|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
moja teściowa też wszystko najlepiej wie Cytat:
![]() ja jestem już spokojna, bo mi wszystko ciotka wytłumaczyła co mam robić jak się zacznie. u mnie odbywa się to tak, że przyjeżdżam na IP, oczywiście jako rodząca mam pierszeństwo, pielęgniarka robi wstępne przyjęcie i zabierają mnie oddzielną windą prowadzącą prosto na porodówkę gdzie położna kończy moje przyjęcie i tam na miejscu badanie, ktg na sali przedporodowej a potem to zalezy jak się wszystko potoczy ![]() ale powiem Wam, że dobrze mi z tym, że wszystko wiem i chociaż los może się różnie potoczyć ale jedno zmartwienie chociaż mam z głowy
Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-18 o 11:32 |
||
|
|
|
#4982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() u nas jest o tyle dobrze że mamy dwie IP, jedna ogólna a jedna położnicza gdzie jest osobne wejście - więc tam tylko przyjeżdżają kobiety w ciąży co oznacza że nie ma kolejek - no chyba że z samych ciężarówek ![]() po przyjęciu zaraz obok idzie się do pokoju gdzie badają i robią ktg i wtedy zapada decyzja, przyjmują albo na oddział gdzie czeka się na poród albo od razu windą na górę na porodówkę, Ja po wizycie w szpitalu ze szkoły rodzenia też jestem bardziej spokojna, wiem gdzie co jest i jak wygląda cała procedura więc jeden stres mniej
|
|
|
|
|
#4983 |
|
Raczkowanie
|
Iris samo spokojne mycie okien pewnie nie zaszkodzi. Tyle że jest zasada-kategoryczny zakaz w ciąży unoszenia rąk długo w górę. Czyli mycie okien, wieszanie firanek, itd. podnoszenie rąk może spowodować naciągnięcie więzadeł, na których zawieszona jest macica, a to może stanowić zagrożenie ciąży!
Nie nadążam Was czytać, a co dopieropisać na tym nieszczęsnym tablecie... Tyle już na forum akcji się zaczyna i nie kończy, tyle wód odpływa w forme siuśków i tyle skurczy....byków nas chyba wszystkie łapi, bo u mnie to kilkanaśie-dziesiąt dziennie. Jeszcze trochę a przez te skurcze w wariatkowie wyląduję. Nerwowa się zrobiłam, krzyczę na dzieci, na psa a potem mam wyrzuty że maluch się znerwicowany urodzi. Mamy małe mieszkanie, 48m więc niani nie kupuję. Mam laktator po poprzednim dziecku, avent, ręczny i byłam z niego zadowolona, pomimo, że korzystałam sporadycznie. Osłonki na łóżeczko też zakładałam, ale bardzo krótko, chyba tylko przez pierwszy miesiąc, bo to straszne zbiorowisko kurzu. U mnie w piątek zaczyna się 36tc, termin 21.07 i jeeeeszcze trochę do końca a ja jestem już tą ciąża strasznie zmęczona. Chyba też hormony biorą górę, bo coraz częściej płaczę, co mi się nigdy wcześniej nie zdażało. Taka zwykła czynność jak pościelenie łóżka czy obranie ziemniaków to ogromny wyczyn. |
|
|
|
#4984 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ponoć są jakieś testy do domowego uzytku czy to wody czy nie ![]() Cytat:
Codziennie tylko mopuję całe mieszkanie, ale póki remont się całkiem nie skończy, to nawet jakoś wielce się nie przykładam, bo i tak po godzinie znów siwo ![]() W przyszłym tygodniu będzie można już ładnie posprzątać, ale dla siebi zostawiam niskie półki, żadnych wygibasów i sięgania ponad głowę. ----------- Cześć ![]() Masakra - od kilk dni od rana bierze mnie spanie i mdłości jakaś taka bez życia jestem
|
|
#4985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...266897575.html Niani nie posiadam. Cytat:
bo ja mam i nie moge sie ich pozbyc, chodza juz tylko pojedyncze ale jednak ![]() Cytat:
Kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|||
|
|
|
#4986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie miałam ani jednego - nie wiem nawet czy zauważe skurcz :P choć dziewczyny wiele razy pisały że tego nie da się nie poczuć - wiec ja jeszcze nie poczułam
|
|
|
|
|
#4987 |
|
Raczkowanie
|
Ja siedzę przed gabinetem. Polozna przy pomiarach zwrocila uwage na wysypke, ktora mam na brzuchu. Myslalam czy nie zrobic badan na cholestaze, ale stwierdzilam, ze pewnie skora swedzi.od rosnacego brzucha. Nie chce zeby polozyli mnie w szpitalu....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie patrzyłam na ten podgrzewacz i zastanawiam się czy go nie kupić, zastanawia mnie w nim tylko cena, bo to tylko 35 zł czy jest skuteczny ale teraz wiem, że tak to chyba go kupię ![]() Mycie okien sobie odpuściłam (strasznego lenia mam ), ale prasowanie już nie da rady muszę zrobić
|
|
|
|
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIe wiem może moje nastawienie do szpitali jest pozytywne bo nigdy tam nie leżałam i nie wiem jak to jest ale lepiej leżeć w szpitalu niż wariować w domu |
|
|
|
|
#4990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie od razu się krwawi, ale sam podkład pozwalają i zakaz jakichkolwiek majtek. Ja założyłam nastepnego dnia, ale tylko na wyjscia ze sali.
|
|
#4991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak będzie trzeba to też taki zamówie a cena rewelacyjna.Swoją drogą pewnie bym go nie kupiła bo właśnie cena dla mnie trochę podejrzana ale jak polecasz i sprawdza się u Ciebie od dawna to tylko dziękować za taką informacje |
|
|
|
|
#4992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Popieram lepiej być w szpitalu pod kontrolą lekarzy szczególnie, że jest to już końcówka ciąży. Ja też nigdy nie leżałam a jak wylądowałam na patologii w tamtym tygodniu to co chwila jakieś badania, ktg, mierzyli tętno dziecka, wiedziałam że jest wszystko z Małym i ze mną OK, a przy okazji wiem jak wygląda dzień w szpitalu, gdzie i tak będe musiała leżeć po porodzie
|
|
|
|
|
#4993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rybka13 Czas edycji: 2014-06-18 o 12:01 |
|
|
|
|
#4994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w szpitalu mialam podpaske, pozniej juz na sali bez, ale nikt nie zwracal na to uwagi, ja rowniez |
|
|
|
|
#4996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
malwiska wybacz jeśli pomyliłam,ale to Ty wrzucałaś taki fajny patent na zapakowania do rozka wszystkich ważnych rzeczy prawda?jeśli byłabys tak dobra i wrzucila to jeszcze raz, bo zapisałam sobie to gdzieś na komputerze i teraz znaleźć nie mogę... |
|
|
|
|
#4997 |
|
Zakorzenienie
|
szpitalną , historię choroby ?
|
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podam wam stronke z licznikiem skurczy, moze sie ktorejs przyda, mozna sciagnac na telefon. Jak dla mnie fajna, bo samo liczy odstepy, a ja z matmy noga, a w bolach... to wiadomo
![]() http://contractionmaster.com |
|
|
|
#4999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszego dnia praktycznie nie wychodziłam ze sali to luzik.
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
Przenosimy sie?
|
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
A co do szpitala, to ja na porodzie byłam pierwsz raz jako pacjent, więc zero wiedzy co i jak
![]() Koleżanki co wcześniej leżały na ginekologii (nie ma osobnej patologii ciąży) chwaliły sobie taki pobyt na zwiady.
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5005 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co z TŻ? Nie zarejestrowałam czegoś chyba ![]() Mnie też dziś głowa boli jeśli to Cię jakoś pocieszy ![]() Cytat:
Ciągle słyszę, że szyjka skrócona, miękka, rozwarcie, dziecko nisko w kanale, cudawianki a co do czego to jak widać![]() (Wcale się nie zdziwię jak mnie 42tc złapie Cytat:
Cytat:
Moja bratowa (omg ciągle coś o niej piszę) pod koniec ciąży miała cały brzuch w takich krostkach, wysypce, w plamy, z popękanymi naczynkami, no masakrycznie to wyglądało. Ale to nic niebezpiecznego nie było. Wiecie, że jeszcze z łóżka nie wylazłam ![]() Po tym jak do Was napisałam, zadzwoniłam do mojej przyjaciółki i do tej pory gadałyśmy przez telefon ![]() Idę na
|
||||
|
|
|
#5006 |
|
Raczkowanie
|
Malwiska, po porodzie cały pobyt w szpitalu leżałam bez majtek i po powrocie do domu też. Co prawda był też lipiec i temperatury nieziemskie, ale wietrzenie krocza daje niesamowite efekty. I oczywiście co siusiu to podmywanie, bo inaczej....rybka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.

mój brat jako budowlaniec był w ciężkim szoku że nie robi tego prawidłowo
moja teściowa też wszystko najlepiej wie 

bo ja mam i nie moge sie ich pozbyc, chodza juz tylko pojedyncze ale jednak 

za symulacje z tżtem, to musiało brzmieć i wyglądać bosko
i jak Ty mi powiesz,że Ty nie masz nerwów ze stali to nie wiem co zrobię