III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 21:51   #481
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Ja myślę,że to jednak będzie dobry pomysł wymienić się ze sobą jakimś numerem telefonu No chyba nie ma u nas żadnej pindy,która by rozpowszechniała gdzieś nasz numer na anonsach erotycznych czy też by nie pisała obraźliwych sms-ów

Ostatnio będąc w szpitalu chciałam do was napisać,ale coś nie mogę ściągnąć na mój telefon Tapatalk...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-06-19 o 21:52
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:53   #482
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja myślę,że to jednak będzie dobry pomysł wymienić się ze sobą jakimś numerem telefonu No chyba nie ma u nas żadnej pindy,która by rozpowszechniała gdzieś nasz numer na anonsach erotycznych czy też by nie pisała obraźliwych sms-ów
Nigdy nic nie wiadomo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-19, 21:59   #483
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Nigdy nic nie wiadomo

Jednak wierzę w ludzi i mam nadzieję,że są tu odpowiedzialne i normalne babki

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-06-19, 22:01   #484
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Jednak wierzę w ludzi i mam nadzieję,że są tu odpowiedzialne i normalne babki
Ja przestalam wierzyć w ludzi i cuda. Pamiętaj przejechać sie możesz na każdym. Nie pisze teraz o numerach tel. Chodzi o zycie...

Stary 2014-06-19, 22:15   #485
Mandragorrka
Zakorzenienie

Question Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Swoją drogą to podczas najgorszych skurczy to ja mogłam nawet na korytarzu rodzić byle tylko to się skończyło 😛.Dopiero po porodzie się myśli, a może to a dlaczego tamto itd.
Święta prawda.

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochane nei ma co!!! bedzie dobrze zobaczycie,nie ma sie co nakręcać, choć nei powiem ze po dzisiejszej kolejnej wiadomosci na pewno bede rozmawiac z moja lekarką o tym i innych rzeczach
ja miałam lewatywe, masaz szyjki, przebicie pecherza, nacinanie ale luzzzzzzzzzzz bluzzzzzz było fajnie serio
aaa i na poczatku po podaniu kroplówki, przbiciu pecherza na ktg zanikło tętno i od razu sie wszyscy zlecieli a lekarz kazał wołąc zespół do cięcia-jak sam powiedział nei ma co czekac wołać wszytkich, ja si eoczywiscie wystraszyłam, potem ucieszyłam ze juz bedzie po , ale za chwile wszytko wróciło do normy i zamiast o 10 rano urodziłam po 22 bo jednak czekałam na rozkręcenie sie porodu
Może masz jakieś zapędy masochistyczne

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko chociaz chyba o tym juz bylo kiedys... czy szycie po porodzie jest w znieczuleniu czy nie?bo tu kiedys dziewczyny tak pisaly ze boli i w ogole... a przeciez to chyba powinno byc znieczulone nie?
Co do tej lewatywy to jesli mialybyscie wybor to lepiej tak czy nie??
Bo ja nie mam pojecia
Ja robilam sobie lewatywe nie raz ale taką płytka wiec spoko a rozumiem ze ta w szpitalu to jest taka głęboka i pewnie niezbyt przyjemna?
Szycie było ze znieczuleniem. Hmm chyba mnie szczypało, ale nie pamiętam. Zresztą szczerze to po porodzie miałam wszystko głęboko w
Lewatywę, tak jak pisałam, miałam na życzenie. W ogóle pierwszy raz, kibelek blisko i nie było to jakieś mega nieprzyjemne.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:15   #486
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Ja przestalam wierzyć w ludzi i cuda. Pamiętaj przejechać sie możesz na każdym. Nie pisze teraz o numerach tel. Chodzi o zycie...

Zgadzam sie w 100% juz dosc długo nie ufam ludziom... ja mam nadzieje korzystać w szpitalu z internetu w tel nr można sie wymienić chociaż pewnie większość juz moze mieć w tel internet a jak nas poród złapie to raczej nic i na niczym nie napiszemy

201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:18   #487
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
Swoją drogą to podczas najgorszych skurczy to ja mogłam nawet na korytarzu rodzić byle tylko to się skończyło ��.Dopiero po porodzie się myśli, a może to a dlaczego tamto itd.

dokładnie. Ja rodziłam w naprawdę fajnym pokoju, wielki wygodny fotel dla męża, łazienka z wanną, prysznicem, wielka piłka do skakania, pokój duży,mogłabym gwiazdy w nim robić. Co z tego, skoro nie miałam sił na nic, takie bóle na rozwarcie miałam, w dodatku w nocy, wiec zmęczona byłam. Położna o 1 w nocy kazała mi skakać na piłce, mąż mnie musiał trzymać, bym nie spadała z tej piłki. Gdzie ja tam myślałam, by w wannie leżeć.

rodziłam na plecach, nogi oczywiście szeroko, podkurczone. Nie wiem, czy na łokciach przy partych nie byłam, czy może podnieśli mi to krzesło/łóżko. Szczerze to mało pamiętam z porodu, bardziej już jak mała wyszła, obsikala mnie, dali mi ją na piersi, a potem wzięli, mierzyli itp, a maż fotki cykał. Mąż też przecinał pępowinę

Nikt mnie nie golił, lewatywy nie miałam. Nacinana byłam, nie czułam w ogóle kiedy bylam nacinana, szycia też nie pamiętam. Dla mnie najgorsze były bóle-skurcze na rozwarcie, już parte to była bajka.

to ja podam telefon ZygaEffce, jeśli nie będzie mieć nic przeciwko. W tym samym szpitalu rodzimy to może się nawet spotkamy net mam w telefonie, także luz blues, dam Wam znaka, jak bedę w miare przytomna

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2014-06-19 o 22:19
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:21   #488
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie w 100% juz dosc długo nie ufam ludziom... ja mam nadzieje korzystać w szpitalu z internetu w tel nr można sie wymienić chociaż pewnie większość juz moze mieć w tel internet a jak nas poród złapie to raczej nic i na niczym nie napiszemy

Moja wypowiedź nie miała na mysli tego zeby sie nie wymieniać numerami, wręcz przeciwnie. Fakt internet teraz wszędzie ale nie każdy będzie mial dostęp. Ja z mila chęcią dam swój numer.

Stary 2014-06-19, 22:23   #489
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Ojj coś o tym wiem,ostatnio tego doświadczam szczególnie na pozornie bliskich mi osobach (familia) i dochodzę do wniosku,że czasem bardziej można zaufać obcym i jest to bezpieczniejsze rozwiązanie

Dzisiaj się ogółem nieźle wkurzyłam,jeśli można to tak nazwać,bo użyłabym mocniejszych słów... Wczoraj pisałam w klubie o koleżance(bardziej to koleżanka mojej mamy,ale też jestem z nią na Ty) i ok niech robi co chce,jej dziecko,jej sprawy,wali mnie to. Ale dzisiaj myślałam,że jej trzepnę... przyszła ! Jakby nigdy nic... Cholera wie na co jej dzieciak tak na prawdę chory,równie dobrze może mieć posocznicę,bo ona ufa lekarzowi,który mówi jej na słowo bez badań bez niczego,że u jej dzieciaka jest paciorkowiec,ale on przecież niegroźny i co z tego,że gorączka od 3 dni się utrzymuje.. Ok,ja też jestem chora ale nie wyobrażam sobie iść do domu ciężarnej kobiety i siedzieć u niej w pokoju i jeszcze stojąc nad nią przed komputerem żeby coś zobaczyć,gadać przy tym,kichać,wiedząc,że ja też mogę bakterię przenosić. Tak mnie wkurzyła,bo ona myśli,że bakterie się przenoszą przez lizanie jednej łyżki... Jeszcze przyjechała moja siostra z małym dzieckiem a ta zaczęła się z nim bawić i w ogóle,gdzie ja go praktycznie dzisiaj unikałam i trzymałam się trochę z daleka,bo szkoda,żebym dziecko zaraziła. No kurczę... Każdy wie,że bakterie można przenosić szczególnie mając małe dziecko... Nie wiem skąd w ludziach ten brak wyobraźni. A dla mnie 3 dniowa gorączka 40 stopni,która mimo leków nie przechodzi u maluszka to nie takie byle zapalenie gardła.Ale co się dziwić po babce,która przychodziła codziennie mając dzieci z rumieniem i wiedziała,że jestem w ciąży a nie byłam jeszcze w 12 tygodniu... I się bałam,że przeniosła coś na mnie i to mojemu dziecku się coś stanie

Stary 2014-06-19, 22:26   #490
Aliszcze
Zakorzenienie

Meta, bezmyślna kobieta mogłaby mieć wiecej oleju w głowie jak moja w weekend majowy zachorowała na rumień to moi rodzice wzięli ją na te kilka dni do siebie (co młodej się podobało, wakacje u dziadków).
ja ze zwykłym przeziębieniem bałabym się isć do cieżarnej lub do malutkiego dziecka.

Stary 2014-06-19, 22:36   #491
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Meta, bezmyślna kobieta mogłaby mieć wiecej oleju w głowie jak moja w weekend majowy zachorowała na rumień to moi rodzice wzięli ją na te kilka dni do siebie (co młodej się podobało, wakacje u dziadków).
ja ze zwykłym przeziębieniem bałabym się isć do cieżarnej lub do malutkiego dziecka.
No sorry skoro ona mi dzisiaj powiedziała,że ja przesadzam i nie wolno brać antybiotyku w ciąży na anginę...Bo ona brała syrop prawoślazowy i tymianek ssała jak była przeziębiona. Nie rozumiem jak można wsypywać do jednego worka te dwie różne choroby. I nie dotarły do niej argumenty,że czasem lepiej brać antybiotyk niż mieć powikłania po anginie,szczególnie w ciąży... Bo to jednak nie jest zwykły katarek ale mam całe gardło w ropie,katar mi cieknie aż na podłogę i mówić nie mogę ani jeść normalnie... A no i jeszcze był ból tyłka,że na ból głowy i gorączkę wzięłam apap,bo też nie wolno.Ale ja mam to do siebie,że w czasie anginy zawsze mi łeb rozsadza i czymś jednak muszę się ratować.A gorączkę chociaż trochę zbiłam dzięki temu...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-06-19 o 22:37
Stary 2014-06-19, 22:41   #492
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Moja wypowiedź nie miała na mysli tego zeby sie nie wymieniać numerami, wręcz przeciwnie. Fakt internet teraz wszędzie ale nie każdy będzie mial dostęp. Ja z mila chęcią dam swój numer.

Wiem wiem moze moja odpowiedz dziwnie zabrzmiała bo skrót myślowy wyszedł tez nie mam nic przeciwko i pewnie sie z kimś wymienię chodziło mi o to, ze mam nadzieje mieć dostęp do internetu żeby moc tutaj sie odezwać a zgadzałam sie co do ograniczonego zaufania w życiu bo nacięłam sie na rożne osoby i nigdy bym nie powiedziała, ze beda tak zakłamane...

Stary 2014-06-19, 22:45   #493
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem moze moja odpowiedz dziwnie zabrzmiała bo skrót myślowy wyszedł tez nie mam nic przeciwko i pewnie sie z kimś wymienię chodziło mi o to, ze mam nadzieje mieć dostęp do internetu żeby moc tutaj sie odezwać a zgadzałam sie co do ograniczonego zaufania w życiu bo nacięłam sie na rożne osoby i nigdy bym nie powiedziała, ze beda tak zakłamane...

znam to niestety, jeden z najbliższych członków rodziny mojego męża wywinął taki numer nam, swojej żonie, rodzicom itp.
ech, nie chcę się rozpisywać. Teraz przejrzal na oczy ale przez wiele miesięcy klamal w żywe oczy, naciągał, ech

Stary 2014-06-19, 22:45   #494
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:

Hehe no to dobrze. .. w sensie nie dobrze ze rozczarowałas sie. Wiesz o co chodzi hehe mam dzisiaj problem z wypowiadaniem się :p

Stary 2014-06-19, 22:59   #495
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dziewuchy co polecacie na afty ?
Patrzę czemu mnie tak język boli a tu dosłownie na samym czubku języka mam z 5 aft ta choroba mnie wykończy,bo pewnie znowu od anginy mi wyskoczyły jak kiedyś

Stary 2014-06-19, 23:01   #496
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewuchy co polecacie na afty ?
Patrzę czemu mnie tak język boli a tu dosłownie na samym czubku języka mam z 5 aft ta choroba mnie wykończy,bo pewnie znowu od anginy mi wyskoczyły jak kiedyś
Nie mam pojęcia. .. moze wujek Google ?

Stary 2014-06-19, 23:05   #497
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Hehe no to dobrze. .. w sensie nie dobrze ze rozczarowałas sie. Wiesz o co chodzi hehe mam dzisiaj problem z wypowiadaniem się :p

No ostatni hit nacięcia sie na ludzi jest tak żałosny, ze aż mnie mało zdenerwował bo nauczyłam sie ludzi olewać ale głupota ludzka mnie powala...mamy kolegę sporo młodszego a jego tato prowadzi u nas w mieście duży interes i sie rozwijał zawsze i w ogole...jakiś rok temu tz podczas rozmowy z tym ojcem kolegi mówił, ze sie staramy o dziecko i nie wychodzi no to tamten dał tz nr jakiegoś lekarza z Wrocławia, ze niby jest super...tak szczerze to nigdy nie skorzystaliśmy bo gościa nawet w internecie nie znalazłam wiec moje zaufanie było ograniczone no i ok ... kontakt z kolega super, ojciec jego interes rozwija i jakies 2 albo 3 miesiące temu dzwoni do tz czy ten ma pożyczyć mu pieniądze...dodam, ze dosc spore a nawet mocno spore bo 10tys...tz akurat zostawiła koledze swoje auto w Pl do sprzedania i byliśmy w domu w De a auto sie sprzedało i tz mowi, ze bardziej ufa poważnemu gościowi niz koledze co sprzedał nasze auto no i kazał temu koledze dać ta kase temu facetowi a za dwa tyg js miałam odebrać...facet do teraz oddaje po 500,1000zl bo twierdzi, ze nie ma a hit jest taki, ze i on i jego syn(dobry kolega tz) rozpowiadaja, ze tz powinien podarować mu ten dług bo dzięki niemu ja jestem w ciazy bo on myśli, ze zaszłam w ciąże po wizycie u gościa go którego nr podał zakręcona historia i nie wiem czy do zrozumienia ale nauczyłam sie juz dawno, ze - ludzie często wiedza o nas więcej niz sami wiemy o sobie...

Meta-cos tam reklamują ostatnio dezaftan czy jakos tak :p głowy nie daje za nazwę ale w reklamie gościu sie nad sobą rozczula na fotelu dentystycznym, ze mu sie cos zrobiło i boli

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-06-19 o 23:07
Stary 2014-06-19, 23:10   #498
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No ostatni hit nacięcia sie na ludzi jest tak żałosny, ze aż mnie mało zdenerwował bo nauczyłam sie ludzi olewać ale głupota ludzka mnie powala...mamy kolegę sporo młodszego a jego tato prowadzi u nas w mieście duży interes i sie rozwijał zawsze i w ogole...jakiś rok temu tz podczas rozmowy z tym ojcem kolegi mówił, ze sie staramy o dziecko i nie wychodzi no to tamten dał tz nr jakiegoś lekarza z Wrocławia, ze niby jest super...tak szczerze to nigdy nie skorzystaliśmy bo gościa nawet w internecie nie znalazłam wiec moje zaufanie było ograniczone no i ok ... kontakt z kolega super, ojciec jego interes rozwija i jakies 2 albo 3 miesiące temu dzwoni do tz czy ten ma pożyczyć mu pieniądze...dodam, ze dosc spore a nawet mocno spore bo 10tys...tz akurat zostawiła koledze swoje auto w Pl do sprzedania i byliśmy w domu w De a auto sie sprzedało i tz mowi, ze bardziej ufa poważnemu gościowi niz koledze co sprzedał nasze auto no i kazał temu koledze dać ta kase temu facetowi a za dwa tyg js miałam odebrać...facet do teraz oddaje po 500,1000zl bo twierdzi, ze nie ma a hit jest taki, ze i on i jego syn(dobry kolega tz) rozpowiadaja, ze tz powinien podarować mu ten dług bo dzięki niemu ja jestem w ciazy bo on myśli, ze zaszłam w ciąże po wizycie u gościa go którego nr podał zakręcona historia i nie wiem czy do zrozumienia ale nauczyłam sie juz dawno, ze - ludzie często wiedza o nas więcej niz sami wiemy o sobie...

Meta-cos tam reklamują ostatnio dezaftan czy jakos tak :p głowy nie daje za nazwę ale w reklamie gościu sie nad sobą rozczula na fotelu dentystycznym, ze mu sie cos zrobiło i boli
Nobto ładnie was koleś urządził

Stary 2014-06-19, 23:10   #499
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

masakra

noten typ, o którym pisałam pożyczył od nas kasę, sporo kasy, wiecej niż 10 tys. Mówiąc, że lokatę ma ale mu się konczy za 2 tygodnie to odda. Wierzyliśmy mu, bo nigdy żadnych numerów nie wywijał, w tym roku ma 40 lat. No i okłamał z tą lokatą (nie tylko nas, jak się potem okazało), pożyczylśmy mu 2 lata temu, na razie ani złotówki nie zobaczyliśmy. Ale sam się w bagno wpakowal, stracił mieszkanie, ech, zakrecona historia.

Stary 2014-06-19, 23:11   #500
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Zapomniałaś dodać że każda ubezpieczona kobieta w HOLANDII bo w Polsce to można pomarzyć
Ano tak 😜
A co do szycia, ja pomimo znieczulenia czułam każdą wbijaną igłę, okropność, dziewczyna rodząca ze mną,która potem leżała ze mną na sali miała to samo a dodatkowo przecięli jej krocze nie wtedy kiedy powinni i wszystko czuła, ja już tego nie czułam😋

Stary 2014-06-19, 23:11   #501
Mandragorrka
Zakorzenienie

Mój mąż jest sadysta. Ogląda właśnie film Kac Wawa i ciągle psioczy kto mógł takie g... Nakręcić. Ale stwierdzil, że obejrzy do końca

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 23:13   #502
Niestabilna
Wtajemniczenie

Kobiet, aut i pieniędzy sir nie pożycza i trzeba byc e życiu asertywnym nawet jeżeli chodzi o przyjaciół czasami warto powiedzieć nie.

Stary 2014-06-19, 23:19   #503
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
masakra

noten typ, o którym pisałam pożyczył od nas kasę, sporo kasy, wiecej niż 10 tys. Mówiąc, że lokatę ma ale mu się konczy za 2 tygodnie to odda. Wierzyliśmy mu, bo nigdy żadnych numerów nie wywijał, w tym roku ma 40 lat. No i okłamał z tą lokatą (nie tylko nas, jak się potem okazało), pożyczylśmy mu 2 lata temu, na razie ani złotówki nie zobaczyliśmy. Ale sam się w bagno wpakowal, stracił mieszkanie, ech, zakrecona historia.

No ten ma pod 60 lat i tez twierdził,ze na przelewy czeka...a zawsze firma najwieksza w mieście, ostatnio nowe specjalizacje w firmie wprowadził, nowe sprzęty...i ok...niech oddaje na raty...ale bez jaj z takimi tekstami, ze dzięki niemu dziecko będziemy mieli a nie pójdę ani ja ani tz mu objasnic, ze sie grubo myli bo co to da? Tylko nerwy zjedzone...na głupotę nie ma mocnych i chociaż wiadomo, ze tym panom juz podziekujemy...

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Kobiet, aut i pieniędzy sir nie pożycza i trzeba byc e życiu asertywnym nawet jeżeli chodzi o przyjaciół czasami warto powiedzieć nie.

No nawet mi nie mów bo tyle co ja sie nagadalam tz o tym to masakra ale chciał być mądrzejszy i wyszedł z założenia, ze takim ludziom sie pomaga bo oni moga pomoc kiedyś nam wiec ja odpuściłam bo nerwy mi nie potrzebne były i czekałam co z tego wyjdzie...no i teraz mowię do tz "ok...nie powiem a nie mówiłam" ale widze jak sam sie zawiódł bo naiwnie wierzył, ze dorosły, poważny facet takiego wstydu sobie nie zrobi...a jednak...

Stary 2014-06-19, 23:21   #504
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
No ten ma pod 60 lat i tez twierdził,ze na przelewy czeka...a zawsze firma najwieksza w mieście, ostatnio nowe specjalizacje w firmie wprowadził, nowe sprzęty...i ok...niech oddaje na raty...ale bez jaj z takimi tekstami, ze dzięki niemu dziecko będziemy mieli a nie pójdę ani ja ani tz mu objasnic, ze sie grubo myli bo co to da? Tylko nerwy zjedzone...na głupotę nie ma mocnych i chociaż wiadomo, ze tym panom juz podziekujemy...

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

No nawet mi nie mów bo tyle co ja sie nagadalam tz o tym to masakra ale chciał być mądrzejszy i wyszedł z założenia, ze takim ludziom sie pomaga bo oni moga pomoc kiedyś nam wiec ja odpuściłam bo nerwy mi nie potrzebne były i czekałam co z tego wyjdzie...no i teraz mowię do tz "ok...nie powiem a nie mówiłam" ale widze jak sam sie zawiódł bo naiwnie wierzył, ze dorosły, poważny facet takiego wstydu sobie nie zrobi...a jednak...

MA nauczke na przyszlosc...

Stary 2014-06-19, 23:28   #505
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Mój mąż jest sadysta. Ogląda właśnie film Kac Wawa i ciągle psioczy kto mógł takie g... Nakręcić. Ale stwierdzil, że obejrzy do końca

lubi sie męczyc ?
a jak mała?
kurde wiesz ze cigle zapominam ci odpisac, normalnie az wstyd

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

dziewczyny pozyczyć kase to najgorsza rzecz jaka mozna zrobic, miałam fajna kuzynke starsza ode mnei, super sie dogadywałysmy no i pozyczyłam jej kase...masakra oddawała kilka lat, pojechała do pracy z agranica i dalej jakies ochłapy mi dawała mówiac ze nei ma...a w domu rodzinnym ciagle remonty robiła
zenada
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 23:57   #506
elffirka
Rozeznanie

Witam się i ja... Wróciłam z De... Jutro się biorę za nadrabianie... Dobranoc bo padam...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 01:01   #507
DorissiriD
Rozeznanie

Cytat:
No ciekawie sie zapowiada...chyba, ze doświadczone mamusie maja inny obraz rodzicielstwa?

http://kwejk.pl/obrazek/2080111
Eeee! Bez przesady. Przerysowane w drugą stronę niż w poradnikach dla kobiet Pewnie dla równowagi

Sporo pisałyście o porodach. To i ja podzielę się moimi doświadczeniami. Nawet nie wiem, ale lewatywa i golenie raczej w standardzie - lewatywa na mnie w zasadzie nie podziałała, bo wcześniej sama się oczyściłam, a golenie mi babka tak zrobiła, że szkoda gadać... 3x machnęła maszynką i już. Niby nie miałam długiej fryzury, ale podczas porodu padło pytanie czy w ogóle byłam golona...

Masażu szyjki nie miałam, nie wiem jak to jest.

Mnie długo nie chciały odejść wody, nie pomagało skakanie na piłce itp. W końcu też nie jestem świadoma czy same mi odeszły, czy położna przebiła, bo podczas badania puściły błony, może to było przebijanie... Nie wiem, nie wnikałam, było mi wszystko jedno. Chociaż ten moment odejścia wód to dla mnie najboleśniejszy moment porodu.

Wody płodowe były u mnie seledynowe (jak podkreślała położna, nie zielone, a seledynowe i tak mam wpisane w książeczce zdrowia córki ). Zastanawiałam się dlaczego, bo poród w terminie, nie przedłużał się. Dopiero niedawno uzyskałam odpowiedź. Miałam cukrzycę ciążową i ona powoduje, że łożysko szybciej się starzeje, traci swoje możliwości np. filtracyjne, stąd wody mogły nie być już tak dobrze oczyszczane. Urodziłam 8 września, tydzień wcześniej byłam w szpitalu (bo mniejsza intensywność ruchów dziecka) i niby już była gotowość do porodu, ale wszystko się wyciszyło to mnie wypisali, ale już tak między sobą lekarze rozmawiali, że jak nie urodzę w najbliższym czasie to 13 września cesarka. Czyli nie czekaliby tych 2 tygodni - pewnie z powodu cukrzycy ciążowej. Ale udało mi się urodzić dokładnie w terminie z miesiączki A tak w ogóle to z rozwarciem na 3 cm chodziłam przez miesiąc!

Bardziej bolały mnie skurcze w pierwszej fazie porodu. Parte w zasadzie nie bolały, tu problemem było zmęczenie - spałam po te 2-3 minuty między skurczami i budziłam się zmobilizowana na parcie.

Najpierw leżałam na boku, a potem jak już główka wyszła kazała mi położna przejść na pozycję na plecach - tak półleżąco. Byłam pod KTG i to też wymuszało taką pozycję. Córce zaburzyło się trochę tętno, bo zabrakło mi skurczu na wypchanie i utknęła a dodatkowo miała owinięty tułów pępowiną.

Szczerze powiedziawszy nie miałam pojęcia jakie pozycje przyjmować. Położna podpowiedziała mi żeby na klęcząco się ustawić na fotelu porodowym, przy skurczu przyklęknąć na pięty. Była to dla mnie wygodna pozycja.

Wiedziałam tylko jak oddychać i koncentrowałam się na tym. Myślę, że spokojne głębokie oddychanie przyniosło mi dużo ulgi.

Chwila po wydania córki na świat była euforyczna! Zakochałam się w niej od razu. Dostałam ją na kangurowanie. Potem cały czas poatrzyłam na nią jak ją oczyszczali, mierzyli, ubierali... A w tym czasie rodziłam łożysko (jedna położna to przyspieszała przez nacisk na brzuch, druga podciągała za pępowinę i łapała łożysko, coś się przerwało i przez chwilę były zaniepokojone, czy aby na pewno wszystko ze mnie wyleciało...), a potem lekarka mnie zszywała. Miałam znieczulenie miejscowe. Czułam tylko pociągnięcia, przechodzenie nitki przez skórę. Nie był to ból, a mimo wszystko syczałam, pojękiwałam jakby mnie bolało Może tak odreagowywałam cały poród

Ach! Co za wspomnienia

I chciałam Wam jeszcze przekazać, że dziś wchodzę w trzydziestkę. 30 tydzień! Robi się poważnie!
Stary 2014-06-20, 02:16   #508
bezaczek7
Zakorzenienie

gratki, ja trzydziestkę zacznę w poniedziałek

z tymi próbkami to ja nie wiem, może chodziło jej o to, że ledwie co dostała skądś-tam, ale dat nie sprawdziła. mniejsza. 3 próbki i 3 ampułki z solą fizjologiczną+2 listki witaminy d i k mam po terminie. niby nic strasznego, no ale... jest tam maść na brodawki i akurat z tej próbki się cieszyłam

kłuje mnie trochę co jakiś czas po lewej stronie tak hmm nad brzuchem.jakby to zlokalizować, dajmy na to w połowie między piersią a pępkiem, przy czym linia prosto w dół pod piersią. hah to wytłumaczyłam z czego to może być? kiedyś mnie zakłuło tak raz lub dwa i olałam, a dziś dosyć często. ze zmęczenia? przesilenia? złego podniesienia z leżenia na boku? dziecko uciska?
nie wiem, jakoś po rewelacjach, że mam na siebie uważać, bo coś tam z łożyskiem, to zaczęłam "panikować" na takie coś. jakoś nie przeżywałam bardzo początkowych bóli brzucha-rozciągających się więzadeł itp, a teraz zaczynam

przejrzeliśmy resztę ciuszków. głównie body i chyba rampersy czy jak tam zwał, generalnie na początek jest parę ciuszków, choć większość to 68 wzwyż. biorąc pod uwagę moje gabaryty będę się cieszyć jeśli dziecko będzie miało te 3 kilo i 52cm no chyba że mnie tak wydmie, że się nie pozbieram

wypowiedzcie się, proszę, na temat waszych doświadczeń lub informacji zaczerpniętych z netu, których posłuchałyście-mam na myśli te z was, które już posiadają łóżeczka. czy macie takie z szufladą? regulowana wysokość w trzech możliwościach to chyba jest w naprawdę większości modeli jak nie we wszystkich. jakie preferujecie-wyjmowane szczebelki czy obniżany bok? koniecznie nowe czy używane? z możliwością doczepienia płóz do kołyski/kółek czy to zbędny bajer? materac biorę pod uwagę tylko nowy, więc o to nie pytam. natomiast: materac gryka-pianka-kokos to chyba najczęściej spotykany?
rozmiar 120x60 czy któraś ma 140x70?
słyszałyście o łóżeczku rosnącym z dzieckiem? podobno jest takie w ikei, że się je jakoś rozsuwa, ale nie widziałam tego wynalazku jeszcze. tyle co na necie pod pojęciem łóżeczko rosnące z dzieckiem.

jeśli był już temat, to wybaczcie, ale ominęłam sporo w trzecim i czwartym wątku

---------- Dopisano o 02:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ----------

http://demotywatory.pl/4353437/Faceci

wam też tak pępek jeździ? aż se to nagrałam na pamiątkę ale jak już teraz tak, to co będzie później?

dobranocek
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 06:57   #509
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Co za noc..... O 11 Mały zaczął tańczyć...ale to tak że nie dało się spać. O 2:30 się uspokoił i zasnelam. A o 6 rano pobudka bo Mały ponownie się wiercil i kręcił nie było to bolesne ale niewygodne takie. Przeszkadzało to w zasnieciu a rano w dalszym spaniu. Nikt nie mówił że będzie łatwo ale kurcze rodzimy chyba we wrześniu i miałam nadzieję że nieprzespane noce to od września dopiero
Jak Mały był głową do góry to nie cZułam tak tych ruchów. A teraz jak ma nogi y góry to jakby non stop się ruszał. Raz delikatnie a raz ile ma sił. I wczoraj chyba wsadził nogę w okolice żołądka. Myślałam że umrę bo tak zabolalo, zginęło mnie w pół ale musiałam pozostać na płasko bo nie dało się zgiac bo Młody skutecznie naciskał...mogłam co najwyżej głowę schylić ale jakoś wstałam i zaczęłam kołysać biodrami. Pomogło szybko
I mam wrażenie że moje płuca chcą wyjść bokami nie jestem w stanie ziewnac bo w trakcie nabierania powietrza ściska mnie strasznie i mam wrażenie że zaraz płuca wyjdą przez żebra. I też nie zawsze tylko chyba jak młody się przesunie w górę

Idę próbować spać dalej....chociaż przy tym Małym terroryście może się to nie udać

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 07:04   #510
allckarola
Zadomowienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46935194]nmartna brawa za wizytę super że u Was wszystko w porządku

allckarola tak to fakt z tymi smakami ja zawsze byłam mocno mięsożerna a pierwszy trymestr i połowę drugiego objechałam na lodach i chałkach z dżemem jagodowym

kotlety sojowe jadłam raz w życiu, nie pamiętam u kogo, i smakowały jak styropian to może mieć jakiś smak?[/QUOTE]

Kotlety trzega ugotowac w kostce rosolowej potem jak są miekke to muszą ostygnac i opanierowac i usmarzyc wtedy są pycha ;-)

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ----------

A tak wogóle witam sie w 29 tyg ciąży ;-) jeszcze 11 ;p

Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio przy użyciu Tapatalka
allckarola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości