Jedne już mamuśkami są, drugie wciąż do swych marzeń mkną ;) Cz. I - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 10:10   #841
silk_a
Raczkowanie

Dot.: Jedne już mamuśkami są, drugie wciąż do swych marzeń mkną ;) Cz. I

Cytat:
Napisane przez cicci Pokaż wiadomość
Mam na imię Ania i mam 31 lat.
Staramy się 16 cykli. Przez ostatni rok miałam monitoring ze stymulacją ale niestety nie udało się nam zaciążyć pomimo tego, że za każdym razem potwierdzono owulkę a wszystkie moje badania i badania mojego męża były ok mój gin zdecydował, że czas na IUI. Z moich obliczeń wynika, że coś koło sierpnia będę miała. Tj. nie w następnym cyklu ale w kolejnym. Ale zależy to też od badań, które musimy zrobić przed czyli czy będą ok lub czy będziemy musieli się leczyć.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Nie musi. W zasadzie mój gin chciał od razu już, już robić inseminację, w gorącej wodzie kąpany ale niestety trzeba zrobić wsześniej odpowiednie badania a poza tym ja sama chciałam psychicznie odpocząć.

A Wy staracie się sami czy pod kontrolą ginekologa?

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Znam jednego mężczyznę, który przyjął nazwisko żony polemik stron niezainteresowanych było przy tym co nie miara, bo to mało spotykane ale skoro jest dopuszczalne to o co chodzi?
Ja sobie nie wyobrażam zmiany nazwiska. Dla mnie to utrata części osobowości. Mieszkam we Włoszech a tutaj nazwiska po ślubie się nie zmienia, na całe szczęście!

My staramy sie narazie be zpomocy lekarza. Tzn przed staraniami byłam u ginekologa żeby się przebadać i powiedział że ejstem zdrową kobbieta i mogę starac się o dziecko.
I tak jak Ty piszesz tż badania ok, owulacje są nawet regularne i nadal nic... a co gin Wam na to mówił?
silk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 10:15   #842
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez migotka_m Pokaż wiadomość
Niby jestem zdrowa, a w tym cyklu Owu była, przeszła, tempka spadła i już wiem, że nic z tego nie będzie. Czekam na kolejny cykl, ani się obejrzałam i to już będzie 4-ty...
Trzymam kciuki w nowym cyklu

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
A ja odebrałam dzisiaj wynik progesteronu w 6. dniu po potencjalnej owulacji i wszystko wskazuje na to, że to była najnormalniejsza w świecie naturalna owulacja pierwsza od niepamiętnych czasów Progesteron wynosił 15,16 . Ten cykl jest po zabiegu łyżeczkowania (9tc) i jeszcze nie miałam @, a serduszkowaliśmy 2 dni przed ovu... jestem bardzo ciekawa jak to się zakończy. Nie chcieliśmy się starć tak od razu, ale błędnie założyliśmy, że skoro nie mam naturalnej owulacji to teraz też nie dostanę, a tu psikus
Ja już Ci pisałam. Życzę wpadki

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Ej .... Ja różyczkę miałam dwa razy. Toxoplazmozy nie robiłam. Mam w domu imprezę. Towarzycho się ochlało... Oprócz mnie, bo jutro idę do pracy :/. I wiecie cooo? Ja chyba sie starzeję. Jak patrzę na poważnych ludzi tańczących po raz ósmy "ona tańczy dla mnie" to ja wymiękam.
Nie moje klimaty. No ale cóż ... Szefu zaprosił swoich pracowników na grilla po skończonym projekcie. Przyszli z żonami... Po pięciu godzinach mam dość. Zrobiłam angielskie wyjście i nawiałam na pięterko do sypialni

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Da się mieć dwa razy różyczkę?

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość

Kurczę nie zdążę z tymi badaniami, jutro wyjeżdżam na Mazury. Ale bedzie , nie będę marnowala cyklu bo badań nie zrobiłam...

Nie no błagam nie ma co się ograniczać. Badania zrobisz potem. Już w ciąży mam nadzieję

Cytat:
Nie mam bladego pojęcia ale jak będę to pierwsze sie o tym dowiecie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
a ja skoro nie potrafię tak łatwo zajść w ciążę, biorę się za siebie

czas zrzucić to, co zafundowała mi moja tarczyca
No to za figurę
Niedługo Ci piłka z przodu wyrośnie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej hej

Witam się po weselu

Było zacnie, PM wyglądała tak Wszystko dopięte na ostatni guzik W domu byliśmy o 2:30 (zaczęło się o 12, więc jestem w szoku, że tak długo wytrzymałam)
Czyli impreza udana

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dzisiaj jadę na plener... Ale najpierw do urzędów, mój tz wziął moje nazwisko i zmieniamy mu dokumenty na wariata...

Uuu dość niespotykanie
Chyba macie ładną pogodę na plener, co?

Cytat:
Cześć dziewczyny
Mogę dołączyć?
Staramy się z mężem już koło półtorej roku roku. Teraz dwa miechy przerwy a następnie pierwsze IUI.
Pozdrawiam wszystkie
Hej

Cytat:
Staramy się 16 cykli. Przez ostatni rok miałam monitoring ze stymulacją ale niestety nie udało się nam zaciążyć pomimo tego, że za każdym razem potwierdzono owulkę a wszystkie moje badania i badania mojego męża były ok mój gin zdecydował, że czas na IUI. Z moich obliczeń wynika, że coś koło sierpnia będę miała. Tj. nie w następnym cyklu ale w kolejnym. Ale zależy to też od badań, które musimy zrobić przed czyli czy będą ok lub czy będziemy musieli się leczyć.[COLOR="Silver"]

Ojej, przykro mi. Mam nadzieję, że IUI będzie strzałem w dziesiątkę

Nie wiem czemu mi wszystkiego nie zacytowało
Co do waszych dywagacji na temat ilości cyklów starań.
Ja moich obecnych nie liczę jako cykle starań sensu stricte, bo w końcu się zabezpieczam.
Ale liczę to jako cykle hmmm... oczekiwania na dziecko? walki o ciążę?
Jak mi się uda zajść to moim zdaniem o ciążę starałam się rok. Nie aktywnie poprzez seks, ale to jest rok walki.

No i chyba podjęłam decyzję. Badam się początkiem lipca i niech będzie co ma być. Jak wynik nie zwariuje to się staramy

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 10:19   #843
Olgietka
Zakorzenienie

dzień dobry.
Cicci witaj
Silk_a u mnie też teoretycznie 7cs ale praktycznie to trzeci z rzędu odpuszczamy przez to tsh.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cowie pamietam że pediatra był zdziwiony i uznał że to wczesniej to może nie była różyczka

Stary 2014-06-16, 10:32   #844
cicci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez silk_a Pokaż wiadomość
My staramy sie narazie be zpomocy lekarza. Tzn przed staraniami byłam u ginekologa żeby się przebadać i powiedział że ejstem zdrową kobbieta i mogę starac się o dziecko.
I tak jak Ty piszesz tż badania ok, owulacje są nawet regularne i nadal nic... a co gin Wam na to mówił?
W zasadzie to nic nie mówi, dlaczego tak się dzieje. Oni sami nie wiedzą. U mnie był problem z owulacją ale stymulacją udało mi się ją przywrócić. Zapewniał mnie, że zajdę w ciążę dość szybko bo problem był "błahy" ale minął rok i nie udało się. Wiesz, każdy cykl to około 18 % szans na zajście w ciążę więc już sam początek jest dość ciężki. Jak tak sobie pomyślę to jest to strasznie skomplikowana sprawa. Na jakimś etapie coś zawodzi ale nie wiem co. No nic, głowa do góry, cycki do przodu staramy się dalej!

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
dzień dobry.
Cicci witaj
Silk_a u mnie też teoretycznie 7cs ale praktycznie to trzeci z rzędu odpuszczamy przez to tsh.
Hej
Jak wysokie masz TSH? Udaje Ci się powoli zbijać?
cicci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 10:43   #845
silk_a
Raczkowanie

Cytat:
W zasadzie to nic nie mówi, dlaczego tak się dzieje. Oni sami nie wiedzą. U mnie był problem z owulacją ale stymulacją udało mi się ją przywrócić. Zapewniał mnie, że zajdę w ciążę dość szybko bo problem był "błahy" ale minął rok i nie udało się. Wiesz, każdy cykl to około 18 % szans na zajście w ciążę więc już sam początek jest dość ciężki. Jak tak sobie pomyślę to jest to strasznie skomplikowana sprawa. Na jakimś etapie coś zawodzi ale nie wiem co. No nic, głowa do góry, cycki do przodu staramy się dalej!

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Hej
Jak wysokie masz TSH? Udaje Ci się powoli zbijać?

To dziwne .... Ale dobrze że masz taka motywację ja w tym cyklu troche wyluzowałam bo mozna zwariować. rozmawiałam z TŻ ale on nie chce się przebadać... a też ine chcę go zmuszać. narazie używam argumentów ale nie wiem co dalej...

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
dzień dobry.
Cicci witaj

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cowie pamietam że pediatra był zdziwiony i uznał że to wczesniej to może nie była różyczka

A jak do tego podchodzi Twój TZ? bo mój myślał że od razu się uda. Ze to tak latwo i dziecko jest

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki w nowym cyklu

Ja już Ci pisałam. Życzę wpadki

Da się mieć dwa razy różyczkę?

Nie no błagam nie ma co się ograniczać. Badania zrobisz potem. Już w ciąży mam nadzieję

No to za figurę
Niedługo Ci piłka z przodu wyrośnie

Czyli impreza udana

Uuu dość niespotykanie
Chyba macie ładną pogodę na plener, co?

Hej

Ojej, przykro mi. Mam nadzieję, że IUI będzie strzałem w dziesiątkę

Ja moich obecnych nie liczę jako cykle starań sensu stricte, bo w końcu się zabezpieczam.
Jak mi się uda zajść to moim zdaniem o ciążę starałam się rok. Nie aktywnie poprzez seks, ale to jest rok walki.

No i chyba podjęłam decyzję. Badam się początkiem lipca i niech będzie co ma być. Jak wynik nie zwariuje to się staramy

Jeżeli mnie znów ie uda sie zaciążyć w tym cyklu to kolejny też mmi się bedzie zaczynał od początku lipca
Stary 2014-06-16, 10:51   #846
cicci
Rozeznanie

Cytat:

Cowie zapewne pisałaś wcześniej ale nie wiem dlaczego się zabezpieczasz? Myślę, że starania liczą się od momentu decyzji. I to nie jest tak, że co cykl to kolejna szansa bo czasem wychodzą jakieś problemy, które tą szansę przekreślają. I te problemy trwają nawet po kilka miesięcy ale rozwiązuje się je właśnie po to aby zajść w ciążę, więc liczenie cykli faktycznie jest dość skomplikowane. Ja akurat liczę te, w których była owulka i kochanie się. Też miałam przerwę w ciągu tych miesięcy bo czasem wyskakiwały jakieś inne problemy natury zdrowotnej

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
To dziwne .... Ale dobrze że masz taka motywację ja w tym cyklu troche wyluzowałam bo mozna zwariować. rozmawiałam z TŻ ale on nie chce się przebadać... a też ine chcę go zmuszać. narazie używam argumentów ale nie wiem co dalej...
Niestety, ale faceci są jak dzieci
cicci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 10:55   #847
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Cowie zapewne pisałaś wcześniej ale nie wiem dlaczego się zabezpieczasz? Myślę, że starania liczą się od momentu decyzji. I to nie jest tak, że co cykl to kolejna szansa bo czasem wychodzą jakieś problemy, które tą szansę przekreślają. I te problemy trwają nawet po kilka miesięcy ale rozwiązuje się je właśnie po to aby zajść w ciążę, więc liczenie cykli faktycznie jest dość skomplikowane. Ja akurat liczę te, w których była owulka i kochanie się. Też miałam przerwę w ciągu tych miesięcy bo czasem wyskakiwały jakieś inne problemy natury zdrowotnej
No właśnie, ale te wszystkie miesiące przerwy są dążeniem do celu

Ja się obecnie zabezpieczam, bo mam problem z tarczycą, który mi się przyapałętał po poprzedniej ciąży (poronionej) i tak się z nia bujam ponad pół roku
No, ale u mnie sytuacja wygląda tak, że raczej całe życie będzie jakiś problem i całe życie pod opieką endokrynologa.
A skoro już wiadomo co mi jest, leki biorę to chyba zaryzykuję ciążę
Bo nawet jeśli się mnie teraz idealnie ustawi to w ciąży znów się może dziać coś dziwnego. Więc już chyba nie chcę czekać

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-16, 11:16   #848
Olgietka
Zakorzenienie

Cowie wprowadzasz zamęt w mojej łepetynie.

Stary 2014-06-16, 11:18   #849
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Cowie wprowadzasz zamęt w mojej łepetynie.

Why?

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-16, 11:24   #850
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Staramy się 16 cykli. Przez ostatni rok miałam monitoring ze stymulacją ale niestety nie udało się nam zaciążyć pomimo tego, że za każdym razem potwierdzono owulkę a wszystkie moje badania i badania mojego męża były ok mój gin zdecydował, że czas na IUI. Z moich obliczeń wynika, że coś koło sierpnia będę miała. Tj. nie w następnym cyklu ale w kolejnym. Ale zależy to też od badań, które musimy zrobić przed czyli czy będą ok lub czy będziemy musieli się leczyć.

A Wy staracie się sami czy pod kontrolą ginekologa?

Znam jednego mężczyznę, który przyjął nazwisko żony polemik stron niezainteresowanych było przy tym co nie miara, bo to mało spotykane ale skoro jest dopuszczalne to o co chodzi?
Ja sobie nie wyobrażam zmiany nazwiska. Dla mnie to utrata części osobowości. Mieszkam we Włoszech a tutaj nazwiska po ślubie się nie zmienia, na całe szczęście!
W takim razie bardzo mocno trzymam
Dużo tych badań macie

No właśnie mało spotykane jest, że facet przyjmuje nazwisko żony to też zależy jakie miał- znam faceta co ma na nazwisko Kozibąk ale wątpię żeby zmieniał po ślubie, moim zdaniem to takie mało męskie

Długo mieszkasz we Włoszech A z tym pogrubionym to fajna opcja

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3

Edytowane przez Karoloo
Czas edycji: 2014-06-16 o 11:38
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 11:58   #851
missbennet
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!

Witaj cicci! Trzymam kciuki za IUI, mam nadzieję, że będzie fasolka

tak czytam o tych waszych tarczycach i dochodzę do wniosku, że najwyższy czas sprawdzić dokładnie tarczycę... do tej pory olewałam sprawę, nawet po skierowanie nie poszłam... ale czas iść! bo nawet jak się nie uda z fasolką (bo nie tylko tarczyca nas blokuje) to przynajmniej waga będzie spadać

a w ogóle, czy ja się wam chwaliłam, że małż już sam z siebie powiedział, ze zapisze się do lekarza? wiem, że to mało, jeszcze nie jest nawet umówiony, ale znam go na tyle, że widzę światełko w tunelu
missbennet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 12:02   #852
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez missbennet Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

tak czytam o tych waszych tarczycach i dochodzę do wniosku, że najwyższy czas sprawdzić dokładnie tarczycę... do tej pory olewałam sprawę, nawet po skierowanie nie poszłam... ale czas iść! bo nawet jak się nie uda z fasolką (bo nie tylko tarczyca nas blokuje) to przynajmniej waga będzie spadać

a w ogóle, czy ja się wam chwaliłam, że małż już sam z siebie powiedział, ze zapisze się do lekarza? wiem, że to mało, jeszcze nie jest nawet umówiony, ale znam go na tyle, że widzę światełko w tunelu
Nie badałaś jeszcze tarczycy!
Koniecznie śmigaj na badania

Nie chwaliłaś się, ale dla małża Może i mało ale z jego strony to duży krok

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 12:10   #853
silk_a
Raczkowanie

Cytat:
cześć dziewczyny!

Jak dla mnie to bardzo dużo by to znaczyło. Ze mężczyzna chce się przebadac. No i to mogę nazwać męskim zachowaniem! JEst problem to szukam rozwiązania. a nie ja nie msuzę się badać bo ja facet ejstem i to nie moja wina
dla Twojego TŻ
Stary 2014-06-16, 12:14   #854
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

Witaj cicci Jakie macie badania zrobić przed IUI?

KArola, Kozibąk Nie no nie możliwe

Miss to Ty marudzisz, że mąż nie chce się przebadać, a sama tego nie zrobiłaś? Patrząc na Twoje cykle musisz to zrobić jak najszybciej

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 12:16   #855
cowie
Zakorzenienie

Kurde myślałam, że po naszych tarczycowych przebojach już każda zbadała tarczycę!
Miss marsz!

A TŻ - no nareszcie! na odwagę

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-16, 12:18   #856
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Nie badałaś jeszcze tarczycy!
Koniecznie śmigaj na badania

Nie chwaliłaś się, ale dla małża Może i mało ale z jego strony to duży krok
miałam tylko robione tsh, bo to zleciła gin, ale te wszystkie ft chcę sprawdzić

ze strony małża to olbrzymi krok już jestem z niego dumna

Cytat:
Jak dla mnie to bardzo dużo by to znaczyło. Ze mężczyzna chce się przebadac. No i to mogę nazwać męskim zachowaniem! JEst problem to szukam rozwiązania. a nie ja nie msuzę się badać bo ja facet ejstem i to nie moja wina
dla Twojego TŻ
kochana, my akurat wiemy, że problem jest głównie po jego stronie (choć nazwalabym go raczej technicznym ), tu bardziej chodzi o to, że on boi się wyniku i wstydzi się rozmawiać na temat seksu itp., z obcymi, bo tak został wychowany nie to co ja
Stary 2014-06-16, 12:26   #857
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Why?

Bo ja tez chciałabym JUŻ... Najdalej w sierpniu. Szczerze mówiąc miałam nadzieje na prezent z okazji rocznicy. Tak sobie wykoncypowałam, ze skoro przez dwa miesiące spadło o 2 na 50 to przez miesiąc powinno spaść o kolejne 2 a w tym tempie do 2 dojdę .... koło września
Wiec może by koło sierpnia zacząć próbować ?

Stary 2014-06-16, 12:34   #858
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Bo ja tez chciałabym JUŻ... Najdalej w sierpniu. Szczerze mówiąc miałam nadzieje na prezent z okazji rocznicy. Tak sobie wykoncypowałam, ze skoro przez dwa miesiące spadło o 2 na 50 to przez miesiąc powinno spaść o kolejne 2 a w tym tempie do 2 dojdę .... koło września
Wiec może by koło sierpnia zacząć próbować ?

Dojdź chociaż do 4. Przy dobrze dobranej dawce powinno spadać szybciej. Z resztą kiedy, za miesiąc masz kontrolę?
Ten miesiąc jeszcze bym się wstrzymała i zdecydowała co i jak po kolejnej kontroli

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-16, 12:40   #859
silk_a
Raczkowanie

Cytat:
miałam tylko robione tsh, bo to zleciła gin, ale te wszystkie ft chcę sprawdzić

ze strony małża to olbrzymi krok już jestem z niego dumna

kochana, my akurat wiemy, że problem jest głównie po jego stronie (choć nazwalabym go raczej technicznym ), tu bardziej chodzi o to, że on boi się wyniku i wstydzi się rozmawiać na temat seksu itp., z obcymi, bo tak został wychowany nie to co ja
My nie wiemy po czyjej stronie czy też moze po obu... A zapytam się tak niedelikatnie, jak TŻ dowiedział sie że po jego stronie to jak zareagował?
Stary 2014-06-16, 12:48   #860
cowie
Zakorzenienie

Dobra jestem zaopatrzona w:
- magnez + b6
- mleczko pszczele
- kwasy omega 3-6-9

Muszę zakupić:
- soję (ziarna)
- płatki sojowe

Doraźnie - czerwone wino, sok z winogron.
Dieta z roślinami strączkowymi w składzie

Teraz dobry (względnie) wynik tarczycy i w lipcu atakuję tym wszystkim endometrium, które przyjmuje fasolkę

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-16, 12:53   #861
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
My nie wiemy po czyjej stronie czy też moze po obu... A zapytam się tak niedelikatnie, jak TŻ dowiedział sie że po jego stronie to jak zareagował?
Nie reagowal, bo to bylo oczywiste... moja malz jest po prostu wybitnym dlugodystansowcem i nie zawsze ma wytrysk... tylko nie wiemy czemu tak jest i zaczynamy sie martwic czy to nie ma glebszego podloza...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez missbennet
Czas edycji: 2014-06-16 o 12:55
Stary 2014-06-16, 12:54   #862
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie reagowal, bo to bylo oczywiste... moja malz jest po prostu wybitnym dlugodystansowcem i nie zawsze ma wytrysk...

Ciekawa jestem co lekarze zaradzą...

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-16, 12:57   #863
missbennet
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawa jestem co lekarze zaradzą...
No tez bym chciala wiedziec... mam nadzieje, ze beda choc mieli pomysl

Stary 2014-06-16, 12:59   #864
silk_a
Raczkowanie

To przy tym wszytskim jeszcze stres nie pomaga...

A ja zastanawiam sie jak jeszcze z moim pogadać żeby może pójś na badania..
Stary 2014-06-16, 13:00   #865
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Twojego TŻ
Mój na szczęście nie ma z tym problemu. Już dwa razy robił seminogram, raz posiew, raz mu babka pobierała wymaz, a raz facet smyrał po jajcach jak robił usg Teraz w piątek idzie na kolejny seminogram i mam nadzieję, że się już poprawiło

Teraz po tym inozytolu ma tyle spermy... jak w pornolach

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 13:08   #866
Olgietka
Zakorzenienie

Miss dla męża

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Tak sie zaczęłam zastanawiać nad moim. Ja nie narzekam. Mój ex był przeciwieństwem. Potrafił skończyć zanim cokolwiek sie zaczęło. Teraz jest tak normalnie. Tak mi sie wydaje po alkoholu sie to przedłuża i wtedy jest dla mnie za długo

Stary 2014-06-16, 13:16   #867
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Miss dla męża

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Tak sie zaczęłam zastanawiać nad moim. Ja nie narzekam. Mój ex był przeciwieństwem. Potrafił skończyć zanim cokolwiek sie zaczęło. Teraz jest tak normalnie. Tak mi sie wydaje po alkoholu sie to przedłuża i wtedy jest dla mnie za długo

U nas po alkoholu to w ogóle nie idzie. Tzn idzie, ale jest ciągle lekko miękki i chyba nie pamiętam żeby doszedł.
A nie, pamiętam. Na początku naszej znajomości. Ale wtedy był napalony, teraz go tak nie pociągam

18.05.2015
Leoś
Stary 2014-06-16, 13:18   #868
Viollet87
Zakorzenienie

Witam nowe staraczki i trzymam kciuki.

Cowie, w takim razie żeby wszystko poszło po Twojej myśli. Mówisz, że strączkowe i czerwone wino dobre na endometrium? To super, bo teraz zajadam się bobem, fasolką szparagową i groszkiem cukrowym, wino się znajdzie

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-16, 13:19   #869
silk_a
Raczkowanie

u na si bez i po alkoholu jest normalnie czasem po alkoholu dłuzej ale niema reguły.
A dziisaj brzuch daje mi popalić. Jajniki kłują i latam co chwila do kibla bo mokro strasznie jakbym się posikała

A 2 dni po okresie płodnym jestem
Stary 2014-06-16, 13:21   #870
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Witam nowe staraczki i trzymam kciuki.

Cowie, w takim razie żeby wszystko poszło po Twojej myśli. Mówisz, że strączkowe i czerwone wino dobre na endometrium? To super, bo teraz zajadam się bobem, fasolką szparagową i groszkiem cukrowym, wino się znajdzie
Najlepsze jest soja
Reszta ma izoflawony w umiarkowanej lub nawet małej ilości niestety.
Ale to zawsze coś, więc jedz na zdrowie

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
u na si bez i po alkoholu jest normalnie czasem po alkoholu dłuzej ale niema reguły.
A dziisaj brzuch daje mi popalić. Jajniki kłują i latam co chwila do kibla bo mokro strasznie jakbym się posikała

A 2 dni po okresie płodnym jestem

A skąd pewność?

18.05.2015
Leoś
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości