Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 13:02   #4861
ramirka
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Svelta mnie też pobolewa podbrzusze, czasmi brzuch mi sie stawia ale czy to jest to wogole to nie umiem liczyć tych skurczy jeju jeju co to bedzie co to bedzie..... wariuje!!! kto jest chetny i za mnie urodzi????

Fame i jak wizyta? rodzisz?

Eydrith gdzie Ty sie podziewasz?????
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:04   #4862
Caramel 85
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
dotarłam do domu po badaniach (GBS) i wizycie u położnej ... ledwie żyję. Wyprawy MPK na drugi koniec miasta to już nie dla mnie

Fame współczuję kłótni z tż, pociesze ,że moze coś jest w powietrzu bo ja od wczoraj się z moim też focham

A z rzeczy pozytywnych spotkałam dziś na schodach sąsiadkę a ona od razu "uuuu to już nie długo bo brzuszek się opuścił" zobaczymy na ile osiedlowe wróżki są wiarygodne

po spotkaniu z położną środowiskową mam mały mętlik... nie kupowałam i nie zamierzałam kupowac ochraniaczy na łóżeczko -gdyż uważałam, że jest to niebezpieczne/zbędne natomiast dziś od Pani (która swoją droga ma bardzo dobre opinie na necie i w innych kwestiach raczej się z nią zgadzam) usłyszałam zgoła odwrotną informację.
Co o tym myślicie ?bo już zglupiałam...
Ja myślę, że ochraniacze są zbędne i ograniczają dziecku dostęp powietrza. Zupełnie nie potrzebowałam ich przy starszym synku. W pl zdania są podzielone, a np znajoma z uk mówi że tam w każdej szkole rodzenia przestrzegają przed ochraniaczami. Poczytaj sobie tutaj jest o tym fajny artykuł:
http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze...-kolyski-asap/
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:07   #4863
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
.....Zagadka dnia Daj znać co to. Ale boli Cię brzuch?
(Pytam się bo całe życie z utęsknieniem czekam na chwilę, kiedy będę miała niebolesne miesiączki po porodzie, tak podobno ma być....)

Ines na mnie się to sprawdziło przed pierwszym porodem miałam takie okresy, że bolało mnie wszystko - brzuch, plecy, kolana i ból straszny czasem nawet zastrzyki nie pomagały ... do tego byłam zielona i wymiotowałam a po porodzie o niebo lepiej albo wcale nie biorę tabletki albo nospa wystarczy i krwawienie mniejsze

malwiska - ten Twój brzuch to dla mnie coś niesamowitego - aż brak mi słów bo śliczny, zgrabniutki, malutki to chyba za mało jak byś na mój popatrzyła

agnes - ja bez tż zdecydowanie też nie rodzę ale poprzednim razem było tak, że siostra mnie zawiozła i czekała dopóki tż nie dojechał z pracy -szpital jest w mieście, którym tż pracuje tylko, że on najczęściej na wyjeździe i może mieć do szpitala 20 km a może mieć 80 i więcej i nie jestem niczego pewna -ostatnio miałam już ktg, lewatywe, usg i dopiero dołączył - jutro ma wolne więc bardzo chcę żeby coś z tego rodzenia wyszło

Nautiz - śliczny brzuszek i pewnie, że wytrzymasz - zresztą co dzień bliżej

ugotowałam obiad na dni i chciałam myć okna ale okazało się, że nie mam płynu do szyb :/ więc pozamiatam cały dom a okna umyję jak mama wróci z pracy i kupi płyn po drodze

wiecie tak strasznie bym chciała jutro zostać w tym szpitalu ... tylko, ze zawsze jest tak, że jak się na coś bardzo nastawiam to nic z tego nie wychodzi ...
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:19   #4864
malwiska
Zakorzenienie

wróciłam z wizyty, od razu przepraszam za błędy ale słabo widze - najważniejsze jednak jest to że mogę rodzić sn coś tam na jednym oku jest jakieś włókno czy coś ale nie jest to przeciwskazanie

mam nadzieje ze w przeciągu 2 h mój zwrok sie troche poprawi bo jak ja bede w pracy wystawiac fv??

a to moje lustro chyba pomniejsza bo mi mój brzuch wydaje sie wiekszy
Stary 2014-06-17, 13:25   #4865
Iza188
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że ochraniacze są zbędne i ograniczają dziecku dostęp powietrza. Zupełnie nie potrzebowałam ich przy starszym synku. W pl zdania są podzielone, a np znajoma z uk mówi że tam w każdej szkole rodzenia przestrzegają przed ochraniaczami. Poczytaj sobie tutaj jest o tym fajny artykuł:
O widzisz kolejny argument z tym powietrzem. U mnie główny powód w drugą stronę, nie chcę nam ograniczać widoku na malucha. Dlatego ochraniacze mam jakieś tam z odzysku oczywiście (jak 99% mojej wyprawki), ale nie planuje ich montować w tym momencie. Może jak M. zacznie się wiercić jakoś bardzo mocno i będzie uderzał się w szczebelki to pomyślę żeby ich użyć
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:33   #4866
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TaTekla Pokaż wiadomość
I like It - ochraniacze, czemu miały by być niebezpieczne?
Ja dałam do łóżeczka ochraniacze, ale te krótsze. Dla mnie jedyny minus to kolejne siedlisko kurzu
Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Dobrze by było Po długim weekendzie biorę się za wypędzanie chociaż wątpię żeby to coś pomogło. No chyba, że tż będzie miał nocki to się będę bała, że w nocy się zacznie, a jak znam swoje szczęście to właśnie tak będzie- tż w pracy, a a ja zacznę rodzić

Chyba obie jesteśmy gruboskórne. Ja też 38tydz i nie czuję żadnych skurczy. Czasem podbrzusze mnie pobolewa jak na okres, ale to tyle

Ej ale pełnia już była w czerwcu...

Ja nie planowałam kupować, nie kupiłam i też nie zamierzam kupować. Nie wiem, ale jakoś mnie te ochraniacze nie przekonują. I jak patrzę po znajomych to mało kto się zaopatrzył. No ale to kwestia indywidualna
Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
dzięki za wypowiedź , artykuł znam bo trochę o tym czytałam. Dobra babka fajna no ale każdy może mieć jakieś chwilowe zaćmienie lub bo prostu inne zdanie . Nie kupuję będe twarda

aaaa i jeszcze jedno mam zamair wyjechać na weekend do rodziców i mówię jej o tym, że przecież jak coś to to wszystko trwa zanim akcja się rozkręci i zdążę dojechać a o ona żebym nie była taka pewna bo ostatnio pierworódka od pierwszych skurczy do rozpakowania uwineła się w niecale 60 minut i ponoć coraz częściej tak jest,że poród sn u pierworódek wcale taki długi nie jest
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:53   #4867
Fame
Zakorzenienie

hej
u mnie bez zmian.. tzn nie urodzilam jeszcze i chyba prędko nie urodzę, bo szyjka... zamknięta
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 13:59   #4868
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
hej
u mnie bez zmian.. tzn nie urodzilam jeszcze i chyba prędko nie urodzę, bo szyjka... zamknięta
Hmmm ciekawe ... w sumie to i tak bliżej niż dalej. Tylko 2tyg.
Ja jutro idę ale wątpię aby coś się ruszyło, nakłamie ją tylko ze mam skurcze niech mi posprawdza dokładnie wszystko.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
dzięki za wypowiedź , artykuł znam bo trochę o tym czytałam. Dobra babka fajna no ale każdy może mieć jakieś chwilowe zaćmienie lub bo prostu inne zdanie . Nie kupuję będe twarda

aaaa i jeszcze jedno mam zamair wyjechać na weekend do rodziców i mówię jej o tym, że przecież jak coś to to wszystko trwa zanim akcja się rozkręci i zdążę dojechać a o ona żebym nie była taka pewna bo ostatnio pierworódka od pierwszych skurczy do rozpakowania uwineła się w niecale 60 minut i ponoć coraz częściej tak jest,że poród sn u pierworódek wcale taki długi nie jest
No tak, jak wysyłają z rozwarciem i ze skurczami do domu tak jak Ines, mówiąc ze jak nie przejdzie to ma wrócić to co się dziwidz hehe

Stary 2014-06-17, 13:59   #4869
ramirka
Raczkowanie

Cytat:
hej

no to niezle Fame musisz sie otworzyc a Ty taka niesmiała
i co zamierzasz?
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:09   #4870
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
hej
O masz haha co do tych porodow to lekarze sa jak znachorzy malo sie sprawdza z tych ich gdyban szyjki i dzieci robia swoje

malwiska w dwie godz ci odpusci ten plyn. Niezle slonce po nim razi nie?

Co do ochraniacza to ja sobie uszylam i dalam go po sciani na dluzszym boku wiec zasloniety jest 1bok ktory przylega do sciany, 3 sa luzne. Uszylam sama zeby doszyc duzo troczkow i jest ten ochraniacz szeroki gleboko do podlozenia pod materac,zeby nic nie wyszl spod materaca. Jestem przeciwniczka tych sklepowych bo nie wszystkie mozna dobrze dopasowac i tak wisza. Mialam nie kupowac ale zrobilam sama lozeczko jest przytulniejsze ciut z nim
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:09   #4871
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
duże dziecko zle, małe dziecko zle, idealnie dziecko to chyba 3,5 hehe
ja sie urodziłam jak miałam 3050kg, najniższa moja masa to 2820 w drugiej dobie a jak wychodziłam to na wypisie mam 3kg
ja wazyłam 2100g a moja sis 3500g i moja mama mowiła, że wolałaby moją siostrę jeszcze raz rodzic chociaż 1,5 kg to przecież duża róznica przy tak małym dziecku..

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
A no i generalnie nie sądziłam, ze kiedykolwiek to napisze, ale po cc nie ma większego szczęścia niż porządna kupa (oczywiscie własna , bo ze kupa Dziecka jest szczęściem to wiadomo) Dzisiaj mi sie to udało i naprawde, samopoczucie super
no to gratuluje

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Ja przed pierwsza cc bardzo bałam się wklucia, powiedziałam o tym anestezjolog a ona bardzo mi pomogła, caly czas mówiła do mnie co robi, rozmasowała miejsce uklucia a pielegniarka mnie przytrzymala. Ból jak przy pobraniu krwi może mniejszy.
Mnie zaczynają nerwy zjadać bo jutro rano smigam na cc. Tym razem boję się ze znowu bede wymiotowac (tak reaguje na kazde znieczulenie) i ze bede przez to tak wymeczona ze nie dam rady się zająć Małą
Wszystko mam już przygotowane w domu, wczoraj jeszcze ostatnie porządki zrobiłam i nudzi mi się
robaczek trzymam kciuki bardzo mocno będzie dobrze! odezwij się jak juz dojdziesz do siebie POWODZENIA!

Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
19.06.2014 r. pełnia to za dwa dni ,, dziś jest pełnia twe życzenie się spełnia"......
oo to ja zaklepuję haha tylko jak to zrobic ??

Cytat:
wróciłam z wizyty, od razu przepraszam za błędy ale słabo widze - najważniejsze jednak jest to że mogę rodzić sn coś tam na jednym oku jest jakieś włókno czy coś ale nie jest to przeciwskazanie
no to super

Cytat:
no to niezle Fame musisz sie otworzyc a Ty taka niesmiała
i co zamierzasz?
lekarz zaleca seks

a co do szybkiego porodu to moja koleżanka pół roku temu urodzila (pierwsze dziecko) w półtorej godziny takim to dobrze
Stary 2014-06-17, 14:26   #4872
rybka13
Zakorzenienie

Fame nie popisalas sie ale w sumie rownie dobrze ty mi to mozesz napisac bo termin rozni sie jednym dniem u mnie tez mialo byc wczesniej, no ale roznica taka ze ja sie jeszcze nigdzie nie wybieram, wciaz mam kilka rzeczy do zrobienia w domu, mimo ze ostatnio zapier... jak maly motorek
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:28   #4873
pszczola189
Rozeznanie

Ale mnie ścięło.. Dopiero sie obudziłam.. I w sumie dalej mi sie spać chce, wiec dobranoc

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:30   #4874
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
O masz haha co do tych porodow to lekarze sa jak znachorzy malo sie sprawdza z tych ich gdyban szyjki i dzieci robia swoje

malwiska w dwie godz ci odpusci ten plyn. Niezle slonce po nim razi nie?

Co do ochraniacza to ja sobie uszylam i dalam go po sciani na dluzszym boku wiec zasloniety jest 1bok ktory przylega do sciany, 3 sa luzne. Uszylam sama zeby doszyc duzo troczkow i jest ten ochraniacz szeroki gleboko do podlozenia pod materac,zeby nic nie wyszl spod materaca. Jestem przeciwniczka tych sklepowych bo nie wszystkie mozna dobrze dopasowac i tak wisza. Mialam nie kupowac ale zrobilam sama lozeczko jest przytulniejsze ciut z nim
Jak wyszłam na dwór to myślałam ze osleplam. Teraz już widzę normalnie ale na dworzu dalej światlowstręt

Stary 2014-06-17, 14:36   #4875
simka234
Wtajemniczenie

My już w domku uczymy sie siebie
Zjadlam czekolady i nektarynke i maly ma gazy, brzuszek pobolewa-a to głupi łeb
Mały śpi i ja chyba utne drzemke

mamaya czy ty przypadkem nie leżałaś na parterze sala 3 ?

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 14:39   #4876
svelta
Rozeznanie

Cytat:

mam nadzieje ze w przeciągu 2 h mój zwrok sie troche poprawi bo jak ja bede w pracy wystawiac fv??

no to wspaniale a Ty długo jeszcze do pracy będziesz chodzić?
Cytat:
Jak ona to zrobiła? też bym tak chciała- nie zdążyłabym się zestresować

Cytat:
hej
ale bym się śmiała jak byś jeszcze dziś na porodówce wylądowała

Ja mam wizytę w piątek i jak mi nie powie, że szyjka się skraca i jest chociaż maleńkie rozwarcie to chyba się wścieknę!
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:01   #4877
bambusiek
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Malwiska - fajny brzuszek
Mam chyba podobny i kształtem i wysokością

Jutro zrobię fotkę

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Faaajny masz ten brzuch, mój przy twoim to gigant i siedzi pod samymi piersiami. Zaraz zresztą pstryknę fotkę. To masz pewnie fajnie, bo zadyszki nie łapiesz. Ja to nawet jak stoję i coś mówię to potrafię się zadyszeć :P
no ale mam tam 3 kg chłopczyka, więc nie ma się co dziwić rozmiarowi. Jeszcze tylko 22 dni do terminu - wytrzymam (tak sobie powtarzam :P)
Super piłeczka ciążowa

Cytat:
po spotkaniu z położną środowiskową mam mały mętlik... nie kupowałam i nie zamierzałam kupowac ochraniaczy na łóżeczko -gdyż uważałam, że jest to niebezpieczne/zbędne natomiast dziś od Pani (która swoją droga ma bardzo dobre opinie na necie i w innych kwestiach raczej się z nią zgadzam) usłyszałam zgoła odwrotną informację.
Ja miałam i teraz też od początku będzie dla mnie pełni funkcję stworzenia dziecku zacisznego miejsca, chroni przed przeciagami, nocnym włączaniem lampki nocnej itp.

Cytat:
hej
HEhe... im większą masz nadzieję tym mnieejsze szanse na szybki poród
---------------
Zaraz będą moi faceci, pomidorówka czeka, a całe mieszkanie w wiadrach, kartonach i paczkach, wiec będę musiała synka usadzić na bajki na godzinkę

Ale jest już dobrze - dziś już płytki na podłogę pan kładzie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:06   #4878
viki_22_83
Raczkowanie

GG do viki_22_83

Hejka ja dziś po dentyscie wynik 1 plomba po chyba 4 podejsciu. Jeszcze 1 najgorszy został.
Dzidzia ma fotelu szalała ale w miare mnie oszczędziła. Ostatnio takie kopniaki zasadza że jęcze a tż dziwnie się patrzy na mnie. Ogolnie to 35tc rozpoczęty. Co do ktg to przy syniu to miałam przy porodzie, czopa nie pamiętam za to skurcze jak na kupe ganiało nie, brzuch nietwardniał.
Ocho czkawka z nerwem u małej kopie jezu. Piore torbe do wozka od bratowej pożyczona. Zapakuje do niej dla dzidzi wyprawke do szpitala i kosmetyki ktorych jeszcze nie mam.

Pozatym moj 5 latek ma zapalenie ucha i angine. Ucho w niedziele bolało. Ale mam ochote go udusić. Bo chorowanie u niego wyglada tak ze lata po chałupie i kurza a to klocki a to rysowanie a to czekolada a moze plac zabaw a mamo a to mamo tamto. Jesc je 2 godz. Sniadanie tyle samo obiad. Nienadaje sie na matke wkurza mnie. I mam w ciązy sie nie denerwowac a chodze i sie dre na niego. Bo zamiast lezec to rozpierduche robi.

GABRYŚ -mój mały mężczyzna - 5 latek
17. 08.2009

ALICJA mały motylek
16.07.2014
viki_22_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:09   #4879
debesciara
Zadomowienie

mamaya po sn to też wielka ulga.. u mnie to nastąpiło chyba po 10 dniach od porodu jak nie dalej.... przy moich poporodowych hemorojdach kwestia stolca była tematem bardzo drażliwym.....
No a w óle jak tam jesteście już w domu?
Robaczek jej to już... trzymamy mocno kciuki daj znać o któej planowany zabieg
Nautiz niezły brzuś i faktycznie jeszcze wysoko, poczujesz ulgę jak się choć trochę obniży

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
za mną kolejna kiepska, ale na szczęście lepsza od poprzedniej nocka
Biedne to moje dziecko, już 3 tydzień osmarkany, nawet na dwór nie wychodzimy za dużo, bo od razu go słonko razi i łzawi
a macie ten aspirator do odkurzacza? on jest na wagę złota przy takim upierdliwym katarze..
Cytat:
Napisane przez Ines3037200 Pokaż wiadomość
Zagadka dnia Daj znać co to. Ale boli Cię brzuch?
(Pytam się bo całe życie z utęsknieniem czekam na chwilę, kiedy będę miała niebolesne miesiączki po porodzie, tak podobno ma być....)
Również to potwierdzam, moje miesiączki też zrobiły się mniej boelesne i dużo mniej obfite, w zasadzie 3 dnia to już mogłam zakładać zwykłą wkładką i było ok i pierwszego dnia brałam 1 apap i po bólu.. a wcześniej dwa nurofeny co 6 godzin bo inaczej byłam nie do życia..
Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Malwiska super brzuch

Ines cholera boli jak podczas okresu... Dziś trochę mniej no ale wczoraj... I ja nie chce okresu... tak mi bylo dobrze w ciaży bez niego ...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
to nie może być to.. za szybko... ;/ a karmisz piersią?
Cytat:
Dziewczyny widze ze obniza mi sie brzuch...to ile jeszcze dajecie mi czasu? dzis 38 tc , na dole wszystko mnie boli , ale za cholere nie łapie tych skurczy nie wiem czy jestem taka gruboskorna czy co?
Ja Ci daję max 4 tygodnie
Cytat:
Ja miałam ochraniacze i chwalę sobie teraz ze względu na cyrkulację powietrza "zamontuję" je dopiero we wrześniu, latem każda dawka świeżego powietrza na naszym poddaszu jest na wagę złota.. No i fakt, że dobrze jest żeby nie zasłaniały pola widzenia, kiedy Ty leżysz w łóżku, bo nie musisz za każdym razem wstawać
Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

wiecie tak strasznie bym chciała jutro zostać w tym szpitalu ... tylko, ze zawsze jest tak, że jak się na coś bardzo nastawiam to nic z tego nie wychodzi ...
oby tak było, z całego serca Ci tego życzę
Cytat:

gratki, super wieści
No i brzusio masz bajeczny i ta figura...
Cytat:
yyyy tylko że są różne pojęcia "krótkiego porodu", znajoma położna z ginekologii zapytałą mnie ile czasu rodziłam córę, powiedziałam że 13 godzin.. a ona na to : eeee to szybciutko
Cytat:
hej
hehe kochana pociesz się że jeszcze max 4 tygodnie
a bardziej serio, to frajersko Cię urządził ten Twój lekarz "obiecując" że nie doczekasz 9 miesiąca.. nastawiłaś się i teraz oczekiwanie jest sto razy gorsze...
Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
My już w domku uczymy sie siebie
Zjadlam czekolady i nektarynke i maly ma gazy, brzuszek pobolewa-a to głupi łeb
Mały śpi i ja chyba utne drzemke
Oj kochana, poczytaj o diecie mamy karmiącej, bo potem się tylko umęczysz z marudnym bobasem...

--------
Dziś po południu wybywam, i rano do gina na ostatnią wizytę.. trzymajcie kciuki! W sumie to nie wiem za co, ale trzymajcie żeby z małym było wszystko ok, bo rodzić to ja jeszcze nie chcę

Edytowane przez debesciara
Czas edycji: 2014-06-17 o 15:13
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:15   #4880
mamaya
Zakorzenienie

simka, owszem

i like it, w kwestii brzucha to mnie zostało troche skory na dole brzucha, ktora z każdym dniem wchłania sie coraz bardziej mam juz wystające zebra i kości biodrowe, standardowo
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:46   #4881
debesciara
Zadomowienie

Parę dni temu strzeliłam sobie sesję brzuchową to też Wam wrzucę fotkę mojej piłki [plażowej]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0381.jpg (28,3 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0401.jpg (54,2 KB, 68 załadowań)
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:52   #4882
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:

Ej ale pełnia już była w czerwcu...
Tak mi powiedział mąż, a że jego podejrzewam o wilkołactwo (dość znacznie owłosiony i wiecznie gorący) to jemu wierzę

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
O widzisz kolejny argument z tym powietrzem. U mnie główny powód w drugą stronę, nie chcę nam ograniczać widoku na malucha. Dlatego ochraniacze mam jakieś tam z odzysku oczywiście (jak 99% mojej wyprawki), ale nie planuje ich montować w tym momencie. Może jak M. zacznie się wiercić jakoś bardzo mocno i będzie uderzał się w szczebelki to pomyślę żeby ich użyć
Ja też mam ochraniacz ale na razie nie wieszam bo Bogusia z łóżka nie będę widzieć, a jak się przebudzę w nocy to wolałabym zerknąć. Już teraz jak budzę się na siku spoglądam na łóżeczko i myślę, że za kilka tygodni będzie tam leżeć nasz syn...

debesciara fajny brzuszek i też już wydaje mi się, że jest nisko.

Edytowane przez Nautiz
Czas edycji: 2014-06-17 o 15:54
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 15:54   #4883
mamaya
Zakorzenienie

J. dostał juz wypis Ja na swój jeszcze czekam, bo zawsze tak sie guzdraja
Stary 2014-06-17, 16:48   #4884
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
hehe kochana pociesz się że jeszcze max 4 tygodnie
a bardziej serio, to frajersko Cię urządził ten Twój lekarz "obiecując" że nie doczekasz 9 miesiąca.. nastawiłaś się i teraz oczekiwanie jest sto razy gorsze...
masz racje.. to czekanie najgorsze, bo nastawiłam się, że wszystko odbędzie się wcześniej ale ja nie winie lekarza, bo on mówił to co widział i ostrzegał mnie po prostu. jeszcze tydzień temu miałam lekkie rozwarcie a dzisiaj szyjka zamknięta moje dziecko płata mi figle

śliczne brzuszki macie dziewczyny!

aa w ogóle to przez tydzień schudłam o 1kg

mamaya super, że już wychodzicie ależ CI zazdroszczę
Stary 2014-06-17, 17:13   #4885
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Parę dni temu strzeliłam sobie sesję brzuchową to też Wam wrzucę fotkę mojej piłki [plażowej]
Fajna piłeczka i dość nisko rzeczywiście

Cytat:
Super
-----------------
Pan jeszcze robi, więc wzięłam synka na spacer i poza tym co w Rossmanie wreszcie kupiłam klapki do szpitala - fajne piankowe za 9,99
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 17:35   #4886
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
masz racje.. to czekanie najgorsze, bo nastawiłam się, że wszystko odbędzie się wcześniej ale ja nie winie lekarza, bo on mówił to co widział i ostrzegał mnie po prostu. jeszcze tydzień temu miałam lekkie rozwarcie a dzisiaj szyjka zamknięta moje dziecko płata mi figle

śliczne brzuszki macie dziewczyny!

aa w ogóle to przez tydzień schudłam o 1kg

mamaya super, że już wychodzicie ależ CI zazdroszczę
Oj wiem co czujezz bo jak mi lekarz powiedzial ze do tyg urodze to juz mnievtrafia ze jutro sroda a tu nic brzuch lekko poboliwuje i tyle. Wczoraj mialam juz nadzieje ze cos sie dzieje bo strasznie zaczelo mnie kluc w szyjce ale usnelam a rano wszystko git. To siedzenie na bombie jest obrzydne.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 17:42   #4887
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość

kurcze tylko ja mam lewe ręce do szycia...ale taki jak twój faktycznie wydaje mi się bezpieczniejszy

Cytat:
no to wspaniale a Ty długo jeszcze do pracy będziesz chodzić?

Jak ona to zrobiła? też bym tak chciała- nie zdążyłabym się zestresować

ale bym się śmiała jak byś jeszcze dziś na porodówce wylądowała

Ja mam wizytę w piątek i jak mi nie powie, że szyjka się skraca i jest chociaż maleńkie rozwarcie to chyba się wścieknę!
to samo powiedziałam położnej za szyjkę i jej rozwieranie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

Ja miałam i teraz też od początku będzie dla mnie pełni funkcję stworzenia dziecku zacisznego miejsca, chroni przed przeciagami, nocnym włączaniem lampki nocnej itp.
hmmm argumenty jak najbardzije na plus

Cytat:

Również to potwierdzam, moje miesiączki też zrobiły się mniej boelesne i dużo mniej obfite, w zasadzie 3 dnia to już mogłam zakładać zwykłą wkładką i było ok i pierwszego dnia brałam 1 apap i po bólu.. a wcześniej dwa nurofeny co 6 godzin bo inaczej byłam nie do życia..

to nie może być to.. za szybko... ;/ a karmisz piersią?

Ja Ci daję max 4 tygodnie

Ja miałam ochraniacze i chwalę sobie teraz ze względu na cyrkulację powietrza "zamontuję" je dopiero we wrześniu, latem każda dawka świeżego powietrza na naszym poddaszu jest na wagę złota.. No i fakt, że dobrze jest żeby nie zasłaniały pola widzenia, kiedy Ty leżysz w łóżku, bo nie musisz za każdym razem wstawać

yyyy tylko że są różne pojęcia "krótkiego porodu", znajoma położna z ginekologii zapytałą mnie ile czasu rodziłam córę, powiedziałam że 13 godzin.. a ona na to : eeee to szybciutko
--------
Dziś po południu wybywam, i rano do gina na ostatnią wizytę.. trzymajcie kciuki! W sumie to nie wiem za co, ale trzymajcie żeby z małym było wszystko ok, bo rodzić to ja jeszcze nie chcę
kciuki zaciśnięte , dzięki za wypowiedź w sprawie ochraniacza i rewelacyjne info w sprawie okresu bo do tej pory jak nie bralam tabsów to 7 dni zdychałam z bólu

Cytat:

i like it, w kwestii brzucha to mnie zostało troche skory na dole brzucha, ktora z każdym dniem wchłania sie coraz bardziej mam juz wystające zebra i kości biodrowe, standardowo
serio, aż tak to działa szybko?znaczy się widoku żeber i kości to sie nie spodziewam bo ich już jakies 2-3 lata u siebie nie widziałam ale brzuszek zniknał i ciuszki przed ciążowe założysz?fiu fiu

Cytat:
śliczności ale mam wrażenie,że on tak niżej jakoś już jest...

Cytat:

Ja też mam ochraniacz ale na razie nie wieszam bo Bogusia z łóżka nie będę widzieć, a jak się przebudzę w nocy to wolałabym zerknąć. Już teraz jak budzę się na siku spoglądam na łóżeczko i myślę, że za kilka tygodni będzie tam leżeć nasz syn...
też wolę miec oko na łóżeczko

Cytat:

siedzenie w domu sprzyja zakupom na allegro....

Edytowane przez i like it
Czas edycji: 2014-06-17 o 17:45
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 17:48   #4888
mamaya
Zakorzenienie

i like it, no ja w sumie przytyłam niedużo A ze Mały ważył 3470 g to głownie On i wody płodowe stanowił te kilogramy
Stary 2014-06-17, 17:56   #4889
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:

-------------
Cześć dziewczyny!
Ja ciągle w dwupaku, jutro będziemy mieli pełnych 37 tygodni za sobą.
Odebrałam wyniki posiewu - GBS dodatni, a ja mam uczulenie na penicylinę i trochę się martwię, bo nie wiem do końca co to oznacza dla dziecka.
[/COLOR]
Mam tak samo, poprostu podadzą Ci inny antybiotyk przy porodzie, musisz powiedzieć gin o uczuleniu żeby wpisał w kartę ciąży i tyle. Przy GBS miałaś pewnie odrazu robiony antybiogram, to będą wiedzieli na jaki inny antybiotyk jest wrażliwy. Na dziecko Twoje uczulenie nie ma wpływu, ważny antybiotyk przy porodzie.
I bardzo ładny brzuszek

Robaczek powodzenia jutro, trzymam kciuki
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:19   #4890
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Mamy podobne brzuchy
Cytat:
Tak mi powiedział mąż, a że jego podejrzewam o wilkołactwo (dość znacznie owłosiony i wiecznie gorący) to jemu wierzę
Z tym wilkołactwem to nie wiem, ale pełnia była 12.06

Poobrywałam trochę truskawek, ale mi brzuszysko przeszkadza
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości