Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 20:44   #2851
Lg_ago
Zadomowienie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę Was o pomoc i o radę w wyborze bolerka!!! Muszę krawcowej dać odpowiedź po 20.06, a nie wiem na które się zdecydować. Zawsze marzyłam o koronkowym bolerku, zapinanym z tyłu. Krawcowa jednak zmieniła moje wyobrażenia. Zaproponowała mi tiulowe bolerko, również zapinane z tyłu ( z tyłu w szpic cały z koronki).
Poniżej zamieszczam zdjęcia w obu bolerkach, z tym że te koronkowe, które mam na sobie to nie jest takie, które bym miała - koronka byłaby drobniejsza (taka jak na gorsecie, z większą ilością tiulu) i większa wycięta łódka pod szyją. Proszę o radę!!!!
Oby dwa sa piękne Z daleka chciałam powiedzieć absolutnie 2 ! Ale jak patrzę z bliska, to jakoś mi nie pasuje. Chodzi mi o to, że masz w sukni długi gorset, tiulowa spódnica jest nisko, zaczyna się przy biodrach i te bolerko bardzo się odróżnia od sukni, choć wiem, że byłaby inna koronka Gdybyś miała inny krój, czyli spódnica zaczynała się przy tali - takie bolerko idealne.
Z kolei te pierwsze, gdzie więcej jest tego tiulu i jeśli ono jest schowane pod suknię, to pięknie Wtedy wygląda jakbyś miała tak oryginalnie zrobioną suknię.

Dołączam się do zachwytów nad figurą i piersiami

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:46   #2852
Le_lena
Raczkowanie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

no_doubt - koronkowe sama mam koronkowe i jestem w nim zakochana bierz, bierz , bierz
Stary 2014-06-18, 20:52   #2853
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Oby dwa sa piękne Z daleka chciałam powiedzieć absolutnie 2 ! Ale jak patrzę z bliska, to jakoś mi nie pasuje. Chodzi mi o to, że masz w sukni długi gorset, tiulowa spódnica jest nisko, zaczyna się przy biodrach i te bolerko bardzo się odróżnia od sukni, choć wiem, że byłaby inna koronka Gdybyś miała inny krój, czyli spódnica zaczynała się przy tali - takie bolerko idealne.
Z kolei te pierwsze, gdzie więcej jest tego tiulu i jeśli ono jest schowane pod suknię, to pięknie Wtedy wygląda jakbyś miała tak oryginalnie zrobioną suknię.
Dołączam się do zachwytów nad figurą i piersiami
Dzięki za opinię koronka będzie, tak jak pisała, taka jak na gorsecie, czyli też w pewnym stopniu będzie się z nim zlewać. Co do tiulowego bolerka - to będzie ono na sukni, nie pod, ale i tak robi wrażenie jakby zlewało się z suknią
Co do biustu i figury to się zaraz zarumienię. Figura normalna, trochę mam problemów z wystającą łopatką, bo mam skoliozę 1.stopnia, ale krawcowa jakoś radzi sobie z tuszowaniem tego. A co do biustu - to zasługa Pani z Esotiq. Dziewczyny - wcześniej nie wiedziałam, ze biust może tak wyglądać. Dobra ekspedientka w sklepie z bielizną tą skarb (no i dobry push up )
Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
no_doubt - koronkowe sama mam koronkowe i jestem w nim zakochana bierz, bierz , bierz
Dzięki

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 20:53   #2854
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
nigdy nie zwróci Ci się z kopert wesele... w ogóle myślałam, że te myślenie już zanikło.. nie robi się wesela po to żeby się zwrociło, a jeśli ktoś tak myśli to się zdziwi jak pootwiera koperty, ludzie nawet dają puste koperty, ale to już inna bajka

my wpłacimy na konto albo na lokatę i będzie to nasz wkład w mieszkanie i nie ważne czy to bedzie mala kwota czy duża to będziemy się cieszyć, w ogóle nie licze na dużo

u TŻ siostry wesele wynioskło ponad 70 tys,a w kopertach było 30 pare wiec maszporownanie, gosci bylo ok 200
nawet nie myślę że mi się zwrócić to wesele ale chciałabym wiedzieć czy jest to ok 20 -50 % poniesionych kosztów
Stary 2014-06-18, 20:58   #2855
velika
Winter is coming

no doubt koronkowe Ale bajecznie wyglądasz!
Jutro ostatnia zmiana kodu Aż trudno uwierzyć, że to już, bo zaczęliśmy planować ślub 2,5 roku przed. Zostały nam już drobne rzeczy do załatwienia i cieszę się, że to już Mieliśmy brać ślub w tą sobotę, bo jest nasza 11 rocznica, ale się nie udało. Ale jestem zadowolona, że tak wyszło, więcej okazji do świętowania!

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2014-06-18 o 21:03
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:02   #2856
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Hej!
Wcinam się w środku tematu.
Co do kopert... U nas albo daje się kopertę z kartką i się podpisuje, albo kopertę, w której otrzymano zaproszenie. Ale nie wszyscy się podpisują i dają nie podpisane koperty.

U nas nie było żadnej pustej ani z inną dziwną zawartością. Na dodatek jak sprawdzaliśmy koperty to do ostatecznej listy osób dopisywałam kwoty jak ktoś się podpisał a jak nie to niżej i po podsumowaniu okazało się, że każdy z gości dał kopertę.

Co do rozliczenia... to nam się "nie zwróciło" z prezentów od gości. Bo koszt wesela całkowity to ok. 55-56 tyś bez strojów Młodych. W kopertach dostaliśmy 45 tyś od gości.
Co prawda od rodziców dostaliśmy na organizację wesela po ok. 25 tyś od każdych więc większość wesela zostało opłacona z tych pieniędzy.

Został nam jeszcze jedynie do opłacenia fotograf i kamerzysta.
kurcze dziewczyny chyba nie do końca zrozumiałyście moje pytanie.
chodziło mi o to ze jak jest ślub i goście składają życzenia i dostaje się koperty to gdzie je położyłyście tak aby były bezpieczne .

a co to co ile dostałyście w kopertach i czy wam się w jakimś chociaż stopniu zwróciło. tzn, jak wydaje ok 50 tys na wesele to czy chociaż goście mi wrzucą 10 tys bo tyle gdzieś mam dopłacić po weselu do sali i chyba nie udami mi się tej kwoty do końca zebrać.
Stary 2014-06-18, 21:07   #2857
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ja to mam pecha - chyba ktoś na mnie urok rzucił w sobotę ślub, a tu od niedzieli straszne przeziębienie (już opanowane praktycznie), pryszcz (zasuszam go takim specyfikiem, ale cały czas skóra jest czerwona), no i najgorsze - od dziś opryszczka i co tu robić?????
Z tą opryszczką to szybko do apteki, albo do lekarza

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
mnie nie masz za co idź do apteki biegusiem

nr. 1http://wojas.pl/produkt/4790 albo te
nr. 2 http://wojas.pl/produkt/15049
nr. 3http://wojas.pl/produkt/13765#
co myśicie o tych butach ??
3

Cytat:
mam do Was ogromną prośbe... trzymajcie w poniedziałek 23 bardzo mocno kciuki za mojego TŻ - ma bardzo ważną rozmowę w sprawie pracy. Bardzo , najważniejszą...
a wizażowe kciuki działaja cuda
Trzymam

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
hah ja też co więcej nie muszę mieć nic do butelki wina, sama wystarczy

trzymam a buty nr 2 najfajniejsze

zgadzam się ze wszystkim co napisałaś
10 dni!
Uff, dobrze, ze sama nie jestem

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Moi znajomi dostali w kopercie paragon za garnitur

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Nie rozumie o co chodzi z tym podpisywaniem kopert? To Wy dajecie same koperty z kasą bez kartki z życzeniami w środku? Bo w mojej rodzinie zawsze się daje do koperty podpisaną kartkę z życzeniami i kasę.
U nas tez się tak daje

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn, których nie ma w klubie, w załączniku wrzucam fotki naszych zaproszeń hand made by TŻ
Piękne

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
I 2 zdjęcie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cudne te obrączki, podobaja mi się

Cytat:
Dziewczyny proszę Was o pomoc i o radę w wyborze bolerka!!! Muszę krawcowej dać odpowiedź po 20.06, a nie wiem na które się zdecydować. Zawsze marzyłam o koronkowym bolerku, zapinanym z tyłu. Krawcowa jednak zmieniła moje wyobrażenia. Zaproponowała mi tiulowe bolerko, również zapinane z tyłu ( z tyłu w szpic cały z koronki).
Poniżej zamieszczam zdjęcia w obu bolerkach, z tym że te koronkowe, które mam na sobie to nie jest takie, które bym miała - koronka byłaby drobniejsza (taka jak na gorsecie, z większą ilością tiulu) i większa wycięta łódka pod szyją. Proszę o radę!!!!
Drugie

dziewczyny, odnośnie kopert i kasy nie jest powiedziane, że wesele nigdy się nie zwraca jak ktoś napisał to zależy od rodziny wszystko. My np wiemy, ze od Babci Tżta i jego rodziców dostaniemy większą kwote (wesele finansujemy sami, oni powiedzieli, ze dadzą nam sporą część na remont naszego mieszkania, ktore potrzebuje całkowitego remontu) ale bede tez miała dwie rodziny na weselu, ktore sa w bardzo kiepskiej sytuacji i mam nadzieje, ze przyjda bo kocham ich bardzo chce zeby tylko były. Cała reszta rodziny specjalnie biedna nie jest, ale nie liczymy na duzo, bo przeciez kazdy ma jakies swoje inne wydatki, i ja to rozumiem od chrzestnego nie licze na nic bo mimo, ze ma kupe kasy to nigdy nie był dla mnie zbyt chojny
Wiec nie wiem czy weselicho sie zwroci (wydamy ok 30tys), ale jak tak to bede bardzo milo zaskoczona, a jak nie to tez bede szczesliwa bo o weselu marzyłam całe zycie

Kase pewnie przeznaczymy w pierwszej kolejnosci na te slubne rzeczy bo nie wiem czy zdazymy wszystko uzbierac, pozniej podroz poslubna i to co by ewentualnie zostalo to na remont naszego gniazdka

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:10   #2858
no_doubt
Wtajemniczenie

velika pysia 1987
Widzę, że wszystkie jesteście jednogłośne

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:12   #2859
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny chyba nie do końca zrozumiałyście moje pytanie.
chodziło mi o to ze jak jest ślub i goście składają życzenia i dostaje się koperty to gdzie je położyłyście tak aby były bezpieczne .
a tu sie dyskusja rozwiązała

My damy pudło z kopertami jak przyjedziemy na sale do naszego pokoju hotelowego który jest zamykany na karte

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:49   #2860
Buczorek
Raczkowanie

no_doubt

zdecydowanie drugie! ♥
Stary 2014-06-18, 21:57   #2861
niulka_1985
Zadomowienie

no_doubt zdecydowanie 2! Piękną masz sukienkę

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi odnośnie opryszczki. Miałam w domu zovirax, a w aptece kupiłam te plasterki i z dwóch stron ją atakuję

No i jestem po spowiedzi - było normalnie i trwało max 2 minuty Ksiądz nawet nic nie skomentował, że nie dochowałam czystości przedmałżeńskiej

I słuchajcie, jaki motyw z pewnym wujkiem (brat mojej babci). Otóż, wujek dostał od nas zawiadomienie o ślubie, tak samo jak to było u moich sióstr. No i dziś dzwoni i pyta mojej mamy, czy na to wesele, to on może zabrać 2 gości z Warszawy, którzy do niego akurat w odwiedziny przyjechali mama normalnie w szoku, nie wiedziała co powiedzieć, więc umówili się, że oddzwoni później.
No dziewczyny, jeszcze wujka, to bym jakoś zniosła, ale dwójka obcych ludzi ma się bawic na moim weselu, a ja jeszcze mam za to płacić
Powiedziałam mamie, by oddzwoniła i mu wyjaśniła, że nie dostał zaproszenia, tylko zawiadomienie, i że już 3 dni do wesela i nie mogę nic zmieniać, bo wszystko ustalone, plany stołów zrobione, winietki wydrukowane.... O ludzie, ale miałam nerwy! Mama zadzwoniła, ale trochę się krępowała, bo sytuacja beznadziejna i wyjasniła wszystko. Wujek chyba się obraził... trudno. Ja dodatkowych 600 zł nie będę wydawała, bo jemu się coś zachciało....

A nasz świadek uparł się, że on chce na weselu wódkę roznosić, jak to normalnie robi kelner.... Oni mają lodówki na zapleczu i nie wiem, czy można tam wchodzić Trochę dziwna sytuacja, bo z tym alkoholem to trzeba non stop latać, to kiedy on się będzie bawił? O jego samotnie siedzącej partnerce nie wspomnę....
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 22:11   #2862
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi odnośnie opryszczki. Miałam w domu zovirax, a w aptece kupiłam te plasterki i z dwóch stron ją atakuję

No i jestem po spowiedzi - było normalnie i trwało max 2 minuty Ksiądz nawet nic nie skomentował, że nie dochowałam czystości przedmałżeńskiej

I słuchajcie, jaki motyw z pewnym wujkiem (brat mojej babci). Otóż, wujek dostał od nas zawiadomienie o ślubie, tak samo jak to było u moich sióstr. No i dziś dzwoni i pyta mojej mamy, czy na to wesele, to on może zabrać 2 gości z Warszawy, którzy do niego akurat w odwiedziny przyjechali mama normalnie w szoku, nie wiedziała co powiedzieć, więc umówili się, że oddzwoni później.
No dziewczyny, jeszcze wujka, to bym jakoś zniosła, ale dwójka obcych ludzi ma się bawic na moim weselu, a ja jeszcze mam za to płacić
Powiedziałam mamie, by oddzwoniła i mu wyjaśniła, że nie dostał zaproszenia, tylko zawiadomienie, i że już 3 dni do wesela i nie mogę nic zmieniać, bo wszystko ustalone, plany stołów zrobione, winietki wydrukowane.... O ludzie, ale miałam nerwy! Mama zadzwoniła, ale trochę się krępowała, bo sytuacja beznadziejna i wyjasniła wszystko. Wujek chyba się obraził... trudno. Ja dodatkowych 600 zł nie będę wydawała, bo jemu się coś zachciało....

A nasz świadek uparł się, że on chce na weselu wódkę roznosić, jak to normalnie robi kelner.... Oni mają lodówki na zapleczu i nie wiem, czy można tam wchodzić Trochę dziwna sytuacja, bo z tym alkoholem to trzeba non stop latać, to kiedy on się będzie bawił? O jego samotnie siedzącej partnerce nie wspomnę....
Co za wujek postąpiłabym jak ty. Trzeba czytać że zrozumieniem zaproszenia

Zawsze roznoszą kelnerzy, tzn na weselach na których byłam. Bo może jest gdzie indziej. A Jest. podobno na mazurach to rodzice młodego roznoszą alkohol Ale ją już ich uprzedziłam że oni mają się bawić a kelnerzy niech robią swoje w końcu mają za to płacone.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 22:14   #2863
Kate Noir
Zakorzenienie

bardorja
Konkardia
dziękuję za propozycje

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
kate Noir A jaki taniec chcecie tańczyć? Dobierzcie pod niego - bo będzie jak z nami, układ jest, ale nie wiemy, do czego tańczymy :P
widziałam Wasz Jednak z Was są profesjonalni tancerze... nie to co my Ja bym chciała tańczyć "jakiś ładny i prosty układ" a tż walca wiedeńskiego.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Dla dziewczyn, których nie ma w klubie, w załączniku wrzucam fotki naszych zaproszeń hand made by TŻ
super! Miałyśmy ta samą inspirację a wyszło nam zupełnie coś innego
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 22:21   #2864
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Co za wujek postąpiłabym jak ty. Trzeba czytać że zrozumieniem zaproszenia

Zawsze roznoszą kelnerzy, tzn na weselach na których byłam. Bo może jest gdzie indziej. A Jest. podobno na mazurach to rodzice młodego roznoszą alkohol Ale ją już ich uprzedziłam że oni mają się bawić a kelnerzy niech robią swoje w końcu mają za to płacone.

I tu się z Tobą zgadzam!
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 22:22   #2865
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

Hej Dziewczyny!
Dopiero wrocilam do domu, to byl najgorszy dzien tego roku... nadrobie Was jutro, dzis juz po prostu nie mam sil... Dobranoc Kochane!
Stary 2014-06-18, 22:53   #2866
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
bardorja hihihi sasenka
Anesthesia taki biust uzyskałam po zmianie stanika z 75C na 65E - sama nie wiedziałam, że taki posiadam ale to tylko w dużym push up'ie
Mój biust też przeszedł diametralną metamorfozę po wizycie u brafitterki, co lepse, noszę ten sam rozmiar Ale mnie się nigdy rowek nie robi Chyba dlatego, że lubię biustonosze z wysokim stanem, który automatycznie biust "rozdziela". Na ślub muszę mieć niski stan do sukni to mam nadzieję, że choć raz się rowkiem nacieszę (a raczej TŻ )

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Jutro ostatnia zmiana kodu Aż trudno uwierzyć, że to już, bo zaczęliśmy planować ślub 2,5 roku przed. Zostały nam już drobne rzeczy do załatwienia i cieszę się, że to już Mieliśmy brać ślub w tą sobotę, bo jest nasza 11 rocznica, ale się nie udało. Ale jestem zadowolona, że tak wyszło, więcej okazji do świętowania!
Gratuluję zmiany kodu i takiej pięknej rocznicy!

Niulka, co za akcja z wujkiem Czasami chyba lepiej nie rozsyłać zawiadomień, albo rozesłać po fakcie, że się ochajtałaś
Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
Ja odnotowałam jedno - na wiejskich weselach roznosi ojciec młodego (albo obydwu młodych), a na tych "elegantszych" kelnerzy Ja byłam i na takich i na takich (stety niestety na większości wiejskich), ale na jestem takiego samego zdania co Wy - nie po to płacę kelnerom, żeby ktokolwiek z moich gości wódkę nosił!

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
Dopiero wrocilam do domu, to byl najgorszy dzien tego roku... nadrobie Was jutro, dzis juz po prostu nie mam sil... Dobranoc Kochane!
Mam nadzieję, że jednak nie taki najgorszy, wyśpij się porządnie i jutro będzie lepiej!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 23:02   #2867
Agnessssa
Rozeznanie

Przez robote nie mam czasu na nic. Dopiero do lapka się dosiadłam. Jutro mam wolne to troche ponadrabiam bo dzisiaj nie mam po prostu sił. Dobrze, że ogarnęłam chociaż siebie troche
Stary 2014-06-18, 23:13   #2868
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny, wpadam na szybko.

Mamy dokumenty z USC - oficjalnie zatweirdzono moje nowe nazwisko po slubie, ale mi dziwnie Teraz do księdza...

Do 1 lipca potwierdzenia, jeszcze nikt nie dzwonił z tych osób ktore się zastanawiały.

Lece spać, miłego wolnego dnia!

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 23:41   #2869
misia880
Zakorzenienie

kelnerzy od wodki wara!
u mojej kol na weselu, kelnerzy wodke nosili i PODPIJALI!
u nas ojcowie i swiadek wodke rozdaja.

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

kelnerzy wodke kradna itp. i to jest wszedzie i nagminne.
nie ma co ryzykowac

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 23:42   #2870
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
I 2 zdjęcie

śliczne obrączki, gratki

Cytat:
Napisane przez monidot Pokaż wiadomość
Przyszły zaproszenia
gratulacje zaproszeń

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Kolejna sprawa odhaczona, tata na ślub ubrany

Cytat:
Powiem Ci szczerze, że jak uwielbiam koronkowe bolerka tak tutaj wcale mi się ono nie widzi. No chyba, że faktycznie znajdziesz z drobniejszą koronką bo wg mnie teraz jest za pstro.
I o wiele lepiej w numerze 1 wyglądasz.

Cytat:

wujek
świadek no cóż może on z innego regionu? W niektórych regionach to właśnie świadkowie roznoszą wódke

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 23:44   #2871
Le_lena
Raczkowanie

Niulka - z wujkiem niezła akcja
A u nas od alkoholu jest wyznaczony jakiś pan i on się tylko tym zajmuje. W prawdzie byłam na weselach gdzie ojciec/brat roznosili alkohol ale w gruncie rzeczy taka osoba sie nie wybawi za dużo, więc przystopujcie świadka - niech się dobrze bawi a roznoszenie wódki zostawi komu innemu

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-06-18, 23:47   #2872
czekooczekolada
Zakorzenienie

APEL do Was moje niezbędniki !

jakie bolerko będzie pasować do mojej sukni ?
babka w salonie mi powiedziała że mi dobierze, ale ja tam się boje na co ona wpadnie, bo gust ma.. średni

proszę, doradźcie, bo nie mam zielonego pojęcia..

przypominam suknię:

od razu zaznaczam że podobają mi sie bolerka tak ubierane :

niekoniecznie koronka, ale jeśli pasuje, to czemu nie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Edytowane przez czekooczekolada
Czas edycji: 2014-06-18 o 23:51
czekooczekolada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 23:52   #2873
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
kelnerzy od wodki wara!
u mojej kol na weselu, kelnerzy wodke nosili i PODPIJALI!
u nas ojcowie i swiadek wodke rozdaja.
nie no, bez przesady, nie wszędzie. u nas w restauracji jest dosyć wysoki poziom obsługi, menago zwraca na to ogromną uwagę. poza tym dostają też spore wynagrodzenia, a za takie coś od razu mogą wylecieć z pracy. więc im się po prostu nie opłaca. a gdyby pili na weselu to przecież od razu po nich widać i czuć. mi szkoda angażować kogoś bliskiego, żeby latał z wódką dla mnie to trochę już nie te czasy, żeby wódki pilnować jak skarbu

kupiliśmy dziś w Ikei ramki do numerów na stoły. takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10075405/
później zawisną w nich zdjęcia ślubne, albo rozdamy je bliskim
na dniach mają przyjść buty z akces2 i nowa księga gości (poprzednia była pęknięta).

poza tym była u mnie dziś teściowa na wizytacji ogólnie bardzo miło - w końcu zaczęła emocjonować się ślubem cały dzień mnie wypytywała o suknię i inne elementy stylizacji, sama gadała o swoim ślubie i o poszukiwaniach sukienki, fryzjerki na nasz dzień fajnie, bo wcześniej raczej nie wykazywała entuzjazmu.

Czekolada
, mnie się wydaje, że takie koronkowe powinno pasować. teraz żona Wesołowskiego na ślubie miała właśnie gładką suknię i na to koronkową górę - według mnie super wyszło. później na zdjęciach z wesela, gdzie nie miała tego "bolerka" suknia wyglądała na całkowicie odmienioną

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-06-18 o 23:59
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 23:56   #2874
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nie no, bez przesady, nie wszędzie. u nas w restauracji jest dosyć wysoki poziom obsługi, menago zwraca na to ogromną uwagę. poza tym dostają też spore wynagrodzenia, a za takie coś od razu mogą wylecieć z pracy. więc im się po prostu nie opłaca. a gdyby pili na weselu to przecież od razu po nich widać. mi szkoda angażować kogoś bliskiego, żeby latał z wódką

.
dokładnie
zawsze mozna powiedziec kelnerom żeby puste butelki odkładali, bo nam są potem potrzebne ( no mi akurat są, bo wino co roku robie z winogron i nigdy nie mam butelek ) . potem sie zliczy ile poszło i ile jest pustych i wszystko bedzie jasne, zreszta moim zdaniem za wiele by ryzykowali kradnąc.

a ja jeszcze odnosnie tego mojego bolerka niewybranego, to wlasnie wydaje mi sie ze koronkowe zasłoni mi ten dekolt zdobiony, nie wiem czy cos takiego nie lepsze, tylko gdzie kupić

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-18, 23:56   #2875
Anesthesia
Wtajemniczenie

Co do wódki i kelnerów to mam takie samo zdanie, jak Say. Jasne, są miejsca, gdzie kelnerzy podpijają, ale jeśli restauracja ma dobrą renomę i sprawdzoną kadrę kelnerską to im po prostu podpijanie i kradzież się nie opłaca, bo za to mogą raz-dwa stracić pracę. Nie chcę psuć zabawy moim bliskim, dlatego noszenie wódki zostawiam kelnerom.
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

babka w salonie mi powiedziała że mi dobierze, ale ja tam się boje na co ona wpadnie, bo gust ma.. średni
Wg mnie do Twojej sukni koronka nie pasuje, choć normalnie uwielbiam koronkowe bolerka. Masz piękne, bogate zdobienie przy dekolcie i kokardkę przy biodrze - koronka do tego to by było za dużo szczęścia na raz. Wg mnie albo bolerko tiulowe, gładkie, albo z tego samego materiału, co suknia, jeśli takie w ogóle Ci się podobają, ew. żakiet. Takie nakładane od przodu i zapinane z tyłu raczej u Ciebie się nie sprawdzi, ze względu na zdobienie przy dekolcie, więc zostają tylko te zakładane z tyłu i "bez przodu".
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 00:00   #2876
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

przypominam suknię:

Piękna suknia !!!
To wszystko musi że sobą grać więc każdy rodzaj bolerka wypadałoby przymierzyc. Mi się podobają atłasowe bo koronka mnie gryzie albo tiulowe.
Może babka wybierze jakieś w miarę fajne zawsze masz ostatnie słowo i możesz trochę przerobić bolerko które ona wybierze po swojemu

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
nie no, bez przesady, nie wszędzie. u nas w restauracji jest dosyć wysoki poziom obsługi, menago zwraca na to ogromną uwagę. poza tym dostają też spore wynagrodzenia, a za takie coś od razu mogą wylecieć z pracy. więc im się po prostu nie opłaca. a gdyby pili na weselu to przecież od razu po nich widać. mi szkoda angażować kogoś bliskiego, żeby latał z wódką

kupiliśmy dziś w Ikei ramki do numerów na stoły. takie: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10075405/
na dniach mają przyjść buty z akces2 i nowa księga gości (poprzednia była pęknięta).

poza tym była u mnie dziś teściowa na wizytacji ogólnie bardzo miło - w końcu zaczęła emocjonować się ślubem cały dzień mnie wypytywała o suknię i inne elementy stylizacji, sama gadała o swoim ślubie i o poszukiwaniach sukienki, fryzjerki na nasz dzień fajnie, bo wcześniej raczej nie wykazywała entuzjazmu.
U mnie też menadzer pilnuje wszystkiego i nie słyszałam żeby tam gdzie będę mieć wesele taka sytuacja kradziejstwa miała miejsce.
U mnie teściową interesuje głównie to ile wydaje.. na sukienkę, makijaż itp więc fajnie że twoja się zaczęła wykazywać entuzjazm

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 00:02   #2877
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Co do wódki i kelnerów to mam takie samo zdanie, jak Say. Jasne, są miejsca, gdzie kelnerzy podpijają, ale jeśli restauracja ma dobrą renomę i sprawdzoną kadrę kelnerską to im po prostu podpijanie i kradzież się nie opłaca, bo za to mogą raz-dwa stracić pracę. Nie chcę psuć zabawy moim bliskim, dlatego noszenie wódki zostawiam kelnerom.

Wg mnie do Twojej sukni koronka nie pasuje, choć normalnie uwielbiam koronkowe bolerka. Masz piękne, bogate zdobienie przy dekolcie i kokardkę przy biodrze - koronka do tego to by było za dużo szczęścia na raz. Wg mnie albo bolerko tiulowe, gładkie, albo z tego samego materiału, co suknia, jeśli takie w ogóle Ci się podobają, ew. żakiet. Takie nakładane od przodu i zapinane z tyłu raczej u Ciebie się nie sprawdzi, ze względu na zdobienie przy dekolcie, więc zostają tylko te zakładane z tyłu i "bez przodu".
no właśnie też mi sie tak wydaje że koronka i to zdobienie to za dużo. ajajaja a mi sie wlasnie tak strasznie podobaja nakładane

EDIT:

może któras się zainspiruje

🤍

Stary 2014-06-19, 00:09   #2878
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:

przypominam suknię:

Ja miałam prawie cała gładką kieckę i właśnie podobne bolerko i wyglądało bardzo ładnie.
Ty masz jednak kokardę i tą górę zdobioną więc z koronki bym zrezygnowała.

Co do wynoszenia alko przez obsługę u Nas to nie miało miejsca. Butelki zostały policzone tzn ile przywieźliśmy i potem każdą pustą odstawiali na miejsce pelnej.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 00:36   #2879
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

klub

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 07:30   #2880
velika
Winter is coming

Ostatnia zmiana kodu

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
podpisuję się pod tym! Koronka nie, nie wolno ci zakrywać tego pięknego zdobienia
Say, fajnie, że teściowa się interesuje Oby nie za bardzo
U nas wódkę będzie roznosił jeden kelner do wyznaczony, tylko on będzie miał do niej dostęp.
Niulka ale akcja z wujkiem
Mnie wczoraj rodzice rozwalili. Na ślub przyjeżdża moja babcia, musi dojechać prawie 200 km i wczoraj mnie pytają, czy dla babci jest pokój zarezerwowany na noc z piątku na sobotę. Okazuje się, że od 2 tygodni wiedzieli o tym, że przyjeżdża w piątek, tylko nikt mi nic nie powiedział, że mam jej nocleg rezerwować Ojciec powiedział matce i myślał, że przekazała mi, a matka myślała, że powiedział mi ojciec

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości