|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jedne już mamuśkami są, drugie wciąż do swych marzeń mkną ;) Cz. I
Cytat:
Tak mi wynika z pół rocznej obserwacji... Choć powiem Wam szczerze ze nigdy nie mierzyłam temperatury.. |
|
|
|
|
|
#872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(rozumiem, że płodny?) i ból jajnika to może owulacja się przesunęła?
|
|
|
#873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a seks po alkoholu nawet wole, bo sie mezowi granice otwieraja ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz rację, nie ma na co czekać. Skoro jesteś pod opieką lekarza i on nie widzi przeciwskazań to do dzieła! ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Siódmy rok leci
|
|
|
|
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio to mam deprechę że nic z tego nie wychodzi Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#877 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#878 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
|
|
|
#879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O wiele przyjemniej i moje i podejście TŻ jest inne![]() cowi też poroniłam. Prawie 2 lata temu. Ból ogromny także wiem jak to jest... niestety
Edytowane przez silk_a Czas edycji: 2014-06-16 o 15:17 |
|
|
|
|
|
#880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dopóki Ty go namawiasz to może być niechętny ale kiedy lekarz mu każe to już inaczej to będzie wyglądać.
|
|
|
|
|
|
#881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może i mas zrację, tylko że ja nie chcę nic robić na siłe a nie wiem czy jemu się to spodoba jak postawie go pzred faktem dokonanym. Jak podejmujemy decyzje to ja zawsze uzgadniam z nim a on ze mna... Dziewczyny powiedzcie mi, bo terqaz zaczęłam sie zastanawiać czy dobzre myślę od paru miesiecy (po oczytaniu sie i rozmowach z ginekologiem): śluz w trakcie owulacji pzrezrpoczysty, ciagliwy a po biały, gesty tak? Ból brzucha zawsze miałam podcza sowolacji a teraz wydaje mi się ze juz po a mnie jajniki kłują... Edytowane przez silk_a Czas edycji: 2014-06-16 o 15:21 |
|
|
|
|
|
#882 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle z nim kiedykolwiek poruszałaś temat, żeby poszedł na badania? Czy zakładasz, że może być niechętny?
Ja uważałam, że mój jak nic by nie chciał iść. Jakiś czas temu odbyliśmy nawet rozmowę na ten temat. Oczywiście musiała pójść standardowa gadka, że on jest super, że ja mam się badać, on nie musi. Ale po głębszej rozmowie (i mojej maksymalnej irytacji ) powiedział, że lubi się ze mną droczyć w takich tematach (tak wiem, dojrzale ) i jakby było trzeba to na pewno by poszedł
|
|
#884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jasne że rozmawiałam. Kilka razy pobowałam ale on uważa że jak anarzie to nie ma problemu i tzreba się starac i tez poszła gadka że to nie z jego winy.Ja przeciez nie twierdze ze z jego winy bo rownie dobrze moze byc z mojej ale chyba lepiej wiedziec zeby zacząć cos z tym robic
|
|
|
|
|
|
#885 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc możliwe, że owulacja jest dopiero w trakcie, zwłaszcza że kłują Cię jajniki.
|
|
|
|
|
|
#887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zapytałam mojego czy woli oddać nasienie w pojemniczek w odosobnionym pomieszczeniu, czy żebym ja się rozkraczała przed nie wiadomo jaką liczbą lekarzy, była kuta nie wiadomo ile razy i w ogóle. ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
Ale z drugiej strony jeżeli wyniki wyjdą nie tak to jest plucie sobie w brodę, że nie zbadało się wcześniej. Pewnie zależy z jakiego punktu widzenia spojrzeć ![]() Ja teraz siedząc trochę czasu w staraniach i znając dużo staraczek, które już wiele cykli się starają mówiłabym nowym staraczkom, żeby zrobiły badanie nasienia, bo to nie boli. Chociaż sama wiem, że zaczynając dopiero starania wchodzi się w to z nadzieją i nie myśli o wyszukiwaniu problemów, których może nie być ![]() Chyba zależy od podejścia
|
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
Tym bardziej, że w wielu klinikach pozwalają spokojnie dowieźć nasienie. Jeśli się facet wstydzi to może zlecić dowóz kobiecie. Ważne aby wszystko było zrobione w odpowiednim czasie.
|
|
|
|
|
#889 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Już mi smutek minął... Po prostu naiwnie miałam nadzieję, że uda się szybko, a przecież realnie wiem, że pół roku to standard jak nie dłużej. Więc się już ogarnęłam. Co do diety... Ja jestem całe życie na diecie już mnie to męczy, a nigdy nie byłam w 100% zadowolona z siebie. Cytat:
Kciuki za seminogram Będzie dobrze!Cytat:
Gra wstępna to może trwać i pół nocy:P Ale sam seks jak dla mnie optymalnie to z 5 minut. Powyżej 10-ciu zaczynam się niecierpliwić ![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiście wierzę, że u Ciebie nic z tych rzeczy nie będzie miało miejsca tak mi się po prostu przypomniało.
|
|||||
|
|
|
|
#890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ chyba też woli jak ja jestem nieco mniej nieśmiała Nie dałabym rady mieszkać we Włoszech Jestem pewna, że po pół roku mąż złożył by pozew o rozwód... bo wyglądałabym jak orka, albo morświn co najmniej Uwielbiam włoską kuchnię Wszelkiego rodzaju pasty makarony pizze ..... czyli wszystko to, czego jeść nie powinnam Cytat:
ALE ja osobiście czekałam jakieś cztery cykle zanim zrobiliśmy badania.. i żałuję, że nie zrobiłam ich wcześniej.. bo MOŻE właśnie siedziałabym i głaskała się po zaokrąglonym brzuszku ![]() Według mnie nie ma co czekać ze zrobieniem podstawowych badań Tak to byśmy sobie dalej robili nadzieję i niecierpliwie czekali .... albo co gorsza.. jakimś dziwnym trafem byśmy przycelowali.. a potem w ciąży okazałoby się, że mam problemy z tarczycą, które mogą zaszkodzić dziecku... Tego bym sobie chyba nie wybaczyła ![]() Cytat:
Teraz wiem, co robię a nie błądzę po omacku. ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
i zanim poszłam do endo to już wiedziałam, że mam ostrą niedoczynność..
|
|
|
#892 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlaczego nie powinnaś jeść makaronów? ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Wiecie w czym problem, że większość badań same musimy robić bo lekarze dupy są i nic nie zlecają nic sami od siebie. I jeszcze musimy wiedzieć jakie badania robić A niektorzy lekarze są tak wnerwiający, że jedyną odpowiedzią na nasz problem jest: proszę się nie spinać to zajdzie pani w ciążę |
||
|
|
|
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taa i jest Pani młoda, jeszcze jest czas
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj naczytałam się ostatnio, że niedoczynności, czy tam hashi często towarzyszy celiakia.. Pytałam co prawda ostatnio o to lekarza (żebyście wiedziały jej minę, jak próbowałam zduńszczyć tą nazwę No ale... jak jej zaczęłam miauczeć, że na euthyroxie 50 waga ani drgnęła, to się zaczął wykład.. o zdrowym odżywianiu, o wyeliminowaniu właśnie makaronów, ziemniaków, jasnego pieczywa (...) słodyczy, przekąsek itd.. no i o zwiększeniu aktywności fizycznej.. No więc ja się pytam co ja mam jeść?! Nic nie powinnam. Tylko jasne mięso i ryby (no ale to chyba też nie wszystkie? bo morskich - o ironio! - jeść nie powinnam ze względu na jod, czy się mylę?) no i warzywa, dużo warzyw.. Właśnie! Zapomniałam się zapytać jej co z tym jodem. Bo ja już nie wiem czy fakt, że mieszkam nad samiuśkim morzem i w ilościach hurtowych mogłabym pochłaniać łososie i dorsze łowione przez TŻ, to dobrze czy źle w moim przypadku? I miałam ją zapytać też o jogę.. Gdzie ja miałam mózg?
|
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A widzę, że Ty też wyemigrowałaś Nie znam się co prawda na duńskiej kuchni ale uwielbiam kino duńśkie. A mózg zazwyczaj zostawia się za drzwiami gabinetu. Wiem z doświadczenia
|
|
|
|
|
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Eeej ale makaron al dente + nie tłusty sos to właśnie dobrze pojeść
Nie tuczy, a zjadasz mniej i na dłużej. Poza tym chyba (???) wkładasz w to energię, bo organizm musi się trochę pomęczyć, żeby strawić makaron al dente
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przecież w domu gotuję po swojemu Z porad dietetyka korzystałam jakiś czas temu i jakbym miała to podsumować to: - węglowodany (ciemne pieczywo) tylko rano - owoce też raczej rano - dużo warzyw, ryb, białego mięsa - zero makaronów, zero ziemniaków, ryż w ograniczonych ilościach - sporo białka - zwłaszcza na kolacje - najważniejsze - regularność posiłków - małe porcje w regularnym czasie - przed każdym z pięciu posiłków wypić szklankę wody. no i w ogóle dużo wody pić. ..... no i niby wszystko wiem... i wiem też, że faktycznie jak stosowałam się do tych zasad to waga leciała w dół... no ale co ja zrobię jak w piekarniku właśnie siedzi szarlotka a na obiad robię makaron z mascarpone
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie mnie jeszcze ?;p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Olgietka wlasnie myślałam o Twoim makaronie z mascarpone ze chętnie bym zjadła;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Odchodząc od tematu dietowania...
Mi właśnie kończy się @ i mogłabym wrócić do mierzenia temperatury.. ale powiem Wam szczerze, że mam pewne wątpliwości.. Boję się, że jak zacznę się temu przypatrywać to chcąc nie chcąc będę się nakręcać i liczyć na to, że nóż widelec a coś się wydarzy... A przecież póki co nie powinnam nawet chcieć być w ciąży... ![]() Ah.. i sprawdzałam dziś możliwości Duńczyków przy wymówieniu "zbyszek"
|
|
#900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te wszystkie badania, artykuły medyczne, leki, suplementy chyba mnie kręcą Nie mogłabym się bez tego starać Ale Ty już o tym wiesz ![]() Cytat:
Skompletowałam witaminki i po 72 dniach wyniki były 20x lepsze Dziękujemy za kciuki Cytat:
A u nas jest co badać, bo ja mam pcos a Tż 2% prawidłowych plemników
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

dla męża
po alkoholu sie to przedłuża i wtedy jest dla mnie za długo
a seks po alkoholu nawet wole, bo sie mezowi granice otwieraja 

klik!
Kiedy obrona
Niestety cosik o tym wiem 
ale przecież w domu gotuję po swojemu
te wszystkie badania, artykuły medyczne, leki, suplementy chyba mnie kręcą
Ale Ty już o tym wiesz