Grudniowe mamusie 2014 :) - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-19, 20:36   #4651
Karo89
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 :)

Cytat:
Napisane przez karolinka_87 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny,

widzę, że pierwsza część Grudniowych Mamuś prawie dobiega końca, a ja nieśmiało chciałam podpytać, czy mogę do Was dołączyć?
Podczytuję Was praktycznie od samego początku, ale nie bardzo miałam czas, żeby się odezwać. Teraz korzystając z chwili urlopu postanowiłam w końcu to zrobić

TP na 24 grudnia, czyli zaczęliśmy 13 tydzień. Pierwsze dziecko, ciąża pojedyncza (płeć jeszcze nie znana).
witaj
Masz tp tak jak ja
Zaczęłaś 14 tydzień, bo 13 właśnie skończyłaś to tak dla szczegółu :P

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wyszły Wam wyniki glukozy na czczo? bo mnie wyszło 97 i jakoś ginekolog była zaniepokojona takim wynikiem.. kazała mi powtórzyć i miałam 93.. nie wiem czy jakoś powinnam ograniczyć cukier? bo strasznie dużo słodkiego pożeram
ale mówisz o jakiej glukozie? bo na czczo to jest normalnie pobierana z krwi, Ty chyba masz na myśli badanie krzywej cukrzycowej ?

u mnie wyniki 4,45 mmol/l (norma 3,50-5,60)

Misia89p cukier w ciąży może skakać od wszystkiego, nie tylko słodyczy. m.in. białe pieczywo, owoce, warzywa etc. Ale z tego co pamiętam, dziewczyny z wątku co w poprzedniej ciąży pisałam z nimi, to te które miały podwyższony cukier, na pierwszy ogień zostały zakaz jedzenia białego pieczywa. Ale jedna znajoma zrobiła testa zjadła ciemne pieczywo, cukier skoczył, zjadła białe, cukier został w normie.wiec nie ma reguły

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 20:40   #4652
basiabasia989
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

widzę, że pierwsza część Grudniowych Mamuś prawie dobiega końca, a ja nieśmiało chciałam podpytać, czy mogę do Was dołączyć?
Podczytuję Was praktycznie od samego początku, ale nie bardzo miałam czas, żeby się odezwać. Teraz korzystając z chwili urlopu postanowiłam w końcu to zrobić

TP na 24 grudnia, czyli zaczęliśmy 13 tydzień. Pierwsze dziecko, ciąża pojedyncza (płeć jeszcze nie znana).
Witamy

Ja też zaczęłam 13 tc ale TP mam sylwestrowy...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-06-19, 20:56   #4653
Misia89p
Wtajemniczenie

Karo89 wiem, ze nie glownie od slodyczy ma sie cukrzyce, odkad dowiedzialam sie o problemie zaczelam sie tym bardziej interesowac. Cukrzyce ciazowa mozna dostac od wielu rzeczy. Lolcia napisala, ze je duzo slodyczy i ma lekko podwyzszony wynik, ja napisalam, ze nue jem slodyczy i tez tak mam i tylko tyle.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 20:57   #4654
karolinka_87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Hej Karolinka Fajnie ze jednak znalazlas czas zeby do nas dolaczy

Lolcia Ja mialam odrobine ponizej normy bo norma jest od 65 a Ja mialam 60 ale chyba jakos szczegolnie to nie zmartwilo mojego lekarza bo nic nie powiedzial na ten temat...

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
witaj
Masz tp tak jak ja
Zaczęłaś 14 tydzień, bo 13 właśnie skończyłaś to tak dla szczegółu :P

ale mówisz o jakiej glukozie? bo na czczo to jest normalnie pobierana z krwi, Ty chyba masz na myśli badanie krzywej cukrzycowej ?

u mnie wyniki 4,45 mmol/l (norma 3,50-5,60)

Misia89p cukier w ciąży może skakać od wszystkiego, nie tylko słodyczy. m.in. białe pieczywo, owoce, warzywa etc. Ale z tego co pamiętam, dziewczyny z wątku co w poprzedniej ciąży pisałam z nimi, to te które miały podwyższony cukier, na pierwszy ogień zostały zakaz jedzenia białego pieczywa. Ale jedna znajoma zrobiła testa zjadła ciemne pieczywo, cukier skoczył, zjadła białe, cukier został w normie.wiec nie ma reguły
a no rzeczywiście - racja

swoją drogą fajny prezent nam się szykuje pod choinkę.
Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Witamy

Ja też zaczęłam 13 tc ale TP mam sylwestrowy...

ok, tak jak wyżej - przyznaję rację, że zaczęłam 14 tydz.

A propos II trymestru i tego, że trzeba zacząć powoli dbać o rozstępy - w którymś z wątków w poczekalni znalazłam link do strony odnośnie składów kosmetyków dla kobiet w ciąży - być może kogoś zainteresuje:
http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html#more
karolinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:15   #4655
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Mam podobnie, pierwszy wynik 102, drugi 99 i w poniedziałek muszę zrobić obciążenie glukozą, bo norma w ciąży niby jest do 90 :/ a słodyczy nie jem prawie w ogóle, więc nie wiem skąd taki wynik.
Już teraz będziesz robiła krzywą? właśnie się też nad tym zastanawiam, nie wiem skąd taki wysoki wynik u mnie w dodatku dwukrotnie, ale że norma w ciąży jest do 90 też nie słyszałam.

Cytat:
Lolcia Ja mialam odrobine ponizej normy bo norma jest od 65 a Ja mialam 60 ale chyba jakos szczegolnie to nie zmartwilo mojego lekarza bo nic nie powiedzial na ten temat...
Lepiej chyba mieć za mało niż za dużo
Mówię o glukozie na czczo, tą krzywą się chyba robi kiedyś tam później

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:23   #4656
Misia89p
Wtajemniczenie

Lolcia, tak bo gin mi juz kazala, zeb sprawdzic czy to nie poczatek cukrzycy ciazowej. Bo miesiac temu robilam tez to badanie i mialam 76 i teraz tak nagle podskoczylo. A staram sie zdrowo odzywiac. Mi wlasnie gin mowila, ze norma to od chyba 70 do 90.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Stary 2014-06-19, 21:41   #4657
Linka1984
Zakorzenienie

Lolcia ja mialam 69 cukier

Laski co czuja ruchy : na jakiej wysokosci je czujecie?? ???ile cm pod pepkiem?? ??

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 21:57   #4658
alekaz1
Zakorzenienie

Hej tz nie ma ale pol dnia kumpela u mnie byla i bylo wesolo.
I w koncu chyba i ja cos poczulam tak mi sie wydaje ale nie kopniaki tylko takie plywanie i smyranie.
Stary 2014-06-19, 22:01   #4659
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej tz nie ma ale pol dnia kumpela u mnie byla i bylo wesolo.
I w koncu chyba i ja cos poczulam tak mi sie wydaje ale nie kopniaki tylko takie plywanie i smyranie.
Nisko?

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:35   #4660
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Nisko?

ciezko to okreslic w polowie od pepka w dol czy jakos tak mniej wiecej.
Stary 2014-06-19, 22:38   #4661
19Inka90
Wtajemniczenie

Ja tak samo jak alekaz gdzies tak w polowie

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

W szpitalu moja corka byla dalej corka wiec dzisiaj nadostawalam ciuszkow od kolezanki Beda jaja jak w koncu siusiak wyrosnie ostatecznie :P

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-19, 22:56   #4662
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a mogłabyś podesłać taki wykrój?w sensie ile cm gdzie przycinałaś tak szacunkowo. może nie odrazu jakiś wypas ale tak naszkicowane zdrobić foto?też mam maszynę i wkońcu zrobiłabym z niej użytek...
a wypełnienie to na allegro. jakbym uszyła swoją to możemy się zgrać i kupić razem
W ramach wypełnienia najporęczniej kupić poduszki w ikei po 4 zł. Tylko trzeba ich kupić 10 ale i tak wychodzi taniej niż najtańsze wypełnienie na allegro )) W sobotę będę ją napełniać to Ci powiem jak to wyszło, póki co wsadziłam do niej co miałam w domu na próbę i jest rewelacyjna, nie mogłam się od niej oderwać dziś. Tż zachwycony też każe sobie zrobić

Moje wskazówki odnośnie wykroju:
Złożony na pół materiał powinien mieć wymiar 120 x 70 cm. Długość samej poduszki nie powinna być większa niż 2m. Kształt tak jak na rysunku poglądowym :P Części które zaznaczyłam powinny być najgrubsze, ta pod brzuch i ta która zachodzi na plecy nie musi być napuchnięta bo się za bogato w łóżku robi Drugi rysunek "świetny" (w zielonej ramce) to rysunek wykroju samego a nie gotowej poduszki.
Wzorowałam się na tej poduszce http://www.osesek24.pl/product-pol-2...ara-Poofi.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg poducha.jpg (118,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg poducha wykrój.jpg (89,4 KB, 6 załadowań)

Edytowane przez bimbunia_
Czas edycji: 2014-06-19 o 23:32
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 00:39   #4663
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Cześć Dziewczyny,

Cytat:
Napisane przez TheN4ti Pokaż wiadomość
Tak ja chodzę co miesiąc do swojej przychodni gdzie przyjmuje mnie położna. Do szpitala idę tylko na usg. To wszystko zależy od regionu, wiem, że położne przyjmują w szpitalu i przychodzą do domu również. Najlepiej jakbyś poszła do swojej przychodni i spytała się jak to wygląda. Co masz dalej robić. Bo Ty za 7 tygodni masz usg czy spotkanie z położna?

Szczerze mówiąc ja nie mam swojej przychodni W liście jest napisane, że spotkam się z położną, zrobią usg, pobiorą krew i na końcu spotkanie z lekarzem. Tak tylko zapytałam o tą położną, bo myślałam, że właśnie w szpitalu spotykamy się z nią co kilka tyg. Okaże się za prawie 2 miesiące

Cytat:
Dziewczyny jak wyszły Wam wyniki glukozy na czczo? bo mnie wyszło 97 i jakoś ginekolog była zaniepokojona takim wynikiem.. kazała mi powtórzyć i miałam 93.. nie wiem czy jakoś powinnam ograniczyć cukier? bo strasznie dużo słodkiego pożeram
Ja jem dużo słodyczy i miałam 70 (ale nie jadłam ich dobę przed badaniem ) Wydaje mi się, że i tak każda z nas będzie musiała zrobić to badanie z glukozą i wtedy wszystko wyjdzie.
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:12   #4664
Suqub
Zakorzenienie

Przejrzałam wyniki badań i z krwi to mi glukoza 78 wyszła a jest napisane ze granice to 75-105

Wczoraj widziałam się ze znajoma, nie widziała mnie około 2 miesięcy i powiedziała, że nie widać abym w ciąży była tym bardziej ze schudłam.

Ogółem nadal apetytu na nic nie mam i zaczyna mnie trochę to martwić.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 09:35   #4665
Misia89p
Wtajemniczenie

Suqub bo to sa normy dla ludzi, a dla kobiet w ciazy jest do 90, ale nie wiem czemu tak. W necie tez tak jest napisane

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Stary 2014-06-20, 09:36   #4666
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Suqub bo to sa normy dla ludzi, a dla kobiet w ciazy jest do 90, ale nie wiem czemu tak. W necie tez tak jest napisane
A to widzisz nie wiedziałam o tych normach dla kobiet w ciąży nie ma co człowiek całe życie się uczy

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 10:03   #4667
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Laski co czuja ruchy : na jakiej wysokosci je czujecie?? ???ile cm pod pepkiem?? ??
Tak w połowie drogi między pępkiem ,a spojeniem
Dzisiaj było pierwszy raz takie mocniejsze, bo do tej pory to takie smyranie, lekkie pukanie. A dziś leżałam w łózku na plecach i cisza i tż rękę połozył i poczułam raz tak mocniej stuknięcie

Zaczęłyście pisać o poduszkach i własnie mi tym przypomniałyście, że muszę sie do swojej dokopać. Pewnie jest na strychu, w którymś w tysiąca pudel z dziecięcymi ubrankami, gadżetami itd...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:06   #4668
Hasiap
Rozeznanie

hej hej
koleżanka urodziła córeczkę we wtorek W środę odwiedziłam ją w szpitalu (z zaproszenia nie wpychając się :p ) a dziś wychodzi już do domu. Mała taka śmieszna,malusia a miny strzela jak jakiś komik Aż pozazdrościłam że już by też chciała mieć swoje dziecię przy sobie, a tu tyle jeszcze czekać...

a ja potwór truskawkowy ciąg dalszy - wczoraj z mężem zrobiliśmy ponad 60 pierogów z truskawkami

chociaż ja to bym sobie zjadła bardzo czekoladowe ciasto lub muffiny i chyba w najbliższych dniach coś upiekę

Ja kolejną wizytę będę mieć w połowie lipca i wtedy też dostanę od razu listę nowych badań w tym na krzywą cukrową właśnie, a z badań pierwszych jakie robiłam to właśnie sprawdziłam że glukozę miałam na poziomie 83 a zakres w moim lab mam napisane między 70 a 100. Słodyczy też nie jem prawie wcale więc ciekawe jak mi wyjdzie na tej krzywej

Pozdrawiam
Stary 2014-06-20, 11:06   #4669
Misia89p
Wtajemniczenie

Dziewczyny, moze zadbamy troche o pierwsza strone, tak jak u innych wypiszemy tp, plec, ewentualnie imie dziecka. Niedlugo bedzie 2 czesc, fajnie byloby jakby to ladne wygladalo

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Stary 2014-06-20, 11:07   #4670
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Piszecie tu jak szalone !
Czytam na biezaco ale zrobilam sie bradzo senna po tym szpitalu i pol dnia dzisiaj przespalam Glowa od paru dni mi peka :/ O kregoslupie to nie wspomne
Dziewczyny Wy tez macie dusznosci ?? Mam problem bo mam wrazenie ze nie moge wziac glebokiego oddechu...

Schudlam w tym szpitalu i teraz nadrabiam moje ukochane kilogramy A w przyszlym tygodniu mam isc na kontrole do gina

Lolcia Fajnie ze caly czas z nami tu jestes
ja tez mam czasem problemy z oddechem, ale to chyba normalne, wnętrzności się przesuwają i coraz mniej miejsca w brzuchu

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Tak, wychodzi na to, że tu jest podobnie, bo w liście mam napisane, że później będzie wizyta w 28tc. Ja jestem w szoku, bo do tej pory chodziłam tylko prywatnie (i będę chodzić dalej), ale jestem zmuszona do tych wizyt w szpitalu i jestem zdziwiona, że są one tak rzadko.
Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
Nati wizyty u położnej? to one nie odbywają się zawsze w szpitalu? 4 strony tych informacji jest, to może coś przeoczyłam albo powiedzą mi wszystko w szpitalu. Trochę się denerwuje, że nie zrozumiem wszystkiego, takie medyczne słownictwo jest mi całkiem obce
sasia ja tez tak miała jedno USG zrobili mi ok 14 tc i na tym koniec, więcej nie robią. Ja miałam później ok 17 tc, bo wylądowałam w szpitalu z atakiem woreczka żółciowego, leżałam tam jakieś 4-5 dni i byłam stranie odwodniona przez wymioty, wtedy kontrolnie sprawdzili czy wszystko z dzieciem ok. Normalnie jest jedno USG, wizyty nie są za często, póżniej po 30tc miałam już chyba raz w miesiącu, a pod sam koniec jakoś częściej. Ale tak czy inaczej nigdy nie ma spotkania z lekarzem, zawsze masz badanie moczu, ważenie, ciśnienie i pogadanka z położną. Póżniej położna przez brzuch dziecko "obmacuje" pyta jak się czujesz itp. Za moich czasów przynajmniej nikt ginekologicznie pacjentki w ciązy nie bada. Ja leżałam
w tym szpitalu to nikt mnie nie badał, raczej tam tego unikają, mój gin tez twierdził, że badanie palcami ani dla mnie ani dla niego nie jest przyjemne, zamiast tego on preferował usg, bo mówił, że tam i tak wszystko widać.

A o słownictwo się nie martw, położne mają masę obcokrajówek w ciąży i zawsze jak czegoś nie kumałam to łądnie tłumaczyły. No i zapisz się na szkołę rodzenia w szpitalu, zawsze poznasz słownictwo stosowane podczas porodu

ps. moja siostra w Rotundzie w ogóle pierwsze USG miała ok 22 tc
Stary 2014-06-20, 11:08   #4671
yanca1
Raczkowanie

[QUOTEW szpitalu moja corka byla dalej corka wiec dzisiaj nadostawalam ciuszkow od kolezanki Beda jaja jak w koncu siusiak wyrosnie ostatecznie :P[/QUOTE]

No jak siusiak wyrośnie to i jaja będą :P.
Sorry za koszarowy żart, ale sie powstrzymać nie mogłam.

http://jamaska.pl
yanca1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:12   #4672
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Te różnice w normach, które podajecie mogą wynikać z tego, że od niedawna wprowadzone są nowe niższe normy, wcześniej było do 115 nawet. Nie wszystkie laboratoria mogą podawać wynik według najnowszych wytycznych. Lekarz będzie jednak najprawdopodobniej oceniał wyniki i tak po swojemu.
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:32   #4673
19Inka90
Wtajemniczenie

Yanca Hahahah rzeczywiście fajnie zabrzmiało to zdanie

Ja tez jestem za pomyslem Misi żeby uporządkować pierwszą stronę

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 11:58   #4674
Hasiap
Rozeznanie

Ja wczoraj dostałam od bratowej 3 pudła ciuszków przeszperałam już wszystkie ale jeszcze nie wybrałam konkretnych pod siebie Tam po ich synku dużo niebieskich - od biedy czasem może i do spania niebieskie założę, ale też sporo dziewczęcych różowiutkich (po córce siostry bratowej) jak zakupię komodę (a planuję taką - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50218025/) to sobie poukładam wstępnie w niej te ciuszki. Komodę sprawdziłam na sklepie i jak na tak niską cenę to dość dobrze się trzyma (nie prowizoryczna jak np w jysku) a później nie będzie mi żal złożyć i do piwnicy dać

Ps. jestem za uaktualnieniem pierwszej strony

Powiedzcie mi jeszcze taką rzecz: czy wy zamierzacie pieluszkować swoje dzieci pieluchami jednorazowymi czy takimi wielorazowego użytku?? Ja się skłaniam ku tym drugim, chociaż przez pierwszy okres pieluszkowania. Nie wiem czy dam rade na dłuższą metę ale chciałabym spróbować. Widziałam takie specjalnie majteczki z kieszonkami i specjalnymi wkładami, ale można też wkładać tetrę lub flanelę Jak Wy to u siebie widzicie?? Dodam że ja nie ze skąpstwa nie chcę pampersów

Edytowane przez Hasiap
Czas edycji: 2014-06-20 o 12:08
Hasiap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 12:02   #4675
LoLcIa123
Zakorzenienie

Nie wiem, mnie ginekolog powiedziala ze 93 jest ok , normy w necie tez pisza ze do 105 jest ok . Co lekarz to inna teoria wszystkie nas czeka krzywa tak czy siak

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 13:24   #4676
Basjenia
Zadomowienie

Linka- ja czuję ruchy od około tygodnia a jestem w końcówce 15. ok 5 cm pod pępkiem ale najczęściej z lewej strony. generalnie mam wrażenie że jestem w stanie wyczuć gdzie jest bobas jak przyłożę obydwie ręce.
częściej bryka niż leży spokojnie więc ciekawa jestem co to będzie jak te ruchy będą bardziej intensywne. żeby nie powiedzieć bolesne...:P
Bimbunia- dzięki za wskazówki. muszę się pouśmiechać do teściowej i będziemy szyć z jakiegoś prześcieradła:P

co do glukozy....ja mam 86.... a norme mam rozpisaną od 68-109....
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 13:36   #4677
Misia89p
Wtajemniczenie

tutaj jest wyjaśnione jak to wygląda w ciąży http://parenting.pl/portal/glukoza
Bo ogólnie każdy wynik w laboratorium jest podany dla człowieka nie w ciąży, natomiast w ciąży trochę inaczej się interpretuje wyniki, bo mogą być podwyższone przez hormony, lub zaniżone i wszystko jest ok.

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Stary 2014-06-20, 13:38   #4678
skrzatek24
Rozeznanie

Linka, Lolcia, Bimbunia - czy te poduszki przypadkiem nie będą przyczyną eksmisji Waszych TŻ z łóżek?
Cytat:
Ja mam 72, ale zawsze miałam blisko dolnej granicy normy.

Cytat:
Napisane przez Hasiap Pokaż wiadomość

a ja potwór truskawkowy ciąg dalszy - wczoraj z mężem zrobiliśmy ponad 60 pierogów z truskawkami
Oooooo ja też. W środę robiłam dżemiki, dzisiaj trochę zmiksowałam do mrożenia. Miałam więcej nic nie robić, ale trafiłam super truskawki od znajomej, bez nawozów i pestycydów i żal nie wziąć, więc jeszcze 6 kilo dziś przerobię.

Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze taką rzecz: czy wy zamierzacie pieluszkować swoje dzieci pieluchami jednorazowymi czy takimi wielorazowego użytku?? Ja się skłaniam ku tym drugim, chociaż przez pierwszy okres pieluszkowania. Nie wiem czy dam rade na dłuższą metę ale chciałabym spróbować. Widziałam takie specjalnie majteczki z kieszonkami i specjalnymi wkładami, ale można też wkładać tetrę lub flanelę Jak Wy to u siebie widzicie?? Dodam że ja nie ze skąpstwa nie chcę pampersów
Poprzednio używałam jednorazówek. Nie ukrywam, że z wygody. Teraz nie wiem. Też zastanawiam sie nad wielorazówkami. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jestem po wizycie u endokrynologa. Zaklepałam kolejkę o 1:30 w nocy i wyobraźcie sobie zdobyłam ostatni (!) numerek. Całe szczęście dobrze przygotowałam się do tej "nocnej" przygody, wzięłam koc, poduszkę, termos z gorącą herbatą i zaszyłam się w aucie. I powiem Wam, że przysnęłam na jakiś czas i nawet nie jestem zmęczona. Za to z wizyty jestem bardzo zadowolona. Trafiłam na fajną lekarkę i mam nadzieję, że sie nie zawiodę. Dokładnie mnie zbadała, przeanalizowała wyniki badań, i przede wszystkim uspokoiła. I nie muszę stać w kolejce przed kolejną wizytą, z marszu zapisała mnie na 7 lipca z pierwszym numerkiem. Zobaczcie do czego to doszło, że taka rzecz dziwi i cieszy, a powinna to być oczywista oczywistość. Powiem Wam, że jak sie napatrzyłam dziś na tych starszych, schorowanych ludzi, którzy od wczesnych godzin nocnych stoją w kolejkach, by o 7 rano dowiedzieć sie, że brakuje dla nich numerków, scyzoryk mi się w kieszeni otwiera. Lekarka pewnie będzie siedzieć po godzinach, bo obiecała, że przyjmie kilkoro pacjentów odesłanych z rejestracji z kwitkiem.

Co do USG, jak chodziłam prywatnie, miałam robione co wizytę. Teraz na nfz, więc najbliższe będzie dopiero połówkowe. Nie ukrywam fajnie zobaczyc dzidzie na monitorku, ale przeżyję i bez tego. W poprzedniej ciąży miałam robione 3 razy i nawet do głowy mi nie przyszło wykonywać częściej.
skrzatek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 13:44   #4679
Justyssia87
Rozeznanie

Możemu uaktualnic pierwsza strone, aczkolwiek mnie tam i tak nie ma hehe :P

Co do pampersów wielokrotnego uzytku, ja sobie takich nie wyobrażam, nie ma to jak zdjac pampersa i go po prostu wyyrzucić a nie bawić się w pranie i co chwile załaczać pralke, nie dla mnie to

ja czuje ruchy pod pepkiem 2-3palce niżej
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-20, 13:57   #4680
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Hasiap to powiedz co Cię skłania do takiego pieluchowania wielorazowego ? od tego trzeba zacząć rozmyślanie

Ja korzystałam z jednorazówek, myślałam, że jak będę odpieluchowywać dziecko to przerzucę się na wielorazówki, ale tak nie zrobiłam.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości