|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
Cytat:
kurcze z tymi podkładami to mnie zaskoczyłyście - ale ja mam majtki siateczkowe takie niby specjalne więc może mi pozwolą założyć - bo jakoś nie wyobrażam sobie chodzenia z samą podpaską między nogami - najwyżej będą na mnie krzyczeć do porodu to wiem że raczej bez majtek ale po porodzie |
|
|
|
|
#32 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
No witam w nowym wątku
![]() Mały daje mi w kość bo popłakuje ale to nic dziewczyny są na podwórku to mogę zająć synkiem
|
|
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
elcia, nasi rodzice są ogólnie bezproblemowi i nie wtracali się nigdy w żadne nasze kwestie, generalnie relacje bardzo zdrowe. Tak czy siak odległość też na bank ma tu znaczenie
![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem i ja.
czekam na usg razem z lekarzem doimy nfz Podgrzewacz mam canpolu podstawowy można go na allegro wyrwać za 47,00 pln a w szpitalu jeszcze były babyono i dawały radę przy takim przemiale ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
też mnie dziwi to co mówicie o tych podkładach .. jak to majtek nie można? pierwsze słyszę
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Ale dziś przemiał postów i różnorodność tematów
![]() Ubranek u nas w szpitalu nie dają, a popakowane mam jak radziły położne w SR kompletami, w takich workach strunowych mam 5 zestawów: body, do tego albo pajac albo półśpiochy i kaftanik, czapeczka, skarpetki i niedrapki. Każdy zestaw starałam się zrobić jakiś inny, w zamyśle w jednym body rozpinane, w drugim przez głowę wkładane itp. W ten sposób już na starcie przetestuję sobie, które ciuchy najwygodniejsze. W temacie teściów to ja na moich nie narzekam, a szczególnie teściową to bardzo szanuję, bo wiem, że jest naprawdę dobrą z natury kobietą. Do tego cieszę się, że się z moją mamą polubiły i się odwiedzają i sobie pomagają. Co do majtasów to ja sobie kupiłam 2x 2 sztuki siateczkowych wielorazowych, ale też spakowałam do torby bawełniane takie luźniejsze na późniejsze doby po porodzie, żeby spokojnie tam podkład się zmieścił albo gruba podpaska. i like it, ja też zauważyłam, że staram się racjonalnie zachowywać, ale TŻ jest po prostu pierwszą linią ognia, jak trzeba napięcie rozładować Tym bardziej, że ma taki sposób bycia, że się uwielbia ze mną drażnić i byle co, co normalnie uznałabym za świetny żart, prowokuje mnie to awantury. Jak wróciliśmy z IP i miałam bolesne przepowiadacze, to nakrzyczałam w bardzo chamski sposób na niego, że jak kilka dni temu pościel zmieniał to położył prześcieradło, które mnie wkurza (spaliśmy na nim kilka dni, ale wczoraj diabeł we mnie wstąpił na jego widok) i kazałam mu teraz i natychmiast zmieniać. Dziś mi za to wstyd, bo mógł strzelić focha, a podczas skurczu jak się zwijałam z bólu to po prostu podszedł, masował plecy, pomógł się ogarnąć, ciepłym i spokojnym tonem proponował, że może pójdę pod prysznic itp. Tym samym sobie uświadomiłam, jak bardzo potrzebuję go przy porodzie. |
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w szpitalu dzieci ubierane są w ubranka tylko i wyłącznie szpitalne, a dopiero na wyjście można Maluszka ubrać w rzeczy przywiezione z domu
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz po wizycie. Jeden palec wchodzi w kanal rodny, czyli wychodzi na to, ze rozwarcie jest na 2 cm, a dwa tygodnie wcześniej jeszcze na nic mialam sie nastawiac. Po badaniu boli mnie brzuch
![]() Zrobili mi badania na cholestaze i za godzine mam dzwonić do doktor żeby sprawdzila jak wyszly, ale wedlug niej to nie jest cholestaza. Moja kluska wazy 2949 g +/- 400 g Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#41 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy mi sprawdzi dziś
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Heh przed wtyjściem weszłam na nowy wątek nie było jeszcze postu a teraz już 2 strona, niezłe jesteście laski
![]() Zaraz ponadrabiam, krótka relacja z wizyty: Szyjka zamknięta, rozwarcia brak, pierwszy dyżur mojego doktorka po urlopie 8.07 (nosz cholera dlaczego nie 7.07.. ;/) i jesli wcześniej się nic nie zadzieje to w tym terminie jesteśmy umówieni na wyganianie synia Generalnie fajnie z jego strony że to zaproponował :
|
|
|
|
#43 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w szpitalu trzeba mieć swoją wyprawke. Jest nawet podana na stronie szpitala.
A co do podgrzewacza to ja kupilam TT. Malwiska trzymam kciuki, żeby sprawdzil co tam sie dzieje. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#45 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale od jakiegoś czasu tłumaczę mu, że podczas porodu mogę różnie się zachowywać i mam prawo się na niego wydzierać o byle co i ma to zrozumieć i nie brać tego na serio ![]() Cytat:
daj znać jak tam wyniki ![]() Cytat:
ja mam za tydzień iść na wizytę znowu i wtedy zadecydujemy o ewentualnym "wyganianiu" dziecia |
|||
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Się naporodukowałam i mi uciekło.
U nas w szpitalu też dla malucha nic brać nie trzeba, przy wyjściu proszą o jedynie 10 pampersów. I na pamiątkę dostaje si ę ręcznik z logo szpitala i zegarekna ścianę dla dziecka z jego imieniem. Myślę, że podjęłam dobrą decyzję wybierając ten szpital (w mieście są trzy porodówki). Jest nowiutki, w prywatnych rękach, w lesie kawałek za miastem, i dużo znanych u nas i dobrych lekarzy się tam przeniosło. Umowę ma z NFZ. Jedyny feler-przyjmują porody tylko po ukończonym 36tc, więc 1,5 tyg muszę spiąć pośladki. Jeszcze kopiuj-wklej z poprzedniego wątku: Malwiska, po porodzie cały pobyt w szpitalu leżałam bez majtek i po powrocie do domu też. Co prawda był też lipiec i temperatury nieziemskie, ale wietrzenie krocza daje niesamowite efekty. I oczywiście co siusiu to podmywanie, bo inaczej....rybka Edytowane przez Xelia Czas edycji: 2014-06-18 o 14:05 Powód: dopisek |
|
|
|
#47 |
|
Rozeznanie
|
Umylam 2 okna dachowe z pylow farb itd nie lśnia bo ja okien myc nie umiem tak aby smugi nie wychodzily
ale tż je teraz tylko lekko dopieści pierwszy raz mylam okna dachowe masakra tyle zakamarków wole juz takie normalne myc:-P oczywiście tylko z pierwszego brudu:-P nie mozna umiec wszystkiego:-D zjadlam loda a teraz zrobie sobie koktail truskawkowy![]() Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() klask i: za udane wizytymój tz na co dzień jest do rany przyłóż... dużo mi pomaga ale od poniedziałku normalnie mam ochote go zabić nie powiem bo pewnie jakbym nie była w ciąży to pare kwestii by mnie bardziej rozbawiło niż drazniło, no ale jestem w ciąży więc jeszcze bardziej mnie wkurza,że on mnie wkurza i tego nie rozumie ehhh uciekam do fryzjerki odezwę sie wieczorem |
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
No bry... Kurka po usg i kontroli krwi jestem. Mój organizm stwierdził że połóg się skończył i czas na okres
jak nie urok to przemarsz wojsk. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Troche pospac, pojsc na ktg i juz nowy watek
Gratuluje udanych wizyt Ide dalej spac ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Celebrinfea, to nie za szybko z tym okresem? Ja już nie pamiętam jak było u mnie. To stałaś się właśnie zdolna do zrobienia kolejnego brzuszka
|
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
witajcie w kolejnej części
![]() wróciłam do domu ![]() znowu masaż szyjki - tym razem bolało bardziej :/ nawet myślałam, że będę krwawić, odejdą mi wody albo coś a tu nic ... rozwarcie troszkę ponad 4 cm ale szyjka się nie skraca skurcze coraz gorsze po badaniu miałam co jakieś 8 min i po 2 godz przeszłynastępna wizyta w niedzielę na 9 rano ... ale już się na nic nie nastawiam malwiska- u mnie w szpitalu można było mieć majtki w ciągu dnia tylko przed obchodem pielęgniarki latały, że obchód i ściągać majtki bo lekarz idzie po naturalnym porodzie bo po cesarce można cały czas debesciara - super, że lekarz zaproponował takie rozwiązanie dziewczyny jak by któraś potrzebowała jeszcze czegoś w smyku są przeceny - ja kupowałam dla starszego synka i np. spodnie z 70 zł na 35, dresy z 49,99 na 30 zł Ines - miałam nadzieję, że chociaż ty już urodziłaś ...
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-06-18 o 14:59 |
|
|
|
#54 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masazu szyjki nie przezylam, ale na pewno bolalo ![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#55 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzeba mieć dobre i chłonne ręczniki papierowe. I taka pogoda jak dziś jest zła, bo płyn na gorącej szybie za szybko paruje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Heheheh śmiesznie to brzmi "ściągać majty, obchód idzie" Ja nie rodzę, czekam na Ciebie ![]() Ciekawe jak Vegetka i Robaczek. Ktoś coś wie? |
|||
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Co do podejrzenia cholestazy - aspat i alat sa delikatnie podwyzszone. W piatek moze beda te drugie badania , jesli beda podwyzszone to doktor zostawia mnie w szpitalu....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
żartownisie no :p libido nie jest jakoś w zwyżowej formie, chyba jeszcze poczekamy :p
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#58 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiem czy można swoje ciuszki mieć, a nawet jeśli, to potem trzeba pilnować po kąpieli, bo to się odbywa ekspresowo i panie biora do prania jak leci. Cytat:
![]() Ja już 2 tygodnie chodzę z rozwarciem na 1 palec ![]() Cytat:
![]() ------------------ Mężol wrócił do domu, to poszłam się połozyć, bo dziś coś nie tak z moim brzuchem - stawia się ze 2-3 razy na godzinę, co któryś raz boli... Ehh... a mój lekarz na urlopie wizyta dopiero w przyszły piątek![]() No i okazało się, że koniec remontu we wtorek jednak
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Kularek współczuję.
rozwarcie już spore. Mam głupie pytanie... jak się odczuwa szyjke? bo ja widziałam na zdjęciu to ona mega wysoko jest Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
U mnie dwa tygodnie temu nic nie bylo, zadnego rozwarcia , wiec ciesze sie, ze coś się zaczelo dziać.
Ktora z dziewczyn ma stwierdzona cholestaze? Vegetka? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

czekam na usg razem z lekarzem doimy nfz 

Tym bardziej, że ma taki sposób bycia, że się uwielbia ze mną drażnić i byle co, co normalnie uznałabym za świetny żart, prowokuje mnie to awantury. 
ciekawe czy mi sprawdzi dziś

klask i: za udane wizyty
nie powiem bo pewnie jakbym nie była w ciąży to pare kwestii by mnie bardziej rozbawiło niż drazniło, no ale jestem w ciąży więc jeszcze bardziej mnie wkurza,że on mnie wkurza i tego nie rozumie
jak nie urok to przemarsz wojsk. 

wizyta dopiero w przyszły piątek