy

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

O, jakie super zakupy, zwłaszcza te patelnie

Jak to jest z tą stawiającą się macicą? Bo nie wiem Ja czuję ostatnio spory opór jak mam się schylić, dyskomfort jak diabli
Ja to odczuwam w ten sposób -
Robi się twardo w brzuchu i mam wrażenie że nie mam miejsca w tym miejscu , skóra mi się napina i tyle to działa przez kilka sekund i puszcza , wydaje mi sie ze to te skurcze HB ale nigdy nie wiadomo na ile one są bezpieczne a na ile nie , wiec warto zmienić pozycje jak się pojawiają .

Co do odstających uszu tez je miałam i tez mi rodzice obiecywali zabieg po komunii ale dałam sobie z tym spokój bo wyrosłam z tego i przestało to być widoczne wraz z dojrzewaniem .
Co do odstającego uszka u małych dzieci to moja Bratowa namiętnie przykleja jedno uszko mojej siostrzenicy plastrem i robi to od ponad roku a różnicy nie ma , wiec nie wiem czy w ogóle jej się to zmieni na lepsze . Poza tym nie pozwala jej sie bawić uszami co mnie irytuje a ona uważa że sobie je wyciąga bardziej i bardziej jej będą odstawać . Ja nie wiem nie znam się może ma racje .
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-15, 21:46   #4664
Asia19x
Zakorzenienie

Z tymi uszkami różnie bywa, czasem efekt mija jak się dorośnie, ale w wielu przypadkach pozostaje i to naprawdę bywa przyczyną strasznych kompleksów

Takie śpiochy wylicytowałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4306134843.jpg (122,5 KB, 19 załadowań)

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-15, 21:52   #4665
nmartyna
Zadomowienie

Mi też coś ostatnio macica się stawia, no i też wydaje mi się, że to te skurcze HB. Jednak wolę się wtedy położyć i czekam aż przejdzie, Jest to bezbolesne, ale czasami brzuch mi się przy tym deformuje i z jednej strony robi się wybrzuszenie...

Moje Maleństwo zaczęło własnie swój wieczorny maraton kopania
A słyszałyście coś o liczeniu ruchów dziecka? Podobno powinno ich być ok. 1o na godzinę. Zastanawia mnie tylko to, kiedy Maluch ma spać skoro ma kopać co godzinę
nmartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 21:56   #4666
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi też coś ostatnio macica się stawia, no i też wydaje mi się, że to te skurcze HB. Jednak wolę się wtedy położyć i czekam aż przejdzie, Jest to bezbolesne, ale czasami brzuch mi się przy tym deformuje i z jednej strony robi się wybrzuszenie...

A słyszałyście coś o liczeniu ruchów dziecka? Podobno powinno ich być ok. 1o na godzinę. Zastanawia mnie tylko to, kiedy Maluch ma spać skoro ma kopać co godzinę
Slyszalam ze od 30 tygodnua powinno sie liczyc ze w aktywnej gidzinie dziecka powinno byc minimum 10 ruchów. Ale nue mylic co godzinę.

A co do skurczy BH nue odczuwam ich jeszcze. I nie odczuwam stawiania sie macicy.
Ale właśnie przed chwilą maly tak sie wyrzyl ze az zabolalo.

Stary 2014-06-15, 21:59   #4667
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:

10 na godzine ?? a nie na dzien i myslalam ze to sie pozniej liczy ze my jeszcze nie musimy
A jak ktoś ma z przodu łożysko i nie czuje ich tak często ?

z tym stawianiem robię tak samo że się kładę i mijają i też mi się deformuję brzuszek

Asia sliczne ciuszki ja wylicytowalam wczoraj to http://allegro.pl/george-zestaw-2-pa...304972507.html jak juz bedzie wieksza to założy bo to na 6-9
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-15, 22:00   #4668
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też mówiła ginka, że od 30( od wizyty następnej czyli :edit)tygodnia będzie karta ruchów i będę pewnie musiała zapisywać dla niej. ale z moja malą w taki dzień bez.dużej ilości ruch z mojej strony, to nie będzie trudne, chyba że coś się jej zmieni do tego czasu a to jeszcze 1,5 tygodnia
Tez nie wiem jak Madzia co to skurcze Braxtona, albo je mam i nie wiem albo ich nie mam,

Edytowane przez Latte88
Czas edycji: 2014-06-15 o 22:01
Stary 2014-06-15, 22:01   #4669
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie kiedyś to były ceny ale cieszę się, że nie musiałaś przechodzić przez to co ja. teraz od 3tys to malutko w górę u szczyta np około 6 tys także tak od któregoś roku (niedawno)narzucili 23% VAT na plastyke.
Moja siostra robiła sobie uszy dwa lata temu i płaciła nieco ponad 3 tysiące. Jest niesamowicie zadowolona z tego

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:01   #4670
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 3 rodzaje bóli i do tej pory nie wiem które to skurcze, stawianie macicy

-pierwsze to taki delikatny ból jak na miesiączkę

- drugi to ciężki, twardy brzuch - ale uczucie to trwa dłuuugo, nawet godzinę, dwie więc to raczej nie skurcze bo za długo to trwa (no i ta już mam od jakiegoś 16-17tygodnia)- raz jest a raz nie ma nawet 2 tygodnie... dzisiaj w nocy mnie męczyło od 3 do 6 i nie spałam
potem wstałam o 9 i i znowu miałam taki ociężały ten brzuch...

-a trzeci rodzaj - tak miałam dwa razy - to skóra na brzucha mi się spinała i na środku tworzyła się taka kulka, ale po minucie dwóch przechodziło... potem zaś przez kilka godzin brzuch był obolały jak po serii brzuszków...

Cytat:

ta warka cytrynowa?
ja dzisiaj jakąś dorwałam 0,0% ale mi to w ogóle nie smakuje jak piwo

a do tego gardło mnie od tego rozbolało nie wiem czy za zimna była czy co ;/

Cytat:

Takie śpiochy wylicytowałam
a nie pajace?:P:P
śliczne

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-06-15 o 22:03
Stary 2014-06-15, 22:04   #4671
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Moja siostra robiła sobie uszy dwa lata temu i płaciła nieco ponad 3 tysiące. Jest niesamowicie zadowolona z tego

Wierze w To jak oglądałam właśnie w sekretach chirurgii, jak w pierwszym sezonie był chłopak, później dziewczyna, jak oni to przeżywali, a po wszystkim jaka odmiana, wierze im, że Wszytsko się zmienia cały świat po takim zabiegu. Mam nadzieje ze tego doświadcze też. A bolało ją później mocno? Mojej mamy znajoma miała nos robiony, to powiedziała ze 3 porody to nic przy tym, ale w sumie nos łamią, Chrząstki przenoszą jak trzeba a ucho natnie, naciąganie i zszyje ale też może bolało
Stary 2014-06-15, 22:04   #4672
Ana***
Zakorzenienie

Co do ruchów to pytałam gina już o to 2 razy i mówił że od 32 tygodnia mam liczyć ale może dlatego, że ja później poczułam i ogólnie małą dość słabo czuje. Czasem widzę, a nie czuję
Stary 2014-06-15, 22:08   #4673
Latte88
Zakorzenienie

Jakie fajne tuniki od jutra w biedronce, odcięte pod biustem akurat na ciążę ciekawe jaki materiał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1402863119686.jpg (79,5 KB, 31 załadowań)
Stary 2014-06-15, 22:12   #4674
ZygaEffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
ja mam 3 rodzaje bóli i do tej pory nie wiem które to skurcze, stawianie macicy

-pierwsze to taki delikatny ból jak na miesiączkę

- drugi to ciężki, twardy brzuch - ale uczucie to trwa dłuuugo, nawet godzinę, dwie więc to raczej nie skurcze bo za długo to trwa (no i ta już mam od jakiegoś 16-17tygodnia)- raz jest a raz nie ma nawet 2 tygodnie... dzisiaj w nocy mnie męczyło od 3 do 6 i nie spałam
potem wstałam o 9 i i znowu miałam taki ociężały ten brzuch...

-a trzeci rodzaj - tak miałam dwa razy - to skóra na brzucha mi się spinała i na środku tworzyła się taka kulka, ale po minucie dwóch przechodziło... potem zaś przez kilka godzin brzuch był obolały jak po serii brzuszków...

ta warka cytrynowa?
ja dzisiaj jakąś dorwałam 0,0% ale mi to w ogóle nie smakuje jak piwo

a do tego gardło mnie od tego rozbolało nie wiem czy za zimna była czy co ;/

a nie pajace?:P:P
śliczne
Tak tą cytrynową w smaku jak lemoniadka i moglu faktycznie od za zimnej bolec gardło
Mi najbardziej smakuje bavaria pszeniczna
A dziś jak weszłam w te wszystkie importowane ciemne piwka to taki dziadek aż spuścił koszyk z rąk jak zobaczył że przebieram w tych piwach i mówię do męża że tego jednak nie mogę bo ma 3 % haha

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

http://www.popularnie.pl/zdjecie-kazdego-dnia/

Obejrzyjcie. mam nadzieje ze żadna z Nas nigdy tego nie doświadczyła i nie doświadczy . Nic o ciąży dodam więc bez stresu
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-15, 22:20   #4675
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:

Asia sliczne ciuszki ja wylicytowalam wczoraj to http://allegro.pl/george-zestaw-2-pa...304972507.html jak juz bedzie wieksza to założy bo to na 6-9
Śliczne
Ja też w takiej cenie wylicytowałam, z przesyłką dwie dyszki wyjdzie
jeszcze mam dres upatrzony

A no, pajace

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-15, 22:25   #4676
aa2
Zakorzenienie

dziewczyny świetne rzeczy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:28   #4677
ZygaEffka
Zadomowienie

wiecie co mąz już się ze mnie śmieje ze opanowaly mnie te sówki ale wydaję mi się że w niczym innym nie bedzie mi tak poranna kawa smakowac ja w tym kubeczku http://allegro.pl/veroni-kubek-sowka...257167254.html
nasz kawałek nieba

Stary 2014-06-15, 22:32   #4678
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co mąz już się ze mnie śmieje ze opanowaly mnie te sówki ale wydaję mi się że w niczym innym nie bedzie mi tak poranna kawa smakowac ja w tym kubeczku http://allegro.pl/veroni-kubek-sowka...257167254.html

Czadowy kubson, weź mi tak nie pokazuj, bo uduszę
Te ciuchy dla małej to Ci się boskie trafiły, kuźwa jeszcze w sowy, weź, idź

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-06-15, 22:34   #4679
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Co do odstających uszu tez je miałam i tez mi rodzice obiecywali zabieg po komunii ale dałam sobie z tym spokój bo wyrosłam z tego i przestało to być widoczne wraz z dojrzewaniem .
Co do odstającego uszka u małych dzieci to moja Bratowa namiętnie przykleja jedno uszko mojej siostrzenicy plastrem i robi to od ponad roku a różnicy nie ma , wiec nie wiem czy w ogóle jej się to zmieni na lepsze . Poza tym nie pozwala jej sie bawić uszami co mnie irytuje a ona uważa że sobie je wyciąga bardziej i bardziej jej będą odstawać . Ja nie wiem nie znam się może ma racje .
wątpię, by takie "domowe" sposoby Twojej bratowej pomogły na uszy. Nie jestem zwolenniczką tego, bo od małego daje przekaz dziecku, że coś z nią nie tak, że trzeba poprawiać. Natomiast nie wiem, na ile rzeczywiście te uszy są odstajace, jeśli rzeczywiście sporo to w pewnym momencie (nie zam się, nie wiem, kiedy już mozna taką operację zrobić) zdecydowałabym o takiej operacji uszu.

Cytat:
[/COLOR]http://www.popularnie.pl/zdjecie-kazdego-dnia/

Obejrzyjcie. mam nadzieje ze żadna z Nas nigdy tego nie doświadczyła i nie doświadczy . Nic o ciąży dodam więc bez stresu
straszne, najgorsze, że to często dzieje się wokół nas, a kat, który to robi kobiecie (i dzieciom) często czuje się bezkarny.

w pierwszej ciaży w ogóle ginekolog nic mi nie wspominała o karcie ruchów, nie musiałam niczego notować, liczyć itp

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 22:36   #4680
Ana***
Zakorzenienie

Zyga wyjątkowo słodziutki ten kubeczek

A co do linku to mi się załadować nie chce...

Edit:

udało się... masakra...

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2014-06-15 o 22:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości