|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Svelta mnie też pobolewa podbrzusze, czasmi brzuch mi sie stawia ale czy to jest to
wogole to nie umiem liczyć tych skurczy jeju jeju co to bedzie co to bedzie..... wariuje!!! kto jest chetny i za mnie urodzi????Fame i jak wizyta? rodzisz? Eydrith gdzie Ty sie podziewasz????? |
|
|
|
#4862 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze...-kolyski-asap/ |
|
|
|
|
#4863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ines na mnie się to sprawdziło przed pierwszym porodem miałam takie okresy, że bolało mnie wszystko - brzuch, plecy, kolana i ból straszny czasem nawet zastrzyki nie pomagały ... do tego byłam zielona i wymiotowałam a po porodzie o niebo lepiej albo wcale nie biorę tabletki albo nospa wystarczy i krwawienie mniejsze malwiska - ten Twój brzuch to dla mnie coś niesamowitego - aż brak mi słów bo śliczny, zgrabniutki, malutki to chyba za mało jak byś na mój popatrzyła ![]() agnes - ja bez tż zdecydowanie też nie rodzę ale poprzednim razem było tak, że siostra mnie zawiozła i czekała dopóki tż nie dojechał z pracy -szpital jest w mieście, którym tż pracuje tylko, że on najczęściej na wyjeździe i może mieć do szpitala 20 km a może mieć 80 i więcej i nie jestem niczego pewna -ostatnio miałam już ktg, lewatywe, usg i dopiero dołączył - jutro ma wolne więc bardzo chcę żeby coś z tego rodzenia wyszło Nautiz - śliczny brzuszek i pewnie, że wytrzymasz - zresztą co dzień bliżej ![]() ugotowałam obiad na dni i chciałam myć okna ale okazało się, że nie mam płynu do szyb :/ więc pozamiatam cały dom a okna umyję jak mama wróci z pracy i kupi płyn po drodze ![]() wiecie tak strasznie bym chciała jutro zostać w tym szpitalu ... tylko, ze zawsze jest tak, że jak się na coś bardzo nastawiam to nic z tego nie wychodzi ... |
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z wizyty, od razu przepraszam za błędy ale słabo widze - najważniejsze jednak jest to że mogę rodzić sn
mam nadzieje ze w przeciągu 2 h mój zwrok sie troche poprawi bo jak ja bede w pracy wystawiac fv?? a to moje lustro chyba pomniejsza bo mi mój brzuch wydaje sie wiekszy |
|
|
|
#4865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4866 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() aaaa i jeszcze jedno mam zamair wyjechać na weekend do rodziców i mówię jej o tym, że przecież jak coś to to wszystko trwa zanim akcja się rozkręci i zdążę dojechać a o ona żebym nie była taka pewna bo ostatnio pierworódka od pierwszych skurczy do rozpakowania uwineła się w niecale 60 minut |
|||
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie bez zmian.. tzn nie urodzilam jeszcze i chyba prędko nie urodzę, bo szyjka... zamknięta |
|
|
|
#4868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro idę ale wątpię aby coś się ruszyło, nakłamie ją tylko ze mam skurcze niech mi posprawdza dokładnie wszystko. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4869 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
malwiska w dwie godz ci odpusci ten plyn. Niezle slonce po nim razi nie? Co do ochraniacza to ja sobie uszylam i dalam go po sciani na dluzszym boku wiec zasloniety jest 1bok ktory przylega do sciany, 3 sa luzne. Uszylam sama zeby doszyc duzo troczkow i jest ten ochraniacz szeroki gleboko do podlozenia pod materac,zeby nic nie wyszl spod materaca. Jestem przeciwniczka tych sklepowych bo nie wszystkie mozna dobrze dopasowac i tak wisza. Mialam nie kupowac ale zrobilam sama lozeczko jest przytulniejsze ciut z nim |
|
|
|
|
#4871 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
będzie dobrze! odezwij się jak juz dojdziesz do siebie POWODZENIA!Cytat:
![]() Cytat:
no to super ![]() Cytat:
![]() a co do szybkiego porodu to moja koleżanka pół roku temu urodzila (pierwsze dziecko) w półtorej godziny takim to dobrze
|
||||||
|
|
|
#4872 |
|
Zakorzenienie
|
Fame nie popisalas sie
ale w sumie rownie dobrze ty mi to mozesz napisac bo termin rozni sie jednym dniem
|
|
|
|
#4873 |
|
Rozeznanie
|
Ale mnie ścięło.. Dopiero sie obudziłam.. I w sumie dalej mi sie spać chce, wiec dobranoc
![]() Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4875 |
|
Wtajemniczenie
|
My już w domku
Zjadlam czekolady i nektarynke Mały śpi i ja chyba utne drzemke mamaya czy ty przypadkem nie leżałaś na parterze sala 3 ?
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|
|
|
#4876 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam wizytę w piątek i jak mi nie powie, że szyjka się skraca i jest chociaż maleńkie rozwarcie to chyba się wścieknę! |
|||
|
|
|
#4877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Malwiska - fajny brzuszek
![]() Mam chyba podobny i kształtem i wysokością ![]() Jutro zrobię fotkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() --------------- Zaraz będą moi faceci, pomidorówka czeka, a całe mieszkanie w wiadrach, kartonach i paczkach, wiec będę musiała synka usadzić na bajki na godzinkę ![]() Ale jest już dobrze - dziś już płytki na podłogę pan kładzie
|
|
#4878 |
|
Raczkowanie
|
Hejka ja dziś po dentyscie wynik 1 plomba po chyba 4 podejsciu. Jeszcze 1 najgorszy został.
Dzidzia ma fotelu szalała ale w miare mnie oszczędziła. Ostatnio takie kopniaki zasadza że jęcze a tż dziwnie się patrzy na mnie. Ogolnie to 35tc rozpoczęty. Co do ktg to przy syniu to miałam przy porodzie, czopa nie pamiętam za to skurcze jak na kupe ganiało nie, brzuch nietwardniał. Ocho czkawka z nerwem u małej kopie jezu. Piore torbe do wozka od bratowej pożyczona. Zapakuje do niej dla dzidzi wyprawke do szpitala i kosmetyki ktorych jeszcze nie mam. Pozatym moj 5 latek ma zapalenie ucha i angine. Ucho w niedziele bolało. Ale mam ochote go udusić. Bo chorowanie u niego wyglada tak ze lata po chałupie i kurza a to klocki a to rysowanie a to czekolada a moze plac zabaw a mamo a to mamo tamto. Jesc je 2 godz. Sniadanie tyle samo obiad. Nienadaje sie na matke wkurza mnie. I mam w ciązy sie nie denerwowac a chodze i sie dre na niego. Bo zamiast lezec to rozpierduche robi.
|
#4879 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
mamaya po sn to też wielka ulga.. u mnie to nastąpiło chyba po 10 dniach od porodu jak nie dalej.... przy moich poporodowych hemorojdach kwestia stolca była tematem bardzo drażliwym.....
No a w óle jak tam jesteście już w domu? Robaczek jej to już... trzymamy mocno kciuki daj znać o któej planowany zabieg Nautiz niezły brzuś i faktycznie jeszcze wysoko, poczujesz ulgę jak się choć trochę obniży Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to nie może być to.. za szybko... ;/ a karmisz piersią?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby tak było, z całego serca Ci tego życzę Cytat:
![]() No i brzusio masz bajeczny Cytat:
![]() Cytat:
kochana pociesz się że jeszcze max 4 tygodnie a bardziej serio, to frajersko Cię urządził ten Twój lekarz "obiecując" że nie doczekasz 9 miesiąca.. nastawiłaś się i teraz oczekiwanie jest sto razy gorsze... Cytat:
-------- Dziś po południu wybywam, i rano do gina na ostatnią wizytę.. trzymajcie kciuki! W sumie to nie wiem za co, ale trzymajcie żeby z małym było wszystko ok, bo rodzić to ja jeszcze nie chcę
Edytowane przez debesciara Czas edycji: 2014-06-17 o 15:13 |
||||||||||
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
simka, owszem
i like it, w kwestii brzucha to mnie zostało troche skory na dole brzucha, ktora z każdym dniem wchłania sie coraz bardziej mam juz wystające zebra i kości biodrowe, standardowo
|
|
#4881 |
|
Zadomowienie
|
Parę dni temu strzeliłam sobie sesję brzuchową to też Wam wrzucę fotkę mojej piłki [plażowej]
|
|
|
|
#4882 | |
|
Raczkowanie
|
Tak mi powiedział mąż, a że jego podejrzewam o wilkołactwo (dość znacznie owłosiony i wiecznie gorący) to jemu wierzę
![]() ![]() ![]() Cytat:
debesciara fajny brzuszek i też już wydaje mi się, że jest nisko. Edytowane przez Nautiz Czas edycji: 2014-06-17 o 15:54 |
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na swój jeszcze czekam, bo zawsze tak sie guzdraja
|
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie winie lekarza, bo on mówił to co widział i ostrzegał mnie po prostu. jeszcze tydzień temu miałam lekkie rozwarcie a dzisiaj szyjka zamknięta moje dziecko płata mi figle ![]() śliczne brzuszki macie dziewczyny! aa w ogóle to przez tydzień schudłam o 1kg ![]() mamaya super, że już wychodzicie
|
|
|
|
|
#4885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dość nisko rzeczywiścieCytat:
![]() ----------------- Pan jeszcze robi, więc wzięłam synka na spacer i poza tym co w Rossmanie wreszcie kupiłam klapki do szpitala - fajne piankowe za 9,99
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4887 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
za szyjkę i jej rozwieranie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() siedzenie w domu sprzyja zakupom na allegro....
Edytowane przez i like it Czas edycji: 2014-06-17 o 17:45 |
||||||||
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
i like it, no ja w sumie przytyłam niedużo
|
|
#4889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I bardzo ładny brzuszek ![]() Robaczek powodzenia jutro, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#4890 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poobrywałam trochę truskawek, ale mi brzuszysko przeszkadza
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

wogole to nie umiem liczyć tych skurczy
jeju jeju co to bedzie co to bedzie..... wariuje!!! kto jest chetny i za mnie urodzi????

ale poprzednim razem było tak, że siostra mnie zawiozła i czekała dopóki tż nie dojechał z pracy -szpital jest w mieście, którym tż pracuje tylko, że on najczęściej na wyjeździe i może mieć do szpitala 20 km a może mieć 80 i więcej i nie jestem niczego pewna -ostatnio miałam już ktg, lewatywe, usg i dopiero dołączył - jutro ma wolne więc bardzo chcę żeby coś z tego rodzenia wyszło 

będzie dobrze! odezwij się jak juz dojdziesz do siebie
no to super
takim to dobrze