W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień 2014 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł dla IV części naszego wątku.
Mamuśki sierpniowe 2014 cz. 4 13 26,53%
Koc z biedronki, szary wózek, to wyprawka jest sierpniówek. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Szary wózek, z Biedry kocyk, w sierpniu dzidziuś z nas wyskoczy. Sierpień 2014 cz. 4 3 6,12%
Jeszcze miesiąc albo dwa, super mamą będę ja! Mamusie sierpniowe cz. IV! 16 32,65%
Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! 19 38,78%
Wyprawka już prawie gotowa bo dzidzia będzie sierpniowa! Sierpień 2014 cz. IV! 8 16,33%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 18:45   #4861
angelika__2014
Raczkowanie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Łoo matko! Ile wy piszecie. Pisałam do was ze szpitala, wczoraj mi sie przypomniało, ze mam dzis wizyte...ale widze, ze wizaż coś nie ten tego, bo sie nie wysłała wiadomość.. co chwile mnie z resztą wyrzucało i musiałam się logować kilka razy

Wizyta spoko, byłam 2h, ktg, krew, cisnienie..wszystko spoko. Mały jak nie kopał prawie przez weekend tak dziś dawał czadu az opaski podskakiwały z ktg. Chyba tego nie lubi biedaczek Dziwne troche bo tętno dziecka wahało się od 120 nawet do 180 Raz nawet zauważyłam, ze ponad 180 było przez chwile.. położna powiedziała tylko, ze bardzo aktywne dziecko. Ale ja sie zastanawiam czy to nie za duzo..

Po szpitalu weszłam na "chwile" do tkmax.. byłam tam 2h
Ale kupiłam porządną torebke ze skory, super pudełko do szuflady na na kosmetyki? i pudło na kocyki, pampersy itp. Miało być do szafy, ale jest takie ładne, ze chyba je dam pod łózeczko, albo na szafe..zobaczymy

Zaraz ma przyjechac przyjaciolka, wiec nawet sie nie zabieram za nadrabianie, bo z godzine mi to zajmnie. Nie piszcie tyle Do pozniej
Moja też na KTG była bardzo ruchliwa i aż PIELĘGNICA spr czyje dziecko tak szaleje na KTG bo na korytarzu aż słychać.

Podwyższonym pulsem chyba nie ma co się martwić bo dzidzia nie spała widocznie podczas badania i aktywny bobas ma wyższe. Tak mi gin kiedyś mówił podczas USG.

nooo ładna chwila 2h

wracając jeszcze do mojego linka z pościelą !

CO ZROBIĆ? Doświadczone mamy proszę o podpowiedź.

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 18:50   #4862
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dot.: W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Sierpień

My już po wizycie. Wszystko ok, Młody już 1600 waży, nic się nie dzieje złego, jedynie ma (jak ja i cała rodzina moja) dużą głowę, więc się boję porodu!

Wysłano z aplikacji mobilnej.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:01   #4863
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Wszystko ok, Młody już 1600 waży, nic się nie dzieje złego, jedynie ma (jak ja i cała rodzina moja) dużą głowę, więc się boję porodu!

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:03   #4864
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Butter mam ten sam termometr

Dzięki dziewczyny za próbę relacji z bólu hehe Nawet po waszcyh opisach tak sobie myślę, że nie jest źle i dam radę Wiem, teraz cwaniara jestem a zobaczymy potem

Mnie dzisiaj cały dzień jakoś brzuch boli Mała mniej aktywna, poszłam się położyć i trochę pomogło... Zjadłam Grześka i dostałam kilka kopniaków więc też się uspokoiłam A już miałam takiego stracha

Byłam dzisiaj oddać ten wymaz na paciorkowca do labu, 25 zł zapłaciłam więc nie jest źle Jeszcze tylko morfologia i mocz jakoś krótko przed wizytą i już koniec badań

Dzisiaj był też u nas facet, który robi nam projekt dobudówki do moich rodziców i jestem mega zadowolona!! tak fajnie to wszystko rozplanował Będzie mały metraż a będziemy mieli nawet garderobę co mi się najbardziej oczywiście podoba i kominek Wszystko powoli rusza do przodu, zostało zgłosić projekt do starostwa, żeby uzyskać pozwolenie, dogadanie się z firmą odnośnie mniej więcej kosztów całości, wzięcie kredytu i ruszamy pełną parą
A powiedz mi Ty sama robiłaś sobie ten wymaz? Czy jak? Ja jutro mam dostać skierowanie na to samo co Ty. SORRY ZA PYTANIE no ale nie wiem.

Fantastycznie, że wszystko u Was do przodu się posuwa. OJ GARDEROBA .... to wspaniała sprawa. Moja czeka na remont i ciekawe kiedy się za nią TŻ zabierze. KOMINEK super!

KASIA brawo za dobre wieści z wizyty !! Duża głowa-mądra głowa

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-06-16 o 19:05
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:08   #4865
h4linka
Zadomowienie

Cytat:

Przepiękny jest ten ochraniacz z poduszek!! Dlaczego wklejacie takie rzeczy wtedy, kiedy większość ma już porobione wyprawki i zakupy?!

Mój kalafior osiągnął dzisiaj apogeum. Od rana myślę nad listą rzeczy do zrobienia na ten tydzień i powoli coś tam sobie domyślam i odhaczam, uznałam, że to na tyle ważne, że o niczym nie zapomnę więc nie muszę zapisywać.

Od dwóch godzin nie pamiętam połowy...
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:11   #4866
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Agnelika ten wymaz pobrał mi gin w piątek na wizycie Dzisiaj musiałam iść do labu to oddać do zbadania Samemu to się raczej nie robi
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:20   #4867
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
Mój absolutny nr 1 !!! Popłakałam się!! Piękny widok ojca !

Też mi się mega podoba ten wstawiony zestaw tylko pytanie co z funkcjonalnością? Nie zabiera zbyt dużo miejsca dziecku w łóżeczku?

Aaa wstawiam wam mój brzuszek
Super brzuchol
I super tez ta pościel. Tez wydaje mi sie ze ochraniacz zajmuje sporo miejsca, ALE 1kpl pościeli to moze chyba taki byc (mysle ze i tak kupuje sie drugi kpl na zmianę), potem jak dziecko będzie miało juz normalny tapczanik to te poduchy beda jak znalazl do dekoracji. No chyba że sie myle

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość
A powiedz mi Ty sama robiłaś sobie ten wymaz? Czy jak? Ja jutro mam dostać skierowanie na to samo co Ty. SORRY ZA PYTANIE no ale nie wiem.

Fantastycznie, że wszystko u Was do przodu się posuwa. OJ GARDEROBA .... to wspaniała sprawa. Moja czeka na remont i ciekawe kiedy się za nią TŻ zabierze. KOMINEK super!

KASIA brawo za dobre wieści z wizyty !! Duża głowa-mądra głowa
Chodzi o wymaz z pochwy? Mimo skuerowania mialam z nim problem, bo akurat mij lekarz przyjmuje w innym mieście a chciałam to zrobic y siebie na miejscu i nikt nie chciał mi pobrac. Suma sumarum poczekalam do wizyty i mój gin mi go pobral. Ale podobno mozna zrobić to samemu-wklada sue ten patyk z wacikiem jak tampon i zagrzebac tam trzeba pare razy gdybym musiala ten wymaz powtórzyć to pobralabym go sobie sama
Stary 2014-06-16, 19:25   #4868
Moni 26
Zadomowienie

Ja cie jak wy piszecie, moj mózg tego wręcz nie ogarnia
Ja dzisiaj byłam z meżem oglądać wózki..i bardzo mi sie spodobał
http://allegro.pl/jogger-len-adamex-...337622447.html na tych fotach nie ma zdjęcia ze sklepu kolor jeansu, śliczny był Mam dylemat, bo nie ukrywam ze trochę szkoda mi kasy tata powiedział, ze do 1000 mam wybrać wózek( a te ok 400 dołożyć to nie mało, tym bardziej że tego nie brałam pod uwagę, ze zakocham sie w takim wózku )no a w sklepie jest tańszy niz na allegro ok 1380 by wyniósł( zestaw 3 w 1)a ponoć poszedł do góry cenowo i jak te sprzedadzą co zostały to juz będzie drożej tylko nie wiadomo ile
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:28   #4869
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Ja cie jak wy piszecie, moj mózg tego wręcz nie ogarnia
Ja dzisiaj byłam z meżem oglądać wózki..i bardzo mi sie spodobał
http://allegro.pl/jogger-len-adamex-...337622447.html na tych fotach nie ma zdjęcia ze sklepu kolor jeansu, śliczny był Mam dylemat, bo nie ukrywam ze trochę szkoda mi kasy tata powiedział, ze do 1000 mam wybrać wózek( a te ok 400 dołożyć to nie mało, tym bardziej że tego nie brałam pod uwagę, ze zakocham sie w takim wózku )no a w sklepie jest tańszy niz na allegro ok 1380 by wyniósł( zestaw 3 w 1)a ponoć poszedł do góry cenowo i jak te sprzedadzą co zostały to juz będzie drożej tylko nie wiadomo ile
Moni, my kupiliśmy adamex z tym, że model champion retro. Góra podobna do Twojego, dół inny. Te wózki są bardzo korzystne cenowo, trudno znaleźć coś tańszego.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:28   #4870
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Agnelika ten wymaz pobrał mi gin w piątek na wizycie Dzisiaj musiałam iść do labu to oddać do zbadania Samemu to się raczej nie robi
Bedziesz dobudowywac dom? Z doświadczenia Ci powiem, ze podstawa to ugodowy kierownik budowy. My mamy takiego zlamasa, ze na zadne zmiany w projekcue nie chce sie zgodzic, a wiemy doskonale ze sa one możliwe (konsultowalismy to z innym bardziej doswiadczonym kierownikiem) i póki co robimy po swojemu ale może sie okazac ze ten nasz nie będzie chciał podpisać sie pod tymi zmianami i bedziemy zmuszeni zmienic kierownika tylko po to aby sie ktos podpisał. Wiadomo, nie ma problemu ale będziemy musieli oplacic dwoch kierownikow (tamten oczywiście kase cala wzial na początku, a teraz drugi tez przecież za darmo tego nie zrobi)
Stary 2014-06-16, 19:29   #4871
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Heeej,czy któraś zamawiala rzeczy od sprzedawcy kokainakokaina? Ceny ma super i na zdjęciach tez wszystko fajnie wyglada, tylko zeby nie okazało sie badziewkiem ...
Kupujecie maluchom zyrafe Sofi?
ja już mam amelka dostala od babci

Cytat:
Halinka jak masz l4 chodzone to możesz sobie jechać na wizytę do lekarza, na kontrolę do szpitala albo po leki do apteki co najwyżej
Ale wakacji i innych wypadów to nie obejmuje
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
Łoo matko! Ile wy piszecie. Pisałam do was ze szpitala, wczoraj mi sie przypomniało, ze mam dzis wizyte...ale widze, ze wizaż coś nie ten tego, bo sie nie wysłała wiadomość.. co chwile mnie z resztą wyrzucało i musiałam się logować kilka razy

Wizyta spoko, byłam 2h, ktg, krew, cisnienie..wszystko spoko. Mały jak nie kopał prawie przez weekend tak dziś dawał czadu az opaski podskakiwały z ktg. Chyba tego nie lubi biedaczek Dziwne troche bo tętno dziecka wahało się od 120 nawet do 180 Raz nawet zauważyłam, ze ponad 180 było przez chwile.. położna powiedziała tylko, ze bardzo aktywne dziecko. Ale ja sie zastanawiam czy to nie za duzo..

Po szpitalu weszłam na "chwile" do tkmax.. byłam tam 2h
Ale kupiłam porządną torebke ze skory, super pudełko do szuflady na na kosmetyki? i pudło na kocyki, pampersy itp. Miało być do szafy, ale jest takie ładne, ze chyba je dam pod łózeczko, albo na szafe..zobaczymy

Zaraz ma przyjechac przyjaciolka, wiec nawet sie nie zabieram za nadrabianie, bo z godzine mi to zajmnie. Nie piszcie tyle Do pozniej
ciesze się ze wszystko dobrze
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:37   #4872
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Bedziesz dobudowywac dom? Z doświadczenia Ci powiem, ze podstawa to ugodowy kierownik budowy. My mamy takiego zlamasa, ze na zadne zmiany w projekcue nie chce sie zgodzic, a wiemy doskonale ze sa one możliwe (konsultowalismy to z innym bardziej doswiadczonym kierownikiem) i póki co robimy po swojemu ale może sie okazac ze ten nasz nie będzie chciał podpisać sie pod tymi zmianami i bedziemy zmuszeni zmienic kierownika tylko po to aby sie ktos podpisał. Wiadomo, nie ma problemu ale będziemy musieli oplacic dwoch kierownikow (tamten oczywiście kase cala wzial na początku, a teraz drugi tez przecież za darmo tego nie zrobi)
Dzięki kochana A o jakie zmiany na przykład chodzi?
Wiesz co ten facet co robił nam projekt to powiedział, że może być kierownikiem budowy, ma do tego wszelkie uprawnienia więc pewnie się na niego zdecydujemy, żeby pociągnął wszystko od początku do końca Wie, że zależy nam na czasie i stara się go znaleźć jak najszybciej co się bardzo ceni! Bo teraz te terminy u "fachowców" to jakaś porażka

No i będziemy dobudowywać że tak powiem nie mamy innego wyjścia jak to
Za domem moich rodziców jest wielki ogród na którym moglibyśmy postawić domek ale niestety jest III klasa ziemi i na dzień dzisiejszy nie da się z tym nic zrobić... dlatego likwidujemy wszystkie pomieszczenia gospodarcze i wiatę na samochody, które są za domem moich rodziców i tam będziemy dobudowywać nasze własne kąty

Chętnie przyjmę wszystkie rady tych które są aktualnie w temacie
Stary 2014-06-16, 19:39   #4873
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Moni, my kupiliśmy adamex z tym, że model champion retro. Góra podobna do Twojego, dół inny. Te wózki są bardzo korzystne cenowo, trudno znaleźć coś tańszego.
akurat w tym sklepie to był jeden z najdroższych wózków
ale według mnie dużym atutem jest duża gondola( to ze moge miec spacerówkę jak chce, czyli moge sobie patrzeć na mojego maluszka, jak i nie a jest to dla mnie istotne akurat, bo wiem ze niektóre wózki sa takie, ze w spacerówce dziecko jest tyłem do rodzica )bo inne to miały maleńkie gondole i z fotelikami mozna spokojnie juz za 1000 zł kupić, ale ten adamex wydaje sie solidny, nawet tż sie podobał. Fajne sa (ale na zywo nie widziałam) carmelo carmela , ponoć był wczoraj jeden przywieziony i już dziś go kupili
http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...elobesafe.html ale jak patrzę w necie to już wiem dlaczego tak szybko został sprzedany za 3 w 1 kosztował 1418 zł...
Mi sie takie masywne wózki podobaja, wysokie, nie mam przekonania do tych małych....

kasia też fajny, ale kola mi sie nie podobaja ...

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-16 o 19:41
Stary 2014-06-16, 19:52   #4874
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Moni ja nie mam doświadczenia z wózkami bo dostałam od kuzynki mój Mogę Ci tylko podpowiedzieć, że na innym wątku dużo dziewczyn kupiło i poleca Camarelo Sevillę

A no i od doświadczonych mam wiem, że nie ma się co sugerować tą spacerówką bo jednak jak już dziecko jest większe i siedzi w tej spacerówce to jest ciekawe świata i lepiej jak widzi i jedzie przodem bo często dzieciaki jak już są większe to się wychylają, żeby coś podejrzeć więc nie jest to dobre rozwiązanie... ale to mówię słyszałam z opowieści, żeby tego nie brać jako kryterium bo i tak się pewnie będzie jeździło normalnie i się tej funkcji nie wykorzysta
Stary 2014-06-16, 19:54   #4875
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Ok mamusie, ja sie pakuje i uciekam na 2-3 dni do lasu, nie wiem czy bede miala tam zasieg, bo roznie z tym bywa.... ciekawe jak wytrzymam bez forumowych dyskusji Moze poziomki juz sa???? To sobie bede zbierac z coreczka! Maz oczywiscie na rzece ryby bedzie lowic...albo bedzie jezdzic nad zalew... oby pogoda na to pozwolila...
Trzymajcie sie w dwupaku do mojego powrotu (i jeszcze dluzej- szczegolnie Sara)
udanego wypoczynku

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
włąsnie nawiedziła mnie kontrola z ZUS ..takze ten..bądźcie czujne
Moja gin wypisując mi pierwsze zwolnienie ostrzegała, że taka kontrola może mnie nawiedzić i podkreślała, żebym pamiętała, że zwolnienie to zwolnienie i wyjazd np. na 2tyg.wczasy to byłby średni pomysł. Na początku trochę panikowałam i miałam stresa jak jechałam na większe zakupy, serio

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, myslałyście o robieniu baby shower? Ja nawet myslałam, chciałam...ale obawiam się, że skoro to nie nasz polski zwyczaj, to moze to zostać odebrane jak 'wyłudzanie' prezentów dla dziecka...
Ja myślałam, ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Moi bliżsi znajomi jeszcze nie mają dzieci, średnio ich interesują te tematy i nie bardzo wiem kogo miałabym zaprosić. Nie jestem przekonana czy zorientowaliby się o czym mówię jakbym powiedziała, że zapraszam na baby shower

Zuken pytałaś o bóle porodowe. Własnych doświadczeń nie mam, bo to będzie moje pierwsze dziecko, ale moja mama rodziła dwa razy i powiedziała mi, że dla niej był to lżejszy ból niż migrenowy. Tylko akurat moja mama migreny ma bardzo silne, z wymiotami, puchnie wtedy, ledwo widzi na oczy i nie jest w stanie normalnie funkcjonować. Także nie wiem czy takie porównanie Ci jakoś pomoże

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 19:55   #4876
Aisog1987
Rozeznanie

Dziewczyny, które robiły zakupy u użytkownika HubiWorld ile płaciłyście za przesyłke???? Ja mam w koszyku 16 przedmiotów i się zastanawiam.... Nie wiem czy jak jestem w Koszyku i dam przejdź do kasy to mi zakupi wszystkie te przedmioty czy bede mogła się wycofac??? Pomóżcie
Stary 2014-06-16, 20:03   #4877
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Moni ja nie mam doświadczenia z wózkami bo dostałam od kuzynki mój Mogę Ci tylko podpowiedzieć, że na innym wątku dużo dziewczyn kupiło i poleca Camarelo Sevillę

A no i od doświadczonych mam wiem, że nie ma się co sugerować tą spacerówką bo jednak jak już dziecko jest większe i siedzi w tej spacerówce to jest ciekawe świata i lepiej jak widzi i jedzie przodem bo często dzieciaki jak już są większe to się wychylają, żeby coś podejrzeć więc nie jest to dobre rozwiązanie... ale to mówię słyszałam z opowieści, żeby tego nie brać jako kryterium bo i tak się pewnie będzie jeździło normalnie i się tej funkcji nie wykorzysta
a ten też mi sie podoba, ale jest bardzo podobny do carmelo carmela
Może i masz racje, wszystko pewnie wyjdzie w praniu

A tak na marginesie, to śmiać mi sie chciało z mojego meża jak weszlismy do sklepu....widziałam ze czuł sie zagubiony w tch wszystkich wózkach łóżeczkach i huśtawkach, a ja mu tylko pokazywałam, co jest fajne i co bedzie trzeba kupić, to robił oczy A jak pytałam pani o rózne rzeczy dotyczace wózka, to sie dziwił że tyle wiem(ale potem mi powiedział, "no tak mamusie pl")
Jestem przerażona moim niezdecydowaniem, w sumie to już nic nie wiem

Dziewczynki do mnie coraz bardziej dochodzi, ze ja już za 1,5 tyg rodzę ...a jeszczę sporo rzeczy przede mna, niby mam juz wybrane....ale nie kupione...
Dzisiaj cały dzień stawia mi sie brzuch, no jest twardy jak kamień, no ale chyba nie rodzę jeszczę
Ale tłumacze sobie bo cały dzień na nogach byłam, a teraz jak usiadłam i zrelaksowałam sie to już jest troszkę lepiej....

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-16 o 20:10
Stary 2014-06-16, 20:07   #4878
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które robiły zakupy u użytkownika HubiWorld ile płaciłyście za przesyłke???? Ja mam w koszyku 16 przedmiotów i się zastanawiam.... Nie wiem czy jak jestem w Koszyku i dam przejdź do kasy to mi zakupi wszystkie te przedmioty czy bede mogła się wycofac??? Pomóżcie

klikaj smiało- bedziesz sie mogła wycofac , zobaczysz ile ci skalkulowało za wysyłke i zawsze mozesz napisac do sprzedajacego czy by sie nie dało obnizyc i dopiero wtedy zakonczyc transakcje
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 20:11   #4879
White Cafe
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki kochana A o jakie zmiany na przykład chodzi?
Wiesz co ten facet co robił nam projekt to powiedział, że może być kierownikiem budowy, ma do tego wszelkie uprawnienia więc pewnie się na niego zdecydujemy, żeby pociągnął wszystko od początku do końca Wie, że zależy nam na czasie i stara się go znaleźć jak najszybciej co się bardzo ceni! Bo teraz te terminy u "fachowców" to jakaś porażka

No i będziemy dobudowywać że tak powiem nie mamy innego wyjścia jak to
Za domem moich rodziców jest wielki ogród na którym moglibyśmy postawić domek ale niestety jest III klasa ziemi i na dzień dzisiejszy nie da się z tym nic zrobić... dlatego likwidujemy wszystkie pomieszczenia gospodarcze i wiatę na samochody, które są za domem moich rodziców i tam będziemy dobudowywać nasze własne kąty

Chętnie przyjmę wszystkie rady tych które są aktualnie w temacie
U nas właśnie kierownikiem jest ten sam facet co projektowal, bo tez uwazalismy ze tak będzie najlepiej. Okazalo sie ze w projekcie jest masa ogromnych błędów (np. Nie ma wejscia do jednej z lazienek). Poszlam do niego zima (byly zalane fundamenty dopiero) bo chcieliśmy zminic wejście do jednego z pomieszczeń, to on ze się nie da. To mu mowie ze przecież tu można zrobic tak, tu tak. Na co on, ze no dobra, ale zeby on vos podpowiedzial to w zyciu. Chcielismy zmienić zwykla wiezbe dachowa na stropodach (podobno jest cichszy, cieplejszy i nie ma się potem kłopotów z pekajacymi plytami kartonowo gipsowymi) i wiemy ze nie ma najmniejszego problemu z zadtosowaniem tego w naszym domu, a nasz kierownik nie chce sue zgodzic i juz. Najlepiej wziac doświadczonego kierownika zeby nie balsue cczegoś załatwić, i zeby tylko przyjechał na koniec budowy i ponasnosil na projekt potrzebne zmiany. Wiem, ze większość kierownikow taak robi, tylko ten nasz pajac nie chce. Ja przypuszczam ze chodzi mu o wyciągnięcie dodatkowej kasy, ale zaplacilismy mu 3000 za projekt z wieloma bledami i teraz nie będziemy mu placic kolejnych pieniędzy. Juz wolimy komus innemu zaplacic jeslu zajdzie taka konieczność ale nie jemu.
Stary 2014-06-16, 20:15   #4880
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Moni a macie też coś tańszego na oku czy niezbyt? Ciężko jest zrezygnować jak coś trafi w nasz gust w 100 % Ja przez 2 tygodnie przeżywałam, że nie mogę mieć tego wózka Camarelo Sevilla W sumie nawet zastanawiałam się czy go jednak nie zamówić ale stwierdziłam, że skoro dostałam wózek w stanie idealnym, właściwie jak ze sklepu to nie będę wydziwiać bo dziecko w gondoli pojeździ góra pół roku, fotelik też szybko trzeba będzie zamienić na inny a spacerówkę zawsze mogę kupić jakąś lepszą jak ta się okaże niepraktyczna
Ja mam wózek tako jumper x i jedyne co mogę powiedzieć, że mega łatwo się prowadzi bo jeździłam po domu u rodziców

Moni a tutaj ten wózek nie wyjdzie trochę taniej? http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...exfotelik.html

Może przejrzyj sobie tą stronkę bo jest mnóstwo ciekawych wózków i fajne jest to, że do każdego z nich masz opcje na przykład z fotelikiem maxi cosi jeśli komuś zależy na lepszym niż ten co jest w zestawach
Stary 2014-06-16, 20:20   #4881
malutka100
Zakorzenienie

Zuken- mi koleżanki opowiadały, że jeśli chodzi o bóle porodowe ( skurcze), to są porównywalne do tych miesiączkowych, tylko pewnie dużo mocniejsze
Nie wiem czy któraś z was przechodziła np.zapalenie przydatków, ja niestety miałam tę "przyjemność" 2 razy i ból brzucha był straszny, właśnie taki jak przy okresie , ale gdzieś z 5 x mocniejszy...
Nawet wymiotowałam z tego bólu
Pocieszam się jednak, że może te skurcze to będzie coś podobnego to przynajmniej wiem czego się spodziewać...
I tak jak pisała już bodajże Sara najgorsze są jednak bóle krzyżowe- ale jeśli dobrze kojarzę, nie każda kobieta je ma. Jest więc nadzieja

Jeśli chodzi o zabawkę- żyrafkę Sophie- to nawet mi się podoba wizualnie i ponoć jest optymalna dla dzieciaczków do gryzienia, ale taka cena za kawałek gumy jakoś już mniej do mnie przemawia

Cytat:

To witaj w klubie W rodzinie mojego Tż też mają duże głowy. Synek też ma już dość sporą jak na swój wiek. Jeszcze teściowa mnie pocieszyła opowiadając, że jak rodził się mój Tż to lekarz sam miał obawy jak ona urodzi dziecko z taką dużą głową
Też się obawiam, że mogę mieć przez to trudniejszy poród.
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 20:23   #4882
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
U nas właśnie kierownikiem jest ten sam facet co projektowal, bo tez uwazalismy ze tak będzie najlepiej. Okazalo sie ze w projekcie jest masa ogromnych błędów (np. Nie ma wejscia do jednej z lazienek). Poszlam do niego zima (byly zalane fundamenty dopiero) bo chcieliśmy zminic wejście do jednego z pomieszczeń, to on ze się nie da. To mu mowie ze przecież tu można zrobic tak, tu tak. Na co on, ze no dobra, ale zeby on vos podpowiedzial to w zyciu. Chcielismy zmienić zwykla wiezbe dachowa na stropodach (podobno jest cichszy, cieplejszy i nie ma się potem kłopotów z pekajacymi plytami kartonowo gipsowymi) i wiemy ze nie ma najmniejszego problemu z zadtosowaniem tego w naszym domu, a nasz kierownik nie chce sue zgodzic i juz. Najlepiej wziac doświadczonego kierownika zeby nie balsue cczegoś załatwić, i zeby tylko przyjechał na koniec budowy i ponasnosil na projekt potrzebne zmiany. Wiem, ze większość kierownikow taak robi, tylko ten nasz pajac nie chce. Ja przypuszczam ze chodzi mu o wyciągnięcie dodatkowej kasy, ale zaplacilismy mu 3000 za projekt z wieloma bledami i teraz nie będziemy mu placic kolejnych pieniędzy. Juz wolimy komus innemu zaplacic jeslu zajdzie taka konieczność ale nie jemu.
Dziękuję Ci za rady dobra kobieto

Aż sprawdziłam czy mamy drzwi do łazienki Te facet którego my mamy jest już po 60-tce i ma spore wtyki w starostwie, geodezji itd bo siedzi już w zawodzie kilkadziesiąt lat A na tym nam bardzo zależy bo załatwi pozwolenie w miesiąc a nie w cztery jak to zazwyczaj jest... Nam bardzo zależy na czasie bo teraz wynajmujemy mieszkanie i niepotrzebnie kasę ładujemy, lepiej już spłacać kredyt Z tego też powodu domek będzie w systemie kanadyjskim, żeby przyspieszyć wszystko
Myślę, że ze zmianami w projekcie nie będzie problemu, dzisiaj jak przyjechał i nam go przedstawił to właśnie nanieśliśmy już parę zmian i póki co jesteśmy zadowoleni I też będziemy płacić 3 tysiące Jutro mu właśnie będę robić przelew tysiaka zaliczki i niebardzo mi się to podoba bo ostatnio się trochę spłukaliśmy
Stary 2014-06-16, 20:25   #4883
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

zmiany nieistotne moze nanosic, a istotne wymagaja projektu zastępczego, zmiana wieźby na stropodach to zmiana konstrukcji i wymaga projektu oraz zgody projektanta.
wprowadzanie zmian na etapie budowy jest oczywiscie płatne, bo niby czemu nie? to jest dodatkowa praca
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 20:27   #4884
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Co do bólu to najgorszy chyba jaki mnie spotkał to jak sobie poparzyłam całą stopę... Nie zapomnę tego do końca życia, pierwszy raz dosłownie wyłam z bólu!
Oglądając Porody nie widziałam, żeby któraś płakała także może naprawdę nie będzie aż tak źle znowu
Stary 2014-06-16, 20:34   #4885
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Oglądając Porody nie widziałam, żeby któraś płakała także może naprawdę nie będzie aż tak źle znowu
Ja właśnie nie oglądam programów tego typu, żeby się niepotrzebnie czymś nie zestresować A najbardziej się pocieszam, że tyle kobiet już rodziło i jakoś wszystkie dały radę- więc i my damy

nawet jeśli będzie bardzo boleć, to później będzie za to najpiękniejsza nagroda
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 20:46   #4886
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Moni a macie też coś tańszego na oku czy niezbyt? Ciężko jest zrezygnować jak coś trafi w nasz gust w 100 % Ja przez 2 tygodnie przeżywałam, że nie mogę mieć tego wózka Camarelo Sevilla W sumie nawet zastanawiałam się czy go jednak nie zamówić ale stwierdziłam, że skoro dostałam wózek w stanie idealnym, właściwie jak ze sklepu to nie będę wydziwiać bo dziecko w gondoli pojeździ góra pół roku, fotelik też szybko trzeba będzie zamienić na inny a spacerówkę zawsze mogę kupić jakąś lepszą jak ta się okaże niepraktyczna
Ja mam wózek tako jumper x i jedyne co mogę powiedzieć, że mega łatwo się prowadzi bo jeździłam po domu u rodziców

Moni a tutaj ten wózek nie wyjdzie trochę taniej? http://www.wozki-skleposkar.pl/wozki...exfotelik.html

Może przejrzyj sobie tą stronkę bo jest mnóstwo ciekawych wózków i fajne jest to, że do każdego z nich masz opcje na przykład z fotelikiem maxi cosi jeśli komuś zależy na lepszym niż ten co jest w zestawach
dzięki no właśnie w sklepie wychodzi podobnie cenowo jak na tym linku co przesłałaś..... Tylko nie ma mojego modelu, jeans śliczny no
Właśnie tak nie bardzo, ale jeszcze do jenego sklepu może jutro zajdę, z 3 miesiące temu, mieli też tam fajne wózki i nie drogie, ale to mogło sie zmienić.... i w tedy mi sie beby merc podobał i on tak ok 1000 zł ze wszystkim kosztował(ale nie pamietam jaki model dokładnie) ale jak czytałam opinie to ma średnie, wiec trochę sie zniechęciłam
Dzięki na pewno popatrzę a może cos mi wpadnie w oko

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-16 o 20:51
Stary 2014-06-16, 20:48   #4887
h4linka
Zadomowienie

Ja co miesiąc przy okresie miałam taki ból, że wymiotowałam i nie mogłam się poruszać. Dwa dni wyjęte z życiorysu. Odziedziczyłam od strony mamy takie tyłozgięcie, że nawet mój lekarz był pod wrażeniem, że tak się da. Ponoć po pierwszym porodzie przechodzi.

Więc jeśli będę rodzić sn, to chyba wiem co mnie mniej więcej czeka, chociaż ja mam bardzo wysoki próg bólu, nie zmienia to faktu, że się boję.

Póki co jednak jestem bliżej cc niż sn, dzięki synu!
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 21:00   #4888
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
Ja co miesiąc przy okresie miałam taki ból, że wymiotowałam i nie mogłam się poruszać. Dwa dni wyjęte z życiorysu. Odziedziczyłam od strony mamy takie tyłozgięcie, że nawet mój lekarz był pod wrażeniem, że tak się da. Ponoć po pierwszym porodzie przechodzi.

Więc jeśli będę rodzić sn, to chyba wiem co mnie mniej więcej czeka, chociaż ja mam bardzo wysoki próg bólu, nie zmienia to faktu, że się boję.

a co już wiesz że bedziesz miała cesarkę? Mały sie nie przekręca???Mój już na ostatniej wizycie ułożył sie do porodu, a miałam cichą nadzieję ze będe miała cc, ale no cóż będe musiała sie pomęczyć

ja miesiączki maiłam ogólnie bardzo bolesne, dlatego wolę dolegliwości ciazowe niż miesiaczkowe na szczęście 3 dni i było po krzyku A bóle pleców w ciaży nie są mi obce czasem nie moge wstać z łożka, ale w porównaniu z bólami brzucha jakie miałam to dla mnie nic

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-16 o 21:05
Stary 2014-06-16, 21:05   #4889
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Dziewczyny pamiętajcie, że cesarka to jest operacja Każda operacja niesie za sobą dodatkowe ryzyko!
Nie jest to wcale lepsze rozwiązanie nawet dla naszych dzidziusiów... Te które mogą rodzić sn powinny się cieszyć a nie żałować
Stary 2014-06-16, 21:06   #4890
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Butter mam ten sam termometr
Myślę, że będzie ok. Ta firma jest w porządku, więc mam nadzieję, że trochę wytrzyma

Cytat:

No to super!! Tzn super, że wszystko ok! A nie, że Młody ma wielką głowę Ale pociesz się, że jak głowa przejdzie, to już z górki

Cytat:
Co do bólu to najgorszy chyba jaki mnie spotkał to jak sobie poparzyłam całą stopę... Nie zapomnę tego do końca życia, pierwszy raz dosłownie wyłam z bólu!
Ojejjjj... nie zazdroszczę
Napatrzyłam się na takie przypadki podczas praktyk! Masz blizny? Z resztą i o tym pisałam mgr

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość

O kurcze. Aż tak?
Ja też mam dzikie tyłozgięcie... lekarka była w szoku, nawet mi rozrysowywała.. ale nie mam takich bóli podczas @...

zrobiłam na kolację panini...ale pychota!

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości