Wszystko o Avonie - Część III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-02, 22:12   #241
Ptaszysko
Zadomowienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część III

Cytat:
Napisane przez Ślicznotka;) Pokaż wiadomość
Czyli te cienie nie są matowe?
A czy byłabyś w stanie porównać tę szminkę do Melted Sun??
Te cienie w opakowaniach mienia sie,ale juz po roztarciu drobinek prawie w ogole nie widac Nude ma ich ponadto o wiele mniej niz Orchid.
Ale nie sa to typowo matowe cienie

Melted Sun nie mialam,ale wydaje mi sie ze byla bardziej pomaranczowa
Ta jest typowo brazowo-bezowa bez domieszek. I naprawde jest baaaardzo lsniaca Ja juz (20 minut od aplikacji) mam drobinki na nosie, policzkach i czole---normalka Za duzo ich....

Cytat:
Napisane przez martusia5554 Pokaż wiadomość
bardzo ładna ta szmineczkazastanowie sie nad jej kupnem

a tak nawiasem mówiac(pisząc)masz bardzo ładne,pelne usta...chcialabym miec takie
Dzieki,ale to oprocz natury to zasluga wlasnie takich jasnych pomadek, ktore optycznie powiekszaja usta

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 22:17   #242
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Dziękuję bardzo za opis klapek Chyba się wstrzymam w związku z tym

Ptaszysko, ja żałuję, że te cienie nie są błyszczące. Szminka wygląda ślicznie na Twoich ustach, nota bene bardzo ładnych jak zauważyła Martusia , ale ja szukam właśnie czegoś pomarańczowego Zamówiłam nawet Błyszczyk Metaliczny Golden, ale też był za złoty i go sprzedałam. Może kiedyś znajdę swój kolor
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 22:19   #243
martusia5554
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość

Dzieki,ale to oprocz natury to zasluga wlasnie takich jasnych pomadek, ktore optycznie powiekszaja usta
wiem,ze jasne pomadki optycznie powiekszaja usteczkai dlatego ich uzywam
martusia5554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-02, 22:53   #244
agusiia69
Zakorzenienie

Witam a raczej dobry wieczór
Dziś od konsultantki dostałam swoje kosmetyki
Pierwszy raz zamówiłam żel pod prysznic Senses zapach Tropical Zing i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona, bo: zapach cudowny, fajnie sie pieni i wydaje sie być wydajny Nigdy wcześniej nie zamawiałam tych żeli, bo myślałam, że są nic nie warte, ale zmieniłam zdanie i za taką cenę warto kurcze żałuje że wcześniej ich nie zamawiałam:P
Mgiełka mango i passiflora- chyba najlepszy zapach z naturalsów ślicznie pachnie mmm
Stary 2007-07-03, 07:10   #245
inez1234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ślicznotka;) Pokaż wiadomość
Czyli te cienie nie są matowe?
A czy byłabyś w stanie porównać tę szminkę do Melted Sun??
espresso jest tak matowy, ze az za matowy

Cytat:
Napisane przez emi26 Pokaż wiadomość
ja ich nie mam ale widzialam w coku i moje zdanie jest takie.....
jesli masz torbe i sarong do kompletu to fajnie to bedzie wygladalo ale jesli chcesz same klapki to wolalabym kupic sobie w sklepie czy na rynku bo u mnie w lodzi to japonki mozna kupic juz za 20 zl. i calkiem fajne w sam raz na plaze
ale to tylko moje takie male zdanko i tak zrobisz jak zechcesz
aha a co do jakosci to nie mam pojecia moze sie wypowie ktoras z avonek
pozdrowionka
no niby mozna kupic za 20 zl. ale spojrzmy na to z innej strony: w katalogu 09 te klapeczi sa za 14,90. z 20% opustem wyjdzie 11,92 takze mamy różnicę cenową w 2 wątku avonu, jedna avonka wkleila foty klapeczek i mi sie zdaly fajne teraz biore 2 pary: dla siebie i dla mamy pozdr.!

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz zamówiłam żel pod prysznic Senses zapach Tropical Zing i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona, bo: zapach cudowny, fajnie sie pieni i wydaje sie być wydajny Nigdy wcześniej nie zamawiałam tych żeli, bo myślałam, że są nic nie warte, ale zmieniłam zdanie i za taką cenę warto kurcze żałuje że wcześniej ich nie zamawiałam:P
Mgiełka mango i passiflora- chyba najlepszy zapach z naturalsów ślicznie pachnie mmm
oj senses sie pienią pięknie

And big girls don't cry
inez1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 07:24   #246
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

Cytat:
Napisane przez emi26 Pokaż wiadomość

a tak wogole to zdarzaja sie czesto zwroty u mnieniestety

pozdrawiam
ja sie zastanawiam jak oni patrza na zwroty,w avonie. czy bardzo ich to wkurza jak ludzie zwracaja czy nie.
Stary 2007-07-03, 07:32   #247
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

nie no ja ich zamorduje

i nie ma zmiluj. sprawdzalam fakture, co oni mi na niej zrobili to az glowa boli. nie dosc ze zamiast 25% mam 20% to jeszcze mi niektore produkty przysla nie na promocji, tzn np krem do rak i paznokci za 6.90 bede miala po normalnej cenie bo lakier do paznokcie kupowalam inny odcien niz na tych stronach ktore byly uwzglednione na promocji. ej no sorry ale czemu niby kilka odcieni liczy sie do promocji a reszta juz nie? co oni oglupli juz do konca?
Stary 2007-07-03, 07:44   #248
Ślicznotka;)
Rozeznanie

GG do Ślicznotka;)

Cytat:
Napisane przez inez1234 Pokaż wiadomość
no niby mozna kupic za 20 zl. ale spojrzmy na to z innej strony: w katalogu 09 te klapeczi sa za 14,90. z 20% opustem wyjdzie 11,92 takze mamy różnicę cenową w 2 wątku avonu, jedna avonka wkleila foty klapeczek i mi sie zdaly fajne teraz biore 2 pary: dla siebie i dla mamy pozdr.!
kurczę, nie mogę znaleźć tych fotek
Ślicznotka;) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 08:26   #249
Basienka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja gorąco polecam zele pod prysznic,sa super fajnie pachną i super się pienią i sa tanie.
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 08:29   #250
Basienka27
Raczkowanie

A co do błyszczyków to mam ten Golden i tem rózowy co dawali w komplecie z kosmetyczką i tuszem i wszystko byłoby super kolorki extra takie własnie mi sie podobają ale niestety sa dla mnie za słodkie
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 09:25   #251
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

Cytat:
Napisane przez Basienka27 Pokaż wiadomość
A co do błyszczyków to mam ten Golden i tem rózowy co dawali w komplecie z kosmetyczką i tuszem i wszystko byłoby super kolorki extra takie własnie mi sie podobają ale niestety sa dla mnie za słodkie
ja mam właśnie ten różowy i jak dla mnie jest idealnie slodki, tŻ nie lubi ale on ogolnie błyszczykow nie lubi, wiec nie sadze ze to wina tylko różowewgo swoja droga wydajne to to nie daje na cale usta bo wychodzi taki landrynkowy , daje na polowe i jest taki optymalny roz
Stary 2007-07-03, 09:45   #252
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

Witam w cześci 3. Pare dni bylam poza domem i juz sie wczoraj w nocy przestraszylam ze zamkneli wątek ale jak doczytałam do ostatniej strony to sie nawet ucieszyłam bo ten stary to u mnie sie strasznie długo ładował. A teraz to w trymiga.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
Sheryl, czyli Icy Nude jest rozowy ?

Ja Ci wierze
Bo juz nieraz widywalam 'te same' katalogi z roznymi pachnacymi stronami
Mi to sie tez zdarzyło dwa razy ze czesc katalogow miala pachnace strony a czesc nie - tylko takie dziwne, sliskie.

Cytat:
Napisane przez mrowkamrowka Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w COKu...i co mogę stwierdzić...pachnące strony w ogóle nie odzwierciedlają zapachów serii miejskiej perfumów ani tym bardziej nowego żelu pod prysznic. Perfumy pachną zaupełnie inaczej... A summer Burst - w katalogu to orzeźwiający owocowy zapach, a w COKu pachniał bardzo dusząco i 'ciężko'. Nie wiem czy to wina COKu i złego przechowywania produktu, czy rzeczywiście pomyliły im się ekstrakty zapachowe.
Dla mnie w kat to ten nowy Suumer Burst pachnie bardzo podobnie do Zing i nawet juz go planowałam kupic ale jak powachalam w COKU to mi sie wcale nie podobał, pachnial zupelnie inaczej i sie rozmyslilam.
Za to wywachalam te nowe wody i zdecydowalam sie na London - dla mnie super zapach, taki jak lubie, natomiast pozostałe mi nie przypasowały i dobrze bo musze troche pooszczedzac teraz bo ta netto do K10 .
A propos wielkie dzieki za skany netto 10 :kwiatek:

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
thx

Dzięki za netto zabieram się do szczególowego oglądania

Zaciekawiło mnie:
* portfelik sunset 6.90
* zel pod prysznic Orzech włoski - nie miałam jeszcze nic z tej serii - 5.90
* widze jakieś ładne kredki arabian glow
* chusteczki do higieny intymnej - miał je ktoś?

Tak apropo to mam ten srebrny pędzel do pudru co jest w netto za 9.90 i jest zaj*** Polecam każdemu i tą srebrna kosmetyczke z niebieską kokardką też mam..jest prześliczna

Pewnie jak dostane papierową wersje to jeszcze coś wypatrze
Ja mialam te chusteczki i polecam. Na pewno znowu sobie wezme 2-3 paczki - zeby tylko mi przyszly.

Cytat:
Napisane przez szczesliwa19 Pokaż wiadomość
Ja za to uwielbiam Always, mam już kolejną buteleczkę
Ja też. I jeszcze uwielbiam In Bloom - tez mam 2 buteleczke i na pewno nie bedzie to ostatnia.

Cytat:
Ja gorąco polecam zele pod prysznic,sa super fajnie pachną i super się pienią i sa tanie.
U mnie cala rodzinka używa. Kazdy ma swój ulubiony
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 10:29   #253
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
Dla mnie w kat to ten nowy Suumer Burst pachnie bardzo podobnie do Zing i nawet juz go planowałam kupic ale jak powachalam w COKU to mi sie wcale nie podobał, pachnial zupelnie inaczej i sie rozmyslilam.
Dla mnie też pachnie bardzo podobnie w katalogu a jak pachnie naprawdę to nie wiem:P
Stary 2007-07-03, 10:35   #254
emi26
Raczkowanie

no niby wychodzi taniej ale spojrzmy na to z innej strony te klapki z avonu maja material kolorowy pod stopa a paski sa przezroczyste a ja za 20 zl mam pod stopa gladkie i w kazdej chwili moge je pod kran wlozyc czy tez wytrzec szmatka a paseczki mam kolorowe takie swiecace no takie fajne i do czego zmierzam ze material szybko sie brudzi i nawet drze wiec one sa ladne dopoki sie w nich nie pochodzi prawda? chyba wiecie o co mi chodzi
troche namacilam ale pisalam szybko to co mam na mysli
pozdrawiam
emi26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 10:57   #255
nutka85
Wtajemniczenie

Ja tam Cię rozumiem:P

I też nie lubię kupować "w ciemno" butków
Nawet, jeśli to są najzwyklejsze klapki...

Albo ja jestem jakaś niewymiarowa, ale w większości japonek, jak wsadzę nogę tak "do końca" (hm...wiecie o co mi chodzi?) to palce mi wystają poza podeszwę
HeHe, a wcale nie mam dłuuugich palców
Więc nie wiem z czego to wynika

Dlatego wolę wszystko przymierzyć
A dzisiaj chyba wpadnę do COKu, to się przyjrzę tym nowym wodom...
Moze jeszcze cos fajnego wynajdę

i jeszcze jedno pyt: teraz w gorącej 5 jest żel pod prysznic, za 5,90 zł.
Czy to jest ten sam zel, który jest z katalogowych stron wyprzedazy, ten Celebrete czy coś w tym stylu?
Stary 2007-07-03, 10:58   #256
taka jedna
Zakorzenienie

Właśnie dostrałam kosmetyki z planet SPA które wygrałam wtedy w konkursie
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 11:13   #257
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:
A masz możliwość zrobienia fotek Golden, chcem sobie go wziąć bo w katalogu jest bardzo ładny a pozatym potpasował mi ten ze stylowego zestawu i już mam zrobiony zapas jej ale chciałabym jeszcze Golden

milagrosx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 11:18   #258
Ahtaga
Wtajemniczenie

DO posiadaczek kremu Retroactive lub osób zamierzających go kupić
Na biochemii został rozpracowany skład kremu na dzien i na noc i o to co moderatorki na ten temat napisaly:

Napisane przez Hexxana
W pierwszym kremie nie widze nic nadzwyczajnego,no i ta gliceryna na poczatku od razu....moze zapychac.Dosc wysoko w skladzie jest tez zawarty podrazniajacy konserwant(na czerwono).Skladniki ktore sa ciekawe umiescili na szarym koncu:wyciag z nasion slonecznika(antyoksydant) ,pantenol ma wlasciwosci lagodzace,hialuronian sodu odpowiada za wlasciwy poziom nawilzenia.

Jezeli chodzi o drugi krem to filtry sa niestabilne,pochodne polimerow,ktore daja "slizg"podczas aplikacji,susbtancje zapachowe a to,co ciekawe na samym koncu i w malej ilosci.

Napisane przez LV:

Potwierdzam co napisała Hex. Niestety, tego spodziewałam się po Avonie. W kremie są naprawdę ciekawe skłądniki, któe mogłyby zrobić z niego świetny krem p/zmarszczkowy, przeciwdziałąjący wolnym rodnikom. Ale te składniki sa na szarym końcu!! Pewnie jest ich tam tyle co kot napłakał, poniżej 1% A za same emolienty z konserwanatami płacić nie będę

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 12:01   #259
agnes188
Zakorzenienie

a ja wlasnie zaczelam uzywac wyszczuplajacego kremu antycellulitowego. uzylam go dwa razy i czuje jakaby skora juz byl gladsza bardzo mi sie podoba mam nadzieje ze efekty po 4 tygodniach uzywania beda niezłe)
agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 12:17   #260
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
DO posiadaczek kremu Retroactive lub osób zamierzających go kupić
Na biochemii został rozpracowany skład kremu na dzien i na noc i o to co moderatorki na ten temat napisaly:

Napisane przez Hexxana
W pierwszym kremie nie widze nic nadzwyczajnego,no i ta gliceryna na poczatku od razu....moze zapychac.Dosc wysoko w skladzie jest tez zawarty podrazniajacy konserwant(na czerwono).Skladniki ktore sa ciekawe umiescili na szarym koncu:wyciag z nasion slonecznika(antyoksydant) ,pantenol ma wlasciwosci lagodzace,hialuronian sodu odpowiada za wlasciwy poziom nawilzenia.

Jezeli chodzi o drugi krem to filtry sa niestabilne,pochodne polimerow,ktore daja "slizg"podczas aplikacji,susbtancje zapachowe a to,co ciekawe na samym koncu i w malej ilosci.

Napisane przez LV:

Potwierdzam co napisała Hex. Niestety, tego spodziewałam się po Avonie. W kremie są naprawdę ciekawe skłądniki, któe mogłyby zrobić z niego świetny krem p/zmarszczkowy, przeciwdziałąjący wolnym rodnikom. Ale te składniki sa na szarym końcu!! Pewnie jest ich tam tyle co kot napłakał, poniżej 1% A za same emolienty z konserwanatami płacić nie będę
właśnie, mam te kremiki, ale jeszcze nie używałam; warto by było każdy z kremów avonu dać do przeanalizowania do dziewczyn z wątku o skadach ale ile to roboty, ale przynajmniej by się wiedziało który z nich jest coś warty
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 12:38   #261
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta

No to faktycznie szkoda wydawac kase na te kremy.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 12:44   #262
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milagrosx Pokaż wiadomość
A masz możliwość zrobienia fotek Golden, chcem sobie go wziąć bo w katalogu jest bardzo ładny a pozatym potpasował mi ten ze stylowego zestawu i już mam zrobiony zapas jej ale chciałabym jeszcze Golden
Oto Golden---ladny, zloty kolor
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg golden 001.jpg (96,9 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg golden 002.jpg (85,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg golden 003.jpg (84,2 KB, 25 załadowań)

I'm not livin' to be a Mrs.

Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 12:57   #263
kasia2439
Zakorzenienie

a ja czekam na podgląd fakturki z II terminu 8 Ciekawe ile będzie braków ... oby wcale
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 13:01   #264
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część III

Witam.

Wczoraj składałm zamówienie na 2 kampanie 8.
Dzisiaj mam podgląd fakturki i tak:

z netto przyjdzie:
- Naprawcza odżywka granat jojoba
- separator

z netto nie przyjdzie:
- antyperspiracyjne chusteczki breathe
- maseczka miód i mleko

z internetowej dostanę tylko
- linijkę do listów

nie dostanę:
- surrender dla niego
Mój Tż będzie bardzo zawiedziony

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 13:08   #265
KassiaKonsultantka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Właśnie dostrałam kosmetyki z planet SPA które wygrałam wtedy w konkursie
Ja tez dzis dostalaM
KassiaKonsultantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 13:14   #266
kamilcia.Nowa
Raczkowanie

Jezeli w katalogu 09 dostane opust 20% a w 10 bede miec zamówienie za 160zł..wiec 15% to mi przyznaja ten 20% czy ten z danej kampanii?
kamilcia.Nowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 13:15   #267
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was jest Liderem w Avon?
A tak z ciekawości pytam...
Jeśli była gdzies o tym mowa to prosze o namiary bo niestety nie znalazłam.
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 13:17   #268
_Kasia23_
Wtajemniczenie

Jeśli w 09 wypracujesz sobie upust 20 % to w kat. 10 tez taki będziesz miała. oczywiscie jeśłi nie uzyskasz większego

Cytat:
Napisane przez kamilcia.Nowa Pokaż wiadomość
Jezeli w katalogu 09 dostane opust 20% a w 10 bede miec zamówienie za 160zł..wiec 15% to mi przyznaja ten 20% czy ten z danej kampanii?
_Kasia23_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 13:37   #269
Hosenka*
Zakorzenienie

dzwonił wlasnie kurier zaraz bedzie wygrany zestaw Planet Spa

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-03, 13:39   #270
kamilcia.Nowa
Raczkowanie

dziewczyny w Łodzi jaki jest dzień wysyłkowy??
kamilcia.Nowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości