Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 15:32   #511
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja tylko na chwilke, bo wczoraj dostalam maila, ze obrona w przyszlym tyg, wiec musze sie ostro wziac za powarzanie.

Ale jestem po wizycie brzuszkowej. Brzuszek urosl, dzis ma wielkosc jak na 30t0d, wiec super, bo ostatnio bylo 27t5d. Wazy 1680 g, wiec urosla! Jest super, nie trzeba sie martwic. Wszystko posprawdzala i jest git. Byle tak dalej.

Ok, wracam do nauki, dzieki za wszystkie kciuki
nie bede oryginalna jak napisze ze tak czułam, ze bedzie wszystko dobrze Bardzo sie cieszę Miłej nauki!
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 15:46   #512
daisy dot
Rozeznanie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
coś w tym jest. Moja bratowa po tygodniu sie poddała mówiąc że nie ma pokarmu. A okazało się że 3-4 razy dziennie przystawiała córę do piersi na 10 minut i oczekiwała że dziecko będzie najedzone Na moje sugestie ze przez pierwsze dni trzeba "poświęcić" trochę więcej czasu aby laktacja się rozkręciła popatrzyła na mnie spod byka.
o bosz jak czytam takie historie, to mi żal tych dzieci i tych kobiet i stwierdzam, że Szkoła Rodzenia powinna być obowiązkowa...

Co do snów, to mi się śniło dziś, że karmiłam piersią... kota... 15 minut jedną piersią i 15 minut drugą piersią... - tak mówiła położna na SR tylko dlaczego kota?!
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 15:54   #513
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Byłam z Tz na lodach
Tak mi się słabo zrobiło ze masakra jest tak duszno i nie ma czym oddychać ze juz wole w domu gnic
U nas za to dzisiaj dosyć chłodny i mocny wiatr wieje. Nawet okna nie da się otworzyć, bo straszny przeciąg...
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 15:54   #514
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Ale jestem po wizycie brzuszkowej. Brzuszek urosl, dzis ma wielkosc jak na 30t0d, wiec super, bo ostatnio bylo 27t5d. Wazy 1680 g, wiec urosla! Jest super, nie trzeba sie martwic. Wszystko posprawdzala i jest git. Byle tak dalej.

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
Boże straszny ten Twój sen.
Ale Ty się nie śmiej , moja znajoma usłyszała od swojego męża że On jej nie będzie utrzymywał po porodzie. Masakra , Takiemu to tylko
Z takim to bym się rozwiodła. Ale pewnie z dnia na dzień taki się nie stał więc widziały gały co brały.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:02   #515
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
Z takim to bym się rozwiodła. Ale pewnie z dnia na dzień taki się nie stał więc widziały gały co brały.
co prawda to prawda. nikt tak nagle się nei zmienia. Widocznie jej to odpowiada.
Stary 2014-06-19, 16:12   #516
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrycja19894 Pokaż wiadomość
A mi się przypomniał mój dzisiejszy sen Śniło mi się, ze moj Tz powiedział mi, ze max 2tyg po porodzie musze wrócić do pracy...a ja w śnie wielkie oczy, że dlaczego? A on.. no a za co będziesz żyć?? Ja się popłakałam, krzyczałam na niego, że to też jego dziecko , a on twardo, ze na dziecko on da kase ale mnie nie będzie utrzymywał Dobrze, ze to tylko sen
Mi się śniło, że trzymałam się za cycki i tryskałam mlekiem po ludziach i się śmiałam, że mam daleki zasięg.

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Wysyłam zdjęcie mojego wczorajszego wózka, a i zamówiłam mebelki zamówiłam, bo akurat takie jakie sobie zamówiłam(łóżeczko) nie mieli na stanie, a komoda jest na zamowienie) Najprawdopodobniej na poczatku lipca mam nadzieje ze juz bedą, miał szef sie postarać, aby to przyśpieszyć
bo czeka sie 3 tyg normalnie.
Zielone wózki łączmy się! Nie będę sama w tych tłumach szarych sierpniówkowych bolidów.

Butter za brzuszek!

Właśnie zżarłam wielki talerz spagetti
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:16   #517
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
ja wczoraj miałam spaghetti. Dzis też objadłam się obiadem - tak że się ruszać nie mogę. Miałam pieczone młode ziemniaczki z rozmarynem i roladki z kurczaka nadziewane śliwką i owijane boczkiem w sosie pieczarkowym.
Stary 2014-06-19, 16:18   #518
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość

Co do snów, to mi się śniło dziś, że karmiłam piersią... kota... 15 minut jedną piersią i 15 minut drugą piersią... - tak mówiła położna na SR tylko dlaczego kota?!
Nie no padłam
Cytat:

Cytat:
co prawda to prawda. nikt tak nagle się nei zmienia. Widocznie jej to odpowiada.
Ona myślałam , że jak się dziecko urodzi to On się zmieni , a tu d.....a jest jeszcze gorzej, tylko najbardziej szkoda mi maluszka w tym wszystkim

Cytat:
Mi się śniło, że trzymałam się za cycki i tryskałam mlekiem po ludziach i się śmiałam, że mam daleki zasięg.
daleki zasięg powiadasz, padłam

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:18   #519
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
hit hitów!
ja tak robie TŻ owi i go strasze uważaj bo tryśnie. i on ucieka bo mówi ze to okropne a mi oczywiscie nic nie leci
Stary 2014-06-19, 16:27   #520
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
hit hitów!
ja tak robie TŻ owi i go strasze uważaj bo tryśnie. i on ucieka bo mówi ze to okropne a mi oczywiscie nic nie leci
Mój jak karmiłam w 1 ciąży to chciał kiedyś podczas nocnych igraszek spróbować ale jednak zrezygnował
Stary 2014-06-19, 16:31   #521
AgnesD
Rozeznanie

Jestem po wizyciemala dalej okazala sie byc dziewczynka wszystko dobrze, serdyszko ok wazy ok 1700 - wielka nie bedzie, bo dzis juz 31+1 ale mi to nie przeszkadza Igor za to byl duzy 4070 wazyl

A I wstepnie umowilysmy sie na cc, tak mniej wiecej tydzien przed terminem porodu, wychidzi 13.08 ale TZ nie chce 13, ja nie chce 10 bo by miala urodziny w moje urodziny ani 8.08 bo mamy wtedy rocznice slubu ale 13 moze byc
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:41   #522
Optymistka26
Zadomowienie

Z bolu usnelam dopiero ok 3:30. Caly dzien kiepsko sie czuje, dopiero dochodze do siebie. Nie wychodzilam dzis z lozka choc mielismy jechac z wizyta do tesciow. Zapisalam sie na jutro do gina bo boje sie ze te skurcze i bole nie sa obojetne wobec mojej szyjki. Chce to jutro sprawdzic bo zaczynam panikowac ze robi mi sie rozwarcie. Nie chce jechac na IP bo sie boje ze beda dmuchac na zimne i zostawia mnie w szpitalu

Pisalyscie o ruchach: Dziecko lezy mi "na nietoperza" z pupa po prawej stronie. Nogi czuje w calym brzuchu a rece od broszki do wysokosci powyzej pepka. Z kazdej strony i pod pepkiem tez. Jak kopie w zebra ok ale jak jezdzi po nich jak po cymbalkach to nie jest przyjemne Kolejne ulubione miejsce to boksowanie broszki i pecherza oraz pepka.

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Pomimo tego że dużo leżę i naprawdę zaczęłam się oszczędzać ten ból w podbrzuszu który czuję od zeszłego tygodnia staje się codziennie coraz silniejszy, do tego stapnia że prawie nie mogę chodzić. Mówiłam o tym na wizycie i lekarz wszystko sprawdzał, twierdzi że taki widocznie mój urok.
Ja zaczynam myśleć ze za bardzo wychwalałam swoje dobre samopoczucie i teraz będę tak cierpieć do końca.
Ty poprostu zylas pelnia zycia a teraz musisz mocno zwolnic. Rozumiem twoj stan, ciezko tak z dnia na dzien wyluzowac i zmienic zycie ale jak jeszcze bardziej zwolnisz to powinno byc lepiej

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Nie macie najzieleńszego pojęcia jak mnie dziś wqrwiła Pani Ginekolog i do jakiego stopnia, że cała do tej pory "chodzę" z nerwów, ciśnienie miałam 180 na ileś tam z nerwów i się poryczałam
Mała jest BARDZO BARDZO nisko, stąd ciągnący i stawiający się brzuch. QUOTE]
Zmien gina, szkoda nerwow

Moze i moj brzuch sie tak stawia bo i sam brzuch i dziecko sa nissssssssko

Asix jak sie czujesz?Bol przeszedl??

Motylek ty hardcorze!! i bez ciazy to mega maraton a w 8 miesiacu to juz w ogole...Po cichu gratuluje i zazdroszcze tych eskapad i zakupow

Halinka to teraz juz chyba wszystko z ZUSem bedziesz zalatwiala i tyle. Nio ale dobrze wrednej babie ze firma nie wytrzymala bez ciebie i po tych chamowkach wzgledem ciebie sie zamyka

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Dobra laski, koniec żartów. Dzis poprzez cesarskie cięcie urodzila moja szwagierka. Dziecko wazy 5170 gram i mierzy 66cm!! A do tego miała byc dziewczynka a jest chłopiec ale najważniejsze że wszystko dobrze

Cytat:
Ale jestem po wizycie brzuszkowej. Brzuszek urosl, dzis ma wielkosc jak na 30t0d, wiec super, bo ostatnio bylo 27t5d. Wazy 1680 g, wiec urosla! Jest super, nie trzeba sie martwic. Wszystko posprawdzala i jest git. Byle tak dalej:
a teraz marsz do nauki
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;46941491]A po takim czyszczeniu octem to pralka potem nie pachnie za mocno?? Ostatnio czyściłam kabinę prysznicową i potem wietrzyliśmy pół dnia łazienkę, więc do pralki boję się wlewać :/
Nie myje lazienki ocetem bo smierdzi potem straaaasznie dlugo. Ale.. do pralki wlewam szklanke octu - tam gdzie proszek albo do bebna, nastawiam na 95 stopni i nie ma tego zapachu Odkaza i czysci - naturalnie, bez chemii.Robie tak min. raz na 1-2mce

Troszke octu dolewam tez do prania gdy boje sie ze bedzie farbowalo i tez nie smierdzi. Ale kranu wiecej octem metoda Perfekcyjnej Pani Domu (ocet na wate i na kran) nigdy wiecej nie zastosuje.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Jestem po wizyciemala dalej okazala sie byc dziewczynka wszystko dobrze, serdyszko ok wazy ok 1700 - wielka nie bedzie, bo dzis juz 31+1 ale mi to nie przeszkadza Igor za to byl duzy 4070 wazyl

A I wstepnie umowilysmy sie na cc, tak mniej wiecej tydzien przed terminem porodu, wychidzi 13.08 ale TZ nie chce 13, ja nie chce 10 bo by miala urodziny w moje urodziny ani 8.08 bo mamy wtedy rocznice slubu ale 13 moze byc
Ale macie rozterki z data
Cytat:
ja wczoraj miałam spaghetti. Dzis też objadłam się obiadem - tak że się ruszać nie mogę. Miałam pieczone młode ziemniaczki z rozmarynem i roladki z kurczaka nadziewane śliwką i owijane boczkiem w sosie pieczarkowym.
Adoptuj mnie na tydzien, tez chce takich pysznosci Kocham pieczone ziemniaki z rozmarynem mniam i te roladki...

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:46   #523
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Adoptuj mnie na tydzien, tez chce takich pysznosci Kocham pieczone ziemniaki z rozmarynem mniam i te roladki...
Zapraszam - zostało trochę
Stary 2014-06-19, 17:15   #524
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:

:
Buhaha

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 17:18   #525
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Zielone wózki łączmy się! Nie będę sama w tych tłumach szarych sierpniówkowych bolidów.

Butter za brzuszek!

właśnie jak go kupowałam, to sobie myślałam, że mnie dziewczyny wygonią z wątku bo nie szary, no ale ten kolor mnie po prostu nie kręci(mimo, ze wózki szare sa naprawdę super ) a zresztą dziewczyny chyba były u mnie w sklepie, bo ani jednego szarego wózka nie widziałam Wszystko wykupiły! A potem sobie przypomniałam, że przecież mam jeszcze halinkę wiec jak jesteśmy we dwie to nie damy sie wygonić!

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-19 o 17:20
Stary 2014-06-19, 17:22   #526
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
hit hitów!

Moj akurat lubi

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 17:48   #527
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Rano dzien zaczal sie stresem wiec postanowialm sobie pomoc i umilic dzien. Zjadlam 3 kawalki ciasta a potem przyszla paczka z Gemini.
Karton tak wielki ze az kurier mnie pocieszal ze ciezka nie jest

Mam 1 bluzke na ramiaczkach w ktorej ledwo sie mieszcze wiec musialam sobie cos kupic. Znalazlam cokolwiek w akcie desperacji (bylam w 1 sklepie tylko) ale kupilam i przezyje to cieplo ufff.
Tz przyjechal, pokazal mi moj samochod (fajny) i odprowadzil go do mechanika na sprawdzenie. Zrobilo sie milo.

Tz wrocil akurat gdy mama zdjela na chwile gorset szyjny. Drzwi byly zamkniete na klamke ale mial duzo siatek wiec mama poszla mu otworzyc. Potknela sie i poleciala na ziemie. Lomot byl taki ze krzyknelam z przerazenia i roztrzesiona zerwalam z lozka. Balam sie ze rozbila glowe albo cos, Tz wparowal myslac ze ja upadlam...ech Mama cala sie pobila i znowu ucierpiala jej szyja.
Poplakalam sie z tego stresu i tyle bylo mojego milego dnia. Wieczorem jeszcze zadzwonila siostra i tez miala zle wiesci

Poplakalam sie znow. Mam juz dosc, nie daje sobie rady z taka iloscia problemow Oczywiscie ze stresu brzuch mi automatycznie stwardnial i boli nawet teraz. Wypilam herbatke z melisy,wzelam nospe i zjadlam czekolady ale i tak nie jest dobrze.
Myslalam ze wykorzystalam juz caly limit nieszczec na nastepne pol roku ale nie...
Boje sie ze to wszystko zaszkodzi dziecku
Czemu to sie dzieje ekurat gdy jestem w ciazy z zagrazeniem przedwczesnego porodu?!??! Potrzebuje spokoju buuuuuuuuuu
nie no, ja nie wytrzymam...ile można? Zawsze miałaś takiego pecha..? ale jak juz któraś pisała - los się obróci i będzie dobrze, wytrzymaj jeszcze trochę

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny

Wczoraj późnym wieczorem lekarz przyjął mnie w związku z bólami brzucha podobnymi jak te przed okresem. Zbadał mnie i wszystko wychodziło, że jest OK. Szyjka delikatnie skrócona, ale jak na ten czas ciąży to może tak być. Mały ma 2060g .
Lekarz jednak wypisał mi skierowanie do szpitala i powiedział, że on by się zastanowił nad pojechaniem. Ale skoro wg badań wyszło, że jest OK to postanowiłam nie jechać..
Dziś póki co boli bardzo delikatnie, będę się obserwować i oszczędzać (z tym to ja mam ogólnie problem) i zobaczę co dalej. W razie bólu mam brać 3 razy po 1 Nospie na dobę.

Potem nadrobię, bo jestem ciekawa co tam u Was .

Miłego dnia
no spory już jest!! a Ty się obserwuj i w razie co wiesz co masz robić a na razie bez paniki, skoro wszystko jest ok to nie ma co się martwić na zapas

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Dobra laski, koniec żartów. Dzis poprzez cesarskie cięcie urodzila moja szwagierka. Dziecko wazy 5170 gram i mierzy 66cm!! A do tego miała byc dziewczynka a jest chłopiec ale najważniejsze że wszystko dobrze
Nie wierzę!! to takie nierealne jak na te czasy żeby aż tyle pomyłek...
Cytat:
Dziewczyny, ja tylko na chwilke, bo wczoraj dostalam maila, ze obrona w przyszlym tyg, wiec musze sie ostro wziac za powarzanie.

brawo dla małej!! no to teraz możesz odetchnąć z ulgą i się spokojnie uczyć

Cytat:

Butter za brzuszek!

ja mam czerwony...chyba jako jedyna

dziś dużo dobrych wieści od Was dziewczyny! i bardzo dobrze, oby jak najwięcej dobrych wiadomości.

ja już sobie odpoczywam i zamierzam troszkę wcześniej iść spać mam nadzieję, że mi się to uda.

ja też mam problem z depilacją...chyba mało kto ma niewrażliwą skórę tamtych okolic...ale myśle, że naszych lekarzy raczej mało interesuje nasza "fryzura" nie takie rzeczy widza na co dzień..myślicie że takie babeczki po 40-50-tce to się depilują? Ja wątpię a przecież też chodzą na badania..więc nic w tym dziwnego.

miłego popołudnia, u Was też ładna pogoda? U mnie fajnie, nie za ciepło nie za zimno...oj oszczędza nas pogoda w tym roku mam nadzieje że jak najdłużej

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

aaaa i witam się w 33tc!
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 17:50   #528
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość

ja też mam problem z depilacją...chyba mało kto ma niewrażliwą skórę tamtych okolic...ale myśle, że naszych lekarzy raczej mało interesuje nasza "fryzura" nie takie rzeczy widza na co dzień..myślicie że takie babeczki po 40-50-tce to się depilują? Ja wątpię a przecież też chodzą na badania..więc nic w tym dziwnego.

miłego popołudnia, u Was też ładna pogoda? U mnie fajnie, nie za ciepło nie za zimno...oj oszczędza nas pogoda w tym roku mam nadzieje że jak najdłużej
oj mi już się ciężko dokładnie zdepilowac
pewnie przed samym porodem będzie jeszcze gorzej ale damy rade

u mnie strasznie gorąco wiec jestem nie zywa

za 33tc

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 18:00   #529
zVenus
Zakorzenienie

wiecie, że 2 kolejne lipcóweczki się rozpakowały??
jedna wczoraj druga dzisiaj
ale mają dziewczyny tempo
ciekawe kiedy nasza kolej nadejdzie, u nich na tym etapie to juz chyba ze dwie urodziły
Stary 2014-06-19, 18:02   #530
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Mój jak karmiłam w 1 ciąży to chciał kiedyś podczas nocnych igraszek spróbować ale jednak zrezygnował
Moj jakiś czas temu właśnie przez przypadek spróbował tego co wycieka z piersi i teraz ostrożnie do nich podchodzi. Chyba nie zagustował w takich smakach

Cytat:
Nie myje lazienki ocetem bo smierdzi potem straaaasznie dlugo. Ale.. do pralki wlewam szklanke octu - tam gdzie proszek albo do bebna, nastawiam na 95 stopni i nie ma tego zapachu Odkaza i czysci - naturalnie, bez chemii.Robie tak min. raz na 1-2mce

Troszke octu dolewam tez do prania gdy boje sie ze bedzie farbowalo i tez nie smierdzi. Ale kranu wiecej octem metoda Perfekcyjnej Pani Domu (ocet na wate i na kran) nigdy wiecej nie zastosuje.
To jutro chyba zapodam to pranie z octem, skoro tak nie śmierdzi. A w łazience ostatnio octem czyściłam kabinę, bo nie mogę na te szyby z kamieniem patrzeć. Może któraś by coś poleciła do czyszczenia kabin????

Cytat:
właśnie jak go kupowałam, to sobie myślałam, że mnie dziewczyny wygonią z wątku bo nie szary, no ale ten kolor mnie po prostu nie kręci(mimo, ze wózki szare sa naprawdę super ) a zresztą dziewczyny chyba były u mnie w sklepie, bo ani jednego szarego wózka nie widziałam Wszystko wykupiły! A potem sobie przypomniałam, że przecież mam jeszcze halinkę wiec jak jesteśmy we dwie to nie damy sie wygonić!
Ja też nie mam szarego, ale za to kocyk z biedronki. A nawet dwa, bo teściowa też kupiła

Cytat:

ja mam czerwony...chyba jako jedyna

aaaa i witam się w 33tc!
Ja też mam czerwony, więc jesteśmy już dwie
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 18:08   #531
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
nie no, ja nie wytrzymam...ile można? Zawsze miałaś takiego pecha..? ale jak juz któraś pisała - los się obróci i będzie dobrze, wytrzymaj jeszcze trochę

[/COLOR]aaaa i witam się w 33tc!
Nie Mialam sporo dziwnych przypadkow w zyciu ale to co sie teraz dzieje to przekracza moje wszystkie normy i ilosciowo i jakosciowo. Normy sa przekroczone wielokrotnie i nawet ja juz mam dosc

Na poprawe humoru zamowilismy 2 pizze. Mam nadzieje ze bedzie jadalna bo wybralam dziwne skladniki Golabki poczekaja na jutro.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 18:10   #532
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe kiedy nasza kolej nadejdzie, u nich na tym etapie to juz chyba ze dwie urodziły
właśnie przed chwila sprawdziłam

zazdroszczę tez bym chciała juz swoje serduszko tulic

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 18:17   #533
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Nie Mialam sporo dziwnych przypadkow w zyciu ale to co sie teraz dzieje to przekracza moje wszystkie normy i ilosciowo i jakosciowo. Normy sa przekroczone wielokrotnie i nawet ja juz mam dosc

Na poprawe humoru zamowilismy 2 pizze. Mam nadzieje ze bedzie jadalna bo wybralam dziwne skladniki Golabki poczekaja na jutro.
współczuję, na prawdę. Ja jestem dość słabej psychiki, choć na zewnątrz zawsze wszystko ok i jestem twarda jak skała to w środku sie rozsypuję jak coś się dzieje. Mam nadzieję, że Ty jesteś właśnie w środku silniejsza i nie przeżywasz wszystkiego zbyt mocno!! Dzidzi na pewno nic nie grozi ale dla samej siebie powinnaś trochę ochłonąć...może pizza poprawi nastrój
Tż do kiedy zostaje? Do niedzieli? Niech robi za Ciebie i dla Ciebie wszytsko przez te kilka dni, to na pewno odpoczniesz psychicznie

Cytat:
właśnie przed chwila sprawdziłam

zazdroszczę tez bym chciała juz swoje serduszko tulic
daj jej jeszcze ze 3-4 tygodnie wtedy ją przytulisz...
Stary 2014-06-19, 18:39   #534
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
najważniejsze, ze teraz już spokojnie moga rodzić
chociaz ja mam nadzieję ze jednak co najwyżej z tydzień przed porodem urodzę, jak to to tak
podejżewam, ze zanim pierwsza z nas urodzi to tam już wszystkie będą po
Matko już zostało mi tylko 48 dni do porodu...

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-19 o 18:41
Stary 2014-06-19, 18:44   #535
kro0pka
Raczkowanie

White Cafe masakra z tym "malenstwem" dziwne, ze lekarze nic o tym nie wiedzieli :/ ale cale szczescie ze wszystko sie dobrze skonczylo

Zazdroszcze Wam ze macie swoich Tz kolo siebie moj jest ode mnie 1300 km wraca na koncu sierpnia lub pocz wrzesnia nawet sie nie kontaktujemy zbytnio bo po prostu nie ma czasu. Za to ja padam z nud. Bylam dzisiaj chwile u rodziny, a tak to leze caly czas.. w zeszlym tyg zrobilam duzy rozkrok i chyba sobie cos naderwalam, dzisiaj mnie boli tak, ze ledwo chodze..
W ogole nie mam zadnej formy, kupilam komode wzielam sie za jej mycie wczoraj i az mnie zeslabilo a puls mialam chyba ze 140 chcialabym juz rodzic ! Jestem gotowa a co ma byc to bedzie tak wiem teraz tak mowie a jak przyjdzie co do czego to panika bedzie gora
Stary 2014-06-19, 18:44   #536
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
chociaz ja mam nadzieję ze jednak co najwyżej z tydzień przed porodem urodzę, jak to to tak
a mi 56dni do terminu...ja chciałabym tak kilka dni wcześniej urodzić...no nawet do 2 tygodni wcześniej, ale teraz...brrr jeszcze nie! To dopiero 33tc. Mam nadzieję, że dotrwam
Stary 2014-06-19, 18:45   #537
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie 46 !

Nasze szczescie
Stary 2014-06-19, 18:46   #538
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość
White Cafe masakra z tym "malenstwem" dziwne, ze lekarze nic o tym nie wiedzieli :/ ale cale szczescie ze wszystko sie dobrze skonczylo

Zazdroszcze Wam ze macie swoich Tz kolo siebie moj jest ode mnie 1300 km wraca na koncu sierpnia lub pocz wrzesnia nawet sie nie kontaktujemy zbytnio bo po prostu nie ma czasu. Za to ja padam z nud. Bylam dzisiaj chwile u rodziny, a tak to leze caly czas.. w zeszlym tyg zrobilam duzy rozkrok i chyba sobie cos naderwalam, dzisiaj mnie boli tak, ze ledwo chodze..
W ogole nie mam zadnej formy, kupilam komode wzielam sie za jej mycie wczoraj i az mnie zeslabilo a puls mialam chyba ze 140 chcialabym juz rodzic ! Jestem gotowa a co ma byc to bedzie tak wiem teraz tak mowie a jak przyjdzie co do czego to panika bedzie gora
a masz wskazania żeby leżeć? czy z nudów leżysz? bo ja też leże ale szlag mnie chce trafić na miejscu!
Stary 2014-06-19, 18:50   #539
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie 46 !
Mnie 40

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 18:50   #540
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kro0pka Pokaż wiadomość

wiem co czujesz. Bez tz jest ciężko ale dasz rade
Ja też to przeżyłam byłam w ciąży a mieszkałam jeszcze w Polsce a Tz był 1200 km ode mnie, jak poronilam tez go nie było ale cóż takie bywa życie czasem trzeba zacisnąć zeby
Jeszcze trochę i Tz wróci

Chyba większość z nas chciałaby juz urodzić

Nasze szczescie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości