Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 14:32   #2821
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

saneka Witaj

marlenqa Przykro mi z powodu rozmowy... Trzymam mocno kciuki za ciekawą i satysfakcjonującą pracę dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Krawcowa strasznie niefortunnie tę kieckę uszyła, bo środkowy kwiat to wygląda jak trzeci cyc. Szkoda dziewczyny, bo widać, że ładna, ale tym nadmiarem dobroci niestety przesadziła...

Dotka Dusza mnicha też bardzo fajna, sprawdza się też Mołdawska Dolina. Ew. rozejrzyjcie się za Gato Negro, całkiem fajne wino we wszystkich wersjach kolorystycznych.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a co do tego 'nowoczesnego' filmiku który wrzuciłyście - i tak nie był najgorszy! zobaczcie na to https://www.youtube.com/watch?v=HqRbuWx6J24 na YT dostępne też są następne części tego super filmu
polecam czołówkę - https://www.youtube.com/watch?v=fNbOW0tYpAc
Masakra dla umiejętności kamerzysty, trzęsąca się ręka. Kamerowanie nie kosztuje mało, więc dziwiłabym się, gdyby młoda para była bardzo zadowolona z filmu. 46 minut to nie tak źle, widziałam parę filmów o takiej długości, ale przy dobrym montażu oglądanie nie nudzi.

kate Noir A jaki taniec chcecie tańczyć? Dobierzcie pod niego - bo będzie jak z nami, układ jest, ale nie wiemy, do czego tańczymy :P

niula Ale pech przed ślubem, trzymam kciuki, żeby do soboty wszystkie problemy zniknęły

Lela23 Witaj

misia Będą kciuki Z butów to druga albo trzecia para.

Buczorek Bardzo przykra jest świadomość, że ktoś przychodzi na wesele z obowiązku... Zgadzam się co do zapraszania znajomych.

21klaudyna Ale fajna wiadomość

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Moi znajomi dostali w kopercie paragon za garnitur
I powiedz, że to nie była subtelna sugestia, żeby państwo młodzi zapłacili za wszelkie poniesione koszta związane z udziałem tych gości w ich weselu

docik Oby z suknią było ok

Czy wesele się zwraca, czy nie - dla nas nieistotne. Zapraszamy najbliższych, wiem o paru osobach w trudnej sytuacji finansowej i nie wyobrażam sobie, żeby ich nie było, bo będą czuli się zobowiązani do włożenia chociażby 100 zł do koperty. W pokrewnym temacie mnie osobiście trochę zniesmaczyło gadanie koleżanki świeżo po ślubie, że taką radochę mieli z mężem z otwierania kopert (nie życzeń!), bo zobaczyli wtedy, że są ludzie, którzy kochają ich bardziej niż inni (w sensie finansowym...).

Co do pustych kopert, w rodzinnych okolicach mamy non stop słyszę o takich przypadkach - głównie w kontekście wesel na 300 osób i młodych, którzy po cichu liczą na jak największy zysk. Nie popieram chamstwa, ale taka chęć zarobienia na weselu u młodych się mści...

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:02   #2822
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Właśnie się dowiedzieliśmy że chrzestna TŻ, której nie widział od komunii przyleci z Libii na nasz ślub , bardzo to miłe . Prawdopodobnie goście z UK też - szef tż jest takim pawdziwym brytyjczykiem i chce to połączyć ze zwiedzaniem Polski. Więc póki co Ci których byliśmy pewni , że na pewno ich nie będzie potwierdzają. Niestety z naszych bliskich znajomych mamy parę w ciąży i na naszym ślubie będzie to juz 9 miesiąc więc bedą tylko w kościele i moja bliska kuzynka dostała pracę w Hiszpani - do połowy lipca ma dać czy uda jej się wyrwać na nasz weekend - no ale raczej się nie nastawiam na to .

Co do kopert to jak słyszę że ktoś dał pustą kopertę to zwyczajnie mi sie robi przykro , że ludzie są tacy beznadziejni . Nie mam kasy to kupuje ładna kartkę czy mały prezent ale dać komus pustą kopertę to jest totalne wieśniactwo i buractwo
super ze chrzestna przyjedzie
co do pogrubionego, zgadzam sie w zupelnosci.

Cytat:
Powiedzcie mi ile płaci się za te odpisy aktów urodzeń?
ja płaciłam za swój skrócony akt 22 zł Tz na szczęście nie musiał wybierać bo urodził się w tym mieście w którym bierzemy ślub

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-18, 15:37   #2823
mojakaren
Zakorzenienie

Dla dziewczyn, których nie ma w klubie, w załączniku wrzucam fotki naszych zaproszeń hand made by TŻ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140618_132316.jpg (67,2 KB, 95 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140618_132339.jpg (69,2 KB, 95 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:38   #2824
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn, których nie ma w klubie, w załączniku wrzucam fotki naszych zaproszeń hand made by TŻ
wow! przepiękne! bardzo w moim stylu
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 15:47   #2825
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
lubię rzeczy ręcznie zrobione. A wierszyk ukradłam do ulubionych
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:21   #2826
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny zostały mi po ślubie tablice rejestracyjne na auto i kokardki na klamki, ja tego już nie wykorzystam więc może któraś by chciała? Z chęcią przekaże dalej, jeżeli komuś się spodobały.
A mogłabyś pokazać zdjęcia na pw? i Jaki to kolor ?

misia880 2 buty , będę trzymać kciuki

Cytat:
Ale świństwo

Cytat:
Śliczne
monidot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 16:26   #2827
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale masz zdolniachę! Też się zabieram za zrobienie zaproszeń/zawiadomień na ślub. Zaproszenia na ślub i wesele zamawialiśmy w drukarni, a myślę że pozostałe jestem w stanie sama jakoś wykonać. Jak będę zadowolona z efektu to też się pochwalę, mimo że artystką jestem żadną
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:03   #2828
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ja to mam pecha - chyba ktoś na mnie urok rzucił w sobotę ślub, a tu od niedzieli straszne przeziębienie (już opanowane praktycznie), pryszcz (zasuszam go takim specyfikiem, ale cały czas skóra jest czerwona), no i najgorsze - od dziś opryszczka i co tu robić?????
Oj, trzymam kciuki, żeby wszystko się pogoiło! Opryszczka pewnie ze stresu, ale nie przejmuj się, na pewno zmaleje!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Wszystkie ładne, ale jeśli to buty na "co dzień" to chyba wygrywa nr 3
I dla TŻ!

Co do kopert i wesela mam takie samo podejście, jak Dotka. O wiele cenniejsze jest dla mnie to, żeby zaproszone osoby po prostu przyszły, niż dały wypchaną kopertę. A argument "nie przyjdę, bo mnie nie stać" już dla mnie w ogóle jest masakryczny i zdecydowanie wolałabym, żeby taka osoba przyszła z pustymi rękami, niż wcale, bo już i tak kasa na wesele idzie i tak, a zależy mi na obecności tych osób po prostu.

Z pustymi kopertami czy niepodpisanymi się spotkałam, ale włożone do środka gazety czy ten cały paragon to już szczyt chamstwa U nas też się daje zawsze podpisaną kartkę z życzeniami i do tego dopiero kasa.

Co do samego wesela, nie liczymy na to, że się zwróci, bardzo bym chciała, żeby zwróciło się chociaż 50% kosztów. Marzenie to zwrot 2/3 kosztów wesela, ale na to nie liczę.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
sorrki za offtop, ale wy wszystko wiecie więc : czy odżywka do paznokci Eveline 8in1 jeszcze istnieje? nie mogę jej nigdzie znaleźć... chyba, że to to samo co Eveline 9in1?
Chyba to samo Poza tym dziś w dwóch Rossmannach widziałam starą dobrą 8w1

Cytat:
Śliczne! TŻ ma talent

Przyszły moje buty, jutro zrobię zdjęcia! Są super, ale niestety w jednej stopie mnie obcierają nieco tak z boku stopy pod małym palcem Zastanawiam się, czy to już powód do oddania, czy spróbować je rozchodzić ze skarpetą a na sam ślub profilaktycznie założyć żelowy plaster i tyle... Są śliczne i wygodne i w sumie w styczniu spędziłam 10h na koturnach, w których nic mnie nie bolało i nie obcierało, bo miałam plasterek, a jak zakładam je bez plasterka to 5 min nie wytrzymam, więc pokładam w żelowych plasterkach dużą nadzieję, ale równocześnie trochę się boję...

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-06-18 o 17:05
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:21   #2829
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Chyba to samo Poza tym dziś w dwóch Rossmannach widziałam starą dobrą 8w1

Przyszły moje buty, jutro zrobię zdjęcia! Są super, ale niestety w jednej stopie mnie obcierają nieco tak z boku stopy pod małym palcem Zastanawiam się, czy to już powód do oddania, czy spróbować je rozchodzić ze skarpetą a na sam ślub profilaktycznie założyć żelowy plaster i tyle... Są śliczne i wygodne i w sumie w styczniu spędziłam 10h na koturnach, w których nic mnie nie bolało i nie obcierało, bo miałam plasterek, a jak zakładam je bez plasterka to 5 min nie wytrzymam, więc pokładam w żelowych plasterkach dużą nadzieję, ale równocześnie trochę się boję...
właśnie udało mi się znaleźć dziś w Superpharm tę odżywkę teraz do ślubu będę jej ciągle używać, żeby mieć długie pazurki ogólnie już mam długie, ale jeszcze co jakiś czas mi się łamią.
a co do butów spróbuj z tym sprayem na obcieranie, który był tu polecany na forum. foto w załączniku (sama sobie zapisałam w rzeczach do kupienia )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5000204679205-kiwi-100ml-shoe-passion-foot-silk-spray-do-stop.jpg (22,8 KB, 29 załadowań)
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:27   #2830
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej lasencje

Zaraz przyjeżdża do mnie na tymczasowanie się mały szczeniaczek.
Niestety biedaka jakiś idiota wyrzucił i został znaleziony w rowie.
Może któraś marzy o piesku

Rabbitka wszystkiego najwspanialszego i aby ten dzień byl wyjątkowy.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
nigdy nie zwróci Ci się z kopert wesele... w ogóle myślałam, że te myślenie już zanikło.. nie robi się wesela po to żeby się zwrociło, a jeśli ktoś tak myśli to się zdziwi jak pootwiera koperty, ludzie nawet dają puste koperty, ale to już inna bajka
Oj nie zawsze, koleżanka od męża z pracy się wesele zwróciło i nawet więcej zebrali o jakieś 2 tysiące.

My natomiast ( nie mam problemu z mówieniem o kasie gdyby któraś sie czuła zażenowana moim wpisem) mieliśmy 95 gości w tym 2 osoby to my więc 93 osoby na wesele wydaliśmy jakieś 35 tysięcy a zebralismy 24 czy 23 tysiące i 3 prezenty .

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
mam do Was ogromną prośbe... trzymajcie w poniedziałek 23 bardzo mocno kciuki za mojego TŻ - ma bardzo ważną rozmowę w sprawie pracy. Bardzo , najważniejszą...

a wizażowe kciuki działaja cuda
trzymam

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
hihihi, gratki!!!

Atomowka, a w jakim kolorze są kokardy?
już mam chętną.

Cytat:
to juz debilizm i skrajne chamstwo

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Nie rozumie o co chodzi z tym podpisywaniem kopert? To Wy dajecie same koperty z kasą bez kartki z życzeniami w środku? Bo w mojej rodzinie zawsze się daje do koperty podpisaną kartkę z życzeniami i kasę.
U Nas jest różnie, jeszcze całkiem niedawno dawało się koperty tyko z kasą bez żadnych kartek i koperty były niepodpisane.
Teraz coraz więcej ludzi daje kartki a w środku życzenia ( swoją drogą nie wszystkie podpisane) i tam też kasa.

Cytat:
śliczne.

Co do kasy. Ja nigdy ale to nigdy nie liczyłam na zysk i jakąkolwiek kasę . Szczerze czasami były rozmowy o tym jak będzie z kasą po ślubie ale ja nigdy tego tematu nie chciałam ciągnąc bo to zupełnie nieistotne dla mnie było. Moja mama natomiast czasami rozmyślała ile zbierzemy.
Ja jeżeli można to tak nazwać ( no bo jednak wiadomo,że jakaś kasę się zbierze) liczyłam na max 5 tysięcy. Gdy podliczyliśmy i okazało się że jest ponad 20 ścia więcej miałam wielkiego banana na buzi.
Zawsze mam takie podejście, że wolę się miło rozczarować niż przykro zawieść
I zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy robią wesele z nadziei że się zwróci.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 17:32   #2831
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

Zgodnie z obietnicą fotka obrączek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403105550649.jpg (50,8 KB, 86 załadowań)
Stary 2014-06-18, 18:05   #2832
bachara
Rozeznanie

GG do bachara

I 2 zdjęcie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1403107495775.jpg (43,4 KB, 84 załadowań)
Stary 2014-06-18, 18:17   #2833
monidot
Zadomowienie

Przyszły zaproszenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0394a.jpg (175,9 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0397a.jpg (102,8 KB, 55 załadowań)
Stary 2014-06-18, 18:20   #2834
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ale mam stres - jutro spowiedź przedślubna
Nie stresuj się, przecież ksiądz Ci nic nie zrobi

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
ja mam w sumie pytanie do już żonek
takie w sumie finansowe, co zrobiliście z kopertami oraz innymi prezentami które dostaliście ? ile wyniosło Was całe wesele i czy zwróciło Wam się chociaż w jakim %
Zwróciło nam się za salę, DJ i ubiór Tż
Ile wydaliśmy na wesele nie liczyłam. Tylko te główne, droższe rzeczy, tych mniejszych nie. A pewnie zebrała by się z nich niezła sumka
Pieniążki wpłaciliśmy na konto oszczędnościowe i sobie leżą spokojnie
Z prezentów to dostaliśmy komplet pościeli od 3 pracowników Tż i album ślubny zamiast wina

Cytat:
nigdy nie zwróci Ci się z kopert wesele... w ogóle myślałam, że te myślenie już zanikło.. nie robi się wesela po to żeby się zwrociło, a jeśli ktoś tak myśli to się zdziwi jak pootwiera koperty, ludzie nawet dają puste koperty, ale to już inna bajka
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Z dwojga złego lepiej pytać na forum niż na poprawinach (czego byłam świadkiem-Młodych zatkało a przy stole zapadła cisza)....
A kto ich spytał
Mnie na szczęście nikt nie pytał, nikomu też nie mówiliśmy. Pochwaliliśmy się tylko ile dostaliśmy od niedoszłego teścia Tż Dał najwięcej
Ale jak mama była na weselu to młodzi po poprawinach od razu chwalili się, że uzbierali od 180 gości 36 tys Nie wiem po co to się chwalić całej rodzinie

Cytat:
no tak ale goście gościom nie równi.. więc tu żadnego porównania nie ma co brać pod uwagę, bo możesz mniej zebrać od 200 gości, niż od 150, zależy jak hojną ma się rodzinę, ja nie licze na dużo , bo nei chce się rozczarować potem, ze myślałam ze wiecej
My myśleliśmy, że dostaniemy mniej, a dostaliśmy 2 x tyle co myśleliśmy Więc się cieszyliśmy

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Natomiast co do gości to nie liczę na dużo ale mam cicha nadzieję że za ten talerzyk chociaż się zwróci. Nie mówiąc o zakwaterowaniu.
Tak zazwyczaj się daje, żeby za talerzyk się zwróciło

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Serio, zapraszam samych najbliższych i wolałabym dostać 200zł od pary, niż żeby nie przyszli, bo nie mają pieniędzy, żeby mi w kopertę dać.
Ja dostałam 50 zł od jednej pary, ale wiem, że nie mają, więc dali ile mogli. Bardziej było mi przykro jak od pary, gdzie facet chwali się non stop, że dobrze zarabia, kupił sobie motor za ileś tam dostaliśmy: wino, czekoladę, kawę i kartkę z 2 zdrapkami za 2 zł ....

Niepodpisanych dostaliśmy 3 koperty, co dziwne od świadka z żoną, mamy Tż i jednego znajomego(100, 200 i 400 zł). I trudno nam zgadnąć kto ile dał
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 18:23   #2835
Lela23
Zadomowienie

No dobra czas sie zaprezentowac troszke hihi. A wiec witam wszystkich serdecznie jako nowa . Z moim TŻ jestesmy prawie 3lata razem, od ponad roku mieszkamy razem dobrze ze chociaz mamy swoje mieszkanko a nie wynajem jakis. Po zareczynach jestesmy pol roku . Staramy sie o dzidziuska . No i chcemy planowac slub na 2015 ale zobaczymy jak finansowo ewentualnie na 2016. Co byscie chcialy jeszze kochane wiedziec ?

Stary 2014-06-18, 18:27   #2836
Dotka90
Zakorzenienie

Lela, wszystko spoko, ale w takim razie nie lepiej zapisać się na wątek PM 2015 czy PM 2016?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:24   #2837
lexie42
Zakorzenienie

Kolejna sprawa odhaczona, tata na ślub ubrany
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:29   #2838
cude
Zadomowienie

bachara, piękne obrączki. TŻ chciał identyczne

monidot, extra zaproszenia Kiedy zaczynacie rozdawać?

Lela23, witaj
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:34   #2839
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

Ile wydaliśmy na wesele nie liczyłam. Tylko te główne, droższe rzeczy, tych mniejszych nie. A pewnie zebrała by się z nich niezła sumka
Z prezentów to dostaliśmy komplet pościeli od 3 pracowników Tż i album ślubny zamiast wina

Dokładnie

A kto ich spytał
Mnie na szczęście nikt nie pytał, nikomu też nie mówiliśmy.
Partnerka bliskiego znajomego PM... Przy poprawinowym żurku.

"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 19:46   #2840
monidot
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
monidot, extra zaproszenia Kiedy zaczynacie rozdawać?
Myślę, że od piątku. Jutro święta to nie wiem czy wypada. Dziś już dwa zaproszenia rozdane moim siostrom
Stary 2014-06-18, 20:12   #2841
no_doubt
Wtajemniczenie

Dziewczyny proszę Was o pomoc i o radę w wyborze bolerka!!! Muszę krawcowej dać odpowiedź po 20.06, a nie wiem na które się zdecydować. Zawsze marzyłam o koronkowym bolerku, zapinanym z tyłu. Krawcowa jednak zmieniła moje wyobrażenia. Zaproponowała mi tiulowe bolerko, również zapinane z tyłu ( z tyłu w szpic cały z koronki).
Poniżej zamieszczam zdjęcia w obu bolerkach, z tym że te koronkowe, które mam na sobie to nie jest takie, które bym miała - koronka byłaby drobniejsza (taka jak na gorsecie, z większą ilością tiulu) i większa wycięta łódka pod szyją. Proszę o radę!!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140614_091632a.jpg (89,1 KB, 164 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140614_091856a.jpg (85,9 KB, 159 załadowań)

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:19   #2842
Godzia_13
Raczkowanie

no_doubt jak dla mnie bolerko nr 2, kocham koronki sama miałam koronkową górę sukienki
Stary 2014-06-18, 20:23   #2843
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
no_doubt jak dla mnie bolerko nr 2, kocham koronki sama miałam koronkową górę sukienki
dzięki ale czy do koronkowego gorsetu pasuje koronkowe bolerko? Czy w ogóle do sukienki "księżniczkowej" ?

Stary 2014-06-18, 20:26   #2844
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość

Dokładnie

A kto ich spytał
Mnie na szczęście nikt nie pytał, nikomu też nie mówiliśmy. Pochwaliliśmy się tylko ile dostaliśmy od niedoszłego teścia Tż Dał najwięcej
Ale jak mama była na weselu to młodzi po poprawinach od razu chwalili się, że uzbierali od 180 gości 36 tys Nie wiem po co to się chwalić całej rodzinie

My myśleliśmy, że dostaniemy mniej, a dostaliśmy 2 x tyle co myśleliśmy Więc się cieszyliśmy

Tak zazwyczaj się daje, żeby za talerzyk się zwróciło

Ja dostałam 50 zł od jednej pary, ale wiem, że nie mają, więc dali ile mogli. Bardziej było mi przykro jak od pary, gdzie facet chwali się non stop, że dobrze zarabia, kupił sobie motor za ileś tam dostaliśmy: wino, czekoladę, kawę i kartkę z 2 zdrapkami za 2 zł ...

to z dziwnych prezentów moja siostra dostała paczkę prezerwatyw i stopery do uszu..

Cytat:
Niestety nie widzę zdjęć w telefonie Więc nie wiem jak wyglądają ale najlepiej przymierzyc. mi też się podobają koronkowe Ale osobiście przymierzałam i mnie niesamowicie gryzlo Więc odpadło

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:28   #2845
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
przepiękne!!!
Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Przyszły zaproszenia
super
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
ooo świetnie
Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę Was o pomoc i o radę w wyborze bolerka!!! Muszę krawcowej dać odpowiedź po 20.06, a nie wiem na które się zdecydować. Zawsze marzyłam o koronkowym bolerku, zapinanym z tyłu. Krawcowa jednak zmieniła moje wyobrażenia. Zaproponowała mi tiulowe bolerko, również zapinane z tyłu ( z tyłu w szpic cały z koronki).
Poniżej zamieszczam zdjęcia w obu bolerkach, z tym że te koronkowe, które mam na sobie to nie jest takie, które bym miała - koronka byłaby drobniejsza (taka jak na gorsecie, z większą ilością tiulu) i większa wycięta łódka pod szyją. Proszę o radę!!!!
zdecydowanie drugie

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:32   #2846
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Myślę, że od piątku. Jutro święta to nie wiem czy wypada. Dziś już dwa zaproszenia rozdane moim siostrom
Wg mnie w święta wypada tak samo, jak w każdy inny dzień, nie każdy ma czas rozdawać zaproszenia (czy gościć zapraszających) w inne dni

Cytat:
Trudny wybór, szkoda, że nie ma foty tyłu tego pierwszego, bo brzmi super! Ale po zdjęciach wybrałabym nr 2 - sama idę w takie samo

PS: Ale masz ładny biust! I ogólnie figura marzenie
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:35   #2847
sasenka
Zakorzenienie

Cytat:
Drugie
sasenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:35   #2848
no_doubt
Wtajemniczenie

bardorja hihihi sasenka
Anesthesia taki biust uzyskałam po zmianie stanika z 75C na 65E - sama nie wiedziałam, że taki posiadam ale to tylko w dużym push up'ie

Dzięki jeszcze raz dziewczyny za opinie

Stary 2014-06-18, 20:38   #2849
Godzia_13
Raczkowanie

Cytat:
dzięki ale czy do koronkowego gorsetu pasuje koronkowe bolerko? Czy w ogóle do sukienki "księżniczkowej" ?
jeśli byłoby takie jak pisałaś, czyli koronka taka jak na gorsecie i więcej tiulu to myślę, że będzie pasować idealnie, i te rękawki
Stary 2014-06-18, 20:40   #2850
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli byłoby takie jak pisałaś, czyli koronka taka jak na gorsecie i więcej tiulu to myślę, że będzie pasować idealnie, i te rękawki
dzięki jeszcze raz powoli rozwiewają się moje wątpliwości

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości