Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-16, 16:53   #4321
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

moj chrapie nie tylko na plecach
jak go kopie albo szturcham zeby zmienil pozycje bo chrapie to twierdzi ze nie spal jeszcze

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:55   #4322
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
moj chrapie nie tylko na plecach
jak go kopie albo szturcham zeby zmienil pozycje bo chrapie to twierdzi ze nie spal jeszcze
u mnie obaj chrapią, albo sapią !!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 16:56   #4323
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tak o sobie ale wróciliśmy właśnie od lekarza i trochę się zmartwiłam Jeśli chodzi o kaszel Julka to całe szczęście nie jest aż tak źle, tzn. pediatra chce się jeszcze wstrzymać z antybiotykiem, mimo ze szmery słychać, to może inhalacje wystarczą - w piątek mamy przyjść na osłuchanie.

Ale po pierwsze - wagowo nieciekawie - przez 2 miesiące tylko 400g do przodu (waży 8650). Po chorobie mamy zrobić morfo+żelazo. Ale bardziej martwi mnie inna rzecz - wszędzie czytam, że Julek ma jeszcze czas na siedzenie, ale pediatra się zmartwiła że za 4 dni kończy 9 miesięcy, a jeszcze nie siedzi. Posadzony traci równowagę (siedzi tylko jeśli zainteresuje się czymś z przodu, ale zazwyczaj od razu odgina się do tyłu i leci na plecy) i sam też nie siada. Wypytywała o inne aspekty rozwoju, o obroty (obraca się od marca), pełzanie (pełza od maja), raczkowanie (nie raczkuje, ale od 2-3 tygodni buja się ładnie na czworaka, ale jak ma gdzieś podejść to woli podpełznąć). Mówiła, że ma napięte nóżki (?), ja tylko zauważyłam, że przy podciąganiu do siadu nie chce siedzieć tylko idzie od razu na nóżki. Póki co żadnego skierowania nie dostaliśmy, ale martwię się, że coś jest nie tak
Czy są jeszcze jakieś dzieciaczki z okolic 20 września które nie siadają same, a posadzone tracą równowagę?
mój Julek jest z 11 września i nie pełza, nie raczkuje, ostatnio przymierza się do obrotów, co inne dzieciaczki robią już od 4-5 miesięcy, posadzony siedzi ładnie, ale trzeba go pilnować, bo leci czasem, sam nie siada

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
na szybko - my mam zapalenie ucha i antybiotyk... miałczon masakryczny... dzis goraczka wiec antybiotyk musowo...
biedusia
zdrówka!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 17:02   #4324
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy chrupki kukurydziane, któe podajecie dzieciom mają sól?

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Ola umie sama usiąść z podparciem od jakiś 3-4 tygodni, a siedzi stabilnie z rączkami w górze od kilku dni. Raczkuje już ok. miesiąca. Ale my już 2 miesiące mamy prywatnie rehabilitantkę, w sumie była chyba 6 razy i po jej wizytach się zrobił ogromny postęp. Jak masz możliwość, to może skonsultuj się z jakimś rehabilitantem nawet na 1 wizytę, żeby obejrzał Julka i powiedział, co i jak ćwiczyć
Co do chrupków to Flipsy i Tygryski na pewno nie mają soli. Ja zawsze patrze na skład jak kupuje Miałam jeszcze jakieś bez soli, ale nie pamiętam nazwy...

Dzięki za odpowiedź. Czyli widzę, że rehabilitacja przynosi skutek. W piątek idziemy się osłuchać, a że naszej p. dr nie będzie to mamy iść do drugiej, więc poproszę może ją o zerknięcie na Julka i może jakieś skierowanie...

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

dobrze ze antybiotyk nie bedzie potrzebny

moj Jasiek miesiąc młodszy, ale napiszę cos w srawie nozek. Jasiek ma wzmozone napiecie w konczynach dolnych, przez co ma obnizone napiecie na brzuszku. z tego wzgledu nie chciał siedziec/raczkowac. po ćwiczeniach pięknie raczkuje, nie siedzi nadal no i niestety wszedzie juz staje.
skonsultuj sie dla pewnosci z jakims rehabilitantem własnie w sprawie tych nozek

my własnie w srode mamy kontrole u neurologa, ciekawe co powie na temat postepow Jaska

niestety młody nadal kiepskomam szczescie za godzine idziemy do lekarza, mam nadzieje ze to nic powaznego
Kciukam za lekarza i neurologa też Chyba coś u niego faktycznie jest nie tak z napięciem. Teraz wszystko zbieram do kupy i np. jak jest zmęczony i próbuje go uspać na rękach (choć zazwyczaj usypia sam w łóżeczku) to strasznie się pręży, wygina do tyłu itp. aż czasem bączki lecą, jakby się strasznie siłował ze mną...
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moj Bartek jest z dziewiątego września i jest na identycznym etapie co twój Julek
Cytat:

mi sie wydaje ze ma jeszcze czas, wszedzie pisze ze dzieci siadają od 6-10 miesiaca.Moja w prawdzie 2 tygodnie mlodsza ale tez nie siada i posadzona tez nie trzyma rownowagi i tez nie raczkuje wiem ze sie martwisz ale napewno przyjdzie na to pora
To mnie trochę pocieszyłyście
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
cieplo w Polsce ze tu tak spokojnie? :P
Ciepło A my się musimy kisić w domu
Hehe dobre, wysłałam TŻtowi

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
mój Julek jest z 11 września i nie pełza, nie raczkuje, ostatnio przymierza się do obrotów, co inne dzieciaczki robią już od 4-5 miesięcy, posadzony siedzi ładnie, ale trzeba go pilnować, bo leci czasem, sam nie siada
Ale wy się też rehabilitujecie prawda? Macie stwierdzone jakieś problemy z napięciem? Wkurzyłam się, że moja lekarka tak późno wychwyciła, że coś nie tak... Ehh... Ja czytałam co nieco w tej sprawie, ale skoro ona nie widziała nieprawidłowości to nie naciskałam...
Stary 2014-06-16, 17:05   #4325
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ale wy się też rehabilitujecie prawda? Macie stwierdzone jakieś problemy z napięciem? Wkurzyłam się, że moja lekarka tak późno wychwyciła, że coś nie tak... Ehh... Ja czytałam co nieco w tej sprawie, ale skoro ona nie widziała nieprawidłowości to nie naciskałam...
od miesiąca już nie, bo nam się ćwiczenia na NFZ skończyły mamy przedłużone, ale terminy są na wrzesień jak coś się zwolni to rehabilitantka (zmieniliśmy na inną, bo poprzednia była słaba, tzn. nie było praktycznie efektów) ma zadzwonić chyba sama jutro zadzwonię, jeśli trzeba będzie jeszcze czekać to może pochodzimy trochę prywatnie

edit: miał stwierdzone obniżone napięcie tułowia

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2014-06-16 o 17:07
Stary 2014-06-16, 17:25   #4326
83monia
Zakorzenienie

nati spi i je i spi... ma goraczke

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 17:30   #4327
mariiasia
Zadomowienie

w Szymka dziś jakiś chochlik wstąpił albo nie wiem co, łobuzuje masakrycznie
chyba nie może się gości doczekać

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 17:39   #4328
ja-ika
Zakorzenienie

Emilka śpi po kąpieli i kolacji już o 18 spała była zmęczona, więc ją wykąpałam.
Lekarz powiedział, że wszystko dobrze. Osłuchowo czysto, gardło czyste. Stosować nadal nasivin, wodę morską i w razie czego tantum verde w aerozolu. Mamy zrobić jeszcze raz ekspozycję na gluten, i wprowadzić jajko, ale nie wszystko na raz, więc ode mnie zależy co będzie pierwsze. Dzieci najlepiej tolerują gluten od 5-7 mies i wtedy najlepiej robić ekspozycję, no trochę za późno Pytałam o syrop nurofen i czopki. Mam dawać syrop, bo lepszy, a czopki podaje się w razie wymiotów. Piszę to jako ciekawostkę, bo pewnie każdy lekarz mówi co innego
Stary 2014-06-16, 18:05   #4329
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Emilka śpi po kąpieli i kolacji już o 18 spała była zmęczona, więc ją wykąpałam.
Lekarz powiedział, że wszystko dobrze. Osłuchowo czysto, gardło czyste. Stosować nadal nasivin, wodę morską i w razie czego tantum verde w aerozolu. Mamy zrobić jeszcze raz ekspozycję na gluten, i wprowadzić jajko, ale nie wszystko na raz, więc ode mnie zależy co będzie pierwsze. Dzieci najlepiej tolerują gluten od 5-7 mies i wtedy najlepiej robić ekspozycję, no trochę za późno Pytałam o syrop nurofen i czopki. Mam dawać syrop, bo lepszy, a czopki podaje się w razie wymiotów. Piszę to jako ciekawostkę, bo pewnie każdy lekarz mówi co innego
ale Ci dobrze ze juz spi

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

pamietacie jak sie dziwiłyśmy ze rozenkowa ma 36 lat? znalazlam cos takiego w necie

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

u nas to chyba jednak zeby...mała wpycha wszystko co mozliwe do buzi i mnie gryzie a slina jej sie leje caly czas
a gdzies przeczytalam ze jak idą 2ki to mniej boli.....

Stary 2014-06-16, 18:15   #4330
butterfly20
Zakorzenienie

ejjjo nie wiem,kiedy nadrobię.po południu miała 38, 2 i pojechałam z nią do lekarza. pani doktor mówi,że to nie zęby, a raczej trzydniówka...

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Leki przeciwzapalne wszystkie (ibuprofen, aspiryna i co tam kto jeszcze bierze) są bardzo szkodliwe na żołądek, jelita, ogólnie układ pokarmowy. Oczywiście nie znaczy to, że jak się weźmie 1 tabletkę to się będzie miało wrzody, ale lepiej wyrabiać sobie nawyk brania leków z paracetamolem, jeśli pomagają. Ja przez wiele lat przy bolesnych miesiączkach brałam ibuprom, przy bólach głowy też, bo paracetamol na mnie słabo działa i od tego mam problemy z refluksem i żałuję, że nikt mi tego wczesniej nie powiedział, że tak jest, dopiero gastrolog. Droga podania nie ma znaczenia (czy syrop, czy tabletka, czy czopki), bo liczy się gdzie lek jest metabolizowany (np na nurofenie w czopkach jest też jako skutek uboczny bóle brzucha, biegunki, itp), choć niby czopki nie oddziałują bezpośrednio na błonę śluzową żołądka, więc lepiej

Edit. ja się prawie doktoryzowałam z dziedzinie leków przeciwbólowych swego czasu, przy okazji problemów ze stawami i jeszcze dodam, że paracetamol jest nieszkodliwy dla żołądka, bo metabolizuje się w wątrobie, więc jak ktoś by go jadł jak cukierki, to też zaszkodzi tylko na coś innego, ale dlatego w reklamach mówią, że bezpieczny dla żołądka
dzięki, nie wiedziałam. a tez zawsze wolałam ibuprom,

mi z kolei dzisiaj lekarka mówiła,że czopki też nie są takie super, bo z kolei działają na śluzówkę odbytu, często się całe nie rozpuszczają i jakieś stany zapalne mogą wychodzić

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

wróciłam, goście pojechali, ale zdążyli nas zarazić... więc dołączamy do chorowitków
Niny pierwszy raz 3 dni miała gorączkę i katar, potem mega chrypę, potem kaszel, ropirjące oczy i uczulenie na maść do oczy (prawdopodobnie) ale mam nadzieję, że najgorsze za nami
no i idą chyba 4 zęby
a teraz i mnie rozkłada
także jestem totalnie w plecy z wątuniem

ojeju straszna biedulka z Niny. Zdrówka!

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 18:27   #4331
misia332
Zakorzenienie

Zdrówka dla dzieciaków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-16, 18:32   #4332
shure
Zadomowienie

Hej Mamcie
Mam pytanie do mam ktore posiadaja x lander x move spacerowke.

Czy kupilybyscie ponownie? Czy dzidziol nie zsuwa sie z siedziska? Jak to z tym skrzypieniem ramy? Szukam duzej spacerowki w ktorej Julek bedzie siedzial wygodnie bo niestety nasz "nico plus" to gigantyczny niewypal.

Z gory dziekuje za jakas odpowiedz

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 18:32   #4333
Larysa88
Zakorzenienie

Zdrówka dla chorych dzieci

Nastawilam dzisiaj pranie, zaczęłam się malować i Ola przywędrowała do łazienki. Jak zobaczyła bęben pralki usiadła i zrobiła wielkie oczy a następnie zaczęła się cieszyć i bić brawo nikt jeszcze tak nie docenił naszej pralki jak ona
Stary 2014-06-16, 18:37   #4334
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

Nastawilam dzisiaj pranie, zaczęłam się malować i Ola przywędrowała do łazienki. Jak zobaczyła bęben pralki usiadła i zrobiła wielkie oczy a następnie zaczęła się cieszyć i bić brawo nikt jeszcze tak nie docenił naszej pralki jak ona :D

Stary 2014-06-16, 18:38   #4335
ja-ika
Zakorzenienie

[QUOTE=czaszka_;46906804]ale Ci dobrze ze juz spi

u nas to chyba jednak zeby...mała wpycha wszystko co mozliwe do buzi i mnie gryzie a slina jej sie leje caly czas
a gdzies przeczytalam ze jak idą 2ki to mniej boli.....[/QUOTE]
już się obudziła od tego czasu, ale pocycała i usnęła

Moja też ma takie same objawy, dodatkowo masakryczny płacz. Dwójki bardziej bolą niż jedynki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-16, 18:40   #4336
Snow_White1
Wtajemniczenie

Zdrowka dla dzieciaków!
Ja dzia wyprobowalam nasza spacerowke i wydaje sie ok. Leciutka, łatwo sie sklada, prowadzi tez nieźle.
Adas wypil dzis chyba z pol litra kompotu z truskawek, ktory mąż wczoraj zrobil. I wczoraj na śniadanie mąż mu zrobił trochę jajecznicy - normalnie na patelni na maśle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-16, 18:51   #4337
czaszka_
Zakorzenienie

Wlasnie polozylam małą spac..nie wiem jak ona zaśnie jak nos caly zatkany i ciagle sie krztusi i kaszle

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:

Nastawilam dzisiaj pranie, zaczęłam się malować i Ola przywędrowała do łazienki. Jak zobaczyła bęben pralki usiadła i zrobiła wielkie oczy a następnie zaczęła się cieszyć i bić brawo nikt jeszcze tak nie docenił naszej pralki jak ona

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ja-ika;46907628[B
][/B]
już się obudziła od tego czasu, ale pocycała i usnęła

Moja też ma takie same objawy, dodatkowo masakryczny płacz. Dwójki bardziej bolą niż jedynki
ja na paru stronach o zabkowaniu przeczytalam ze wyrżniecie jedynek moze bolec a przy 2 nie boli.... i dopiero od 3 sie jazda zaczyna
ale widze ze nijak to sie ma do prawdziwego zabkowania i u nas 1 przy 2 to byly lajtowe....

Edytowane przez czaszka_
Czas edycji: 2014-06-16 o 18:53
Stary 2014-06-16, 19:04   #4338
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Hej Mamcie
Mam pytanie do mam ktore posiadaja x lander x move spacerowke.

Czy kupilybyscie ponownie? Czy dzidziol nie zsuwa sie z siedziska? Jak to z tym skrzypieniem ramy? Szukam duzej spacerowki w ktorej Julek bedzie siedzial wygodnie bo niestety nasz "nico plus" to gigantyczny niewypal.

Z gory dziekuje za jakas odpowiedz
zsuwa się

Cytat:

sweet

Stary 2014-06-16, 19:49   #4339
shure
Zadomowienie

Madziuchna czyli ten color pack to taki bajer a nie wkladka? Zle zamontowane pasy czy co powoduje ze zsuwa sie?

Kurcze juz bylam zdecydowana na niego ale obawiam sie tego zjezdzania?

[*]
Stary 2014-06-16, 19:57   #4340
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:

usmiałam się sama do siebie
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 20:03   #4341
gorgulek
Zakorzenienie

Bajka, wiem, że jest tak napisane ale ja nie gotuję bo nie trzeba. Zalewam wrzątkiem i czekam chwilę aż napęcznieją. One potrzebują sporo wody i trzeba mieszać bo się klucha zrobi. Ja nie czułam, żeby były gorzkie
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 20:06   #4342
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Madziuchna czyli ten color pack to taki bajer a nie wkladka? Zle zamontowane pasy czy co powoduje ze zsuwa sie?

Kurcze juz bylam zdecydowana na niego ale obawiam sie tego zjezdzania?
po polsku do mnie mów
nie wiem za bardzo o co chodzi, bo nasz x nie jest najnowszym modelem, ale jak popatrzyłam to one wszystkie są takie same. U nas ta wkładka zjeżdża razem z dzieckiem i co chwila na spacerze biorę za górę tej wkładki i podciągam dziecko

Stary 2014-06-16, 20:11   #4343
Madzia000
Zadomowienie

Shure mi jakos tak strasznie Jasko nie zjezdza.. ale skrzypienie- masakra!! Nie wiem czy go nie oddam na gwarancje bo mnie to wkurza jak nic :/ prócz tego krotkie pasy, kiepsko regulowane oparcie, jak Jasio zasyoia i chce obnizyc oparcie to mi bude ciagnie i ja wypina... trzeba troche nakombinowac. Ogolnie to zaluje ze nie wzielam maxi cosi wozka

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 20:16   #4344
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Shure mi jakos tak strasznie Jasko nie zjezdza.. ale skrzypienie- masakra!! Nie wiem czy go nie oddam na gwarancje bo mnie to wkurza jak nic :/ prócz tego krotkie pasy, kiepsko regulowane oparcie, jak Jasio zasyoia i chce obnizyc oparcie to mi bude ciagnie i ja wypina... trzeba troche nakombinowac. Ogolnie to zaluje ze nie wzielam maxi cosi wozka

Bylam nastawiona na tego x move ale teraz juz sama niewiem tymbardziej ze to koszt ponad 1000 zl

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
po polsku do mnie mów
nie wiem za bardzo o co chodzi, bo nasz x nie jest najnowszym modelem, ale jak popatrzyłam to one wszystkie są takie same. U nas ta wkładka zjeżdża razem z dzieckiem i co chwila na spacerze biorę za górę tej wkładki i podciągam dziecko
chodzilo mi o ta wkladke

[*]
Stary 2014-06-16, 20:29   #4345
anutka171
Rozeznanie

Ale mamy duzo chorowitkow
Duzo zdrowka dla wszystkich
I oby te zebolki tak mocno nie doskwieraly

Pszczoua moj Jakub jest z 14 wrzesnia (z tym ze to czterotygodniowy wczesniak) i on sam siada na boczku, do pelnego siadu sie jeszcze nie zabiera.
posadzony siedzi od kilku dni w miare stabilnie. choc nad morzem jak siedzial to stracil rownowage i polecial do przodu uderzajac twarza w koszyczek z zabawkami i zrobil sobie ranke pod noskiem a ja siedzialam obok i go pilnowalam
oprocz tego pelza od jakiegos 1,5 miesiaca, stoi na czworaka i sie buja od jakis 3 tygodni, raczkowac za bardzo nie probuje
tydzien temu stanal po raz pierwszy na nogach i aktualnie wspina sie po czym tylko moze.
nie wiem czy to zle, ale jutro mam wizyte u neurologa, wiec pewnie sie dowiem.
ja mysle, ze nie powinnas sie martwic, aczkolwiek ostroznosci nigdy za wiele i mozesz sprobowac isc do rehabilitanta chocby prywatnie.

Cytat:

ale slodziak

Mnie dzis moj Kubus doprowadzil do lez
Pojechalam na zakupy i zostawilam malego z tz.
Jak wrocilam i Jakub mnie zobaczyl to przypelzal do mnie i powiedzial glosno i wyraznie MA-MA
I na pewno bylo to swiadome, bo on kiedys jak plakal to wydawal z siebie dzwieki typu mama maaamaa, pozniej zaprzestal.
A teraz tak ladnie powiedzial
Po prostu cos pieknego
Stary 2014-06-16, 20:45   #4346
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny znacie jakies sposoby zeby dziecku bylo lepiej oddychac?
Julka co chwile placze, nos ma caly zatkany i sie krztusi chyba sliną i ciezko jej sie oddycha przez to ta noc widze ze bedzie jeszcze gorsza

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Mnie dzis moj Kubus doprowadzil do lez
Pojechalam na zakupy i zostawilam malego z tz.
Jak wrocilam i Jakub mnie zobaczyl to przypelzal do mnie i powiedzial glosno i wyraznie MA-MA
I na pewno bylo to swiadome, bo on kiedys jak plakal to wydawal z siebie dzwieki typu mama maaamaa, pozniej zaprzestal.
A teraz tak ladnie powiedzial
Po prostu cos pieknego
super
zazdroszcze...

Stary 2014-06-16, 20:47   #4347
kaska87
Zakorzenienie

ha! poćwiczyłam już 5 dzień

Miki zaczął znowu mówić "mama" tylko szkoda, że tylko wtedy jak potrzebuje ratunku

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 21:00   #4348
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Julka co chwile placze, nos ma caly zatkany i sie krztusi chyba sliną i ciezko jej sie oddycha przez to ta noc widze ze bedzie jeszcze gorsza

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

super
zazdroszcze...
nasivin soft można stosować albo maść majerankową pod nos i niech śpi wyżej, chociaż jak duży katar to te wszystkie sposoby niewiele dają

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-16, 21:05   #4349
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

cudny to musiał być widok
Cytat:
u nas nasivin soft pomaga odetkać nosek

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

zapomniałam Wam napisać, że Emilka waży 9200 g i ma 77 cm
Stary 2014-06-16, 21:17   #4350
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
cudny to musiał być widok

u nas nasivin soft pomaga odetkać nosek

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

zapomniałam Wam napisać, że Emilka waży 9200 g i ma 77 cm
za wage

mam nasivin i narazie niewiele zdziałał

chodziłam juz ją utulic pare razy bo mocniej plakala, a tak to cały czas popłakuje przez sen bidulka az mi sie serce kraja

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości