![]() |
#3481 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Wszystko o byciu AU PAIR, part. X
Cytat:
serio..nie tak to sobie wyobrażałam,myślałam,że głównie dzieciakami będę się zajmowała,a nawet one są na tyle duże,że same dają radę...a dodatkowo się nie rozumiemy więc... ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- nie,nie pierwszą...mieli już au pair z filipin...
![]() |
![]() |
#3483 |
Przyczajenie
|
serio..nie tak to sobie wyobrażałam,myślałam,że głównie dzieciakami będę się zajmowała,a nawet one są na tyle duże,że same dają radę...a dodatkowo się nie rozumiemy więc...
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Koleżanko, wiem że może być Ci teraz ciężko, ale jesteś tam niecały tydzień ! Może rodzice narazie stosują wobec Ciebie taryfę ulgową, żebyś jakoś się przystosowała do ich rodzinnego rytmu? Nie masz kluczy - zapytaj czy skoro masz wolne to czy możesz sobie pójść pozwiedzać, poproś o klucze - nie wstydź się (sama pisałaś, że masz fajnych hostów). Jeżeli dziadkowie są pomocni to zapytaj się czy możesz do nich w razie problemów dzwonić, żeby coś dzieciakom wytłumaczyli czy w innych przypadkach. Tak samo z rodzicami - nie będą mieć problemów, w końcu chodzi o zdrowie ich dzieci i raczej zdają sobie sprawę z Twojej nikłej zdolności posługiwania się duńskim. Moja 6 latka miała umieć tylko kilka słów po angielsku, a po trzech tygodniach potrafi mi rzucać całymi zdaniami (naprawdę bystre dziecko). Z drugiej strony dzieci w tym wieku też umieją pokazać co chcą zjeść czy inne rzeczy (skoro moja 3 latka potrafiła mnie zaprowadzać do lodówki i palcem pokazywać dokładnie co lubi i jak podane, nie mówiąc o starszej to Twoje starsze też sobie poradzą) . Wiadomo, nie porozmawiasz z nimi narazie, ale z czasem, za pomocą gestów, rysunków będziecie w stanie się razem bawić. Może tak naprawdę problem tkwi w tym, że dzieci Cię nie akceptują i Ciebie to boli? Jeżeli tak to daj im czas, jesteś nową osobą w ich środowisku. Może skontaktuj się z poprzednią au pair- zna dzieci z Twojej perspektywy i może będzie Ci umiała doradzić. Nie zniechęcaj się tak szybko, w końcu to chyba było Twoje marzenie, a nic od razu nie przychodzi. Sama też postawiłaś się w takiej sytuacji, więc spróbuj sobie z nią poradzić, gdyż potem możesz mieć poczucie porażki, które zniechęci Cie do podejmowania wyzwań w przyszłości. Poszukaj też innych au pair w Twoim mieście lub też innych obcokrajowców szukających znajomych, zawsze fajnie mieć z kim wypić kawę i pozwiedzać i nagle przestajesz się czuć samotna i wszystko jest łatwiejsze. Daj sobie i dzieciom czas a wszystko się ułoży ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
moja dwulatka brała mnie za rękę, prowadziła do kuchni, wskazywała na lodówke, ja otwierałam i ona pokazywała mi mleko
![]() ![]() ![]() słodki dzidziuś ![]() a jak przed wyjazdem pierwszy raz powiedziała do mnie Nana, to przez resztę wieczoru płakałam ze wzruszenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
amen.
![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny polecę do mojej host family(wspomnę, że byłam u nich już au pair) i będę tam mieszkała razem ze starą au pair, i nie mam pojęcia jak mam się zachowywać, nie wiem jak długo będziemy razem, podobno ma wracać na początku lipca, ale nie znam daty.. najgorzej jeśli chodzi o jedzenie... już wiem że na maksa będę się wstydzić, bo ona będzie opiekować się dziećmi a ja siedzieć, to tak jakbym nie pracowała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś z was leciała ostatnio wizz'em? Najlepiej z Gdańska? Jak oni tam sprawdzają rozmiary tych bagaży podręcznych? Wykupiłam specjalnie duży a teraz nigdzie nie mogę takiej walizki znaleźć. Ostatecznie pomyślałam że kupię zwykłą torbę sportową. Ale tutaj np. na szerokość ma 1-3cm więcej i się zastanawiam czy nie można tego jakoś ominąć zgniatając torbę :P Wiecie o co chodzi. Nie wypełnię jej do końca tak żeby się dało zgnieść w odpowiednim miejscu. Tylko to by przeszło jedynie w przypadku jeśli mają jakieś foremki do sprawdzania, bo jak mierzą to pewnie się nie uda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Bo wiesz, nieważne czy to prawdziwa miłość, szalone zakochanie, totalne złudzenie, czy moglibyście być razem do końca życia, czy tylko przez dziesięć minut- boli tak samo, kiedy ktoś ci to odbiera. Bo tak samo umiera nadzieja. A nadzieja jest zawsze prawdziwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3489 |
Raczkowanie
|
Ok. Dziękuję !
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3491 |
Lady of Harley-Davidson
|
cześć, Dziewczyny!
Zarejestrowałam się wczoraj na aupair-world.net. Wysłałąm 25 aplikacji z czego przeczytano 6 ![]() Szukam czegoś w UK lub Irlandii, zaznaczyłam też Szwajcarię i Hiszpanię. Chcę tylko na wakacje, max do końca września. Mam nadzieję, że mogę się przyłączyć ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! powodzenia w szukaniu ![]()
![]() |
![]() |
#3493 |
Rozeznanie
|
A ja już jutro lecę i chyba do mnie to jeszcze nie dochodzi.
Tak długo o tym marzyłam aż w końcu się spełniło i szczerze to nie wiem czy gdybym miała teraz wybór zostać czy polecieć co bym wybrała. Ale mam nadzieję że to tylko strach przed tym, że doznam czegoś nowego.
![]() |
![]() |
#3494 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się że decydując się na taki krok ma się już wtedy jakąś pewność siebie i dobry powód na taki wyjazd. Najlepiej sobie znowu przypomnieć czemu się podjęło taką decyzje i trzymać się jej ![]() Ja w tej chwili jedynie jestem w szoku jak mi szybko zleciał ten ostatni miesiąc. Jeszcze tydzień i będę w Londynie. 2 miesiące temu bym nie pomyślała że od decyzji o wyjeździe będzie mnie dzielić taki krótki okres do samego lotu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3496 |
Zadomowienie
|
To całkiem blisko mnie =D pół godzinki drogi. Teraz mnie na podróże nie stać, od 2 tygodni nie mam żadnych przychodów ale juz niedługo... powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No właśnie jak tam z praca? Wszystko sie układa z mieszkaniem tez? Ja właśnie zaczynam czegoś szukać bo juz ledwo daje rade ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
Dostałam pracę, szukałam od środy, w piątek miałam interview i umówiliśmy się na próbny tydzień, w środku którego własnie jestem. Gorzej ze dzisiaj i jutro mam zmianę 13 do 21... No ale cóż. pracuję w Subwayu i powiem Wam że całkiem ok, jedyne co jest wymagające to to że się cały czas stoi, ale dużo lżejsza praca niż np kelnerki, szczególnie że do mojego Subwayu to poza lunchem prawie nikt nie przychodzi.
Na mieszkanie to najpierw muszę zarobić, za maks. miesiąc powinnam już być na swoim, w sensie we własnym pokoju bo całe mieszkanie to fortuna. pracuję w malutkim miasteczku, wsi, i kiepski mam dojazd z okolic, ale wyśmienity z Wembley, więc może będę mieszkać w Londynie... Fajnie by było, większe możliwości, kursy itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sunnivaa gratuluje! Szybko poszlo! ![]()
![]() |
![]() |
#3500 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I ja gratuluje!! Pocieszyłaś mnie bo to oznacza że ze znalezieniem pracy nie bedzie problemów mieszkanie w sumie mam wiec zostało mi tylko poczekać i szukać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Jestem Martyna i czytam was juz od jakiegos czasu i stwierdziłam ze czas sie odezwać. Aktualnie jestem ah Pair w nyc no i za 5 tygodni (równiutko) koncze, potem 10 dni w Polsce i kierunek-Londyn. Generalnie to od października zaczynam tam studia, ale znalazłam sobie rodzinkę 15 min od szkoły i ze schedule który pozwalałby mi na naukę. Nie oszukuje sie jednak i nie wydaje mi sie ze za długo wytrzymam, bo warunki szczerze mówiąc tragiczne haha. 40 godzin za 90£ tygodniowo w tym połowa soboty pracująca.... So we ll see ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3502 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3503 |
Raczkowanie
|
Plan sobie moge dostosować jak cos. Ale jak juz mówiłam wielkich nadziei w tym Au Pair nie pokladam, aczkolwiek spróbuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Raczkowanie
|
Oj faktycznie moze byc ciezko :P powodzenia! Co chcesz studiowac?
Ja sobie wlasnie wymieniam wiadomosci z rodzinka z Londynu ale oferuja tylko 70£, dzieciaki 3 i 6 lat. Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3505 |
Zadomowienie
|
Możesz tak kompletnie całkowicie dostosowywać? Nie słyszałam o czymś takim dla studentów 1 roku, żeby mogli wybierać wszystko, owszem, ma się większą elastyczność i wybór niż w polsce, ale wciąż większość rzeczy uczelnia chyba narzuca. Ale ok, życzę szczęścia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 |
Raczkowanie
|
Marketing.
Właśnie mi nie chodzi o czas czy coś tylko o to ze tak mało kasy. Pewnie będę chciała czegoś lepszego poszukać jak juz tam będę. Ale zobaczymy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Twoje wrazenia z pobytu w stanach!? ![]() o jeju, bedziesz jeszcze miala czas na nauke i chodzenie na uni po tych 40h!? Cytat:
traktuj to jako rozwiazanie tymczasowe! zacznij szukac pracy dla studentki, jedna z naszych dziewczyn z watku sprzed kilku lat wyjechala jako au pair, dzis studiuje i pracuje w sklepie ![]()
![]() |
![]() |
#3508 |
Rozeznanie
|
Mój pierwszy dzień prawie dobiega końca
![]() Mała mnie akceptuje, lubi (mam nadzieję) więc z tym jest ok. Jedyne co mnie przeraża to moja nieśmiałość co do np. brania sobie rzeczy do jedzenia itp. Mają tutaj inne przyzwyczajenia niż u mnie w domu i obiad jedzą wieczorem więc jestem trochę głodna. Nie chcę też przewracać im lodówki do góry nogami żeby zobaczyć co mają do jedzenia i mimo że mówią że mam się czuć jak najbardziej komfortowo mam z tym problem. Mam nadzieję że za niedługo to ze mnie zejdzie i będę się czuć bardziej swobodnie.
![]() |
![]() |
#3509 |
Raczkowanie
|
Roux thats the plan ale nie chce byc suka i jechac tam ich wykorzystać
![]() GenerAlnke jeśli chodzi o stany to ja miałam az dwa rematche, ale jestem w nyc wiec nie narzekam. Teraz mieszkam na staten island juz z 10 miesięcy i jest ok, chociaz hostka wiadomo, szalona haha. I dała mi Curfew po miesiącu czy jakoś tak (nawet w weekendy) wiec to mi skutecznie utrudnia zycie , ale daje rade jak chce wyjsc. Au Pair w stanach ma ten plus ze mozna w mega miejsca podróżować, często z hostami. Ja np byłam z hostka w cali na prawie dwa tygodnie i tak sie złożyło ze mam tam sporo znajomych wiec miałam time of my Lofe ![]() ![]() Mam Bloga blogmerti.blogspot.com i kanał na yt (zakładka na blogu) także zapraszam na to tez ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3510 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy ma na poczatku problem z lodowka.. ![]() ![]() Cytat:
nikt nie mowi o wykorzystywaniu ![]() ![]() ![]() ja tez. i hosci nie maja nic przeciwko, tak dlugo jak jestes z nimi szczera, a nie z dnia na dzien oswiadczas, ze sie wyprowadzasz, bo znalazlas prace. Takie przypadki tez byly ![]() najwazniejsze, zeby wspolne oczekiwania sie zgadzaly.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.