|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł nowej części wątku? | |||
| Biegam żwawo,piję soczek,mamo moja mam już roczek! |
|
2 | 10,00% |
| Narozrabiam, wejdę wszędzie,znowu mama śmiać się będzie |
|
1 | 5,00% |
| Kupa tu, Kupa tam! Mamo, mamo chodzę sam! |
|
0 | 0% |
| Chodzę, biegam i raczkuje Mama guzy opłakuje |
|
0 | 0% |
| Jem jajeczko, chodzę ładnie,ale gadam wciąż nieskładnie |
|
2 | 10,00% |
| Jestem sobie mały zbój, każdy kącik będzie mój |
|
2 | 10,00% |
| Mamy guzy i siniaki- takie szybkie z nas roczniaki |
|
0 | 0% |
| Chodzę tu, zaglądam tam, słuchajcie wszyscy: roczek mam! |
|
0 | 0% |
| Mamo, tato jest lato! mam już roczek i co wy na to |
|
0 | 0% |
| Jedna świeczka na torcie... nasze skarby kończą roczki |
|
0 | 0% |
| Kończę okres niemowlęcy a zaczynam już dziecięcy |
|
4 | 20,00% |
| Jem banana,mięsko gryzę, zmieniam się już w małą pyzę |
|
0 | 0% |
| Świeczkę na torcie dmuchamy, pierwszy rok na tym świecie już za nami |
|
0 | 0% |
| Coraz więcej zębów mam, czas na torta- rok już mam |
|
4 | 20,00% |
| Mama daj mi schaboszczaka, w końcu w domu masz roczniaka! |
|
5 | 25,00% |
| Głosujący: 20. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Ale mieliśmy w nocy duchotę w sypialni. Nie mogłam spać, oddałam kołdrę mężowi a i Maksiul kręcił się strasznie. Pewnie też było mu gorąco. I tak położyłam go spać tylko w bodziaku z dł.rękawem i w śpiworku. Dzisiaj ubiorę bodziak z kr. rękawem.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46944135]Hej. U mnie zombie. Poszłam spać o 2 (poźno wróciliśmy, późno Artek poszedł spać, ja jeszcze odciągałam i nie umiałam się zebrać spać), o 5 pobudka, o 6 zaczęliśmy dzień. A teraz Artkowi krew leci z dziąsła, a nic nie zrobił sobie, nie wiem czemu, Jezu przerażająca jest krew w buzi :/[/QUOTE] może ząbek będzie szedł. U nas też raz krwawiło. Niezmiennie podziwiam za odciąganie ![]() Cytat:
Cytat:
My żyliśmy na odległość przez 2,5 roku, widzieliśmy się co 3-4 m-ce i fakt, najgorsze były właśnie weekendy i święta i ładna pogoda za oknem (jak była jesienno-zimowa szaruga to jakoś się rozgrzeszałam z ciągłego siedzenia w domu) |
||
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: PO CO SPAĆ? PO CO JEŚĆ? LEPIEJ SIĘ PRZY MEBLACH PRZEJŚĆ -mamusie lipiec-sierpie
Dzień dobry. Dzięki dziewczyny ale choroba jednak dopadła
, noc koszmarna, wstaliśmy przed 8. Dostałam @ więc wyobrażacie jak się czuję. Włożyłam malego do łóżeczka, zdjęłam pampersa bo był mega przesikany, poleciałam na sekundę do kuchni , wracam a Julek cały z gówna ... Poryczałam się! Życzę Wam miłego dnia, ROCKI nie smutaj się, już naprawdę nie długo zostało. MAMASZKRABKA te kłótnie z Tż wykończą nas bardziej niż nasze ząbkujące dzieciaki ! |
|
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Mera-ale masakra :/ wspolczuje @
U mnie w nocy chłodno. Nawet wieczor zimny byl Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Plan na dzis:przezyc, isc spać. Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
MYSZKA, ELAINE wiem, wiem, że teoria teorią i mądre książki mogą radzić, że dziecko coś powinno ale wiemy jak jest w praktyce. Zdziwiłam się tylko troszkę bo pierwszy raz spotkałam się z opinią, że nasze dzieci jeszcze "mogą"podjadać. Oczywiście też jestem zdania, że każde dziecię inne i każde ma swoje indywidualne potrzeby i przecież jeszcze z 2 m--ce temu moje dziecię piło w nocy 2 butle więc książkowa teoria też się u nas nie sprawdzała.
A tak w ogóle to wiecie co stwierdziłam, że dobrze, że miałam tylko 1 książkę dotyczącą noworodka/niemowlaka, niedawno mama kupiła mi drugą (nie wiem po co) bo uważam, ze najczęściej rzeczywistość ma się nijak do tych książkowych porad i wszytsko (przynajmniej u nas) szło swoim trybem i tempem. Niedawno czytałam, chyba w Zwierciadle super artykuł o L. Talko. W rewelacyjny sposób opisywał jak to było w ich rodzinie po urodzeniu dzieci. Przeczytałam nawet ten artykuł mężowi, wszystko opisywał w tak rewelacyjnie prawdziwy sposób, że nawet mężu stwierdził, ze w końcu ktoś opisał w sposob dosłowny co się dzieje w domu po urodzeniu dziecka. Jak znajde to wkleję linka. Polecam do przeczytania ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2014-06-19 o 10:43 |
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Miszkaa-ja czytalam Mamo to Ja, Dziecko, trochę internetu i dyskusję na forum prowadzilam.No i intuicja
na tej podstawie ogarnelam prawie roczne dziecko ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nic nie czytałam
no może trochę internetu a i tak wersje były rozbieżne więc stwierdziłam, że jednak intuicja książek nie posiadam za to całą masę ciotek-dobra rada, babć-lepiej wiem i kuzynek-nie rób tak też posiadam... normalnie skarbnica wiedzy ![]() MERA strasznie współczuję i przytulam ![]() Jedziemy do moich rodziców o 13... trzeba będzie się jakoś zachowywać
|
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
a moja mała własnie wbiegła na szafkę z telewizorem i uderzyła się w nos tak mocno, ze jej krew poleciała. Też sie popłakałam z nerwów.Miły początek dnia, biedne dziecko
|
|
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też podczytywałam parę razy Mamo to ja i Dziecko, internet rzadziej a lekarzy to juz w ogóle najrzadziej... I praktycznie od początku robiłam wszystko tak jak podpowiadała intuicja i przy drugim dziecku też tak będę robiła. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Zapomniałam się pochwalić, że Maksiu wczoraj pierwszy raz jadł omleta na śniadanie (wprawdzie był w strzępkach bo jakoś nie chciał się trzymać przy odwracaniu) ale ze sliweczkami bardzo smakował. I od wczoraj moje dziecię daje buzi wszystkim zabawkom. Rozczula mnie tym bardzo (ale muszę tu zaznaczyć, ze babcia nauczyła) ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- A my dzisiaj idziemy na tańce, tiruriru |
||
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
MISZKA brawo za całuski
u nas też są ![]() Nie połam nóg na tych tańcach ![]() SIERPNIOWA biedna Róża! |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowa-biedna mała. Ja wczoraj plakalam po upadku Laury z łóżka.
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Laura spi w ogrodku. Zaraz trzeba zaniesc kwiaty na oltarz bo za 40 minut procesja ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
Minio przytula wszystkie zabawki
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
Ale bym cos slodkiego zjadla a nie wiem czy sklep będzie choć chwile otwarty
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Ale sasiadka wspominała cos o ciastku popoludniu.W niej cała nadzieja ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba wszystkie mamusie z dzieciaczkami na procesjach bo tu taka ciiiiiisza
Ja posprzątałam na górze, podżeram mężowi chipsy i zastanawiam się co Maksiulowi na obiad ugotować. Mam wolne więc mogę poszaleć. Starzy jedzą naleśniki więc może i dla młodego zrobię naleśnikora ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- STOKROTKA ostatnio wspominałaś, że wymyślasz dla Łukaszka jedzonko. Korzystasz z tego bloga co podawałaś czy jeszcze z innego? |
|
|
|
#3464 |
|
Rozeznanie
|
Trochę się rozładowałam, po prałam , po prasowałam, ciuchy ułożyłam .
Ja też nic nie czytałam, może parę gazet które siostra tz przyniosła ale nałogowo czytam Was . SIERPNIOWA biedna Róża. ROCKY pewnie sąsiedzi podzielą się ciastem. MISZKA udanych tańców . I brawa za omleta, smakował ?My jedziemy na grilla z okazji Dnia Ojca , tata juz dzis organizuje. Znów nic nie pojem
|
|
|
|
#3465 |
|
Konto usunięte
|
A ja jestem dalej nieprzytomna, piję drugą kawę, ale na pewno nie ostatnią dziś.
Nic mi się nie chce, a pogoda taka ładna :/ |
|
|
|
#3466 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pozbyłam się chłopaków i mam chatę dla siebie Pojechali do teściów.. co prawda do 2h kazałam wrócić na obiad, ale co tam... te 2h ciszy bezcenne ![]() Oj to ja widzę odwrotnie..u mnie noc super.. 2 pobudki z karmieniami.. Oluś spał sobie po 3-4h, więc nie mogę narzekać ![]() Sierpniowa, Rocky biedactwa małe ![]() Mera o jejku współczuję..wszystko na raz |
|
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam z 2 żółtek + dodatki ale dla tego mojego głodomora to i tak było za mało, musiał dojeść chlebem---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- my obchodziliśmy tutejszy Dzień taty czyli 15.06. Maksiu dał tacie karteczkę, którą mamusia wypisała, tatuś przeszczęśliwy
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam.Laurce podobala sie procesja
zwłaszcza zabawa branzoletka moja ![]() Bylam u sasiadki na obiadku, kawie i ciastku ledwo sie ruszam.Usypiam Laurke w ogrodku bo niedospana i najedzona zjadla duuzo az jej brzuszek wywalilo ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
Hej, mieliśmy okropną noc, aż się boję kłaść dzisiaj, straszny płacz, dałam przeciwbólowy, niby na chwile pomógł ale później od nowa. I jak nie płacz to steki i jęki
Dobrze ze chociaż w dzień radosne dziecko.
|
|
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
Laura spala 1,5 h na dworze. Ciekawe o ktorej pójdzie spac na noc?
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3471 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śliwki suszone dawałaś czy dżem? bawcie sie dobrze Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mąż poszedł na działkę a my w domu bo wieje i dobrze bo mnie denerwuje od wczoraj, chyba okres ma misiek rozrabia i nawet nie mam jak popisać
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie mój też denerwuje... Wziął się teraz za sprzątanie łazienki, a cały dzień same przyjemności, ja nawet swoje 2h odpoczynku przeznaczyłam na coś wspólnego, a ten tylko dla siebie.. wystawiłam Małego w huśtawce przed łazienkę..niech obserwuje tatuśka.. Ja mam dość.. Jeszcze cyrki przy jedzeniu.. na obiad ledwo mu coś wcisnęłam... chciałam większe kawałki i wszystko osobno..ale nie pasowało..a niedawno akcję zrobił, bo mu podwieczorek nie smakował..no tak się darł aż się zasmarkał i plamy na czole wyskoczyły..chodził za mną i się wspinał po nogach...a ja nie wiedziałam co mu dać, bo za godz. kolacja.. w końcu pożarł cały duży słoiczek owoców.. ręce mi opadają po prostu
|
|
|
|
#3473 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;46944135]Hej. U mnie zombie. Poszłam spać o 2 (poźno wróciliśmy, późno Artek poszedł spać, ja jeszcze odciągałam i nie umiałam się zebrać spać), o 5 pobudka, o 6 zaczęliśmy dzień. A teraz Artkowi krew leci z dziąsła, a nic nie zrobił sobie, nie wiem czemu, Jezu przerażająca jest krew w buzi :/[/QUOTE] o matko to się nie wyspałaś, połóż się dzisiaj szybciej spać Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
A o do jedzenia Olusia to może ma gorszy dzień. Wiem jak to jest nastarasz się narobisz a on nie zje i jeszcze awantura jest. Dobrze, ze chociaż owoce zjadł, mój też je za dużo owoców, bardzo lubi truskawki i dużo ich potrafi zjeść
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
ELAINE
za męża za egzamin. Co to za egz?STOKROTKA ja nie wiem co tym naszy mężom ostatnio dolega... DZOAN i MYSZKA przytulam ![]() My dziś u moich rodziców byliśmy. Nie poznałam własnego dziecka. Igi był tak grzeczny, bawił się cały czas od 13 do 17 na kocu. Nie było jęczenia mimo, że drzemki też nie było... normalnie cud. Pogoda dopisała, teraz zasnął. Jutro teściowa z nim zostaje bo ja lecę do pracy
|
|
|
|
#3475 |
|
Zakorzenienie
|
Wykapalam sie.Pozniej Laura.Na razie bryka.
![]() Sierpniowa-jak Róża? Wszystko ok? Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
STOKROTKA łącze się w bólu z nockami
![]() PERSE i jak Artek? Wiesz już czy krew od ząbka? MERA zdrówka bidulko MAMASIERPNIOWA jej biedna Roza. MISZKA dla Maksia.ROCKY fajnie ze Laurze się podobało na procesji ![]() DZOAN ![]() MAMASZKRABKA za udane popoludnie
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko po kąpieli padlo.Tyle zjadla, pozniej poziomki ze smietana i nie wiem gdzie zmiescila 180 ml mm.
![]() Oglądam ,, Pamietnik księżniczki" odstressWysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#3478 |
|
Raczkowanie
|
Rocky ma Laura apetyt
Dobrze Ci ze juz śpi, Nikodem się husta i ani myśli spać. Pewnie jak zwykle ok 21 zasnie.
|
|
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
SZKRABKOWA o co się poklociliscie? Egzamin z prawa karnego.
MYSZKA kciuki za lepsze nocki! MISZKA wracając do wstawana w nocy..mysle ze jak go odstawkę od piersi to będzie przesypiać cale noce. Póki co nie spieszy mi się ![]() STOKROTKmam kilka fot w telefonie,ale nie oddają tej radości. PERSE wspolczuje nocki. Ja w ciazy miałam kilka książek,ale do każdej z dystansem podchodziłam. Byliśmy też w fajnej sr która naprawdę dużo dala szczególnie jjesli chodzi o pierwsze miesiące.. Przed rozszerzaniem diety byłam na szkoleniu,a potem intuicja ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Dalam fote na fb z brzuszkiem .I cos tam skomentowalam miedzy wierszami ze jeszcze pochodze w ciąży a pozniej bd robic selfie na siłowni
oczywiscie kolezanka ze szpitala zapytala czy przy dwojce dzieci znajde czas. ...nie wiem czy chciala mi dopier**** czy tak jej sie napisalo? Moze jestem przewrazliwiona ale takie teksty utwierdzaja mnie w przekonaniu ze wg niektórych ludzi posiadanie dziecka to ,, umarcie za zycia" i zero czegokolwiek az chyba do jego osiemnastki ![]() Iwonka- dzieki. Wierzysz we mnie-zrobie selfie na tej silce ![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

no może trochę internetu
a i tak wersje były rozbieżne więc stwierdziłam, że jednak intuicja 

za męża za egzamin. Co to za egz?