|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Ok dziewczyny ja znikam robic ten obiad bo sama zglodnialam wiec papa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Simran86 to coś długo Cię beda trzymac... ale dobrze ze chociaz o kobiety w ciąży dbaja w tych szpitalach,wracaj szybko
![]() nmartyna ![]() ![]() Zapomnialam ze dzis zaczyna mi się 29tydzień ![]()
#274 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#275 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#276 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46935013]hehe ciąża i chorobowe robią z nas innych ludzi ![]() ![]() ![]() A ciasto wygląda super, jak w tym przepisie który rano wstawiłaś ![]() Super, brawa dla chłopaka ![]() Niestabilna no za takie pyszności to powinni się konkretnie odwdzięczać ![]() ![]() A ciacho Twoje tez wygląda bosko, mam nadzieję że przepis nieskomplikowany bo mam na nie chętkę, a ja na zbyt długie przepisy się nie nadaję ![]() Wróciłam z pracy, fajnie było ich odwiedzić, nawet szef był znośny ![]() ![]() ![]() przepis bardzo prosty hihi znajde chwilę to napisze co i jak. Cytat:
ja sie sugeruje tylko Usg bo według om tez starszy chociaż ostatnio na usg wyszło ze synek starszy. I Gratuluję udanej wizyty i tak jak piszesz moze pani dr miała zly dzien albo sama ma niedobór sexu hihi A jagodek tez bym pojadla ![]() Cos mi sie pokickalo ja chyba zaczynam 28 a nie 29 tydzień. .. sama juz sie pogubilam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() 10.09.2014 na świecie pojawił się cud-Justus J.M. ![]() Edytowane przez Niestabilna Czas edycji: 2014-06-18 o 14:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Bry!
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46935194] kotlety sojowe jadłam raz w życiu, nie pamiętam u kogo, i smakowały jak styropian ![]() ![]() Pewnie zależy od tego, jak kto doprawi ![]() Dziewczyny, kupujecie już staniki do karmienia? ![]() Chciałam też kupić osłonki na piersi, ale widzę, że tam jakieś rozmiary są S, L... i w końcu nie wiem, jakie wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Narobiłyście smaku tymi ciastami ![]() ![]() Natalko, miłego wypoczynku u mamusi ![]() Mecia, niezły kolo z synka Ci rośnie ![]() jenny, gratki III trymestru ![]() martynko, super, że wszystko w porządku na wizycie ![]() karola, ja nigdy jakoś za mięsem nie szalałam, ale zawsze gdzieś było, a teraz jestem taka jakaś owocowo-warzywna ![]() ![]() ![]() Paulina, gratuluję kolejnego tygodnia ![]() U mnie właśnie się gotują ziemniaczki i zrobiłam zraziki ze schabu. Podsmażyłam, potem podlałam wodą i się podduszały. Tak sobie myślałam, że mogłam je dłużej posmażyć, bardziej zrumienić, ale jak już podlałam woda to diiiupa. Tymczasem siedzę w pokoju, czuję jakąś delikatną spaleniznę. Okazało się, że woda zdążyła już wyparować jak tu Was podczytywałam i mi się zraziki ładnie podpiekły na rumiano ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46935013]hehe ciąża i chorobowe robią z nas innych ludzi ![]() ![]() ![]() A ciasto wygląda super, jak w tym przepisie który rano wstawiłaś ![]() Super, brawa dla chłopaka ![]() Niestabilna no za takie pyszności to powinni się konkretnie odwdzięczać ![]() ![]() A ciacho Twoje tez wygląda bosko, mam nadzieję że przepis nieskomplikowany bo mam na nie chętkę, a ja na zbyt długie przepisy się nie nadaję ![]() Wróciłam z pracy, fajnie było ich odwiedzić, nawet szef był znośny ![]() ![]() ![]() TO z zazdrośći ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny-dziękuję za rady dotyczące kuriera,może faktycznie spróbuję się z nim jakoś ustawić
simran-dobrze,że Cię obserwują,na pewno szybko wrócisz do domu ![]() allcarolla-fajnie wygląda to ciasto ![]() Ta historia z Rybnika zmroziłam i krew w żyłach ![]() Spotkanie z koleżanka(druga jednak nie mogła)udało się i powspominałyśmy stare,podwórkowe czasy ![]() Po powrocie poszlam jesazcze na zakupy, ugotowałam pomidorówkę, a na drugie ryż z suszonymi pomidorami i tuńczykiem po meksykańsku z puszki,przypruszone świeża pietruszką i szczypiorkiem-calkiem ok ![]() ![]() Dzwoniłam dziś do ginka i pytalam czy już są wyniki,dostalam odpowiedz,że tak i któryś z nich wymaga konsultacji,ale nie mogą powiedzieć przez telefon który:/Założe się, że mam ,tak jak w poprzedniej ciąży,za wysoki cukier ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Zadomowienie
|
Młoda miała czkawkę akurat jak mi siedziała na pęcherzu , wyobraźcie sobie co właśnie przeszłam hahaha
![]()
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Co ja bym bez Was zrobiła
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() my z rana małe zakupy, potem wyprawiłam meza do pracy i poszłam z młodym na dwór , no i super połazilismy ze 3 godziny ![]() ![]() Niestabilna ja tez chce wpaść ![]() Simran współczuje szpitala ale jak mus to mus, lekarz ma racje z ejak ci tak skacze ciśnienie to trzeba poobserwowac z ciśnieniem niestety nie ma zartów, ale bedzie dobrze zobaczysz, polezys zpoobserwuja was i pójdziesz spokojniejsza do domku kurcze dziewczyny matrtwie sie o Asie nikt z nią nei miał jakiegoś kontaktu prywatnego czy cos? piekne ciachoooooooo nigdy nie jadłam bananowca i chyba po fotce sie wezme i zrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku i w 30tc. Teraz to już bliżej jak dalej
![]() Tak często się udzielam że pewnie i tak mnie nie kojarzycie :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
gratuluje udanych wizyt
![]() co do kosmetyków dla dzidziusia to ja chyba zaczne tez od babydream i poczatek od pamersów tych prawdziwych a potem sie okaze ![]() Ja juz po wizycie, z malutką wszystko w porzadku ma juz 1,1 kg czyli kawal babeczki, u mnie po upadku z tych nieszczesnych schodow wszystko oki, natomiast troszke za duzo przytyłam od ostatniej wizyty ![]() ![]() a i po raz pierwszy dzis w sklepie miesnym pani eksepientka oposciala wszystkich dziadkow stojacych przedemna i mowi ze ona mnie obsluzy bo jestem w ciazy, az milo mi sie zrobilo bo to po raz pierwszy taka sytuacja mnie spokala ![]() Nareszcie przyszla moja posciel do lozeczka ![]() ![]() ![]()
#287 |
Zakorzenienie
|
ja w tym tygodniu zakupię na allegro koszulę i szlafroczek jakiś, do szpitala. wolę być przygotowana, gdyby mieli mnie wziać na obserwacje lub by podać leki dla młodej. Wolę być przygotowana, tym bardziej, że widzę, że coraz więcej z nas jest hospitalizowanych. Zawsze lepiej o raz za dużo pojechać do szpitala niż żeby miało się co stać.
a jak czytam wagi Waszych dzieciątek, to moja z 800 g to naprawdę drobinka. Choć wiem, że nie powinnam porównywać, no i usg myli się często co do wagi i najważniejsze teraz to wymiar brzuszka dziecka. No ale jak se kobieta w ciąży coś wkręci to masakra ![]()
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-06-18 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Noo.. to już niedługo będziesz się martwić czy nie pokupciasz się na porodówce ![]() Masakra byłam w aptece,ludzi tłum,bo przecież jutro święto. NIKT mnie nie wpuścił mimo,że ledwo stałam i zdycham przez tą anginę ![]() ![]() ![]() Nie jestem z tych co będą prosić się o pierwszeństwo,ale na Boga. Ludzie 20+,nastolatki widzą kobietę w ciąży,która jest blada jak ściana i stoi wpółzgięta,bo krzyż zaczął boleć i nikt nawet nie zareaguje,nawet z grzeczności nikt nie zapyta czy chcę iść przed niego...Już nie wspomnę,że czasem tego kultura nakazuje. I najlepsze,że przede mną stali ludzie z pełnymi wózkami a ja tylko z soczkiem i chusteczkami...
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
ja tak na raty oczywiscie bo z młodym ciagle cos porabiamy hehe
dziewczyny brawo za wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana wszystko będzie dobrze, najważniejsze, że jesteś pod obserwacją ![]() ![]() Milenka piękną wagę juz osiągnęła ![]() Trzymajcie się Dziewczynki nasze ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja miałam koleżankę i jej mamę na make up bo dziś jadą na wesele, dostalysmy pyszne czekoladki, ale zostwie je na czarną godzinę ![]() Mąż całkowicie mnie rozstroil, także dziś prawie cały dzień kimalam razem z nim, żadnych zakupów nic nie zrobiłam na jutro. Ludze się,.ze wyskocze do sklepu jak pojedzie do pracy.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#291 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zreszta zakupy dla siebie typu koszule,staniki,podkłady zostawiam na sam koniec...gdzieś na sierpien Cytat:
![]() kurde jak mnie lekarz dziś zważy to pewnie padnie ![]() Cytat:
![]() ![]() No nic lecę się kąpać i też na wizyte jadę a mam kawał drogi... Meta ja też się nie proszę ale fakt ze ludzie nie chcą ustępować miejsca ![]()
13.09.2014 Szymonek ![]() jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) ![]() Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-06-18 o 16:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj duza, to trzymamy kciuki za wizyte, a z ta waga to podobnie jak u mnie, troche juz za duzo wskazuje ![]()
![]() |
#293 |
Konto usunięte
|
To był juz 9 miesiąc u tej kobiety...nie ogarniam co sie stało
![]() http://www.tvn24.pl/mialam-wrazenie-...,440907,s.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zadomowienie
|
Któraś szukała tu dziś chyba pościeli marynarskiej,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Konto usunięte
|
III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
![]() ![]() http://m.youtube.com/watch?feature=p...&v=Bf6XNULPf5Y Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w ogóle to ostatnio wpadły mi w ręce (właściwie w oczy) artykuły mówiące, że ssanie smoczka może być jednym z czynników, które zapobiegają tzw. "śmierci łóżeczkowej" niemowląt. któraś pytała, ile podkładów porodowych itp kupić. Ja miałam majtki siateczkowe ale niewiele (ale się przydały w szpitalu), nie więcej chyba niż 5 sztuk. Miałam jedno opakowanie podpasek tych gigantycznych ( w szpitalu dawali własne, wiec nie musiałam z własnych zapasów korzystać, w domu zużyłam paczkę), a jak kładłam się spać do łóżka w domu, to ręcznik pod pupę sobie wsadzałam, by krwią nie pobrudzić pościeli. Ja tak czasem robię też jak mam obfitą miesiączkę. No ale to zależy jak duże będzie krwawienie po porodzie. Ja miałam duże, naprawdę spore, zwykła podpaska na początku by nie dała rady. Natomiast dość szybko, po kilku dniach ustąpiło na tyle, że bez przeszkód mogłam zwykłą podpaskę mieć. Jak leżałam w domu wieczorem i młoda spała tak ze 2 godziny zanim obudziła się na karmienie, to zwykle leżałam tylko na ręczniku, bez majtek, by powietrze dochodziło w miejsce intymne, bo lepiej się goi. I koniecznie zakupić Octenisept, psikałam sobie okolice intymne, by się goiło, do pępka młodej też używałam. Naprawdę super środek. Trudno mi powiedzieć, jak jest z tą pielęgnacją po cc, ja rodziłam sn. Po cc jest rana pooperacyjna i tu nie wiem, jak trzeba o nią zadbać i czy krwawienie jest mniejsze po cc niż po sn.
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-06-18 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny...wiem, ze niektóre z Was planują brzuszkowa sesje
![]() ![]() http://loridorman.smallfolio.com/#ga...ernity-gallery A tak poza tym okazuje sie, ze firma w której pracuje mój tz tutaj w De kończy działalność swojego oddziału w tym mieście ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Już ciśnienie mam super-124/78
![]() ![]() ![]() Ja oczywiście jak lekarz powiedział, że daje skierowanie do szpitala i jakie mogą być tego konsekwencje to poryczałam się jak głupia:-P chociaż wiedziałam, że z tym ciśnieniem to mam tak, że na wizytach mam duże, a w domu mam idealne:-P co te hormony z nami robią;-) odwiedziła mnie moja Teściowa i przez tel. poprosiłam, żeby tylko jabłka kupiła- oczywiście przyszła z całą reklamówka owoców i innych rzeczy;-) ściskam:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.