Dla tych co czekają na oświadczyny-zniecierpliwione,desperat ki i wyluzowane - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 11:52   #1351
201701300922
Konto usunięte

Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny-zniecierpliwione,desperat ki i wyluzowane

Cytat:
Napisane przez Madzialena7 Pokaż wiadomość
Dysia1990 może i głupie, ale doskonale Cię rozumiem . Mój też coraz częściej zaczyna planować, ostatnio mówił, że po ślubie zaczniemy budowę domku, zaczyna myśleć o szczegółach wesela, a ja zaczynam mieć wątpliwości czy już jestem gotowa . Kocham go, wiem, że chce być tylko z nim, ale jakoś mam wpojone, że po ślubie wszystko się psuje, życie staje się monotonne, ludzie się rozchodzą, zaczynają się sobą nudzić.. I właśnie to odsuwa mnie od ślubu, tylko to. Boję się tego, że z nami też tak będzie, po prostu naoglądałam się zbyt wielu przykładów tego w mojej rodzinie..
Dokładnie!

Ja do tego jeszcze zaczęłam się ostatnio zastanawiać nad czymś innym. Myślimy o budowie domu. To jest raczej najrozsądniejsze rozwiązanie bo wyjdzie nas najtaniej. Jednak nie wiem czy sprawdzę się tam jako gospodyni, nie wiem czy będę szczęśliwa i zadowolona gdy będę musiała żyć na wsi w domu, podczas gdy do tej pory byłam przyzwyczajona do wygody mieszkania w mieście i to w mieszkaniu - gdzie nie trzeba się było martwić o opał bo ciepła woda i ogrzewanie mieszkania to zawsze był standard. Gdzie zawsze wszelakie sklepy czy usługi były pod ręką. Na pewno po wyprowadzce z Warszawy będę za nią tęsknić. Z drugiej zaś strony wiem, że nie stać nas na mieszkanie w mieście, a niezbyt nam się uśmiecha spłacanie ogromnego kredytu do końca życia.

I jeszcze jedno: budowę moglibyśmy zacząć dopiero za jakiś czas. Powiedzmy, że za rok. Zanim wybudowalibyśmy i wykończylibyśmy ten dom to trochę czasu by upłynęło. A też tak trochę lipnie czekać kilka lat ze ślubem i dzieckiem, bo latka lecą. Dajmy na to, że zdecydowalibyśmy się wcześniej na ślub - tylko gdzie byśmy wtedy zamieszkali? Ani w jego, ani w moim domu rodzinnym nie byłoby nam dobrze, bo zawsze ktoś by się wtrącał, krytykował itp. Moja mama na pewno dawałaby nam złote rady jeśli mieszkalibyśmy z nią, a znowu jak byśmy zamieszkali u niego, to czułabym się obco mimo tego że jego rodziców lubię. Nie miałabym tam swobody, nie wiedziałabym jak się zachowywać, jak z nimi żyć wspólnie pod jednym dachem. Co innego wpadać tam na kilka dni, gdzie jestem gościem, a co innego mieszkać na stałe.
Wtedy zostałoby chyba tylko wynajmowanie jakiegoś małego mieszkanka do czasu skończenia budowy.

Aj, to wszystko jest takie beznadziejne. Dorosłość ogólnie jest za trudna.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 11:52   #1352
Madzialena7
zniemczona peema

Dot.: Dla tych co czekają na oświadczyny-zniecierpliwione,desperat ki i wyluzowane

Ehh ma ktoś może stronkę z fajnymi kieckami na wesele?. Bo ja już zrobiłam maraton po sklepach ale nic mnie nie olśniło, na allegro też szału nie ma.. Kupiłam jakąś na jarmarku, ale to tak z braku laku więc pewnie zostanie na poprawiny.. Normalnie przestanę chodzić na wesela przez te sukienki, jak przyjdzie kupić to zawsze problem. Uwielbiam to..

"..i że Cię nie opuszczę aż do śmierci.."-> 27.08.2016
,,Bo magia jest wtedy gdy splatamy dłonie,
a nasze spojrzenia mówią więcej niż słowa"
Madzialena7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 12:08   #1353
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
O nie, nigdy, choćbym miała czekać na oświadczyny z 10 lat to nigdy bym pierwsza nie wyciągnęła ręki do zamążpójscia .

Niektóre narzekają, że ich faceci nie myślą o ślubie a jak myślą to odwlekają, a ja mam całkiem odwrotny problem, owszem chciałam się zaręczyć, ale u niego zaręczyć= rychły ślub. Ustaliliśmy, że po ślubie jego brata będziemy spokojnie zaczynać załatwiać lokal itd i wesele najwcześniej w 2016r. Po czym wczoraj mi pisze, żebym zliczyła liczbę potencjalnych gości z mojej strony, bo jak przyjedzie to idziemy załatwiać.. I, że wesele za rok. Nie tak się umawialiśmy, jakoś mnie to wszystko zaczyna przerażać, za szybko .
oj nie martw się, jeśli chcecie wesele na minimum 80 osób, w sobote i w fajnej sali = obleganej (bo to w końcu mówi samo za siebie) to jak przyjdziecie popytać o terminy to zobaczy, że raczej niewykonalne za rok, chyba że ktoś wam odstąpi termin. Ja w mojej sali brałam ostatni termin na wrzesień 2015 w grudniu 2013. Potem był jeszcze termin pod koniec października - ostatni w 2015 roku.
U mnie na roku koleżanka na Wielkanoc się zaręczyła z chłopakiem też chcieli ślub latem 2015 - poszli szukać sali i od razu zaklepali kwiecień (chyba :P) 2016, bo wcześniej po prostu nie było.

Chociaż w mojej okolicy są wolne terminy, ale do sal czy restauracji, gdzie w życiu bym nie zrobiła wesela
Cytat:
Myślę, że jeśli facet naprawdę kocha i jest do rzeczy, to nigdy nie będzie czekał z takimi decyzjami niewiadomo ile lat.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Ehh ma ktoś może stronkę z fajnymi kieckami na wesele?. Bo ja już zrobiłam maraton po sklepach ale nic mnie nie olśniło, na allegro też szału nie ma.. Kupiłam jakąś na jarmarku, ale to tak z braku laku więc pewnie zostanie na poprawiny.. Normalnie przestanę chodzić na wesela przez te sukienki, jak przyjdzie kupić to zawsze problem. Uwielbiam to..
tutaj

ja mam w domu tyle sukienek, że mam odwrotny problem - za mało okazji, by je nosić

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Oj,zdziwiłabyś się
co do moich znajomych to zdanie się sprawdza idealnie niestety. najbardziej szkoda mi koleżanek, które mieszkają z facetami, a wiem, że się nie doczekają oświadczyn (wiem od faceta, niestety dziewczyny są przekonane o czymś innym...)
Stary 2014-06-18, 12:14   #1354
201701300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
co do moich znajomych to zdanie się sprawdza idealnie niestety. najbardziej szkoda mi koleżanek, które mieszkają z facetami, a wiem, że się nie doczekają oświadczyn (wiem od faceta, niestety dziewczyny są przekonane o czymś innym...)
Trochę to przykre. Po co w takim razie ci faceci zawracają w ogóle tyłki tym dziewczynom, skoro nie planują z nimi przyszłości? Ot tak, dla zabicia czasu?
Stary 2014-06-18, 12:16   #1355
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Pokaż wiadomość
Trochę to przykre. Po co w takim razie ci faceci zawracają w ogóle tyłki tym dziewczynom, skoro nie planują z nimi przyszłości? Ot tak, dla zabicia czasu?
myślę, że jest im wygodnie z nimi mieszkać. W końcu ktoś posprząta, ugotuje i upierze - skoro tak jest wszystko okey, to po co coś zmieniać? niestety, oni mają takie myslenie
Stary 2014-06-18, 12:17   #1356
lolusl
Japońska rzepa

Wiesz,ja też ze swoim mieszkam

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Kiciakowa,masz dzisiaj fajną ilość dni do ślubu
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 12:25   #1357
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz,ja też ze swoim mieszkam

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Kiciakowa,masz dzisiaj fajną ilość dni do ślubu
wiem właśnie, zauważyłam mam odliczanie na telefonie - mam fajną aplikacje dziewczyny na PM2015 mi poleciły

co do pierwszego zdania - ja mówie o tych, których znam. I niestety tak to wygląda
Stary 2014-06-18, 12:28   #1358
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez Kiciakowa Pokaż wiadomość
wiem właśnie, zauważyłam mam odliczanie na telefonie - mam fajną aplikacje dziewczyny na PM2015 mi poleciły

co do pierwszego zdania - ja mówie o tych, których znam. I niestety tak to wygląda
No cóż,zobaczymy. Ja nie chciałam mieszkać razem przed zaręczynami,ale tak wyszło w zasadzie niezależnie od nas.Ale nie żałuję, jednak przyznam szczerze,że i martwi i smuci i wkurza mnie fakt,że mój chłop,mimo że złoty, to tak sie ociąga.
It never fails.
Stary 2014-06-18, 13:04   #1359
Madzialena7
zniemczona peema

Kiciakowa dzięki za stronkę , szperałam już tam i pare mi się nadało, tyle że obawiam się kupić a potem okaże się, że za ciasna.. Bo jak za wielka to da się przerobić, ale jak za ciasna to już nieciekawie . Miałam jechać z TŻ-tem do Jasła popatrzyć i na Kapłanówkę, no ale oczywiście brakło nam czasu. A teraz jak przyjedzie, to pewnie tylko po mnie więc czasu znowu nie będzie. A jak ja pojadę to już wogóle o kupnie nie ma mowy . Więc nie pójdę na ślub brata TŻ-ta, na którym w dodatku on jest świadkiem, bo nie mam sukienki .

Stary 2014-06-18, 13:22   #1360
silk_a
Raczkowanie

Ja mieszkam z moim TŻ od około roku. i powiem Wam że nie raz mi pwoiedzial ze jemu tak wygodnie bylo bez ślubu... Przeciez już żyjemy jak mąż i żona. TO są jego słowa. ale na szczęście po racjonalnych rozmowach się opamiętał
silk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 13:28   #1361
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez silk_a Pokaż wiadomość
Ja mieszkam z moim TŻ od około roku. i powiem Wam że nie raz mi pwoiedzial ze jemu tak wygodnie bylo bez ślubu... Przeciez już żyjemy jak mąż i żona. TO są jego słowa. ale na szczęście po racjonalnych rozmowach się opamiętał
No mój dzięki bogu mówi wręcz przeciwnie,że formalizacja musi być,ale co z tego,jak tylko mówi,a nic nie robi.
It never fails.
Stary 2014-06-18, 13:38   #1362
silk_a
Raczkowanie

Cytat:
No mój dzięki bogu mówi wręcz przeciwnie,że formalizacja musi być,ale co z tego,jak tylko mówi,a nic nie robi.
No to on nareszcie zrobił. Ale my juz mamy po 30 lat
Stary 2014-06-18, 14:51   #1363
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

No ja właśnie dlatego zbywam TŻa jak tylko mówi że po studiach możemy razem mieszkać, nie chce potem słyszeć że mamy czas. Jak trochę potęskni, będzie mnie w weekendy tylko miał to i o ślubie zacznie myśleć (jednak do czasu skończenia studiów mam nadzieję że już będziemy po zaręczynach i to jego studiach co nastąpi za dobre pół roku).

Ja właśnie jestem w drodze do domu. Wyprowadziłam się z akademika, wracam za tydzień jeszcze na egzamin. Jakoś mi smutno, nie lubię pożegnań. Dodatkowo nie wiem kiedy teraz TŻa zobaczę, jeśli szef każe mu do Sopotu jechać to się wścieknę bo 2 miesiące nie będziemy się widzieć...
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 14:53   #1364
silk_a
Raczkowanie

Czemu az tyle? A Ty nie mieszkasz na pomorzu?
Stary 2014-06-18, 15:03   #1365
201701300922
Konto usunięte

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;46935124]Ja właśnie jestem w drodze do domu. Wyprowadziłam się z akademika, wracam za tydzień jeszcze na egzamin. Jakoś mi smutno, nie lubię pożegnań. Dodatkowo nie wiem kiedy teraz TŻa zobaczę, jeśli szef każe mu do Sopotu jechać to się wścieknę bo 2 miesiące nie będziemy się widzieć... [/QUOTE]
O matko, to strasznie długo. A nie będziesz mogła go tam odwiedzać?
Stary 2014-06-18, 15:24   #1366
Kiciakowa
Zakorzenienie

Cytat:
co za zmiana awatara, myślałam, że nowa PM
Stary 2014-06-18, 16:25   #1367
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Jaka PM, panien młodych tu jak na lekarstwo
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:31   #1368
Kiciakowa
Zakorzenienie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;46936216]Jaka PM, panien młodych tu jak na lekarstwo [/QUOTE]

Jejku przepraszam, przyzwyczajenie ... wybacz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przy użyciu Samsung Galaxy S III Mini
Stary 2014-06-18, 17:42   #1369
VinVinara
Zakorzenienie

Prędzej czy później wszystkie będziemy PM
Stary 2014-06-18, 17:59   #1370
lolusl
Japońska rzepa

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;46936216]Jaka PM, panien młodych tu jak na lekarstwo [/QUOTE]
Chyba,że ustalimy,że PM to podstarzałe malkontentki,to by do mnie pasowało
It never fails.
Stary 2014-06-18, 18:06   #1371
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Chyba,że ustalimy,że PM to podstarzałe malkontentki,to by do mnie pasowało
no, okropnie podstarzałe wszystkie jesteście
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:08   #1372
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
no, okropnie podstarzałe wszystkie jesteście :d
:d
It never fails.
Stary 2014-06-18, 18:33   #1373
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Ja tam jestem młoda (i piękna i skromna )
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:39   #1374
Madzialena7
zniemczona peema

Cytat:
Napisane przez Dysia1990 Pokaż wiadomość
Dokładnie!

Ja do tego jeszcze zaczęłam się ostatnio zastanawiać nad czymś innym. Myślimy o budowie domu. To jest raczej najrozsądniejsze rozwiązanie bo wyjdzie nas najtaniej. Jednak nie wiem czy sprawdzę się tam jako gospodyni, nie wiem czy będę szczęśliwa i zadowolona gdy będę musiała żyć na wsi w domu, podczas gdy do tej pory byłam przyzwyczajona do wygody mieszkania w mieście i to w mieszkaniu - gdzie nie trzeba się było martwić o opał bo ciepła woda i ogrzewanie mieszkania to zawsze był standard. Gdzie zawsze wszelakie sklepy czy usługi były pod ręką. Na pewno po wyprowadzce z Warszawy będę za nią tęsknić. Z drugiej zaś strony wiem, że nie stać nas na mieszkanie w mieście, a niezbyt nam się uśmiecha spłacanie ogromnego kredytu do końca życia.

I jeszcze jedno: budowę moglibyśmy zacząć dopiero za jakiś czas. Powiedzmy, że za rok. Zanim wybudowalibyśmy i wykończylibyśmy ten dom to trochę czasu by upłynęło. A też tak trochę lipnie czekać kilka lat ze ślubem i dzieckiem, bo latka lecą. Dajmy na to, że zdecydowalibyśmy się wcześniej na ślub - tylko gdzie byśmy wtedy zamieszkali? Ani w jego, ani w moim domu rodzinnym nie byłoby nam dobrze, bo zawsze ktoś by się wtrącał, krytykował itp. Moja mama na pewno dawałaby nam złote rady jeśli mieszkalibyśmy z nią, a znowu jak byśmy zamieszkali u niego, to czułabym się obco mimo tego że jego rodziców lubię. Nie miałabym tam swobody, nie wiedziałabym jak się zachowywać, jak z nimi żyć wspólnie pod jednym dachem. Co innego wpadać tam na kilka dni, gdzie jestem gościem, a co innego mieszkać na stałe.
Wtedy zostałoby chyba tylko wynajmowanie jakiegoś małego mieszkanka do czasu skończenia budowy.

Aj, to wszystko jest takie beznadziejne. Dorosłość ogólnie jest za trudna.
Normalnie jakbym czytała o sobie . Też TŻ chce budować domek na wsi, bo tam ma działkę, stamtąd pochodzi. A ja jestem przyzwyczajona do życia w mieście, wszędzie rzut beretem, tyle, że mieszkam w domu więc opał itd. musimy sobie sami zapewnić. Ale jednak jest to wygoda. Ja nie mam nic przeciwko mieszkaniu na wsi, bo to jest, że tak powiem "nowoczesna" wieś, coraz więcej tam zabudowań i coś mi mówi, że niedługo powstaną tam sklepy w okolicy.. (bo jak narazie do pierwszego spożywczaka od tej działki jest jakiś 1km).
TŻ jest budowlańcem więc większość zrobiłby sam, więc odpadają koszty. Moja siostra architektką więc odpadają koszty projektów, kierowania budową itd. Tyle, że właśnie nie da się wybudować domu ot tak, trzeba jednak tych minimum 2-3 lat. Choćbyśmy i nawet zarobili za tą granicą szybko dużą kwotę, to po prostu fizycznie nie da się tego szybko zrobić. A ślub chcemy wziąć za jakieś 2 lata i tu pojawia się pytanie-gdzie będziemy mieszkać?. Wtedy najlepszą opcją chyba będzie pozostanie w Niemczech na wynajmowanym mieszkanku. Tylko wtedy TŻ nie ma możliwości budowania naszego domku, a choćby i nawet nie budował to nie ma kto dopilnować..
Mieszkania z rodzicami sobie nie wyobrażam, ani z moimi, ani tymbardziej z jego bo jest po prostu ciasno. Mi zostanie kiedyś dom ten w którym ja aktualnie mieszkam, jeszcze nie wiem czy cały, czy pół.. Bo jakby cały, to byłabym skłonna tu pozostać i wyremontować. Ale jak pół no to to nie ma sensu.. Poza tym TŻ nie chce mieszkać w moim domu, chce iść na swoje, a nie dzielić z kimś podwórko.
Trudne to wszystko

Stary 2014-06-18, 19:05   #1375
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Co racja to racja, ale np. moje sumienie niestety nie pozwoliłoby mi zmuszać nikogo do czegokolwiek. Napewno bym mówiła TŻ-towi, że chciałabym już się z nim zaobrączkować, ale stawiać ultimatum.. nie to napewno nie w moim stylu, choć znam osoby które tak zrobiły, np. narzeczona brata mojego TŻ-ta, tyle, że teraz brat nie chce tego ślubu, TŻ mówi, że stale chodzi smutny i mówił mu nawet, że może nam odstąpić datę . Więc nic dobrego z tego nie wróżę..
Ja na szczęście mam chłopa, który wie czego chce i mówił, że dawno chciał się oświadczyć tylko bał się, że go odrzucę bo powiem, że za wcześnie. A jak tylko coś nabąknęłam, że możnaby pomału myśleć o ustatkowaniu, to długo nie czekał z pierścionkiem .

Myślę, że jeśli facet naprawdę kocha i jest do rzeczy, to nigdy nie będzie czekał z takimi decyzjami niewiadomo ile lat.
nie rozumiem, co znaczy ze kocha to sie oswiadczy , facet nie jest od tego zeby spelnic kazde zyczenie kobiety bo to nie jest pies na smyczy. rownie dobrze mozna odbic pileczke, i powiedziec ze jak kobieta kocha to przestanie mendzic o slubie

ja mieszkam z tz i w zadnym wypadku nie jestem od sprzatania czy gotowania. dzielimy sie tymi obowiazkami, nie musze mu mowic aby wywiesil pranie czy pozmywal to widzi gdzie jest brudno, niekiedy mnie goni zeby ogarnac chate albo nagle sie zrywa i idzie pucowac polki, kafelki i fugi

ostatnio rozmawialam z przyjaciolka i powiedziala ze nie chce slubu, mimo ze sie zareczyli czyli jednak jest cos innego niz standard wsrod kobiet. po prostu brak kasy to raz a dwa ze mowi ze roznie z nimi bywa i sie kloca i ona czasami ma ochote go "zabic", a sa tyle samo czasu co my, i tz sie cieszy ze ma sprzymierzenc, a ja jestem jak narzeczony przyjaciolki, odrazu slub jak tylko padnie temat, haha
aguusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:34   #1376
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Melduje się Podstarzała Malkontentka , z zapytaniem czy przyjmiecie mnie do grona czekających na pierścień mocy?

Ja, lat 26 (no dobra prawie 27 ), w związku z 29latkiem, który zdaje się że myśli, ze jest wiecznym 18latkiem. Twierdzi, że ma czas na wszystko, a "małżeństwo wszystko psuje".
W związku jesteśmy praktycznie od prawie roku, a teoretycznie od 3 lat. Razem mieszkamy sobie juz 2,5 roku (w Dojczlandii)
Podsumowując.... zaczynam tupać nóżką i ślinić sie do wystaw z pierścionkami.

To co, można?

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:37   #1377
VinVinara
Zakorzenienie

Jasne, ze mozna serdecznie witamy. Ten watek przynosi szczescie wiec wystarczy troche poczekac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-18, 19:41   #1378
Czarnulka7891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
Jasne, ze mozna serdecznie witamy. Ten watek przynosi szczescie wiec wystarczy troche poczekac

O jak miło Mów mi tak jeszcze to już w ogóle się mnie stąd nie pozbędziecie

Czarnulka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:43   #1379
aante_e
Miss Pudernica

Ja też chętnie zostanę malkontentką szukam jakiegoś wątku dla siebie od dłuższego czasu, ale do narzeczonych nie pasuję, do PM też nie, a na TŻtówkach dziewczyny długo już razem piszą i głupio tak wbijać.

Narzeczoną prędko nie zostanę, ze względu na sytuację życiową. Od 2 tygodni jesteśmy w związku na odległość a co do naszej historii to mogę podpisać się pod historią Dysi. Byliśmy razem 1,5 roku, ja zerwałam, po roku się zeszliśmy i od 1 stycznia 2013 jesteśmy razem czyli w sumie znamy się 4 lata i trochę.

Stary 2014-06-18, 19:45   #1380
VinVinara
Zakorzenienie

W takim razie witam kolejną oczekującą a rozmawialiscie cos o zareczynach?

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości