|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
| Nie |
|
16 | 50,00% |
| Ani trochę |
|
16 | 50,00% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak byś napisała jeszcze, ze urodziła naturalnie to bym
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() Toż to wielkolud normalnie!
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
To ja bym była w czarnej du*** z ubrankami mała by w pampersie tylko była
|
|
|
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
Wiedziala tylko ze dziecko będzie miało ponad 4kg, a i tak byla nastawiona na cesarskie bo to jej druga ciaza, a za Irazem tez miala cesarskie. Wszyscy w szoku, ze maluch taki duzy. K jeszcze lekarz wychodzi do szwagra i mowi:ma pan pieknego dużego syna. A szwagier: jak to syn? ? Przeciez miala byc corka!
![]() no jak w filmie![]() szwagierka miala tylko 3 usg, i wynikalo ze prawdopodobnie będzie dziewczynka wiec nie bylo to pewne na 100% ale mimo wszystko byli nastawieni na dziewczynje. Ale to super że chlopiec bo oni akurat maja juz dziewczynke wiec teraz maja pareczke nie wspomne o tym ze oni w ogole nic nie kupowali bo jak miala byc dziewczynka to mialo byc po tej starszej
|
#485 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46945584]Masakra jakaś! I będzie chłopiec w różowych sukienkach
Moja teściowa przyznała, że jak mój mąż był mały to go kilka razy ubrała w sukienkę, bo bardzo chciała mieć córkę... Nie skomentowałam tego, ale dla mnie to dziwne Na szczęście mąż jest bardzo męski mimo tych pomysłów.[/QUOTE] Na serio ? :0 To trochę z całym szacunkiem chore ![]() nie wiem jak można wpaść na takie pomysły mimo wszystko
|
|
|
|
#487 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie niektóre naprawdę mają mało mleka i dziecko niedojada, ale żeby tak w ogóle… ![]() Cytat:
Idę obiad gotować, tyle co was nadrobiłam. A jak wrócę znowu to samo, oj dziewczyny... ![]() |
||||
|
|
|
#488 |
|
Rozeznanie
|
A ciekawe czy takie dziecko zmieści sie w otulacz czy rozek..
) cieszę się ze maja synka, bo u nas tez będzie synek to beda braciaki tylko moj to nie wiem kiedy go dogoni gabarytowo w czwartek mam wizyte, to się dowiem ile wazy
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się ze otulacze można kupić na większy rozmiar wiec z tym nie ma problemu |
|
|
|
|
#490 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o to super czyli mozna dwoch chrzestnych mieć, i to zależy od księdza. Super pocieszylas mnie ;-) Teściowa z ZUSU ja mam pyt ale to na priv ;-) jeśli oczywiście to nie problem. I z tym octem to gdzie go wlewamy ? Cytat:
Czulam jak prostuje rączki jednocześnie w prawo i lewo na wysokości pępka. Powiem wam ze to trochę bolało . Ale coz to słodki ból ;-) Cytat:
witamy w kolejnym tyg ;-) I przykro ze wynik taki słaby :'( Cytat:
Cytat:
a jakie kremy polecacie do depilacji? Cytat:
Oj to oby ten bol przeszedł. Trzymam kciuki. Ale ten twój maluch jest juz duzy super. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczarowana napiszę ci tak po cichutku żeby dziewczyny nie krzyczały ![]() Dziadek dostał ciasto weselne od sąsiadki co dziś ślub ma. Całą paczkę zwinął babci ze stołu wsiadł do auta i przyjechał specjalnie do mnie a w paczce .... no cudeńka ! Cytat:
Cytat:
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46945584]Masakra jakaś! I będzie chłopiec w różowych sukienkach Moja teściowa przyznała, że jak mój mąż był mały to go kilka razy ubrała w sukienkę, bo bardzo chciała mieć córkę... Nie skomentowałam tego, ale dla mnie to dziwne Na szczęście mąż jest bardzo męski mimo tych pomysłów.A.... Dzisiaj mi się śniło, że karmiłam dziecko piersią. Tylko, że ono było takie większe kilkumiesięczne, a ja cały czas byłam w ciąży ![]() Mam jeszcze pytanie do dziewczn, które biorą no spę. Lekarz wam mówił ile maksymalnie dziennie można jej brać. Niby mam brać 3x1, ale jak w ciągu dnia brzuch twardnieje, a od ostatniej dużo czasu minęło to mam wziąć znowu. Póki co brałam wtedy połówkę, bo sama nie wiem czy jest jakaś maksymalna ilość, bezpieczna dla dziecka?[/QUOTE] Moja teściowa też przy swoim pierwszym synu ubierała go w dziewczęce ciuchy (dostała pakę z ameryki i aż żal było nie skorzystać podobno) a ja tam po cichu się śmieję bo szwagier potrafi siedzieć w łazience po 40 min zanim wyjdzie do ludzi. Wszysko wyprasowane i poukładane na tip top .... Mnie też się dziś śniło, że karmiłam Kornele piersią a ona cały czas wypluwała i się krzywiła. Jeżeli chodzi o no spe to ja mam zalecane 3x1 !!! A jak bardzo boli to mogę więcej. Także chyba można.
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do depilatora to podziwiam, ja nie jestem w stanie w okolicach bikini tego zniesc.. Laser robilam 2 lata temu i g.owno dal, na poczatku super, a potem coraz wiecej i wiecej i teraz jest jak przed ,wiec jak dla mnie trzebaby go stosowac regularnie caly czas a na to niestety mnie nie stac
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osz Ty
|
|
|
|
|
#495 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tym bardziej, że początkowo była mowa o dziewczynce. Śmiejemy się, że dziewczynkę to musi jej zrobić drugi syn - zatwardziały kawaler ![]() Ja bym chyba też nie miała w co takie duże dziecko ubrać. Może kilka ciuszków by się przydało, ale reszty byłoby mi strasznie szkoda... A mój leczy kaca po wczorajszym grillu. Nawet zrobiłam mu śniadanie, ale ugryzł i wrócił do łóżka. Wczoraj też się zasiedziałam przed tv i w sumie poszłam z nim spać o 4 ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o KP i mleko po porodzie, to BARDZO CZESTO go nie ma na poczatku (siedzialam 8 dni w 5 osobowej sali po porodzie wiec mialam przynajmniej po 2 zmiany i bywalo...roznie).
Oczwiscie te so rodzily silami natury mialy szybciej, ale te po CC to strasznie sie meczyly.. Ale wszytsko da sie zrobic, jesli sie chce KP. Po prostu dziecko do cyca jak najczesciej zeby sobie ciumkalo i w koncu mleko sie pojawia. 1 dziewczyna po CC nadal nie miala wiec dali jej laktator i pobudzala piersi i dzidziusiem i laktatorem... W moim szpitalu w ogole byla tqka metoda ze jak mama nie miala mleka, to dawali sztuczne oczywiscie ale nie z butli tylko przez taki malenki cewniczek- polozna normalnie dostawiala dziecko do piersi a potem z boczku ust wkladala dziecku ta rureczke i bylo 2 w 1 . dziecko uczylo sie ssac piers i mleko tez dostawalo..chociaz nie naturalne ![]() Ja mimo tego iz mialam moeko to mialam spore problemy bo mam plaskie brodawki i male sutki, a do tegho duze piersi i maly nie mogl dobrze zlapac wiec bardzo na reke byl pobyt ponad tydzien bo polozne bardzo mi pomogly...
|
#497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No co ty laser nie zadziałał na dłużej!!!! kurcze to faktycznie bez sensu... ja się przekonam dopiero za jakiś czas
|
|
|
|
|
#498 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ocet wlewalam do podajnika na proszek, a jak czyscilam takim specjalnym płynem, to na nim bylo napisane zeby do bebna wlać, wiec wlalam do bębna
|
|
|
#499 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do was pytanie troszkę z innej beczki:
W ciąży na nogach i tyłeczku pojawił mi się straszny celulit . Kupiłam sobie taką szczotkę/ wałek z wypustkami i jadę tym po udach i tyłeczku - aż siniaczki mi się porobiły. Ostatnio pisałyście, że w ciąży masaży lepiej nie robić i tak się zastanawiam czy przypadkiem takie wałkowanie nie zaszkodzi Dzidzi?
|
|
|
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się przypomniał mój dzisiejszy sen
Śniło mi się, ze moj Tz powiedział mi, ze max 2tyg po porodzie musze wrócić do pracy...a ja w śnie wielkie oczy, że dlaczego? A on.. no a za co będziesz żyć?? Dobrze, ze to tylko sen
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
ja już za wami nie mogę nadążyć, tylko wystarczy, z enie ma mie parę godzin a tu tyle naskrobane, ze szokCo do tego dziecka to mało co z krzesła nie spadłam jak to przeczytałam...Jak lekarze o dwa kg mogą sie pomylić??? Bo płeć to jeszcze się zdarza, ale waga? Pewnie nieźle byli w szoku, ja to pewnie bym nie wiedziała o co kaman? Wysyłam zdjęcie mojego wczorajszego wózka, a i zamówiłam mebelki zamówiłam, bo akurat takie jakie sobie zamówiłam(łóżeczko) nie mieli na stanie, a komoda jest na zamowienie) Najprawdopodobniej na poczatku lipca mam nadzieje ze juz bedą, miał szef sie postarać, aby to przyśpieszyć bo czeka sie 3 tyg normalnie.
|
|
|
|
#502 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() Fajnie że możecie kupować mebelki dla maleństw. Ja nie kupuję bo będzie z nami w sypialni. Mam 3pokojowe mieszkanie więc mamy salon, sypialnię a 3 pokój zajmuje córa i jej zmieniamy meble - juz zamówiliśmy i pod koniec lipca mają być. Będzie musiała podzielić się szafą z siostrą . A za 2-3 lata chyba się przeprowadzimy do większego lokum bo nie widzę tego aby miały wspólny pokój. Za duża różnica wieku (8,5 roku).
Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-19 o 13:45 |
|||
|
|
|
#503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tylko na chwilke, bo wczoraj dostalam maila, ze obrona w przyszlym tyg, wiec musze sie ostro wziac za powarzanie.
Ale jestem po wizycie brzuszkowej. Brzuszek urosl, dzis ma wielkosc jak na 30t0d, wiec super, bo ostatnio bylo 27t5d. Wazy 1680 g, wiec urosla! Jest super, nie trzeba sie martwic. Wszystko posprawdzala i jest git. Byle tak dalej. Ok, wracam do nauki, dzieki za wszystkie kciuki |
|
|
|
#505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super, ze z malutką wszystko w porządku Teraz możesz bez stresu się uczyć
|
|
#506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najważniejsze, że wszystko jest w porządku ![]() Cytat:
|
|
#507 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten Twój sen.Ale Ty się nie śmiej , moja znajoma usłyszała od swojego męża że On jej nie będzie utrzymywał po porodzie. Masakra , Takiemu to tylko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To teraz
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz do nauki ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
DZiewczyny, bardzo Wam dziekuje. Ja tez sie ciesze. Maz byl ze mna, popodgladal Mala, jak zwykle zachwycony
I faktycznie teraz czas na nauke. Zrobilam sobie chwilke przerwy, bo powtorzylam 5 zagadanien i oczy mi sie zaczely zamykac. Mam jeden wielki metlik w glowie od tych informacji, mam nadzieje,ze na obronie jak przyjdzie adrenalina i kortyzol, to informacje same zaczna sie porzadkowac. Dzis snilo mi sie, ze bronilam sie i dostalam pierwsze pytanie z zestawu, akurat je umiem...i dostalam 5. Oby to byl sen proroczy
|
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z Tz na lodach
Tak mi się słabo zrobiło ze masakra jest tak duszno i nie ma czym oddychać ze juz wole w domu gnic
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.

Dobrze, ze to tylko sen