|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
) dlatego prosilibyśmy o pieniądze... Na razie wszyscy zrozumieli, choć wiem że na 100% ktoś się wybije. Może i dobrze ), więc doskonale Cię rozumiem. Trzeba więc tłumaczyć sposobem ![]() Cytat:
Ja chyba wolałabym przekazać je zaufanym sąsiadom... ![]() Zaproszenia raczej z drukarni na moje oko. Piękne! ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2912 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28
Cytat:
U nas w regionie bardzo długo tradycją było roznoszenie wódki przez ojca Pana Młodego i do tej pory na wielu weselach tak jest. Ja tam wolę zrzucić ten obowiązek na obsługę
|
|
|
#2913 |
|
Rozeznanie
|
ostanie urodzinki panieńskie
|
|
|
|
#2914 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
co do obiwązków świadków w moich rejonach , tzn nie wiem cyz moge tak to nazwac bo jestem spod Warszawy wiec ronie bywa, ale u mnie przyjelo sie tak: -świadkowa ma prze******ne wlasciwie to jednorazowa praca na ponad etat za darmo hehhe; (byłam świadkową wiec wiem, nie pierwsyz raz, a ostatni raz rok temu) otóż: świadkowa jest do dyspozycji PM non stop, oprcz tego ze organizuje panieński i wsyztskiego pilnuje to w dzien ślubu powiedzmy od 12:00 (w zaleznosci kto o ktorej godz ma slub) począwszy od pilnowania zeby cos zjadła o tej godz, po ubieranie i pomaganie, trzymanie, trenu/sukienki/bukietu/ w torebce świadkowej mieści się wielka wakacyjna waliza -świadek głównie lata za Panem Młodym, ale ma troszke mneij latania jest odpowiedzialny za koperty, zebiranie ludzi na sale (czyli np jezeli jest dedykowana piosenka, podziekowania dla rodzicow, tort czy jakis konkurs albo cokolwiek ze maja byc wszysyc na sali, niektorzy ludzi sa na ogrodzie, w bufecie albo na tarasie to świadek ma obiwązek ich wsyztskich powiadomic); świadek tez zachęca do picia i z góry widzi czy kazdy ma pelny kieliszek (tzn pomaga mu kapela, bo mowi kiedy co i jak, ale świadek wstaje podnosi kieliszek i w tym momencie nadlatuja kelnerzy i kazdemu nalewaja zeby bylo pelno -jezeli wódki nie ma na stole, wiadomo jak jest to ktos przy stole zawsze zaopiekuje sie jak ktos ma pusty kielich ) również zosatje do konca wesela; juz nie za abrdzo pamietam co wiecejDostalam 6+ od dziewczyn ktorych bylam świadkową, oczekuje takiego samego zadowolenia ze świadkowej jaką ja byłam. starałam sie jak moglam. zapewne wiele z was powie ze przesadzam i ze świadkowa powinna sie bawic, pic i byc zwyklym gosciem itp itd.. ok, wedlug mnie zwyklym gosciem i tak nie jest i nie bedzie/ bo podspiusje sie wlasnym anzwiskiem przy akcie malzenstwa ło masz, ale nabazgrałam ciekawa jestem jak u was jest? ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- sto laaaaaaaaaaaaaaat sto laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat wsyztskiego najlepszego p.s ja tez bede miec ostatnie panieńskie urodziny w lipcu
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
TysiaBB1989 Wszystkiego najlepszego!
bardoja Dzięki za info!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6 Edytowane przez Konkardia Czas edycji: 2014-06-19 o 16:51 |
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
bardorja u nas jest dokładnie tak samo. Dlatego prosząc kogoś na świadka bierze sie kogoś do kogo ma sie zaufanie, kogos kto chce nam pomagać w tym dniu itp.
Świadkowa jest od poczatku przygotowan do konca wesela. Pomaga pakowac rozoscic wszystko,... jest prawa reka PM. U nas bycie świadkową to zaszczyt nawet jesli nie wiele sie wybawi.. świadek to samo, dla niego roznoszenie wódki to zaszczyt. Godził się na to przy zostaniu nim. U nas nikt nie pomysli zeby obsłudze dać wódke bo przec iez od tego jest świadek ![]() ja byłam świadkową i super wspominam to, że mogłam pomagać kuzynce we wszystkim w ten dzien, Poprosiła mnie o to, ,zebym to ja była główno dowodzącą całym weselem, bo w gruncie rzeczy tak to wyglada. |
|
|
|
#2918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2919 |
|
Raczkowanie
|
czy któraś z was zamawia kieliszki z grawerem z allegro od tego alegrowicza? http://allegro.pl/kieliszki-prezent-...285386554.html
|
|
|
|
#2920 |
|
Winter is coming
|
Ja od świadków oczekuję tylko podpisu i nakażę im się dobrze bawić
I poproszę o pomoc przy odbieraniu prezentów, a potem niech sobie robią co chcą. Ale co region i PM to inaczej, nie ma się co spierać
|
#2921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Plus jeszcze żeby mi ładnie tren rozłożyły przed wejściem do sali ślubów A żeby świadkowe nie czuły się zbytnio obciążone "pilnowaniem mnie", poproszę moją serdeczną przyjaciółkę, żeby zwróciła mi uwagę, jeśli makijaż albo fryzura będzie wymagała poprawek. Wrzuciłam do klubu zdjęcia moich jasnych butów z Deichmanna, są cudowne, ale jednak pójdą do oddania, bo obcierają mi jedną stopę |
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam się dziewczyny po 2 tygodniach nieobecności!
![]() Ze ślubnych rzeczy nie załatwiliśmy prawie nic no i miałam przymiarkę może jutro uda mi się wrzucić wam jakąś fotkę ![]() W dodatku jesteśmy w czarnej duupie z zapraszaniem, rozdaliśmy dopiero chyba 6 czy 7, zostało jeszcze 78-79 ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za TŻ ![]() Bachara gratuluję obrączek, takie "na bogato" ![]() no_doubt bolerko nr 2 Oluska co się stało??? edit: doczytałam... bardzo bardzo duże wyrazy współczucia.. Cytat:
Vel gratki za ostatnią zmianę kodu! ![]() Tysia najlepsze życzenia!
Edytowane przez Lemon_Drop Czas edycji: 2014-06-19 o 20:06 |
||
|
|
|
#2923 |
|
Wtajemniczenie
|
Anesteshia
może jednak się rozchodzą? Mnie TŻ kupił buty z deichmanna troszkę przyciasne (dopiero po kilkugodzinnym chodzeniu okazało się że są ciut wąskie na moją nogę), a po dwóch takich przechodzeniach są idealane
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() któraś dziewczyna pytała o piosenkę na 1 taniec my mamy wet wet wet love is all around tysia 100 lat i wymarzonego ślubu i kochającego TŻ |
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Jestem załamana |
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałaś je na bosą stopę, tak? może spróbuj z tym sprayem kiwi foot silk ?
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny okres mi przyszedł dzień przed, mimo mega stresów, teraz wychodzi na to że dostane na 2 dni przed ślubem..
słyszała któraś o tym że wit c przesuwa okres? nie wyobrażam sobie zmiany tampona w sukni, gdy ciężko bede miała dostać się tam..
|
#2928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kate, ale kicha! Może możesz je jakoś reklamować? Bo to aż dziwne, żeby były aż tak niewygodne... |
|
|
|
|
#2929 |
|
Zadomowienie
|
nacytowałam się i mi wcieło;P
Ani by mi przez myśl nie przeszło , że kelnerzy mogą być pijani lub kraść alkohol . Na szczęście wybrałam taki lokal w którym nie muszę mieć takich obaw:P Świadkowa- myślę tak samo jak velika i dotka. Niedawno poprosiłam przyjaciółkę o to bo zwyczajnie nie potrzebuje zajmować głowy osobom trzecim moim weselem . Potrzebuje jej w kościele by mi pomogła i przy życzeniach . Na weselu będą sami najbliżsi więc jak będę potrzebowała pomocy to myślę że nie będzie to problem dla nikogo:P A pozatym no przecież skoro na codzień radzę sobie bez osób trzecich to może i tego dnia nie zginę :P To tylko kawałek sukni więcej .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam problem z @. po odstawieniu tabletek cały czas miałam nieregularne cykle po 50-60 dni, teraz od dwóch cykli mi się ustabilizowało - akurat są po 30 dni i AKURAT wypada mi okres dzień przed ślubem
masakra... mam nadzieję, że przez stres mi się przesunie...
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będę trzymać kciuki.
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że też się przesunie nawet nie chodzi o krwawienie, ale najgorzej, że ja naprawdę jestem zołzą podczas okresu nie chcę się wydzierać na pana młodego i gości
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli te buty będą mnie obcierać to chyba już nie ma dla mnie ratunku i pójdę na bosko
|
||
|
|
|
#2935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
jak sie teściu dowiedział ( lubi sobie załyczyć ) to " jaak to? dlaczego? to ojcowie mają nosić!" , a tu zonk, nie będzie wódeczki pod pachą, kelner będzie sie tym zajmował i bardziej ufam kelnerowi, niż jemu ![]() sto lat! ![]() ja byłam świadkową i nie uważam że było prze☠☠☠ane fajnie było. to pomaganie sprawiało mi radość, ale znowu bez przesady, aż taka zalatana nie byłam. głównym moim obowiązkiem było pomaganie PMce z ubiorem, dbaniem o to żeby ludzie się bawili, i bawienie sie razem z nimi ![]() fakt faktem - piłam mało, więc byłam trzeźwa w podobieństwie do innych, ale sama tak chciałam - miałam pilnować ludzi żeby się bawili, więc nie chciałam bełkotać do nich po pijaku a wybawiłam się i tak za wszystkie czasy Cytat:
|
|
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słyszałam nigdy o takim przypadku Ijaa, ty się nie śmiej! dziś tż posprzątał w kuchni, pomalował sypialnię - a ja i tak się go czepiam akurat mam okres, więc on już wie, że lepiej mnie nie drażnić biedny jest
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
problem jest taki, że mam bardzo niewymiarowe stopy. I wszystkie baleriny dobre na długość są za szerokie, a dobre na szerokość za małe. Najlepiej czuję się w tenisówkach bo mogę je mocniej związać i nie spadają i ze stóp... ale ta opcja nie jest najlepsza :/
|
|
|
|
#2939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas wódkę kelnerki, ale pierwsze stoją na stołach chyba. Zaprosiliśmy trochę osób, jeden kolega potwierdził i koleżanka - od razu. Ciężarna siostra tż "my nie potwierdzimy ale musicie nam zaklepać 2 miejsca i tak". Byłabym wyrozumiała, gdybym usłyszała:"na pewno będziemy, chyba że będę w szpitalu". A tak dla mnie było to mega chamskie i powiedziałam że mają do połowy sierpnia potwierdzić. Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to też ma swój urok!!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

) dlatego prosilibyśmy o pieniądze... Na razie wszyscy zrozumieli, choć wiem że na 100% ktoś się wybije. Może i dobrze
), więc doskonale Cię rozumiem. Trzeba więc tłumaczyć sposobem
Ja chyba wolałabym przekazać je zaufanym sąsiadom... 

26.07.2014
) również zosatje do konca wesela; juz nie za abrdzo pamietam co wiecej

no i miałam przymiarkę