Tampony czy podpaski - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 15:14   #91
Karolajna1_9_8_9
Rozeznanie

Dot.: Tampony czy podpaski

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
w jakiś programie widziałam coś nt kubeczka menstruacyjnego.
Napisz coś więcej, gdzie kupiłaś, jak często wyjmujesz i myjesz, jaką ma szczelność, czy jest silikonowy, ....., czy masz obfity okres czy skąpy.....

Polecam ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=346493 Sporo przydatnych informacji się tam znajduje
Ja jestem całkiem zadowolona z kubeczka, tylko na razie jeszcze męczę się z przeciekaniem. Myślę jednak, że to kwestia wprawy, bo używam go dopiero trzeci cykl.
Najfajniejszą sprawą jest to, że podczas jego używania nie czuję się taka wysuszona, jak przy stosowaniu tamponów. Szkoda tylko, że w dalszym ciągu muszę się dobezpieczać podpaską

Wystarczy Karolina
Karolajna1_9_8_9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 16:44   #92
solideja
Zadomowienie

Odkąd używam tamponów (z 10 lat będzie) nie wyobrażam sobie stosowania podpasek. Mam bardzo obfite okresy i czasami dołożę sobie podpaskę również jeśli obawiam się o przeciek Jednak zawsze kończy się to podrażnieniem albo jeśli krew wycieknie - infekcjami. Ale ja w ogóle jestem luzak, wkładam sobie tam i krążek i tampon na raz i nic zupełnie nie czuję, a jak nawet trochę zaboli przy wkładaniu no to co... to tylko ból

Nie wiem czy inne kobiety tak mają (może to kwestia wyczulonego powonienia) albo czy zdają sobie sprawę, ale ja niejednokrotnie wchodząc, szczególnie latem, do tramwaju czy niewielkich zamkniętych pomieszczeń umiem wyczuć, że któraś z kobiet ma okres i nasiąkniętą podpaskę, to po prostu jest tak specyficzny, okropny zapach, że od razu to czuć.
solideja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 16:54   #93
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez solideja Pokaż wiadomość
Nie wiem czy inne kobiety tak mają (może to kwestia wyczulonego powonienia) albo czy zdają sobie sprawę, ale ja niejednokrotnie wchodząc, szczególnie latem, do tramwaju czy niewielkich zamkniętych pomieszczeń umiem wyczuć, że któraś z kobiet ma okres i nasiąkniętą podpaskę, to po prostu jest tak specyficzny, okropny zapach, że od razu to czuć.
O matko, myślałam że tylko ja tak mam Albo jak jakaś dziewczyna koło mnie dłużej siedziała i nagle wstanie (np. na lekcjach w szkole) to też czuć :/ Nie ma jak tampony
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 16:17   #94
Kretka666
Zakorzenienie

To ja się wybiję i powiem, że tylko podpaski Nie mogę nosić tamponów, ponieważ wymiana u mnie to była masakra. Musiałam trzymać go pół dnia, żeby wyszedł bez bólu. Nie jest to tak higieniczne. Stety, niestety, mama skąpe, 3-dniowe krwawienia i suchy tampon nie chciał wyjść bez tarcia i podrażnień. Używam podpasek, czuję się dobrze, komfortowo. Nie zamieniłabym ich na tampony.

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2014-04-10 o 16:18
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 16:31   #95
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whiteglove Pokaż wiadomość
O matko, myślałam że tylko ja tak mam Albo jak jakaś dziewczyna koło mnie dłużej siedziała i nagle wstanie (np. na lekcjach w szkole) to też czuć :/ Nie ma jak tampony
dobrze wiedzieć ,
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 18:47   #96
Miss_Bow
Zadomowienie

Tampony, ale tylko te z aplikatorem W pierwszych dniach jeszcze podpaska, taka cieniutka, w razie czego, bo mam mocny okres, czasami tampon super plus extra po 3h przeciekać zaczyna Samym podpaskom nie ufam - one są tylko na noc, czasami po domu...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek

24 września 2016 r.
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-10, 18:56   #97
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Tampony, ale tylko te z aplikatorem W pierwszych dniach jeszcze podpaska, taka cieniutka, w razie czego, bo mam mocny okres, czasami tampon super plus extra po 3h przeciekać zaczyna Samym podpaskom nie ufam - one są tylko na noc, czasami po domu...

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
Czemu?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-10, 20:59   #98
Miss_Bow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Czemu?

Bo jak mam nagły obfity "wyciek" to czasami nie wyrabiają z wchłanianiem i mi po bokach przeciekają (mowię o tych ze skrzydełkami, bez omijam szerokim łukiem...)! Nie raz skończyło sie plamą na spodniach w kroku...

24 września 2016 r.
Stary 2014-04-10, 21:19   #99
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jak mam nagły obfity "wyciek" to czasami nie wyrabiają z wchłanianiem i mi po bokach przeciekają (mowię o tych ze skrzydełkami, bez omijam szerokim łukiem...)! Nie raz skończyło sie plamą na spodniach w kroku...

Pewnie dlatego jestem w tej grupie noszącej podpaski z zadowoleniem
Noszę zwykłe Bella Nova Komfort ze skrzydełkami - tanie, dobre, nie są testowane na zwierzętach. Czego chcieć więcej od podpaski? Za to nie lubię super cienkich podpasek, tych ultra - według mnie śmierdzą plastikiem.
Stary 2014-04-10, 21:44   #100
Miss_Bow
Zadomowienie

Ja tam jak juz cos, to lubię Naturelle, tą grubszą wersje Mieszkam w UK i przy każdej wizycie zaopatruje sie w świeży zapas tych podpasek Wsród angielskich nie znalazłam nic dla siebie, a Aways są przereklamowane...

24 września 2016 r.
Stary 2014-04-12, 23:50   #101
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam jak juz cos, to lubię Naturelle, tą grubszą wersje Mieszkam w UK i przy każdej wizycie zaopatruje sie w świeży zapas tych podpasek Wsród angielskich nie znalazłam nic dla siebie, a Aways są przereklamowane...

O tak, Naturella! Chłonne, dobrze się trzymają bielizny i są naprawdę miłe w dotyku, nie takie szorstkie jak Always. Do tego przystępna cena i miły zapach. Dla mnie zdecydowanie najlepsze podpaski
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-13, 07:00   #102
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
O tak, Naturella! Chłonne, dobrze się trzymają bielizny i są naprawdę miłe w dotyku, nie takie szorstkie jak Always. Do tego przystępna cena i miły zapach. Dla mnie zdecydowanie najlepsze podpaski
Naturella według mnie nieładnie pachnie. Nie lubię pachnących podpasek Im mniej dziwne tym lepiej
Stary 2014-04-13, 10:28   #103
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Naturella według mnie nieładnie pachnie. Nie lubię pachnących podpasek Im mniej dziwne tym lepiej
Straszne są te Naturella. Alwaysy są plastikowe i sztuczne. W PL Bella,a za granicą Libresse.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 10:37   #104
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Straszne są te Naturella. Alwaysy są plastikowe i sztuczne. W PL Bella,a za granicą Libresse.
Najlepsze podpaski.
Stary 2014-04-13, 12:10   #105
Sherminka
Zadomowienie

Używałam tamponów bez przerwy od 8 lat. Dosłownie, tylko tampony, przez 8 lat nie użyłam ani jednej podpaski. Po tak długim czasie zaczęłam mieć infekcje, które z czasem stały się bardzo uporczywe Domyśliłam się, że to przez tampony, ale straaasznie bałam się podpasek. 8 lat temu, kiedy ich używałam były grube i czułam się jak w pampersie. Siedziałam na lekcjach w LO i czułam jak mi prawie cieknie po plecach Dlatego bałam się ich jak ognia
W końcu ogarnęłam się, bo przecież zdrowie najważniejsze. Z dniem, w którym wróciłam do podpasek moje miejsca intymne zaczęły wracać do normy Od paru miesięcy używam tylko podpasek, ale cieplejsze letnie dni planuję wrócić do tamponów... Nie wyobrażam sobie latania z podpaską. Tampony to komfort i wygoda, ale długotrwałe stosowanie zawsze wychodzi bokiem
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-13, 12:50   #106
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Czy tampony są szkodliwe dla nastolatek ?
Nie są, można je stosować od 1 miesiączki.

Można przebić błonę dziewiczą?
Niesądzę, w błonie dziewiczej znajduje się taki "otworek" którędy wypływa krew miesiączkowa i dlatego nie wydaje mi się żeby można ją było przebić.

Czy sznureczek może się przerwać?
Niby może, niby nie. Mnie się nigdy to nie zdarzyło, natomiast mojej koleżance już tak.

Jakie macie propozycje tamponów dla nastolatki?
OB Mini albo tampaxy z aplikatorem.
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 14:48   #107
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Choco_Latte_ Pokaż wiadomość
Niesądzę, w błonie dziewiczej znajduje się taki "otworek" którędy wypływa krew miesiączkowa i dlatego nie wydaje mi się żeby można ją było przebić.
A moim zdaniem można. No proszę was, jak dziewczyna używa tamponów nawet tylko rok to i tak kilkadziesiąt razy "grzebie" w tej błonie. Nie ma siły, żeby jej w jakiś sposób nie uszkodzić. Zresztą co takiego jest w tej błonie że tak wszystkie się martwią czy ona jest na swoim miejscu?
Stary 2014-04-13, 16:52   #108
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Cytat:
A moim zdaniem można. No proszę was, jak dziewczyna używa tamponów nawet tylko rok to i tak kilkadziesiąt razy "grzebie" w tej błonie. Nie ma siły, żeby jej w jakiś sposób nie uszkodzić. Zresztą co takiego jest w tej błonie że tak wszystkie się martwią czy ona jest na swoim miejscu?
Nie mam pojęcia, droga Koleżanko.
Autorka zadała pytanie, otrzymała ode mnie odpowiedź. I tyle ;-)
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-13, 19:38   #109
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Choco_Latte_ Pokaż wiadomość

Czy sznureczek może się przerwać?
Niby może, niby nie. Mnie się nigdy to nie zdarzyło, natomiast mojej koleżance już tak.
Co do 1. Błona dziewicza może mieć różne kształty, nie tylko takie z typowym otworkiem. Ale czy można ją przebić tamponem? Nie wiem, pewnie jakaś szansa jest, ale bez przesady, niektórzy tracą ją w trakcie ćwiczeń, masturbacji...

2. Pielęgniarka w gimnazjum opowiadała na prelekcji nt. dojrzewania, że jej się zdarzyło stracić sznureczek, dlatego zawsze polecała przed użyciem tamponu sprawdzać czy się trzyma, czy nie wylatuje.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-19, 19:49   #110
missis1212
Przyczajenie

A co sądzicie o używaniu tamponów na noc? Ja dopiero teraz zaczęłam wg używać tamponów, ale póki co tylko na dzień... Czytałam różne opinie odnośnie stosowania ich na noc i w sumie już sama nwm czy to zdrowe i bezpieczne. Co sądzicie o tańszych?
missis1212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 20:48   #111
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez missis1212 Pokaż wiadomość
A co sądzicie o używaniu tamponów na noc? Ja dopiero teraz zaczęłam wg używać tamponów, ale póki co tylko na dzień... Czytałam różne opinie odnośnie stosowania ich na noc i w sumie już sama nwm czy to zdrowe i bezpieczne. Co sądzicie o tańszych?
Hmm, ja też nie wiem czy używanie tamponów w nocy jest w 100% zdrowe, dlatego staram się nie robić tego zbyt często. W dzień stosuję je przez większość okresu, dopiero w ostatnich dniach okresu przechodzę na podpaski / wkładki.

A tańsze tampony też mogą być dobre, ja np. używam często tamponów z Biedronki zamiast O.B. i nie mam zastrzeżeń

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 20:53   #112
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez missis1212 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy zdrowe i bezpieczne, ale z pewnością dużo bardziej wygodne. Wiele razy zdarzyło mi się, że podpaska się przelała i wszystko łącznie z pościelą do prania, plus szorowanie materaca Tampon zawiódł mnie jeden jedyny raz, ale 1. był mało chłonny, 2. niewiadomej marki, w sklepie nie było o.b. i musiałam kupić co było (Anglia) 3. wieczorem piłam alkohol, a jak wiadomo alkohol wzmacnia krwawienie przy miesiączce Gratulowałam sobie, że założyłam dodatkowo podpaskę bo nie ufałam tym dziwnym tamponom i tragedii nie było

Tańszych nie próbowałam, używam o.b. które nigdy mnie nie zawiodły i boję się ich zmieniać. Nie wiem czy tampony innych marek mają taką powłoczkę "Silk Touch" co ułatwia bardzo aplikację i głównie za to lubię o.b.
Stary 2014-06-19, 21:00   #113
missis1212
Przyczajenie

Ja obecne używam facelle z rossmanna i wg mnie są dobre... Najgorsze akcje mam przy wyciąganiu :P

We are such stuff as dreams are made on.
Stary 2014-06-19, 21:21   #114
geosmina
Wtajemniczenie

Ja od jakiegoś czasu na noc zakładam tylko tampon, zwłaszcza w pierwsze dni okresu, jak krwawienie jest silne. Namówiła mnie koleżanka, która używa wyłącznie tamponów bo nie znosi podpasek. Takie rozwiązanie jest dla mnie super, podpaski zawsze mi się przesuwają i brudzę wszystko czasem nie tylko podczas snu Tamponów używam tylko Facelle praktycznie bo są świetne dla mnie. Na noc zakładam rozmiar super i tylko muszę pamiętać, żeby trzymać go max 8h, więc zakładam przed samym snem i wyciagam zaraz po przebudzeniu. Nigdy mnie nie zawiodły. No i nic mi się nigdy nie stało od ich używania, wspomniana koleżanka za to ma podobno florę bakteryjną jak dziewica (wyszło z cytologii, grupa 1 chyba, ta najbardziej "nienaruszona), mimo że od lat nią nie jest. Tak więc według mnie tampony są bezpieczne, tylko trzeba ich używać z głową

Nadawane z hateciaka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 21:44   #115
missis1212
Przyczajenie

Podejmuję się wyzwania wypróbowania wszystkich marek tamponów

We are such stuff as dreams are made on.
Stary 2014-06-19, 21:52   #116
201605300922
Konto usunięte

Tampony na noc to nie jest dobry pomysł. Krew to jest doskonała pożywka dla bakterii, choćby dla gronkowca złocistego. Rzadko bo bardzo rzadko, ale zdarza się, że dochodzi do zespołu wstrząsu toksycznego, a na to można zejść. Nie bez powodu na ulotkach do tamponów o tym piszą i dodają, że tampony należy często zmieniać. Jak ktoś śpi 5 czy 6 godzin, to jeszcze pół biedy, ale 10 godzin z jednym tamponem to głupota, nikogo nie obrażając.

+ To, że się komuś dotychczas nic nie stało nie znaczy, że go w końcu to nie trafi. To tak jakby mówić ,,tyle razy jechałem bez zapiętych pasów a nic mi się przecież nie stało". Także się zastanówcie, czy lepiej uprać piżamę raz na jakiś czas, gdy podpaska się przesunie, czy ryzykować.

Edytowane przez 201605300922
Czas edycji: 2014-06-19 o 21:54
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 22:30   #117
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Tampony na noc to nie jest dobry pomysł. Krew to jest doskonała pożywka dla bakterii, choćby dla gronkowca złocistego. Rzadko bo bardzo rzadko, ale zdarza się, że dochodzi do zespołu wstrząsu toksycznego, a na to można zejść. Nie bez powodu na ulotkach do tamponów o tym piszą i dodają, że tampony należy często zmieniać. Jak ktoś śpi 5 czy 6 godzin, to jeszcze pół biedy, ale 10 godzin z jednym tamponem to głupota, nikogo nie obrażając.

+ To, że się komuś dotychczas nic nie stało nie znaczy, że go w końcu to nie trafi. To tak jakby mówić ,,tyle razy jechałem bez zapiętych pasów a nic mi się przecież nie stało". Także się zastanówcie, czy lepiej uprać piżamę raz na jakiś czas, gdy podpaska się przesunie, czy ryzykować.
Nie jestem znawcą, ale wydaje mi się, że większą pożywką dla bakterii jest krew na podpasce niż w tamponie Na podpasce ta krew przecież ma kontakt z powietrzem, bakteriami, zaczyna brzydko pachnieć, ciemnieje itd. A w tamponie nie ma dostępu do powietrza, jest taka... no świeża i nie wydziela takiego smrodku jak krew na podpasce. Poza tym odkąd używam tamponów nie mam żadnych infekcji, a przy podpaskach się zdarzały.

Co do prania piżamy raz na jakiś czas - w moim przypadku to się działo praktycznie przy każdej miesiączce, raz zalało tylko kawałek bielizny, raz piżamę, raz całe łóżko. Niezbyt fajna sprawa gdy człowiek się rano śpieszy do szkoły i musi znaleźć dodatkowy czas na wymoczenie majtek, piżamy i prześcieradła w zimnej wodzie i wypranie tego.
Stary 2014-06-19, 22:44   #118
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Nie jestem znawcą, ale wydaje mi się, że większą pożywką dla bakterii jest krew na podpasce niż w tamponie Na podpasce ta krew przecież ma kontakt z powietrzem, bakteriami, zaczyna brzydko pachnieć, ciemnieje itd. A w tamponie nie ma dostępu do powietrza, jest taka... no świeża i nie wydziela takiego smrodku jak krew na podpasce. Poza tym odkąd używam tamponów nie mam żadnych infekcji, a przy podpaskach się zdarzały.

Co do prania piżamy raz na jakiś czas - w moim przypadku to się działo praktycznie przy każdej miesiączce, raz zalało tylko kawałek bielizny, raz piżamę, raz całe łóżko. Niezbyt fajna sprawa gdy człowiek się rano śpieszy do szkoły i musi znaleźć dodatkowy czas na wymoczenie majtek, piżamy i prześcieradła w zimnej wodzie i wypranie tego.
Nam to na mikrobiologii powiedzieli tak - podpaski długo trzymane też super bezpieczne nie są, ale jednak połowa przypadków w ogóle zespołu wstrząsu toksycznego jest u kobiet, które stosowały tampony (pozostała połowa to faceci, dzieci, kobiety po porodzie/poronieniu/aborcji, kobiety używające podpasek etc. ogólnie menstruacja zwiększa prawdopodobieństwo). Gronkowiec się ,,rozgaszcza" w tamponie, wydziela toksyny. Niby nie powinien, bo toksyna do powstania potrzebuje tlenu, ale te tampony o dużej wchłanialności (czyli te, które większość z nas miałaby pomysł, by stosować właśnie na noc) mają włókna, które utrzymują wysokie stężenie tlenu. A potem toksyna wchłania się przez ściany pochwy i jest problem. Co nie znaczy, że bezpiecznie jest trzymać jedną podpaskę przez x godzin, po prostu na noc je lepiej stosować. Zwłaszcza, jak do tego ma się jakieś deficyty odporności w tym samym czasie. Też było to dla mnie duże zaskoczenie, bo też mi się zdarzało zostawiać tampon na dłużej, np. 8, 9 godzin, żeby dobrze nasiąkł i się go łatwiej wyjmowało.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-19, 22:50   #119
cud nie kobieta
Ante Pante

Cytat:
W takich sytuacjach zawsze żałowałam, że nie jestem facetem...
Stary 2014-06-19, 22:50   #120
201705121341
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
Nam to na mikrobiologii powiedzieli tak - podpaski długo trzymane też super bezpieczne nie są, ale jednak połowa przypadków w ogóle zespołu wstrząsu toksycznego jest u kobiet, które stosowały tampony (pozostała połowa to faceci, dzieci, kobiety po porodzie/poronieniu/aborcji, kobiety używające podpasek etc. ogólnie menstruacja zwiększa prawdopodobieństwo). Gronkowiec się ,,rozgaszcza" w tamponie, wydziela toksyny. Niby nie powinien, bo toksyna do powstania potrzebuje tlenu, ale te tampony o dużej wchłanialności (czyli te, które większość z nas miałaby pomysł, by stosować właśnie na noc) mają włókna, które utrzymują wysokie stężenie tlenu. A potem toksyna wchłania się przez ściany pochwy i jest problem. Co nie znaczy, że bezpiecznie jest trzymać jedną podpaskę przez x godzin, po prostu na noc je lepiej stosować. Zwłaszcza, jak do tego ma się jakieś deficyty odporności w tym samym czasie. Też było to dla mnie duże zaskoczenie, bo też mi się zdarzało zostawiać tampon na dłużej, np. 8, 9 godzin, żeby dobrze nasiąkł i się go łatwiej wyjmowało.
Nie no, to ja zmieniam tampon po max. 3 godzinach, a w drugi i trzeci dzień miesiączki to w ogóle po 1,5-2 godzinach bo inaczej zacząłby przeciekać :P A na noc mam taki patent, że przed spaniem piję więcej wody, w nocy budzę się do toalety i przy okazji zmieniam tampon, więc trzymam go góra 4 godziny
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości