|
|
#1351 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXI
Cytat:
![]() Musimy być dzielne. Odcierpieć swoje, a potem odbić się od dna i wzleciec ku górze! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Wróciłam właśnie z imprezy - tańczyłam, wybawiłam się, pożartowałam z facetami i pogadałam, poznałam kilku fajnych, postanowiłam poflirtować z kilkoma iiii... czułam się świetnie
O byłym pomyślałam w ciągu tego czasu raz i jestem z siebie dumna. Z dnia na dzień przecieram oczy ze zdumienia z jakim ja burakiem miałam do czynienia. I głęboko wierzę, że przyjdzie taki dzień, kiedy to on będzie żałował wszystkiego co zrobił, ale mnie to mało będzie interesować, bo będę szczęśliwa. Sama, może z kimś innym - nie mam pojęcia, ale będę
04.07.2013 - jestem kierowcą! "To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013 ![]() _________________________ __________ Odchudzam się z Wizażem! luty 2013: 83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg CEL: 75 kg!! |
|
|
|
#1353 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 03:21 ---------- Poprzedni post napisano o 03:20 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1354 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Zadomowienie
|
Ją też wiem,że czasem mnie złe traktował,ale wydaje mi się,że sobie zasłużyłam...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
NIE!! nie możesz tak mówić... nikt nie ma prawa Cię źle traktować... czym niby sobie na to zasłużyłaś?? To on Cię zostawił, to on znalazł sobie inna to jest tylko i wyłącznie jego wina. kawa_o ja wiem, że jest ciężko zapomnieć o exie, cięzko sie jest pogodzić z jego odejściem... ale nie możesz przez to cały czas sie zadręczać ,obwiniać itd. Większość z nas tutaj jest w podobnej sytuacji jak Ty ( z tego co pamiętam Ty miesiąc wcześniej rozstałaś sie ze swoim niż ja... i przynajmniej wiesz, że on juz kogoś ma - mi ciągle kłamie, że nie ale ja i tak w to nie wierze) i uwierz mi każdej z nas jest bardzo ciężko, każda z nas ciespi, tęskni , kocha ale nie możemy tylko siedzieć i zastanawiać sie jak bardzo nieszczęśliwe jesteśy, kiedy oni maja to daleko w d***e i świetnie bawią się z innymi....
|
|
|
|
|
#1357 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie masz możliwości wyprowadzić się chociażby do jakichś znajomych na chwilę? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze mam przekomiczną sytuację, bo odkąd zaczęłam nową pracę próbuje się ze mną umówić 2 facetów. Najśmieszniejsze jest to że jeden jest 6 lat starszy a drugi 3 lata młodszy więc duzy rozrzut Ze starszym może się spotkam na jakąś kawę ale to chyba jednak za duża przepaść. Gość ma już poukładane życie, swoją firmę, mieszkanie zupełnie inny świat. Ostatnio naszły mnie myśli, ze za szybko wyleczyłam się z "miłości" i boję się, ze jeszcze całe cierpienie do mnie wróci.... |
||||
|
|
|
#1358 |
|
Nie depcze krokusów
|
Niestety prawdą jest, że nie każda z tego wątku założy szczęśliwą rodzinę, mieliśmy tu nawet samotne panie po czterdziestce
![]() Chodzi mi o to, że myśląc dziś o tym, że znajdzie się ktoś wspaniały, można się pocieszyć i podbudować, co jest miłe i urocze, ale za 15 lat, jeśli ten ktoś się nie pokaże, skończy się to ciężką depresją. Życie to coś więcej niż szukanie związku i wyrabianie normy, "bo do trzydziestki chciałam wyjść za mąż". Lepiej przestawić swoje myślenie ze "znajdzie się wreszcie ktoś, kto mnie doceni" na "znam swoją wartość i z byle kim się nie zadaję". Brak fajnych facetów pod ręką nie powinien być powodem do wpadania w kompleksy, bo równie dobrze można narzekać na pogodę. Rzucanie się na pierwszego lepszego też już nie raz zdarzało się w tym wątku, choć lepsze było w nim tylko to, że w przeciwieństwie do eksa przyniósł na randkę kwiaty (a potem wysyłał buziaczki byłej dziewczynie na fejsie, "ale co tam, przystojny i kulturalny").
|
|
#1359 | |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam sobie niedawno, wycieczkę do innego miasta, przejechałam pół Polski. Spałam w pociągu, byłam zmęczona, ale frajda przeogromna. Zobaczyłam nowe miejsca, poznałam nowych ludzi. W pociągu poznałam świetną dziewczynę, z którą bardzo dobrze mi się rozmawiało, mimo że się nie znałyśmy. Oczywiście, zeszło na temat facetów. I znów nie mogłam się nadziwić, jak to jest, że dziewczyna ładna, zadbana, inteligentna, z ambicjami, bo robi doktorat, pracuje na uczelni i dodatkowo w jakieś firmie, gdzie potrzebna jest znajomość węgierskiego. Naprawdę ciekawa osoba, a facet i ją wystawił. Jak widać nie wszystko jest logiczne, uczucia nie są.
Wróciłam do domu zmęczona i zadowolona. Poszłam spać, dopiero wstałam. I w sumie refleksja na dziś jest taka, że czuję się dobrze. Nie sądziłam, że tak będzie, ale czuję, że nie brakuje mi aż tak bardzo eks, jak się tego spodziewałam. A i ważna rzecz. Daje radę nowy Rojek, za☠☠☠iste, ciągle tego słucham. https://www.youtube.com/watch?v=Zcf9Wu3sy3s Cytat:
Dlatego, lepiej nie skupiać swojego życia na jednym celu, jakim jest szukanie kogoś. Jak ma się znaleźć to się znajdzie. Postanowiłam sobie po zerwaniu, że chcę się skupić na swoim życiu i swoim szczęściu.
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2014-06-15 o 12:52 |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
może i kiedyś kogoś znajdę,ale wiem,ze to już nie będzie taka miłość jak ta...nie dam rady, nie jestem eksem,żeby co chwile kochać kogos innego.
|
|
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim.. Ja pomimo tego, że niby nadal jesteśmy razem to nadal jestem w dołku, mam tak straszny mętlik w głowie, że po prostu nie wytrzymuje już :/ Przyjaciółka czasu nie ma dla mnie, nawet na głupiego smsa jej ciężko odpisać,z kolei znowu dwóch chłopaków, też przyjaciół moich, wgl nie potrafią zrozumieć mojej sytuacji. Powtarzają tylko, żebym to olała i cieszyła się życiem, że oni dlatego dziewczyn nie szukają bo potem nie potrzebne problemy są i tyle z ich pocieszenia..
Ja kurcze ciągle sobie wyobrażam, jak to będzie wspaniale jak on wróci, że spotkamy się i dogadamy, a potem już będzie wszystko dobrze.. Marze o tym, żeby mnie przytulił, pocałował.. A wiem, że są małe szanse na to, że cokolwiek jeszcze z naszego związku będzie, bo ja już sama zaczynam mieć wątpliwości i się zastanawiam czy tego nie zakończyć, chociaż bardzo tego nie chce, ale nie chce też żyć potem z myślą, że on może w każdej chwili znowu takie coś odwalić.. |
|
|
|
#1362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1363 |
|
Zadomowienie
|
ja sie podobam takim co nie są w moim typie z charakteru...a mi się podobają tylko tacy pewni siebie i towarzyscy, którzy są moim przeciwieństwem...czemu tak jest?
Edytowane przez kawa_o Czas edycji: 2014-06-15 o 16:42 |
|
|
|
#1364 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
A miłość, jak to miłość, każda inna Raz słabsza, raz mocniejsza, raz inspirująca, raz toksyczna...Zgadzam się z dziewczynami, że bez terapii będziesz tkwiła w bagnie przez kolejnych 20 lat.
|
|
|
#1365 |
|
Zadomowienie
|
najchętniej bym wymazała z pamięci ten rozdział,wtedy mogłabym zacząć żyć na nowo
|
|
|
|
#1366 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Gdybyś cofnęła czas, zapewne znalazłby się inny powód, dla którego wpadłabyś w doła. To jest w Tobie, musisz się rozpracować, od tego jest terapia
|
|
|
#1367 |
|
Zadomowienie
|
coś mi sie zdaję,że z moją psychą nie będę potrafiła stworzyć udanego związku, lepiej jak będę sama,niż żebym miała kogoś ranić,moze nie kazdy sie nadaje do tego
|
|
|
|
#1368 |
|
Nie depcze krokusów
|
To przestań biadolić, że nikt Cię nie pokocha, skoro lepiej, byś była sama
![]() Dziewczyno, ogarnij się najpierw, a potem zobaczymy, czy się zlecą do Ciebie adoratorzy
|
|
#1369 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoro odszedł to moim zdaniem już jest to zakończone - to po pierwsze. A po drugie sama na swoim przykładzie wiem, że powroty nie są najlepsze. Też za pierwszym razem wyobrażałam sobie jak to będzie błogo jak będzie chciał wrocić. Owszem chciał i to 2 razy. Z większym mętlikiem po tym wszystkim wyszłam niż po pierwszym razie. Czasem naprawdę nie warto, bo to tylko cierpienie jeszcze większe dla serducha.
04.07.2013 - jestem kierowcą! "To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013 ![]() _________________________ __________ Odchudzam się z Wizażem! luty 2013: 83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg CEL: 75 kg!! |
|
|
|
|
#1370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co, pojechałam w ten weekend na wesele kuzyna. Sama, bo stwierdziłam, że nie potrzebuję kogoś brać na siłę tylko po to, żeby z kimś jechać. Poznałam tam dziewczynę, która..... jest w związku małżeńskim z moim eksem. Mówię to w przenośni...przegadałam z nią wiele godzin i aż się śmiałyśmy jak bardzo nawzajem nasze historie są do siebie podobne. Poczułam, że to jakieś przeznaczenie... ta dziewczyna ma z nim dziecko i jest nieszczęśliwa, facet milion razy robił ją w ciula i ona teraz kompletnie nie potrafi mu zaufać, nawet jeśli on zachowuje się fair to ona ciągle ma podejrzenia że ją zdradza, oszukuje. Nie wiem jak to nazwać, ale po prostu poczułam, że jakimś zrządzeniem losu miałam się tam znaleźć sama i ją poznać...
|
|
|
|
#1372 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie a ja ciągle nie umiem tego wszystkiego zrozumieć... jak można zostawić kogoś z dnia na dzień?? nie wyobrażałam sobie życia bez tego człowieka a on ma to w d***e... jak można być tak bardzo bezwzględnym?? myślicie, że da sie przestać kochać z dnia na dzień po 4 latach?? Każdy mówił mi, że on tak szaleńczo mnie kocha... on też tak twierdził... uczę się życia bez niego.. i raz jest lepiej raz gorzej... ale mój mózg nie umie pojąc takiego zachowania.
|
|
|
|
#1373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
2) nie kochał Cię. Przepraszam jeśli było to brutalne, ale sama się nad tym zastanawiałam i to jedyne sensowne odpowiedzi, do których doszłam. |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zadomowienie
|
Tego nie zrozumiesz, ja próbowałam i powiem Ci, że się nie da... Sama chciałabym znać odpowiedzi na wiele pytań... Nie analizuj tego, bo zamiast ruszyć ze swoim życiem do przodu, będziesz tkwić ciągle w martwym punkcie...
|
|
|
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
Zaraz,chyba są dwie strony medalu.
Nie ukrywajmy,ale są kobiety,które zdradzają,oszukują i kombinują. Cóż,nie żebym broniła facetów,ale jednak... Przecież każdy ma cierpliwość. Jeżeli kobieta w stosunku do swojego faceta nie zachowuje się fair no to nie powinna liczyć,że on z pochyloną głową będzie wszystko przyjmował. Można wybaczyć,ale nie ciągle. Jeżeli ona nim pomiata,a on ma temperament to w końcu nie da sobie wejść na głowę,takie jest moje zdanie. Nawet baaaardzo cierpliwy facet,baardzo kochający,któremu zależy w końcu pęknie. Czy to choć trochę nie tłumaczy zachowania facetów,które tu opisujecie? Jeśli kobieta jest w stosunku do faceta w porządku,ma pełne prawo oczekiwać od niego tego samego,ale jeśli jest odwrotnie,to nie ma co ukrywać,nie powinna liczyć na pobłażliwość jeśli ona nie wykazuje ŻADNEJ poprawy. Mój facet był żonaty,ma trójkę dzieci,żona zdradzała go od trzech lat. Ze względu na miłość i oczywiście na dzieci,chciał to poskładać,był gotów wybaczyć,ale postawił warunek,że ona zerwie wszelkie kontakty z tym drugim. Niestety,nie zrobiła tego. Jeszcze na złość robiła umawiając się z nim częściej,poniżała męża i nie patrzyła na to,że mają dzieci,a to one ucierpiały najbardziej. Jej zachowanie można wyjaśnić miłością do tego drugiego. Ale jak wyjaśnić to,że nawet teraz,po rozwodzie,robi jakieś podchody,na złość,byle tylko zgnoić człowieka. I to nie było tak,że mąż był zły. Miała wszystko. Sama dopiero niedawno to przyznała,że był dobrym mężem. Więc co jest nie tak,co powoduje jej zachowanie? |
|
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
Złapał mnie dół ale chyba nie przez niego. Wszystko zbiegło się w czasie, sesja, problemy w domu i zerwanie. Jest ze mną słabo. Rano budzę się z walącym sercem, niepokojem i tak mam przez większość dnia. "Leczę się" ziółkami i porcją śmiechu
ale i tak jest mi ciężko.Chyba nie on jest głównym problemem, chociaż przestał się odzywać, zobaczył że mnie to nie rusza. Przyznam szczerze, że popatrzyłabym jeszcze jak cierpi i pisze, że to jego największy błąd. Jutro egzamin, trzymajcie za mnie kciuki
|
|
|
|
#1378 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
chodzi o to, że kobiety bardziej przeżywają, przetwarzają, a faceci tymczasem zachowują się w większości przypadków jak gdyby z dnia na dzień zapomnieli o wszystkim
|
|||
|
|
|
#1379 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Popieram!
|
|
|
#1380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zabrzmi bardzo banalnie, ale czas jest Twoim sprzymierzeńcem Jeszcze chwila i nie będziesz już tego tak odczuwać jak teraz. Jak to się mówi "What goes around comes back around" także nie pozostaje nam nic innego jak uzbroić się w cierpliwość! Głowa do góry
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:56.

...