|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
A co to bedzie jak malenstwo sie urodzi Do niczego sie dzisiaj nie nadaje... zreszta ostatnio w ogole jestem senna i taka jakaś zmęczona ![]() I wiecie co... bolą mnie w nocy pachwiny i biodra i boli mnie pochwa w srodku... teraz czytam ze wlasnie tak bywa w 3trymestrze i mam sie zrelaksowac he![]() o i zgaga i zmeczenie tez sie nasilają w 3trymestrze super moje wszystkie dolegliwosci i bóle są książkowe wręcz
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-06-16 o 21:44 |
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
Ja do ślubu byłam taka ugodowa we wszystkim przytakiwałam itp , ale teraz jestem żoną mojego męża i choć nie wiele osób nam się wtrynia to oboje ustaliliśmy jedną ale to bardzo istotną rzecz "Nie ważne co i jak by się działo , jeden drugiego wspiera bo teraz my tworzymy rodzinę " Nie wyobrażam sobie żeby ktoś nam tak na głowę wchodził , dlatego uważam że mieszkanie samemu to najwspanialsza rzecz na świecie
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej czasem wyfrunąć z gniazdka rodziców/teściów i żyć na swój rachunek Chyba,że ktoś aktualnie nie ma takich możliwości albo mu tak wygodniej i lepiej to nie ma co oceniać,ale ja myślę,że najlepsze rozwiązanie to mieszkanie samemu,ze swoją rodziną już Ale się wkur.. dzisiaj... Poszłam do sklepu po picie i jakaś babka wynosiła kratę piw i sklep mały to stałam sobie skromnie prawie przy drzwiach,bo inaczej stanąć nie dało rady a ta siksa walnęła mnie drzwiami w plecy.. Dobrze,że tak byłam odwrócona,bo jakby dotknęła mojego brzucha chyba bym ją rozszarpała... Mogła powiedzieć "przepraszam" to bym jej ustąpiła miejsca a jej nie zauważyłam nawet a ta zła wielce,że miejsca mało i mnie uderzyła drzwiami a wiedziała,że jestem w ciąży,bo niestety ukryć się nie da... Na prawdę niektórym chyba język odpadnie jakby mieli poprosić o przesunięcie się i lepiej walnąć drzwiami,nawet w ciężarną...
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4864 |
|
Zadomowienie
|
oglądacie tvn ? dziewczyna ma płetwistość szyi
|
|
#4865 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No nam tez dużo pomogli bo w sumie umeblowali prawie całe mieszkanie i na poczatku były prawie codzienne wizytacje i mądre rady ale odkąd zrobiłam ten wykład, ze czas zaakceptować ze każdy żyje po swojemu to jest większy spokój i wizytacje niezbyt częste oczywiście zdarza sie mądrość dnia czasami ale mamy juz wywalone bo nie mieszkamy razem my z tz tez sie nie dajemy i w sumie głęboko mamy to co czasem mówią mieszkanie osobno jest cudowne wchodzisz, zatrzaskujesz drzwi i wszyscy zostają za nimi Paulina-mieszkają blisko ale osobno prawda? założą Ci neta to zamknij sie w domu i udawaj, ze Was nie ma czy tak sie nie da? Zreszta z własnego doświadczenia wiem, ze w końcu jej odpyskujesz kulturalnie ale stanowczo i będzie lepiej nawet jak to oni Wam dużo pomogli to nie daj sobie wejść na głowę a te odwiedziny niedługo jej sie znudzą musisz ja postawić do pionu jeszcze przed narodzinami ![]() Moja teściowa przecież niedawno oznajmiła, ze szukają mieszkania koło nas żeby pomagać jak malutka sie urodzi...moje serce zamarlo...ale reakcja była szybka powiedziałam, ze dzięki ale mam zamiar sama zajmować sie malutka a nie od razu korzystać non stop z pomocy i ze na dwa tyg i tak przyjedzie moja mama a pózniej chce sobie radzić sama bo w końcu jestem dorosła a jak bede potrzebowała pomocy to przecież nie mamy do siebie aż tak daleko ostatnio nad nami było mieszkanie i tz sie modlił żeby ogłoszenie zniknęło zanim oni je zobaczą podczas odwiedzin ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4866 |
|
Rozeznanie
|
Ircha o ile dobrze zapamiętałam Ty pytasz o mebelki
Ja też mam podobną meblościankę: http://img13.allegroimg.pl/photos/or.../63/4320796366Powiedz mi jaki kolorek masz mebli? Ja dobierałam kolorystycznie do mojej meblościanki ostatnio I dokupiłam biurko, komodę i szafę z podwójnymi drzwiami przesuwanymi Zależy też ile masz miejsca żeby dostawić szafę Możesz opisać co nie co to może doradzę
|
#4867 |
|
Rozeznanie
|
tak,widziałam już ten odcinek wcześniej na Tvn style.
Asia trzymam kciuki, by ból szybko ustąpił, trzymam kciuki za Was
|
|
#4868 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja w sklepach dostaje szału odkąd jestem w ciazy...każdego kto sie zbliża bym rozszarpala brzuch juz mam widoczny jak nie wiem co (no kurde 7 miesiąc w końcu ) a mam wrażenie, ze nikt go nie widzi...jeszcze tutaj w centrum KÖLN jak ide na zakupy czy tylko połazić po ciuchach to jest tyle ludzi, ze masakra dlatego np nie chodzę w sobotę bo nie przesądzając stoi sie często w pieszym korku Effka-ja oglądam dziwna ta szyja...przykry temat bo normalnie jak z filmu fantastycznego... Fajnie, ze jest taki program bo oni maja te operacje chyba za darmo co? Bo najpierw jakies castingi i w ogole eliminacje...żeby nie to to te osoby by pewnie sobie nigdy na takie operacje nie pozwoliły... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Melduje się że jestem cała i zdrowa ![]() Cały czas w ruchu, to na mieście coś zwiedzamy to gdzieś dalej także czasu brak na wizazowanie czasem coś przeczytam ale za moment gdzieś idziemy i rzucam telefon i wychodzę ![]() Pozdrawiam Was mamuski ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4870 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie siedzę i oglądam różowe lata 70, akurat świąteczny odcinek, choinka i w ogóle. I tak sobie myślę, że zaczną się znów święta z magią, z dziecięcym śmiechem,.z nadzieją na Mikołaja. To będę piękne święta w tym roku...
|
|
|
|
#4872 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4873 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Lataj, lataj i nie rzucaj telefonem bo skończy jak Twoja deska w kiblu ![]() Weźcie mnie kopnijcie w dupę do mycia zębów i spania ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko bedzie dobrze Ide spac dziewczynki, bo cos mnie rozklada... Dobrej nocki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tez mi się przyda bo wypada iść się już kąpać ![]() A moja deska właśnie miałam pisać naprawiona i nici z kamykczkow wystarczyło śruby dokrecic ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Dobranoc Martynko Kochana śpijcie słodko z maleństwem |
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Asia19x, będzie dobrze
może Ci kroplówkę dadzą, byś się nie odwodniła przez biegunki i wrócisz szybko do domu![]() zmykam spać, czuję się padnięta. dobranoc
|
#4877 |
|
Zakorzenienie
|
bryyy
czytam was cały dzien po troche i sie ni emam jak wkręcić z pisaniem, a jak juz amierzam pisac to zawsze cos ... Asia pierwsze co sobi epomyślałam to o IP dobrze ze pojechałaś-daj znac jak tylko bedzies zmogła co i jak Aliszcze zobaczysz za dwa tyg ze pomiar małej wyjdzie ok i ze po prostu rośniew swoim tempie -trzymam za was kciuki MałaPaulina to masz tesciowa ...współczuje, ale od poczatku staraj sie ja uświadamiac zey za bardzo sie nei wtrącała -oczywiscie z zachowaniem umiaru bo jak zamierzacie tworzyc rodzine to fajnie by było zeby wasze stosunki nei były tak totalnie na wojennej ścieżce-powodzenia i trzymam kciuki ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- kurde tak sobie pomyslałam zebysmy sie jakos powymieniały numerami w najbliższym czasie, bo teraz zbliza sie końcówka i róznie bywa, wczoraj martwiłysmy sie o Monie a dzis Asia wyladowała na Ip ...moze fajnei by było jakimis namiarami sie powymieniac i miec jakis kontakt w razie co? na pewno przyda sie jak bedziemy rodziły hehe |
|
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu dobrze, że pojechałaś. Daj znać co u Was jak tylko będziesz mogła. Powodzenia
dzanet u Niego przegroda skutkuje tym, że ma zatoki co jakiś czas zawalone, a wczesniej czeste zapalenia zatok i wieczny katar ![]() Metam zawału bym dostała.. agnes śliczna!!! też sie zastanawiałam nad kołyską ![]() a leżaczek bujaczek też będziesz kupowała? humant ja też bym chciała mieć swoją położna, zobaczymy czy uda mi się to osiągnąć. W moim miejscowym szpitalu nie ma takiej możliwości... Natalusia fajne paznokietki i jaki spokój ![]() Simran śliczne kupowałaś już kombinezon? jaki rozmiar?aisa zdjęcie zabawne Aliszcze na pewno wszystko będzie dobrze małaPaulina to ja mam 97cm ![]() --- Hej ![]() Mój M. ma wolne i dzisiaj jeździliśmy dalej po sklepach się rozglądać. Ponad to, kończymy malowanie A w ogóle to wczoraj zaczęło mnie bardzo boleć gardło. Momentami wychodzę z siebie, czuję jakby pękało. Brałam islę, tantum verde spray, apap, mleko z miodem i masłem, płukanie roztworem z wody utlenionej... nie wiele pomaga buuA i zaczynamy III trymestr ;P
|
|
|
|
#4879 |
|
Rozeznanie
|
Tylko ja cierpię dziś na bezsenność?
![]() Leżę z miską lodów i zaraz się okocę ale są takie dobre
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4881 |
|
Rozeznanie
|
Ja też jeszcze nie śpię a muszę wstać o 7... Jutro pobranie krwi i mocz a potem w drogę do Berlina... A coś nie chce mi się spać, może dlatego że Małż chrapie...
Od rana smarkam krwią takimi skrzepami. Jadłam paprykę ale mało... Chyba rano wezmę witaminę C na drogę... Asia ja też trzymam kciuki |
|
|
|
#4882 |
|
Rozeznanie
|
Asia trzymaj się!
Też nie śpię. Ale nie mam znowu nastroju do pisania... Sorki... Nadrabiam wątek. Jest co! ![]() O! to już po północy! Nie wiedziałam Zgagę mam... I głodna jestem...
___ Ślub: 6 września 2008 ___ Edytowane przez DorissiriD Czas edycji: 2014-06-17 o 00:14 |
|
|
|
#4883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem tak jest , a juz pisałas ze twój nastrój ostatnio bardzo siadł-trzymaj sie i mam nadzijej ze przynajmniej w jakims stopniu ten nastrój idzie ku lepszemu |
|
|
|
|
#4884 |
|
Rozeznanie
|
Na szczęście idzie ku lepszemu.
Mam wsparcie od TŻa. W końcu mu powiedziałam jak się czuję, może ciężko to było ująć w słowa, ale już nie psułam atmosfery wybuchami złości, zniecierpliwienia, które odbierał jako atak - tylko powiedziałam, że to moje skumulowane problemy... Będzie lepiej! Musi być.
|
#4885 |
|
Rozeznanie
|
Ja też muszę wcześnie wstać, jechać na pobranie krwi, potem do domku po psa, z psem do weterynarza na pobranie krwi bo w środę ma mieć zabieg sterylizacji
Wcale spać mi się nie chce aa2 daj trochę czereśni elffirka pierwsze słyszę żeby papryka pomagała na krew z nosa Ja często miewam krwotoki i pomagają witaminy, wapno Odpoczynek również i to po pierwsze Masz podrażnione naczynka w nosie pewnie A w ciąży jesteśmy bardziej ukrwione i narażone na tego typu dolegliwości ![]() Ja dzisiaj skaleczyłam się w palec i tak się krew lała jakbym co najmniej palca ucięła ![]() Dobra idę spać chyba bo im dłużej siedzę tym bardziej robię się głodna mimo że objadłam się już wszystkiego co miałam w lodówce Nawet poskubałam kapustę pekińską i zagryzłam marchewką
|
#4886 |
|
Rozeznanie
|
Ot takie wrzucone na facebooka przez kogoś z moich znajomych:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- O tej porze to lepiej marchewka i kapusta pekińska niż kawał ciasta z rabarbarem co go wcinam
|
#4887 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nawet małemu nei zostawiłam ![]() Cytat:
![]() ja mam na gazie rosół-gotuje na jutro bo smaka miałam wielgachnego
|
|||
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
hej, żyję. uciekam spać. nareszcie są fugi zrobione i ściany pomalowane jedną warstwą. czekam na oniec remontu tej kuchni jak na zmiłowanie
![]() robię eksperyment: teraz trzecią noc będę spała bez poduszki ciażowej. powiem wam, że ostatnie dwa dni obudziłam się bez bólu pleców. albo tż mnie wygrzał sobą od tyłu, albo przez poduszkę nie mam zbyt wiele miejsca do kręcenia się i to temu? albo czysty przypadek niemniej testuję dalej ![]() papa |
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
Witam o świcie.... Zasnęłam po 1 i wstałam o 5:40... Wyglądam jak jakieś zombi... Jestem dziwnie blada, mam zapuchnięte oczy, w dodatku czerwone jak królik... Chce mi się spać i jeść. A tu trzeba się ogarnąć i na badania jechać
No tak mi się chce że aż nie wierzę że można tak źle się czuć i że może tak się nie chcieć Masakra... Zjadłabym lody, jakiś deserek, rybkę, albo chociaż kanapeczkę a tu Wrrrrrrrrrrr Jeszcze brzucho się stawia.. Nie wiem jak ja dzisiejszy dzień przeżyję
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to jestem głupia.... Wstałam dziś o 4.20,pomyślałam sobie"o coś mały za spokojny od wczoraj" i zaczęłam go budzić....
I obudziłam lwa,bo zaczął tak we mnie kopać,że aż myślałam,że oczy wyjdą mi na wierzch,ale uspokoiłam się ![]() Dobrze,że Tż przy tym nie było Ale mimo to,że znowu spałam tylko 4 godziny to jestem wyspana jakbym spała z 15 godzin i w dobrym humorze I wstałam właśnie z taką myślą,że ogarniam się,zabieram mamę i jadę do Pepco i po jakieś buty i torebkę dla siebie w końcu,bo dawno nic dla siebie nie zrobiłam Dziś 26t+0d
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-06-17 o 06:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

i boli mnie pochwa w srodku... teraz czytam ze wlasnie tak bywa w 3trymestrze i mam sie zrelaksowac he
super
moje wszystkie dolegliwosci i bóle są książkowe wręcz
lepiej czasem wyfrunąć z gniazdka rodziców/teściów i żyć na swój rachunek
oczywiście zdarza sie mądrość dnia czasami ale mamy juz wywalone bo nie mieszkamy razem 

wszystko bedzie dobrze