|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
Cytat:
|
|
#812 |
|
MBZ♥
|
ANika absolutnie nie miej wyrzutów sumienia
ja jestem w domu, lubię gotować, mój Mąż i Zosiek lubią zjeść także nie mam wyjścia jak wymyślać![]() Ktoś pytał jak z kanapkami: jak wersja na bogato, czyli z wieloma składnikami to kroję na kwadraty albo trzymam Jej. Jak np tylko z serem albo z pomidorem to sama sobie trzyma. Pani, ![]() Torres z bułą rządzi ![]() Moderna: pasta rybna: jajko filet rybny serek wiejski/twaróg szczypiorek natka pietruszki filet gotuję, studzę rozdrabniam widelcem, dodaję posiekane jajko, natkę i szczypiorek, twarożek/serek-w zależności jaką się lubi konsystencję, mieszam. pasta jajeczna: 1 jajko 1 łyżka masła szczypiorek posiekać, wymieszać pasta jajeczna II 1 jajko serek wiejski natka pietruszki 1 łyżka ryby wędzonej sok z cytryny Drobno posiekaną natkę daję do serka. Blenduję, dorzucam jajko i rybę, wkrapiam cytrynę. Mieszam. Pasta z soczewicy zielonej: 200g soczewicy szczypta soli ziołowej kilka listków bazylii ząbek czosnku natka pietruszki 1/3 szklanki oliwy Na wrzątek wrzucam soczwicę na 10 minut. ZOstawiam do ostygnięcia. Przerzucam soczewicę i resztę składników do blendera. Na kanapkę daję jeszcze pomidora czy paprykę-sobie dorzucam trochę soli i pieprz. Pasta cieciorkowa: 6 łyżek cieciorki 1 jajko kiełki rzodkiewki 6 łyżek oliwy 1 łyżka rzeżuchy gotuję cieciorkę wg przepisu z opakowania. Przerzucam ugotowaną do blendera, dodaję resztę. Dla siebie solę i pieprzę. W wersji bez jajka daję tylko cieciorkę, oliwę, czosnek, trochę kurkumy, curry, majeranku, tymianku. ![]() Monika, współczuję ![]() ja wyrwałam jedną dolną w geście solidarności z Mężem i więcej never. Choć ja miałam bez powikłań, a On miał zapalenie zębodołu:/
|
|
|
|
#813 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej hej jestem ...!!
jak się żadna nie pospieszy w ciągu 6miesięcy... to może ja hihi.Cytat:
hahaha.pomysł zaliczam do udanych .Cytat:
Jakie musli dajecie dzieciom? - a co to jest ..?? haha. kupilam mu dzis ( raczej praBabcia ) z Nestlle ( jakiś zrowy brzuszek po 12miesiącu ) zobaczymy czy zje - ost musialam sama dojadam bo miało GRÓDKI Cytat:
ale z to dziś pozbyłam sie 7ki - zawiercil powiercil i du....pa blada - powiedział że może 'ratowac' ale za max polRoku i tak bym musiala usowac :chlip: i tak oto w wieku 28lat nie mam, juz 4 zebow chyba czas zbierac na sztuczna szczeneke Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2014-06-17 o 21:13 |
|||
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Byou - fajne przepisy na pasty, wrzuc do klubu bo moge nie znalezc na watku za jakis czas.
Stan po wyrwaniu masakra ale co zrobic.. Jeszcze czeka mnie niedlugo druga strona ale nie wiem czy tak latwo podejme decyzje jak teraz.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
moni_ka.g
ja również zwlekam z wizytą u dentysty w zeszłym tygodniu odkryłam dziurę w 8 właśnie a już kiedyś robiła mi dentystka tą 8 bo mówiła że jeszcze nie wyszła do końca a już popsuta więc ja bojąc się usuwania 8 powiedziałam że robimy a teraz pewnie już nie będzie co i będze trzeba usuwać Dziecko właśnie poszło spać tak więc i matka idzie spać
|
|
|
|
#816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Róża
Cytat:
Alliw - "zamilam" BYou - nic się nie zmieniło, Zosia jak zwykle wymiata. A propos past robiłam wczoraj dobrą dla siebie: soczewica, oliwki, oliwa z oliwek, sól, pieprz, oregano, trochę ostrej papryki. B. smaczna. Dla Wojtka też muszę spróbować bez soli, pieprzu i oliwek. Monika - mnie też to czeka, ale zwlekam ze strachu.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2014-06-17 o 21:58 |
|
|
|
|
#817 | ||||||
|
Zadomowienie
|
No, no, nieźle naprodukowałyście
![]() a ja chyba wiem ![]() Cytat:
a t. pomyslowa ![]() Cytat:
![]() gryzienie buły przez folie o rany troche dużo Cytat:
Cytat:
![]() ale dawalas jej codziennie na sprobowanie? Bo ja w sumie temat odpusciłam, może powinnam być bardziej cierpliwa Cytat:
A co do tego rytuału, ze się Hani nie spodobała zmiana, to Ci powiem ze jak Janka musiałam natychmiast od cyca odstawić to tez mu sie bardzo nie podobało (bo zawsze po kąpieli był cyc, i często przy nim zasypiał, a tu niet, wiec troche płaczu bylo), ale po dwóch dniach załapał nowy rytm i jestem bardzo zadowolona, bo teraz pieknie zasypia w łożeczku. Wcześniej sie z nim mordowałam na łóżku, uciekał z pokoju, jeszcze chciał sie bawić. A teraz nie ma wyłazenia z łozeczka, właczamy konika morskiego, czytam ksiązeczke, troche sie pokokosi, i po max 30 minutach spi. Wydaje mi się ze dziecko szybko się dostosowuje do nowych sytuacji. Najlepszy przykład u mnie, jak kp to budził się w nocy 2-3 razy. Przestałam kp, pobudek na jedzenie brak (przestawił się po 3 nocach) no ma tak czasem ![]() a jak wyjadł wszystkie swoje to potem krzyczał zebym mu dała ze swojego talerza ![]() zeby było milej okreslenie mojej t. (ona zamila jedzenie dla psa )Cytat:
ja miałam usuwaną szóstke i tez nie było lekko, a Ty jeszcze dwa na raz, brrr. Antybiotyk dostałaś?Tasia, dzięki za odp w sprawie jajek. Z tymi zebami faktycznie macie meksyk. Oby szybko wylazły |
||||||
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
alliw odpuściłam całkowicie i wczoraj tak mi wstała że zawcześnie było na śniadanie a cycka 3 raz dawać nie chciałam bo chcę zakończyć karmienie (już pewnie nudna jestem bo piszę od x czasu a brak konsekwencji w moim zachowaniu) no i zrobiłam butlę, o jakie było moje zdziwienie jak dziecko nie pluło ale po parę łyczków brało i dosyć szybko wypiła prawie całą butlę bo zrobiłam 120 a wypiła może i nawet 90 a nie 60 jak pisałam wcześniej bo mi się pomyliło bo dziś zrobiłam jej butlę 180 a wypiła też tylko 90 ale ważne że wypiła
|
|
|
|
#819 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wyrywna ![]() ze sztuczną szczęką pojechałaś Cytat:
Cytat:
![]() Hmm, zaintrygowałyście mnie tą pastą z soczewicy ![]() Zapomniałam się pochwalić. Odebralam dziś paczke z arosa Zamówiłam: Lato na Czereśniowej, Bee, mee i kukuryku, Co słychac u wiejskich zwierząt, W dżungli, Gruffalo, Mały duszek, Wiersze do poduchy i dla siebie 'Wiem, co je moje dziecko', M Spodaryk i E. GabrowskaJeszcze muszę dopaść te ksiązeczki z Akademii mądrego dziecka, ale w arosie ich akurat nie mieli. ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
chyba ze inne mleko spróbowac, ale we wszystkich malto albo glukoza.
|
||||
|
|
|
#820 |
|
MBZ♥
|
Oliwka, super że Anielka się przekonała do mm
![]() Alliw ![]() Zosia dziś pierwszy raz zachrumkała jak rasowa świnka ![]() C.R dzięki za przepis ![]() I brawo wielkie za wagę i nocki
|
|
|
|
#821 | |
|
Zadomowienie
|
Wrzuciłam przepisy na pasty do Klubu.
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
http://czytanki-przytulanki.blogspot...-kukuryku.html ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Kurcze, oglądam mecz i nie ma żadnych bramek, buuu Edytowane przez alliw Czas edycji: 2014-06-17 o 22:45 |
|
|
|
|
#822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Krzyś po wypiciu mleczka kładzie się na biedronkę, wtula i zasypia Przeważnie 10 minut, rzadko dłużej (30-40 minut) ![]() Jemy chlebek (razowiec, orkisz itp.), kromkę smaruję masłem i kroję w kostkę. Serek, twarożek czy jajko jest osobno, jemy łyżeczką/widelczykiem A i jeszcze co do kolacji (Córka) - Krzyś je owoc z jogurtem przed kąpielą, ale i tak po kąpieli jest butla mm Kanapki tylko rano.Cytat:
Cytat:
![]() Ale potem na szczęście cały dzień nic Go nie bolało, miał długą drzemkę jadł normalnie Teraz śpi spokojnie od 21 ![]() za zakupy. Ja też dziś złożyłam zamówienie Bee, mee i kukuryku, Co słychac u wiejskich zwierząt, Biedronka, Mamoko (na próbę ), Opowiem Ci mamo, co robią pająki i kilka innych ![]() Dobra, najadłam się czereśni, zagryzłam truskawkami, popiłam kefirem, można iść spać
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
jaki koniec wątku? nie jest przecie tak źle. już nie raz były przestoje, bo ładna pogoda itd ale zawsze się rozkręcało więc nie bójta żaby. będzie dobrze ![]() jeszcze parę dni i wrócę. choć mam pewne opory, bo nic mądrego nie mam do napisania ![]() alliw polecam traktor, tylko nie safari a z wiejskimi zwierzętami laptop mnie straszy, że za 3 minuty się wyłączy więc uciekam ---------- Dopisano o 05:53 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ---------- i wszystkie pootwierane strony szlag trafił chciałam jeszcze napisać, że rowerek bunzi w biedronce przecenili ze 129zł na 53zł a ja w piątek kupiłam za 99zł Tasia współczuje przejść z zębami. do dziś mam ciarki jak pzypomnę sobie nasze trójki i czwórki na raz i atrakcje przy nich żeby nie było za pięknie to idą nam piątki Pani dla Torresa za jedzeniepotwierdzam, że na wsi dzieci mają raj
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
kupuję
to jak tak zamilam kaszę (owocem) i ziemniaka (masłem) ![]() Alliw, czekam na relację jak Jasiowi się książkowe nowinki podobają aaaa ! w końcu coś! T. od dawien dawna daje chrumkaniem jak świnia. cały czas się zastanawialiśmy z chłopem jak on się tego nauczył....Cytat:
![]() jak Cię kopnę w chudą d..... ![]() ![]() Dzięki za info o rowerku za 53 zł kupię na bank (o ile jeszcze będą )
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Zaraz nadrobię ale napiszę o "cudzie dzisiejszej nocy" wstałam o 4:30 do dziecka zrobiłam pierwszy raz w życiu nocne mleko mm dziecko się w tym czasie darło, nie płakało a darło się "nie chcę siedzieć w łóżczeku zabierzcie mnie" poszłam z mlekiem wzięłam dziecko na ręce od razu spokój i chcę dawać mm a ona co robi? rzuca mi się wije do pozycja do cycka to ja ją znowu przytulam sadzamm próbuję dać mm 3 podejścia do buźki i załapała przestała wrzeszczeć główkę odchyliła na siedząco i pije po troszku wkładam i wyciągam ten smoczek co by się nie zakrztusiła i wypiła prawie całe 120 które jej zrobiłam bo już więcej nie chciała zaciskała buźkę więc dałam jej jeszcze po troszku jednego i drugiego cyca co by do wieczora wytrzymać bo ostatnio bolą jak nachodzi dużo popiła przytulam i śpi jaka była przedwczesna moja radość odkładam dziecko do łóżeczka ta w sekundę wstaje i wrzask że mam ją wziąść no ok jest 5 rano to wezmę co by się nie robudziła? siedzę i myślę że znowu usunęła więc odkładam i znowu momentalnie wstje oczy otwiera i wrzask więc się poddałam skapitulowałam i zostawiłam ją wychodząc z nerwem bo nie mogę słuchać tego wrzasku i pisku dziecko potrenowało swoj głos piskami na wszelkie rodzaje i usnęła w 4 minuty z zegarkiem w ręku po drodze włączając tv .... i jeszcze właśnie śpi a ja jej godzinę temu przyszykowałam owsiankę nawet ogórkową wstawiłam ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Kwiatuszku a kiedy ty tego bunzi widziałaś ja na weekend byłam u rodziców i nie mieli w biedronkach mieli tylko takie większe rowerki, chyba zaraz wezmę od tż samochód i podjadę do tej naszej co ostatnio widziałam może jeszcze będą. A z mamą już lepiej? ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Tasiu to taki koktajl ekspresowy wymiesza się w brzuszku ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Kwiatuszku już 5 wam idą ?? :tuli: Tasiu wielkie tulaski dla Krzysia :tuli: że też dzieciaczki takie małe muszą się namęczyć z tymi zębami tyle ![]() BYou Alliw świetne te przepisy na pasty muszę zapisać ![]() BYou dla Zosi chrumkanie Właśnie ten znajomy od motorku wczoraj mówił że córka jak miała 1,5 roku to już mówiła pełnymi zdaniami
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
BYou dziekuje za przepisy, na pewno wyprobuje
M. coraz wiecej gada, tyle, ze po swojemu - duzo artykuluje(tak sie mowi?), tzn.slychac tak jakby mowil, tyle ze niewyraznie, duzo tez cwiczy jezyk plujac czy robiac kapusniaczka ![]() Tyle z pamietniczka, nie wiem o czym pisac bo u nas nudy
|
#827 |
|
MBZ♥
|
Pani
gdyby to Tatuś od razu Ją uczył to pewnie chrumkałaby już dawno-no ale niestety zawsze świniak trafiał na mnie![]() Kwiatuszku jak Mama? Weź mi sera nie łam z tym bunzim moja Sis go kupiła za 129![]() Oliwka to brawo za mleko tylko ja bym jednak zmieniła ten smoczek na normalny do mleka bo ten kaszkowy z tt ma za dużą dziurę:/Alliw dzięki za namiar książeczkowy ![]() Moderna jak ZOsia nawija po swojemu to ja to nazywam:po smerfikowemu ![]() Dziś czekamy na kuriera więc nici ze spaceru narazie-rozkładamy basen na balkonie ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Kupiliśmy Zosi mały stolik i krzesełko w ikei białe z serii chyba klitter teraz przy tym stoliku chętnie zajada czy czyta książeczki albo coś układa.Do tego wybrała sobie w smyku różowy wózek spacerówkę dla lal i lalę fajnie to wygląda jak taki Brzdąc prowadzi wózio opiekuje się tą swoją córeczką plus resztą karmi, lula, przytula, daje buziaki i pokazuje książeczki |
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
BYou to to drewniane?
Dobrze, ze piszesz, bo od kilku dni sie zastanawiam,ktore kupic - to drewniane czy plastikowe z seri mammut. Wlozylam kilka dni temu do koszyka i nie wiem, ktore kliknac ![]() Jak z jakoscia, one sa lakierowane, latwo o zadrapania? ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Dlaczego ksiazek Juula nie ma w polskiej wersji audio Fajnie, gdyby te ksiazki mozna bylo sobie po prostu wlaczyc, bawic sie z dzieckiem klockami, a w tle ktos czyta (po niemiecku sa, zastanawiam sie, czy nie kliknac )---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- A czy ktoras z Was czytala "Rodzicielstwo przez zabawe" ? (podobno polecana przy RB) ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- BYou hehe.. po smerfikowemu moja wyobraznia az zadzialala i wyobrazilam sobie M. pomalowanego na niebiesko z biala czapa na glowie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-18 o 10:44 |
|
|
|
#829 |
|
MBZ♥
|
jak na te kilka dni użytkowania to żadnych rys nie ma-a eksploatacja ciągła i uporczywa Zosia ma to krzesełko co na deseczce oparciowej jest kotek i piesek.mi się mamut osobiście nie bardzo podoba:/jeszcze u nas jest albo róż, niebieski albo biel. Też ubolewam, że nie ma audiobooków:/przydałoby się jak biegnę. Tej pozycji nie czytałam. ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Moderna ja co Ty jadasz, że Ci tak wyobraźnia pracuje![]() B się śmieje, że Zosia wyrzuca z siebie tyle słów co karabin maszynowy pocisków |
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
W grupie na FB w dokumentach wstawilam dwie ksiazki w formie PDF - Wychowanie bez nagrod i kar oraz Porozumienie bez przemocy
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-06-18 o 11:29 |
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moge wyslac na maila ![]() bedzie artystka z niej ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- BYou te drewniane sa bardzo ladne tylko zastanawiam sie, gdzie to postawic ... maz by sie chyba wsciekl
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
No ubywa, ubywa.. ohh milo by bylo przeniesc sie do większego gniazdka
![]() lece przygotowac obiad, dzisiaj ekspresowy makaron z łososiem
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz byłam odważna bo nie czytałam, nie pytałam za dużo i.... nie byłam świadoma jak to jest później..
Cytat:
bo rosną krzywo, naciskają na 7 i kolejne i bolą mnie wszystkie zęby jak te dziadostwa zaczynają rosnąć. a niedawno co pisałam, że znowu boli mnie 6/7 to prawdopodobnie też od 8, 2dentystki stwierdziły, że nic w tych zębach nie widzą już, ani tak normalnie, ani na prześwietleniu i kolejny krok to usunięcie 8.. |
|
|
|
|
#837 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Ciągle Was gonię, a miałam się poprawić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pięknie je i bułka z folią U nas Mikołaj nadal 2-3 razy mm. Przed drzemką południową, przed snem wieczornym no i w nocy jeśli się obudzi. Cytat:
Wow, co za imponujące menu!! ![]() Cytat:
Cytat:
Skopiowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za zakupy w Arosie mi sie marzy przypły większej gotówki na zakupy książkowe Cytat:
![]() Wow, czereśnie?? kefir? Obawiałabym się nocki na wc ![]() Z grubsza nadrobione ![]() Mikołaj mi dziś niespodziewanie usnął na spacerze o 10 rano, bez mleka, bez smoka, szałłłł Teraz gotuje obiadek.Jak się nazywała ta książka z dziurkami na głowę? Michaś Pani ją ma i w klubie są foty....
23.04.2013 - Mikołaj Edytowane przez achna79 Czas edycji: 2014-06-18 o 12:09 |
||||||||
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zaczynam lubić oduczanie bujania, mój syn dziś usnal na podlodze, przenioslam go do lozeczka i spi juz ponad godzinę!
|
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
oooo no to am za szybkie zaciazenie hihi.- co do sztucznej szczeki / to nie jest wcale smieszne, moje zeby sa ogolnie w zlej kondycji - lecze lecze i konca nie widac, a po ciazy tez mi sie zaczely psuc bardziej .boooooshe jutro wyjazd do dziakow prosze o bym nie musiala po obiedzie wracac pociagiem ale juz zapowiedzialam rodzicom, ze jedno glupie slowo/aluzja do mojeg wygladu i koniec kropka !!!.milus spi od 10.30 - dzis sie raz przebudzil o 1.30 lece do kuchni mleko - wchodze do pokoju szukam dziecka a mi siostra przyszla do niego i go uli pod oknem .... bo jak powiedziala '' juz nie moglam zniesc jak tak plakal, az sie mi smutno zrobilo'' |
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
BYou prosze
![]() achna to W dżungli - Guettier Benedicte
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

ja jestem w domu, lubię gotować, mój Mąż i Zosiek lubią zjeść także nie mam wyjścia jak wymyślać

i więcej never. Choć ja miałam bez powikłań, a On miał zapalenie zębodołu:/

hihi.

chyba czas zbierac na sztuczna szczeneke 

(ona zamila jedzenie dla psa 

nie jest przecie tak źle. już nie raz były przestoje, bo ładna pogoda itd ale zawsze się rozkręcało więc nie bójta żaby. będzie dobrze
)
co Ty jadasz, że Ci tak wyobraźnia pracuje
i "dzia-dziaaa buuuu". Dostaje reklamówkę z kilkoma bułami i zanim przyniesiemy je do domu przez folię (
am za szybkie zaciazenie hihi.