PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpień 2013 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku?
Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! 2 10,00%
Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie 1 5,00%
Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! 0 0%
Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje 0 0%
Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie 2 10,00%
Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój 2 10,00%
Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki 0 0%
Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! 0 0%
Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to 0 0%
Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki 0 0%
Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy 4 20,00%
Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę 0 0%
Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami 0 0%
Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam 4 20,00%
Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! 5 25,00%
Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 10:26   #3451
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Ale mieliśmy w nocy duchotę w sypialni. Nie mogłam spać, oddałam kołdrę mężowi a i Maksiul kręcił się strasznie. Pewnie też było mu gorąco. I tak położyłam go spać tylko w bodziaku z dł.rękawem i w śpiworku. Dzisiaj ubiorę bodziak z kr. rękawem.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46944135]Hej.
U mnie zombie. Poszłam spać o 2 (poźno wróciliśmy, późno Artek poszedł spać, ja jeszcze odciągałam i nie umiałam się zebrać spać), o 5 pobudka, o 6 zaczęliśmy dzień.

A teraz Artkowi krew leci z dziąsła, a nic nie zrobił sobie, nie wiem czemu, Jezu przerażająca jest krew w buzi :/[/QUOTE]

może ząbek będzie szedł. U nas też raz krwawiło.
Niezmiennie podziwiam za odciąganie

Cytat:
Napisane przez mamaszkrabka Pokaż wiadomość
A ja jeszcze leżę w łóżku M. miał mnie obudzić o 7:30 ale ze nie rozmawiamy to mnie nie obudził
haha, dobrze na tym wyyszłaś

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Nie cierpię dni wolnych i weekendow :/ czas sie dluzy

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
przytulam mocno.
My żyliśmy na odległość przez 2,5 roku, widzieliśmy się co 3-4 m-ce i fakt, najgorsze były właśnie weekendy i święta i ładna pogoda za oknem (jak była jesienno-zimowa szaruga to jakoś się rozgrzeszałam z ciągłego siedzenia w domu)

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:31   #3452
mera82
Rozeznanie

Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie

Dzień dobry. Dzięki dziewczyny ale choroba jednak dopadła , noc koszmarna, wstaliśmy przed 8. Dostałam @ więc wyobrażacie jak się czuję. Włożyłam malego do łóżeczka, zdjęłam pampersa bo był mega przesikany, poleciałam na sekundę do kuchni , wracam a Julek cały z gówna ... Poryczałam się!
Życzę Wam miłego dnia, ROCKI nie smutaj się, już naprawdę nie długo zostało.
MAMASZKRABKA te kłótnie z Tż wykończą nas bardziej niż nasze ząbkujące dzieciaki !
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 10:35   #3453
Rockyyy
Zakorzenienie

Mera-ale masakra :/ wspolczuje @

U mnie w nocy chłodno. Nawet wieczor zimny byl

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Plan na dzis:przezyc, isc spać.

Stary 2014-06-19, 10:39   #3454
miszkaaa
Zakorzenienie

MYSZKA, ELAINE wiem, wiem, że teoria teorią i mądre książki mogą radzić, że dziecko coś powinno ale wiemy jak jest w praktyce. Zdziwiłam się tylko troszkę bo pierwszy raz spotkałam się z opinią, że nasze dzieci jeszcze "mogą"podjadać. Oczywiście też jestem zdania, że każde dziecię inne i każde ma swoje indywidualne potrzeby i przecież jeszcze z 2 m--ce temu moje dziecię piło w nocy 2 butle więc książkowa teoria też się u nas nie sprawdzała.
A tak w ogóle to wiecie co stwierdziłam, że dobrze, że miałam tylko 1 książkę dotyczącą noworodka/niemowlaka, niedawno mama kupiła mi drugą (nie wiem po co) bo uważam, ze najczęściej rzeczywistość ma się nijak do tych książkowych porad i wszytsko (przynajmniej u nas) szło swoim trybem i tempem.

Niedawno czytałam, chyba w Zwierciadle super artykuł o L. Talko. W rewelacyjny sposób opisywał jak to było w ich rodzinie po urodzeniu dzieci. Przeczytałam nawet ten artykuł mężowi, wszystko opisywał w tak rewelacyjnie prawdziwy sposób, że nawet mężu stwierdził, ze w końcu ktoś opisał w sposob dosłowny co się dzieje w domu po urodzeniu dziecka.
Jak znajde to wkleję linka. Polecam do przeczytania

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mera82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Dzięki dziewczyny ale choroba jednak dopadła , noc koszmarna, wstaliśmy przed 8. Dostałam @ więc wyobrażacie jak się czuję. Włożyłam malego do łóżeczka, zdjęłam pampersa bo był mega przesikany, poleciałam na sekundę do kuchni , wracam a Julek cały z gówna ... Poryczałam się!
MAMASZKRABKA te kłótnie z Tż wykończą nas bardziej niż nasze ząbkujące dzieciaki !
ło matko! Mera, ależ Ci się nałożyło. Głowa do góry! Trzymaj się

Żabinek

Edytowane przez miszkaaa
Czas edycji: 2014-06-19 o 10:43
Stary 2014-06-19, 10:43   #3455
Rockyyy
Zakorzenienie

Miszkaa-ja czytalam Mamo to Ja, Dziecko, trochę internetu i dyskusję na forum prowadzilam.No i intuicja na tej podstawie ogarnelam prawie roczne dziecko

Stary 2014-06-19, 11:04   #3456
mamaszkrabka
Zakorzenienie

Ja tam nic nie czytałam no może trochę internetu a i tak wersje były rozbieżne więc stwierdziłam, że jednak intuicja książek nie posiadam za to całą masę ciotek-dobra rada, babć-lepiej wiem i kuzynek-nie rób tak też posiadam... normalnie skarbnica wiedzy

MERA strasznie współczuję i przytulam

Jedziemy do moich rodziców o 13... trzeba będzie się jakoś zachowywać
mamaszkrabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:12   #3457
mamasierpniowa
Zadomowienie

a moja mała własnie wbiegła na szafkę z telewizorem i uderzyła się w nos tak mocno, ze jej krew poleciała. Też sie popłakałam z nerwów.Miły początek dnia, biedne dziecko
mamasierpniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:25   #3458
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tam nic nie czytałam no może trochę internetu a i tak wersje były rozbieżne więc stwierdziłam, że jednak intuicja książek nie posiadam za to całą masę ciotek-dobra rada, babć-lepiej wiem i kuzynek-nie rób tak też posiadam... normalnie skarbnica wiedzy

MERA strasznie współczuję i przytulam

Jedziemy do moich rodziców o 13... trzeba będzie się jakoś zachowywać
no właśnie my tutaj nie mamy ani ciotek ani rodziców pod ręką a że tak wszyscy gadali o książkach to kupiłam jedną.
Też podczytywałam parę razy Mamo to ja i Dziecko, internet rzadziej a lekarzy to juz w ogóle najrzadziej...
I praktycznie od początku robiłam wszystko tak jak podpowiadała intuicja i przy drugim dziecku też tak będę robiła.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
a moja mała własnie wbiegła na szafkę z telewizorem i uderzyła się w nos tak mocno, ze jej krew poleciała. Też sie popłakałam z nerwów.Miły początek dnia, biedne dziecko
o matko! bidulinka mała, żywe sreberko. Przytulam

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Zapomniałam się pochwalić, że Maksiu wczoraj pierwszy raz jadł omleta na śniadanie (wprawdzie był w strzępkach bo jakoś nie chciał się trzymać przy odwracaniu) ale ze sliweczkami bardzo smakował.

I od wczoraj moje dziecię daje buzi wszystkim zabawkom. Rozczula mnie tym bardzo
(ale muszę tu zaznaczyć, ze babcia nauczyła)

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

A my dzisiaj idziemy na tańce, tiruriru

Żabinek
Stary 2014-06-19, 11:29   #3459
mamaszkrabka
Zakorzenienie

MISZKA brawo za całuski u nas też są
Nie połam nóg na tych tańcach

SIERPNIOWA biedna Róża!
Stary 2014-06-19, 11:51   #3460
Rockyyy
Zakorzenienie

Sierpniowa-biedna mała. Ja wczoraj plakalam po upadku Laury z łóżka.

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Laura spi w ogrodku. Zaraz trzeba zaniesc kwiaty na oltarz bo za 40 minut procesja

Stary 2014-06-19, 11:57   #3461
Agrafka86
Wtajemniczenie

Minio przytula wszystkie zabawki

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 11:58   #3462
Rockyyy
Zakorzenienie

Ale bym cos slodkiego zjadla a nie wiem czy sklep będzie choć chwile otwarty

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Ale sasiadka wspominała cos o ciastku popoludniu.W niej cała nadzieja

Stary 2014-06-19, 13:05   #3463
miszkaaa
Zakorzenienie

Chyba wszystkie mamusie z dzieciaczkami na procesjach bo tu taka ciiiiiisza

Ja posprzątałam na górze, podżeram mężowi chipsy i zastanawiam się co Maksiulowi na obiad ugotować. Mam wolne więc mogę poszaleć. Starzy jedzą naleśniki więc może i dla młodego zrobię naleśnikora

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

STOKROTKA ostatnio wspominałaś, że wymyślasz dla Łukaszka jedzonko. Korzystasz z tego bloga co podawałaś czy jeszcze z innego?

Żabinek
Stary 2014-06-19, 13:06   #3464
mera82
Rozeznanie

Trochę się rozładowałam, po prałam , po prasowałam, ciuchy ułożyłam .
Ja też nic nie czytałam, może parę gazet które siostra tz przyniosła ale nałogowo czytam Was .
SIERPNIOWA biedna Róża.
ROCKY pewnie sąsiedzi podzielą się ciastem.
MISZKA udanych tańców . I brawa za omleta, smakował ?

My jedziemy na grilla z okazji Dnia Ojca , tata juz dzis organizuje. Znów nic nie pojem
mera82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 13:32   #3465
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A ja jestem dalej nieprzytomna, piję drugą kawę, ale na pewno nie ostatnią dziś.
Nic mi się nie chce, a pogoda taka ładna :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 13:46   #3466
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Pozbyłam się chłopaków i mam chatę dla siebie Pojechali do teściów.. co prawda do 2h kazałam wrócić na obiad, ale co tam... te 2h ciszy bezcenne

Oj to ja widzę odwrotnie..u mnie noc super.. 2 pobudki z karmieniami.. Oluś spał sobie po 3-4h, więc nie mogę narzekać

Sierpniowa, Rocky biedactwa małe

Mera o jejku współczuję..wszystko na raz

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 13:50   #3467
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę się rozładowałam, po prałam , po prasowałam, ciuchy ułożyłam .
Ja też nic nie czytałam, może parę gazet które siostra tz przyniosła ale nałogowo czytam Was .
SIERPNIOWA biedna Róża.
ROCKY pewnie sąsiedzi podzielą się ciastem.
MISZKA udanych tańców . I brawa za omleta, smakował ?

My jedziemy na grilla z okazji Dnia Ojca , tata juz dzis organizuje. Znów nic nie pojem
i to jeszcze jak! nie nadążałam podawać zrobiłam z 2 żółtek + dodatki ale dla tego mojego głodomora to i tak było za mało, musiał dojeść chlebem

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

my obchodziliśmy tutejszy Dzień taty czyli 15.06.
Maksiu dał tacie karteczkę, którą mamusia wypisała, tatuś przeszczęśliwy

Żabinek
Stary 2014-06-19, 16:26   #3468
Rockyyy
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam.Laurce podobala sie procesja zwłaszcza zabawa branzoletka moja
Bylam u sasiadki na obiadku, kawie i ciastku ledwo sie ruszam.Usypiam Laurke w ogrodku bo niedospana i najedzona zjadla duuzo az jej brzuszek wywalilo

Stary 2014-06-19, 18:19   #3469
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Hej, mieliśmy okropną noc, aż się boję kłaść dzisiaj, straszny płacz, dałam przeciwbólowy, niby na chwile pomógł ale później od nowa. I jak nie płacz to steki i jęki Dobrze ze chociaż w dzień radosne dziecko.
Myszkaaaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 18:27   #3470
Rockyyy
Zakorzenienie

Laura spala 1,5 h na dworze. Ciekawe o ktorej pójdzie spac na noc?

Stary 2014-06-19, 19:00   #3471
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość

przytulam mocno.
My żyliśmy na odległość przez 2,5 roku, widzieliśmy się co 3-4 m-ce i fakt, najgorsze były właśnie weekendy i święta i ładna pogoda za oknem (jak była jesienno-zimowa szaruga to jakoś się rozgrzeszałam z ciągłego siedzenia w domu)
o matko pewnie Wam ciężko było. My jak się poznaliśmy to tz studiował daleko od naszego miasta i się widywaliśmy co 2-3 tygodnie. Ale jak już się widzieliśmy to raj był

Cytat:
zdrówka życzę, a @ współczuję nie miała kiedy przyjść

Cytat:
MYSZKA, ELAINE wiem, wiem, że teoria teorią i mądre książki mogą radzić, że dziecko coś powinno ale wiemy jak jest w praktyce. Zdziwiłam się tylko troszkę bo pierwszy raz spotkałam się z opinią, że nasze dzieci jeszcze "mogą"podjadać. Oczywiście też jestem zdania, że każde dziecię inne i każde ma swoje indywidualne potrzeby i przecież jeszcze z 2 m--ce temu moje dziecię piło w nocy 2 butle więc książkowa teoria też się u nas nie sprawdzała.
A tak w ogóle to wiecie co stwierdziłam, że dobrze, że miałam tylko 1 książkę dotyczącą noworodka/niemowlaka, niedawno mama kupiła mi drugą (nie wiem po co) bo uważam, ze najczęściej rzeczywistość ma się nijak do tych książkowych porad i wszytsko (przynajmniej u nas) szło swoim trybem i tempem.

Niedawno czytałam, chyba w Zwierciadle super artykuł o L. Talko. W rewelacyjny sposób opisywał jak to było w ich rodzinie po urodzeniu dzieci. Przeczytałam nawet ten artykuł mężowi, wszystko opisywał w tak rewelacyjnie prawdziwy sposób, że nawet mężu stwierdził, ze w końcu ktoś opisał w sposob dosłowny co się dzieje w domu po urodzeniu dziecka.
Jak znajde to wkleję linka. Polecam do przeczytania

ja chętnie poczytam. Ja czytałam taki poradnik 3 częściowy o rodzicielstwie w krzywym zwierciadle, pisane przez mężczyznę ale nie pamiętam tytułu i tez mi się podobało bo prawdziwie było napisane tylko trochę wyostrzone i z humorem

Cytat:
Napisane przez mamasierpniowa Pokaż wiadomość
o matko biedulka
Cytat:

Zapomniałam się pochwalić, że Maksiu wczoraj pierwszy raz jadł omleta na śniadanie (wprawdzie był w strzępkach bo jakoś nie chciał się trzymać przy odwracaniu) ale ze sliweczkami bardzo smakował.

I od wczoraj moje dziecię daje buzi wszystkim zabawkom. Rozczula mnie tym bardzo
(ale muszę tu zaznaczyć, ze babcia nauczyła)

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

A my dzisiaj idziemy na tańce, tiruriru
brawo dla Maksia śliwki suszone dawałaś czy dżem? bawcie sie dobrze

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Minio przytula wszystkie zabawki

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
słodko

Cytat:
Chyba wszystkie mamusie z dzieciaczkami na procesjach bo tu taka ciiiiiisza

Ja posprzątałam na górze, podżeram mężowi chipsy i zastanawiam się co Maksiulowi na obiad ugotować. Mam wolne więc mogę poszaleć. Starzy jedzą naleśniki więc może i dla młodego zrobię naleśnikora

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

STOKROTKA ostatnio wspominałaś, że wymyślasz dla Łukaszka jedzonko. Korzystasz z tego bloga co podawałaś czy jeszcze z innego?
w sumie tylko z tego bloga korzystam, mam jeszcze linki do innych stron, mogę wkleić jak chcesz ale jakoś mniej mnie urzekły

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pozbyłam się chłopaków i mam chatę dla siebie Pojechali do teściów.. co prawda do 2h kazałam wrócić na obiad, ale co tam... te 2h ciszy bezcenne

Oj to ja widzę odwrotnie..u mnie noc super.. 2 pobudki z karmieniami.. Oluś spał sobie po 3-4h, więc nie mogę narzekać

Sierpniowa, Rocky biedactwa małe

Mera o jejku współczuję..wszystko na raz
fajnie, że odpoczywasz sama

Cytat:
Właśnie wróciłam.Laurce podobala sie procesja zwłaszcza zabawa branzoletka moja
Bylam u sasiadki na obiadku, kawie i ciastku ledwo sie ruszam.Usypiam Laurke w ogrodku bo niedospana i najedzona zjadla duuzo az jej brzuszek wywalilo

super, ze Laurze się podobało, super sąsiadka że was tak nakarmiła

Cytat:
Napisane przez Myszkaaaa83 Pokaż wiadomość
Hej, mieliśmy okropną noc, aż się boję kłaść dzisiaj, straszny płacz, dałam przeciwbólowy, niby na chwile pomógł ale później od nowa. I jak nie płacz to steki i jęki Dobrze ze chociaż w dzień radosne dziecko.
współczuję, oby ta noc była jednak lepsza

mąż poszedł na działkę a my w domu bo wieje i dobrze bo mnie denerwuje od wczoraj, chyba okres ma misiek rozrabia i nawet nie mam jak popisać

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 19:09   #3472
dzoan
Zakorzenienie

Mnie mój też denerwuje... Wziął się teraz za sprzątanie łazienki, a cały dzień same przyjemności, ja nawet swoje 2h odpoczynku przeznaczyłam na coś wspólnego, a ten tylko dla siebie.. wystawiłam Małego w huśtawce przed łazienkę..niech obserwuje tatuśka.. Ja mam dość.. Jeszcze cyrki przy jedzeniu.. na obiad ledwo mu coś wcisnęłam... chciałam większe kawałki i wszystko osobno..ale nie pasowało..a niedawno akcję zrobił, bo mu podwieczorek nie smakował..no tak się darł aż się zasmarkał i plamy na czole wyskoczyły..chodził za mną i się wspinał po nogach...a ja nie wiedziałam co mu dać, bo za godz. kolacja.. w końcu pożarł cały duży słoiczek owoców.. ręce mi opadają po prostu

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 19:18   #3473
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy się
U nas lato i tatuś miał wolne więc skorzystaliśmy i pojechaliśmy nad ocean. Cały dzień tam spędziliśmy. Było cudnie Maksiul pierwszy raz był w takiej wielkiej piaskownicy i widział taką ilośc wody. Przez pierwszą godzinę nie ogarniał tego wszystkiego, jak go postawiłam na nóżkach w takich wodnych rozlewiskach to nawet nóżką nie ruszył a jak posadziłam to tak siedział i patrzył, haha.
Ale po godzinie wszytsko wróciło do normy Piasek smakował, plaża wysprzątana z kamieni (one też były smaczne podobnie jak muszle).
Fajnie było, nawet trochę pokimałam na kocyku

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Z okazji miesięcznicy Maksiul dostał basenik z kulkami ale dzisiaj nie było nas w domku- jutro wypróbujemy
ale super dzień mieliście no właśnie ja się zastanawiam jak mój mały zareaguje na widok morza
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

U mnie maz w domu bo do egzaminu sie uczy, trochę się przrz to nie mogę zorganizowac. Bylismy na kulkach. Igi Smial sie w glos

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
powodzenia dla męża na egzaminie. Ale fajnie z tymi kulkami, super, że Igiemu się podobało. Masz jakieś foty?

Cytat:
MERA zdrówka. Oby Cię nie choróbsko nie rozłozyło

STOKROTKA ale pięknie wam poszło (już chyba można mówić w cz.przeszłym) odstawianie Jak się czuje synuś?

czuje sie bardzo dobrze, zaczynam wątpić czy dobrze pediatra rozpoznała chorobę, bo chrypa minęła (może dzięki antybiotykowi) a tylko to mu było z widocznych objawów
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46944135]Hej.
U mnie zombie. Poszłam spać o 2 (poźno wróciliśmy, późno Artek poszedł spać, ja jeszcze odciągałam i nie umiałam się zebrać spać), o 5 pobudka, o 6 zaczęliśmy dzień.

A teraz Artkowi krew leci z dziąsła, a nic nie zrobił sobie, nie wiem czemu, Jezu przerażająca jest krew w buzi :/[/QUOTE]
o matko to się nie wyspałaś, połóż się dzisiaj szybciej spać

Cytat:
A ja jeszcze leżę w łóżku M. miał mnie obudzić o 7:30 ale ze nie rozmawiamy to mnie nie obudził
to skorzystałaś chociaż
Cytat:
Nie cierpię dni wolnych i weekendow :/ czas sie dluzy

przytulam jeszcze trochę, dasz rade, dzielna jesteś

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Mnie mój też denerwuje... Wziął się teraz za sprzątanie łazienki, a cały dzień same przyjemności, ja nawet swoje 2h odpoczynku przeznaczyłam na coś wspólnego, a ten tylko dla siebie.. wystawiłam Małego w huśtawce przed łazienkę..niech obserwuje tatuśka.. Ja mam dość.. Jeszcze cyrki przy jedzeniu.. na obiad ledwo mu coś wcisnęłam... chciałam większe kawałki i wszystko osobno..ale nie pasowało..a niedawno akcję zrobił, bo mu podwieczorek nie smakował..no tak się darł aż się zasmarkał i plamy na czole wyskoczyły..chodził za mną i się wspinał po nogach...a ja nie wiedziałam co mu dać, bo za godz. kolacja.. w końcu pożarł cały duży słoiczek owoców.. ręce mi opadają po prostu
no widzisz faceci, myślą tylko o sobie, mój podobnie niestety. Wczoraj załapał focha bo chciał o 20 jechać do sklepu a jak mu uświadomiłam, że idziemy kąpać małego to nie pasowało mu trochę. Wie, ze ja dam sama rade go wykąpać i chciał z tego skorzystać. No niestety ale nie ze mną takie numery.
A o do jedzenia Olusia to może ma gorszy dzień. Wiem jak to jest nastarasz się narobisz a on nie zje i jeszcze awantura jest. Dobrze, ze chociaż owoce zjadł, mój też je za dużo owoców, bardzo lubi truskawki i dużo ich potrafi zjeść

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 19:20   #3474
mamaszkrabka
Zakorzenienie

ELAINE za męża za egzamin. Co to za egz?

STOKROTKA ja nie wiem co tym naszy mężom ostatnio dolega...

DZOAN i MYSZKA przytulam

My dziś u moich rodziców byliśmy. Nie poznałam własnego dziecka. Igi był tak grzeczny, bawił się cały czas od 13 do 17 na kocu. Nie było jęczenia mimo, że drzemki też nie było... normalnie cud.
Pogoda dopisała, teraz zasnął.
Jutro teściowa z nim zostaje bo ja lecę do pracy
Stary 2014-06-19, 19:25   #3475
Rockyyy
Zakorzenienie

Wykapalam sie.Pozniej Laura.Na razie bryka.

Sierpniowa-jak Róża? Wszystko ok?

Stary 2014-06-19, 19:36   #3476
Myszkaaaa83
Raczkowanie

STOKROTKA łącze się w bólu z nockami

PERSE i jak Artek? Wiesz już czy krew od ząbka?

MERA zdrówka bidulko

MAMASIERPNIOWA jej biedna Roza.

MISZKA dla Maksia.

ROCKY fajnie ze Laurze się podobało na procesji

DZOAN

MAMASZKRABKA za udane popoludnie
Stary 2014-06-19, 20:22   #3477
Rockyyy
Zakorzenienie

Dziecko po kąpieli padlo.Tyle zjadla, pozniej poziomki ze smietana i nie wiem gdzie zmiescila 180 ml mm.

Oglądam ,, Pamietnik księżniczki" odstress

Stary 2014-06-19, 20:51   #3478
Myszkaaaa83
Raczkowanie

Rocky ma Laura apetyt Dobrze Ci ze juz śpi, Nikodem się husta i ani myśli spać. Pewnie jak zwykle ok 21 zasnie.
Stary 2014-06-19, 21:03   #3479
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

SZKRABKOWA o co się poklociliscie? Egzamin z prawa karnego.

MYSZKA kciuki za lepsze nocki!

MISZKA wracając do wstawana w nocy..mysle ze jak go odstawkę od piersi to będzie przesypiać cale noce. Póki co nie spieszy mi się

STOKROTKmam kilka fot w telefonie,ale nie oddają tej radości.

PERSE wspolczuje nocki.

Ja w ciazy miałam kilka książek,ale do każdej z dystansem podchodziłam. Byliśmy też w fajnej sr która naprawdę dużo dala szczególnie jjesli chodzi o pierwsze miesiące.. Przed rozszerzaniem diety byłam na szkoleniu,a potem intuicja

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:11   #3480
Rockyyy
Zakorzenienie

Dalam fote na fb z brzuszkiem .I cos tam skomentowalam miedzy wierszami ze jeszcze pochodze w ciąży a pozniej bd robic selfie na siłowni oczywiscie kolezanka ze szpitala zapytala czy przy dwojce dzieci znajde czas. ...nie wiem czy chciala mi dopier**** czy tak jej sie napisalo? Moze jestem przewrazliwiona ale takie teksty utwierdzaja mnie w przekonaniu ze wg niektórych ludzi posiadanie dziecka to ,, umarcie za zycia" i zero czegokolwiek az chyba do jego osiemnastki

Iwonka- dzieki. Wierzysz we mnie-zrobie selfie na tej silce

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości