|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
O matko dopiero wrocilam 4h przesiedzialam czekajac wszystkie pacjentki umowione na ta sama godzine. Kluli mnie 2 razy bo polozna zlecila najpierw a pozniej doktor kazal jeszcze na cholestaze badania zrobic przez ta moja wysypke. Wyniki dopiero za tydz wiec chocby nawet byla to bedzie se to mozna miedzy ksiazki wlozyc. Oczywiscie gin nie badali,bylo szybkie usg ale wagi nie podali bo na tym etapie juz nie mierza tylko patrza jak tam wody. A teraz ide was nadrobic bo widze sporo mam.
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki już na mecie, rozładunek będzie w lecie - mamy lipiec 2014 cz. VI
witam się po wizycie, rozwarcie zewnętrzne (cokolwiek to znaczy) na pół palca, niby pomierzyła mi to dziecko ale chyba tak na odwal się bo wyszło bardzo małe 2251g i przez to wyszło że wg usg termin 28/07/14
no ale sprawdziła ilość wód i stan łożyska a policzyła mi tylko za konsultacje - bo wymiary powiedziała że zrobi tak dla mojej informacji |
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() kularek szkoda mi ciebie z tymi skurczami cinilla bedzie dobrze, juz niewiele ci zostalo. Tak vegetka miala cholestaze, ale ona prawdopodobnie juz miala cc. debesciara a ty na kiedy sie umawiasz z synkiem? jakie masz zyczenie? ![]() malwiska z ta waga to pewnie zly pomiar, ale wydaje mi sie ze w tym momencie to nie powinno sie zmieniac daty porodu, bo dzieci rosna juz w roznym tempie. agnes i jak wyszly te wody na usg? U was jednak troszke inaczej prowadza ciaze, to chyba JUZ twoje 3.usg ![]() Ja sie martwie troszke, ze mi sie sacza wody, bo rano wstalam z mokra wkladka i majtki troche mokre. Czy to mozliwe ze to innej wydzieliny az tyle i to na lezaco.
|
|
|
|
#64 |
|
Raczkowanie
|
Malwiska a nie ma przy pomiarze wagi jaki jest prog pomylki w jedna i druga stronę?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#65 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#66 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy pierwszym usg czyli tym prawidłowym wyszło mi 23/07/14, teraz ostatnio wyszło 16/07/14 a dzisiaj 28/07/14 a wg OM 19/07/14 więc ogólnie dużej różnicy nie ma---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
wyszło że wg USG jestem w 34t2d a jestem w 35t4d za dwa tygodnie znów pomierzy mi więc sobie porównam jak będzie znowu mały przyrost to porozmawiam z nią co i jak ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- ogólnie nie mam co się martwić bo mieści się w centylach - tylko tak mnie trochę to zastanowiło że spadła tyle centyli w dół |
||
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A czujesz jakies skurcze? Moze dobrze byloby to sprawdzic na IP. A mialo to jakis zapach? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
rybka tak szpitalne to 3cie usg co do wod to co do ich ilosci sie nie dowiedzialam powiedzial tylko ze super i wody i dziecko. I taka z nimi gadka-szmatka. Dzis sie wkurzylam bo polozna pyta czy biore zelazo tylko taki drobny szczegol nikt mi go wczesniej nie zalecil!!! Bo wyniki mialam dobre. Zelazo biore bo polecil mi je pl ginekolog do ktorego chodze prywatnie ale jakby nie on to bym nie brala i jeszcze 5 innych takich pjerdolek wyszlo zezloscili mnie. No ale coz ja chce od panstwowej sluzby zdrowia
. Co do wod to czujesz nadal wilgoc przez dzien jak chodzisz? Moze w nocy sie spocilas plus jakies wydzieliny i efekt wod gotowy.malwiska moj gin mowi ze date porodu najlepiej okreslic z pierwszego usg bo zarodek rosnie jakby najbardziej ksiazkowo i w wiekszosco wtedy kazda ciaza jest taka sama. Pozniej dochodza do glosu geny uwarunkowania rodzinne itd i dzieci zaczynaja rosnac swoim trybem. Np moj gin daty porodu nie zmienia jedynie to na podstawie symptomow porodowych okresla ze ewentualnie moze byc wczesniej itd ale wtedy do glosu dochodzi szyjka sluzy rozwarcia itd a nie wielkosc dziecka Edytowane przez agnes208 Czas edycji: 2014-06-18 o 18:12 |
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
ona miała bardzo wysoką, mocno się drapała - próbowali jej zbić ale się nie dało dlatego miała szybciej cc
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zbieramy sie do domu
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
O ile dobrze pamietam to vegetka nie mial zadnej wysupki poprostu swedzialo. Zaczelm czytac o tej cholestazie i w wiekszosci nie ma wysypki. A ty masz tylko na brzuchu? Ja mam na rekach najwiecej na nadgarstkach i powyzej lokci juz nie mam ani jednej kropeczki. Mi gin oprocz prob watrobowych zalecil jrszcze badania nerkowe jakies.
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#73 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!!!
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#74 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na bank ma to jakieś znaczenie Cytat:
za wizytę i trzymam kciuki za wyniki badań.Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak szybko?Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tyle mam zamiar minimum uslyszeć w przyszły piatek, a jesteśmy na tym samym etapie ![]() ------------ Już mnie złapał porządny stresik, bo pisałam Wam, że coś dużo dzisiaj skurczy... zaczęłam je spisywać jak czasowo to wygląda i przez 2 godziny naliczyłam idealnie co 30 minut ale przeszły i poszły... oby co najmniej na 2 tygodnie się porodowe nie pojawiły
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 2 tyg znów wizyta a to bardzo szybko minie więc się nie martwię. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Karolinek - ale u mnie w tamten czwartek jeszcze nic się nie działo to rozwarcie to dopiero teraz i kurczę mam nadzieję, że jednak nie zniknie
Ines - ja to jednak myślę, że Ty będziesz pierwsza ![]() cinnilla - trzymam kciuki, żeby wyniki wyszły dobre i obyło się bez szpitala agnes, malwiska - czyli ogólnie po wizycie wszystko ok. ![]() rybka - ja przez tydzień miałam taką wydzielinę ale wtedy brałam tabl dopochwowe i to od tego - a jeśli Ty nic nie bierzesz to może faktycznie warto to sprawdzić ? mamaya - a ja o moich skurczach już chyba nic nie piszę (jak wytrzymam ) bo jak napiszę to 2 godz. a potem zawsze znikają nie pamiętam kto ale ktoś pytał o nudności - w tamtym tyg było mi tak niedobrze, że aż się bałam pojechałam to sprawdzić do lekarza ale wszytko ok było -i nadal mam takie momenty z mdłościami i jeszcze jedno - do szpitala jedzie się jak skurcze są regularne co 10 min ale ile ich ma być / przez jaki czas mają się powtarzać ??? ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
![]() nie śmieję się - tez tak miałam jak upały były
|
|
|
|
|
#78 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co? Zazdroszczę Wam tych skurczów. Chciałabym po prostu wiedzieć jak to się odczuwa. Niech mnie pomęczą przez godzinę, żebym tego z niczym nie pomyliła...
|
|
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdarzy sie, ze w dzien mi cos poleci i wkladka tez wtedy przemoczona, pamietam ze przed tamtym porodem tez mialam taka wodnista wydzieline. Ale w dzien wydaje mi sie to bardziej normalne niz z nocy. Zobacze jutro rano.
cinnilla skurczow nie mam, mam twardnienia brzucha juz od dawna, ale tego nie licze. kularek skurcze co 10 min, tzn 1 skurcz co 10 min ![]() mamaya fajnie macie ![]() malwiska moze wrzucisz na pierwsza strone ten licznik skurczy co podalam link, moze sie przyda komus, a na ostatniej stronie to nie kazda moze doczytala. A ja wreszcie zostalam ciocia dziewczynki 4.380 g
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
Witam w kolejnej części
![]() Strasznie dużo do czytania miałam Marianna - chyba planujesz na Kraśnickich w LBN rodzić, możesz zdradzić kto Cię prowadzi. Któraś z dziewczyn martwi się o brak miejsc w szpitalu, z którego ma lekarza. U mnie jest tak, że to podobno się rzadko zdarza ale się zdarza i jeżeli masz lekarza z placówki to raczej coś wykombinują i zawsze mogą dołożyć łóżko tu czy tam. Z tym, że jak nie mają łóżka skąd wziąć to wyżej dupy nie podskoczą i przecież na podłodze cie nie położą - w takim przypadku nawet lekarz nie pomoże. Słuchajcie, czy to jest jakiś wyjątkowy "standard", że ciężarną z rozwarciem się wypuszcza do domu, czy rutynowe działanie!? Trochę mnie to martwi, bo nie wyobrażam sobie siedzieć w domu na takiej "minie". |
|
|
|
#82 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc podobno dziewczynka, ale to z gadania tż wychodzi, bo lekarza nie pytałam o to.
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Rozeznanie
|
Nadrobiłam dzisiaj moje tyły z Grą o tron i jestem zdruzgotana czekaniem na kolejny sezon
Cytat:
generalnie chyba kiedyś wypróbuje ale póki co na rękę jest mi to że TŻ wie że po prostu mi to nie idzie i on je myje to jest jedyna rzecz która całkowicie przypada jemu w domu i tak był mega zadowolony że zmyłam najgorszy brud a jemu zostawiłam tylko zabawę z płynem i ręcznikiem papierowym
|
|
|
|
|
#84 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Ja tu zachodzę , a tu już następny wątek i tyle stron . Ale pędzicie laseczki . Debeściara tytuł The Best ![]() Nawet nie nadrobię tego co naskrobałyście bo znowu się kiepsko czuje . Ciśnienie mi leci w dół 80/50 i słabo . Buziaki dla Was i wybaczcie mi odezwę się jak lepiej się poczuję
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
kularek ja bym jechala jakby sie powtarzaly i zmniejszaly odstepy, np kilka co 10min, 8, 6, po ile to chyba nie jest az tak wazne bo jak zaczna sie coraz czesciej i nieustaja to moze zblizac sie porod. Tak sobie mysle.
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podaja noworotkom w pl wit k po porodzie? Ja dzis mialam sie okreslic czy chce czy nie chce zeby malemu podali.
|
|
|
|
#87 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje! Duża dziewczynka z Twojej siostrzenicy! (dobrze pamiętam, że to od siostry?)---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
rybka super gratuluje duza dziewczynka.
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
joanna zdrowka
svelta dzieki tak siostrzenica Teraz to i mi sie juz zachcialo rodzic
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
RYbka jasne wstawie ale muszę mieć dostęp na kompa bo z tel za dużo roboty. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

jakie masz zyczenie? 
i to na lezaco.

pierwszy raz mylam okna dachowe masakra tyle zakamarków wole juz takie normalne myc:-P oczywiście tylko z pierwszego brudu:-P nie mozna umiec wszystkiego:-D zjadlam loda a teraz zrobie sobie koktail truskawkowy
jak nie urok to przemarsz wojsk.
tak szybko?
ale przeszły i poszły... oby co najmniej na 2 tygodnie się porodowe nie pojawiły