Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X2013 czXI - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytułkolejnego wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Mama bardzo kocha mnie, daje buziaki całe dnie 2 6,90%
Była wiosna, przyjdzie lato, coraz większy jestem tato! 4 13,79%
Stoję, siadam lub raczkuję i na zloty podróżuję 10 34,48%
Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo 10 34,48%
Nowych rzeczy się uczymy, w nocy grzecznie sobie śpimy 0 0%
Dzień Mamy Minął, teraz Dzień Ojca, a my kochamy naszego brzdąca 3 10,34%
Głosujący: 29. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-18, 21:04   #4681
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
tak strasznie tego mojego się nie mogę doczekać a to dopiero w przyszłym tygodniu zamówię tż ma rzucić kasą, zobaczymy ile da... (ostatnio mi dał 300zł w weekend majowy)

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
u nas w lipcu rok po ślubie, a w październiku 2 lata razem a w styczniu dwoje dzieci.
o jaaaaaaaaaa ep ep andale andale spidi gonzales

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:04   #4682
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Cytat:
u nas w lipcu rok po ślubie, a w październiku 2 lata razem a w styczniu dwoje dzieci.
Idziecie piorunem! Ja to jestem taka niezdecydowana we wszystkim.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:04   #4683
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
spoko mi właśnie TŻ powiedział, że mam sobie wózek z głowy wybić.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:07   #4684
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
To szybko sie na ślub zdecydowaliście. My cos kolo 5-6lat przemyślaliśmy sprawę

Moze myśli ze to juz dzień
Moj tz dalej myśli

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:13   #4685
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Tz próbuje ululać leona. Włączył smentna muze, próbuje dac mleko i buja a ja siedzę w kapeluszu co kupiłam nad morzem zeby nie widział mojej japy bo wtedy wyje oby w końcu sie udało

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-18, 21:13   #4686
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ano.

Ale wymyśliłam cos innego. Aczkolwiek nie wiem czy to możliwe.

Mi w moim navingtonie nic nie przeszkadza, jak ostatnio ta rama.
I zastanawiam się nad kupnem ramy finn i dostawki uniwersalnej. Tylko nie wiem czy rama pasuje do Gondoli z Caravela.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 21:16   #4687
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Fajnie podróżujesz
Telefon możesz oddać na gwarancję?
No jak upadł to nie, bo uszkodzenie mechaniczne

Widzicie, teraz mnie tu sporo, ale już 1,5 h Edzika usypiam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-18, 21:16   #4688
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
To szybko sie na ślub zdecydowaliście. My cos kolo 5-6lat przemyślaliśmy sprawę
no musieliśmy się szybko decydować
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

tak strasznie tego mojego się nie mogę doczekać a to dopiero w przyszłym tygodniu zamówię tż ma rzucić kasą, zobaczymy ile da... (ostatnio mi dał 300zł w weekend majowy)
no to nawalił
Stary 2014-06-18, 21:22   #4689
kaska87
Zakorzenienie

Matal, że Tobie się tak chce kursować, ja to domatorka pełną gębą i uwielbiam spać w swoim łóżeczku

Stary 2014-06-18, 21:23   #4690
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No jak upadł to nie, bo uszkodzenie mechaniczne

Widzicie, teraz mnie tu sporo, ale już 1,5 h Edzika usypiam
a mi adi zasnął w aucie jak wracalismy od lekarza to było ok 17;30 i śpi do teraz w ubraniu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 22:18   #4691
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć. Kończę pichcić, swoim zwyczajem, danie jednogarnkowe

Ogólnie to padam/

U Tusi w końcu trzydniówka, bo od wczoraj już zero gorączki, a dzisiaj jej wysypka wyszła-tak jak doktórka mówiła na buzi, brzuchu i plecach.
Mimo to nadal niespokojnie sypia, budzi mi się i je mało

Cytat:
Cytat:
przepraszam lecz....zerzygłam:brzydal :

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
fajny, ale to z tyłu pokrzywdzone i rodzeństwo z przodu jak puści bączka to wpada w gazy wylotowe
o mnie tez zapytaj tylko powiedź babci, że mafia ma długie ręce i niech dobrze obstawia żarcik
zrobiłaś mi dzień...jutrzejszy

Do mnie jutro przyjeżdża Matal, a w piątek dołączy do niej Kropla

chociaż nie wiem jak my się pomieścimy

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-18, 22:41   #4692
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
hej, hej cześć mamusie

wpadłam się tylko przywitać, od początku tygodnia jesteśmy u mamy z dziećmi starszak nie poszedł do szkoły poniedziałek wtorek i dziś a jutro i piątek wolne mają więc luz., nie mam tam dostępu do kompa. Dzisiaj wpadłam do siebie podlać kwiaty, zabrać jakieś odświętne ubrania i zaglądam tutaj bo brakuje mi Was.
Remont u mamy trwa ,sprzątanie, szorowanie, malowanie na całego, tż układa mamie glazurę w pralni , więc jest co robić, dobrze że jutro wypada święto to trochę odsapniemy, ale przypuszczam że do końca tygodnia będziemy jeszcze pracować na pełnych obrotach .
Piotruś marudzi na całego, u rodziców jest mi trochę lżej bo zawsze to kilka osób jest chętnych żeby się nim trochę zająć a nie ja sama, ale nocki koszmarne. i i pobudki i znowu Zastanawiam się ile jeszcze będą wychodziły mu te zęby, dziąsła spuchnięte a zębów nie widać, wykańcza mnie to kompletnie.
Jak zaglądałam w ubiegłym tygodniu to dodi chyba miała w tym tyg. wracać do pracy, a dziec jej dawał takie koncerty nocne, Dodi jak sobie radzisz? acha i zastanawiałam się gdzie się podziewały loola, i anutka - może już wróciły, przepraszam ale nawet was nie poczytam bo wracam za chwilkę do mamy to jakieś 20 km. I myślałam o logoasi i misi jak tam się czują (u mnie gorąco więc jak u was dziewczyny tak samo to oszczędzajcie się ) i wogóle o Was wszystkich myślałam co tam słychać.
Dziś zabieram ładowarkę do telefonu, bo w niedzielę zapomniałam i tel. mi padł i nawet nie mogłam poczytać wątku, ale postaram sie wieczorem jak nie zabraknie mi sił zajrzeć do was, nie nie napiszę bo z tel nie mogę się zalogować.
Pozdrawiam Was serdecznie, ściskam mocno i zostawiam moc buziaków dla naszych wątkowych dzieciaczków , uciekam żeby nie ugotować się w aucie podczas drogi bo już konkretnie przypieka
Dziekuje Kochana za pamiec
strasznie milo mi sie zrobilo

nie bylo mnie, bo nad morzem sie urlopowalismy
oby Piotrus marudzil jak najmniej i zebolki szybko wyszly

Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy wlasnie zdałam sobie sprawę z tego ze nie wiem ile lat juz my mamy razem. Ciekawe czy stary to jakos wyliczy.
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy,wielu wspolnych lat razem.Nam juz minelo 11,ale ten czas leci
dziekuje

juz dosyc pozno, wiec lece do spania.
spokojnych i przespanych nocek zycze
Stary 2014-06-19, 05:21   #4693
misia332
Zakorzenienie

wstaliśmy tzn ja. Korn śpi. Nie budził się jakoś często, ale spał ze mną.

Motyl nie podoba Ci się wózek ?? No weź....

Wchodzi TŻ przed chwilą do domu, i mówi "Kochanie przywiozłem CI ziemniaki na obiad". Nie bedzie jadł chyba dzisiaj.

Stary 2014-06-19, 07:01   #4694
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Wchodzi TŻ przed chwilą do domu, i mówi "Kochanie przywiozłem CI ziemniaki na obiad". Nie bedzie jadł chyba dzisiaj.

my już też na nogach wczoraj późno poszłam spać bo oglądałam na żywo to wejście do redakcji wprost

Stary 2014-06-19, 07:01   #4695
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
witam po długiej przerwie. Ktoś nas jeszcze pamięta?
Urlop w pl do zbyt udanych nie należał. Mimo ze pogoda była piękna to do domu wróciłam z zapaleniem ucha i zatok więc 25 urodziny spędziłam pod kołdrą na antybiotykach;( Wikuś loty zniósł super i zaczepiał ludzi- ogólnie jest bardzo towarzyski bo jak chcę żeby ktoś się obcy nim zainteresował to woła "hej" rodzinka w małym zakochana a on znów jak rumuńskie dziecko latał z rąk do rąk i nikogo się nie bał.
hej zdrówka dla Ciebie!

Cytat:

A ja mam od wczoraj paskudna wysypkę od rąk do łokci.
i jak dzisiaj ta wysypka? zeszła?

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj trochę spanikowałam, dziękuję Wam za słowa otuchy

Tż rozmawiał z zaufaną pediatrą i ona uspokaja. Pierwsze co to zapytała, czy Zuzka ząbkuje - przy ząbkowaniu częste są stany zapalne. Poradziła zwiększenie dawki Furaginy na tydzień, potem kolejne badanie i powinna być poprawa, jeśli nie to wprowadzimy Bactrim.

A odnośnie nocnego zachowania Zuzki to powiedziała, że to niestety taki etap i nie minie przed roczkiem Że najgorzej będzie jak się nauczy chodzić, bo kilka dni nie będzie spała prawie wcale podekscytowana nową umiejętnością (choć wydawałoby się, że gorzej niż teraz być nie może...). No i przede wszystkim musimy zachować spokój, mówić do niej jak zasypia... Męża wygonić z łóżka jak trzeba, byle się wysypiać a nie kłócić, bo jeszcze trochę takich nocek przed nami.

i że po okresie fascynacji mamą nadejdzie jeszcze okres fascynacji tatusiem i mama wtedy trochę odetchnie. A na razie skoro działa MAMA to potrzeba mamy...

Stwierdziła, że bardzo dobrze, że nie szczepiliśmy bo przy ząbkowaniu nie powinno się szczepić ze względu na większą podatność na infekcje. No a teraz i tak musimy się pozbyć tego stanu zapalnego.

No i jeszcze stwierdziła, że my (tż i ja) też moglibyśmy się zaszczepić przeciwko pneumokokom ze względu na pracę z dziećmi.

Tak że tak...

Zaraz spróbuje nadrobić choć trochę.
ufff! bardzo się cieszę że to moze się okazać niczym groźnym
Cytat:
Pisałam Wam, że mój małż jest zapalonym graczem komputerowym. Ostatnio kupił sobie myszkę dla graczy i właśnie zobaczyłam na all ile ona kosztuje http://allegro.pl/mysz-dla-gracza-lo...339422618.html przecież ona nawet wygodna nie jest

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość

A w przyszłym tygodniu idziemy na angielski Ciekawa jestem, jak prowadzone są zajęcia w żłobku, z takimi maluszkami nie pracowałam, najmłodsze dzieci miały prawie 2 latka, a tu już 6-miesięczniaki. 5 zł nie majątek, a chętnie podpatrzę konkurencję
.
oo ciekawe opoweidz jak takie zajęcia wyglądają.
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Kasiunia kaszle, kicha i nos zawalony no i śpi niespokojnie. Pójdę potem go zarejestrować do lekarza niech go osłucha dla świętego spokoju
zdrówka dla kolejnego chorowitka!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U mariiasi
A od jutra u Motyla
Doczytuje tylko jak dzieci usypiam.

Do tego upadł m dziś telefon i nie działa mi literka "p" (żeby ja tu napisać robiłam kopiuj-wklej "
O i drugi nawias też nie działa. A telefon nowy, abonament od maja...
super! czekamy na relacje i zdjęcia ze spotkań.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

U Tusi w końcu trzydniówka, bo od wczoraj już zero gorączki, a dzisiaj jej wysypka wyszła-tak jak doktórka mówiła na buzi, brzuchu i plecach.

uff! dobrze że to "tylko" to

u nas dalej cięzko. Walczymy z choróbskiem: z oczkami trochę lepiej, kaszel niestey nadal jest, nosek chyba ciut lepiej. Mam masakre jesli chodzi o podawanie lekó - Jasiek się rzuca wyrywa, robię to na siłę - otwieram buzie i wlewam a zrobienie inhalacji graniczy z cudem
jak robicie inahalacje u takich starszych, ruhliwych maluchów????

wczorajsza wizyta u neuro ok. Tzn. dlaje mamy zawyżone napięcie w kończynach dolnych, ale bardzo dobrze ze Jasko zaczął raczkować. To że staje tzn że pominał jeden etap, a do siadania w końcu się zbierze. Dalej mamy się rehabilitowac i kolejna konsultacja we wrzesniu.

Poza tym pyt. o te niespokojne nocki (chodzenie, stawanie, rzucani się) i uslyszałam to samo co teacherka, że to normalne w jego wieku. tak rozładowje napięcie po całym dniu, odreagowuje nowe umięjętności i jedyne co można zrobić to to przetrwac.
nie powiem trudno jest bo w powiązaniu z chorobą i kaszelm nie spałam juz 3 tyg jesetm mega zmęczona...

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 07:09   #4696
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

u nas dalej cięzko. Walczymy z choróbskiem: z oczkami trochę lepiej, kaszel niestey nadal jest, nosek chyba ciut lepiej. Mam masakre jesli chodzi o podawanie lekó - Jasiek się rzuca wyrywa, robię to na siłę - otwieram buzie i wlewam a zrobienie inhalacji graniczy z cudem

wczorajsza wizyta u neuro ok. Tzn. dlaje mamy zawyżone napięcie w kończynach dolnych, ale bardzo dobrze ze Jasko zaczął raczkować. To że staje tzn że pominał jeden etap, a do siadania w końcu się zbierze. Dalej mamy się rehabilitowac i kolejna konsultacja we wrzesniu.

Poza tym pyt. o te niespokojne nocki (chodzenie, stawanie, rzucani się) i uslyszałam to samo co teacherka, że to normalne w jego wieku. tak rozładowje napięcie po całym dniu, odreagowuje nowe umięjętności i jedyne co można zrobić to to przetrwac.
nie powiem trudno jest bo w powiązaniu z chorobą i kaszelm nie spałam juz 3 tyg jesetm mega zmęczona...
zdrówka dla Jasia

u nas te nocne wędrówki się uspokoiły... narazie pewnie jak zacznie chodzić to wrócą...

My nie śpimy od 5.50, tzn. ja nie śpie, bo Amela udała się na drzemkę Dzisiaj mamy basen (bo w Niemczech dzień pracy, a tam basen mamy) i jako, że są to niby ostatnie zajęcia (jeszcze pięć zajęć dodatkowych z instruktorką sobie załatwiłyśmy )to zaproszeni są tatusiowie i dziadkowie moja mama nad morzem, ale T. idzie zobaczyć jak Amela pływa no i tż też idzie

I chwalę się Amela kończy dziś 8 miesięcy kiedy to minęło i przedwczoraj zaczęła chodzić przy kanapie

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 07:16   #4697
misia332
Zakorzenienie

rusałko zdrowia dla Jaśka, duzo siły dla Ciebie.

Czy wysypka zeszła, teraz mam suche plamy, one zejdą i znów będę miała czerwone placki i tak wkoło. A nic mi nie pomaga na to niestety.

kahunia sto lat dla Amelci.

U nas też nocki troszkę spokojniejsze i podchodzę do drugiego podejści wyprowadzenia Korna z pokoju.

Aha i musze powiedzieć, że moje dziecię jest złośliwe Położyłam go jeszcze o 5.50, i mówie wstanę bo on i tak wstanie za 40 minut, a ta mała gadzinka spała do 7.50.

Stary 2014-06-19, 07:20   #4698
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Aha i musze powiedzieć, że moje dziecię jest złośliwe Położyłam go jeszcze o 5.50, i mówie wstanę bo on i tak wstanie za 40 minut, a ta mała gadzinka spała do 7.50.
moi rodzice ostatnio Mika wzięli na spacer i im mówię, że on tak 40 minut pośpi w dzień... wracają i mówią, że tyle dokładnie spał

i jeszcze coś- chyba nauczyłam Mikiego 2 gestów "nie, nie, nie" i "chodź do mamy" przy "nie nie" robię palcem na boki i on wtedy przestaje broić, albo jak przec chiwlą wchodzić na schody a na "chodź" robię tak do siebie rękami (nie umiem wytłumaczyć) i przychodzi

Stary 2014-06-19, 07:36   #4699
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moi rodzice ostatnio Mika wzięli na spacer i im mówię, że on tak 40 minut pośpi w dzień... wracają i mówią, że tyle dokładnie spał

i jeszcze coś- chyba nauczyłam Mikiego 2 gestów "nie, nie, nie" i "chodź do mamy" przy "nie nie" robię palcem na boki i on wtedy przestaje broić, albo jak przec chiwlą wchodzić na schody a na "chodź" robię tak do siebie rękami (nie umiem wytłumaczyć) i przychodzi
sebek tez ostatnio czai ż enie e nie i on siada i patrzy
po czym mnie sprawdza i próbuje jeszcze raz a potem się poddaje
jak go wołam chodź do mamy to tez przychodzi
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-19, 07:39   #4700
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Kornel na nie, nie się cieszy, a potem własnie patrzy co ja robię jak dalej patrze na niego to wie, że nie wolno.

A na "chodź" wyciąga rączki do góry.

Stary 2014-06-19, 08:22   #4701
czarnaagusia
Przyczajenie

Smile Dot.: Chłopaki-Przystojniaki,Dziewczynki-Młode Damy,a przed Nami I Dzień Mamy,IX-X201

Hej. Czy mogę do Was dołączyć?
Mój synek jest z 6.10.2013 ma na imię Aleksander,jeszcze nie siada, posadzony leci na wszystkie strony, ale raczkuje obraca się na wszystkie strony i łapie już tą czworaką pozycję , ma już 6 ząbków i idą kolejne
wyczytałam już któraś mama napisała że jej dziecko chodzi przy kanapie jestem w szoku
jak wagowo Wasze dzieci wyglądają? mój 2 tyg temu ważony miał 10,5 kg ,wiem że dużo ale to u niego spowodowane jest niedoczynnością tarczycy niestety
Widzę że Wasze dzieci budzą się jeszcze w nocy, Olek już nie budzi się odkąd skończył 3 miesiące. Idzie spać o 21 i budzi się o 8 rano z budzikiem co do sekundy
czarnaagusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 08:27   #4702
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cze!
Nadrobiłam

Co do wózków dla bliźniaków to powiem, że u mnie na osiedlu jest dziewczyna, która ma bliźniaki i one jeżdżą w gondolach jedna za drugą ułożone jakby nóżkami do siebie, więc wóz jest dłuuugi, a ich mama nie ma zwykłej rączki do prowadzenia go, tylko taką kierownicę jak w samochodzie, tylko ciut mniejszą

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 08:29   #4703
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry to była bardzo ciężka noc
Czarnaagusia witamy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 08:32   #4704
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie cykam tego urządzenia. Leo miał raz katar w grudniu i to byla mordega wiec jakby znowu zakatarzył to chyba to kupię, bo grucha za wiele nie idzie zwojować, ale on sie panicznie boi odkurzacza. Na który stopień sie to ustawia jedynka wystarczy? Czy musi byc moc? bo do 2 dosyć cicho chodzi i nie beczy.
nie ma nic lepszego do ściągania ja mam stary mega głośny odkurzacz o małej mocy a targa wszystko
Cytat:

My jak byliśmy nad morzem to sie wydalo przed tzem ile ja zre tłumacze to kp
no rejczel że od kp ja przed dietą wpierniczałam bez powodu
Cytat:
Kaśka ja myślę, żeby kupić taki wózek dla dzieci rok po roku

Po co mamy taszczyc wielką gondolę i spacerówkę. Skoro można jeden.
ej widziałam w No takie wózki co jedno dziecko jest pod drugim i wygląda to jakby siedziało w koszu na zakupy

http://www.livingonalatte.com/2011/10/my-pram.html
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
oby to byly ząbki a nie choróbsko

A ja wlasnie bede konsumowac vifona

Cytat:
chyba dla lalki dla dziewczynki jeśli już
Cytat:
woooow
Cytat:
spoko mi właśnie TŻ powiedział, że mam sobie wózek z głowy wybić.
ale kupi ci chociaż trzecią rękę?
Cytat:

zazdraszczam!
a kiedy przyjedziecie na te ryby?
Cytat:

u nas na to oko pomogła neomycyna, zeszło po jednej aplikacji, można podawać takim maluchom. Okazało się że to raczej nie na nią wyszło uczulenie u Niny. No i inhalacje faktycznie dużo dają, robię co 2-3 godziny ale krótko, bo walczy. Najczęściej to jak się zajmie czymś na podłodze to onna się bawi a ja jej 'dmucham' inhalatorem na buzię. Ewentualnie teletubisie działają też co do syropów to nie pomogę bo przez tą chorobę mam nawet problem z podaniem tranu bo nic już nie chce łykać. Paracetamol w razie potrzeby daję w czopku, tran ile się uda.
I nawilżacz w pokoju włączony całą noc plus minimalnie uchylone okno zostawiam (ale u nas w nocy ciepło).
jak go puści trochę choroba to na peqno bedzie lepiej [omimo wiercenia się w nocy
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość

u nas jak była teraz chrześnica tż lat 4 to prowadzała Ninę po domu na niewidzialnej smyczy I mówiła, chodź Ninuś i cmokała jak na pieska, a Nina za nią. I w sumie tylko za nią bo za nami nie łazi, smycz dzialała chyba
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 08:37   #4705
misia332
Zakorzenienie

nena nie wiem czy kupi, może jakieś szelki dla Korna, co bym nie musiała go gonic z gondolą po całej wsi.

Doszliśmy już do porozumienia
ja wymyśliłam a on się po prostu zgodził

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Ide robić SOBIE obiad.

Stary 2014-06-19, 08:53   #4706
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

zdrówka dla Jasia

u nas te nocne wędrówki się uspokoiły... narazie pewnie jak zacznie chodzić to wrócą...

My nie śpimy od 5.50, tzn. ja nie śpie, bo Amela udała się na drzemkę Dzisiaj mamy basen (bo w Niemczech dzień pracy, a tam basen mamy) i jako, że są to niby ostatnie zajęcia (jeszcze pięć zajęć dodatkowych z instruktorką sobie załatwiłyśmy )to zaproszeni są tatusiowie i dziadkowie moja mama nad morzem, ale T. idzie zobaczyć jak Amela pływa no i tż też idzie

I chwalę się Amela kończy dziś 8 miesięcy kiedy to minęło i przedwczoraj zaczęła chodzić przy kanapie
100lat Amelko
brawa za chodzenie

Cytat:
Napisane przez czarnaagusia Pokaż wiadomość
Hej. Czy mogę do Was dołączyć?
Mój synek jest z 6.10.2013 ma na imię Aleksander,jeszcze nie siada, posadzony leci na wszystkie strony, ale raczkuje obraca się na wszystkie strony i łapie już tą czworaką pozycję , ma już 6 ząbków i idą kolejne
wyczytałam już któraś mama napisała że jej dziecko chodzi przy kanapie jestem w szoku
jak wagowo Wasze dzieci wyglądają? mój 2 tyg temu ważony miał 10,5 kg ,wiem że dużo ale to u niego spowodowane jest niedoczynnością tarczycy niestety
Widzę że Wasze dzieci budzą się jeszcze w nocy, Olek już nie budzi się odkąd skończył 3 miesiące. Idzie spać o 21 i budzi się o 8 rano z budzikiem co do sekundy
Hej! Moj wazy 11, ale duży sie urodził. Jest tydzień młodszy od Olka.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2014-06-19, 08:54   #4707
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Cze!
Nadrobiłam

Co do wózków dla bliźniaków to powiem, że u mnie na osiedlu jest dziewczyna, która ma bliźniaki i one jeżdżą w gondolach jedna za drugą ułożone jakby nóżkami do siebie, więc wóz jest dłuuugi, a ich mama nie ma zwykłej rączki do prowadzenia go, tylko taką kierownicę jak w samochodzie, tylko ciut mniejszą
ta rączka, a raczej kierownica, jest to przedniej osi kół, są skrętne. To jest bardzo wygodne, bo można zablokować, a ciężko się prowadzi taki wózek z dwójką, lub więcej
Cytat:

Ide robić SOBIE obiad.
hehe, trzeba było powiedzieć, że Ty tego wszystkiego nie zjesz i , że możesz się z nim podzielić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-19, 08:56   #4708
nena_milka
Wtajemniczenie

to teraz o nas
chyba wracamy do życia
wczoraj poszła spać bez czopka i bez większych cyrków o 20 30 i spała do 5. Obudziła się o 2 ale pół godz się pobawiłą i kimnęła. Ma taki suchy kasze że ją budzi w nocy chociaż jak chodzi nawilżacz to jest znacznie lepiej, bo jedna pobudka to niewiele porównując do tego co było śpiki jakieś lecą ale mało już. No i teraz HIT!

Nina miała to uczulenie, czerwone plamy na skórze i powiedzieli, że to od neomycyny, nie zeszło pomimo że już jej nie podawałam, w sumie zdziwiłam się bo myślałam, że prędzej będzie miała coś z okiem, a nie plamy na ciele...
Codziennie przez 4 dni plamy znikała rano i pojawiały się popołudniu. w jeden dzień nie pojawiły się w ogóle a na następny znów... I już wiem... teściu nam załatwił królika z tzw pewnego źródła, od chłopa ze wsi, a jak do tej pory dostawała sklepowego to nic jej nie było
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 08:58   #4709
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
My będziemy mieć we wrześniu 15 rocznicę ślubu i w maju minęło 16 lat razem ale my to gówniarze byliśmy jak oglądam zdjęcia ze ślubu, to takie dzieciaki
Wow niezły staz nam w tym roku stuknie 10 lat razem. Ślub braliśm 4 lata temu to tez jak dzieci wygladalismy :P
Cytat:
Cześć. Kończę pichcić, swoim zwyczajem, danie jednogarnkowe

Ogólnie to padam/

przepraszam lecz....zerzygłam:brzydal :

zrobiłaś mi dzień...jutrzejszy

Super bawcie się dobrze
Oby Tusia juz zdrowa była i lepiej spala
Cytat:
hej zdrówka dla Ciebie!

i jak dzisiaj ta wysypka? zeszła?

ufff! bardzo się cieszę że to moze się okazać niczym groźnym

oo ciekawe opoweidz jak takie zajęcia wyglądają.

zdrówka dla kolejnego chorowitka!

super! czekamy na relacje i zdjęcia ze spotkań.

uff! dobrze że to "tylko" to

Zdrówko dla Jasia i obyscie w końcu pospali w nocy
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

zdrówka dla Jasia

Wszystkiego najlepszego dla Amelki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 09:01   #4710
dodinha
Wtajemniczenie

Witam się z rana.Nocka średnia,pobudki co 4godziny.Czy to się kiedyś zmieni?Dzisiaj oficjalne kończy się mój macierzyński.Smutno mi bardzo,bo dobrze mi z moją córunia w domu.Dzisiaj nasz ostatnio dzień sam na sam, tzt w pracy.Witam nową mamusię

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości