Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 16:15   #2911
Konkardia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. W zaproszeniach na prośbę tż mamy wierszyk o tym, żeby prezent zmieścił się w kopercie (pieniądze baardzo przydadzą się nam na mieszkanie) i tu pojawia się delikatna kwestia. Już kilka osób po tym jak otrzymało zaproszenia mówiło coś w stylu "mam już upatrzony dla was super serwis/ zestaw filiżanek/pościel itp. Powiedzcie mi jak powinnam się zachować? Bo zostawiałam to bez komentarza.. jakoś głupio było mi mówić "ale wyraźnie prosimy o pieniądze".
Myślę, że należy jednak mówić wprost, że liczycie na pieniądze. Ja mówię, że wesele jest w moim rodzinnym mieście, a mieszkamy sporo kilometrów od niego, nie mamy auta, więc trzeba by kogoś zaangażować do przewiezienia wszystkich prezentów, a to dodatkowy kłopot. Do tego mieszkamy w małej kawalerce i nam się już tam nic więcej nie zmieści (serio ) dlatego prosilibyśmy o pieniądze... Na razie wszyscy zrozumieli, choć wiem że na 100% ktoś się wybije. Może i dobrze Wiem, że to nie jest to dla Ciebie zbyt komfortowa sytuacja, sama jestem osobą raczej mało asertywną (chyba, że mnie coś maksymalnie wyprowadzi z równowagi ), więc doskonale Cię rozumiem. Trzeba więc tłumaczyć sposobem

Cytat:
Napisane przez re_nata Pokaż wiadomość
też nie wiemy co zrobić z prezentami i kopertami które dostaniemy, pewnie podwieziemy do domu narzeczonego bo mieszka blisko naszej sali.
Też nie wiem co z tym fantem zrobić, ale na pewno nie zawieziemy pieniędzy do domu. Ostatnio czytałam wiadomość, że para młoda mocno się rozczarowała, jak się okazało że z domu ich rodziców (czy ich, nie pamiętam) w noc wesela skradziono wszystkie pieniądze... Ja chyba wolałabym przekazać je zaufanym sąsiadom...

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
cudne winietki
sama robilas czy z drukarni?
Zaproszenia raczej z drukarni na moje oko. Piękne!

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Zamawiałam na allegro, ale mam zamiar w podobnym stylu zrobić numery stołów, menu i koszyczki sos
Też taką robotę sobie wymyśliłam!

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
u nas jest taki zwyczaj ze swiadek zajmuje sie wodka. to nie jest obciazanie nikogo tylko tradycja - a swiadek zgadzajac sie wie jakie ma obowiazki. kazdy ma inne podejscie. przegadywac sie nie ma sensu.
Co prawda ja nie do końca wiem jakie są obowiązki świadków w naszym regionie, ale też mi się obiło o uszy, że czasem to świadek rozlewa wódkę. Co region, to obyczaj. Jak z godziną
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:38   #2912
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887
Dot.: Mamy już pierwsze mężatki, reszta pakuje panieńskie manatki! PM 2014, cz. 28

Cytat:
minely takie czasy ;p ? kurcze to ja zyje chyba w rownoleglym wszechswiecie w otoczeniu palantow ktorzy pracy nie szanuja.
palcy mi braknie na przytaczanie opowiesci o nie szanowaniu pracy.
nawet u mnie w firmie jest pelno takich osob np. ochrona pracujaca za 5 zl na h.

nie dalej jak 2 dni temu kolezanka mowila mi ze na jej weselu kelnerzy byli podpici. nota bene jedna z najlepszych restauracji w mojej okolicy ;p wiec to nie jest tak ze to nie te czasy. ludzie sa tacy sami
zwrocila uwage menagerowi - opuscil im cos 800 zl.

u mojej kuzynki byla podobna akcja - po weselu nie zostalo nic wodki. pozniej sie okazalo ze kelnerzy pobrali sobie. bo sie chwalili koledze ktory znal PM

u nas jest taki zwyczaj ze swiadek zajmuje sie wodka. to nie jest obciazanie nikogo tylko tradycja - a swiadek zgadzajac sie wie jakie ma obowiazki.
kazdy ma inne podejscie. przegadywac sie nie ma sensu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To jasne, że nie ma sensu się przegadywać, bo do każdej kwestii każdy może mieć inne podejście U nas w regionie bardzo długo tradycją było roznoszenie wódki przez ojca Pana Młodego i do tej pory na wielu weselach tak jest. Ja tam wolę zrzucić ten obowiązek na obsługę
Stary 2014-06-19, 16:39   #2913
TysiaBB1989
Rozeznanie

ostanie urodzinki panieńskie
Stary 2014-06-19, 16:46   #2914
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

to zaproszenia, postanowiłam się pochwalić, bo wszystkim się bardzo podobają i myślą, że bardzo drogie (a nie były takie drogie) bo to ręczna robota
Zamawiałam na allegro, ale mam zamiar w podobnym stylu zrobić numery stołów, menu i koszyczki sos
sorki ale sa piekne!!!

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Też taką robotę sobie wymyśliłam!

Co prawda ja nie do końca wiem jakie są obowiązki świadków w naszym regionie, ale też mi się obiło o uszy, że czasem to świadek rozlewa wódkę. Co region, to obyczaj. Jak z godziną
my sami robilismy zaproszenia i winietki tez sami bedziemy robic, mamy taki p[rogram ORGANIZER ŚLUBNY i tam jest opcja drukuj winietki i sobie robisz i przekształcasz sama

co do obiwązków świadków
w moich rejonach , tzn nie wiem cyz moge tak to nazwac bo jestem spod Warszawy wiec ronie bywa, ale u mnie przyjelo sie tak:
-świadkowa ma prze******ne wlasciwie to jednorazowa praca na ponad etat za darmo hehhe; (byłam świadkową wiec wiem, nie pierwsyz raz, a ostatni raz rok temu) otóż: świadkowa jest do dyspozycji PM non stop, oprcz tego ze organizuje panieński i wsyztskiego pilnuje to w dzien ślubu powiedzmy od 12:00 (w zaleznosci kto o ktorej godz ma slub) począwszy od pilnowania zeby cos zjadła o tej godz, po ubieranie i pomaganie, trzymanie, trenu/sukienki/bukietu/ w torebce świadkowej mieści się wielka wakacyjna waliza (trzeba byc na wsyztsko przygotowanym) ja na szczescie mialam mnóstwo rzeczy w samochodzie swoim pod salą, świadkowa musi dbac zeby PM caly czas pieknie wygladala- glownie chodzi o uklad sukni, w razie czego chusteczki i tictac'i miec ze soba (hahah ja podawalam w kosciele z reki do reki przed koncem, zeby mieli swiezy oddech na skladanie zyczen) jeju ale sie rozpisalam. w kazdym razie trzeba biegac za PMką, na zyczeniach trzymalam welon bo byl duzy wiatr, potem go zdjelysmy i latalam z kwiatami do auta wraz z kierwocą-koperty zbierał swiadek; na weselu do łazienki zawsze z PM- trzeba suknie trzymac, poprawiać wsyztsko w razie co, wlasciwie to usiadłam i zaczelam pic dopiero ok 3 nad ranem, a z wesela wyszlam wraz z NOWOŻEŃCAMI ok8 rano. a na 16:00 poprawiny... masakra
-świadek głównie lata za Panem Młodym, ale ma troszke mneij latania
jest odpowiedzialny za koperty, zebiranie ludzi na sale (czyli np jezeli jest dedykowana piosenka, podziekowania dla rodzicow, tort czy jakis konkurs albo cokolwiek ze maja byc wszysyc na sali, niektorzy ludzi sa na ogrodzie, w bufecie albo na tarasie to świadek ma obiwązek ich wsyztskich powiadomic); świadek tez zachęca do picia i z góry widzi czy kazdy ma pelny kieliszek (tzn pomaga mu kapela, bo mowi kiedy co i jak, ale świadek wstaje podnosi kieliszek i w tym momencie nadlatuja kelnerzy i kazdemu nalewaja zeby bylo pelno -jezeli wódki nie ma na stole, wiadomo jak jest to ktos przy stole zawsze zaopiekuje sie jak ktos ma pusty kielich ) również zosatje do konca wesela; juz nie za abrdzo pamietam co wiecej

Dostalam 6+ od dziewczyn ktorych bylam świadkową, oczekuje takiego samego zadowolenia ze świadkowej jaką ja byłam. starałam sie jak moglam.
zapewne wiele z was powie ze przesadzam i ze świadkowa powinna sie bawic, pic i byc zwyklym gosciem itp itd.. ok, wedlug mnie zwyklym gosciem i tak nie jest i nie bedzie/ bo podspiusje sie wlasnym anzwiskiem przy akcie malzenstwa jako jedyna baba procz PM; poza tym w mojej rodzinie od świadków nie oczekuje sie prezentów heh no tak, prezentem jest właśnie pomoc i praca na slubie i weselu, ale jezeli mają gest to zawsze coś skrobną lub dadzą prezent. Oosobiscie dawałam zawsze jakas kase.
ło masz, ale nabazgrałam
ciekawa jestem jak u was jest?

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
: pijemy:
sto laaaaaaaaaaaaaaat sto laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat
wsyztskiego najlepszego

p.s ja tez bede miec ostatnie panieńskie urodziny w lipcu

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 16:48   #2915
Konkardia
Wtajemniczenie

TysiaBB1989 Wszystkiego najlepszego!

bardoja Dzięki za info!

Edytowane przez Konkardia
Czas edycji: 2014-06-19 o 16:51
Stary 2014-06-19, 16:52   #2916
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Pewnie, że się podpisywać Tu nawet nie chodzi o "podpiszę się, niech widzą ile daję", ale o frajdę z czytania pocztówek
Siostrze tż daliśmy kasę z pocztówką i gadała że ktoś jej to dał bez sensu (nie podpisaliśmy). Miło się tego słuchało...

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 17:13   #2917
misia880
Zakorzenienie

bardorja u nas jest dokładnie tak samo. Dlatego prosząc kogoś na świadka bierze sie kogoś do kogo ma sie zaufanie, kogos kto chce nam pomagać w tym dniu itp.
Świadkowa jest od poczatku przygotowan do konca wesela. Pomaga pakowac rozoscic wszystko,... jest prawa reka PM. U nas bycie świadkową to zaszczyt nawet jesli nie wiele sie wybawi..
świadek to samo, dla niego roznoszenie wódki to zaszczyt. Godził się na to przy zostaniu nim. U nas nikt nie pomysli zeby obsłudze dać wódke bo przec iez od tego jest świadek

ja byłam świadkową i super wspominam to, że mogłam pomagać kuzynce we wszystkim w ten dzien, Poprosiła mnie o to, ,zebym to ja była główno dowodzącą całym weselem, bo w gruncie rzeczy tak to wyglada.

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 17:42   #2918
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

ja byłam świadkową i super wspominam to, że mogłam pomagać kuzynce we wszystkim w ten dzien, Poprosiła mnie o to, ,zebym to ja była główno dowodzącą całym weselem, bo w gruncie rzeczy tak to wyglada.
podoba mi sie ta nazwa

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 18:16   #2919
re_nata
Raczkowanie

czy któraś z was zamawia kieliszki z grawerem z allegro od tego alegrowicza? http://allegro.pl/kieliszki-prezent-...285386554.html
re_nata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 18:32   #2920
velika
Winter is coming

Ja od świadków oczekuję tylko podpisu i nakażę im się dobrze bawić I poproszę o pomoc przy odbieraniu prezentów, a potem niech sobie robią co chcą. Ale co region i PM to inaczej, nie ma się co spierać

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 18:46   #2921
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja od świadków oczekuję tylko podpisu i nakażę im się dobrze bawić I poproszę o pomoc przy odbieraniu prezentów, a potem niech sobie robią co chcą. Ale co region i PM to inaczej, nie ma się co spierać
Mam dokładnie takie samo zdanie i ten sam plan działania Plus jeszcze żeby mi ładnie tren rozłożyły przed wejściem do sali ślubów A żeby świadkowe nie czuły się zbytnio obciążone "pilnowaniem mnie", poproszę moją serdeczną przyjaciółkę, żeby zwróciła mi uwagę, jeśli makijaż albo fryzura będzie wymagała poprawek.

Wrzuciłam do klubu zdjęcia moich jasnych butów z Deichmanna, są cudowne, ale jednak pójdą do oddania, bo obcierają mi jedną stopę
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 20:04   #2922
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witam się dziewczyny po 2 tygodniach nieobecności! Nadrobiłam tylko 5 ostatnich stron - wybaczcie

Ze ślubnych rzeczy nie załatwiliśmy prawie nic w przyszłą sobotę umówiliśmy się z babką z poradni. Mam nadzieję, że jak wezmę ze sobą moje wykresy to załatwimy wszystko na 1 spotkaniu no i miałam przymiarkę może jutro uda mi się wrzucić wam jakąś fotkę
W dodatku jesteśmy w czarnej duupie z zapraszaniem, rozdaliśmy dopiero chyba 6 czy 7, zostało jeszcze 78-79 TŻ znowu wyjeżdża i ew. w nast. piątek będziemy mogli pozapraszać, bo w tą sobotę mamy wesele... ehhh myślałam że łatwiej nam pójdzie

Cytat:
nr 1 albo 3. Generalnie bardziej podoba mi się wzór nr 3, ale ze względu na nubuk, którego nie lubię wzięłabym 1
Trzymam kciuki za TŻ

Bachara gratuluję obrączek, takie "na bogato"

no_doubt bolerko nr 2 no i pięknie wyglądasz!

Oluska co się stało???
edit: doczytałam... bardzo bardzo duże wyrazy współczucia..

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Wg mnie do Twojej sukni koronka nie pasuje, choć normalnie uwielbiam koronkowe bolerka. Masz piękne, bogate zdobienie przy dekolcie i kokardkę przy biodrze - koronka do tego to by było za dużo szczęścia na raz. Wg mnie albo bolerko tiulowe, gładkie, albo z tego samego materiału, co suknia, jeśli takie w ogóle Ci się podobają, ew. żakiet. Takie nakładane od przodu i zapinane z tyłu raczej u Ciebie się nie sprawdzi, ze względu na zdobienie przy dekolcie, więc zostają tylko te zakładane z tyłu i "bez przodu".
Zgadzam się z An

Vel gratki za ostatnią zmianę kodu!

Tysia najlepsze życzenia!

Edytowane przez Lemon_Drop
Czas edycji: 2014-06-19 o 20:06
Lemon_Drop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 20:08   #2923
Robusta
Wtajemniczenie

Anesteshia
może jednak się rozchodzą? Mnie TŻ kupił buty z deichmanna troszkę przyciasne (dopiero po kilkugodzinnym chodzeniu okazało się że są ciut wąskie na moją nogę), a po dwóch takich przechodzeniach są idealane

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 20:11   #2924
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

cześć

któraś dziewczyna pytała o piosenkę na 1 taniec my mamy wet wet wet love is all around

tysia 100 lat i wymarzonego ślubu i kochającego TŻ
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 20:53   #2925
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
cześć

któraś dziewczyna pytała o piosenkę na 1 taniec my mamy wet wet wet love is all around
to ja dzięki

Jestem załamana Moje piękne buty z akces2 mega mnie obcierają z każdej strony Wzięłam podeszwę elite i pełno innych gadżetów zwiększających komfort... a tu lipa! Poszłam w nich dzisiaj do kościoła i myślałam, że nogi mi odpadną. Najbardziej ucierpiały duże palce po bokach i podeszwa Nie mam pojęcia co robić. W sumie niczym się nie różnią od tych co mam z CCC za stówę.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:03   #2926
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Jestem załamana Moje piękne buty z akces2 mega mnie obcierają z każdej strony Wzięłam podeszwę elite i pełno innych gadżetów zwiększających komfort... a tu lipa! Poszłam w nich dzisiaj do kościoła i myślałam, że nogi mi odpadną. Najbardziej ucierpiały duże palce po bokach i podeszwa Nie mam pojęcia co robić. W sumie niczym się nie różnią od tych co mam z CCC za stówę.
o matko, nie strasz mnie! jeśli tak i u mnie będzie, to chyba odwołam ten cały śub, bo nie będę miała butów...

a miałaś je na bosą stopę, tak? może spróbuj z tym sprayem kiwi foot silk ?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:10   #2927
karolinuuusia
Zakorzenienie

dziewczyny okres mi przyszedł dzień przed, mimo mega stresów, teraz wychodzi na to że dostane na 2 dni przed ślubem.. maasakraaa

słyszała któraś o tym że wit c przesuwa okres? nie wyobrażam sobie zmiany tampona w sukni, gdy ciężko bede miała dostać się tam..

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:12   #2928
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Anesteshia
może jednak się rozchodzą? Mnie TŻ kupił buty z deichmanna troszkę przyciasne (dopiero po kilkugodzinnym chodzeniu okazało się że są ciut wąskie na moją nogę), a po dwóch takich przechodzeniach są idealane
Wątpię, a poza tym boję się ryzykować, bo one mnie naprawdę mocno obcierają w jednym miejscu - na tyle, że jak założyłam do zdjęć na 5 min, to po ściągnięciu już to miejsce było bardzo czerwone i przez jakieś 20min po ściągnięciu butów ciągle czułam to obtarte miejsce

Kate, ale kicha! Może możesz je jakoś reklamować? Bo to aż dziwne, żeby były aż tak niewygodne...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:29   #2929
21klaudyna
Zadomowienie

nacytowałam się i mi wcieło;P

Ani by mi przez myśl nie przeszło , że kelnerzy mogą być pijani lub kraść alkohol . Na szczęście wybrałam taki lokal w którym nie muszę mieć takich obaw:P

Świadkowa- myślę tak samo jak velika i dotka. Niedawno poprosiłam przyjaciółkę o to bo zwyczajnie nie potrzebuje zajmować głowy osobom trzecim moim weselem . Potrzebuje jej w kościele by mi pomogła i przy życzeniach . Na weselu będą sami najbliżsi więc jak będę potrzebowała pomocy to myślę że nie będzie to problem dla nikogo:P A pozatym no przecież skoro na codzień radzę sobie bez osób trzecich to może i tego dnia nie zginę :P To tylko kawałek sukni więcej .
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:32   #2930
say-hello
Zakorzenienie

ja też mam problem z @. po odstawieniu tabletek cały czas miałam nieregularne cykle po 50-60 dni, teraz od dwóch cykli mi się ustabilizowało - akurat są po 30 dni i AKURAT wypada mi okres dzień przed ślubem masakra... mam nadzieję, że przez stres mi się przesunie...
Stary 2014-06-19, 21:37   #2931
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja też mam problem z @. po odstawieniu tabletek cały czas miałam nieregularne cykle po 50-60 dni, teraz od dwóch cykli mi się ustabilizowało - akurat są po 30 dni i AKURAT wypada mi okres dzień przed ślubem masakra... mam nadzieję, że przez stres mi się przesunie...
Mnie, a cykle mam regularne od dobrych kilku lat przesunął się o ponad tydzień. Przybył w poniedziałek po ślubie.

Będę trzymać kciuki.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:43   #2932
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Mnie, a cykle mam regularne od dobrych kilku lat przesunął się o ponad tydzień. Przybył w poniedziałek po ślubie.

Będę trzymać kciuki.
haha, z wizażowymi kciukami na pewno się uda mam nadzieję, że też się przesunie nawet nie chodzi o krwawienie, ale najgorzej, że ja naprawdę jestem zołzą podczas okresu nie chcę się wydzierać na pana młodego i gości
Stary 2014-06-19, 21:48   #2933
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
haha, z wizażowymi kciukami na pewno się uda mam nadzieję, że też się przesunie nawet nie chodzi o krwawienie, ale najgorzej, że ja naprawdę jestem zołzą podczas okresu nie chcę się wydzierać na pana młodego i gości
chciałabym to zobaczyć.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:55   #2934
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
o matko, nie strasz mnie! jeśli tak i u mnie będzie, to chyba odwołam ten cały śub, bo nie będę miała butów...

spróbuję! Użyłam tego sztyftu compeed i efekt był taki, że nie czułam szwów. Chyba problem jest trochę inny bo mi paski wrzynają się w palce

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Kate, ale kicha! Może możesz je jakoś reklamować? Bo to aż dziwne, żeby były aż tak niewygodne...
napisałam do nich.

Jeżeli te buty będą mnie obcierać to chyba już nie ma dla mnie ratunku i pójdę na bosko
Stary 2014-06-19, 22:16   #2935
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli te buty będą mnie obcierać to chyba już nie ma dla mnie ratunku i pójdę na bosko
Przynajmniej będzie oryginalnie A nie chcesz może w jakiś jasnych balerinkach wystąpić? Co prawda choć z małym obcasikiem postawa jest zupełnie inna, ale zawsze to lepiej niż bez butów
Stary 2014-06-19, 22:28   #2936
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
dodaję kilka zdjęć, moje buki na wesele i poprawiny.
super

Cytat:
Napisane przez oluska227887 Pokaż wiadomość
To jasne, że nie ma sensu się przegadywać, bo do każdej kwestii każdy może mieć inne podejście U nas w regionie bardzo długo tradycją było roznoszenie wódki przez ojca Pana Młodego i do tej pory na wielu weselach tak jest. Ja tam wolę zrzucić ten obowiązek na obsługę
u nas też, i zresztą na prawie każdym weselu na jakim byłam dotychczas ojcowie roznosili %, nie roznosili tylko na weselu mojej siostry, bo właśnie wzięli sobie do tego kelnera. i na moim też będzie kelner roznosił jak sie teściu dowiedział ( lubi sobie załyczyć ) to " jaak to? dlaczego? to ojcowie mają nosić!" , a tu zonk, nie będzie wódeczki pod pachą, kelner będzie sie tym zajmował i bardziej ufam kelnerowi, niż jemu

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
sto lat!

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
co do obiwązków świadków
ja byłam świadkową i nie uważam że było prze☠☠☠ane fajnie było. to pomaganie sprawiało mi radość, ale znowu bez przesady, aż taka zalatana nie byłam. głównym moim obowiązkiem było pomaganie PMce z ubiorem, dbaniem o to żeby ludzie się bawili, i bawienie sie razem z nimi
fakt faktem - piłam mało, więc byłam trzeźwa w podobieństwie do innych, ale sama tak chciałam - miałam pilnować ludzi żeby się bawili, więc nie chciałam bełkotać do nich po pijaku a wybawiłam się i tak za wszystkie czasy

Cytat:
mam nadzieje że ze stresu może się tylko @ OPÓŹNIĆ. ?? bo mi wypada ok 29 dc w dniu ślubu, ale zawsze mam tak co 35-40. więc żeby mu przypadkiem nie przyszło do głowy sie przyśpieszyć i wpaść w 28

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-06-19, 22:31   #2937
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

mam nadzieje że ze stresu może się tylko @ OPÓŹNIĆ. ?? bo mi wypada ok 29 dc w dniu ślubu, ale zawsze mam tak co 35-40. więc żeby mu przypadkiem nie przyszło do głowy sie przyśpieszyć i wpaść w 28
myślę, że bardzo małe prawdopodobieństwo, że się przyspieszy nie słyszałam nigdy o takim przypadku

Ijaa, ty się nie śmiej! dziś tż posprzątał w kuchni, pomalował sypialnię - a ja i tak się go czepiam akurat mam okres, więc on już wie, że lepiej mnie nie drażnić biedny jest
Stary 2014-06-19, 22:34   #2938
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
Przynajmniej będzie oryginalnie A nie chcesz może w jakiś jasnych balerinkach wystąpić? Co prawda choć z małym obcasikiem postawa jest zupełnie inna, ale zawsze to lepiej niż bez butów
problem jest taki, że mam bardzo niewymiarowe stopy. I wszystkie baleriny dobre na długość są za szerokie, a dobre na szerokość za małe. Najlepiej czuję się w tenisówkach bo mogę je mocniej związać i nie spadają i ze stóp... ale ta opcja nie jest najlepsza :/
Stary 2014-06-19, 22:43   #2939
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

Ja używam z firmy Bama i pomogły na za ciasne balerinki ;-)

U nas wódkę kelnerki, ale pierwsze stoją na stołach chyba.

Zaprosiliśmy trochę osób, jeden kolega potwierdził i koleżanka - od razu. Ciężarna siostra tż "my nie potwierdzimy ale musicie nam zaklepać 2 miejsca i tak". Byłabym wyrozumiała, gdybym usłyszała:"na pewno będziemy, chyba że będę w szpitalu". A tak dla mnie było to mega chamskie i powiedziałam że mają do połowy sierpnia potwierdzić.

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:48   #2940
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
problem jest taki, że mam bardzo niewymiarowe stopy. I wszystkie baleriny dobre na długość są za szerokie, a dobre na szerokość za małe. Najlepiej czuję się w tenisówkach bo mogę je mocniej związać i nie spadają i ze stóp... ale ta opcja nie jest najlepsza :/
no to dawaj w białych trampkach! to też ma swój urok!! po co masz się męczyć i kupować kolejne niewygodne buty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości