ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część III. - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 10:11   #1591
hailie21
Zakorzenienie

Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część III.

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
jak odpisał i odrzucił Twoją ofertę-podał swoją, to na bank nie dostaniesz full refund, bo i on się nie zgodzi a przy eskalacji dostaniesz 50% góra bez odsyłania.
A Ali nie ma już na to żadnego wpływu? W przypadku odsyłania czytałam, że dostaje się cały zwrot + zwrot kosztów wysyłki. Ok 18zł by mnie wyniosła wysyłka do Chin

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:36   #1592
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
A Ali nie ma już na to żadnego wpływu? W przypadku odsyłania czytałam, że dostaje się cały zwrot + zwrot kosztów wysyłki. Ok 18zł by mnie wyniosła wysyłka do Chin
tak w przypadku odsyłania bedzie cały zwrot. nie rozumiem o co Ci chodzi z tym ze ali nie ma na to wpływu? tak jak napisałam przy eskalacji tj właczeniu w sprawęali, bez odsyłania dostaniesz max 50% , przy odsyłaniu 100, ale własnie sama koszty przesyłki pokrywasz.

Edytowane przez Rotkohl
Czas edycji: 2014-06-19 o 10:39
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:49   #1593
makaroniara
Przyczajenie

http://www.aliexpress.com/item/Hot-S...910218170.html

http://www.aliexpress.com/store/prod...910398871.html

http://www.aliexpress.com/store/prod...868021233.html

Czy któraś kupowała te kostiumy i bluzkę? Warto?

Edytowane przez makaroniara
Czas edycji: 2014-06-19 o 11:25
makaroniara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:01   #1594
Fas0lka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moniaaaaaaa86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ta sukienka sie przewija dosc czesto, moze ktoras z was widziala ja na rosyjskiej stronie?

http://www.aliexpress.com/item/Fashi...751976713.html

potrzebuje cos na weselicho!!!
Tez interesuje mnie ta sukienka na wesele http://www.aliexpress.com/item/Whole...860780161.html na tej aukcji sa zdjecia rozowej - tylko, ze na moim monitorze wyglada na czerwona
Stary 2014-06-19, 11:21   #1595
gugalove
Raczkowanie

Jestem w wielkim szoku że wy tak o wszystko zakładacie spory a raczej co niektóre z was... nie wyobrażam sobie tego żeby zakładać spór o wystające nitki i o materiał którego się nie spodziewałyście :O Nie wiem czy tutaj chodzi o lenistwo (tak ciężko wziąć do ręki nożyczki) czy może o chęć wyłudzenia pieniędzy? Jeszcze nigdy nie założyłam żadnego sporu nawet jeśli coś odbiegało od zdjęcia prezentowanego na aukcji bo byłoby mi zwyczajnie wstyd..już nie wspominając o powodach jakie tutaj wypisują niektóre dziewczyny. A nie, przepraszam założyłam raz spór kiedy w paczce przyszły sztuczne rzęsy zamiast sukienki. No ale to chyba każdy by tak zrobił na moim miejscu. Szczerze to chwilami aż żal mi tych chińczyków bo nie dość że muszą wysłać to później jeszcze oddawać pieniądze. No ale to tylko moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.
gugalove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:29   #1596
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gugalove Pokaż wiadomość
Jestem w wielkim szoku że wy tak o wszystko zakładacie spory a raczej co niektóre z was... nie wyobrażam sobie tego żeby zakładać spór o wystające nitki i o materiał którego się nie spodziewałyście :O Nie wiem czy tutaj chodzi o lenistwo (tak ciężko wziąć do ręki nożyczki) czy może o chęć wyłudzenia pieniędzy? Jeszcze nigdy nie założyłam żadnego sporu nawet jeśli coś odbiegało od zdjęcia prezentowanego na aukcji bo byłoby mi zwyczajnie wstyd..już nie wspominając o powodach jakie tutaj wypisują niektóre dziewczyny. A nie, przepraszam założyłam raz spór kiedy w paczce przyszły sztuczne rzęsy zamiast sukienki. No ale to chyba każdy by tak zrobił na moim miejscu. Szczerze to chwilami aż żal mi tych chińczyków bo nie dość że muszą wysłać to później jeszcze oddawać pieniądze. No ale to tylko moja opinia i nikt nie musi się z nią zgadzać.
zgadzam się z koleżanką ... czasami ma sie wrazenie ze marginalne przypadki kupuja towar szukaja do czego sie przyczepic i wnosza spor i znowu kupuja wnosza spor i kupuja - sposob na zycie moze taki - nie wiem nie mnie oceniac ale tak to wyglda z boku...

a dzis kliknelam cos dla domu
w tv widzialm reklame waz ogrodowy co powieksza sie 3x w tv market w PL 99zł
zobaczymy co przyjdzie z pistoletem

http://www.aliexpress.com/item/75ft-...771322554.html

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-06-19 o 11:31
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:32   #1597
nikkita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ta bluzka jest też na ali ale przypuszczam, że tak więc pytam: czy ktoś kupował albo widzia real photo? Albo chociaż linka do ali bym chciała bo może by miała jakieś feedbacki?
http://www.ebay.com/itm/121258342216...84.m1423.l2649
http://www.aliexpress.com/item/New-2...108757964.html
proszę
nikkita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:35   #1598
aneczka87874
Wtajemniczenie

GG do aneczka87874

Cytat:
Napisane przez gugalove Pokaż wiadomość
zgadzam się z Tobą
co innego kiedy naprawdę przedmiot rażąco odbiega od tego prezentowanego na zdjęciu bądź jest popsuty/podarty generalnie uszkodzony albo wady są tak widoczne że poprostu nie da się nosić.
Ale wystające nitki czy rękaw dłuższy o centymetr

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Moja torebka juz w Warszawie
Ciesze się jak głupek bo to pierwsza paczka z ali będzie :P
aneczka87874 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:40   #1599
makaroniara
Przyczajenie

Polecam zakup tej torebki. Jest bardzo mała, ale telefon, dokumenty i mały portfel się zmieszczą. Dobrze jest wykonana, tylko trochę musiałam ją przewietrzyć.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6095105961.html
makaroniara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:46   #1600
ddtvn
Zakorzenienie

przyszel wczoraj - zamawiany 4.06
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10467711_1520945581467054_1487736943_n.jpg (99,4 KB, 163 załadowań)
Stary 2014-06-19, 11:48   #1601
*Catherrine*
Zakorzenienie

Kupowałyście może jakieś niedrogie japonki albo klapki albo balerinki gumowe? Szukam jakiś ładnych z kokardką albo kwiatkiem na plażę
Stary 2014-06-19, 11:48   #1602
Czarna14
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddtvn Pokaż wiadomość
świetny, można link?
Stary 2014-06-19, 11:48   #1603
aneczka87874
Wtajemniczenie

GG do aneczka87874

Cytat:
Napisane przez ddtvn Pokaż wiadomość
pięknyy
aneczka87874 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:56   #1604
*Catherrine*
Zakorzenienie

Dodaję zdjęcia moich spodenek, chociaż nikt nie pytał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P6190004.jpg (67,7 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P6190002.jpg (46,2 KB, 180 załadowań)
Stary 2014-06-19, 12:01   #1605
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Catherrine* Pokaż wiadomość
Dodaję zdjęcia moich spodenek, chociaż nikt nie pytał
ooo nie pytalam, ale dobrze że wstawiłaś bo zastanawiam sie nad nimi

jaki masz rozmiar i jaki noszisz i skad zamawiałaś? one mają wyższe stan (bo wtedy zamówiłabym rozmiar większe, żeby były nizej, bo widzę ze strasznie krótkie i tyłek widać w nich)

i ogólnie jak je oceniasz?
Stary 2014-06-19, 12:19   #1606
architektmarzen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Martolek Pokaż wiadomość
Dostałam dzisiaj ten strój http://www.aliexpress.com/item/Banda...779929489.html

Kolor bardzo neonowy, zdjęcie dobrze go nie oddaje. Dosyć dobrze wygląda na mikro biuście (miałam komuś zdać relację, nie pamiętam komu). Mam w biodrach około 91cm i majtki rozmiar S trochę wpijają się w boczki i pośladki, mam nadzieję, że pod wpływem wody trochę się rozciągną

Stanik jest dosyć problematyczny, bo ten dolny pasek wypada nieco za krótki i żeby go zapiąć trzeba go opuścić dosyć nisko, bo inaczej za bardzo ciśnie w klatkę. A jak opuszczę niżej to całkiem rozpłaszcza mi cycki. Nie wiem czy ktoś zrozumiał o czym piszę

Ogólnie polecam, bo jakościowo za tę cenę jest super! Jak ktoś chce to mogę podać jakieś wymiary czy coś.

Paczka wysłana 1 czerwca, dotarła 18 czerwca.
Też zamówiłam ten strój od tego samego sprzedawcy 4 czerwca i jutro lub w poniedziałek paczka będzie u mnie
Zamówiłam czarno-czerwony i pomarańczowy rozmiar L, mam nadzieję że będzie dobry bo mam spory biust A jak nie to pójdzie w świat
architektmarzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:25   #1607
*Catherrine*
Zakorzenienie

Rotkohl, nie widac tyłka
Są niższe, biodrówkowe
Tu opisałam:
Cytat:
do mnie dziś doszły te spodenki:
http://www.aliexpress.com/item/DK155...783983677.html
baaardzo polecam, są rewelacyjne! super jakość, rozmiar się zgadza, jestem bardzo zadowolona wzięłam rozmiar L, mam 96cm w biodrach

Tylko trzeba uważac przy zakładaniu, bo jak się zaczepi stopą o koronkę to robi się dłuższa

Edytowane przez *Catherrine*
Czas edycji: 2014-06-19 o 12:26
*Catherrine* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 12:31   #1608
ania9001
Przyczajenie

Hej, zarejestrowałam się tutaj specjalnie dla tego wątku
Widzę że dobrze się znacie na sporach itp więc może mi pomożecie.
Dostałam rzecz całkowicie nizgodną z opisem. Ze sprzedawcą się nie dogadałam bo zaproponował mi zwrot 3$ a za sukienkę zapłaciłam 17$ a sukienka nadaje sie tylko do kosza. Eskalowałam spór. Od allie dostałam taką odpowiedz:

"Thank you for contacting AliExpress. This is Jade from AliExpress Case Management Team.

We apologize for the inconvenience that may have caused to you. Due to an unexpected surge in order volume, we are experiencing a backlog of cases. We are doing our best to process your case as soon as possible. Thank you very much for your patience and understanding.

Regarding your order<xxxx>, I am sorry that you didn't get an adequate solution from the seller. As a service provider, I also feel regretful to your experience and sincerely hope this matter will be solved as soon as possible. We checked the information and supportive evidence you provided for this dispute, your claim about wrong size and low quality goods received is accepted.

For this dispute, Aliexpress can provide you the following solution:
Full refund, without returning goods.

If you have already settled the dispute with seller, please inform us so that we can follow this dispute based on the settlement; If the seller provides valid counter evidence as response, we might update options you could choose.

Thank you in advance for your understanding and great cooperation."

Rozumiem z tego że allie się ze mną zgadza. I co mam teraz zrobić? W sporze zegar odlicza mi 3 dni. Mam do wyboru "Respond" albo "Cancel arbitration"
Mam cos kliknąc czy zrobić? Czy czekać ąz ten zegar skończy odliczanie i wtedy dostane zwrot?

Będę wdzięczna za pomoc.
ania9001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 13:06   #1609
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Rotkohl, nie widac tyłka
Są niższe, biodrówkowe
Tu opisałam:

Tylko trzeba uważac przy zakładaniu, bo jak się zaczepi stopą o koronkę to robi się dłuższa
Kurde tak patrze ze mi sie chyba przez ten kaloryfet mieni w oczach i wydawalo mi sie ze nad nim od razy tylek sie zaczyna xd chyba je klikne ale to juz poczekam na karte walutowa

Cytat:
Napisane przez ania9001 Pokaż wiadomość
Hej, zarejestrowałam się tutaj specjalnie dla tego wątku
Widzę że dobrze się znacie na sporach itp więc może mi pomożecie.
Dostałam rzecz całkowicie nizgodną z opisem. Ze sprzedawcą się nie dogadałam bo zaproponował mi zwrot 3$ a za sukienkę zapłaciłam 17$ a sukienka nadaje sie tylko do kosza. Eskalowałam spór. Od allie dostałam taką odpowiedz:

"Thank you for contacting AliExpress. This is Jade from AliExpress Case Management Team.

We apologize for the inconvenience that may have caused to you. Due to an unexpected surge in order volume, we are experiencing a backlog of cases. We are doing our best to process your case as soon as possible. Thank you very much for your patience and understanding.

Regarding your order<xxxx>, I am sorry that you didn't get an adequate solution from the seller. As a service provider, I also feel regretful to your experience and sincerely hope this matter will be solved as soon as possible. We checked the information and supportive evidence you provided for this dispute, your claim about wrong size and low quality goods received is accepted.

For this dispute, Aliexpress can provide you the following solution:
Full refund, without returning goods.

If you have already settled the dispute with seller, please inform us so that we can follow this dispute based on the settlement; If the seller provides valid counter evidence as response, we might update options you could choose.

Thank you in advance for your understanding and great cooperation."

Rozumiem z tego że allie się ze mną zgadza. I co mam teraz zrobić? W sporze zegar odlicza mi 3 dni. Mam do wyboru "Respond" albo "Cancel arbitration"
Mam cos kliknąc czy zrobić? Czy czekać ąz ten zegar skończy odliczanie i wtedy dostane zwrot?

Będę wdzięczna za pomoc.
Tak ali sie zgadza z Toba z ciekawosci co z sukienka nie tak bylo? Bo zazwtczaj daja max 50% zwrotu bez odsylania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-19, 13:17   #1610
ania9001
Przyczajenie

Cytat:
Kurde tak patrze ze mi sie chyba przez ten kaloryfet mieni w oczach i wydawalo mi sie ze nad nim od razy tylek sie zaczyna xd chyba je klikne ale to juz poczekam na karte walutowa

Tak ali sie zgadza z Toba z ciekawosci co z sukienka nie tak bylo? Bo zazwtczaj daja max 50% zwrotu bez odsylania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czyli nic już nie musze robić tylko czekać na zwrot?
Ogólnie sukienka była krótsza o 7cm, miała dziurę, materiał był okropny i wogole się nie układał - także dostałam cos całkiem innego niż na zdjęciach aukcji
ania9001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 13:49   #1611
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Rotkohl, nie widac tyłka
Są niższe, biodrówkowe
Tu opisałam:

Świetne są - sama się na nie czaję od jakiegoś czasu..
I super w nich wyglądasz
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 13:55   #1612
soloinestimable
Przyczajenie

Cześć
Zamawiała może któraś z Was tą szyfonowo-koronkową sukienkę na ali?
http://www.aliexpress.com/item/Novel...834144670.html Moim zdaniem cudowna ale boję się,że w rzeczywistości okaże się do dupy, ktoś pod spodem już pisał,że materiał o wiele gorszy
soloinestimable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 14:03   #1613
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
pośladki są bezpiecznie zakryte niekoronkową częścią materiału

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Świetne są - sama się na nie czaję od jakiegoś czasu..
I super w nich wyglądasz
Dziękuję
Dziś w nich śmigam, ale chyba będę musiała zmienic na długie, bo chłodno się robi Tyle ciuchów letnich mam, i zakładam niektóre raz na 2 lata, albo i nie przez ten klimat
Stary 2014-06-19, 14:04   #1614
pdesciara
Raczkowanie

widziała któraś może tę sukienkę w większych rozmiarach? http://www.aliexpress.com/item/Summe...611617707.html
pdesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 14:59   #1615
zua
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
dotarły spodenki - nie polecam :P http://www.aliexpress.com/snapshot/6108727839.html

Jakość bardzo nie fajna, grube nie elastyczne, gruby splot, pełno wystających nitek... Zareklamowałąm dostałąm 8$ zwrotu... Taki dziwny jeans jak nie jeans, a worek jutowy :P niemiły w dotyku... Jakby ktoś miał ładne spodenki jeansowe do polecenia to poproszę
Powinnaś się wstydzić... Nitki można spokojnie samemu obciąć i to jest całkiem normalne
zua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:14   #1616
Darianna25
Zakorzenienie

Przyszły dla córki buty do wody.Trochę śmierdzą ale sa fajne i wymiary wkładki się zgadzają.
http://www.aliexpress.com/snapshot/6108864370.html

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:19   #1617
karacha
Przyczajenie

serio? "powinnaś się wstydzić"? czekam na komentarz w stylu"masz grzech"...
girls, róbcie, co uważacie za słuszne i nie moralizujcie innych, to nie to miejsce. jeśli dziewczyna uznała, że spodenki mają kiepską jakość, miała święte prawo do założenia sporu. założyła spór, poinformowała nas o tym i super, będziemy wiedziały, że produkt nie jest wart ceny. chill .___.
karacha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:52   #1618
golabek89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ta bluzka jest też na ali ale przypuszczam, że tak więc pytam: czy ktoś kupował albo widzia real photo? Albo chociaż linka do ali bym chciała bo może by miała jakieś feedbacki?
http://www.ebay.com/itm/121258342216...84.m1423.l2649
Ja ją kupowałam ale na ebay'u. Jest bardzo fajna. Dałam za nią około 3-4$ Na wątku ebay'owym wstawiałam zdjęcia.

książek: 2
filmów: 0
golabek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:52   #1619
lili1992
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
zgadzam się z koleżanką ... czasami ma sie wrazenie ze marginalne przypadki kupuja towar szukaja do czego sie przyczepic i wnosza spor i znowu kupuja wnosza spor i kupuja - sposob na zycie moze taki - nie wiem nie mnie oceniac ale tak to wyglda z boku...

a dzis kliknelam cos dla domu
w tv widzialm reklame waz ogrodowy co powieksza sie 3x w tv market w PL 99zł
zobaczymy co przyjdzie z pistoletem

http://www.aliexpress.com/item/75ft-...771322554.html
Tez się s Toba zgadzam

A co do węża to tez taki kupiłam juz jest wysłany to może przyjdzie w przyszłym tygodniu
lili1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 17:03   #1620
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karacha Pokaż wiadomość
serio? "powinnaś się wstydzić"? czekam na komentarz w stylu"masz grzech"...
girls, róbcie, co uważacie za słuszne i nie moralizujcie innych, to nie to miejsce. jeśli dziewczyna uznała, że spodenki mają kiepską jakość, miała święte prawo do założenia sporu. założyła spór, poinformowała nas o tym i super, będziemy wiedziały, że produkt nie jest wart ceny. chill .___.
Na załączonych zdjęciach tej kiepskiej jakości nie widać. To tylko kilka nitek, które można wyciąć. Szczerze mówiąc takie nitki widać czasami na spodenkach w sieciówkach, a nie widziałam jeszcze, żeby ktoś poszedł np. do hm i zaproponował, że kupi spodenki za 20%, bo niteczka odstaje. Podzielam zdanie dziewczyn, że to już czepialstwo
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości