|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Dobra jadę na tą krew bo jest mi nie dobrze aż z głodu.... Mały skacze mi po pęcherzu odkąd się podniosłam także też super..ja chce jeść i spać!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4892 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Czesc dziewczyny przez parę dni nie mialam neta ale juz jestem ;-) mała kopie od rana co chwilę się obraca i chodzi mu cały brzuch. W sumie dostała trochę kofeiny to szaleje heh ;-)
Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Powodzenia na badaniach ;-) a po życzę dużego i smacznego śniadania |
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio kupiłam body za 5 zł i fajne materiałowo,wiem,że piorą się nienajgorzej,kocyk akrylowy za 30 zł i jak dobrze trafisz to nawet skarpeteczki dla maluszka znajdziesz za złotówkę tudzież 2 zł Musisz się przejść,bo czasem są fajne okazje Ostatnim razem widzialam nawet komplecik śpioszki+kaftanik za 12 zł ale nie brałam,bo było różowe i to w sumie dobrze,bo okazało się,że potrzebuję niebieskie ![]() Dzisiaj chcę zobaczyć za okryciami do kąpieli i pokupować jakieś głupoty typu czapeczki,jakieś body jeszcze,kaftaniki
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#4896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio z mężem pomalowałam lozeczko na biało i super wygląda tylko złożyć ;-) ale to we wrześniu no i w końcu ta pościel muszę kupić. Patrzylam w sklepie to szkoda przeplacac na allegro tańsze ;-) |
|
|
|
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
Monika papryka to źródło witaminy C wiec coś tam pomaga... Kurde wstałam i co? I doopa... Okazało się że nie mam pojemniczka na mocz... Myślałam że jeszcze są... Małż się zbiera i jedzie kupić ale ja się do tego czsu zsikam chyba... Idę myć głowę... A po 9 w drogę... Do zobaczenia Mamuśki... I udanych urlopów...
|
|
|
|
#4898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam pościel w misie brązowe i rożek taki sam ![]() Miały być kropki ale pokoik w pasy zrobiłam to misie lepsze i dobrze że brązowe bo już nie rozumiem mojego dziecka raz chłopak dwa razy dziewczynka może bliźniaki mam we wrześniu kupię drugi komplet pościeli i drugi rożek czy otulacz ale już pod płeć albo róż albo błękit ![]() Słońce wstalo, kolejny dzień się zaczyna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4899 |
|
Zadomowienie
|
Elffirka Powodzenia na badaniach
i wytrzymaj jeszcze troche ![]() ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Katerina o jak fajnie w misie ;D ja chcialam kupic cos w kolorze beżowym bo pokoj bede miala brazowo zielony i nie chce rozowej poscieli. U mnie dziewczynka od poczatku oby nic nie sie zmienilo bo juz ciuszkow troche mam rozowych ;D jak cos to zwroce sie do mojego gina o zwrot kasy za rozowy hehe nie no na polowkowym usg inny lekarz tez powiedzial ze dziewczynka ![]() Mam nadzieje ze u Ciebie tez sie wyjasni ;p na 100% |
|
|
|
#4900 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moniś, mam właśnie taki jak na zdjęciu pokazywałam, to jest dokładnie dąb wenge brąz. Byłam pytać w tym sklepie co ją kupowałam czy coś dobiorę i...ciężko, bo jak coś mają to sam wenge i już jest kapkę inne. U mnie np. te paski/słoje lecą pionowo, tam w niektórych poziomo, tzn. teraz patrzę, że na tych dolnych frontach w szafce RTV lecą poziomo Teraz obmyślam jak to wszystko ustawić, by się nie zagracić, żeby to miało jakiś ład i skład. Pokój jest długaśny chyba z 5-6 metrów i chciałabym po jednej ścianie pociągnąć rządek mebli. Z tym, że jest to pokój ze skosem, gdzie mieszczą się okna dachowe, to od samego początku ściany szafy nie ustawię, dopiero jak skos podchodzi wyżej. Chyba, że właśnie zaczęłabym od jakiegoś niższego elementu i zakończyła szafą ![]() Wczoraj już oglądałam ten zestaw mebli http://allegro.pl/zestaw-mebli-trans...300923522.html i widzę, ze moduły według siebie można skompletować, ale to już wiadomo, że większa kasa. Dziękuję za pomoc i zainteresowanie Paulina, nikt i tak Ci nie narzuci swojego zdania. Jesteś dużą dziewczynką i zrobisz jak sobie udumasz, tymczasem mogę sobie tylko wyobrazić jak wkurzające jest takie gadanie Ja póki co nie mogę narzekać na MAMUSIĘ (czyt. teściową). Na to lokum wyprzedziła moją mamę i zaproponowała kupno firan do pokoju. Fakt, mamy jedno okno i drzwi balkonowe,że tak powiem normalne, w drugim pokoju i w kuchni okna dachowe. Ja zrobiłam jej fotkę tej ściany, pomierzyłam, pokazałam kilka projektów, co mi się podoba, ona materiał sama wybierała i się dogadałyśmy, bo to taki fajny, że nie trzeba ich prasować. Sama mówiła, że ma podobny i mi poleca. Ogólnie raczej nigdy nic nie narzuca, zawsze stara się pomóc, doradzić, mówi swoje zdanie. Teraz jak dowiedziała się, ze będzie nas troje, to już pierwszej nocy spać nie mogła,dumała, jakbyśmy mogli poprzestawiać, by było nam wygodnie mieszkać, czy nie zamienić pokoi odwrotnie, bo mieszkamy spory kawałek od rodziny, a na tyle co do nas gości przychodzi to i mniejszy pokój mógłby być gościnny. No martwi się, a jak zryczała się, gdy dowiedziała się że będzie wnusia...pierwsza!Już obie babcie mówią, że to ich królowa będzie hehe, szalone. Moja mamitka co i rusz mówi, że coś małej kupiła i już chyba zacznie w karton jakiś mi składać. A nie wiem czy pisałam, że teściowa ostatnio na wyprzedaży w biedronce, tam u nich, kupowała różności naprawdę za grosze. Garnek fajny kupiła, jakieś kuchenne narzędzia, bo przed Biedrą rozstawili namiot i ceny były jeszcze na pół jak były w gazetkach, no i też rajstopki kupowała dla wnuka. Jedne wzięła szare z autkami i w pośpiechu drugie capnęła w tym samym rozmiarze, tylko granatowe. Wrócili z teściem z pracy, oglądamy, podziwiamy co kupiła, ona rozkłada te drugie rajtuzy, a tam na ciemnym granacie...piękne różowe serduszka ![]() Ogólnie nasi rodzice są zdania, że dobrze jak dzieci są w miarę w pobliżu, ale dobrze też jak młodzi osobno mieszkają. Wiadomo jak w każdym małżeństwie/związku bywa, pokłócą się, wieczorem pogodzą i jest git, a rodzica tak serce nie boli, bo nie słyszy jak sobie wyrzucają to czy tamto. Mecia, a to świnia z tej babki, dobrze, że w brzusio nie dostałaś Nie drażnij Lwa swego Zmykaj, zmykaj na zakupki, odrobina przyjemności nigdy nie zaszkodzi.aisa84, dobry Twój mąż hehe, że chciał Was uchronić przed mieszkaniem mamusi w pobliżu. W sumie jakby nad Wami mieszkała, to w kapciach by w odwiedziny przychodziła ![]() Ekaterina, fajnie, że się odezwałaś Wczoraj Cię wspominałam, bo natknęłam się na pokój dziecięcy w pasy na necie i chwaliłam się, że moja"znajoma" tak ma podobnie ![]() Latte, oj tak, też tu kiedyś na allegro napatoczył mi się świąteczny bodziak jakiś i mi przez myśl przeszło,oby Bozia dała dotrwać szczęśliwie do końca to na święta będzie wesoło Swoją drogą u nas deska w WC też się z deka poluzowała i dokręciłam ją, co bym się kiedy z niej nie obzunęła ![]() Niestabilna, dokładnie, najpiękniejsze będą te święta... i dla nas! W zeszłe przy opłatku byliśmy tylko we dwoje (bo mąż jakoś miał służbę i nie bardzo opłacało nam się jechać na krótko do domu). Poleciały mi łezki, mąż mnie przytulił i bez pytania mnie o co chodzi powiedział: nie martw się, spełni się to nasze małe marzenie. Teraz mówię:"ty coś wiedziałeś?!", bo suma sumarum niebawem już była fasoleczka Aliszcze, musi być dobrze Asiu, czekamy na cynk,co u Ciebie/Was. Odezwij się jak tylko będziesz mogła Ana, u nas leżaczko-bujaczki kupują moi teście wszystkim wnukom jak się rodzą co by nie było, stara się w miarę swoich możliwości i chce traktować ich jednakowo.Teraz jak byliśmy to akurat męża bratowa urodziła i już na małego Frania też czekał podarunek. Żeby było śmiesznie jak było cicho to było cicho, a teraz w ciągu 3 lat jak się wór z wnukami posypał to ho ho. A to dopiero początek, my się dopiero rozkręcamy A tak poza tym to zdrówka!!!Natalusia, śliczne paznokcie elfirka, szczęśliwej podróży! Doris, też mi wczoraj paliło przełyk wieczorem. Ostatnio jak jadłam kanapkę z pomidorem i cebulą, i wiem, że to po cebuli pewnie, bo już tak miałam kiedyś. Poprawy humorku życzę Swoją drogą to ja też ostatnie 3 noce miałam zarywane. Nie dość, że zasnąć nie mogłam po północy, to w nocy wstawałam siusiu, bo wody się opiłam...aa2,widzę kolejna spać nie mogła, aż rosół z nudów upitrasiła ![]() bezaczek7, udanego remontu i wygodnie przespanych nocek Witam się z rana. Ciekawe kto będzie czytał te moje wypociny... Wczoraj jakoś tydzień leniwie zaczęłam, nigdzie nie wyszłam ostatecznie, miałam zupkę i rozmroziłam (awaryjną) pizzę mrożoną, mąż był zadowolony i to najważniejsze. Ja nie wiedziałam co mam zjeść w ciągu dnia,a to jogurcik, to rzodkiewkę, ehh, ale dziś spadywuję na powietrze!!! Słonko świeci, śmieci wyrzucę, obskoczę pobliskie sklepy i wracam, by nie łazić po tym upale, bo słonko nieźle zapala po oknach to chiiiiba ciepławo. Miłego dzionka robaczki P.S. Jaka ja mądra jestem... Przed kliknięciem "wyślij odpowiedź" skopiowałam to co napisałam i oczywiście wysyłam, a tam wyświetliło mi się,że nie jestem zalogowana, jak zalogowałam to nie było nawet literki z tego co napisałam
Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-06-17 o 08:17 |
|
|
|
|
#4901 |
|
Zadomowienie
|
Ircha to sie spisalas
hehe u mnie tez sloneczko swieci i mam w planach jechac rowerem do tesciowej na chwile ;D bo juz z babcia codziennie nie bede siedziec a sama tym bardziej bo nuda. Zabralam sie za jedzenia arbuza ;p |
|
|
|
#4902 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobra zmykam się zbierać, bo znów się nie wykulgam jak wczoraj, a szkoda dnia. "Czymajta" się laseczki Aaa i czas wymyślić jakiś tytuł nowego wątku, bo on już tuż tuż !!! No chyba, że nasza Madziulka już ogarnia sprawę
Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-06-17 o 08:29 |
|
|
|
|
#4903 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam daje tylko infi ze niwy wątek powstaje.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4904 |
|
Rozeznanie
|
Już w domku i powiem Wam że tak glodna byłam że chleb tostowy z szynka jest pyszny na taki głód
a jak wrócę to zjem znowu pół lodówki ![]() Ircha ja mam kolor wenge więc miałam łatwiej....i nawet z ikei czarny brąz pasuje bo szafa i komoda stoją na innej ścianie więc różnicy nie widać jak wrócę do domku to coś poszukam będę miała co robić hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4905 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie z rana u mnie cudna pogoda sloneczko i cieplo
czekamy z tesciowa na kuriera bo ma przyjsc paczka z ameryki od szwagierki z ciuszkami dla malej dzis ostati raz na szkole rodzenia, bedzie smutno bez spotkan ale moze niedlugo zobaczymy sie na porodowce a teraz zmykam cos popracowac
|
#4906 |
|
Zadomowienie
|
Mowicie o jedzeniu az mi w brzuchu burczy kurde ilez mozna jesc ;p
|
|
|
|
#4907 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Przygarniecie jeszcze jedną wrześniówkę? Tp mam na 06.09. - chyba, że maleństwo zechce przyśpieszyć przyjście na ten świat
Według lekarza początkowo miał być chłopak, ale ostatnio okazało się, że jednak dziewczynka i teraz to ja już sama nie wiem jakiego koloru ubranek szukać
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Próba ok bo znów mnie wywala. Chucka zacznę kopiować przed dodaniem.
Dzień dobry u mnie od 8 szaleje ogrodnik. Na dwa spalinowe silniki nic tylko się cieszyć ![]() Kiedyś wyjdę na balkon jak Adaś Miauczynski i zrobię porządek krzykiem Tosia głodna i kopie, ale jeszcze parę minut musi poczekać. Irenko I ciesze się, że masz dobre relacje z teściową. Moja na początku chciała mi męża zabierać na swoje potrzeby do załatwiania, ale jak się przeprowadził na tydzień do mamusi i zobaczyła w jakim jest stanie, i że znów musi prac jego gacie i skarpetki to już zrozumiała gdzie jest miejsce jej syna. Niestety czasem trzeba użyć takich środków. Miłego dnia
Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-17 o 08:56 |
|
|
|
#4909 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wytrzymalabym mieszkając z teściami za zadne skarby świata mieszkamy w jednej klatce...Cytat:
bo ja tak robię i Tz na mnie krzyczyWitam się jestem nieprzytomna do tego w nocy przekręcanie się z boku na bok sprawia mi bol a do kibla chodzę jak kaczkaOgolnie w nocy i nad ranem ledwo sie poruszma i mebli musze sie podpierać, no jeszcze troche i potrzebny bedzie balkonik jak nic! Jade zaraz na fitness a tak mi sie chce ze ch**
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
Agness Witamy Cie
|
|
|
|
#4911 |
|
Konto usunięte
|
Hallo
![]() Ircha-gdyby mi sie skasowalo tyle co napisałaś to bym chyba padła ale teraz nawet jak trochę napisze to kopiuje profilaktycznie Paulina-no jak u nas było w tej samej klatce mieszkanie to tz dostawał zawału żeby rodzice nie zobaczyli Ale mi sie nic nie chce...ale jak zjem śniadanko to moze z rozpędu cos zrobię dajcie tego rosołu z nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberke Laseczki
Już drugą noc budzę się punkt 3 na siku... Za to wczoraj mój znawca powiedział, że mam brzuch smarować oliwką dla dzieci, bo on teraz szybko rośnie i będzie mnie swędział, a oliwka trochę to złagodzi Nie wiem gdzie on to wyczytał, ale zaskoczył mnie Zauważyłam, że jak tylko zaczyna mi burczeć w brzuchu, to Mała kopie jak szalona ![]() Śniadanko zjedzone, to jadę na poranną kawkę do Tatusia :papa: Do później dziewuszki |
|
|
|
#4914 | |
|
Konto usunięte
|
Słońce świeci, czerwiec zleci, a we wrześniu będą dzieci. Wrześniówki 2014 cz.4
Cytat:
Znudzi im sie przychodzenie moi pomimo 13km odległości jak sie wprowadziliśmy to non stop wpadali chociaż na pół godziny żeby swoje mądrości wyrazić ale kilka spięć słownych i odpuścili bardzo ciekawe jest to, ze oni dosłownie nie potrafią sie z nami spotkać bez narzucenia swojego zdania...ostatnio sie śmiałam bo przywieźli nam kiełbasę z pl i teść od razu mowi "podziel sobie i pomroź po 4 szt" z tym wyznaczeniem po ile szt to juz nawet sie nie denerwowałam tylko śmiałam, ze we wszystkim musza mieć głos ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Martyna-ja na siku wstaje co noc od jakiegoś czasu po 3 godz od zaśnięcia...juz obserwowałam to na zegarku i kurde codziennie sa to 3 godz wiadomo +/- pół godziny ale rozwala mnie ten zegar sikania
Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-06-17 o 09:24 |
|
|
|
|
#4915 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
![]() agnes2011 witaj nmartyna nie mów o tym wstawaniu bo na samą mamą myśl się złoszczę ja wstaję o 2,4,7 !!! Ale z drugiej strony sobie myślę "Natalka przyzwyczajaj się bo już nie długo oprócz szybkiego wstawania na siusiu czeka Cię jeszcze wstawanie do dziecka, karmienie,usypianie, tulenie gdy będzie płakało i może to potrwać dużo dłużej niż szybki wyskok do wc piękny dzionek dziś
|
|
#4916 |
|
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny
Za pół godziny będzie u mnie mamuśka i będziemy ogarniać te kartony a ciuchami... Trzeba wszystko posegregować i zostawić co najbardziej potrzebne. resztę gdzieś upchnę, bo miejsca nie ma na to wszystko. Co gorsza nie ma miejsca na nowa komodę ![]() MałaPaulina jak tylko przywiozą nam łóżeczko (co się stanie na czasie) to tez je rozkładamy, musimy poprzymierzac gdzie będzie małej najlepiej Jak tak czytam o Waszych teściowych Moja przy tym jest boska! Serio nic do niej nie mam Za to teść nadrabia I często się sprzeczamy, ale myślę, że się przez to lubimy. Nie zgadzamy się praktycznie w każdym temacie, a on lubi naciskać na swoje, czego ja nie znoszę i robi się burzowo ![]() Asia19x trzymamy kciuki, wszystko będzie dobrze ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Witam nową mamusię! Niestabilna, super tytuł Idealnie pasuje!
|
|
|
|
#4917 |
|
Raczkowanie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46914187]Cześć dziewczyny
Za pół godziny będzie u mnie mamuśka i będziemy ogarniać te kartony a ciuchami... Trzeba wszystko posegregować i zostawić co najbardziej potrzebne. resztę gdzieś upchnę, bo miejsca nie ma na to wszystko. Co gorsza nie ma miejsca na nowa komodę ![]() MałaPaulina jak tylko przywiozą nam łóżeczko (co się stanie na czasie) to tez je rozkładamy, musimy poprzymierzac gdzie będzie małej najlepiej Jak tak czytam o Waszych teściowych Moja przy tym jest boska! Serio nic do niej nie mam Za to teść nadrabia I często się sprzeczamy, ale myślę, że się przez to lubimy. Nie zgadzamy się praktycznie w każdym temacie, a on lubi naciskać na swoje, czego ja nie znoszę i robi się burzowo ![]() Asia19x trzymamy kciuki, wszystko będzie dobrze ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Witam nową mamusię! Niestabilna, super tytuł Idealnie pasuje! [/QUOTE]A już myślałam, że tylko ja nie mogę tu narzekać na swoją teściową - w porównaniu do Waszych, to moja też jest cudowna I co najlepsze - teść tak samo Widzę, że dobrze trafiłam ![]() A jeśli chodzi o tytuł następnego wątku to jest ekstra! Zgadzam się z dzanet2108, że pasuje idealnie
|
|
|
|
#4918 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
młoda w klubie malucha a ja zbieram siły na odkurzenie mieszkania. ale czuję, że dziś mam lenia
|
#4919 |
|
Konto usunięte
|
Tylko ja nie potrafię widzieć? czy na aplikacji nowego tytułu nie widac?
chyba nawet nie wiem gdzie tutaj szukać...no ale pod koniec bede czekać na link to sie odnajdę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4920 |
|
Rozeznanie
|
No tytuł wymiata
Niestabilna ![]() U mnie też dzisiaj zapowiada się ładna pogoda Już jedno pranie na balkonie, drugie w trakcie A jeszcze ze 3 w kolejce ![]() Najadłam się jak dziki bąk i ledwo żyję i chyba pójdę spać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

Nie drażnij Lwa swego
Swoją drogą to ja też ostatnie 3 noce miałam zarywane. Nie dość, że zasnąć nie mogłam po północy, to w nocy wstawałam siusiu, bo wody się opiłam...

mieszkamy w jednej klatce...
do tego w nocy przekręcanie się z boku na bok sprawia mi bol a do kibla chodzę jak kaczka
Idealnie pasuje!