|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny-zniecierpliwione,desperat ki i wyluzowane
Cytat:
|
|
|
|
|
#1232 |
|
Japońska rzepa
|
Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny-zniecierpliwione,desperat ki i wyluzowane
Mi z lejącymi plecami kojarzą się takie
|
#1233 |
|
Konto usunięte
|
Silk no dokładnie
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Dysia super! ![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Mi też Albo coś takiego: |
|
|
|
#1234 | |
|
zniemczona peema
|
Cytat:
.O matko wszyscy już upatrzone sukienki, a ja nawet nie mogę się zebrać żeby zacząć na coś patrzyć . Jakoś mnie to przeraża, te wszystkie przygotowania, załatwianie, tyle spraw.. no ale, jeszcze czas jest . Wiem tylko, że podobają mi się suknie w stylu Princessa i tylko taką będę chciała, koniecznie białą, bez ramiączek, koniecznie welon, koniecznie włosy rozpuszczone jakoś a nie upięte w koka (bo nie po to je "hoduje" od paru lat . A reszta to wielka niewiadoma .PS: właśnie sobie obczaiłam na tej stronie twojasuknia.pl jakieś modele i przypadły mi do gustu: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,25525.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,26569.html http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,17709.html Z tym, że szału nie ma, żadna mi tyłka nie urwała . Ostatnia jest dostępna niedaleko mojego rodzinnego miasta, ale ten tren..
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa" Edytowane przez Madzialena7 Czas edycji: 2014-06-16 o 11:15 |
|
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
lolus Piękna ta na 4 i 5 obrazku cudo Zwłaszcza ta na 4 obrazku: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1402908245 Dzięki kochana A wiesz może jaki ona ma przód??? |
|
|
|
#1236 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyjechał po prostu na parę dni (wiem, że śmiesznie krótko ), ale akurat w takim momencie, gdy nasz związek najlepiej się nie miał, a ja zdałam sobie sprawę, że strasznie tęsknię. ![]() Cytat:
Ojej, na poważnie, chyba instynkt mu się włączył. ![]() ![]() W takim razie teraz trzymam kciuki za zaręczyny.
|
|
#1237 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(to i tak przeplace |
|
|
|
|
#1238 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie podejmowałby takiej decyzji sam, bez mojej zgody. W końcu oboje musimy tego chcieć, nie? Cytat:
No instynkt tacierzyński to on już ma od jakiegoś czasu. A kilka dni to niedużo. Przemyślicie sobie w tym czasie co nieco i jak wróci to już będzie dobrze. Ja chciałabym suknię princessę, ale jak kiedyś będę szukać tej jedynej to się jeszcze okaże w czym będę się dobrze czuła.
Edytowane przez 201701300922 Czas edycji: 2014-06-16 o 11:13 |
|||
|
|
|
#1239 |
|
Konto usunięte
|
Ja to pierwsze po zaręczynach pójdę suknie ślubne oglądać
|
|
|
|
#1240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój to w ogóle tego instynktu nie posiada jeszcze, ale może dla mnie to i lepiej. Biorąc pod uwagę Twoją sytuację i uczestnictwo w wątku, który przynosi szczęście - nic tylko spodziewać się zaręczyn niebawem. ![]() Wiem, że parę dni to niewiele, ale część rzeczy już sobie wyjaśniliśmy, choć nie w 4. oczy. Ja wierzę, że będzie dobrze i wiem to. Też princessa to mój faworyt (zresztą wstawiłam moją wymarzoną suknię ), tylko nie wiem jakbym w niej wyglądała. Ale może bym nie zniknęła w tym "natłoku" tkaniny.
|
|
#1241 |
|
Japońska rzepa
|
Jasne,że wiem
Wklejam niżej Zerknij sobie (skoro tamte Ci się podobają) na Jenny Packham bridal, Johanna Johnson, Berta Bridal,mogą Cię zainspirować,aczkolwiek od razu Ci mówię,ze to są BARDZO drogie projekty,więc jeśli nie chcesz podłamać budżetu,to raczej od razu myśleć pod kątem szycia.![]()
|
#1242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jednak wolałabym suknię w linii A |
|
|
|
|
#1243 |
|
Japońska rzepa
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46900124]Ta druga piękna
Ja jednak wolałabym suknię w linii A To jest ta sama,tylko druga ma pasek ![]() Ja nie cierpię A z kolei,jeszcze nie widziałam takiej kiecki,która dobrze by się układała
|
#1244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie właśnie nie podobają się takie proste, tzn. ładnie wyglądają na modelkach, ale wiem, że ja czułabym się źle w takiej |
|
|
|
|
#1245 |
|
Japońska rzepa
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46900397]Aaa... nie zauważyłam, bo światło inne
![]() Mnie właśnie nie podobają się takie proste, tzn. ładnie wyglądają na modelkach, ale wiem, że ja czułabym się źle w takiej Sukienkę trzeba dobrać do figury, a wydaje mi się,że większości dziewczyn wmawia się,że A jest uniwersalne i dobrze wygląda na każdej figurze,podczas gdy prawda jest niestety taka,że ten krój ujawnia wszelkie niedoskonałości, zaburza proporcje sylwetki i ją poszerza. Już lepiej wziąć księżniczkę,bo ona robi ładną talię i zakrywa dół, jednocześnie optycznie zmniejszając górę
|
#1246 |
|
zniemczona peema
|
Ja wiem, że tylko Princessa, dekold serce, ale właśnie mam mały biust i nie wiem jak to będzie się układało i wyglądało.. Trochę się tego obawiam. Ale mierzyć jeszcze nie zamierzam
. Narazie przede mną kupno sukienki na ślub brata TŻ-ta, jak ja to uwielbiam.. godziny łażenia po sklepach, mierzenia, oglądania by i tak nic nie kupić..
|
|
#1247 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Np. ta bardzo mi się podoba: ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2014-06-16 o 11:49 |
||
|
|
|
#1248 |
|
Japońska rzepa
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46900493]Ja mam ten problem, że mam szczupłą górę, ale tyłek mam spory, dlatego chcę coś co mi ukryje, jak patrzałam to najlepsza do tego jest A.
Np. ta bardzo mi się podoba: [/QUOTE]No to teraz zobacz jak będzie to wyglądać przy szerokich biodrach/dużej pupie.Szczupła góra, rozszerzenie na pupie, potem zwężenie opadającej sukienki i znowu rozszerzenie Ja bym brała coś szerszego,tak,żeby linia bioder nie była widoczna.
|
#1249 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bioder też zbytnio szerokich nie mam (odnośnie reszty ciała), mam proporcjonalną górę, tylko od tyłka moja proporcjonalność się zaburza |
|
|
|
|
#1250 |
|
Japońska rzepa
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46900590]Nie mam aż takiej wielkiej pupy
Bioder też zbytnio szerokich nie mam (odnośnie reszty ciała), mam proporcjonalną górę, tylko od tyłka moja proporcjonalność się zaburza Ja nie mówię,że masz,tylko próbuję podać przykład,że dla takiej gruszeczki,to nie jest dobry krój ![]() A propos sukienek,kliknęłam sobie wMANGO ![]() http://shop.mango.com/PL/p0/kobieta/...=1402911813092 i koszulę dla tż na urodziny http://shop.mango.com/PL/p0/mezczyzn...=1402911813092 A jak ktoś chce,to mają genialne długie kiecki,niektóre mogą śmiało robić za ślubne, także jak któraś już szuka,to polecam,bo jest -40 % dzisiaj
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2014-06-16 o 11:58 |
|
|
|
#1251 |
|
Raczkowanie
|
Piekne te sukienki.
ale Tył idealny, ale przód bym lekko zmieniła. Na bardziej obcisły. Krawcowa albo w salonie pewnie by mi taką zrobiły. Cudeńko Jeżeli chodzi o figurę to ja mam bardziej szersze ramiona wciętą talę ale brzuch troche odstaje no i dół szczupły.Więc musze mieć zasłoniete ramiona Edytowane przez silk_a Czas edycji: 2014-06-16 o 12:07 |
|
|
|
#1252 |
|
Konto usunięte
|
lolusl patrzałam na dużo sukien i do mojej sylwetki najbardziej podobaja mi się A, jednak jak będę mierzyć się okaże, wiem jedynie że prostej bym nie chciała, czułabym się w takiej źle
Ja muszę dzisiaj albo jutro lecieć coś TŻowi na urodziny kupić (ma jutro)
|
|
|
|
#1253 |
|
Konto usunięte
|
Mi podobają się też suknie w kształcie rybki, ale do niej trzeba mieć idealną figurę.
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Mój TŻ ma za 2 tygodnie imieniny, a ja też nie wiem co mu kupić w prezencie.
|
|
|
|
#1254 |
|
Japońska rzepa
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46900722]lolusl patrzałam na dużo sukien i do mojej sylwetki najbardziej podobaja mi się A, jednak jak będę mierzyć się okaże, wiem jedynie że prostej bym nie chciała, czułabym się w takiej źle
Ja muszę dzisiaj albo jutro lecieć coś TŻowi na urodziny kupić (ma jutro) [/QUOTE]To poźno się zabierasz ![]() Mój ma za miesiąc dopiero ![]() A równiutko za miesiąc będę siedzieć w autokarze i jechać do Grecji
|
#1255 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja za miesiąc będę w pracy siedzieć
|
|
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie wiem co w tym roku z wakacjami. Kasę wydaliśmy na coś bardziej praktyucznego
![]() Wczoraj rozmawialiśmy że trzeba zacząć oszczędzac na ślub... Sama nie wiem na czym można przuyoszczedzić. Pewnie samochodu nie będziemy wynajmowali (zhnajomy ma całkiem niezły), sukienkę chce uszyć, jakiś niepotrzebnych bajerów tez nie chcemy,... sama nie wiem |
|
|
|
#1257 |
|
wredna wizażanka
|
Piękne sukienki dziewczyny
Ja chcialabym princesse, ale boje sie ze bedzie nie bardzo pogrubiac więc pewnie bede przymierzać różne rodzaje i kto wie, może wybiore coś, na co bym nawet nie spojrzala mam szerokie ramiona i uda, reszta jest raczej w miare szczupła, chociaz przydałoby się zrzucić jeszcze tu i ówdzie ![]() My na wakacje raczej w tym roku pojedziemy jedynie nad jezioro na kilka dni... Ale zamierzamy sobie to odbić we wrześniu - planujemy wyjazd do Budapesztu, odwieziemy tam mojego brata i zostaniemy kilka dni
|
|
#1258 |
|
Konto usunięte
|
ja już się nie mogę doczekać urlopu
tż ma aż 4 tygodnie wolnego, cały sierpień ja 'tylko' dwa. najpierw jedziemy na wesele znajomych, a potem gdzieś się wylegiwać w słoneczku. nic konkretnego jeszcze nie mamy upatrzonego, ale chciałabym celować w Maroko albo Turcję. orientujecie się może ile kosztuje suknia od Anny Kary? |
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46900493]Ja mam ten problem, że mam szczupłą górę, ale tyłek mam spory, dlatego chcę coś co mi ukryje, jak patrzałam to najlepsza do tego jest A.
Np. ta bardzo mi się podoba: ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ja mam wrażenie, że czułabym się jak beza w Princessie [/QUOTE]piękna sukienka |
|
|
|
#1260 |
|
zniemczona peema
|
A my na wakacje pewnie nigdzie się nie wybierzemy, bo nawet nie będzie na to czasu, pozatym trzeba wkońcu oszczędzać na jakąś przyszłość.. Po ślubie napewno gdzieś pojedziemy w podróż poślubną, ale nachodzi mnie jechać za rok nad morze, a w podróż poślubną gdzieś do ciepłych krajów
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

Jestem tylko zdziwiona, że pozwolili Ci na taki temat pracy. U nas by to nie przeszło, bo jaki związek ma ocena atrakcyjności turystycznej z ekonomią?
Jaką masz specjalizację? 

No więc odparłam mu, że ja nie mam nic przeciwko, ale nie zamierzam planować dziecka przed ślubem. TŻ zapytał mnie więc kiedy chciałabym aby to nastąpiło. Odpowiedziałam, że za 2 lata a ten, że 2 lata to szmat czasu i on chciałby szybciej.
A po ślubie zaczęlibyśmy starania o potomka. To TŻ się uśmiechnął i powiedział, że się zobaczy. 

Wiejże Madzialeny7 Tz pracuje za granicą.