|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI
Cytat:
Nie do końca idealny rozmiar nie musi być problemem, imho: -jeśli stanik jest troszkę za duży, nie jest to problem, dopóki zapewnia podtrzymanie oraz nie przesuwa się na tyle, żeby ocierać skórę. Sama mam kilka staników, które są trochę przyduże w miseczkach, ale dobre w obwodzie, trzymają dobrze, tylko efekt dekoltowy nie jest tak ładny jak kiedy miałam miseczkę F. Pod ubraniem natomiast nie widać, że są przyduże. Przydużość w miseczkach raczej nie powinna dawać innych efektów niż estetyczne. Za duży obwód natomiast nie da podtrzymania i moze powodować ocieranie i wbijanie się ramiączek. -jeśli stanik jest troszeczkę przymały, przede wszystkim sprawdzamy, czy fiszbiny nie są za małe. Za małe fiszbiny, nachodzące na pierś z którejkolwiek strony to absolutne nie! To jest niezdrowe i deformuje piersi. Natomiast jeśli fiszbina jest ok, okala całą pierś, ale jest lekkie bułkowanie, to w sumie można nosić - ja bym powiedziała że bułkowanie od strony pachy jest złe, bo tam są gruczoły limfatyczne, w dodatku może ocierać przy ruchu. Ale malutkie wylewanie się biustu w okolicach mostka czy górnej krawędzi raczej nie jest tragedią - w przypadku lejącego się biustu może być nie do uniknięcia w wyciętych fasonach, a przy jędrnym z kolei w ogóle nie powinno wpłynąć na biust. Oczywiście mówię tu o lekkim niedopasowaniu przy lekko za małych miseczkach. Za ciasny obwód jest nie do przyjęcia, może powodować różne dolegliwości. A w ogóle to wiele kobiet ma sporą różnicę w biuście w czasie cyklu - przed okresem spuchną, po się zmniejszą i to potrafi być jeden albo nawet więcej rozmiarów miski, więc często lepiej mieć w szufladzie troszkę mniejsze i troszkę większe staniki.
|
|
|
#482 |
|
Wtajemniczenie
|
W ogóle zmierzyłam się dzisiaj raz jeszcze i wyszedł mi inny rozmiar niż wcześniej miałam - no cóż... skutki przytycia.
Z 65DD zrobiło mi się 65GG/70FF, chociaż nie wiem czemu, skoro wcześniej miałam pod biustem 72 (i 65 ok to rozumiem), ale teraz mam prawie 80 - to chyba lepiej 70-75? bo ja nie lubię za bardzo ścisłych, mam dość szerokie żebra po prostu i to mocno kościste i przy ścisłych stanikach mnie boli. Poprzeglądałam allegro i te wszystkie staniki, do kilku sprzedawczyń pisałam... i ciągle problemem jest ten rozstaw miseczek. Wszystkie są zwyczajnie za małe, bo mają 12-14cm, a ja potrzebuję 15-16cm. Czy któraś z Was może ma podobny rozmiar do mojego i może podpowiedzieć jakie modele mają ten szerszy rozstaw?
Lubię czytać Edytowane przez Farisss Czas edycji: 2014-06-01 o 17:17 |
|
|
|
|
#483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Próbowałam Avy i też wąskie.
|
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie podobaja mi sie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#487 |
|
Wtajemniczenie
|
Farisss, z szerszym rozstawem fiszbin kojarzy mi się Freya i Panache SuperBra, bo te mnie strasznie atakowały pod pachami, przynajmniej ich balkonetki. Może KrisLine/Dalia? A co do obwodu, to 75 powinno być ok, w nowszych modelach nie trzeba zaniżać aż tak bardzo.
|
|
#488 |
|
Wtajemniczenie
|
No Freya to tylko niektóre modele a i z tymi ciężko :/
Z tych pozostałych to poszukam, dzięki
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie z innej beczki.
Stała się ostatnio rzecz niespodziewana Schyliłam się, żeby coś podnieść i usłyszałam trzask. Bluzka w całości, materiał w biustonoszu też wydawał się okey. hmm... Okazało się, że w mojej Dalii złamała się fiszbina
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
|
#491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#492 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczynki, pomóżcie mi proszę.
Nie wiem jaki mam rozmiar stanika, ale wiem, że noszę zły. Jak zerkałam tak wstępnie na modele różne to tak pomyślałam, że mnie nie stać a to, żeby kupić stanik za 60 zł ![]() Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji? Żeby mieć dobry stanik za nieduże pieniądze? Moje wymiary to: 90 cm pod biustem ciasno, 95 luźno 110 cm w biuście na wysokości brodawek, 112 cm w pozycji pochylonej |
|
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Dobry pomysł z ta reklamacją
![]() tylko czy po roku mam jeszcze paragon. Oto jest pytanie ![]() Lubię zachowywać sobie na droższe rzeczy paragony to może się znajdzie. |
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję za tak obszerną odpowiedź. W obwodzie wydaje mi się okay, nie przesuwa mi się obwód ani też nic nie obciera, więc no, nie jest źle.
|
|
|
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
W ramach propozycji reklamacji biustonosza z Dalii znalazłam z niego nawet pudełko.
Mam paragon z zakupu biustonosza w tej samej cenie i z tej samej firmy tylko kurcze pamiętam, że wtedy byl kupiony inny niż ten który będę chciała dać do reklamacji. Data z 28 czewca 2013. Jak to widzicie? Na paragonie jest tylko adnotacja "bielizna damska" bez wyszczególnienia marki. |
|
|
|
|
#496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wczoraj udało znaleźć w Cubusie kilka biustonoszy w końcu w dobrym rozmiarze
A tam znalazłam 65B w odpowiednimi fiszbinami i leżą idealnie Wzięłam 2, zwykły, gładki czarny i bez żadnych poduch czy czegoś i jeden cielisty z niewielkim push-upem. Są wygodne, nic nie uwiera, i zapinając się na najluźniejszą haftkę jest ciasno ale nie znowu aż tak zeby mnie cisnęło ![]() Jestem przeszczęśliwa bo już miałam dość zamawiania przez internet i ciągłego odsyłania
|
|
|
|
|
#498 |
|
Zadomowienie
|
bardzo możliwe, że była to płatność kartą, dzięki wielkie za przypomnienie
![]() Czy na biustonoszach Dali jest gdziekolwiek informacja, żeby prać je ręcznie? Nie ukrywam, że ten, który oddałam do reklamacji kilka razy wrzuciłam do pralki.
|
|
|
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
Teoretycznie każdy biustonosz powinno się prać ręcznie, nie wiem, czy na metkach Dalii jest to oznaczenie, ale na kilku firmach widziałam.
|
|
#500 |
|
Zadomowienie
|
Swego czasu byłam na szkoleniu Dalii i bardzo podkreślali żeby prać ręcznie, bo zabezpieczenia końcówek fiszbin źle znoszą wysokie temperatury. Ale spróbować zawsze możesz, w końcu tu rozwaliła się fiszbina po środku...
Powodzenia
bo nie ma za małych lub za dużych piersi Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy
|
|
|
|
|
#501 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wg mnie, jeżeli mam biustonosz od roku to raczej powinien wytrzymać , bo to nie jest chiński materiał i zapłaciłam za niego niemało, dlatego jakość też się tu liczy. |
||
|
|
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
Biustonosz - chiński czy nie- to delikatna rzecz i trzeba go prać tylko ręcznie
Ja piorę w rękach w delikatnym płynie do płukania a suszę rozłożone. Miseczki się nie odkształcają, fiszbiny są na miejscu ( jak prałam w pralce to nie raz robiły się dziury przez które wylatywały fiszbiny i stanik był do wyrzucenia), biustonosz się nie rozciąga. Tu nie chodzi o cenę biustonosza, a o to, z czego jest zrobiony. To są głównie delikatne materiały, dobrej jakości bawełna, satyna czy koronki, które nie lubią się z mocnymi chemicznymi proszkami i podskakiwaniem w pralce .
|
|
|
|
|
#503 |
|
Rozeznanie
|
Ja wszystkie staniki piorę w pralce, najstarsze mają ze 2-3 lata i nadal wszystko z nimi w porządku, mimo kontaktu z pralką. Skoro takie pranie im nie szkodzi to po co mam się męczyć
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
także po 2latach intensywnego używania inlyhera bez skrupułów wrzucam do pralki na 30st.
|
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
Swego czasu widziałam taką książkę reklamacji w pewnym sklepie i odrzucane byly raczej tylko typowe wyłudzenia, więc nie sądzę, żeby producent robil problemy. Prędzej leniwa pani w sklepie, ale przyjąć powinna.
Sent from my RM-875_eu_poland_956 using Tapatalk
|
|
|
|
|
#508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i jak sobie z tym fantem poradzić? Chodzić w czystym staniku "narażając" go na pralkę, czy prać ręcznie i patrzeć jak biel robi się beżowa, ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Dziewczyny mam pomysł Tak w ramach dygresji do tematu reklamacji ![]() Co powiecie na stworzenie wątku z aktualnymi promocjami dotyczącymi bielizny. Czasem ta ulubiona kosztuje niemało, a warto czasem trafić jakąś fajną promocję, o której czasem nie mamy pojęcia. Mogłybyśmy wrzucać to co znajdziemy w swoich sklepach, Internecie etc. Co Wy na to moje Panie?
|
|
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Super
to trzeba jakoś go ładnie nazwać tak po naszemu, biustonoszowo ![]() "Biustonosze i to co bliskie ciału-promocje, wyprzedaże i to co się w temacie nadarzy" ![]() "Biustonosze-promocje, wyprzedaże i to co się w temacie nadarzy" Jak są inne pomysły to piszcie, zróbmy burze mózgów na rzecz kolejnych pokoleń
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Schyliłam się, żeby coś podnieść i usłyszałam trzask. Bluzka w całości, materiał w biustonoszu też wydawał się okey.